Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Ό,τι μπορούν κάνουν τα κομμωτήρια για να ευχαριστήσουν τους πελάτες τους. Μέσα σε όλα ανακαλύψαμε και το… «Καραφλοκούρεμα!» ή αλλιώς μερεμέτι κεφαλιού! Δείτε την ξεκαρδιστική φωτογραφία από το athensmagazine.gr  που έχει προκαλέσει πανικό στα social media
katalogos2
Εσπευσμένα στο νοσοκομείο εισήχθη μία Μεξικανή, η οποία άφησε το σύντροφό της να την γλύψει στο μάτι, υποκύπτοντας σε μια (σχετικά) νέα διαδικτυακή τρέλα! 
 
Νωρίτερα, είχαν απολαύσει ένα ρομαντικό δείπνο, το μενού του οποίου περιελάμβανε extra πικάντικο τσίλι! Για την ακρίβεια, πιπεριές New Mexico Scorpion, οι οποίες θεωρούνται από τις πιο καυτές ποικιλίες του κόσμου με σκορ 1.191.595 στην κλίμακα Scoville Heat!

Μια ελαφριά ζέστη στο μάτι της 28χρονης Nina Bonilla, σταδιακά εξελίχθηκε σε ανυπόφορη κάψα και πόνο, με αποτέλεσμα ο Romildo Chavez να καλέσει την υπηρεσία έκτακτης ανάγκης.

«Προσπαθήσαμε να το ξεπλύνουμε με νερό, ωστόσο έγινε χειρότερα», τόνισε ο 39χρονος άνδρας.

Το γλείψιμο στο βολβό των ματιών ή «Oculolinctus» ξεκίνησε μόλις πριν από ένα χρόνο και «απογειώθηκε» στην Ιαπωνία.

Η 29χρονη φοιτήτρια από τους Παρθένους Νήσους, Elektrika Energias ανέφερε στη Huffington Post: «Ο φίλος μου άρχισε να με γλείφει στα μάτια και απλά μου άρεσε. Με “ανάβει”». Την ίδια ώρα, μία γιαγιά από τη Βοσνία υποστήριξε ότι το γλείψιμο των βολβών κάνει καλό στα μάτια καθώς απομακρύνει από θραύσματα μέχρι «κρούστες» επιπεφυκίτιδας.

Παρόλα αυτά, οι γιατροί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας ότι μέσω του «Oculolinctus» μεταδίδονται ασθένειες όπως η επιπεφυκίτιδα και ο ιός του έρπητα, ενώ ο Δρ Φίλιπ Rizzuto, από την Αμερικανική Ακαδημία Οφθαλμολογίας, προειδοποίησε ότι το γλείψιμο στο βολβό του ματιού μπορεί να προκαλέσει μέχρι και τύφλωση, καθώς τα βακτήρια του στόματος μπορούν να καταστρέψουν τους ιστούς του ματιού...

http://www.newsbomb.gr
Την εκτίμηση ότι ο τάφος της Αμφίπολης είναι του στρατηγού του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Ηφαιστίωνα, έκανε ο κ. Θεόδωρος Μαυρογιάννης, αναπληρωτής καθηγητής ιστορίας και αρχαιολογίας στο πανεπιστήμιο Κύπρου.
Μιλώντας στην εκπομπή «Ανατροπή» στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο κ. Μαυρογιάννης συμφώνησε στη χρονολόγηση της Κατερίνας Περιστέρη, ενώ είπε πως οι ενδείξεις οδηγούν στο ότι στον τάφο της Αμφίπολης βρίσκεται ο Ηφαιστίωνας.
«Εγώ εκτιμώ ότι το μνημείο πρέπει να οικοδομήθηκε μεταξύ του 322 και του 318 π.Χ» επεσήμανε και πρόσθεσε: «Η άποψή μου είναι ότι πρόκειται για τον τάφο του Ηφαιστίωνα, του χιλιάρχου στο στρατό του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Αυτός πέθανε το Νοέμβριο του 324 π.Χ».
Επεσήμανε ότι δεν συμφωνεί με την άποψη ότι η ενδυμασία των Καρυάτιδων δεν έχει πολιτικό μήνυμα και εκτίμησε ότι οι Καρυάτιδες παραπέμπουν στην αθηναϊκή καταγωγή του Ηφαιστίωνα.
Το έτος 1961 ο Αμερικανός πυρηνικός φυσικός και καθηγητής μεταλλουργίας δρ. Λάιλ Μπόρστ, επισκέφθηκε την Σπάρτη επηρεασμένος από την ανδρεία των αρχαίων Σπαρτιατών αλλά και για να μελετήσει τα όπλα που χρησιμοποιούσε αυτός ο πολεμικός λαός της αρχαίας Ελλάδας.

Ζήτησε λοιπόν από τους εκεί αρχαιολόγους να δει δείγματα οβολών από το Ηραίον ( ναό – θησαυροφυλάκιο της αρχαίας Σπάρτης) του 670 π.χ και αφού τα ανέλυσε απεφάνθη πως οι Σπαρτιάτες δεν είχαν απλώς σίδερο αλλά ατσάλι!!! Δηλαδή ένα κράμα σιδήρου και άνθρακα με περιεκτικότητα σε άνθρακα μεταξύ 0,2 και 0,8%.

Κατά την δήλωση του στους New York Times, αυτό ισοδυναμούσε με την κατοχή ατομικής βόμβας για τα...μέτρα της εποχή.

Αυτό εξηγεί επιστημονικά, πέρα από την αποδεδειγμένη ανδρεία που υπέδειξαν ο Λεωνίδας και οι 300 Σπαρτιάτες του στη μάχη των Θερμοπυλών και πέρα από την επιλογή του τέλειου στρατηγικού σημείου της μάχης, το πώς 300 άνδρες αποδεκάτισαν έναν στρατό Περσών, Μήδων και Σακών που αριθμούσαν τις 50.000 πάνοπλων αδρών, συμπεριλαμβανομένων και των πλέων επίλεκτων ταγμάτων των Περσών των αθανάτων, πριν πέσουν όλοι από τα βέλη των τοξοτών μετά απ΄ την προδοσία του Εφιάλτη.

Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται (και μέσα από την επιστήμη) το πόσο προηγμένη τεχνολογία διέθεταν οι αρχαίοι Έλληνες. Φανταστείτε τώρα με πόση ευκολία μπορούσαν τα ατσάλινα ξίφη των Σπαρτιατών να διαπεράσουν τις χάλκινες και σιδερένιες πανοπλίες των Περσών και ακόμα πόσο φόβο θα προκάλεσε στους Πέρσες το γεγονός πως στα δικά ξίφη τους οι Σπαρτιάτικές πανοπλίες έμεναν ανεπηρέαστες.

http://ksipnistere.blogspot.gr 
Ο φόβος υπάρχει μέσα σε όλους. Κάποιοι από εμάς μπορούμε να τους προσπεράσουμε και να συνεχίσουμε τη ζωή μας. Τι γίνεται όμως όταν υπάρχουν άνθρωποι που φοβούνται χρώματα ή ακόμα και να μιλήσουν;
Δείτε τα πιο παράξενα πράγματα που μπορούν να προκαλέσουν τρόμο.

ΕΦΗΒΟΦΟΒΙΑ

 

Όλοι υπήρξαμε νέοι κάποτε, κι όμως κάποιοι μεγαλώνοντας φαίνεται πως νιώθουν τρόμο για τους νεότερους. Κύριος λόγος είναι η αρνητική εικόνα που έχουν δημιουργήσει τα ΜΜΕ για τους νέους σήμερα. Παιδιά που πίνουν, που μιλάνε άσχημα και που είναι έτοιμοι ακόμα και να χειροδικήσουν εναντίον μεγαλύτερων έχουν δημιουργήσει μια «φοβία» και «επιφυλακτικότητα» γα την νέα γενιά.

ΦΟΒΟΣ ΤΩΝ ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΜΑΤΙΩΝ

 

Εάν δεν υπάρχει κάποιος τραυματισμός, οι περισσότεροι από εμάς αδυνατούμε να κρατήσουμε τα μάτια μας κλειστά κατά τη διάρκεια της μέρας. Αντίθετα υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που φοβούνται να διατηρήσουν τα μάτια τους ανοιχτά. Ο φόβος αυτός συνήθως προκαλείται έπειτα από μια τραυματική εμπειρία, όπως για παράδειγμα το να δει κάποιος ένα μοιραίο δυστύχημα, να δει κάτι πραγματικά τρομακτικό στην τηλεόραση ή ακόμα και να έρθει αντιμέτωπος με μια κατάσταση που δεν θέλει (για παράδειγμα να δει τον σύντροφο του να τον απατά). Αυτός ο φόβος είναι συνήθως εξουθενωτικός επειδή το πρόσωπο που έχει τη φοβία μπορεί να προτιμά να παραμείνει σε σε κάποιο σκοτεινό  δωμάτιο όπου δε θα μπορεί να δει πολλά.

ΕΡΓΟΦΟΒΙΑ

 

Πρόκειται για τον φόβο της εργασίας και της δραστηριότητας – μια φοβία που δεν είναι αποδεχτή από τους εργοδότες, αλλά υπάρχει και μάλιστα μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην καριέρα. Ο φόβος αυτός δεν σχετίζεται μόνο με τον φόρτο εργασίας ή την εύρεση δουλειάς (καθώς πολλοί θα μπορούσαν να πουν πως πρόκειται για τεμπελιά), αλλά και με τον φόβο της αποτυχίας.

Δείτε τις υπόλοιπες

Πηγή: Fortunegreece.com

Παντρεύεται η παρθένα κόρη και ως συνήθως μετά το γλέντι ο γαμπρός και η νύφη πηγαίνουν στο σπίτι τους. Η μάνα της νύφης η οποία έμενε στον κάτω όροφο, ήταν στην κουζίνα και ανακάτευε μια σάλτσα για την μακαρονάδα που έφτιαχνε. 

Ξαφνικά κατεβαίνει η κόρη τρέχοντας και της λέει:

- Μαμά αρχίζει και βγάζει τα ρούχα του και δε ξέρω τι να κάνω.

- Πήγαινε επάνω και θα μάθεις τι πρέπει να κάνεις...

Σε λίγο κατεβαίνει ξανά και της λέει:

- Τώρα θέλει να βγάλω εγώ τα ρούχα μου και δε ξέρω τι να κάνω.

- Πήγαινε επάνω και θα μάθεις τι πρέπει να κάνεις. Και συνεχίζει να ανακατεύει τη σάλτσα. 

Σε λίγο κατεβαίνει πάλι η κόρη και της λέει :

- Μαμά έβγαλε τα ρούχα του και έχει ένα μόριο ίσα με 25 πόντους και δε ξέρω τι να κάνω.

- Αμάν ρε παιδάκι μου, τίποτα δεν μπορείς να κάνεις μόνη σου. Άστο σε εμένα. Ανακάτευε εσύ τη σάλτσα και πάω εγώ επάνω...!!!

http://scoupa.blogspot.gr 
Είναι ένα από τα σύγχρονα επτά θαύματα του κόσμου και αναμφίβολα αποτελεί το μεγαλύτερο σε έκταση ανθρώπινο οικοδόμημα.
Το αριστούργημα της Κίνας το οποίο περιλαμβάνεται και στον κατάλογο με τα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco, έχει μήκος 21.196 χλμ. και χτίστηκε από το τέλος του 14ου αιώνα εως τς αρχές του 17ου αιώνα με σκοπό να προστατέψει τα βόρεια σύνορα της χώρας από τις επιδρομές των Μογγόλων και των Τούρκων.
Το Σινικό Τείχος μοιάζει να χάνεται στα βάθη του ορίζοντα αν και (όπως είναι φυσικό) κάπου καταλήγει. Το σημείο στο οποίο τελειώνει το μεγαλειώδες αυτό δημιούργημα μπορεί να είναι και το πιο εντυπωσιακό, παραδόξως όμως είναι το λιγότερο φωτογραφημένο.
Ονομάζεται “Η κεφαλή του παλιού Δράκου” (Lao Long Tou) μια και κοιτάζοντάς το κανείς από μακριά, μοιάζει με το κεφάλι ενός δράκου που σκύβει να πιει νερό. Το τελευταίο αυτό κομμάτι που καταλήγει στη θάλασσα της Bohai και εισχωρεί περίπου 20 μέτρα εντός της, ανακατασκευάστηκε κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ΄80 και αποτελεί το αγαπημένο σημείο των επισκεπτών οι οποίοι δεν χάνουν την ευκαιρία να κάνουν μια βουτιά στον Ωκεανό.
Το Σινικό Τείχος χτίστηκε σταδιακά κατά τη διάρκεια διάφορων δυναστειών με τα πρώτα τμήματά του να κατασκευάζονται κατά την περίοδο του 5ου αιώνα π.χ. Με την πάροδο των αιώνων τα τμήματα αυτά μεγάλωσαν, ενώθηκαν, ενισχύθηκαν και δημιούργησαν αυτό που όλοι σήμερα γνωρίζουμε.
Για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκαν τα εκάστοτε διαθέσιμα υλικά της κάθε περιοχής. Για παράδειγμα κοντά στο Πεκίνο για το τείχος χρησιμοποιήθηκε ασβεστόλιθος, ενώ σε άλλες περιοχές διαθέσιμο οικοδομικό υλικό αποτέλεσε ο γρανίτης ή το πυρότουβλο. Μάλιστα σε ορισμένες περιοχές τα υλικά κατασκευής συγγολούνταν με ένα κολλώδες μείγμα ρυζιού και ασβέστη. Στο υλικό αυτό οφείλεται και η δομική αντοχή του Σινικού Τείχους.
echoes.gr
Το να κόψεις θερμίδες δεν είναι τόσο δύσκολο όσο μπορεί να σου φαίνεται. Είτε είναι μεσημέρι είτε βράδυ υπάρχουν τρόποι για να μειώσεις αρκετά τις θερμίδες που καταναλώνεις χωρίς να το ξέρεις με αποτέλεσμα να χάσεις βάρος.
Μία αλλαγή να κάνεις σε κάθε γεύμα θα γλιτώσεις 200 θερμίδες τουλάχιστον!
 
Από το μεσημεριανό σου..

Αντί να βάλεις 3 κουταλιές της σούπας μέλι με μουστάρδα στη σαλάτα σου ή στο σάντουίτς σου (120 θερμίδες), δοκίμασε να βάλεις 3 κουταλάκια του γλυκού σκέτη μουστάρδα (15 θερμίδες) και γλίτωσε 105 θερμίδες. 

Γλίτωσε πάνω από 100 θερμίδες βάζοντας στη σαλάτα σου 4 κουταλιές της σούπας λεμόνι, 1/4 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη και 1/4 κουταλάκι του γλυκού ξηρό βασιλικό αντί για ένα άλλο πολύ πιο παχυντικό ντρέσινγκ.

Αντί για δύο φέτες τυρί τσένταρ (226 θερμίδες) μπορείς να φας 2 φέτες χαμηλού σε λιπαρά τυριού (100 θερμίδες) και να γλιτώσεις 126 θερμίδες. 

Από το βραδυνό..

Παρέλειψε τις παχυντικές σάλτσες σαν συνοδευτικό για τα μακαρόνια σου και προτίμησε μία πιο απλή σάλτσα ντομάτας γλιτώνοντας τουλάχιστον 100 θερμίδες. 

Αντί να σερβίρεις το ψητό σου με μία κούπα καστανό ρύζι (που έχει 216 θερμίδες), σέρβιρέ το με μία κούπα νούντλς (που έχουν 113 θερμιδες) και γλίτωσε 103 θερμίδες. 

Αν έχεις σκοπό να φας σούσι για βραδινό σε κάποιο εστιατόριο ζήτα αντί να στο σερβίρουν με λευκό ρύζι να σου το φέρουν τυλιγμένο σε αγγούρι. Έτσι θα γλιτώσεις 250 θερμίδες. 

Αντί να φας πίτσα με χοντρή ζύμη που έχει 640 θερμίδες, φάε με πολύ λεπτή ζύμη και γλίτωσε 280 θερμίδες.

Η απάντηση δεν βρίσκεται στο ότι ένας ολόκληρος λαός έχει καλά γονίδια, αλλά στο κατά πόσο οι Γάλλοι έχουν μάθει να συντονίζουν την όρεξή τους με την ώρα που τρώνε, χωρίς να επηρεάζονται από άλλους παράγοντες.
Όπως υποστηρίζουν επιστήμονες του Πανεπιστημίου Κορνέλ της Νέας Υόρκης, οι Γάλλοι βασίζονται περισσότερο στο αίσθημα της πείνας προκειμένου να ξεκινήσουν να τρώνε, ενώ π.χ. οι Αμερικάνοι επηρεάζονταν και από εξωτερικούς παράγοντες, όπως από το πόσο τρώνε οι φίλοι τους ή το τέλος ενός προγράμματος στην τηλεόραση. Απ’ ό,τι φαίνεται, οι Γάλλοι αντιλαμβάνονται καλύτερα τα σήματα που τους στέλνει ο εγκέφαλός τους για το πότε πρέπει να φάνε και δεν παρεκκλίνουν εύκολα από τα καθιερωμένα γεύματά τους.
Αν σκεφτούμε, βέβαια και τις δικές μας συνήθειες, που δεν μας αρέσει να τρώμε μόνοι, που παραγγέλνουμε απ’ έξω σε κάθε φιλική συγκέντρωση, αγώνα ποδοσφαίρου κ.ο.κ., που κάνουμε το χατίρι στο φίλο μας που θέλει να παραγγείλει σουβλάκια και τον συνοδεύουμε, ενώ στην ουσία δεν πεινάμε, τότε μπορούμε πολύ καλά να καταλάβουμε πως εξηγείται η… αθάνατη ελληνική περιφέρεια!
clickatlife.gr
Όλους μας μάς ενοχλούν οι μύγες αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό.

Όπως αναφέρει η Huffington Post ο Norm Clause, από την Φλόριντα, αποφάσισε να πάρει... δραστικά μέτρα και έκανε κάτι που κανείς ως τώρα δεν είχε σκεφτεί.

Να καλέσει την αστυνομία!

Ο άνδρας, που μένει στην Pensacola της Φλόριντα, δεν άντεχε άλλο τις τεράστιες, όπως είπε, μύγες που είχαν εισβάλλει στο σπίτι του και έτσι κάλεσε την Άμεσο Δράση.

Φυσικά οι αρχές δεν έκαναν απολύτως τίποτα.

Πάντως, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, προς υπεράσπισή του οι μύγες ήταν... πολύ μεγάλες!

Φυσικά, σε μορφή κωμωδίας (μα τι ερωτήσεις πια;). Γιατί η τηλεοπτική σειρά των 90s με την Pamela Anderson στα καλύτερά της και τον David Ηasselhoff στον ηρωικό (τολμώ να πω) ρόλο του Mitch Buchannon δε θα μπορούσε να μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη ως κοινωνικό δράμα πια!
Tα νέα λένε ότι η ταινία Baywatch θα βγει το 2015. Τουλάχιστον έτσι ανακοίνωσε η Paramount Pictures, που θα φέρει τούτο το δύσκολο εγχείρημα εις πέρας.
Το ερώτημά σας βέβαια ξέρω ποιο είναι: θα δούμε τους ίδιους πρωταγωνιστές; Άγνωστο ακόμα καθώς τίποτα δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα. Και εδώ που τα λέμε έχουν περάσει 20 χρόνια, άρα ου γαρ έρχεται μόνον - και επιμένω-  άρα δε νομίζω ότι θα είναι ότι καλύτερο να δούμε τον τότε Mitch με πορτοκαλί κοντό σωβρακάκι να πηγαινοέρχεται πάνω κάτω την παραλία και να χαλάει τη διάθεση στον κάθε λουόμενο.
Ένα μόνο όνομα έχει ανακοινωθεί αυτό του Dwayne «The Rock» Johnson. Ο Johnson, που τα τελευταία χρόνια βλέπει την καριέρα του και την τσέπη του φυσικά, να χτυπάει κόκκινο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα είναι μεταξύ των πρωταγωνιστών.
Την ιστορία ανέλαβαν οι Sean Anders και John Morris, υπεύθυνοι για την κωμωδία «We’re The Millers» (ναι, είναι η κωμωδία με το στριπτίζ της Jennifer Aniston) ενώ το σενάριο υπογράφει και ο Justin Malen, του «Bad Teacher 2» με την  Cameron Diaz.
Με αυτό το σεναριακό team είναι σίγουρο ότι η κινηματογραφική μεταφορά του Baywatch, που όλοι αγαπήσαμε στα 90s, θα είναι μία κωμωδία. Το πόσο καλή θα είναι αυτή η κωμωδία βέβαια, το μέλλον θα δείξει.
clickatlife.gr
Τα πασίγνωστα τετράγωνα χαρτάκια σημειώσεων Post- it, που εξυπηρετούν εκατομμύρια εργαζόμενους σε γραφεία, αλλά και μαθητές, ανακαλύφθηκαν...
στα μέσα της δεκαετίας του ’70 από τη συνεργασία δύο εργαζόμενων της εταιρίας 3M.

Ο ένας ανακάλυψε την κόλλα που έχει την ιδιότητα να κολλάει περισσότερες από μία φορές. Ο άλλος ήταν ψάλτης και είχε πρακτικά προβλήματα με τις σελίδες των θρησκευτικών βιβλίων....

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Σε περίπου 500 υπολογίζονται οι αρκούδες που ζουν στην Ελλάδα, με ιδιαίτερο ωστόσο χαρακτηριστικό, την πυκνότητα που παρουσιάζουν σε ορισμένες περιοχές και είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη!

«Σε περιοχές στο Βίτσι, τον Γράμμο και την κεντρική Πίνδο ο εγκατεστημένος πληθυσμός ανέρχεται στις 55 αρκούδες ανά 1.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, αριθμός υψηλός σε σχέση με τον πληθυσμό, με κοινά γενετικά χαρακτηριστικά που συναντάται από τις Άλπεις έως τη χώρα μας» αποκάλυψε, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ο επιστημονικός συντονιστής του Αρκτούρου, Αλέξανδρος Καραμανλίδης, με αφορμή το παγκόσμιο συνέδριο για τη μελέτη και τη διαχείριση της αρκούδας που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη, από τις 5 έως τις 11 Οκτωβρίου.

Τα συμπεράσματα προέκυψαν από μελέτες που διενεργεί την τελευταία δεκαετία η Μη Κυβερνητική Οργάνωση με βάση ένα σύστημα παρακολούθησης που στηρίζεται σε γενετικό υλικό το οποίο συλλέγεται από στύλους της ΔΕΗ που χρησιμοποιούν οι αρκούδες για να... ξύνονται. Με τη συνήθεια αυτή, τα μεγαλόσωμα ζώα αφήνουν τα «ίχνη» τους, όπως τρίχες, τα οποία συγκεντρώνουν οι επιστήμονες και αξιοποιούν για να εξάγουν πολύτιμα συμπεράσματα.

«Πρόκειται για μεθοδολογία που χρησιμοποιείται και σε άλλες χώρες, εκτός ίσως από την Αλβανία όπου οι στύλοι είναι τσιμεντένιοι. Εμείς έχουμε ήδη συγκεντρώσει τις γενετικές ταυτότητες από 350 ξεχωριστά ζώα οι οποίες βρίσκονται καταχωρημένες στο Εθνικό Μητρώο Αρκούδας και σε κοινή ευρωπαϊκή βάση δεδομένων που εμπεριέχει στοιχεία γενετικού υλικού από συνολικά 3.000 αρκούδες από 9 χώρες», ανέφερε ο κ. Καραμανλίδης.

Μιλώντας γενικότερα για τον πληθυσμό της αρκούδας στην Ελλάδα, τόνισε ότι έχει ανακάμψει και εξαπλώνεται πλέον και σε άλλες περιοχές, από τα Τρίκαλα και τον Όλυμπο μέχρι το Ιόνιο. Το γεγονός αυτό οφείλεται,όπως εκτιμά, στις δράσεις προστασίας αλλά και στην διαφαινόμενη αλλαγή νοοτροπίας των ανθρώπων που συμβιώνουν σε ορεινά χωριά με τις αρκούδες.

«Φυσικά, απαιτούνται να συνεχισθούν οι δράσεις προστασίας της αρκούδας και να πεισθούν ακόμα περισσότεροι κτηνοτρόφοι, ότι, για παράδειγμα, η χρήση ηλεκτροφόρας περίφραξης είναι αποτελεσματικότερη από τη θανάτωση της αρκούδας που πιθανόν να επιτεθεί στα ζώα τους», συμπλήρωσε.

Σημειώνεται ότι το παγκόσμιο συνέδριο για τη μελέτη και τη διαχείριση της αρκούδας φιλοξενείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και συνδιοργανώνεται από τον Αρκτούρο και τη διεθνή επιστημονική εταιρεία International Association for Bear Research and Management (IBA) και τελεί υπό την αιγίδα του Υ.ΠΕ.Κ.Α. (Ειδική Γραμματεία Δασών). Θα συμμετέχουν περισσότεροι από 230 επιστήμονες από περισσότερες από 40 διαφορετικές χώρες, με σημαντική εκπροσώπηση από την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου.

Πηγή: newsbeast.gr
Ένα ακόμη δυνατό χτύπημα στην Nova κατάφερε η τηλεόραση του ΟΤΕ, που εξασφάλισε τα δικαιώματα μετάδοσης του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ για την τριετία 2015-18! Αυτό σημαίνει, πως η φετινή σεζόν, είναι η τελευταία που η Nova μεταδίδει τους αγώνες των δύο ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων…

Αυτό που απομένει είναι η επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του σχετικού διαγωνισμού υπέρ του ΟΤΕ, που θα σημάνει ένα μεγάλο πλήγμα για την συνδρομητική πλατφόρμα της Nova, που πλέον χάνει τη μία διοργάνωση μετά την άλλη.

Ο ΟΤΕ έχει εξασφαλίσει τα περισσότερα μεγάλα πρωταθλήματα (Αγγλία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία), πήρε και τα προκριματικά του Euro 2016 και η Νova μένει ουσιαστικά μόνο με την ελληνική Σούπερ Λίγκα και το πρωτάθλημα μπάσκετ, πλην των αγώνων του Ολυμπιακού…

Η επιτυχία του ΟΤΕ είναι μεγάλη, καθώς από τη νέα σεζόν μειώνονται οι αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ που δείχνει το ελεύθερο κανάλι (στην Ελλάδα η ΝΕΡΙΤ), κάτι που σημαίνει ότι στην πλατφόρμα του κλειδώνουν ακόμη περισσότερα παιχνίδια.

Σύμφωνα με κάτι screenshots που διέρρευσαν, το Facebook ετοιμάζει ένα χαρακτηριστικό στο Messenger που θα επιτρέπει την αποστολή χρημάτων μεταξύ φίλων.

Αυτό ισχυρίζεται ο φοιτητής του Stanford, Andrew Aude, που με χρήση της εφαρμογής Cycript, του εμφανίστηκε η δυνατότητα να στείλει χρήματα σε έναν φίλο του στο Facebook μέσα από το Messenger.

Το μόνο που χρειάστηκε ήταν η προσθήκη της πιστωτικής κάρτας στο λογαριασμό του, καθώς και ένα PIN για επιβεβαίωση.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση, αλλά δεν αποκλείεται να είναι κάτι που ετοιμάζει το Facebook να εμφανίσει σύντομα.


ΠΗΓΗ: e-pcmag.gr
Η διατροφή είναι ένας από τους παράγοντες που μπορεί να υπονομεύσουν τον καλό βραδινό ύπνο- και είναι πλέον τεκμηριωμένο ότι πολλοί δυσκολεύονται να κοιμηθούν επειδή έφαγαν πολύ και «βαριά» το βράδυ.

«Μπορεί να ακούγεται απλή η συμβουλή “το γεύμα να μην είναι βαρύ και μεγάλο πριν κοιμηθείτε”, αλλά δεν είναι εύκολο να εφαρμοστεί, αφού οι περισσότεροι σύγχρονοι άνθρωποι λόγω έλλειψης χρόνου αναγκάζονται να τρώνε το κυρίως γεύμα τους αργά τη νύχτα», λέει η διαιτολόγος- διατροφολόγος Αστερία Σταματάκη, επιστημονική συνεργάτις της Γαστρεντερολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Νικαίας.

«Οι μελέτες δείχνουν ότι η ώρα κατανάλωσης και η ποσότητα του βραδινού γεύματος εξαρτώνται άμεσα από τις ώρες κατανάλωσης και το μέγεθος των υπόλοιπων γευμάτων της ημέρας. Όσο λιγότερα και πιο φτωχά είναι τα γεύματα που φάγαμε από το πρωί έως το απόγευμα, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να είναι βαρύ το βραδινό».

Γιατί όμως επηρεάζει αρνητικά τον οργανισμό το βαρύ και μεγάλης ποσότητας βραδινό;
«Ένα μεγάλο και βαρύ γεύμα δίνει στο κυκλοφορικό σύστημα το μήνυμα να στείλει περισσότερο αίμα στο γαστρεντερικό σύστημα ώστε να γίνει η πέψη, και κάνει το στομάχι να εκκρίνει περισσότερο γαστρικό οξύ» απαντά η κυρία Σταματάκη. «Επιπλέον, οι λειτουργίες του παγκρέατος αλλά και η παραγωγή πεπτικών ενζύμων εντείνονται. Με άλλα λόγια, όταν τρώμε πολύ το βράδυ, ο οργανισμός μας είναι αδύνατον να ηρεμήσει πριν ολοκληρωθεί η πέψηκαι γι΄ αυτό χρειάζονται ώρες».

Τσάι και αλκοόλ
Εντούτοις, δεν είναι μόνο η ενεργοποίηση του οργανισμού που εμποδίζει τον ύπνο. Ορισμένα συστατικά όπως η καφεΐνη (υπάρχει στον καφέ, τη σοκολάτα, το τσάι, στα αναψυκτικά τύπου κόλα κ.λπ.) και η θεοφυλλίνη (μαύρο τσάι) επίσης φαίνεται να τον επηρεάζουν αρνητικά, ενώ το αλκοόλ παρ΄ ότι δρα ηρεμιστικά στο νευρικό σύστημα, όταν καταναλώνεται το βράδυ έχει ως επακόλουθο κακής ποιότητας ύπνο.

Τα πικάντικα φαγητά που περιέχουν πολλά καρυκεύματα και μπαχαρικά εξάλλου, μπορεί να προκαλέσουν ξινίλες και καούρες στο στομάχι, καταστάσεις που επιδεινώνονται όταν ξαπλώνουμε.

Η υπερκατανάλωση υγρών, τέλος, ακόμα κι αν είναι σκέτο νερό, μπορεί να μας ξυπνήσει αρκετές φορές στη διάρκεια της νύχτας για να επισκεφθούμε την τουαλέτα- ο ιδανικός χρόνος για να σταματήσουμε την κατανάλωση υγρών είναι 90 λεπτά πριν ξαπλώσουμε στο κρεβάτι, κατά την κυρία Σταματάκη.

Μολονότι, όμως, το πολύ και βαρύ φαγητό μπορεί να δυσχεράνει τον ύπνο, η λύση δεν είναι το να πέφτει κανείς στο κρεβάτι νηστικός.

«Η αποχή από το φαγητό αντενδείκνυται εάν κάποιος θέλει να κοιμηθεί καλά το βράδυ, διότι όταν είμαστε νηστικοί ο εγκέφαλός μας δεν τροφοδοτείται με το σάκχαρο (γλυκόζη) που χρειάζεται για να επιτελέσει τις λειτουργίες του», εξηγεί η κυρία Σταματάκη. «Και οι λειτουργίες αυτές είναι πολλές και ιδιαίτερα σημαντικές ακόμα και μέσα στη νύχτα, όταν εμείς κοιμόμαστε.

Ένα μικρό σνακ, λίγη ώρα πριν ξαπλώσουμε στο κρεβάτι και εφ΄ όσον αισθανόμαστε πεινασμένοι, δεν δημιουργεί πρόβλημα». Τι σημαίνει λίγη ώρα; «Μία έως δύο ώρες πριν από τη βραδινή κατάκλιση», απαντά.

Το πρόγραμμα
Βραδινό γεύμα

3-4 ώρες πριν από τον ύπνο

* Υδατάνθρακες με χαμηλό προς μέτριο γλυκαιμικό δείκτη (όπως ψωμί ολικής άλεσης, ρύζι, ζυμαρικά, μια ανάμεικτη πράσινη σαλάτα)

* Μια μικρή μερίδα «καλών» λιπαρών (όπως ελαιόλαδο, αβοκάντο, μαλακές μαργαρίνες, ξηροί καρποί)

* Ένα ρόφημα βοτάνων (όπως μέντα ή χαμομήλι)

* Φρέσκα, αποξηραμένα ή μαγειρεμένα φρούτα

Προ του ύπνου

Αν μετά το βραδινό αισθανθεί κανείς πείνα, μπορεί 1-2 ώρες πριν κοιμηθεί να καταναλώσει:

* Ένα ζεστό ποτήρι γάλα

* Μια μερίδα φρούτου

* Μια μικρή χούφτα καρπούς, ωμούς ή ξηρούς

ΠΗΓΗ: tovima.gr
Πολλά είδη μανιταριών παράγουν διάφορες χημικές ουσίες οι οποίες τα καθιστούν τοξικά και από μια ευχάριστη λιχουδιά μπορούν να μετατραπούν σε θανατηφόρα.

Αν και ο αριθμός των θανατηφόρων ειδών είναι σχετικά μικρός, πολλά απο αυτά προκαλούν ιδιαίτερα βαριά και δυσάρεστα συμπτώματα. Η τοξικότητα των μανιταριών αυτών είναι το αποτέλεσμα της εξελεκτικής διαδικασίας και χρησιμεύει σαν ασπίδα από τους εχθρούς τους.

Σας παραθέτουμε πέντε είδη μανιταριών που δεν πρέπει να καταναλώνονται.

1. Galerina autumnalis
Είναι ένα είδος δηλητηριώδους μανιταριού, το οποίο βρίσκεται συχνά πάνω σε κορμούς δέντρων και σπανιότερα σε υγρά εδάφη. Μπορεί να αναγνωριστεί απο το καφέ χρώμα στο πάνω μέρος του καπέλου του, το κάτω μέρος είναι συνήθως σκουρόχρωμο, δεν έχει μεγάλο μέγεθος και η διάμετρος του καπέλου είναι 3-5 εκατοστά.

Η τοξίνη (a-amanitin) που παράγει αρχικά καταστρέφει τα κύτταρα του συκωτιού, στη συνέχεια επηρεάζει το κεντρικό νευρικό σύστημα και τα νεφρά. Με την πάροδο 6-24 ώρών απο την κατανάλωση αρχίζουν να εμφανίζονται σπασμοί και διάρροια.

Στη συνέχεια τα συμπτώματα αυτά φαίνεται να υποχωρούν. Την 4η με 5η ημέρα η συγκέντρωση της τοξίνης αυξάνεται επηρεάζοντας σημαντικά το συκώτι και τα νεφρά. Συχνά επακολουθεί ο θάνατος εκτός και αν γίνει μεταμόσχευση συκωτιού ή αν παρθεί καποιο άλλο δραστικό μέτρο. Δέν υπάρχει θεραπεία για την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας τοξίνης αλλά η ιατρική βελτιώνεται στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων.

2. Amanitas Muscaria
Ένα πολύ όμορφο είδος μανιταριού. Είναι αυτό που περιγράφεται πάντα στα παραμύθια. Το καπέλο του είναι κίτρινο ως κόκκινο, ενώ διαθέτει κηλίδες άσπρου χρώματος στο πάνω μέρος. Ζει σε ολόκληρο το βόριο ημισφαίριο. Αν και η οικογένεια των μανιταριών στην οποία ανήκει (Amanita) θεωρείται υπεύθυνη για το 90% των θανάτων που σχετίζονται με τα μανιτάρια, η κατανάλωση του Amanitas Muscaria έχει ψυχοδραστικά αποτελέσματα στον άνθρωπο.

Τα συμπτώματα συνήθως εμφανίζονται μέσα στις 2 πρώτες ώρες ενώ διαρκούν αρκετές ώρες. Πολύ συχνή είναι η ναυτία και η εμμετική τάση, αλλά τα κυριότερα συμπτώματα της δηλητηρίασης εμφανίζονται στο κεντρικό νευρικό σύστημα: σύγχηση, οπτική παραμόρφωση, ψευδαισθήσεις και σπασμοί. Συχνή είναι επίσης και η εμφάνιση υπνηλίας, ενώ αυτοί στους οποίους εμφανίζεται ξυπνάνε πολύ δύσκολα.

3. Amanita pantherina
Ακόμα ένα μέλος της οικογένειας pantherina, εξίσου τοξικό αν και συνήθως όχι θανατηφόρο. Το καπέλο του έχει ανοιχτό καφέ χρώμα και έντονες άσπρες βούλες.

Βρίσκεται συνήθως σε δασικές εκτάσεις και πάρκα, ενώ εύκολα μπορεί να μπερδευτεί με το Amanita rubescens που είναι πολύ πιο κοινό. Η τοξίνη που περιέχεται στο είδος αυτό (a-pantherina) επιδρά στο κεντρικό νευρικό σύστημα του ανθρώπου, σε συνδιασμό με άλλες ουσίες που επίσης περιέχονται στο μανιτάρι.

Τα συμπτώματα εμφανίζονται περίπου 2 ώρες μετά την κατανάλωση. Τα πιο συνηθισμένα είναι ατονία, αταξία, τριχόπτωση, υπερκινητικότητα και ψευδαισθήσεις.

4. Amanita bisporigera, Amanita virosa, Amanita verna
Τρία διαφορετικά είδη με παρόμοια χαρακτηριστικά. Είναι επίσης γνωστά και ως άγγελοι του θανάτου αφού είναι πολύ θανατηφόρα. Και τα τρία είδη αποτελούνται από μανιτάρια με άσπρο χρώμα, τα οποία έχουν συμβιωτική σχέση με τα δέντρα, δηλαδή ζουν και αναπτύσσονται πάνω στον κορμό τους. Η τοξίνη τους και τα συμπτώματα της κατανάλωσής τους είναι ίδια με αυτά του είδους Galerina automnalis.

5. Brain mushroom
Είναι ένα όμορφο μανιτάρι κοινό στις βοριότερες περιοχές κατά τη διάρκεια της άνοιξης. Εύκολα ξεχωρίζει από όλα τα υπόλοιπα μανιτάρια εξαιτίας του σχήματός του, το οποίο έχει κοκκινωπό χρώμα και μοιάζει με ανθρώπινο εγκέφαλο. Μπορεί να ζήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα στο έδαφος δασικών περιοχών, ακόμα και σε συνθήκες ξηρασίας.

Η τοξίνη που περιέχει λέγεται γυρομιτρίνη. Έχει αιμολυτικές ιδιότητες (καταστρέφει τα ερυθρά κύτταρα του αίματος) και σοβαρότατες επιδράσεις στο κεντρικό νευρικό σύστημα.

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν ναυτία, εμετό, διάρροια, αδυναμία, ατονία και πονοκεφάλους. Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις ο άνθρωπος μπορεί να πέσει σε κώμα ή να φτάσει στο θάνατο.

Πηγή: perierga.gr
Σύμφωνα στόχος της Apple είναι να κυκλοφορήσει το περιβόητο ρολόι της μέχρι το μήνα Φεβρουάριο και συγκεκριμένα τη μέα του Αγίου Βαλεντίνου.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, αυτή τη στιγμή υπάρχει σχετική έλειψη στο ζαφείρι που θα χρησιμοποιηθεί στην επικάλυψη της οθόνης του Apple Watch με αποτέλεσμα το ρολόι να διατεθεί αρχικά σε περιορισμένες ποσότητες. Ωστόσο αξίζει να σημειώσουμε ότι η επικάλυψη ζαφειριού δε θα υφίσταται στη sport έκδοση του ρολογιού (μόνο στα Apple Watch και Apple Watch Edition) στο οποίο συνεπώς δε θα έχουμε μειωμένο απόθεμα.

Το σημαντικότερο πάντως αυτή τη στιγμή για την Apple είναι να ολοκληρώσει το software του ρολογιού και να καταστήσει το SDK διαθέσιμο στους developers για να ξεκινήσουν την ανάπτυξη εφαρμογών.

Πηγή: macuser.gr
Η Apple θα παρουσιάσει τα νέα της iPads σε μια εκδήλωση στις16 Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με το Re/code η Apple μπορεί επίσης να ανακοινώσει τον iMac και το OS X Yosemite σε αυτή την εκδήλωση. Σύμφωνα με φήμες τα νέα iMacs είναι πιθανό να έχουν την οθόνη Retina της Apple.

Συγκεκριμένα, η Apple αναμένεται να παρουσιάσει ένα νέο iPad Air, ενώ η εταιρεία μπορεί επίσης να παρουσιάσει το12,9-ιντσών iPad που αναμένεται να κυκλοφορήσει στα μέσα του 2015.

Οι προσκλήσεις δεν έχουν σταλεί ακόμα στον Τύπο, σε αντίθεση με την εκδήλωση του iPhone 6 που έγινε τον περασμένο μήνα.

Η Apple δεν αναμένεται να αλλάξει ριζικά το σχεδιασμό του iPad με αυτήν την ενημερωμένη έκδοση, αν και φημολογείται ότι θα προσθέσει έναν αισθητήρα αφής αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων και ένα νέο επεξεργαστή A8 στη συσκευή.

http://www.seleo.gr 
Από αύριο, Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014, ξεκινά η καθολική εφαρμογή του νέου συστήματος έκδοσης Δελτίου Ταυτότητας, μετά από την επιτυχημένη πιλοτική εφαρμογή σε 24 Αστυνομικές Υπηρεσίες, σε όλη την επικράτεια. Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη «government to government» (διασύνδεση δημοσίων υπηρεσιών) Υπηρεσία που υλοποιούν σε συνεργασία το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη με το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και το Υπουργείο Εσωτερικών.
Στο πλαίσιο αυτό, κάθε πολίτης θα μπορεί πλέον μόνο με δύο φωτογραφίες του και ένα μάρτυρα να πηγαίνει στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του και να λαμβάνει άμεσα το Δελτίο Αστυνομικής του Ταυτότητας. Το νέο, πιο γρήγορο και πιο απλό, σύστημα έκδοσης Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας αναμένεται να συμβάλλει στη μείωση της γραφειοκρατίας και στη διευκόλυνση της ζωής των πολιτών, παρέχοντας την ίδια στιγμή σημαντική εξοικονόμηση πόρων.
Επισημαίνεται ότι κατά την κοινή Συνέντευξη Τύπου (Σχετικό Δελτίο Τύπου 10-09-2014), ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας και ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης συνόψισαν τα πλεονεκτήματα του νέου συστήματος στα εξής:
  • Ταχύτερη και ποιοτικότερη εξυπηρέτηση του πολίτη.
  • Εξοικονόμηση οικονομικών πόρων και ενέργειας από τις εκτυπώσεις. Πρόκειται για τα σχετικά έγγραφα (αίτηση έκδοσης πιστοποιητικού, αποδεικτικό αποστολής μέσω φαξ, κ.λπ.) που απαιτούνταν για καθεμιά από τις περίπου 450.000 αστυνομικές ταυτότητες που εκδίδονται κάθε χρόνο. Το συνολικό κόστος εκτύπωσης 1.000.000 καρτελών που δαπανούνταν ετησίως από την Ελληνική Αστυνομία προς το Τυπογραφείο της Τράπεζας της Ελλάδος ανέρχεται σε 128.000 Ευρώ.
  • Εξοικονόμηση σε ανθρώπινους πόρους με την απελευθέρωση ετησίως περίπου 150.000 ανθρωποωρών εργασίας δημοτικών και αστυνομικών υπαλλήλων.
Αυτό γίνεται εφικτό χάρη στη διασύνδεση των Αστυνομικών Τμημάτων με τα δημοτολόγια, την πρώτη «government to government» (διασύνδεση δημοσίων υπηρεσιών) Υπηρεσία. Ο αρμόδιος υπάλληλος της αστυνομικής αρχής καλείται να αναζητήσει πλέον αυτεπάγγελτα, μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Εθνικού Δημοτολογίου (ΟΠΣΕΔ), τα απαραίτητα στοιχεία για την έκδοση Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας (επώνυμο, όνομα, ονοματεπώνυμο πατέρα, ονοματεπώνυμο μητέρας, ημερομηνία γέννησης, τόπος γέννησης, δήμος δημοτολογίου, αριθμός οικογενειακής μερίδας, ιθαγένεια).
Σημειώνεται ότι η διαδικασία έκδοσης Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας διαμορφώνεται ως εξής:
Μετά την ολοκλήρωση της αυτεπάγγελτης αναζήτησης και την ταυτοποίηση του αιτούντος από τον αρμόδιο υπάλληλο της αστυνομικής αρχής, διαμορφώνεται αυτόματα η σχετική αίτηση, στην οποία περιλαμβάνονται μέχρι τρία τυχαία ερωτήματα επί των δημοτολογικών στοιχείων που βρίσκονται καταχωρημένα στο ΟΠΣΕΔ.
Τα ερωτήματα εκτυπώνονται και ο αιτών απαντά εγγράφως σε αυτά. Αφού υπογράψει την αίτηση − υπεύθυνη δήλωση, ο αρμόδιος υπάλληλος της αστυνομικής αρχής καταχωρεί στην εφαρμογή τις σχετικές απαντήσεις. Στη συνέχεια ο υπάλληλος εκτυπώνει την αίτηση, επικολλά τη φωτογραφία και καλεί τον αιτούντα και το μάρτυρα να υπογράψουν.
Στη συνέχεια το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας πλαστικοποιείται και παραδίδεται στον αιτούντα.
Καλοί οι σκύλοι, χαριτωμένες οι γάτες όμορφα τα πτηνά αλλά… δεν φέρνουν φαγητό. Κάπως έτσι θα σκέφτηκε και «ξέφυγε» από τα τετριμμένα κάτοικος του Εύοσμου Θεσσαλονίκης βάζοντας στον κήπο του σπιτιού του πρόβατα. Που να τρέχεις σε μάντρες…; Hφωτογραφία του seleo.gr κάνει από το πρωί το γύρο των social media και προκαλεί ποικίλα σχόλια.
provata aytodioikisi
Το γύρο του διαδικτύου κάνουν τις τελευταίες ώρες οι αποκαλύψεις του Ζεράρ Ντεπαρντιέ για το σκοτεινό παρελθόν του. Τότε, που ήταν ακόμη άσημος. Ένα παιδί φτωχής οικογένειας, που προσπαθούσε να βρει από νωρίς τρόπους για να επιβιώσει και μετατράπηκε γρήγορα σε ένα άγριο νιάτο.
Ο Γάλλος ηθοποιός αποκαλύπτει άγνωστες και σκοτεινές πτυχές του παρελθόντος του στην αυτοβιογραφία του «Ca c'est fait comme ca» («Και κάπως έτσι συνέβη»). Στις σελίδες της αποκαλύπτει πως έκλεβε τάφους, πήγαινε με άνδρες επί πληρωμή, περιφερόταν στους δρόμους και βρέθηκε πίσω από τα κάγκελα της φυλακής, λόγω κλοπής αυτοκινήτου.

«Ως παιδί, άκουγα συχνά τη μητέρα μου να λέει πως όταν έμεινε έγκυος σε μένα χρησιμοποίησε μια βελόνα για να κάνει έκτρωση, νομίζοντας πως σχεδόν με είχε σκοτώσει. Η οικογένειά μου ήταν τόσο φτωχή, που συχνά βοηθούσα την μητέρα μου να ξεγεννήσει τα αδέρφια μου, μιας και οι γονείς μου δεν είχαν λεφτά για μαιευτήριο», περιγράφει ο 65χρονος σταρ και συνεχίζει:
«Στα 10 μου βγήκα στους δρόμους. Έμοιαζα 15 ετών. Γρήγορα συνειδητοποίησα πως αρέσω στους άνδρες. Όταν με πλησίαζαν, ζητώντας μου σεξ, τους ζητούσα χρήματα».
Σοκ προκαλεί και η εξομολόγησή του πως κάποτε βοήθησε έναν άνδρα να ξεθάψει δυο πτώματα από το Κοιμητήριο, για να τους κλέψουν τα κοσμήματα και τα παπούτσια που φορούσαν. Τελικά, ήταν στα 16 του, που μπήκε στη φυλακή για τρεις εβδομάδες επειδή έκλεψε ένα αυτοκίνητο.
Τέλος, στην αυτοβιογραφία του αναφέρεται και στη φιλία του με το Βλαντιμίρ Πούτιν:
«Συναντηθήκαμε πρώτη φορά το 2008 και αμέσως δέσαμε, επειδή είχαμε πολλά κοινά. Νομίζω ότι αναγνώρισε σε μένα τη “χούλιγκαν” πλευρά μου. Το γεγονός αςπούμε ότι με είχαν μαζέψει από το πεζοδρόμιο λιώμα. Όπως και σε μένα, έτσι και σε εκείνον κανένας δεν θα στοιχημάτιζε ούτε δεκάρα σε μας, όταν ήμασταν 15 ετών».
news.gr
Το πρώτο βήμα για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά το στομαχόπονο είναι να εντοπίσουμε πού οφείλεται.

Η συχνότητα, η διάρκεια και το ακριβές σημείο εκδήλωσης του πόνου θα καθοδηγήσουν εσάς αλλά και το γιατρό σας ώστε να διαπιστώσετε πού οφείλεται ο στομαχόπονος.

Δείτε πέντε συνήθεις αιτίες του στομαχόπονου που πιθανώς δε σας περνούν από το μυαλό.

1. Πέτρες στη χολή
Εμφανίζονται συχνότερα σε γυναίκες άνω των 40 ετών που έχουν παιδιά. Ο λόγος; Η σημαντική αύξηση στα επίπεδα των οιστρογόνων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να συμβάλλει στο σχηματισμό της πέτρας στη χολή. Ο πόνος από τις πέτρες είναι συνήθως ήπιος και επίμονος και ακτινοβολεί στο δεξί ώμο, ενώ η επακόλουθη φλεγμονή εκδηλώνεται με το πρήξιμο και τη δυσφορία γύρω από τον αφαλό. Ο πόνος εντείνεται από ένα λιπαρό ή πικάντικο γεύμα.

2. Ελικοβακτήριο του πυλωρού
Το βακτήριο ανήκει στη φυσιολογική μικροχλωρίδα του οργανισμού μας. Εάν όμως αρχίσει να αναπαράγεται ανεξέλεγκτα μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές, όπως τα στομαχικά έλκη. Το πρώτο προειδοποιητικό σημάδι είναι το αίσθημα δυσφορίας και το πρήξιμο στην κοιλιά.

3. Φλεγμονώδης νόσος του εντέρου
Η νόσος του Crohn και η ελκώδης κολίτιδα ανήκουν στις φλεγμονώδεις νόσους του εντέρου. Συμπτώματα αυτής της κατηγορίας παθήσεων είναι οι στομαχικές κράμπες, ο ξαφνικός στομαχόπονος που διακόπτει τον ύπνο και το αίμα στα κόπρανα. Άλλα συνοδά συμπτώματα είναι ο πόνος στις αρθρώσεις και οι πληγές στο στόμα.

4. Δυσανεξία στη λακτόζη
Η δυσανεξία στη λακτόζη μπορεί να εκδηλωθεί σε ανύποπτο χρόνο, σε οποιαδήποτε ηλικία. Εάν έχετε παρατηρήσει σταδιακά αυξανόμενη ευαισθησία (πρήξιμο, στομαχόπονο, κράμπες) μετά την κατανάλωση γαλακτοκομικών, απευθυνθείτε στο γιατρό σας.

5. Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου
Το σύνδρομο εκδηλώνεται συνήθως με το πρήξιμο, τη διάρροια και τα αέρια, συμπτώματα που διαρκούν 12 ή και περισσότερες εβδομάδες. Μικρές αλλαγές στη διατροφή σε συνδυασμό με τη γυμναστική και την αντιμετώπιση του στρες βοηθούν στην αποτελεσματική διαχείριση των συμπτωμάτων.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!