Κυριακή 2 Απριλίου 2017


Όταν σκέφτεστε τρόπους για να ξυπνήσετε το πρωί, όλα οδηγούν στην καφετιέρα και σε ένα αρωματικό φλιτζάνι καφέ. Ωστόσο, υπάρχουν κι άλλα πράγματα που μπορούν να σας ξυπνήσουν το ίδιο καλά, αν όχι καλύτερα, όσο παράξενο κι αν ακούγεται αυτό. Και τα περισσότερα, μάλιστα, είναι πιο υγιεινά για τον οργανισμό.
1. Μήλο
Το μήλο προσφέρει έτσι ή αλλιώς σημαντικά οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό αλλά το γεγονός ότι περιέχει φρουκτόζη αυτό από μόνο του είναι αρκετό για να σας ξυπνήσει και να σας κρατήσει σε εγρήγορση.
2. Σοκολάτα
Αν δεν υπάρχει καφές, μια απλή σοκολάτα δεν θα δυσκολευτεί να σας κάνει να ξυπνήσετε, αλλά θα σας ανεβάσει και την ενέργεια.
3. Φως
Φαίνεται λίγο προφανές, όμως, το φως έχει έναν τρόπο, σίγουρα ενοχλητικό, να ξυπνά τα άτομα το πρωί. Είτε πρόκειται για φυσικό φως ή για το φωτιστικό της οροφής, το αποτέλεσμα είναι ίδιο, και μάλιστα το ξύπνημα θα σας ταρακουνήσει.
4. Αμμωνία
Αν και δεν πρέπει να το παρακάνετε, η μυρωδιά της αμμωνίας το πρωί στα ρουθούνια σας είναι ο καλύτερος τρόπος για να πεταχτείτε από το κρεβάτι, σε περίπτωση που τίποτα άλλο δεν αποδίδει.
5. Ενεργειακά Ποτά
Πολλοί άνθρωποι για να ξυπνήσουν κατά τη διάρκεια της μέρας απευθύνονται σε ενεργειακά ποτά. Και μπορεί να μην είναι η πιο καλή επιλογή, όμως σε ώρα… έκτακτης ανάγκης θα σας τονώσει και θα σας ξυπνήσει για τα καλά.
6. Τρόφιμα
Η μυρωδιά ενός καλού πρωινού είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσει τα βήματά σας στην κουζίνα, όσο βαθιά κι αν κοιμάστε. Οι πρώτες μπουκιές θα αποτελέσουν ένα… παγωμένο ντους για τον νυσταγμένο οργανισμό σας.
7. Άσκηση
Το τρέξιμο το πρωί όχι μόνο συντελεί στην καλή υγεία του οργανισμού αλλά ξυπνά εντελώς και το σώμα σας. Η άσκηση αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για ένα φυσικό ξύπνημα. Σε συνδυασμό με το ντους που θα ακολουθήσει, τον καφέ δεν θα τον χρειαστείτε καθόλου.
8. Νερό
Πολλοί θα αναρωτηθείτε εδώ: «Πώς μπορεί το νερό με ξυπνήσει;» Λοιπόν, πίνοντας ένα ποτήρι νερό πριν τον ύπνο θα σας αναγκάσει να σηκωθείτε προς το χάραμα για να χρησιμοποιήσετε την τουαλέτα. Μόλις ξυπνήσατε! Επίσης, το ντους (με νερό, εννοείτε) είναι το καλύτερο ξύπνημα.
9. Μουσική
Η μουσική, και δη η ροκ, μπορεί να σας ξυπνήσει μια χαρά το πρωί. Γι’ αυτό επιλέξτε το ξυπνητήρι σας να παίζει σε… δυνατά ντεσιμπέλ και συνεχίστε να την ακούτε κατά τη διάρκεια της ετοιμασίας σας.
10. Η προηγούμενη νύχτα
Ένα λιτό δείπνο το προηγούμενο βράδυ θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα, χωρίς εφιάλτες, με αποτέλεσμα το πρωί να ξυπνήσετε πολύ πιο άνετα, από ό,τι εάν τρώγατε βαριά και δύσπεπτα φαγητά. Τότε δεν θα μπορούσατε να κοιμηθείτε και κατ’ επέκταση ούτε να ξυπνήσετε εύκολα.
Πηγή: perierga.gr

To ανανεωμένο Toyota Yaris συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία του ιαπωνικού supermini. Διαθέτει την μεγαλύτερη γκάμα κινητήρων στη κατηγορία που αποσπά το μεγαλύτερο μερίδιο της ελληνικής αγοράς.

Ειδικότερα, τo ανανεωμένο Toyota Yaris εξοπλίζεται με υβριδικό σύστημα κίνησης που απαρτίζεται από έναν βενζινοκινητήρα 1.5 και έναν ηλεκτρικό κινητήρα, δύο βενζινοκινητήρες τον γνωστό 1.0 και τον καινούργιο 1.5 καθώς και με τον διακεκριμένο ντίζελ 1.4 D-4D.

Ο νέος τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρα 1.5, αντικαθιστά το μοτέρ 1.33. Αποδίδει 111 ίππους και μέγιστη ροπή 13,χλγμ. στις 4.400 rpm. Καλύπτει τα μελλοντικά πρότυπα εκπομπών ρύπων Euro 6c.

Ο 3-κύλινδρος βενζινοκινητήρας 1.0, δίνει έμφαση στη βελτίωση των επιδόσεων, τη μείωση των εκπομπών ρύπων καθώς και των επιπέδων θορύβων και κραδασμών.

Πληροί τα πρότυπα Euro 6, και πετυχαίνει επίπεδο θερμικής απόδοσης – το ποσοστό της ενέργειας που περιέχεται στο καύσιμο και μετατρέπεται σε μηχανική ενέργεια – πάνω από 37%, που είναι εξαιρετικό αποτέλεσμα για βενζινοκινητήρα μαζικής παραγωγής που κατά μέσο όρο έχει θερμική απόδοση μεταξύ 30 και 35%.

Οι εκπομπές CO2 έχουν μειωθεί από 110 σε 99 γραμ./χλμ. O καταξιωμένος πετρελαιοκινητήρας 1.4D-4D παραμένει στη γκάμα του Yaris.

Ωφελείται από μετατροπές οι οποίες στοχεύουν στη μείωση θορύβων και κραδασμών.

Με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, φτάνει στην τελική ταχύτητα
real.gr

Το σύστημα DeX παρουσίασε πρόσφατα η Samsung Electronics, το οποίο έχει σχεδιαστεί με σκοπό να μειώσει την ανάγκη των εν κινήσει επαγγελματιών για τη μεταφορά πολλών συσκευών, όπως φορητούς υπολογιστές. Η συσκευή είναι συμβατή με το Galaxy S8, βασίζεται στο Android και προσφέρει μια εμπειρία παρόμοια με αυτή ενός desktop.

Το DeX παρέχει στους χρήστες τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση σε εφαρμογές, να επεξεργάζονται έγγραφα, να περιηγούνται στο Διαδίκτυο, να παρακολουθούν βίντεο, να απαντούν σε μηνύματα, απευθείας από το smartphone τους σε μια μεγαλύτερη οθόνη, χρησιμοποιώντας πληκτρολόγιο και ποντίκι.

Οι συνεργασίες με τη Microsoft και την Adobe επιτρέπουν τη συμβατότητα της συσκευής με τις mobile εφαρμογές των Microsoft Office και Adobe, συμπεριλαμβανομένων των mobile Adobe Acrobat Reader και του Lightroom Mobile.

Για να ξεκινήσουν την εργασία τους, οι χρήστες το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να τοποθετήσουν το Samsung smartphone τους στο DeX Station, το οποίο συνδέει τη συσκευή κινητής τηλεφωνίας με μια οθόνη υπολογιστή συμβατή με θύρα HDMI.

Παράλληλα, συνδέεται και με οποιαδήποτε συσκευή πληκτρολογίου και ποντικιού υποστηρίζει τις τεχνολογίες Bluetooth, USB ή RF.

Η συσκευή περιλαμβάνει επίσης δύο θύρες USB 2.0, Ethernet, USB type-C power-in, ανεμιστήρα ψύξης, καθώς και τεχνολογία γρήγορης φόρτισης Adaptive Fast Charging (AFC).

Η κυκλοφορία του DeX Station θα ξεκινήσει παράλληλα με αυτή του Galaxy S8 και θα πωλούνται ξεχωριστά.



ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο γνωστός τραγουδιστής φημίζεται για την «άστατη» ζωή του και τις φίλες που έχει κάθε τόσο.

Ωστόσο, αυτή τη φορά έχει καινούργια σύντροφο και υπάρχουν αποδείξεις!

Ο Justin Bieber φαίνεται πως πήρε απόφαση το γεγονός ότι η Selena Gomez και ο Weeknd είναι πια μαζί και έτσι αποφάσισε να ρίξει αλλού άγκυρα.



Ο 23χρονος τραγουδιστής απαθανατίστηκε με νέα σύντροφο στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου που τον μετέφερε στην έξοδο του και φυσικά δεν έλειψαν τα τρυφερά τετ-α-τετ μεταξύ τους.

Η Luciana Chamone είναι η όμορφη μελαχρινή που συνόδευε τον Justin και όπως όλα δείχνουν από τις φωτογραφίες πρόκειται για το νέο ζευγάρι του Hollywood.



ΠΗΓΗ: queen.gr

Σε δυναμική προώθηση της ψηφιακής ραδιοφωνίας DAB+ φαίνεται να προσανατολίζεται το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, προδιαγράφοντας πολύ σύντομα ακόμη και το σβήσιμο των FM. Οι εκπρόσωποι μεγάλων σταθμών της Αθήνας φαίνεται να επικρότησαν τη συγκεκριμένη δήλωση του Υπουργού, υπάρχουν ωστόσο επιφυλάξεις για την βιωσιμότητα της κίνησης από ραδιοσταθμούς της επαρχίας. Σημαντικά ερωτηματικά επίσης τίθενται σχετικά με το κατά πόσον οι ακροατές θα είναι σε θέση να αγοράσουν τους νέους δέκτες που θα απαιτούνται για την ακρόαση ραδιοφώνου από τον επόμενο χρόνο.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα radiofono.gr, το επιτυχημένο παράδειγμα της Νορβηγίας φαίνεται να έχει πείσει τον Νίκο Παππά, ο οποίος σε δηλώσεις του την Παρασκευή έκανε σαφές ότι η ψηφιακή ραδιοφωνία θα επισπευστεί εντός της τρέχουσας διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, από κοινού μαζί με την διαδικασία αδειοδότησης που αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα. «Έχουμε μελετήσει επισταμένως τη διαδικασία ψηφιακής μετάβασης, και πιστεύουμε ότι σε συγκεκριμένες περιοχές θα έχουμε τη δυνατότητα να απενεργοποιήσουμε τα FM ενδεχομένως και μέσα στο 2019. Αυτό θα επιφέρει σημαντικά ωφέλη, καθώς η ψηφιακή ραδιοφωνία θα σημάνει ένα τέλος στην αχανές τοπίο των ερτζιανών, αλλά και θα επιφέρει σημαντικά έσοδα για το κράτος», είπε σε δηλώσεις του στην εφημερίδα “Εστία”.
Από τους κύκλους του Υπουργείου Συγκοινωνιών έχει γίνει γνωστό μάλιστα ότι ολοκληρώνεται αυτές τις μέρες η επανεξέταση του ψηφιακού ραδιοφωνικού χάρτη για όλη την Ελλάδα, από ειδική ομάδα του Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Από πλευρά της η Ένωση Ιδιωτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών Αθήνας χαιρέτισε την κίνηση του Υπουργού, λέγοντας ότι ήρθε «επιτέλους η ώρα να ακούσει το ελληνικό κοινό ραδιόφωνο χωρίς παράσιτα». Προβληματισμένοι ωστόσο φαίνονται οι εκπρόσωποι των ραδιοσταθμών της επαρχίας, λόγω του υψηλού κόστους της μετατροπής των μηχανημάτων εκπομπς.
Ένας άλλος προβληματισμός αφορά το υψηλό κόστος που έχουν αυτή τη στιγμή οι ψηφιακοί ραδιοφωνικοί δέκτες στην αγορά. Ωστόσο φαίνεται να υπάρχει συγκροτημένο σχέδιο για να αντιμετωπιστεί ο σκόπελος των υψηλών τιμών, καθώς θα δοθεί ειδικό κονδύλι μέσω ΕΣΠΑ. Με χρήση αυτής της χρηματοδότησης αναμένεται να διανεμηθούν ψηφιακά ραδιοφωνάκια στους ακροατές ως δώρα των εφημερίδων που πρόσκεινται στην κυβέρνηση, όπως η Αυγή, αλλά και σε διαγωνισμούς των ραδιοφωνικών προγραμμάτων της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Τις κινήσεις της κυβέρνησης αναμένεται να στηρίξει και ο ραδιοφωνικός σταθμός “Στο Κόκκινο”, ο οποίος σε έξι μήνες θα είναι έτοιμος να εκπέμψει ψηφιακά από 13 σημεία σε όλη την Ελλάδα.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!