Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020

 

Είναι γνωστό πως μεγάλο ποσοστό ηθοποιών στις μέρες μας έχουν σχετικά χαμηλούς μισθούς. Σε αντίθεση με το σήμερα, σε παλαιότερες εποχές, εάν το όνομα του ηθοποιού συνδεόταν με μια ταινία, τότε ήταν εγγυημένη επιτυχία και άρα εγγυημένες υπέρογκες χρηματικές αμοιβές. Αστέρια όπως ο Will Smith, ο Tom Cruise και ο Jim Carrey είχαν τεράστιες απολαβές τη δεκαετία του ’90 για αυτόν ακριβώς τον λόγο.

Αρκετές φορές, μια ταινία αρκεί για να κάνει έναν ηθοποιό ζάμπλουτο. Σινεφίλ ή μη, όλοι μας έχουμε ακούσει ή παρακολουθήσει τις παρακάτω ταινίες. Ταινίες που έκαναν τους πρωταγωνιστές όχι μόνο αληθινούς star αλλά και κατά πολύ πλουσιότερους, σημειώνοντας ρεκόρ απολαβών.

Bruce Willis: The Sixth Sense – 115 εκατομμύρια δολάρια

Την κορυφή απολαμβάνει ο Bruce Willis. Ο ηθοποιός κατέχει τον τίτλο του πιο ακριβοπληρωμένου ηθοποιού με απολαβές της τάξεως των 115 εκ. δολαρίων. Πρόκειται για το ψυχολογικό θρίλερ “The Sixth Sense” του 1999.

Will Smith: Men in Black 3 – 100 εκατομμύρια δολάρια

Ο Will Smith είναι ο δεύτερος στη λίστα. Ο ίδιος έλαβε συνολικά 100 εκ. δολάρια για τη συμμετοχή του στην ταινία “Men in Black 3” του 2012. Να σημειώσουμε πως ο Smith καταλαμβάνει την 8η θέση της φετινής λίστας του Forbes με τους πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς.

Johnny Depp: Pirates of the Caribbean series – 90 εκατομμύρια δολάρια για κάθε ταινία

Βρες μου έναν άνθρωπο που να μην έχει δει έστω και μια φορά τους Πειρατές της Καραϊβικής. Ο ρόλος του Johny Depp ως Jack Sparrow έχει μείνει στην ιστορία. Ο ηθοποιός, λοιπόν, τερματίζει τρίτος με κέρδη 90 εκ. δολάρια για έκαστη ταινία, με τον συνολικό αριθμό ταινιών να είναι 6. Αφήνουμε τους υπολογισμούς πάνω σου.

Keanu Reeves: The Matrix series – 83.3 εκατομμύρια δολάρια για κάθε ταινία

Με συνολικές απολαβές πάνω από 250 εκ δολάρια, ο Keanu Reeves βρίσκεται τέταρτος στη λίστα. Ο Μάρτιος 1999 αποτέλεσε την αρχή της ταινίας επιστημονικής φαντασίας “The Matrix”, η οποία θα ολοκληρωθεί το 2021 με την τέταρτη ταινία. Μέχρι στιγμής, η ταινία έχει αποσπάσει τέσσερα βραβεία Όσκαρ στις τεχνικές κατηγορίες.

Tom Cruise: Mission Impossible – Ghost Protocol – 75 εκατομμύρια δολάρια

Ο Χολιγουντιανός star Tom Cruise έχει εξίσου υψηλό κασέ. Ήταν η επιλογή του casting της Paramount Pictures για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της τέταρτης, σε ακολουθία, ταινίας “Mission: Impossible”, με τίτλο “Ghost Protocol”. Ο πρωταγωνιστής κέρδισε συνολικά 75 εκ. δολάρια κατακτώντας μια θέση ανάμεσα στους πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς από μια και μόνο ταινία.

Robert Downey Jr. : Avengers: Infinity War – 75 εκατομμύρια δολάρια

Ο Robert Downey Jr. είναι, γενικά, ο πιο ακριβοπληρωμένος ηθοποιός της Marvel Cinematic Universe, έχοντας διαπραγματευτεί μια συμφωνία για την ταινία “Avengers: Invintiy War” του 2018. Από τη συγκεκριμένη παραγωγή, εισέπραξε συνολικά 75 εκ. δολάρια. Εξαιρετικός ο ρόλος του ως Iron Man.

Sandra Bullock: Gravity – 70 εκατομμύρια δολάρια

Η Sandra Bullock ως η καθηγήτρια Ryan Stone που έμεινε μόνη της στο διάστημα μετά από βροχή αστεροειδών που κατέστρεψαν το διαστημόπλοιο και κατάφερε να επιστρέψει στην Γη, έλαβε 70 εκ. δολάρια. Η ταινία “Gravity” του 2013 έλαβε υποψηφιότητα για Όσκαρ καλύτερης ταινίας, κατακτώντας παράλληλα μικρότερα βραβεία.

Harrison Ford: Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull – 65 εκατομμύρια δολάρια

Με σκοπό να επιστρέψει ο Harrison Ford στη μεγάλη οθόνη ως Indiana Jones, για μια τέταρτη στη σειρά ταινία, η εταιρία παραγωγής Paramount Pictures κατέληξε σε συμφωνία που μοίρασε ένα μεγάλο μέρος των κερδών της ταινίας ανάμεσα στον ηθοποιό, στον σκηνοθέτη Seven Spielberg και στον παραγωγό George Lucas. Έτσι, λοιπόν, η περιουσία του ηθοποιού αυξήθηκε κατά 65 εκ. δολάρια. Έτσι απλά.

Adam Sandler: Τέσσερις ταινίες του Netflix – $62.5 εκ. δολάρια

Ο κωμικός ηθοποιός υπέγραψε χρυσό συμβόλαιο με το Netflix για τέσσερις αποκλειστικές ταινίες που το έδωσαν 62.5 εκ. δολάρια. Έτσι, κατάφερε να βρεθεί στην 9η θέση της ετήσιας λίστας του Forbes με τους πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς του 2020.

 

David Spade and Producer/Actor Adam Sandler seen at Netflix Presents "The Do-Over" Los Angeles Premiere at Regal Cinemas LA Live on Monday, May 16, 2016, in Los Angeles. (Photo by Steve Cohn/Invision for Netflix/AP Images)

Tom Hanks: Forrest Gump – 60 εκατομμύρια δολάρια

Ο Tom Hanks είναι ο τελευταίος ηθοποιός στη λίστα, απολαμβάνοντας 60 εκ. δολάρια για τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην ταινία “Forrest Gump” του 1994. Ταινία βραβευμένη με Όσκαρ. Μα, τελευταίος με 60 εκ. δολάρια; Ντροπής πράγματα.

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!