Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

 

Λίγη ώρα πριν από την σημερινή ανακοίνωση των κρουσμάτων και την έκτακτη συνέντευξη Τύπου Χαρδαλιά για το lockdown σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη προηγήθηκε πολύωρη -και όχι μια- σύσκεψη των λοιμωξιολόγων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι καθηγητές της επιτροπής ανέλυσαν όλα τα δεδομένα και σε ότι αφορά την ώρα για την απαγόρευση της κυκλοφορίας κατέληξαν αντί για τις 00:30 να έρθει νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 22:00.

Στόχος είναι να κλείνει η εστίαση στις 21:00 και να έχουν τον χρόνο τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι πολίτες να είναι στο σπίτι τους στις 22:00.

Αυτή την πρόταση φαίνεται πως υιοθέτησε πλήρως και η κυβέρνηση η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί την Παρασκευή από τον πρωθυπουργό και θα αναλυθεί στην συνέχεια από τον Νίκο Χαρδαλιά στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Επιπλέον όσο αλλάζει ο καιρός και μπαίνουμε προς τον χειμώνα στόχος είναι τα μέτρα για τους κλειστούς χώρους να είναι όσο τον δυνατόν πιο αυστηρά. Και στην φαρέτρα των ειδικών υπάρχουν και επιπλέον περιορισμοί από όσα θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι σε καθεστώς lockdown εισέρχονται τρεις ακόμη περιφέρειες και συγκεκριμένα η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα και η Ροδόπη, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού Συμβουλίου.

 

Τρομοκρατική επίθεση σημειώθηκε στην Νίκαια της Γαλλίας το πρωί της Πέμπτης, όταν ένας άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε πιστούς μέσα στην εκκλησία Νοτρ Νταμ της πόλης.

Από την επίθεση έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον τρία άτομα, ενώ μία εκ των θυμάτων αποκεφαλίστηκε.

Ο ύποπτος για την επίθεση έχει συλληφθεί και σύμφωνα με πληροφορίες την ώρα της επίθεσης φώναζε «Αλλάχου Ακμπάρ». Στη συνέχεια διακομίστηκε σε νοσοκομείο.

Ο δήμαρχος της Νίκαιας, Κριστιάν Εστροζί, ανέφερε στο Twitter ότι ένας ύποπτος συνελήφθη και εκτίμησε ότι πρόκειται να τρομοκρατική επίθεση.

Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση.

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!