Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015


Με περισσότερες από 240 εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες, η Αθήνα γιορτάζει τα φετινά Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων παρουσίασε, το μεσημέρι της Δευτέρας, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, τονίζοντας ότι «η Αθήνα στέλνει ένα μήνυμα αισιοδοξίας, αλληλεγγύης και ειρηνικής συνύπαρξης».
Από τις 8 μέχρι και τις 27 Δεκεμβρίου, η πλατεία Συντάγματος θα αποτελέσει το κέντρο της μουσικής με 25 συναυλίες, ενώ ο Εθνικός Κήπος και η πλατεία Κοτζιά θα αποτελέσουν τα κεντρικά σημεία των παιδικών εκδηλώσεων.
Παρουσιάζοντας τις αρχές και τους άξονες του εορταστικού προγράμματος, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, τόνισε μεταξύ άλλων ότι  «η Αθήνα γιορτάζει, η πόλη φέτος φωταγωγήθηκε νωρίτερα από κάθε άλλη φορά, όπως οι περισσότερες πρωτεύουσες και μεγάλες πόλεις, στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας, αλληλεγγύης και ειρηνικής συνύπαρξης». Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα είναι περισσότερες από 240, απλωμένες σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας. Και φέτος η αλλαγή του έτους θα γίνει στο Θησείο, με φόντο την Ακρόπολη. Στην αντίστροφη μέτρηση για το νέο έτος, στην εξέδρα του πεζοδρόμου της Αποστόλου Παύλου θα ανέβουν οι Sugahspank! & Swing Shoes, οι Athens Swing Cats και οι Athens Leading Hope, που θα παρασύρουν το κοινό με swing ρυθμούς. Θα δώσουν τη σκυτάλη στον Πάνο Μουζουράκη, ενώ η Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων, λίγα λεπτά πριν μας εγκαταλείψει το 2015, θα συναντήσει τον Φίλιππο Πλιάτσικα και μαζί θα υποδεχτούν το νέο έτος, με το μήνυμα του δημάρχου Αθηναίων. Την εορταστική βραδιά θα παρουσιάσει ο Γιώργος Καπουτζίδης.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 14 μεγάλες συναυλίες των μουσικών συνόλων του δήμου, στο Παλλάς. Στις 14 και 15 Δεκεμβρίου, με τον Μάριο Φραγκούλη, τα χρήματα θα διατεθούν στο ΕΚΑΒ για την αγορά ενός ασθενοφόρου, ενώ στις 25 και 26 Δεκεμβρίου ο Γιώργος Νταλάρας και η Μαρία Φαραντούρη θα τραγουδήσουν για τους άστεγους της πόλης.
Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες για το παγοδρόμιο στην πλατεία Συντάγματος και τη μουσική σκηνή στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του δήμου Αθηναίων για τα Χριστούγεννα.

Μία συγκλονιστική συναυλία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής στο AccorHotels Arena, με τους U2 να ξεσηκώνουν τους χιλιάδες θαυμαστές που παρευρέθηκαν για να τους ακούσουν και να αφεθούν στο ρυθμό της μουσικής τους.

Τα μέλη του ιρλανδικού συγκροτήματος επέστρεψαν στο Παρίσι για δύο εμφανίσεις στις 6 και 7 Δεκεμβρίου, οι οποίες αρχικά είχαν προγραμματιστεί τον Νοέμβριο αλλά ακυρώθηκαν μετά από την τρομοκρατική επίθεση στη γαλλική πρωτεύουσα.



«Είμαστε όλοι Παριζιάνοι. Αν αγαπάτε την ελευθερία, τότε το Παρίσι είναι η πατρίδα σας. Είμαστε στο πλευρό των οικογενειών των θυμάτων στο Παρίσι, είμαστε στο πλευρό των οικογενειών των θυμάτων στον Σαν Μπερναρντίνο» είπε ο Bono μπροστά στους 17.000 θεατές, ενώ προς το φινάλε της συναυλίας τυλίχτηκε με τη σημαία της Γαλλίας. Οι U2 έπαιξαν αρκετές από τις μεγάλες επιτυχίες τους, όπως οι «Beautiful Day», «With or without you», «Bloody Sunday» κ.ά., ενώ στη σκηνή ανέβηκε και η Patti Smith, η οποία έκλεισε  τη συναυλία, ερμηνεύοντας το τραγούδι «People have the power».



Στη σκηνή ανέβηκε και η Patti Smith, η οποία έκλεισε  τη συναυλία, ερμηνεύοντας το τραγούδι «People have the power».
Η ατμόσφαιρα ήταν συγκινητική, με τους οργανωτές της συναυλίας να έχουν στήσει γιγαντοοθόνες που απεικόνιζαν τα ονόματα των θυμάτων, με φόντο τα χρώματα της γαλλικής σημαίας, μπλε κόκκινο και λευκό. naftemporiki.gr

Η Ουρουγουάη παράγει πλέον το 95 τοις εκατό της ηλεκτρικής της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της πολιτικής για την κλιματική αλλαγή της χώρας, Ραμόν Μέντεζ.
Μάλιστα η μικρή χώρα της Λατινικής Αμερικής, με πληθυσμό μόλις 3,4 εκατομμύρια, πραγματοποίησε αυτό το επίτευγμα χωρίς κρατικές επιδοτήσεις ή υψηλότερο κόστος για τον καταναλωτή, και σε λιγότερο από μία δεκαετία.
Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τον πληθωρισμό, οι σημερινές τιμές είναι πιο συμφέρουσες για τον καταναλωτή σε σχέση με το παρελθόν.
Παράλληλα, βελτιώθηκε η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών καθώς υπάρχει μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στις περιόδους ξηρασίας, με αποτέλεσμα να συμβαίνουν λιγότερες διακοπές ρεύματος.
Αξίζει να σημειωθεί πως μόλις το 2000, το πετρέλαιο αντιπροσώπευε το 27 τοις εκατό των εισαγωγών της Ουρουγουάης, ενώ τώρα οι μεγαλύτερες εισαγωγές αναλογούν στις ανεμογεννήτριες.
Η βιομάζα και η ηλιακή ενέργεια έχουν επίσης αυξήσει το μερίδιό τους, και μαζί με την υδροηλεκτρική ενέργεια αντιπροσωπεύουν σήμερα το 55 τοις εκατό ενεργειακού μείγματος της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των καυσίμων μεταφορών. Ενδεικτικά, ο παγκόσμιος μέσος όρος είναι 12 τοις εκατό.
«Η Ουρουγουάη καθορίζει τις παγκόσμιες τάσεις στις επενδύσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας», σύμφωνα με την περιβαλλοντική οργάνωση WWF, που βράβευσε πέρυσι τη λατινοαμερικάνικη χώρα ως «ηγέτη πράσινης ενέργειας».
Συνεχίζοντας αυτή τη στρατηγική, ο Μέντεζ παρουσίασε στη σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ στο Παρίσι μία από τις πιο φιλόδοξες εθνικές δεσμεύσεις, υποσχόμενος περικοπή 88 τοις εκατό στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2017, σε σύγκριση με το μέσο όρο της περιόδου 2009-13.
Το εντυπωσιακό αυτό επίτευγμα πραγματοποιήθηκε χρησιμοποιώντας υπάρχουσα τεχνολογία και αποφεύγοντας παντελώς τη χρήση πυρηνικής ενέργειας. Εξάλλου, καμία νέα εγκατάσταση υδροηλεκτρικής ενέργειας δεν έχει προστεθεί στο δίκτυο για πάνω από δύο δεκαετίες.
Το κλειδί της επιτυχίας, σύμφωνα με τον Μέντεζ, είναι η σαφής λήψη αποφάσεων, ένα υποστηρικτικό ρυθμιστικό περιβάλλον και μια ισχυρή εταιρική σχέση μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τον πολλαπλασιασμό των ενεργειακών επενδύσεων τα τελευταία πέντε χρόνια.
«Έχουμε ακόμη αρκετή δουλειά. Ο τομέας των μεταφορών εξακολουθεί να εξαρτάται από το πετρέλαιο. Αλλά η βιομηχανία σήμερα τροφοδοτείται κυρίως από μονάδες συμπαραγωγής βιομάζας», κατέληξε ο Μέντεζ.

Ξεκινώντας γυμναστική ή οποιαδήποτε άλλη φυσική δραστηριότητα, θα ακούσετε πολλά.

Το διαδίκτυο είναι γεμάτο από πληροφορίες (και παραπληροφόρηση) σχετικά με το πόση γυμναστική πρέπει να κάνει κάποιος, αν πρέπει να πίνει νερό ή πόσες (και ποιες) ασκήσεις πρέπει να κάνει για να χάσει λίπος ή να αδυνατίσει.

Από αυτά μερικά είναι αλήθεια, μερικά είναι εντελώς ψέματα και μερικά διαφέρουν από οργανισμό σε οργανισμό.

Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr

Από χθες όλο το ιντερνετ προσπαθεί να αποκρυπτογραφήσει τις νέες σκηνές δευτερολέπτων του «Game of Thrones» που περιείχε το βίντεο-αφιέρωμα του HBO για το τέλος της χρονιάς που κυκλοφόρησε για να γιορτάσει μια από τις πιο επιτυχημένες σεζόν του δικτύου και να συστήσει τι θα ακολουθήσει στο μέλλον…
Μια εικόνα της Ντενέρις και άλλη μια της Σέρσεϊ μονοπωλούν το ενδιαφέρον, αλλά αν προσέξει κανείς καλύτερα στην αρχή του βίντεο υπάρχει μια σκηνή με τον Τζον Σνόου που γεννάει ακόμη περισσότερες υποθέσεις για την επιστροφή του – που για πολλούς θεωρείται πλέον δεδομένη.

Στην πρώτη σκηνή από το βίντεο βλέπουμε τον Τζον Σνόου και ακούμε τη φωνή της Μελισσάνδρης να λέει: «Υπάρχει δύναμη μέσα σου, τη νιώθεις;». Κάτι, που η ίδια είχε επαναλάβει στο τέταρτο επεισόδιο του πέμπτου κύκλου.

Η θεωρία που θέλει τον Τζον Σνόου να ανασταίνεται από τις μαγικές δυνάμεις της Μελισσάνδρης – πράγμα που επαναλαμβάνεται από πολλούς φανατικούς της σειράς – ισχυροποιούνται λοιπόν μετά από αυτή τη μικρή αλλά σημαντική επισήμανση, αλλά και το πονηρό μοντάζ του ΗΒΟ που συνεχίζει – μετά το αινιγματικό πόστερ και το πρώτο teaser του έκτου κύκλου – να γιγαντώνει το ερώτημα που θα βασανίζει μέχρι τον Απρίλιο την υφήλιο.
Και οι υποθέσεις συνεχίζονται…
Πηγή: News247
Ο Μουρίνιο παίζει το τελευταίο του χαρτί στο ματς με την Πόρτο
Η ήττα (0-1) από την Μπόρνμουθ , όγδοη έως τώρα στην διαδρομή της Τσέλσι στην Prmeier League, έφερε ξανά και πάλι να κρέμεται πάνω από το Stamford Bridge η απειλή της απομάκρυνσης του Ζοζέ Μουρίνιο. Σύμφωνα με τον αγγλικό Τύπο, το παιχνίδι με την Πόρτο που θα γίνει την Τετάρτη στο Λονδίνο, θα καθορίσει το μέλλον του Πορτογάλου προπονητή στο σύλλογο του Λονδίνου.
Ένα ματς αποφασιστικής σημασίας και για τις δύο ομάδες, σχετικά με την πρόκριση τις 16» του Champions League. Εκεί θέση εξασφαλίζει η Τσέλσι ακόμα και με ισοπαλία, μονάχα η νίκη, επιτρέπει στην Πόρτο να εξακολουθήσει την διαδρομή της στην κορυφαία διοργάνωση, αφού σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας και με την Ντιναμό Κιέβου, οι Πορτογάλοι μένουν εκτός.
Παιχνίδια της τύχης; Ισως, αφού ο Πορτογάλος δίνει τον πιο κρίσιμο αγώνα απέναντι στην έκανε το όνομά του, πανηγύρισε το πρώτο του Champions League, αυτή που άφησε για να περάσει τη Μάγχη και να καθίσει τον πάγκο της Τσέλσι.
Πάντως ο «The Independent» έγραψε ότι η εμπιστοσύνη του Ρομάν Αμπράμοβιτς για Μουρίνιο παραμένει ακλόνητη, ένα σενάριο που μπορεί να αλλάξει ριζικά σε περίπτωση αποκλεισμού από την συνέχεια του Champions League. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πολλοί είναι εκείνοι που πιέζουν τον Ρώσο εκατομμυριούχο να απολύσει τον Πορτογάλο, όμως ο Ρομάν Αμπράμοβιτς πιστεύει ότι ο Special One είναι ο ιδανικός προπονητής για να αντιστρέψει τα πράγματα σε αυτή την καταστροφική σεζόν.
Εξάλλου ο ιδιοκτήτης της ομάδας του Λονδίνου, είναι πρόθυμος να «ανοίξει το πορτοφόλι του, για να ενισχύσει την ομάδα στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, αποκτώντας ένα κεντρικό αμυντικό και έναν επιθετικό, στόχοι που αποτελούν προτεραιότητα για το Χειμώνα..
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε μια βιομηχανία που αρέσκεται τα τελευταία χρόνια να αναλώνεται μηρυκαστικά σε παλιότερες και ασφαλείς εμπορικά λύσεις (π.χ. θυμηθείτε τη Ντίσνεϊ και τις ανακοινώσεις της για τις live action εκδοχές των κινούμενων σχεδίων της), η πρώτη ταινία της Warner που σηματοδοτεί τη συνάντηση των δυο κορυφαίων ηρώων κόμικ της DC, είναι βέβαιο πως θα σαρώσει τα ταμεία.

Ο Χένρι Καβίλ επιστρέφει ως Superman, αλλά το μεγάλο στοίχημα είναι ο Μπεν Άφλεκ στον ρόλο του Μπάτμαν. Θα καταφέρει να συναγωνιστεί τους Μάικλ Κίτον και Κρίστιαν Μπέιλ;





Η ταινία συγκεντρώνει επιπρόσθετα τη Wonder Woman (την υποδύεται η Γκαλ Γκαντό) και τον Τζέισον Μομόα (ο Καλ Ντρόγκο του «Game of Thrones») στον ρόλο του Aquaman, φανερώνοντας τις προθέσεις για μια αλα «Avengers» μελλοντική ταινία.

Ο σκηνοθέτης Ζακ Σνάιντερ έδωσε στη δημοσιότητα μία σκηνή του επερχόμενου πολυαναμενόμενου σίκουελ (του «Άνθρωπος από Ατσάλι») και reboot (του Μπάτμαν), «Batman vs Superman: Η Αυγή της Δικαιοσύνης».


ΠΗΓΗ: cinemag.gr

Πολλά ακούγονται για τη σχέση του Ryan Gosling με την Eva Mendes καθώς οι κακές γλώσσες τους θέλουν μια μαζί μια χώρια.

Ωστόσο, ο έρωτάς τους φαίνεται ότι είναι πολύ πιο δυνατός από τις διάφορες φήμες, και μάλιστα για πρώτη φορά έχουμε και μία... δήλωση σχετικά με αυτό.

Για πρώτη φορά λοιπόν, ο Ryan Gosling «βάζει τα πράγματα στη θέση τους» και λέει για την Eva Mendes αυτό που όλοι περιμέναμε, εδώ και χρόνια:

«Eίμαι με τον άνθρωπο που έπρεπε να είμαι. Και αυτό το άτομο είναι η Eva. Δε ζητάω τίποτε άλλο αυτή τη στιγμή», είπε o σταρ κι έθεσε τέλος στη φημολογία.

ΠΗΓΗ: queen.gr

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Τρίτη με παροδικές νεφώσεις στα ανατολικά που το βράδυ θα αυξηθούν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 μποφόρ.
Διαβάστε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα και πιθανώς ομίχλες κυρίως τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειανατολικοί 3 με 5 βαθμιαία ανατολικοί βορειοανατολικοί στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα και πιθανώς ομίχλες στα βόρεια κυρίως τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος και από το βράδυ τοπικές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα και ομίχλες τις πρωινές ώρες κυρίως στα βόρεια.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στη Θεσσαλία τοπικά 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: Βόρειοι 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα βόρεια.
Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 5 βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: Γενικά αίθριος και από το βράδυ τοπικές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 5 βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα και πιθανώς ομίχλες τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα στο Θερμαϊκό βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 14 βαθμούς κελσίου.

Τις ημερομηνίες καταβολής συντάξεων του Ιανουαρίου διευκρινίζει το υπουργείο Εργασίας.

Συγκεκριμένα, οι συντάξεις του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ θα καταβληθούν στις 21 Δεκεμβρίου αντί στις 4 Ιανουαρίου 2016.

Παράλληλα, οι συντάξεις όλων των υπόλοιπων ασφαλιστικών ταμείων (ΙΚΑ, Δημόσιο κ.λ.π.) θα καταβληθούν στις 23 Δεκεμβρίου αντί στις 30 Δεκεμβρίου 2015.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!