Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Ποια ταινία είδαμε περισσότερο; Για ποια μιλήσαμε; Ποια μας άρεσε; Όλα αυτά είναι ερωτήματα σχεδόν θεωρητικού ενδιαφέροντος. Το σινεμά είναι μία κερδοφόρα επιχείρηση και οι εισπράξεις των ταινιών, που ακολουθούν το αποδεικνύουν. Χαρακτηριστικό της λίστας των πιο κερδοφόρων μάλιστα ταινιών είναι ότι οι σούπερ ήρωες κέρδισαν τις εντυπώσεις και τα χρήματα. Πρώτη στη λίστα το Transformers: Age of Extinction με το εξωφρενικό ποσό των 1.087.400.000 εκατ. δολάριων- γεγονός που την κατατάσσει αυτόματα και στο νούμερο 10 των πιο κερδοφόρων ταινιών όλων των εποχών- ενώ το πολυσυζητημένο Guardians of the galaxy έκλεισε στα 771.9 εκατ. δολάρια.

Η Angelina Jolie και το Maleficent ήρθε στην τρίτη θέση με τα έσοδα σε παγκόσμιο επίπεδο να φτάνουν τα 757.8 εκατ. δολάρια. Οι υπερήρωες έχουν την τιμητική τους με τους X-Men: Days of Future Past να έρχονται στην τέταρτη θέση με 746.0 εκατ. δολάρια, τον Captain America: The Winter Soldier να ακολουθεί με 417.1 εκατ. δολάρια και τον Amazing Spiderman 2 με 709.9 εκατ. δολάρια.

Στην 7η θέση έρχεται ο νέος Πλανήτης των Πιθήκων (Dawn of the Planet of the Apes) που αν και δεν εντυπωσίασε όσο ήταν αναμενόμενο, τα έσοδά του έφτασαν στα 708.3 εκατ. δολάρια. Μία θέση πιο κάτω βρίσκεται το πολυσυζητημένο Interstellar του Christopher Nolan, με 621.8 εκατ. δολάρια ενώ στη θέση 9 το πιο επιτυχημένο animation: Πώς να εκπαιδεύσετε το δράκο σας 2 με 618.9 εκατ. δολάρια παγκοσμίως.

Την πρώτη δεκάδα με τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές επιτυχίες σε εισπράξεις κλείνει το The Hunger Games: Mockingjay- Μέρος 1 με 611.4 εκατ. δολάρια.

Στις θέσεις που ακολουθούν, υπάρχουν τα Godzilla, Rio 2, Χελωνονιτζάκια, Lego: η ταινία, Lucy και Στα Όρια του Αύριο ενώ την εικοσάδα συμπληρώνουν ο Νώε του Aronofsky, το Κορίτσι που εξαφανίστηκε του David Fincher, το Maze Runner και τo 22 Jump Street.

Όλα αυτά βέβαια μόλις 2 εβδομάδες πριν μπούμε στο 2015 και με την τριλογία του Hobbit, που ολοκληρώνεται την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου, να είναι εκτός συναγωνισμού...προς το παρόν.

http://www.thestival.gr 
Επιμένουν οι δικηγόροι στην αποχή διαρκείας παρά τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.

Η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, που συνεδρίασε σήμερα, Δευτέρα (15/12/2014) στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών αποφάσισε ομόφωνα ότι με τα σημερινά δεδομένα δεν συντρέχει λόγος αναστολής της αποχής διαρκείας για το νομοσχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, η οποία αποφασίσθηκε με το Πανελλαδικό Δημοψήφισμα των Δικηγόρων στις 2 και 3 Δεκεμβρίου 2014.

Σύμφωνα με τη Συντονιστική Επιτροπή "η πρωτοβουλία του Υπουργού Δικαιοσύνης να μεταθέσει την πρώτη συζήτηση του επίμαχου νομοσχεδίου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, από τις 16 Δεκεμβρίου όπως είχε ανακοινωθεί, για μετά τις εορτές, οφείλεται στις εξελίξεις σχετικά με την επίσπευση της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και δεν συνιστά αποδοχή των θέσεων του Δικηγορικού Σώματος".

Κατόπιν τούτων, καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους, σε περίπτωση μη εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας στις 29/12/2014, θα συγκληθεί εντός 24 ωρών, Συντονιστική Επιτροπή και Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων.

http://www.seleo.gr
Μια απίστευτη τραγωδία εκτυλίχθηκε στη Μαλαισία όταν ένας 47χρονος επιτέθηκε στην σύζυγό του και μητέρα των τριών παιδιών του και της έκοψε τα χέρια και τα πόδια...

Σύμφωνα με την εφημερίδα, Star, ο άνδρας που ήταν άνεργος, ζήλευε παράφορα την σύζυγό του και αφού την κατακρεούργησε ήπιε δηλητήριο και απαγχονίστηκε.

Η 44χρονη γυναίκα έπλενε πιάτα στην κουζίνα ξενοδοχείου της Σιγκαπούρης, όπου ζούσε τα τελευταία 15 χρόνια. Μια φορά τον μήνα επισκεπτόταν τη Μαλαισία για να δει τα παιδιά της και την πεθερά της που φρόντιζε την οικογένειά της και τους έδινε μέρος του μισθού τους για να περάσουν.

Το βράδυ της Πέμπτης λοιπόν, ο 47χρονος, ο οποίος ήταν άνεργος, κατηγόρησε τη γυναίκα ότι έχει δεσμό με άλλον άνδρα στην Σιγκαπούρη, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει καυγάς. Εκείνος τότε πήρε τον μπαλτά και της έκοψε τα χέρια στον καρπό και τα πόδια.

Η γυναίκα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, νοσοκομείου της Μαλαισίας.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Με τον Κάτσε να δίνει τη «λύτρωση», ο ΠΑΟΚ επικράτησε 2-1 της Κέρκυρας στην Τούμπα και έμεινε στην κορυφή και στο +4’ από τον Ολυμπιακό!

Τι κι αν έπαιξε με απουσίες; Τι κι αν είχε να ξεπεράσει το σοκ του πρόωρου αποκλεισμού στην Ευρώπη; Τι κι αν δεν βρέθηκε στην καλύτερή του μέρα;

Ο ΠΑΟΚ έδειξε ψυχή και μέταλλο ομάδας που χτυπά τον τίτλο, και με τους Περέιρα, Κάτσε να βρίσκουν δίχτυα, νίκησε δύσκολα 2-1 την Κέρκυρα στην Τούμπα! Οι φίλοι του Δικεφάλου καρδιοχτύπησαν καθώς το φάουλ που εκτέλεσε η Κέρκυρα με τον Καϊκούτ κατέληξε στο δοκάρι.

http://www.seleo.gr 
Πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Τζέιμς Μποντ με τίτλο Spectre εμφανίστηκαν κάποιοι πρώιμοι ηλεκτρονικοί κατάσκοποι – χάκερ, οι οποίοι όπως έγινε γνωστό έκλεψαν το σενάριο της ταινίας, καθώς κατάφεραν να διεισδύσουν στους υπολογιστές του στούντιο της Sony Pictures.

Όπως πληροφορήθηκαν οι παραγωγοί των ταινιών του Τζέιμς Μποντ οι χάκερ κατάφεραν στις 24 Νοεμβρίου να απενεργοποιήσουν το δίκτυο υπολογιστών της Sony και να κλέψουν μεταξύ άλλου υλικού και μια εκδοχή του σεναρίου της ταινίας σε μια από τις πιο σοβαρές κυβερνοεπιθέσεις κατά εταιρείας στο έδαφος των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Η Eon Productions ανησυχεί ότι οι αυτοί που θα προμηθευτούν το σενάριο από τους χάκερ μπορεί να επιδιώξουν τη δημοσίευση του περιεχομένου» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εταιρεία παραγωγής προειδοποιώντας ταυτόχρονα ότι το σενάριο προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας που ισχύουν στη Μεγάλη Βρετανία.

Ένας εκπρόσωπος της Sony, πάντως διευκρίνισε πως η είδηση ότι το στούντιο της εταιρείας σταμάτησε όλες τις παραγωγές μεταξύ των οποίων και αυτή του Spectre μετά την κυβερνοεπίθεση είναι αναληθής «Οι παραγωγές μας τρέχουν κανονικά » ανέφερε στο Ρόιτερς, ο Ρόμπερτ Λάουσον.

Η νέα συνέχεια των ταινιών του Τζέιμς Μποντ με τίτλο Spectre και πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Κρέγκ ως 007 αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 6 Νοεμβρίου του 2015. Τα γυρίσματα ξεκίνησαν μόλις αυτό το μήνα αφότου η παραγωγός Μπάρμπαρα Μπρόκολι και ο σκηνοθέτης Σαμ Μέντες αποκάλυψαν τον τίτλο, το καστ των ηθοποιών και το νέο αυτοκίνητο της ταινίας, αλλά δεν είπαν παρά μόλις λίγες πληροφορίες για την πλοκή.

Οι ταινίες του Τζέιμς Μποντ είναι από τις πιο προσοδοφόρες δουλειές της Sony Pictures καθώς η τελευταία παραγωγή του 007 με τίτλο "Skyfall" έφερε στα ταμεία ποσό 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων περισσότερα χρήματα δηλαδή από κάθε άλλη ταινία του κινηματογραφικού πράκτορα.

http://www.enikos.gr 
Ο τελευταίος μήνα του χρόνου έχει πολλούς λόγους να είναι εορταστικός και ο αγαπημένος των περισσότερων. Η πόλη έχει στολιστεί από τα τέλη Νοεμβρίου, το κρύο έχει μπει για τα καλά, είναι –αν μη τι άλλο-  ο μήνας των Χριστουγέννων και είναι και ο τελευταίος μήνας του χρόνου, με τον οποίο κλείνει ένας κύκλος και ένας καινούριος ετοιμάζεται να ανοίξει.
Πώς λοιπόν περνάτε εσείς τον πιο εορταστικό μήνα του έτους και τι από τα παρακάτω έχετε τσεκάρει στη λίστα σας;
1. Μελομακάρονα και κουραμπιέδες
Ο Δεκέμβριος είναι ένας καλός μήνας για πειράματα στην κουζίνα, μιας και τα τραπεζώματα είναι στο ζενίθ τους. Ετοιμάστε ένα περιποιημένο δείπνο για την οικογένειά σας, δοκιμάζοντας συνταγές που δεν έχετε μαγειρέψει ξανά, αλλά θέλατε καιρό να δοκιμάσετε.
Πάρτε ρίσκο φέτος με μια διαφορετική συνταγή για μελομακάρονα με σοκολάτα και κουραμπιέδες με καρύδα και αν δεν πετύχουν, δεν έχει καμία σημασία. Σημασία έχει να λερώσετε τα χέρια σας με ζύμη και να μυρίσει το σπίτι βούτυρο!
2. Νοικιάστε παγοπέδιλα
Στην Ελλάδα οι παγοδρομίες δεν είναι κάτι που χαρακτηρίζει τον ηλιόλουστο καιρό, αλλά αυτές οι 30 μέρες που η θερμοκρασία πέφτει παρουσιάζεται η μοναδική ευκαιρία να δοκιμάσουμε το πατινάζ στον πάγο. Η επίσκεψη σε ένα από τα προσωρινά παγοδρόμια, που στήνονται στην πόλη, για την περίοδο των γιορτών είναι μια καλή ευκαιρία να παίξετε σαν παιδιά, μαζί με τα παιδιά σας.
3. Ξεκαθάρισμα
Όσο το κρύο μπαίνει για τα καλά, τόσο περισσότερο χρόνο περνάτε εντός σπιτιού. Αυτές, λοιπόν, είναι οι κατάλληλες στιγμές για να κάνετε ένα γερό ξεκαθάρισμα στο σπίτι και να σας βρει ο καινούριος χρόνος χωρίς περιττά βάρη και άχρηστα αντικείμενα. Αλλάξτε τη διαρρύθμιση του σπιτιού, διακοσμήστε διαφορετικά τους χώρους και θα ανανεωθείτε, πριν καν μπει το νέο έτος. 4. Φάτε με την ψυχή σας
Μια φορά το χρόνο έχετε το ελεύθερο να φάτε και να πιείτε ό,τι τραβάει η όρεξή σας χωρίς τύψεις κι ενοχές. Όλο τον υπόλοιπο χρόνο προσέχετε τι και πόσο θα καταναλώσετε περιμένοντας την περίοδο των Χριστουγέννων για να το χαρείτε, γι’ αυτό τώρα που ήρθε ο Δεκέμβριος μη διστάσετε και δοκιμάστε από όλες τις πιατέλες και τρώτε μελομακάρονα και δίπλες για πρωινό.
5. Κάντε απολογισμό
Ο τελευταίος μήνας του έτους είναι ο μήνας του απολογισμού και η ευκαιρία να θυμηθούμε όλα τα θετικά που συνέβησαν το χρόνο που πέρασε. Θυμηθείτε τι καταφέρατε το 2014, ποιες δυσκολίες ξεπεράσατε με επιτυχία και σε ποιους ανθρώπους είστε ευγνώμονες που είναι στη ζωή σας. Σε αυτά τα άτομα, η περίοδος των γιορτών είναι μια καλή αφορμή για να εκφράσετε ξανά την αγάπη και ευγνωμοσύνη σας, αφού αυτό είναι σίγουρα κάτι που συχνά ξεχνάτε. 6. Ακολουθήστε την παράδοση
Μπορεί οι παραδόσεις και τα έθιμα να σνομπάρονται από τις νεότερες γενιές, αλλά τις παραδόσεις των Χριστουγέννων λίγοι είναι εκείνοι που δεν τις ακολουθούν. Είτε οι παραδόσεις αφορούν τον εκκλησιασμό την ημέρα των Χριστουγέννων, είτε οικογενειακές παραδόσεις, όπως το να στολίζετε όλοι μαζί το δέντρο και να βλέπετε όλοι μαζί εορταστικές ταινίες την Πρωτοχρονιά, ακολουθήστε τις και θα νιώσετε τη θαλπωρή και ασφάλεια που νιώθατε, όταν τα κάνατε όλα αυτά ως παιδιά.
7. Διαβάστε ένα καλό βιβλίο
Αφού το κρύο θα σας αποτρέπει από το να βγείτε βόλτα στην πόλη, εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία και διαβάστε μερικά καλά βιβλία αυτές τις μέρες. Οι γιορτές δίνουν την ευκαιρία για διαφορετικές συνήθειες και μια από αυτές, ας είναι η ανάγνωση λογοτεχνίας, την απόλαυση της οποίας στερείστε όλο τον υπόλοιπο χρόνο. 8. Διασκεδάστε
Ο Δεκέμβριος είναι ο μήνας που συμβαίνουν τα περισσότερα πάρτι και οι αφορμές για να φορέσετε το κόκκινο κραγιόν και τα τακούνια σας είναι πολλές. Φορέστε τα καλά σας, χορέψτε με τους φίλους σας και ανεβάστε τη διάθεσή σας, ώστε το νέο έτος να σας βρει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία.

clickatlife.gr
Μια φορά κι έναν καιρό υπήρχε ένα χωριό όπου οι γυναίκες ναι μεν ήταν θρήσκες, αλλά απατούσαν τους άνδρες τους. Όταν εξομολογούνταν κάθε Κυριακή στην εκκλησία, ο παπάς τους είχε πει αντί να λένε "Πάτερ απάτησα τον άνδρα μου" να λένε "Πάτερ σκόνταψα".
Μια μέρα λοιπόν πήρε ο παπάς αυτός μετάθεση και προτού φύγει ενημέρωσε τον πρόεδρο του χωριού τι σημαίνει η φράση "Πάτερ σκόνταψα" και τον παρακάλεσε να μην ξεχάσει να ενημερώσει και τον καινούριο παπάς για το περιεχόμενο αυτής της φράσης. Ήρθε λοιπόν ο νέος παπάς, όμως ο πρόεδρος ξέχασε να τον ενημερώσει. Έτσι, κάθε φορά που του έλεγαν οι γυναίκες "Πάτερ σκόνταψα" ο παπάς με τη σειρά του έλεγε ότι δεν πειράζει και ότι αυτά τα πράγματα ήταν φυσιολογικά, σταλμένα από τον ίδιο τον Θεό και τέτοια.
Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα ο παπάς άρχισε να απορεί που οι γυναίκες σκόνταφταν ολοένα και περισσότερο και αποφάσισε να απευθυνθεί στον πρόεδρο. Έτσι, μια μέρα πάει στον πρόεδρο και του λέει :
- Κύριε πρόεδρε πρέπει να κάνετε κάτι για τους δρόμους σας.
Ο πρόεδρος με έκπληξη ρώτησε το γιατί και ο παπάς του είπε :
- Γιατί όλες οι γυναίκες σκοντάφτουν!
Ο πρόεδρος τότε θυμήθηκε τι του είχε πει ο προηγούμενος παπάς και ξέσπασε σε τρανταχτά γέλια. Και τότε του λέει ο παπάς :
- Α μη γελάτε καθόλου κύριε πρόεδρε! Η γυναίκα σας αυτή τη βδομάδα σκόνταψε 3 φορές…!!!
Οι άντρες αποδεικνύεται πια επιστημονικά πως είναι πιο χαζοί από τις γυναίκες. Αυτό, τουλάχιστον, είναι το συμπέρασμα μιας πρωτότυπης μελέτης από Βρετανούς ερευνητές, με επικεφαλής τον δρ. Ντένις Λέντρεμ του Πανεπιστημίου του Νιούκαστλ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στη χριστουγεννιάτικη έκδοση του βρετανικού ιατρικού περιοδικού «British Medical Journal», σύμφωνα με τη βρετανική «Τέλεγκραφ». Παλαιότερες έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνδρες είναι πιθανότερο να εισαχθούν στο τμήμα επειγόντων ενός νοσοκομείου λόγω θανάσιμου τραυματισμού σε τροχαίο ή άλλο ατύχημα.
Οι ερευνητές ανέλυσαν 332 απονομές των «Βραβείων Δαρβίνου» κατά τα τελευταία 20 χρόνια. Πρόκειται για ετήσια «βραβεία», που φέρουν το όνομα του «πατέρα» της θεωρίας της εξέλιξης Βρετανού βιολόγου Κάρολου Δαρβίνου και αφορούν τους πιο ανόητους τρόπους που έχουν πεθάνει άνθρωποι μέσα στη χρονιά. Βραβεύονται όσοι «κατάφεραν» να βελτιώσουν την κοινή γενετική κληρονομιά της ανθρωπότητας, αφαιρώντας τα γονίδιά τους από αυτήν, «χάρη» στον ανόητο θάνατό τους.
Η ανάλυση δείχνει ότι μεταξύ 1994- 2014 σχεδόν οι εννέα στους δέκα «νικητές» για τον τίτλο του πιο χαζού θανάτου είναι άνδρες. Ανάμεσα στις πιο χαρακτηριστικές -και μακάβριες- περιπτώσεις είναι ένας «έξυπνος» άνδρας που ανέβηκε σε ένα κλεμμένο καροτσάκι του σούπερ μάρκετ, το οποίο έδεσε στο πίσω μέρος ενός τρένου, που τον τράβηξε λίγα χιλιόμετρα προς… τον θάνατό του.
Μια άλλη περίπτωση είναι αυτή ενός άλλου «αστέρα της νοημοσύνης», ο οποίος έστειλε ένα γράμμα – βόμβα, αλλά το ταχυδρομείο τού το επέστρεψε επειδή δεν είχε βάλει αρκετά γραμματόσημα – και αυτός το άνοιξε (με την αναμενόμενη κατάληξη…).
Κάποιος άλλος κατάφερε να κλέψει ένα χαλύβδινο καλώδιο που συγκρατούσε έναν ανελκυστήρα, μόνο που ο ίδιος βρισκόταν πάνω στον ανελκυστήρα, οπότε ο τελευταίος γκρεμοτσακίστηκε στο υπόγειο (μαζί με τον άτυχο κλέφτη).
Ενδιαφέρουσα είναι και η περίπτωση ενός εργάτη, ο οποίος οδηγούσε έναν μικρό εκσκαφέα, με τον οποίο γκρέμιζε ένα στεγασμένο πάρκινγκ, αλλά δεν είχε σκεφτεί τι θα γινόταν αν έριχνε και το τελευταίο στήριγμα, εωσότου η στέγη έπεσε και τον πλάκωσε.
Δεν θα πρέπει να παραλείψει κανείς να αναφερθεί σε τρεις άνδρες που έπαιζαν σε ένα μπαρ μια παραλλαγή της ρώσικης ρουλέτας, πίνοντας εναλλάξ αλκοόλ και πατώντας πάνω σε μια νάρκη που δεν είχε εκραγεί, για να δουν ποιος θα είναι ο «τυχερός». Φυσικά «τυχεροί» ήσαν και οι τρεις, όταν η νάρκη έσκασε και όλο το μπαρ κατεδαφίστηκε από την έκρηξη.
Από τα 332 «βραβεία» χαζών θανάτων, τα 282 (89%) αφορούσαν άνδρες, τα 36 γυναίκες και τα 14 είχαν να κάνουν με ζευγάρια. Οι ερευνητές επισήμαναν ότι οι άνδρες, από τα πανάρχαια χρόνια, υποχρεώνονταν να κάνουν, ως τελετουργίες μύησης και ανδρισμού, ριψοκίνδυνα πράγματα. Μόνο που η γραμμή που χωρίζει το «ριψοκίνδυνο» από το «χαζό», είναι πολύ λεπτή.
Μήπως η νοημοσύνη είναι τελικά όντως –συν τοις άλλοις- και ζήτημα φύλου;
Προειδοποίηση προς τους πολίτες για απατεώνες που στέλνουν πλαστά SMS σε κινητά τηλέφωνα προκειμένου να αποσπάσουν τα προσωπικά δεδομένα χρηστών απευθύνει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σύμφωνα με την Δίωξη πρόκειται για δύο διαφορετικές περιπτώσεις με τον ίδιο στόχο. Στην πρώτη επιτήδειοι στέλνουν μηνύματα με τα οποία προτρέπουν τους.... παραλήπτες να επιβεβαιώσουν τα προσωπικά στοιχεία πρόσβασης στις διαδικτυακές τραπεζικές υπηρεσίες e-banking.

Τα μηνύματα αυτά περιέχουν υπερσυνδέσμους (link) τους οποίους οι αστυνομικοί της ΔΗΕ καλούν τους πολίτες να μην χρησιμοποιούν.

Σε διαφορετική περίπτωση οι κωδικοί αλιεύονται από τους δράστες, οι οποίοι στη συνέχεια αποκτούν πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των θυμάτων και προβαίνουν στη μεταφορά χρηματικών ποσών σε λογαριασμούς τρίτων.
Στη δεύτερη περίπτωση τα SMS φαίνεται ότι προέρχονται από το υπουργείο Οικονομικών και συγκεκριμένα τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων για ειδοποίηση επιστροφής φόρου.

Αυτό που θα πρέπει να προκαλέσει το συναγερμό στον παραλήπτη καθώς τα συγκεκριμένα SMS είναι εξαιρετικά αληθοφανή και φέρουν το λογότυπο της ΓΓΠΣ είναι αν στη συνέχεια του ζητηθεί να καταχωρίσει σε ειδική φόρμα ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες, όπως ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, αριθμό τηλεφώνου, αριθμό τραπεζικού λογαριασμού, ΑΦΜ, αριθμό πιστωτικής κάρτας κ.ά.

Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

- Τηλεφωνικά: 111 88
- Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
- Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones) με λειτουργικό σύστημα ios-android: CYBERKID

http://simantra.blogspot.gr 
Από τις πιο βαρετές, κουραστικές και χρονοβόρες δουλειές του σπιτιού είναι το σιδέρωμα των ρούχων. Ειδικά, όταν υπάρχουν μικρά παιδιά στην οικογένεια, τα ρούχα των οποίων μπαίνουν αρκετά συχνά στο πλυντήριο και γεμίζουν από τη μία ημέρα στην άλλη το καλάθι με τα ασιδέρωτα.
Αναρωτιέστε πώς θα κάνετε το σιδέρωμα παιχνιδάκι;
Το μυστικό κρύβεται στο αλουμινόχαρτο!
Τοποθετήστε κάτω από το κάλυμμα της σιδερώστρας ένας αλουμινόχαρτο, το οποίο θα κάνει το σίδερο να γλιστράει καλύτερα πάνω στα ρούχα, θα καίει περισσότερο και ως εκ τούτου θα σας γλιτώσει χρόνο και κόπο.
Δοκιμάστε το!
news.gr
Σε μια κοινωνία όπου η ανεργία φτάνει να αγγίζει το 30%, δηλαδή ένας στους τρεις είναι άνεργος, και τα περισσότερα επαγγέλματα έχουν πλέον εκλείψει, πολλοί είναι εκείνοι που αποφασίζουν να κρεμάσουν τα πτυχία τους στον τοίχο και να προσπαθήσουν να φτιάξουν την δικιά τους επιχείρηση.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν είναι βέβαια η ύπαρξη κεφαλαίων για την αρχική ίδρυση, καθώς και για την κάλυψη του κεφαλαίου κίνησης μέχρι την εξισορρόπηση εσόδων-εξόδων. Από την άλλη μεριά οι τράπεζες έχουν σταματήσει να δανείζουν στους νέους επιχειρηματίες. Τι μπορεί να γίνει σε αυτήν την περίπτωση;

Μια πολύ καλή λύση που δεν απαιτεί καθόλου αρχικό κεφάλαιο, ούτε έχει έξοδα συντήρησης είναι η δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος το οποίο θα βασίζεται στην τεχνική του Drop shipping. Τι είναι το drop shipping;

Το Drop shipping αποτελεί μια σύγχρονη μέθοδο στο ηλεκτρονικό εμπόριο, το οποίο επιτρέπει σε ένα λιανέμπορο να πουλάει προϊόντα σε πελάτες, χωρίς να διαθέτει αποθήκη ή στοκ, αφού πρώτα βέβαια έρθει σε συνεργασία με κάποιο χονδρέμπορο, ο οποίος και θα διατηρεί στις αποθήκες του τα προϊόντα και θα αναλαμβάνει την αποστολή της παραγγελίας προς τον πελάτη. Το κέρδος του λιανέμπορου προκύπτει από τη διαφορά της λιανικής μείον της χονδρικής τιμής.

Με πιο απλά λόγια, ο έμπορος διαφημίζει μια λίστα από προϊόντα σε υποψήφιους πελάτες μέσα από ηλεκτρονικά καταστήματα όπως το eBay ή το e-shop και δέχεται τις παραγγελίες σε λιανική τιμή πώλησης. Στη συνέχεια παραγγέλνει τα προϊόντα αυτά από τον χονδρέμπορο σε χονδρική τιμή, ο οποίος τα προωθεί ταχυδρομικά προς τον πελάτη.

Το σύστημα του drop shipping εξαπλώθηκε και έγινε γνωστό κυρίως μέσα από το eBay. Πάρα πολλά ηλεκτρονικά καταστήματα γεννήθηκαν χωρίς καθόλου χρηματικό κεφάλαιο, τα οποία συνεχίζουν να κερδίζουν χιλιάδες ευρώ κάθε μήνα. Χωρίς την βοήθεια αυτής της μεθόδου κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατο, αφού τα χρήματα που απαιτούνται για την αγορά αποθέματος είναι αρκετά και λίγοι τα διαθέτουν.

Όπως όμως σε όλα τα πράγματα, έτσι και εδώ υπάρχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα.

Πλεονεκτήματα:
  • Δεν απαιτείται αρχικό κεφάλαιο για αγορά προϊόντων.
  • Δεν απαιτείται φυσικό κατάστημα και αποθήκη.
  • Την αποστολή των προϊόντων την αναλαμβάνει ο χονδρέμπορος.
  • Μεγάλη ποικιλία σε προϊόντα και δυνατότητα επιλογής πολλών Dropshippers.
  • Ελάχιστο ρίσκο: Πληρώνεις τον προμηθευτή όταν πληρωθείς από τον πελάτη που κάνει την παραγγελία.
  • Καθορισμένο περιθώριο κέρδους.
Μειονεκτήματα:
  • Περιορισμένος έλεγχος στα αποθέματα των προϊόντων.
  • Άγνωστος ο χρόνος αποστολής και παράδοσης των προϊόντων προς τον πελάτη.
  • Αβέβαιη η ποιότητα των προϊόντων και η διαδικασία του πακεταρίσματος.
  • Ο έμπορος ρισκάρει το όνομά του αν κάτι πάει στραβά από τον χονδρέμπορο.
 
Τι να προσέξετε

Όπως και σε κάθε άλλη ιδέα που αναπτύχθηκε ραγδαία, οι απατεώνες έκαναν την εμφάνισή τους προσπαθώντας να κερδίσουν από την μεγάλη ζήτηση που δημιουργήθηκε για τις drop ship εταιρίες. Δημιουργήθηκαν πολλοί κατάλογοι με εταιρίες φαντάσματα οι οποίοι προσφέρονταν σε πολύ χαμηλή τιμή.

Τα προϊόντα που πρόσφεραν οι εταιρίες αυτές ήταν απίστευτα χαμηλές, με αποτέλεσμα πολύς κόσμος να πέσει στην παγίδα και να πληρώσει για να αποκτήσει πρόσβαση σε έναν εικονικό κατάλογο. Θέλει πολύ προσοχή, καθώς είναι δύσκολο να διαπιστωθεί η φερεγγυότητα κάποιας drop ship εταιρίας.

Ένας αξιόπιστος κατάλογος ο οποίος είναι πιστοποιημένος από το ίδιο το eBay είναι ο κατάλογος της world wide brands.

http://www.fpress.gr
Χάκερ έφτιαξαν έναν ιό που ονομάζεται Crypto-Wall, ο οποίος κλειδώνει ψηφιακά αρχεία και δεδομένα στους υπολογιστές. Στη συνέχεια ζητούν λύτρα, από 1.000-3.000 ευρώ για να τα ξεκλειδώσουν. Η πρώτη καταγγελία στην Ελλάδα έγινε στις αρχές Οκτωβρίου και από τότε οι χάκερ έχουν παγιδεύσει δεκάδες ηλεκτρονικούς υπολογιστές με τις αρχές να τους αναζητούν σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.
Το Crypto-Wall είναι λογισμικό τύπου Crypto-Malware και μπορεί να επηρεάσει όλες τις εκδόσεις ενός λειτουργικού συστήματος. Μετά την εγκατάστασή του στο λειτουργικό σύστημα χρησιμοποιεί ένα εξελιγμένο σύστημα κρυπτογράφησης, το οποίο κλειδώνει όλα τα ψηφιακά αρχεία και δεδομένα.
«Υπολογίζουμε ότι οι χάκερ που το δημιούργησαν έχουν αποκομίσει μέχρι στιγμής τουλάχιστον 5.000.000 ευρώ κέρδος σε όλο τον κόσμο. Η έδρα τους πιθανότατα είναι χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης όπου τους αναζητά η Europol» λέει στην εφημερίδα αξιωματικός της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

news.gr
Σε κανέναν δεν αρέσει έναν χαμόγελο το οποίο αποκαλύπτει δόντια που είτε είναι σε κακή κατάσταση, είτε έχουν λεκέδες και έχουν κιτρινωπή ή καφετί απόχρωση.

Το σμάλτο των δοντιών είναι πορώδες και αυτό το καθιστά εξαιρετικά ευαίσθητο στους λεκέδες από τις χρωστικές ουσίες σε τροφές και ποτά.

Ουσιαστικά, το χρώμα κάθε τροφής απορροφάται -έστω και σε μικρό ποσοστό- από τα δόντια σας και δημιουργούνται αντιαισθητικοί λεκέδες.

Δείτε 7 τροφές που δημιουργούν λεκέδες στα δόντια σας:

Καφές
Αν προσθέτετε λίγο γάλα στον καφέ σας μπορεί να μειώσετε τον χρωματισμό που αυτός δημιουργεί στα δόντια. Λόγω του σκούρου χρώματος και της όξινης φύσης του, ο καφές εύκολα προσκολλάται στο σμάλτο των δοντιών.

Τσάι
Το τσάι έχει την ίδια ισχυρή επίδραση με τον καφέ, επειδή περιέχει τανίνες, αλλά και επειδή είναι συνήθως σκουρόχρωμο και το πίνουμε καυτό. Αποφύγετε τις πολύ σκούρες ποικιλίες τσαγιού και προτιμήστε το πράσινο ή το λευκό για λιγότερους λεκέδες στα δόντια.

Κόκκινο κρασί
Μελέτες δείχνουν ότι το κρασί μειώνει την φλεγμονή και μπορεί ως εκ τούτου να είναι καλό για το στόμα και τις ασθένειες των ούλων, αλλά το βαθύ κόκκινο χρώμα και οι τανίνες που περιέχει, διασφαλίζουν ότι μέρος αυτού του χρώματος μένει πάνω στα δόντια σας. Εάν δεν μπορείτε να... αντισταθείτε, ξεπλύνετε το στόμα σας μετά από κατανάλωση κρασιού με λίγο νερό, προκειμένου να μην αφήσετε τα υπολείμματα κρασιού για πολλές ώρες επάνω στα δόντια σας.

Χυμοί φρούτων
Οι χυμοί, και ιδιαίτερα ο σκούρος χυμός σταφυλιών, όπως και ο χυμός από cranberry, αφήνουν μία έντονη απόχρωση στα δόντια και τη γλώσσα.

Χρωματιστές καραμέλες και γρανίτες
Οι σκληρές καραμέλες, οι τσίχλες και οι γρανίτες περιέχουν χρωστικές ουσίες που μεταφέρονται στα δόντια και ενσωματώνονται στο πορώδες σμάλτο.

Τα dressings στις σαλάτες, η σάλτσα σόγιας και το βαλσαμικό ξίδι
Τα σκούρα υγρά που μπορείτε να προσθέσετε στο φαγητό σας, ιδιαίτερα αν είναι όξινα, αφήνουν δυσάρεστους λεκέδες. Προτιμήστε πιο ανοιχτόχρωμα καρυκεύματα, όπως το ξύδι ρυζιού ή λεμονιού.

Σάλτσα τομάτας και κέτσαπ
Οι σάλτσες με βάση την τομάτα μπορεί να λεκιάσουν τα δόντια σας, λόγω των υψηλών επιπέδων οξύτητας στις τομάτες. Θυμηθείτε να καταναλώνετε τροφές όπως το μαρούλι ή το μπρόκολο εκ των προτέρων, για να σχηματίσουν μια "προστατευτική επίστρωση" στα δόντια και να περιορίσουν τον χρωματισμό τους. Όμως, τίποτα δεν θα αποτρέψει εντελώς τους λεκέδες από τομάτα να σχηματιστούν.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!