Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Τρεις χιλιάδες Άγιοι Βασίληδες θα κάνουν την πόλη των Χανίων πιο κόκκινη, πιο χαρούμενη και πιο γιορτινή από ποτέ στις 27 Δεκεμβρίου, στην πιο πρωτότυπη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, τον αγώνα δρόμου «Santa Run».
Συμμετέχοντες όλων των ηλικιών θα φορέσουν τις στολές τους, αλλά και την καλύτερη διάθεσή τους και θα καλύψουν απόσταση 3,5 χιλιομέτρων στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο των Χανίων, με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για παιδιά με προβλήματα υγείας.
Πρωτότυποι σταθμοί ανεφοδιασμού θα στηθούν στα καταστήματα της πόλης, όπου αντί για νερό θα δίνεται στους συμμετέχοντες μπύρα και τσικουδιά.
Για την υλοποίηση της διοργάνωσης εργάζονται τους τελευταίους τρεις μήνες περισσότεροι από 40 εθελοντές. «Στόχος μας είναι να συμμετάσχει όλη η Κρήτη και η υπόλοιπη Ελλάδα σε ένα χριστουγεννιάτικο καρναβάλι, που εκτός από φιλανθρωπική έχει και πολιτιστική και τουριστική διάσταση για την πόλη», εξηγεί στο Αθηναϊκό Πρακτορείο η Βάσω Μαραγκουδάκη, μέλος της διοργάνωσης.
Το «Santa Run» υλοποιείται από εθελοντές για τρίτη συνεχή χρονιά. Την πρώτη χρονιά είχαν τη δυνατότητα συμμετοχής 400 άτομα, πέρυσι δόθηκαν στολές σε 1.500 άτομα, ενώ φέτος ο στόχος των διοργανωτών είναι να προσέλθουν 3.000 συμμετέχοντες.
Ο κάθε Άγιος Βασίλης θα καταβάλει για τη συμμετοχή του το ποσό των 15 ευρώ. Το κόστος της συμμετοχής καλύπτει τη στολή του Άγιου Βασίλη, δωρεάν μπύρα στη διαδρομή και το πάρτι, καθώς και δώρα χορηγών.
Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για την ενίσχυση τεσσάρων συλλόγων στα Χανιά για παιδιά με προβλήματα υγείας, του Κέντρου Ανοιχτής Περίθαλψης Παιδιών με Κινητικά Προβλήματα «ΕΛΕΠΑΠ», του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Αυτιστικών Παιδιών «ΚΗΦΑΠ Μεγαλόχαρη», του συλλόγου «Ορίζοντας» και του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας- Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία «ΚΗΦΑΜΕΑ». Πέρυσι συγκεντρώθηκε το ποσό των 27.147 ευρώ που διατέθηκε στους ίδιους συλλόγους.
Η ιδέα του «Santa Run» ξεκίνησε από την Αγγλία και σήμερα πραγματοποιείται σε πολλές πόλεις όλου του κόσμου. Οι επίδοξοι Άγιοι Βασίληδες θα συγκεντρωθούν στο 1ο Γυμνάσιο Χανίων, από όπου θα ξεκινήσουν τη διαδρομή των 3,5 χιλιομέτρων. Μετά τον τερματισμό θα διοργανωθεί ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο πάρτι.
Επίσημη χρονομέτρηση και κατατακτήριες θέσεις δεν θα υπάρχουν, παρά μόνο καλή διάθεση . Ωστόσο, θα υπάρξει βράβευση για τον πιο γενναιόδωρο Άγιο Βασίλη, ο οποίος θα καταφέρει να συγκεντρώσει τα περισσότερα χρήματα από φίλους και γνωστούς και να τα προσφέρει υπό μορφή δωρεάς στα παιδιά που έχουν ανάγκη.
parapolitika.gr
Η ΓΓΠΣ έχει πλέον οριστικοποιήσει την λήξη των παλαιών κωδικών Taxis των φορολογουμένων. Η ημερομηνία 31/12/2013 προέκυψε έπειτα από αρκετές παρατάσεις, καθώς ειδικά η φετινή χρονιά ήταν γεμάτη φορολογικές υποχρεώσεις οι οποίες δεν επέτρεπαν στους φορολογούμενους να μείνουν ούτε για λίγο δίχως κωδικό στο Taxis.

Οι παρατάσεις αυτές έφτασαν στο τέλος τους και όλοι οι χρήστες του Taxis οι οποίοι έχουν κάνει εγγραφή πριν τον Δεκέμβριο του 2010 και δεν έχουν πιστοποιηθεί στη ΔΟΥ με κλειδάριθμο, χάνουν τον κωδικό τους.
Τι πρέπει να κάνει όμως ο κόσμος: Απλά μια πιστοποίηση των στοιχείων του σε μια οποιαδήποτε ΔΟΥ. Αυτό σημαίνει επίσκεψη στο τμήμα μητρώου της ΔΟΥ με το δελτίο ταυτότητας ή αν στείλουμε τρίτο άτομο θα χρειαστεί και μια υπεύθυνη δήλωση – εξουσιοδότηση προς τον τρίτο. Από την ΔΟΥ θα παραλάβουμε μια εκτύπωση η οποία θα περιέχει τον απαραίτητο κλειδάριθμο. Μόλις παραλάβουμε το χαρτί τότε άμεσα θα πρέπει να μεταβούμε στο site της ΓΓΠΣ όπου θα ακολουθήσουμε τα κάτωθι βήματα:

Α) Eπιλέγουμε τις Υπηρεσίες Προς Πολίτες




Β) Στο επόμενο μενού επιλέγουμε την Ενεργοποίηση του Λογαριασμού

Γ) Αμέσως μετά εμφανίζονται ολες οι επιλογές διαχείριση λογαριασμού ενός χρήστη, από όπου επιλέγουμε και πάλι την Ενεργοποίηση του λογαριασμού.

Δ) Στο επόμενο μενού θα πρέπει να εισάγουμε το ισχύον Username και τον κωδικό που χρησιμοποιούμε μέχρι σήμερα, το Α.Φ.Μ. μας, κατόπιν πληκτρολογούμε τον κλειδάριθμο που μόλις παραλάβαμε από το μητρώο της ΔΟΥ και στο τελευταίο πεδίο πληκτρολογούμε τα γράμματα και αριθμούς που εμφανίζονται στον έλεγχο ασφαλείας. Κατόπιν, κλικάρουμε στο επόμενο.

Ως τελευταίο βήμα θα μας ζητηθεί να αλλάξουμε τον ισχύοντα κωδικό μας με έναν καινούργιο. Κατόπιν και αυτής της αλλαγής έχουμε τελειώσει και είμαστε πιστοποιημένοι χρήστες του Taxis πλέον. Είναι απαραίτητο να κρατήσουμε σε ασφαλές σημείο την εκτύπωση του κλειδαρίθμου μας καθώς θα μας χρειαστεί σε περίπτωση απώλειας του κωδικού εισαγωγής.

Πως όμως ξέρουμε αν πρέπει να επανα-πιστοποιηθούμε στο Taxis; Ποιος θυμάται αν εγγράφηκε πρίν το Δεκέμβριο του 2010; Δεν υπάρχει φόβος, καθώς τοTaxis το θυμάται για εμάς. Οι περισσότεροι από εμάς αν χρησιμοποιούμε ακόμη το e-mail που είχαμε δηλώσει αρχικά στο Taxis θα έχουμε λάβει σχετικό e-mailγια την επανεργοποίηση μας στο σύστημα. Αν όμως δεν έχουμε λάβει τέτοιο mail μπορούμε να δούμε χρειάζεται να κάνουμε την ενεργοποίηση, πηγαίνοντας στην ΓΓΠΣ, στην εφαρμογή αναζήτησης παλαιού χρήστη, στο λινκ: https://www1.gsis.gr/webtax2/LookForOldUser/year2013/LookForOldUser/index.jsp

Α) Κάνουμε εισαγωγή στο σύστημα πατώντας την είσοδο:


Β) Εισάγουμε το ΑΦΜ στο επόμενο πεδίο και πατάμε Αναζήτηση



Γ) Αν οι κωδικοί σας ισχύουν και μετά την 31η Δεκεμβρίου 2013, θα εμφανισθεί ένα μήνυμα σε μαύρο χρώμα όπως φαίνεται στην εικόνα:

Δ) Αν οι κωδικοί σας είναι παλαιοί και απαιτούν οπωσδήποτε ενεργοποίηση με κλειδάριθμο το κείμενο που θα εμφανισθεί θα το αναφέρει και θα είναι με κόκκινα γράμματα όπως φαίνεται

Μην ξεχνάτε ότι εκτός από τους κωδικούς για τη χρήση του Taxis, μέχρι το τέλος του έτους θα πρέπει να έχετε τυπώσει και εξοφλήσει τα τέλη κυκλοφορίας, την τελευταία δόση της φετινής σας εκκαθάρισης, το φόρο πολυτελούς διαβίωσης, ενώ αν έχετε πρόθεση να καταθέσετε πινακίδες αυτοκινήτου, καλό είναι να πάτε και λίγο νωρίτερα για να γλιτώσετε την ταλαιπωρία.
parapolitika.gr
Προβληματικό φαίνεται να είναι το θεωρητικό πλαίσιο αξιολόγησης των δήμων με βάση το κείμενο που δημοσίευσε το Διοικητικό Επιμελητήριο Ελλάδος και παραθέτει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ- ΟΤΑ. Σύμφωνα με το Επιμελητήριο, η προτεινόμενη από την κυβέρνηση και την Κ.Ε.Δ.Ε (ΕΕΤΑΑ) μεθοδολογία αξιολόγησης «παρουσιάζει μείζονα προβλήματα καθότι, ούτε τον σκοπό ορίζει ούτε τα κριτήρια ούτε τα απαραίτητα δεδομένα, ενώ ούτε και ο αξιολογητής διεκδικεί δάφνες αμεροληψίας και καταλληλότητας.»

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕ- ΟΤΑ είναι η εξής: 
«Ο Όμιλος Διοικητικών Επιστημόνων-Διοικητικό Επιμελητήριο (Δ.Ε.Ε.),  επιστημονικός σύλλογος του χώρου της Διοίκησης γνωστός για τις κατά καιρούς εμπεριστατωμένες παρεμβάσεις του υπέρ του εξορθολογισμού της Διοικητικής δράσης, με ένα τεκμηριωμένο κείμενο, όπου μέσα από δέκα επισημάνσεις, καταδεικνύεται με τρόπο σαφή η προβληματικότητα του θεωρητικού πλαισίου που έθεσε η κυβέρνηση και η Κ.Ε.Δ.Ε. για τη δήθεν αξιολόγηση Δομών και Ανθρώπινου Δυναμικού των Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού.
 Έρχεται επί της ουσίας να ενισχύσει αυτά που η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. από την πρώτη στιγμή έχει επισημάνει, ότι δηλαδή το κυβερνητικό σχέδιο είναι καθαρά προσχηματικό και στόχο έχει τις απολύσεις υπαλλήλων και την απαξίωση υπηρεσιών και εν τέλει του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Επόμενο βήμα είναι η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών της, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων αλλά και των Κοινωνικών Υπηρεσιών.
Συμπερασματικά ο «Όμιλος Διοικητικών Επιστημόνων-Διοικητικό Επιμελητήριο» (Δ.Ε.Ε.) επισημαίνει πώς για να γίνει αξιολόγηση πρέπει να είναι σαφής ο σκοπός, τα κριτήρια, τα δεδομένα, ο τρόπος, οι μέθοδοι συλλογής δεδομένων και κυρίως να είναι αξιόπιστος ο αξιολογητής. Κανένας από τους όρους αυτούς δεν πληρείται. Όσον αφορά στον αξιολογητή «αυτός επ’ ουδενί διεκδικεί δάφνες αμεροληψίας και καταλληλότητας». Σημειώνει δε ότι η προτεινόμενη από την κυβέρνηση και την Κ.Ε.Δ.Ε. μεθοδολογία, όχι μόνο δεν συνεισφέρει στην αξιολόγηση, αλλά παρέχει το πλαίσιο ακριβώς για το αντίθετο.
Εν ολίγοις, ο «Όμιλος Διοικητικών Επιστημόνων-Διοικητικό Επιμελητήριο» (Δ.Ε.Ε.) καταρρίπτει σαφώς τη διάτρητη ως φαίνεται διαδικασία της αξιολόγησης, γιατί ουσιαστικά δεν πρόκειται για αξιολόγηση, αλλά για ένα σχέδιο εξόντωσης των εργαζομένων και διάλυσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με φθηνό περιτύλιγμα.
Φάνηκαν άλλωστε οι προθέσεις της κυβέρνησης και της Κ.Ε.Δ.Ε. πάρα πολύ σύντομα, αφού άφησε στην άκρη τα περί αξιολόγησης και προχωρά ευθέως σε αναφορές περί απολύσεων για να ικανοποιήσει τους δανειστές και τους εντεταλμένους υπαλλήλους τους στην Ελλάδα, τους κ. Φούχτελ και Ράινχενμπαχ.
Συνοπτικά, οι 10 επισημάνσεις του «Διοικητικού Επιμελητηρίου»  (Δ.Ε.Ε.) που διαλύουν κάθε αμφιβολία για τα σχέδια της κυβέρνησης με τη δήθεν αξιολόγηση έχουν ως εξής:
  • Οι τομείς αξιολόγησης είναι γενικόλογοι και δεν προσφέρουν πολλά ως τελικός σκοπός αξιολόγησης. Φαίνεται πώς δεν ενδιαφέρει ο τελικός σκοπός της ή να είναι προτιμότερο να παραληφθεί… Κατ’ ακολουθίαν της ανυπαρξίας ξεκάθαρου τελικού σκοπού, τα κριτήρια που επιλέγονται είναι σχετικά ασαφή και απροσδιόριστα ως προς τη χρησιμότητά τους.
  • Οι σύγχρονες δημόσιες οργανώσεις, όπως είναι και οι Δήμοι, δεν λειτουργούν σε κενό αλλά αντίθετα, είναι ενταγμένοι και λειτουργούν εντός ενός ευρύτερου συστήματος του κράτους με την ευρεία έννοιά του, αλληλεπιδρώντας με όλους τους άλλους φορείς σε μία λογική διασυνδέσεων και αλληλοεπιρροών. Η οποιαδήποτε εξέταση συνεπώς των Δήμων ως ξεχωριστής κατηγορίας κρατικών φορέων, δεν μπορεί ποτέ να γίνεται απομονωμένα από το περιβάλλον εντός του οποίου λειτουργούν.
  • Οι υφιστάμενοι οργανισμοί Δήμων δεν είναι αρκετά αναλυτικοί, με την έννοια ότι δεν προχωρούν σε ανάλυση εργασίας, ακριβή ορισμό διαδικασιών και περιγραφή κάθε θέσης εργασίας. Αυτή η σχετική ρηχότητα πάντως, συνεπιφέρει την αδυναμία σοβαρής εκτίμησης του απαιτούμενου προσωπικού… Οποιαδήποτε συνεπώς προσπάθεια εκτίμησης της κατάλληλης στελέχωσης (αν πλεονάζουν ή αν λείπουν υπάλληλοι), χωρίς τις απαιτούμενες οργανωσιακές προϋποθέσεις θα είναι ουσιαστικά αυθαίρετη. Επίσης, τίθεται το ηθικό ζήτημα της κρίσης από τον ίδιο φορέα (της Ε.Ε.Τ.Α.Α.) που πιθανόν να συνέταξε το σχέδιο ή πάντως, πιθανότατα συνέβαλε καθοριστικά στη σύνταξη του οργανισμού (με τα σχέδια που εξέδωσε κατά την υλοποίηση του προγράμματος Καλλικράτης).
  • Το Κοινοτικό Πλαίσιο Αξιολόγησης που έχει προταθεί εδώ και δύο δεκαετίες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και έχει θεσμοθετηθεί στην ελληνική πραγματικότητα με τον Ν.3230/2004 συνιστά ένα εργαλείο αυτοαξιολόγησης και όχι ετεροαξιολόγησης. Ελάχιστες υπηρεσίες το έχουν αξιοποιήσει αυτά τα εννιά χρόνια, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία το αγνοεί. Σε κάθε περίπτωση αν πρέπει τώρα να χρησιμοποιηθεί, κάτι τέτοιο πρέπει να γίνεται εξ ολοκλήρου και όχι επιλεκτικά. Όσον αφορά στο πλαίσιο αξιολόγησης των υπουργείων που συντάχθηκε από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τον Ιούλιο του 2012, είναι γνωστό ότι αποδείχθηκε ακατάλληλο και ανεπαρκές.
  • Για να πραγματοποιηθεί αξιολόγηση απαιτούνται κριτήρια και συγκέντρωση δεδομένων τα οποία θα εξεταστούν με βάση τα κριτήρια. Στην προκειμένη περίπτωση δεν καταγράφονται κριτήρια.
  • Δεν γίνεται καμία αναφορά σε δεδομένα που απαιτείται να συγκεντρωθούν για να εξετασθούν υπό το φως των κριτηρίων. Αντίθετα, πέραν των γενικόλογων αναφορών, ολόκληρη η εργασία κατευθύνεται σε συλλογή διαφόρων πληροφοριών μέσω ερωτηματολογίων που θα δοθούν σε υπαλλήλους του Δήμου. Και μάλιστα, όχι σε δημοτικούς άρχοντες αλλά μόνο σε υπαλλήλους. Ωστόσο, οι ερωτήσεις είναι σε μεγάλο βαθμό ασαφείς και επιδέχονται πολλών υποκειμενικών προσεγγίσεων, ενώ ο τρόπος συλλογής τους φαίνεται να περιορίζεται στη διαδικασία συνέντευξης.
  • Δεν γίνεται καμία αναφορά στον τρόπο συλλογής των απαιτούμενων δεδομένων. Υπονοείται μάλλον, κατ’ εφαρμογή του ΚΠΑ, η μέθοδος των συνεντεύξεων. Το ότι δεν διευκρινίζεται τίποτα περί αυτού όμως, αφήνει κάπως ξεκρέμαστη την όποια εργασία πραγματοποιηθεί. Η τελευταία, φαίνεται να αφήνεται εξ ολοκλήρου στην ευχέρεια των αξιολογητών με προφανείς κινδύνους ως προς την επιλογή των προσώπων, των ερωτήσεων που θα τεθούν και της επεξεργασίας που θα τύχουν οι όποιες απαντήσεις.
  • Προς μεγάλη μας έκπληξη, δεν αναδεικνύεται όσο απαιτείται, ούτε ως κριτήριο ούτε ως στοιχείο πληροφόρησης, το επίπεδο της χρησιμοποιούμενης τεχνολογίας (επίπεδο μηχανοργάνωσης, ποσοστό και επίπεδο εκπαίδευσης υπαλλήλων σε συστήματα ΤΠΕ, χρήση τηλεματικής, διαδικασίες-επικοινωνίες κ.λπ.). Η απλή καταγραφή, ως μέρος της γενικότερης «υλικοτεχνικής υποδομής», δεν αρκεί για να αποδώσει την τεράστια βαρύτητα που έχει η παράμετρος… Η τεχνολογία και η χρήση της, το επίπεδο αυτοματοποίησης των διαδικασιών έχει μεγάλη επιρροή στον τρόπο οργάνωσης και δεν πρέπει να παραγνωρίζεται.
  • Οποιαδήποτε διαδικασία αξιολόγησης απαιτεί, ως συστατικό στοιχείο της σοβαρότητάς της, την εγγύηση για την αξιοπιστία του αξιολογητή. Αυτή εξειδικεύεται αφενός στην καταλληλότητα εκείνων που θα επωμισθούν την έρευνα και αφετέρου στην αμεροληψία που οφείλουν να επιδείξουν τόσο κατά τη συλλογή όσο και κατά την επεξεργασία των στοιχείων. Ειδικά στη χώρα μας, αυτήν την εποχή των ανακατατάξεων, της έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης και των πιέσεων, έπειτα από πολλά χρόνια άκαρπων μεταρρυθμιστικών εγχειρημάτων, η αξιοπιστία του επιχειρούντος έχει αναδειχθεί σε μείζονα παράμετρο οποιασδήποτε σχετικής προσπάθειας.
Η όλη διαδικασία επαφίεται στους ίδιους του Δημάρχους, οι οποίοι καλούνται να οργανώσουν την ομάδα που θα αξιολογήσει τον Δήμο στον οποίο προΐστανται! Αυτοί θα επιλέξουν τα πρόσωπα, τα οποία μπορούν να είναι είτε στελέχη του Δήμου είτε μετακλητοί, χωρίς ωστόσο κανένα απαιτούμενο προσόν. Η αναφορά σε «εμπειρογνώμονα» δεν προσθέτει τίποτα αφού δεν προσδιορίζεται το πεδίο της εμπειρογνωμοσύνης. Από τη στιγμή που δεν προβλέπονται ούτε προσόντα ούτε όροι διασφάλισης αμεροληψίας, καμία ένδειξη αξιοπιστίας δεν απομένει…
Η επισήμανση αυτή, με δεδομένη την ανάγκη και καταλληλότητας, δηλαδή τεχνικής επάρκειας (δεν μπορεί οποιοσδήποτε να ενεργεί αξιολόγηση δομών) και πολιτικής αμεροληψίας (η αξιολόγηση πολιτικοποιημένων δομών, όπως οι Δήμοι έχει προφανώς έντονα πολιτικό χαρακτήρα), οι οποίες όχι μόνο δεν εξασφαλίζονται αλλά αντίθετα, καταστρατηγούνται πλήρως, αποκτά μείζονα βαρύτητα, ώστε να υπονομεύει ολόκληρο το εγχείρημα.
  • Σε ολόκληρη την προτεινόμενη μεθοδολογία υιοθετείται η γενικόλογη και κάπως αόριστη φρασεολογία των αιτιολογικών εκθέσεων Νόμων. Εκείνα που πρέπει να είναι ζητούμενα φαίνονται να θεωρούνται δεδομένα, χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί πως θα επιτευχθεί κάτι τέτοιο…
Είναι ολοφάνερο πως μόνος ισχυρός και αδιαπραγμάτευτος ΝΟΜΟΣ είναι αυτός των μνημονίων. Μοναδικό «δόγμα» για την φιλοτροικανή κυβέρνηση είναι η δέσμευση για χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο και τους Ο.Τ.Α. Τα διάφορα επικοινωνιακά τεχνάσματα, στην αρχή η «αξιολόγηση δομών» που σιγά-σιγά δίνει την σκυτάλη στην «ενδοδημοτική κινητικότητα» έχουν ένα και μοναδικό στόχο, την απόλυση χιλιάδων Δημοτικών Υπαλλήλων προς εξευγενισμό των ορέξεων του Φούχτελ και των τροικανών «σωματοφυλάκων»  των συμφερόντων των δανειστών!!!» 
aftodioikisi.gr
Σοκολάτα: Φτιάχνεται από τους σπόρους ενός φυτού με το όνομα θεόβρωμα κακάο. Καθόλου ελκυστικό θα σκεφτείτε και θα έχετε δίκιο...
Ωστόσο το όνομα αυτό προέρχεται από τα αρχαία ελληνικά και σημαίνει «φαγητό των θεών». Οι Αζτέκοι λάτρευαν το κακαόδεντρο και ανακάλυψαν ότι σπάζοντας τους σπόρους του κακάο και ανακατεύοντάς τους με άλλα μπαχαρικά, έφτιαχναν ένα δροσιστικό και αναζωογονητικό πικρό ποτό. Ευρωπαίοι εξερευνητές, έφεραν αυτό το ποτό στη Γηραιά Ήπειρο τον 16οαιώνα και σκέφτηκαν να του προσθέσουν γλυκαντικά στοιχεία. ‘Έτσι «γεννήθηκε» το κακάο, ενώ οι πλάκες σοκολάτας έκαναν την εμφάνισή τους το 1800.
Ακόμη και αν δεν ανήκετε στην κατηγορία εκείνων που λατρεύουν τη σοκολάτα και γενικότερα τα γλυκίσματα, σίγουρα θα έχετε στον κύκλο σας ανθρώπους που δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς τη γεύση του αγαπημένου τους γλυκού.
Δεν είναι «λιχούδηδες» ή «λαίμαργοι», απλά είναι «γενετικά φτιαγμένοι» για να απολαμβάνουν με όλες τους τις αισθήσεις τη γεύση της σοκολάτας.
Ερευνητές από την γειτονική μας Ιταλία ανακάλυψαν ότι οι λάτρεις της σοκολάτας, ευχαριστιούνται τη γεύση της πολύ περισσότερο από κάποιους άλλους και για αυτό υπεύθυνος είναι ο εγκέφαλος. Το κέντρο ευχαρίστησης του εγκεφάλου τους γεμίζει από ευφορία όταν καταναλώνουν σοκολάτα. Ας μην ξεχνάμε επίσης, ότι η σοκολάτα περιέχει φαινυλαιθυλαμίνη, την ίδια ουσία που παράγει ο εγκέφαλος όταν είμαστε ερωτευμένοι! Όσο για εκείνους που εύκολα μπορούν να αρνηθούν μια «γλυκιά αμαρτία»; Ο εγκέφαλός τους απλά «καταγράφει» τη γεύση της σοκολάτας και τίποτα παραπάνω.
Οι Ιταλοί ερευνητές από το Ινστιτούτο Κλινικής Φυσιολογίας της Piza, διαπίστωσαν ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος αντιδρά πολύ διαφορετικά σε διάφορα ερεθίσματα που έχουν ως «θέμα» τους τη σοκολάτα (μια εικόνα με ένα σοκολατένιο γλυκό, για παράδειγμα).  Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η Dr Patricia Iozzo στην Telegraph: «Παρατηρήσαμε ότι σε μερικούς ασθενείς η απόκριση ήταν μειωμένη. Φαίνεται ότι βιώνουν λιγότερη ευχαρίστηση και το μπροστά μέρος του εγκεφάλου τους είναι λιγότερο ικανό να ελέγξει τι συμβαίνει. Με κάποιους άλλους επαληθεύτηκε η θεωρία μας. Ορισμένοι άνθρωποι χρειάζονται περισσότερα ερεθίσματα για την ίδια εγκεφαλική δραστηριότητα».
Όπως και να το κάνουμε η σοκολάτα είναι θαυματουργή! Μία άλλη έρευνα νευρολόγων του Νοσοκομείου της Βοστώνης, έδειξε πως η σοκολάτα διατηρεί τον εγκέφαλο των ηλικιωμένων υγιή και σε εγρήγορση. Ας μην ξεχνάμε επίσης πως οι επιστημονικές αποδείξεις που στηρίζουν τη θέση ότι η σοκολάτα βοηθά την καρδιά αυξάνονται τα τελευταία χρόνια.
echoes.gr
Για εκατομμύρια χρόνια ο άνθρωπος και τα προγονικά του είδη ζούσαν στη φύση. Και φαίνεται πως ο εγκέφαλος μας έμαθε έτσι και δεν μπορεί να ξεμάθει...
Έτσι, ακόμη και για όσους από εμάς έχουμε γεννηθεί και ζήσει όλη μας τη ζωή στην πόλη, ο εγκέφαλος μας διαμαρτύρεται και προτιμά την εξοχή!
Μια νέα μελέτη Βρετανών επιστημόνων δείχνει ότι ο εγκέφαλος μας μισεί το αστικό περιβάλλον γιατί του προκαλεί σύγχυση. Και αυτό έχει επιδράσεις όχι μόνον στην ψυχική αλλά και τη σωματική μας υγεία.
Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν την τεχνική της μαγνητικής απεικόνισης του εγκεφάλου για να καταγράψουν τη νευρωνική δραστηριότητα μιας ομάδας εθελοντών που έβλεπαν είτε ειδυλλιακά τοπία στη φύση, είτε εικόνες από τη ζωή σε μια μεγαλούπολη.
Η έρευνα έδειξε ότι η περιοχή του ανθρώπινου εγκέφαλου που σχετίζεται με τη γαλήνια ηρεμία, ενεργοποιείται αυθόρμητα πολύ γρήγορα στη θέα της εξοχής και ενός αγροτικού τοπίου. Αντίθετα, στη θέα ενός αστικού περιβάλλοντος, δραστηριοποιείται -και μάλιστα με σημαντική καθυστέρηση- η εγκεφαλική περιοχή που εμπλέκεται στην επεξεργασία των πολύπλοκων οπτικών ερεθισμάτων, καθώς ο άνθρωπος προσπαθεί να ξεδιαλύνει τις ακριβώς βλέπει στο οπτικό πεδίο του.
Όταν ο εγκέφαλος κοιτάζει αστικά περιβάλλοντα, αναγκάζεται να κάνει πολλή δουλειά γιατί δεν ξέρει τι είναι αυτό που βλέπει. Ο εγκέφαλος δεν έχει μια άμεση και φυσική αντίδραση κι έτσι πρέπει να κάνει πυρετώδεις επεξεργασίες, οπότε, καθώς αναρωτιέται: "τι ακριβώς βλέπω;", ενεργοποιείται το τμήμα του που ασχολείται με την οπτική πολυπλοκότητα. Ακόμα κι αν κάποιος έχει ζήσει στην πόλη όλη τη ζωή του, φαίνεται πως ο εγκέφαλός του συνεχίζει να μην ξέρει απόλυτα τι να κάνει με αυτές τις πληροφορίες.
Ένας από τους ερευνητές, μάλιστα, σχολίασε ότι οι κάτοικοι των πόλεων, βαθιά μέσα τους, μπορεί να υποφέρουν όπως τα ζώα που είναι αιχμάλωτα σε κλουβιά. Είναι ενδεικτικό, όπως είπε, ότι η μαζική μετακίνηση των ανθρώπων από την ύπαιθρο στις πόλεις έχει συνοδευθεί από "μια απίστευτη αύξηση της κατάθλιψης και των διαταραχών συμπεριφοράς".
news.gr
Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και τον υφυπουργό Αθανάσιο Σκορδά παρόντος του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και με αντικείμενο τους πλειστηριασμούς ακινήτων. Προηγήθηκε συνεργασία των πιστωτών με τον υπουργό Οικονομικών και το οικονομικό επιτελείο.
Προσερχόμενος στην πρώτη σύσκεψη ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε ότι προωθούνται περικοπές περίπου 40-50 εκατομμυρίων ευρώ από 500 νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου εντός του 2014 λόγω υπερβάσεων στους προϋπολογισμούς τους κατά το 2013.
Οπως έγινε γνωστό, από τα 500 ΝΠΙΔ τα 250 εποπτεύονται από το υπουργείο Παιδείας και περίπου 120 από το υπουργείο Πολιτισμού ενώ εκτιμάται ότι από την πλήρη εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου σε όλους τους φορείς του Δημοσίου θα προκύψει όφελος περίπου πέντε εκατ. ευρώ.
Το ίδιο στέλεχος πρόσθεσε ότι έχει διαπιστωθεί ελλιπής εφαρμογή του μέτρου για μειωμένο μισθό (στο 75%) υπαλλήλων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και ότι υπάρχει συνεννόηση ώστε μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου να επιστραφούν τα χρήματα.
Στη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου, συζητήθηκε εκτενώς το νομοσχέδιο για τον νέο ενιαίο φόρο ακινήτων, το οποίο σύμφωνα με υψηλόβαθμο παράγοντα του υπουργείου, η κυβέρνηση προτίθεται να το καταθέσει αύριο ή μεθαύριο, στη Βουλή.
Κατά το ίδιο στέλεχος, ανοικτά παραμένουν βασικά θέματα των διαπραγματεύσεων, όπως, π.χ. το σχέδιο για την αναδιάρθρωση των ΕΑΣ και ο ΦΠΑ στην εστίαση.
Κατά τη συνάντηση με την τρόικα, συζητήθηκαν, επίσης, ζητήματα νομοτεχνικών βελτιώσεων, όπως, για παράδειγμα, το θέμα των συναλλαγών στο Χρηματιστήριο.
Σημειώνεται, ότι το νομοσχέδιο για τον φόρο στα ακίνητα θα αποτελέσει ουσιαστικά ένα πολυνομοσχέδιο, καθώς η κυβέρνηση θα συμπεριλάβει σε αυτό διατάξεις που θα αφορούν στο Δημοσιονομικό Συμβούλιο για την παρακολούθηση εκτέλεσης του προϋπολογισμού και σε παρεμβάσεις στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, οι οποίες κρίθηκαν αναγκαίες για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Πηγή: ethnos.gr
Η καινούρια εφαρμογή Style-Eyes υπόσχεται να είναι το αυθεντικό «Shazam για τη μόδα» καθώς χρησιμοποιεί υψηλής ποιότητας αναγνώριση εικόνας. Έτσι, κάθε φορά που θα βλέπετε κάτι που σας αρέσει αλλά το φοράει κάποιος άλλος, απλά θα βγάζετε μια φωτογραφία.

Η δωρεάν εφαρμογή θα σας λέει πού μπορείτε να το αγοράσετε- ή θα σας παρουσιάζει πολλές άλλες παρόμοιες επιλογές.
Έχοντας δουλέψει με εκατοντάδες καταστήματα προκειμένου να διατηρούν αναβαθμισμένες τις καταχωρήσεις προϊόντων- οι δημιουργοί του app Mark Hughes, Bobby Pringle και Oisín Mac Fhearaíέχουν δημιουργήσει αποτελέσματα ερευνών οργανωμένα με βάση την επωνυμία ή την τιμή και υπόσχονται εκπτώσεις σε όλους τους κωδικούς.
Πηγή: InStyle.gr

Π

Σε ένα ματς που παίχτηκε σε δύο δόσεις σε τραγικό τερέν η Γαλατασαράι επικράτησε 1-0 της Γιουβέντους στην Πόλη (85' Σνάιντερ) και πέρασε στους «16».

Στους Μπιανκονέρι έκανε και η ισοπαλία για να εξασφαλίσουν την πρόκριση στα νοκ άουτ της κορυφαίας διοργάνωσης και φαινόταν ότι την κρατούν σφιχτά, όμως μία στιγμή μαγείας από Ντρογκμπά-Σνάιντερ ήταν αρκετή για την ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι. Η Γαλατά πήρε τη νίκη στο 85' με το γκολ του Ολλανδού και είναι αυτή που ακολουθεί την Ρεάλ Μαδρίτης στους «16».
Το βράδυ της Τρίτης (10/12) ο Πορτογάλος ρέφερι, Πέδρο Προένσα και οι άνθρωποι της UEFA αποφάσισαν ότι στο «Τουρκ Τέλεκομ Αρένα» δεν γίνόταν να παιχτεί ποδόσφαιρο μετά το 31' εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης και μετά από πολλές αλλαγές στην ώρα αποφασίστηκε να γίνει την επομένη στις 15:00 ώρα Ελλάδας. Ο αγωνιστικός χώρος σίγουρα δεν επέτρεπε να παιχτεί ποδόσφαιρο ποιότητας και μάλιστα σε ένα τόσο κρίσιμο ματς και τελικά η Γιουβέντους παρότι είχε συνολικά καλύτερη εικόνα μένει από νωρίς εκτός Champions League πληρώνοντας ουσιαστικά τις ισοπαλίες με Κοπεγχάγη (1-1 εκτός) και Γαλατασαράι (2-2 εντός).
Παρηγοριά για την ομάδα του Αντόνιο Κόντε είναι ότι μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο στο Europa League και να το κατακτήσει μέσα στο «σπίτι» της αφού ο τελικός γίνεται φέτος στο «Juventus Stadium».
Στο κομμάτι της Τρίτης, ο αγώνας ήταν πολύ πιο… σβηστός με καμία από τις δύο ομάδες να μην έχει λόγο να παίξει ανοικτά από νωρίς, ενώ το χιόνι που έπεφτε έκανε το έργο τους πολύ πιο δύσκολο. Μοναδική φάση στα 31' λεπτά ήταν για την Γιούβε με τον Γιορέντε να κάνει κοντρόλ α λα Ιμπρα σε σέντρα από δεξιά του Βιδάλ, όμως το σουτ του πέρασε έξω από την εστία του Μουσλέρα.
Στο χρωστούμενο 15λεπτο που παίχτηκε την Τετάρτη (11/12) οι πρωταθλητές Ιταλίας ήταν μάλλον η καλύτερη ομάδα και είχαν την καλύτερη φάση με σουτ του Τέβες που πήγε στα πλαϊνά δίχτυα.
Στην επανάληψη, μετά το πρώτο δεκάλεπτο η Γαλατά ήταν αυτή που έπαιξε πιο μπροστά και έκανε φάσεις. Το αριστερό του Σνάιντερ έφυγε άουτ (54'), ο Μπουφόν έκανε μεγάλη επέμβαση (58') σε σουτ του Ντρογκμπά και οι Μπουράκ (60') και Εμπουε (62') δεν βρήκαν στόχο με φάουλ και σουτ αντίστοιχα.
Από εκείνο το σημείο και μετά η Γιουβέντους «έσφιξε» στο κέντρο κέρδιζε όλες τις μπάλες και έβρισκε περισσότερους χώρους για να τελειώσει το παραμύθι στο ξέφωτο. Το αδύναμο σουτ του Ασαμόα (67') μπλόκαρε ο Μουσλέρα, ο Γιορέντε καθυστέρησε από καλή θέση και κόπηκε (70'), ο Μπονούτσι δεν σημάδεψε σωστά μετά από κόρνερ (75') και μετά το υπέροχο τακουνάκι του Τέβες ο Μαρκίζιο με διαγώνιο αριστερό είδε τον Μουσλέρα να λέει ξανά «όχι» (79').
Μετά το 80' η Γαλατά ρίσκαρε περισσότερο βάζοντας παίκτες στην περιοχή και ο Σνάιντερ έριξε την προειδοποιητική αφού είχε την άνεση να σουτάρει μόνος άουτ (84'). Στο επόμενο λεπτό έγινε η ζημιά για την Γιουβέντους. Ο Ντρογκμπά με κεφαλιά μετέτρεψε μακρινή μπαλιά σε ασίστ για τον Σνάιντερ, Κιελίνι και Μπονούτσι άργησαν χαρακτηριστικά να πάνε στον Ολλανδό που μπήκε στην περιοχή και με εξαιρετικό πλασέ νίκησε τον Μπουφόν για το 1-0 που αποδείχθηκε «χρυσό» για τους Τούρκους.
Διάβασε περισσότερα στο: Γαλατασαράι - Γιουβέντους 1-0 | gazzetta.gr 
Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebook

Ένα πράγμα που ενώνει τους χρήστες του Facebook στην Ασία, την Ευρώπη και την Αμερική είναι ότι όλοι αγαπούν την Disneyland, και θέλουν όλοι οι φίλοι τους να το γνωρίζουν αυτό. Τέσσερις από τις πιο κορυφαίες 25 τοποθεσίες που είχαν τα περισσότερα check-in το τρέχον έτος, εξαιρουμένων των κόμβων μαζικής μεταφοράς, όπως αεροδρόμια, ήταν η Disneyland στο Τόκιο, η Disneyland στο Χονγκ Κονγκ, η Disneyland στο Παρίσι και η Disneyland στην Καλιφόρνια.
Εκτός από την Disneyland, πολλές από τις κορυφαίες τοποθέσίεςς στη λίστα του Facebook ήταν προβλέψιμα τουριστικά αξιοθέατα: Το Blue Lagoon της Ισλανδίας, Piazza San Marco στη Βενετία, το θέρετρο Σαρμ ελ-Σέιχ της Αιγύπτου, και Las Ramblas της Βαρκελώνης.
Υπάρχουν επίσης μερικές εκπλήξεις. Το πιο δημοφιλές Facebook check-in στην Ινδία δεν είναι το Ταζ Μαχάλ, αλλά ο Χρυσός Ναός, το πνευματικό σπίτι της θρησκείας Σιχ.Στη Μόσχα δεν είναι Κόκκινη Πλατεία, αλλά το Gorky Park. Και η πρώτη θέση στη Γερμανία δεν είναι το Checkpoint Charlie στο Βερολίνο, αλλά το Reeperbahn στο Αμβούργο, η περιοχή των κόκκινων φαναριών που φημίζεται για τα sex shop, στριπτίζ κλαμπ, και θέατρα για ενήλικες.
Γιατί όμως τόσοι πολλοί άνθρωποι θέλουν οι φίλοι τους να γνωρίζουν ότι βρίσκονται σε ένα δρόμο γεμάτο με πορνεία; Μάλλον επειδή το Reeperbahn είναι, επίσης, όπου οι Beatles πέρασαν δύο χρόνια παίζοντας σε διάφορα κλαμπ, πριν έγιναν παγκοσμίως γνωστοί. Επίσης, το Beatles-Platz, μια πλατεία με τα αγάλματα του συγκροτήματος, βρίσκεται σε μία από τις διασταυρώσεις της Reeperbahn.


Πηγή: iefimerida.gr
Η έννοια του χίπστερ έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητα μας και το συγκεκριμένο στιλ έχει επηρεάσει και εμπνεύσει μεγάλο μέρος του νεανικού κοινού. Ωστόσο το στυλ που έχουμε στο μυαλό μας ως «χίπστερ» στην Ελλάδα, στην πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετικό σε άλλες χώρες της Ευρώπης και το κόσμου.
Με ένα έξυπνο και λεπτομερές σχεδιάγραμμα, το ταξιδιωτικό πρακτορείο Movehub, παρουσίασε έναν πλήρη οδηγό με τα χιπστερ στερεότυπα σε μεγάλες πόλεις του κόσμου, όπως το Λονδίνο, το Παρίσι, το Βερολίνο, το Σίδνεϋ και το Τόκιο, ώστε να μπορείτε να τους αναγνωρίσετε.
Ας δούμε λοιπόν πώς ντύνονται οι χιπστερ στις άλλες χώρες, που συχνάζουν και τι προτιμήσεις έχουν.
Λονδίνο -Βρετανία
Αξεσουάρ: Σκέιτμπορντ, κουτί για φύτεμα λαχανικών
Ενδιαφέροντα: Γκαλερί pop-art και αντίστοιχα εστιατόρια
Φαγητό: Τάπας στο Mockinbird
Ποτό: Stubbies και κοκτέιλ σε ποτήρια-βάζα
Hipster tip: Δουλεύουν σε στούντιο στη Shackwell Lane
Βερολίνο – Γερμανία
Αξεσουάρ: Πάνινη τσάντα με στάμπα, τεράστια κοκάλινα γυαλιά
Ενδιαφέροντα: να κάθονται με Macbook σε καφετέριες
Φαγητό: Φάλαφελ ή χάμπουργκερ
Ποτό: Club mate
Hipster tip: Εχουν εμφανώς επισκευασμένο ποδήλατο από «δεύτερο χέρι»
Παρίσι – Γαλλία
Αξεσουάρ: Τεράστια συλλογή δίσκων, έχουν δική τους electro μπάντα
Ενδιαφέροντα: Να κάθονται δίπλα στο Κανάλι Σαιν-Μαρτέν
Φαγητό: Μπαγκέτα
Ποτό: Κόκκινο κρασί στο Le Verre Volé
Hipster tip: Μανιακοί καπνιστές
Στοκχόλμη – Σουηδία
Αξεσουάρ: Το βιβλίο «Born to Run» του Κριστοφερ Μακ Ντάγκαλ
Ενδιαφέροντα: Να προπονούνται για το Μαραθώνιο φορώντας μόνο Nike
Φαγητό: Λαχανικά που καλλιεργούν οι ίδιοι
Ποτό: ΙΡΑ ή μπίρα που φτιάχνουν μόνοι τους
Hipster tip: έχουν παιδιά από μικρή ηλικία κι ένα τεριέ Βοστώνης
Νέα Υόρκη -ΗΠΑ
Αξεσουάρ: Τιράντες, Λογαριασμό σε ευρέως άγνωστη τράπεζα
Ενδιαφέροντα: Να φτιάχνουν δικά τους πικάντικα φαγητά
Φαγητό: Λαχανικά (κυρίως Kale)
Ποτό: Φιλτραρισμένο νερό βρύσης
Hipster tip: Νοικιάζουν μοναδικούς χώρους για δείπνο
Σίδνεϋ – Αυστραλία
Αξεσουάρ: φράντζα, τεράστια γυαλιά ηλίου
Ενδιαφέροντα: βόλτα στο πεζοδρόμιο του Σαρι Χιλς
Φαγητό: Kimchi
Ποτό: Πανάκριβο καφέ
Hipster tip: Δεν θα παραδεχτούν ποτέ ότι είναι χίπστερ
Τόκιο – Ιαπωνία
Αξεσουάρ: Γκάτζετ και Ηλεκτρική κιθάρα
Ενδιαφέροντα: να ψάχνουν στα μαγαζιά για vintage ρούχα
Φαγητό: στο Simokitazawa
Ποτό: Pabst Blue Ribbon
Hipster tip: Εχουν δικό τους fashion blog


Πηγή: iefimerida.gr
«Κανείς δεν έχει να φοβάται τίποτα, αρκεί να κάνει καλά και ευσυνείδητα τη δουλειά του». Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λ. Γρηγοράκος απεθυνόμενος σε υπαλλήλους του δήμου Τρίπολης, όπου βρέθηκε για να συμμετάσχει σε ημερίδα σχετικά με την κοινωνία της πληροφορίας.
Για το επόμενο κύμα διαθεσιμότητας από τους ΟΤΑ ο κ. Γρηγοράκος επεσήμανε ότι η αξιολόγηση των δομών βρίσκεται σε εξέλιξη και θα προχωρήσει κανονικά η διαδημοτική κινητικότητα, από την οποία θα προκύψουν 4.000 εθελοντικές μετακινήσεις προσωπικού εντός του ίδιου νομού, ενώ σημείωσε ότι οι εκτιμήσεις των δημάρχων είναι πως, μέσα από τη διαδημοτική κινητικότητα, ο αριθμός των υπαλλήλων που θα ενταχθούν εθελοντικά στο μέτρο, θα φτάσει και ξεπεράσει τις 5.000.
Στην ερώτηση εάν στις προθέσεις του υπουργείου είναι να κλείσουν τα δημοτικά ραδιόφωνα, ο Λάκωνας υπουργός σημείωσε ότι τα δημοτικά ραδιόφωνα είναι απαραίτητα για την Περιφέρεια, απαιτείται πρόσθεσε, αναδιάρθρωση στις δημοτικές επιχειρήσεις και στα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου και συμπλήρωσε ότι, όπως έχει υπογραμμίσει πολλές φορές ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Γιάννης Μιχελάκης, υπεύθυνοι να διαχειριστούν το θέμα των δημοτικών ραδιοφώνων, είναι οι δήμαρχοι.
Με αφορμή την ημερίδα που διεξήχθη στην Τρίπολη, σχετικά με την κοινωνία της πληροφορίας ο Υπουργός Αναπληρωτής Εσωτερικών επισκέφθηκε την πρωτεύουσα της Αρκαδίας. Κατά την τοποθέτηση του στην ημερίδα ο κύριος Γρηγοράκος σημείωσε μεταξύ άλλων: «Η Ελλάδα έχει ετεροχρονίσει στο ραντεβού της με την Κοινωνία της Πληροφορίας και την χρήση νέων τεχνολογιών καθώς και της καινοτομίας».
Στην ημερίδα που συντόνιζε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης συμμετείχαν εκτός από τον κύριο Γρηγοράκο ο δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης, ο πρόεδρος του ΠΣ Γιώργος Πουλοκέφαλος, οι αντιπεριφερειάρχες Απόστολος Παπαφωτίου, Ντίνα Νικολάκου και Βαγγέλης Γιαννακούρας, οι ΠΣ Γιώργος Ρουμελιώτης, Θεόδωρος Ντάνος, Νίκος Λυτρίβης, το μέλος του ΔΣ της Αναπτυξιακής Πελοπόννησος ΑΕ Νίκος Γιαννακόπουλος, ο αντιδήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Κοσκινάς, δήμαρχοι δήμων της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς και εκπρόσωποι φορέων.
Ο Λ. Γρηγοράκος, με την ευκαιρία της παρουσίας του στην Αρκαδία, πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στο δημαρχείο της Κάτω Αγοράς στην Τρίπολη που στεγάζονται επιχειρήσεις του Δήμου Τρίπολης και το Συμβουλευτικό Κέντρο γυναικών ενάντια στη βία.
Ο υπουργός ξεκαθάρισε σχετικά με τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) πως δεν θα κλείσουν και τόνισε ότι θα αξιολογηθούν οι ανώνυμες εταιρείες των δήμων και τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, ενώ ταυτόχρονα συμπλήρωσε με έμφαση ότι δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο οι κοινωνικές δομές των Δήμων, για τις οποίες είπε, ότι πρέπει να ενισχυθούν.
aftodioikisi.gr
Την επιβολή κυρώσεων σε υπουργεία ή σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου που εφάρμοσαν επιλεκτικά το νόμο για το ενιαίο μισθολόγιο, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας από το βήμα της Βουλής.
Ο κ.Σταϊκούρας υποστήριξε πως «όποιοι ελάχιστοι παρεκκλίνουν, θα υποχρεωθούν να εναρμονιστούν με το καθεστώς και να επιστρέψουν τους πόρους». Συγκεκριμένα απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Ανδρέα Ψυχάρη προειδοποίησε ότι κανείς δεν πρόκειται να παρεκκλίνει από την εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου, επισημαίνοντας ότι οι «έλεγχοι θα συνεχιστούν ώστε κάθε νησίδα απόκλισης από το ενιαίο μισθολόγιο να εντοπιστεί και να αντιμετωπιστεί».
Πάντως, ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι από τα αποτελέσματα των γενικών και έκτακτων ελέγχων που διενεργήθηκαν, κρίνεται ικανοποιητική η εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου και πρόσθεσε ότι η Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων έχει αναλάβει να διερευνήσει την αξιολόγηση των μισθολογικών δαπανών των Ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών, ενώ σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Μισθών, θα προχωρήσουν το επόμενο εξάμηνο, σε ελέγχους σε 94 φορείς της Γενικής Κυβερνήσεως για την αποτίμηση της εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου.
Μισθολογικές διαφορές 
Οπως γράφουν χαρακτηριστικά ΤΑ ΝΕΑ εντοπίζονται διάφορες μισθολογικές ανισότητες σε υπηρεσίες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα Διευθυντής στο ΕΣΥ με μισθό 1.580 ευρώ, έπαιρνε τα 2.043 με τα επιδόματα, ωστόσο ο μισθός του υπολείπεται κατά 65 ευρώ από το μέσο μισθολογικό όρο για υπαλλήλους υποχρεωτικής εκπαίδευσης του υπουργείου Οικονομικών. Μάλιστα το δημοσιεύμα μισθολογικές διαφορές εντοπίζονται και σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ. Αφού στο Μετρό ο ανώτατος μισθός φτάνει τα 1.500 ευρώ, ενώ στα άλλα δύο εντοπίστηκαν μισθοί που φτάνουν μέχρι και τα 2.639,18 ευρώ.
Τι υποστηρίζει η ΣΤΑΣΥ
Εκπρόσωπος της ΣΤΑΣΥ μιλώντας στο iefimerida.gr υποστήριξε πως οι μισθολογικές διαφορές είχαν δημιουργηθεί πριν από περίπου 2 χρόνια όταν έγινε η συγχώνευση των Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ σε μία εταιρεία. Ωστόσο πρόσθεσε πως στη συνέχεια η εταιρεία προχώρησε στην υιοθέτηση του ενιαίου μισθολογίου και οι όποιες μισθολογικές διαφορές έχουν πάψει να ισχύουν.

«Βαφτίζουν» υπαλλήλους διευθυντές για να λαμβάβνουν επιδόματα
Φυσικά δεν λείπουν και οι ππεριπτώσεις που υπάλληλοι προκειμένου να μπορέσουν να αυξήσουν τις αποδοχές τους και να λαμβάνουν περισσότερα χρήματα «βαφτίζονταν» διευθυντές προκειμένου να λαμβάνουν επιδόματα θέσης ευθύνης.
Ποιοι φορείς μπαίνουν στο στόχαστρο
Πρόκειται για φορείς που είτε δεν παρέχουν μισθολογικά στοιχεία, είτε υπάρχουν ενδείξεις για ενδεχόμενη μη εφαρμογή των σχετικών μισθολογικών διατάξεων.
  • 49 είναι του υπουργείου Παιδείας,
  • 24 του υπουργείου Πολιτισμού,
  • 7 του υπουργείου Ναυτιλίας,
  • 6 του υπουργείου Δικαιοσύνης,
  • 3 του υπουργείου Εργασίας,
  • 2 του υπουργείου Υγείας,
  • 1 του υπουργείων Μακεδονίας και Θράκης
  • 1 του Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Πηγή: iefimerida.gr
Κενά που έχουν προκύψει στα υπουργεία Εσωτερικών και Υγείας θα καλύψουν οι σχολικοί φύλακες. Αυτό τόνισε μιλώντας στο mega ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης: «Οι ανάγκες έχουν μπει στην κινητικότητα και από εκεί και πέρα ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν από άλλα υπουργεία, παράδειγμα, εμείς έχουμε ανθρώπους που χρειαζόμαστε για να στελεχώσουμε τα καταστήματα μετανάστευσης. Κάποιοι άνθρωποι θα προσληφθούν από εκεί. Υπάρχει κάποια εξαγγελία και από το υπουργείο Υγείας για τραυματιοφορείς για παράδειγμα, εκεί θα δούμε τις ανάγκες και θα δούμε πόσοι θα προωθηθούν», επισήμανε.
Να σημειωθεί ότι προ σχεδόν δύο εβδομάδων  ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης  είχε παρουσιάσει λύση για τους μισούς ή και περισσότερους σχολικούς φύλακες. Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης προσδιόρισε τον ακριβή αριθμό (300) που θα προσληφθούν ως τραυματιοφορείς, ενώ τους τόνισε ότι  όσοι γνωρίζουν ξένες γλώσσες (δεν προσδιόρισε ούτε τα κριτήρια ούτε τον αριθμό) μπορεί να απασχοληθούν στο υπουργείο Πολιτισμού για τη φύλαξη μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.
Μιχελάκης: Σημαντική η εθελοντική κινητικότητα
Παράλληλα ο κ. Μιχελάκης μίλησε για τη σημασία της εθελοντικής διαδημοτικής κινητικότητας, κάνοντας λόγο για «εργαλείο» το οποίο θα ρυθμίζει την κινητικότητα ανάμεσα στους δήμους καλύπτοντας κενά σε προσωπικό εκεί που δημιουργούνται ανάγκες: «Έχουμε το θέμα το μεγάλο της εθελοντικής διαδημοτικής κινητικότητας, συμφωνήσαμε με τους δημάρχους να προχωρήσουμε στην εθελοντική διαδημοτική κινητικότητα δηλαδή να μπορέσουμε να δούμε τα κενά που υπάρχουν σε δήμους που θα ενισχυθούν από δήμους που έχουν πλεονάζον προσωπικό η οποία θα μπορέσει έτσι να λύσει και το θέμα των μετατάξεων. Αυτός ο τρόπος φιλοδοξούμε να είναι ένα μόνιμο εργαλείο το οποίο να ρυθμίζει την κινητικότητα ανάμεσα στους δήμους ή στις περιφέρειες που θα καλύπτει τις ανάγκες που θα δημιουργούνται γιατί μην ξεγελιέστε, αυτή η κινητικότητα θα λύσει το πρόβλημα τώρα, στο μέλλον μπορεί να υπάρχουν αντίστοιχα προβλήματα, λόγω συνταξιοδοτήσεων, λόγω αποχωρήσεων, άρα να είναι ένα εργαλείο που να λειτουργεί μόνιμα»,  σημείωσε.
Ειδικότητα με ζήτηση οι δημοτικοί αστυνομικοί
Αναφορικά με τους δημοτικούς αστυνομικούς, η πλειοψηφία των οποίων φαίνεται ότι απορροφάται από άλλες υπηρεσίες, υποστήριξε ότι πρόκειται για ειδικότητα με ζήτηση.
«Υπάρχει ζήτηση για την συγκεκριμένη ειδικότητα διότι η Ελληνική Αστυνομία έχει ανάγκη από έναν συγκεκριμένο αριθμό μεγάλο. Το υπουργείο Δικαιοσύνης για εξωτερικούς φρουρούς στα σωφρονιστικά καταστήματα, όπως επίσης και στα δικά μας καταστήματα μετανάστευσης. Ήδη, νομίζω ότι κάποιοι από τους δημοτικούς αστυνομικούς που έχουν οικονομικά προσόντα, έχουν πτυχία οικονομικά κλπ έχουν πάει ή θα πάνε τώρα στο υπουργείο Οικονομικών που υπάρχει ζήτηση στους ελεγκτές κλπ», ανέφερε χαρακτηριστικά.
aftodioikisi.gr
Νόμιμη υπό όρους θα είναι πλέον η μαριχουάνα στην Ουρουγουάη μετά από μια απόφαση του κοινοβουλίου της χώρας που χαρακτηρίζεται "ορόσημο".
Ο σχετικός νόμος που ρυθμίζει την παραγωγή και την πώληση της κάνναβης στη χώρα, υπό την εποπτεία του κράτους εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο της χώρας την Τρίτη σε μια ενέργεια παγκόσμιας εμβέλειας από τον αριστερό πρόεδρο Χοσέ Μουχίκα.
Μετά από 12 ώρες συζήτησης στη Γερουσία, το νομοσχέδιο εγκρίθηκε με 16 ψήφους υπέρ και 13 κατά σε σύνολο 29 μελών με δικαίωμα ψήφου. Αυτή η πρωτοποριακή νομοθεσία δίνει στο κράτος τον έλεγχο στην καλλιέργεια και την πώληση της κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς, σπρώχνοντας την Ουρουγουάη στο ίδιο κλαμπ με τις αμερικανικές πολιτείες του Κολοράντο και την Ουάσιγκτον, την Ολλανδία και την Ισπανία, που επιτρέπουν ή ανέχονται την παραγωγή της κάνναβης σε ιδιωτικό περιβάλλον.
Ο νόμος επιτρέπει στους ενήλικες να αγοράζουν έως και 40 γραμμάρια μαριχουάνα σε μηνιαία βάση από φαρμακεία, ή να παράγουν μέχρι και έξι φυτά κάνναβης σε έναν χρόνο, αν εγγραφούν σε μια βάση δεδομένων για χρήστες
Τα κλαμπ μαριχουάνας θα αποτελούνται από 15 έως 45 μέλη, και θα μπορούν να αναπτύσσουν έως 99 φυτά κάνναβης ανά ομάδα. Η χρήση μαριχουάνας από ανηλίκους και ξένους απαγορεύεται.
news.gr

Ο Νέλσον Μαντέλα υπήρξε μία προσωπικότητα διεθνούς φήμης και πολλές λεπτομέρειες για την ζωή και την καριέρα του ήταν γνωστές δημοσίως. Υπάρχουν όμως 9 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζατε για τον εκλιπόντα ηγέτη της Νότιας Αφρικής.
1.Ήταν φαν του boxing.
Στα νιάτα του ο Νέλσον Μαντέλα, απολάμβανε την πυγμαχία και το τρέξιμο. Ακόμα και κατά τα 27 χρόνια που πέρασε στη φυλακή, γυμναζόταν κάθε πρωί.   «Δεν απολάμβανα τη βία του μποξ τόσο όσο την επιστήμη του. Μου κίνησε την περιέργεια το πώς κάποιος κινεί το σώμα του για να προστατεύσει τον εαυτό του, πώς χρησιμοποιεί μια στρατηγική τόσο για να επιτεθεί όσο και για να υποχωρήσει, πώς βρίσκει το ρυθμό του σε έναν αγώνα», έγραψε στην αυτοβιογραφία του, «Long Walk to Freedom».
Στο Μουσείο του Μαντέλα στο Σόβετο, οι επισκέπτες θα δουν τη ζώνη Παγκόσμιου Πρωταθλητή που του χάρισε ο Αμερικανός μποξέρ, Sugar Ray Leonard.
2.Το αυθεντικό του όνομα δεν ήταν Νέλσον.
Ο Ρολιχλάχλα Μαντέλα ήταν εννέα ετών όταν η δασκάλα του του έδωσε το αγγλικό όνομα Νέλσον, σύμφωνα με το έθιμο να δίνονται στα παιδιά που πηγαίνουν σχολείο, χριστιανικό όνομα.
Ήταν συνηθισμένη πρακτική στη Νότια Αφρική και σε άλλες περιοχές να δίνεται συχνά ένα αγγλικό όνομα στο παιδί, ώστε να μπορούν οι ξένοι να το προφέρουν.   Το Ρολιχλάχλα δεν είναι συνηθισμένο όνομα στη Νότια Αφρική. Προέρχεται από την γλώσσα «Xhosa», μία από τις 11 επίσημες γλώσσες στη χώρα, η οποία ομιλείται από το 18% του πληθυσμού. Στην κυριολεξία σημαίνει "τραβώντας το κλαδί ενός δέντρου" αλλά στην καθομιλουμένη σημαίνει «ταραχοποιός». Ωστόσο στην Νότια Αφρική, ο Μαντέλα αποκαλούνταν πιο συχνά Μαντίμπα, το όνομα της οικογένειάς του, εις ένδειξη σεβασμού.
3. Ήταν σε αμερικανική τρομοκρατική λίστα παρακολούθησης μέχρι το 2008.
Πριν από αυτό, μαζί με άλλους πρώην ηγέτες του ANC, ο κ. Μαντέλα μπορούσε μόνο να επισκεφθούν τις ΗΠΑ με ειδική άδεια από το γραμματέα του κράτους, γιατί το ANC είχε χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση από την πρώην κυβέρνηση του απαρτχάιντ της Νότιας Αφρικής.
"Η Νότιος Αφρική είναι μία χώρα με την οποία διατηρούμε πλέον εξαίρετες σχέσεις και είναι ντροπιαστικό που πρέπει ακόμη να επεμβαίνω προσωπικώς για να επιτρέπεται η είσοδος στο έδαφός μας του νοτιοαφρικανού ομολόγου μου, Νέλσον Μαντέλα, ο οποίος αναμφισβήτητα είναι μεγάλος ηγέτης", είχε δηλώσει η τότε υπουργός Εξωτερικών, Κοντολίζα Ράις το 2008.
4. Ξέχασε τα γυαλιά του όταν απελευθερώθηκε από τη φυλακή.
Ο κ. Μαντέλα απελευθερώθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 1990 ύστερα από χρόνιες πολιτικές πιέσεις κατά του απαρτχάιντ. Την ημέρα απελευθερώθηκε, ο ίδιος και η σύζυγός του μεταφέρθηκαν στο κέντρο του Cape Town όπου τους περίμενε το τεράστιο πλήθος. Όταν όμως έβγαλε το χαρτί για να βγάλει το λόγο του, συνειδητοποίησε ότι ξέχασε τα γυαλιά του στη φυλακή και έτσι δανείστηκε της συζύγου του.
5. Μεταμφιεζόταν ως  σοφέρ για να αποφύγει την αστυνομία.
Όταν κρυβόταν λόγω των δραστηριοτήτων του κόμματος ANC, η ικανότητα του Μαντέλα να αποφύγει τις αρχές, του χάρισε το παρατσούκλι "το μαύρο Pimpernel", έναν ήρωα με μυστική ταυτότητα του μυθιστορήματος «The Scarlet Pimpernel».
Ο κ. Μαντέλα είναι γνωστό ότι μεταμφιεζόταν ως σοφέρ, κηπουρός και σεφ για να ταξιδεύει στη χώρα απαρατήρητος.
6. Είχε το δικό του δικηγορικό γραφείο, αλλά του πήρε χρόνια για να πάρει ένα πτυχίο νομικής.
Ο Μαντίμπα σπούδασε νομική για περίπου 50 χρόνια από το 1939, αποτυγχάνοντας στα μισά μαθήματα.
Ένα διετές δίπλωμα νομικής του επέτρεψε να ασκήσει το επάγγελμα και τον Αύγουστο του 1952, ο ίδιος και ο Oliver Tambo ίδρυσαν το πρώτο δικηγορικό γραφείο μαύρων στη Νότια Αφρική, το «Mandela and Tambo», στο Γιοχάνεσμπουργκ.
7. Το 2005, ο Μαντέλα ανακοίνωσε ότι ο γιος του, Μαγκάθο Μαντέλα πέθανε από AIDS.
Η ειρωνεία είναι ότι κατά τη διάρκεια της προεδρίας του, επικρίθηκε επειδή αγνόησε για καιρό την επέλαση του AIDS που μάστιζε τη χώρα.
8. Ο πατέρας του, σύμβουλος του αρχηγού της φυλής, πέθανε όταν ήταν 9.
 Ο Μαντέλα στη συνέχεια υιοθετήθηκε από την αρχηγό της φυλής.
9. Ένα σωματίδιο έχει το όνομά του.
Πολλά πράγματα έχουν ονομαστεί «Μαντέλα» προς τιμήν του εκλιπόντα ηγέτη, από τον δρυοκολάπτη «Australopicus Νelsonmandelai», μέχρι κτίρια και λουλούδια. Το 1973 μία ομάδα φυσικών στο πανεπιστήμιο Λίντς ονόμασε ένα πυρηνικό σωματίδιο «Mandela particle».
news.gr
Νέο φως και σίγουρα περισσότερα ερωτήματα προς διερεύνηση έρχεται να ρίξει μια ανακάλυψη Αμερικανών επιστημόνων που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Nature.
Σύμφωνα με τους μελετητές, οι πρόγονοι του σημερινού ανθρώπου (δηλαδή ημών), οι Homo sapiens, εκτός από τους Νεάντερταλ και τους Ντενίσοβανς (πρώιμα είδη ανθρώπου) έκαναν σεξ (επιμείχθηκαν γενετικά κατά την επιστημονική ορολογία) και με ένα άλλο μυστήριο είδος για το οποίο δεν γνωρίζουμε τίποτα μέχρι σήμερα.
Αυτό προέκυψε από τη μελέτη του ανθρώπινου DNA. Η επιμειξία έγινε περίπου 30.000 χρόνια πριν.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το ανθρωποειδές αυτό πρέπει να έμοιαζε αρκετά με τον Homo Erectus.
O Mark Thomas, γενετιστής στο University College London, αναφέρει πως ο κόσμος πριν από περίπου 30.000 χρόνια πρέπει να ήταν ένας κόσμος "τύπου Άρχοντας των Δακτυλιδιών" όπου πολλά και διαφορετικά ανθρώπινα είδη ζούσαν μαζί. Και φυσικά έρχονται σε επαφή. Και σεξουαλική...
Στο σημερινό άνθρωπο επιβιώνει περίπου 1%-4% του DNA του Νεάντερταλ και περίπου άλλο τόσο από το DNA των Ντενίσοβανς.
Ωστόσο άγνωστο είναι ακόμη γιατί από όλα τα είδη του Homo το μόνο που επιβιώνει είναι το δικό μας, το Sapiens.
Οι επιστήμονες ελπίζουν η νέα αυτή ανακάλυψη να είναι ένα σημαντικό κομμάτι που έλειπε από το παζλ της ανθρώπινης εξέλιξης...
news.gr
Παρ' όλες τις προόδους και τις ανακαλύψεις στο πέρασμα των αιώνων που έκαναν την καθημερινότητα και γενικά τη ζωή μας πιο εύκολη, για να μην πούμε καλύτερη, το ζητούμενο των πετυχημένων σχέσεων συνεχίζει ακόμα να μας απασχολεί και να μας ταλαιπωρεί.

Οι σχέσεις που είναι ιδανικές, επιτυχημένες, ταιριαστές, ευτυχισμένες, αυτές που διαρκούν μια ζωή αποτελούν στην ουσία ένα μύθο μιας και κανείς δεν ξέρει τη μαγική συνταγή ή τη σωστή φόρμουλα για να τις πετύχει. Ισχύει ότι τα αντίθετα έλκονται γιατί αλληλοσυμπληρώνονται; Μήπως κάτι κάνουμε λάθος; Μήπως είμαστε άτυχοι; Μήπως η επιλογή μας γίνεται κάτω από κοινωνικά ή άλλα δεδομένα κι όχι με βάση τα προσωπικά μας «θέλω»; Ή μήπως απλά δεν υπάρχουν; Τόσα ερωτήματα που παραμένουν όμως εκκρεμή!

Η αστρολογία θα μπορούσε να είναι ένα σημαντικό εργαλείο, ώστε να κάνουμε ένα βήμα μπρος και να ξεκολλήσουμε. Όχι όμως μόνο βασιζόμενοι στην συναστρία που αποτελεί το αποτέλεσμα του «δεσίματος» μεταξύ δύο ή παραπάνω ανθρώπων αλλά στο γενέθλιο ωροσκόπιο και τα στοιχεία που μας παρέχει για το τι θέλουμε, τι έχουμε ανάγκη, τι επιθυμούμε εμείς πρωτίστως να έχουμε στη ζωή μας, προκειμένου να καταφέρουμε το στόχο μας! Από εκεί μπορούμε να αντλήσουμε πάμπολλες πληροφορίες, βασιζόμενοι σε συγκεκριμένους δείκτες και συνδυασμούς και να έχουμε μια όσο το δυνατόν σφαιρική εικόνα του που πάμε και το τι είναι ιδανικό για μας.
Σε ένα γυναικείο λοιπόν ωροσκόπιο υπάρχουν δύο βασικοί δείκτες που θα μπορούσαν να δώσουν μια πρώτη γεύση για τον άντρα που θεωρείται ιδανικός σύντροφος ή εραστής και είναι ο Ήλιος και ο Άρης. Αντίστοιχα, στους άντρες υπάρχει η Σελήνη και η Αφροδίτη. Η θέση αυτών των πλανητών, το ζώδιο δηλαδή που βρίσκονται στο γενέθλιο ωροσκόπιό μας είναι ενδεικτική για το τι έλκει και τι προκαλεί το ερωτικό ενδιαφέρον.
Εδώ να κάνουμε και μια σημείωση προς αποφυγή παρεξηγήσεων. Οι συγκεκριμένοι πλανήτες σαφώς και δηλώνουν ιδιότητες και χαρακτηριστικά για το ίδιο το άτομο και δεν είναι μόνο οδηγός για να βρει το ιδανικό του ταίρι. Όπως επίσης ότι υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες που ενισχύουν ή διαφοροποιούν αυτά τα στοιχεία όπως ο 5ος, 8ος ή 7ος οίκος κι οι όψεις μεταξύ των πλανητών αλλά ας μην επεκταθούμε παραπάνω!

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με τον Ήλιο της κάθε γυναίκας, το ζώδιό της δηλαδή, να δούμε τι πληροφορίες μπορούμε να αντλήσουμε για τον ιδανικό σύντροφο.

ΚΡΙΟΣ
Καταρχήν χρειάζεστε ένα σύντροφο που δε σας καταπιέζει. Δεν σας τρελαίνει με τη ζήλεια ή την κτητικότητά του αλλά να είναι δίπλα σας στα δύσκολα. Κάποιον που να είναι γρήγορος σε αντιδράσεις και να μην αμφιβάλει ή κιοτεύει να κάνει πράγματα. Επίσης βασικό, κάποιον που να συγκρατεί τον παρορμητισμό σας ή την τρέλα της στιγμής, να έχει τον τρόπο του να σας καλμάρει όταν σας πιάνουν τα νεύρα σας και να μην βάζει το εγώ του πάνω από σας.



ΤΑΥΡΟΣ
Για σας είναι σημαντικό να αισθάνεστε ασφαλείς, συναισθηματικά ή υλικά. Χρειάζεστε κάποιον που θα σας ξεκουνάει όταν σας πιάνουν οι φοβίες ή οι δεύτερες σκέψεις σας, θα σας δείχνει την αγάπη του και θα φροντίζει να μη σας λείπει τίποτα. Κάποιον που δε θα δυσανασχετεί με τη ζήλεια που σας πιάνει ορισμένες φορές ή την κτητικότητά σας και θα είναι πρόθυμος να τα βάλει με την επιμονή και την ξεροκεφαλιά σας για να σας αποδείξει ότι ίσως... και να έχετε άδικο.



ΔΙΔΥΜΟΙ
Το παν για σας και το ξέρετε είναι η επικοινωνία στη σχέση. Θέλετε κάποιον να συζητάτε να παίρνετε μαζί αποφάσεις και να έχει δικά του ενδιαφέροντα ή χόμπι. Κάποιον που δε σας θεωρεί αποκλειστικά δική του ή να νιώθει ότι απειλείται αν εσείς βγαίνετε και με τις φίλες σας ή να σας γκρινιάζει και να αρχίζει τη μουρμούρα με το παραμικρό. Κάποιον επίσης που θα σας οργανώνει όταν εσείς καταπιάνεστε με πολλά και θα σας επαναφέρει σε τάξη όταν αρχίζετε να σκορπίζεστε δεξιά και αριστερά.



ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Το παν για σας είναι η δημιουργία οικογένειας και επειδή έχετε συχνά την τάση να κολλάτε σ' αυτό και μόνο είναι ιδανικός ένας σύντροφος που θα έχει τον ίδιο σκοπό στη ζωή του. Επίσης, επειδή είστε περισσότερο του σπιτιού, κατάλληλος είναι αυτός που είναι πρόθυμος να απολαύσει τη στοργή τη θαλπωρή και τη φροντίδα που του παρέχετε, αρκεί να δεχτεί ότι η κεφαλή του σπιτιού είναι η γυναίκα. Όσο κι αν σας ξενίζει δεν θέλετε κάποιον που να είναι ιδιαίτερα συναισθηματικός ή ευαίσθητος για να μπορεί να κρατάει τα ίσα. Να είναι σταθερός σε διάθεση και αντιδράσεις και να μπορεί να παίρνει αποφάσεις βασιζόμενος στη λογική.



ΛΕΩΝ
Σας έλκει η χλιδάτη ζωή και το πρώτο που θα αναζητήσετε είναι να την αποκτήσετε, όχι απαραίτητα μέσω ενός συντρόφου. Παρά ταύτα, σας έλκουν άτομα πετυχημένα οικονομικά ή δυναμικά στη ζωή τους, που εκπέμπουν μια σιγουριά μαζί με την αίγλη τους. Δεν μπορείτε τη μιζέρια και θέλετε κάποιον που θα σέβεται και θα εκτιμά τόσο την προσωπικότητα όσο και τη γνώμη σας. Να είναι πρόθυμος να σας παραδώσει τα ηνία αλλά και με αρκετό σθένος να σας κοντράρει ή να σας προσγειώσει σε μια πραγματικότητα που δεν περικλείει μόνο εσάς, όταν σας πιάνει η υπεροψία ή ο εγωκεντρισμός σας.



ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Για σας που έχετε μάθει να κινείστε βάσει προγράμματος και οργάνωσης ο κατάλληλος σύντροφος είναι αυτός που μπορεί να σας εμπνεύσει πρωτίστως τη σταθερότητα. Θέλετε ένα αμετάβλητο περιβάλλον και οποιαδήποτε απότομη αλλαγή σας αποσυντονίζει. Παρόλα αυτά, έχετε ανάγκη να ξεκολλάτε που και που από την πεπατημένη γι' αυτό χρειάζεστε κάποιον που θα σας πείσει να ζήσετε μια περιπέτεια ή να κάνετε μια τρέλα, ώστε να πάψετε να αγχώνεστε ή να λειτουργείτε ψυχαναγκαστικά.



ΖΥΓΟΣ
Είστε οι σχεσάκηδες του ζωδιακού. Δεν μπορείτε να μείνετε μόνοι σας και θέλετε συνεχώς να βρίσκεστε με κόσμο, αν δεν έχετε κάποιο σύντροφο. Ο κατάλληλος για σας είναι αυτός που θα σας κυκλοφορεί, θα έχει κάποιο στυλ και σίγουρα δε θα περνάει αδιάφορος. Θέλετε όμως και κάποιον που θα παίρνει αποφάσεις ή πρωτοβουλίες μιας και είστε αναποφάσιστες, που θα σας βάζει τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι και δε θα νιώθετε ότι απλά υπάρχει για να σας κάνει τα χατίρια, υποκύπτοντας στα νάζια σας.



ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Υπάρχει μια πλευρά σας που θέλει κάποιον αποκλειστικά δικό σας, με βούλα και υπογραφή και δεν αποδέχεται τίποτα λιγότερο. Οποιοσδήποτε πολυλογάς, ανεύθυνος ή σαλταδόρος σαφώς διαγράφεται οριστικά από τη λίστα. Θέλετε να έχετε τον έλεγχο της κατάστασης και την απόλυτη πίστη και αφοσίωση από τον σύντροφο. Παρόλα αυτά, έλκεστε από άτομα που σας δείχνουν μια άλλη πλευρά της ζωής, πιο φιλελεύθερη ή πιο χύμα ίσως γιατί σας κάνουν πιο χαρούμενους ή γιατί σας βάζουν σε διαδικασία να τους κατακτήσετε, εφόσον είναι πιο δύσκολοι στόχοι.



ΤΟΞΟΤΗΣ
Η ζωή για σας είναι μια βόλτα, ένα ταξίδι ή μια περιπέτεια. Αν κάποιος σύντροφος προσπαθήσει να σας στερήσει αυτή την διάθεση θα έχετε ήδη φύγει. Δεν μπορείτε να περιοριστείτε και δε θέλετε να δείτε τη σοβαρή πλευρά της ζωής, οπότε θέλετε έναν σύντροφο που δε θα σας κάνει τη ζωή ποδήλατο με τα «μην» και τα «δεν» κι οπωσδήποτε να έχει χιούμορ. Όμως για να μπορέσετε να παραμείνετε σε μια σχέση χρειάζεστε κάποιον να σας συμμαζεύει, να σας βάζει κάποιους κανόνες ή να σας δίνει τροφή για σκέψη, όταν σας πιάνει ο υπερβολικός ενθουσιασμός.



ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Σοβαρές και μετρημένες ψάχνετε το έτερο ήμισυ σε άτομα έμπειρα, συνετά και προπάντων με σταθερές αξίες. Δεν μπορείτε να μείνετε στο πλευρό κάποιου που είναι σαλταπήδας ή λέει πολλά και σας εκθέτει. Έλκεστε όπως γνωρίζετε άλλωστε από την εικόνα του δυναμικού, πετυχημένου άντρα αλλά κακά τα ψέματα για να μείνετε δίπλα σε κάποιον πρέπει να βασανίζεστε λίγο από την αδιαφορία του. Άτομα με χιούμορ ή κατά τι ανεύθυνα ή στον κόσμο τους σας τραβούν γιατί θέλετε να τα βάλετε στον ίσιο δρόμο και σας παρέχουν τη δυνατότητα να αποδείξετε το σθένος της προσωπικότητάς σας.



ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Ναι είστε ασυνήθιστες, σας έλκει το περίεργο και το πρωτότυπο ή άντρες διαφορετικής κουλτούρας ή φυλής και γενικώς θέλετε να ξεφεύγετε από τα στάνταρ και τις νόρμες της κοινωνίας. Όμως καλώς ή κακώς, συνήθως ένα άτομο που είναι ίδιο με σας δε σας προκαλεί κανένα ενδιαφέρον ούτε τραβάει την προσοχή σας, εκτός κι αν το θέλετε για φίλο σας. Για να μείνετε σε μια σχέση το ιδανικό άτομο είναι αυτό που θα είναι τελείως προσγειωμένο στο τώρα, θα σας προκαλεί να κάνετε πράξη τις θεωρίες σας και θα σας υπενθυμίζει ότι αλλάζετε άποψη, όποτε σας βολεύει, βολοδέρνοντας στην αντίφαση.



ΙΧΘΥΕΣ
Οι ευαίσθητες και αγαπησιάρες του ζωδιακού, ρομαντικές και ονειροπόλες που μεγαλώνουν με το παραμύθι της Σταχτοπούτας ή της Ωραίας κοιμωμένης ψάχνετε διακαώς έναν πρίγκιπα ραφινάτο και αισθηματία που θα έρθει να σας σώσει και να σας πάρει μαζί του στο βασίλειό του όπου θα ζήσετε μια ευτυχισμένη ζωή. Όσο όμως κι αν δεν θέλετε να το αποδεχτείτε, ο κατάλληλος σύντροφος είναι ο αποφασιστικός, ευθύς και κοφτός που θα μπορέσει να σας φέρει σε επαφή με την πραγματικότητα και που θα γείρετε στον ώμο του, όταν νιώθετε ότι δεν μπορείτε να τα βγάλετε πέρα.
parapolitika.gr
Ένα κακόβουλο λογισμικό κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στo Facebook. Μέσω των μηνυμάτων που σας στέλνουν οι φίλοι σας έρχεται ένα νέο μήνυμα το οποίο αναφέρει :
«kala eisai xazos????? ti einauta pou anevazeis edo».
Όταν κάποιος ανοίγει το μήνυμα παίρνει ένα κακόβουλο λογισμικό το οποίο βρίσκεται σε συμπιεσμένη μορφή.

parapolitika.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!