Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022

 Ποια αυτοκίνητα δεν προτιμούν οι κλέφτες στην Ελλάδα

Η ασφαλιστική εταιρεία Hellas Direct εξέτασε τα σχεδόν 170.000 αυτοκίνητα που είχε στο χαρτοφυλάκιό της στο τέλος του 2021, προκειμένου να διαπιστώσει το ποια μοντέλα κλάπηκαν με τη μικρότερη συχνότητα μέσα στο προηγούμενο έτος.

Σύμφωνα με τη γνωστή ασφαλιστική εταιρεία, «αν βλέπεις το μοντέλο του αυτοκινήτου σου στον πίνακα, σου έχουμε καλά νέα, γιατί φαίνεται πως αυτά τα μοντέλα δεν τα προτιμούν οι κλέφτες. Είτε γιατί δεν τους είναι εύκολο να τα κλέψουν είτε γιατί δεν υπάρχει μεγάλη ζήτηση σε ανταλλακτικά. Σίγουρα όμως δεν είναι θέμα γούστου».

Τι δείχνει η μεζούρα

Σύμφωνα με τις επισημάνσεις της Hellas Direct, «επειδή τα μοντέλα αυτοκινήτων που κυκλοφορούν εκεί έξω είναι εκατοντάδες και ίσως δεν βρήκες το ΙΧ σου παραπάνω, σου έχουμε δεδομένα που αφορούν ένα γενικότερο «κανόνα» και σίγουρα έχουν κάτι να πουν και για το δικό σου ΙΧ και την πιθανότητα να σου το κλέψουν. Όσο πιο μικρό το μήκος του αυτοκινήτου σου τόσο πιο πιθανό να γίνει στόχος των επίδοξων ληστών. Για την ακρίβεια, ένα ΙΧ κάτω των 3,7 μέτρων έχει πάνω από διπλάσιες πιθανότητες να κλαπεί απ’ ό,τι ένα μεσαίο ή μεγάλο ΙΧ (4,1m και άνω)».

Οι πιο ευάλωτες ηλικίες οδηγών

Με βάση την ίδια έρευνα, για κάθε 1.000 οδηγούς ηλικίας 20-29 που είχαν ασφαλισμένο το ΙΧ τους στην Hellas Direct το 2021, συνέβησαν 8 περιπτώσεις κλοπών μερικής ή ολικής, αριθμός τουλάχιστον διπλάσιος από τις ηλικίες οδηγών 40 ετών και πάνω.

Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότερες κλοπές συμβαίνουν γιατί εμείς κάνουμε κάποιο λαθάκι, όπως το να αφήσουμε (ή να ξεχάσουμε) τα κλειδιά στη μηχανή για να πεταχτούμε απέναντι να πάρουμε ένα καφέ ή να αφήσουμε/ξεχάσουμε κάποιο παράθυρο ανοιχτό όσο ανεβαίνουμε στο σπίτι να πάρουμε κάτι που ξεχάσαμε ή να αφήσουμε/ξεχάσουμε αντικείμενα αξίας μέσα στο αυτοκίνητο ενώ λείπουμε.

Έχουν οι κλοπές αυτοκινήτων ωράριο;

Αύγουστος, Σεπτέμβριος και Οκτώβριος, ήταν οι μήνες του 2021 με τα μικρότερα ποσοστά κλοπών αυτοκινήτων, σύμφωνα με τα δεδομένα της Hellas Direct, ενώ οι μέρες με τις λιγότερες περιπτώσεις κλοπών ήταν η Κυριακή, με μόλις 7,5% και το Σάββατο, με 9,5%.

 

Μεγάλες διαστάσεις παίρνουν οι «φήμες» περί ανταποκρίσεων της ΕΡΤ από την Ρωσία οι οποίες όμως όπως …κυκλοφορεί έγιναν από την Κυψέλη.

Σύμφωνα με την ΠΟΣΠΕΡΤ, «η απουσία ανταποκριτή της ΕΡΤ στην Ρωσία και οι φήμες που ήθελαν τον δημοσιογράφο να βρίσκεται κάπου στην Κυψέλη, αποτελούν τις προϋποθέσεις που συνθέτουν τα χαρακτηριστικά της ανυπαρξίας της αντικειμενικότητας. Αλήθεια, τελικά υπάρχει ανταποκριτής στην Ρωσία, ή η αντικειμενικότητα ακόμα θυσιάζεται στον βωμό των υπερατλαντικών και ευρωενωσιακών πολιτικών σκοπιμοτήτων;».

Την ίδια στιγμή ο δημοσιογράφος Δημήτρης Λιάτσος σημειώνει σχετικά:

«Διαβάζω τη δήλωση της ΕΣΗΕΑ περί ΕΡΤ και ανταποκριτή στη Μόσχα! Ενδιαφέρουσα προσέγγιση… «Βοηθάει» να σπάσω τη σιωπή μου! Περί δημόσιας τηλεόρασης την οποία υπηρέτησα με ειλικρίνεια, σεβασμό και πάθος επι 23 συναπτά έτη, έχω να δηλώσω: Από 1/1/21, μετά από διαγωνισμό στον οποίο πήρα μέρος αλλά δεν… κέρδισα(!), ο νέος νικητής υπέγραψε συμβόλαιο και ξεκίνησε τη δουλιά του. Πέρασαν ήδη 15 μήνες και στην ΕΡΤ δεν βγήκε ΟΥΤΕ ένα ρεπορτάζ από Ρωσία! Δε ξέρω από που η ΕΡΤ «έβγαζε» τον ανταποκριτή όταν από κάτω έδινε το όνομα του και εβαζε τη λέξη, ΜΟΣΧΑ. Ξέρω ότι δε βρέθηκε στη Μόσχα ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ στο δεκαπεντάμηνο διάστημα. Αυτό προβλημάτισε ακόμα και την ελληνική πρεσβεία, το ΥΠΕΞ… Η ΕΣΗΕΑ, αναδείχνει τώρα το θέμα, μετά από παρέμβαση, λέει, των εργαζομενων στην ΕΡΤ. Η ΕΣΗΕΑ έχει εδώ, στη Μόσχα, δυο μέλη της! Υπάρχει η ελληνική διπλωματική αντιπροσωπεία… Δεν ήξερε νωρίτερα, δε ρώταγε; Κάποιοι ίσως «κακίσουν» τον εν λόγο ανταποκριτή, συνάδελφο! Τον οποίο αναζητούσαν-μάταια-υπουργοί και κυβερνητικοί παράγοντες ερχόμενοι στη Ρωσία το 15μηνο διάστημα.Με τη διοίκηση της ΕΡΤ, όμως, τι θα γίνει; Ποιοι έχουν την ευθύνη για την κατάσταση; Ποιος και με ποιο δικαίωμα εκθέτει το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα;».

Η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ: Η «αντικειμενική» ενημέρωση στο εκτελεστικό απόσπασμα

Πολλαπλά είναι πλέον τα χτυπήματα απέναντι στην ελευθεροφωνία και την ελευθεροτυπία, απέναντι στην απρόσκοπτη πρόσβαση στην πλουραλιστική ενημέρωση, την μόνη αναγκαία συνθήκη που θωρακίζει την αντικειμενικότητα.

Πρόκειται αναμφίβολα για μια κατάσταση που άρχισε να εκτροχιάζεται από το 2010, όταν ο δρόμος των δανειακών συμβάσεων και των μνημονίων δεν επέτρεπε σε καμία εναλλακτική φωνή να αρθρώσει ισότιμα δημόσιο λόγο. Συνεχίστηκε και ενισχύθηκε την εποχή της πανδημίας στα κρατικοδίαιτα ιδιωτικά ΜΜΕ, με τον επιστημονισμό των «ειδικών» να μονοπωλούν την ενημέρωση, προσφέροντας παράλληλα νομιμοποίηση στα αντισυνταγματικά επιβαλλόμενα διχαστικά κυβερνητικά μέτρα.

Σήμερα και με αφορμή το ξέσπασμα των πολεμικών επιχειρήσεων, λαμβάνει χώρα αναβαθμισμένη, νέα επίθεση υπερμονοπώλησης στην ενημέρωση, με αποκορύφωμα την μακαρθικού τύπου ευρωενωσιακή εντολή απαγόρευσης του Russia Today και Sputnik, δηλαδή κάθε μη αρεστού και μη εναρμονισμένου με την κυρίαρχη προπαγάνδα, μέσου ενημέρωσης. Στην «δημοκρατική» ΕΕ, της πλήρους ελευθερίας έκφρασης των μελών της, εφαρμόζεται ένας ιδιότυπος ρατσιστικός αυταρχισμός, ικανός να αφαιρεί την δυνατότητα από τους πολίτες ν’ αποφασίζουν αυτοί για τις επιλογές τους, να κρίνουν οι ίδιοι ποιος παραπληροφορεί, πότε και γιατί χρησιμοποιεί την προπαγάνδα των fake news για ίδιον όφελος.

Με έκπληξη αντιληφθήκαμε ιδίοις όμμασι, τις παλινωδίες της Διοίκησης της ΕΡΤ, με την απαραίτητη ειδικά σε κρίσιμες περιόδους συνεχή ειδησεογραφική ενημέρωση που επιχειρησιακά ανήκει στην ΕΡΤ1, να γίνεται τραμπάλα πότε στην ΕΡΤ 2, πότε στην ΕΡΤ 3 και τελικά να καταλήγει χωρίς εξήγηση, χωρίς καμία ενημέρωση των εργαζομένων και του κοινού, στην συχνότητα απ’ όπου εξέπεμπε η Deutsche Welle, με ελλιπή κάλυψη μετάδοσης στο 70% με 75% της ελληνικής επικράτειας και διαδικτυακά από την ΕRTNews, στερώντας έτσι την δυνατότητα του ελληνικού λαού να χαίρει απρόσκοπτης ενημέρωσης από την δημόσια τηλεόραση.

Επίσης, η απουσία ανταποκριτή της ΕΡΤ στην Ρωσία και οι φήμες που ήθελαν τον δημοσιογράφο να βρίσκεται κάπου στην Κυψέλη, αποτελούν τις προϋποθέσεις που συνθέτουν τα χαρακτηριστικά της ανυπαρξίας της αντικειμενικότητας. Αλήθεια, τελικά υπάρχει ανταποκριτής στην Ρωσία, ή η αντικειμενικότητα ακόμα θυσιάζεται στον βωμό των υπερατλαντικών και ευρωενωσιακών πολιτικών σκοπιμοτήτων;

Τέλος, δεν έχει περάσει ούτε μήνας από τις καταγγελίες της ΠΟΣΠΕΡΤ για το κλείσιμο του Κέντρου Εκπομπής Βραχέων Κυμάτων Αυλίδας και η είδηση από τον Βρετανικό Guardian έρχεται δυστυχώς να μας δικαιώσει. Το BBC, μπροστά στις καταιγιστικές εξελίξεις, επαναλειτουργεί εσπευσμένα τα Βραχέα Κύματα, σε έναν επιβεβλημένο από την κατάσταση επαναπροσδιορισμό του ρόλου και της σπουδαιότητάς τους. Αλήθεια τι θα μας απαντήσουν τώρα οι «φωστήρες» της Διοίκησης; Πραγματικά αγωνιούμε να δούμε που τελικά θα κρυφτούν όσοι λαμβάνουν αυτές τις επικίνδυνες αποφάσεις.

Δεν γνωρίζουμε αν οι παλινωδίες και το αλαλούμ είναι σκόπιμες ενέργειες ή προϊόν ανικανότητας. Αν είναι κυβερνητικές εντολές, περαιτέρω προσπάθεια απαξίωσης της ΕΡΤ, ή… «αριστεία» ενός σχεδιασμού χωρίς αρχή, μέση και τέλος.

Γνωρίζουμε το αποτέλεσμα, το οποίο κατοχυρώνει όπως και να το εκλάβει κανείς, την κατάρρευση του συνταγματικού ρόλου που καλείται η ΕΡΤ να υπηρετήσει. Και γι’ αυτό οι μόνοι υπεύθυνοι είναι η Διοίκηση και ο κυβερνητικός θίασος του «επιτελικού κράτους».

Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ γνωρίζουν καλά από φίμωση, όπως γνωρίζουν και τι σημαίνει επίθεση στην εργασία, στην ενημέρωση, στον πολιτισμό, στην ψυχαγωγία. Νωπές οι μνήμες της επίθεσης στην Δημοκρατία με το μαύρο στην ΕΡΤ τον Ιούνιο 2013, πολύ περισσότερο η καταδίκη σε ανεργία των εργαζομένων συναδέλφων μας στα μέσα ενημέρωσης που φιμώθηκαν τις τελευταίες μέρες

Η ΠΟΣΠΕΡΤ βρίσκεται απέναντι σε τέτοιες πολιτικές, δηλώνοντας απερίφραστα ότι θα σταθεί αλληλέγγυα στους εργαζόμενους και θα συνεχίσει να καταγγέλλει την επίθεση στην αντικειμενική ενημέρωση.

Η ανάρτηση του Δημήτρη Λιάτσου

«Ε.Ρ.Τ- Μόσχα!!!!

Διαβάζω τη δήλωση της ΕΣΗΕΑ περί ΕΡΤ και ανταποκριτή στη Μόσχα! Ενδιαφέρουσα προσέγγιση… «Βοηθάει» να σπάσω τη σιωπή μου! Περί δημόσιας τηλεόρασης την οποία υπηρέτησα με ειλικρίνεια, σεβασμό και πάθος επι 23 συναπτά έτη, έχω να δηλώσω: Από 1/1/21, μετά από διαγωνισμό στον οποίο πήρα μέρος αλλά δεν… κέρδισα(!), ο νέος νικητής υπέγραψε συμβόλαιο και ξεκίνησε τη δουλιά του. Πέρασαν ήδη 15 μήνες και στην ΕΡΤ δεν βγήκε ΟΥΤΕ ένα ρεπορτάζ από Ρωσία! Δε ξέρω από που η ΕΡΤ «έβγαζε» τον ανταποκριτή όταν από κάτω έδινε το όνομα του και εβαζε τη λέξη, ΜΟΣΧΑ. Ξέρω ότι δε βρέθηκε στη Μόσχα ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ στο δεκαπεντάμηνο διάστημα. Αυτό προβλημάτισε ακόμα και την ελληνική πρεσβεία, το ΥΠΕΞ… Η ΕΣΗΕΑ, αναδείχνει τώρα το θέμα, μετά από παρέμβαση, λέει, των εργαζομενων στην ΕΡΤ. Η ΕΣΗΕΑ έχει εδώ, στη Μόσχα, δυο μέλη της! Υπάρχει η ελληνική διπλωματική αντιπροσωπεία… Δεν ήξερε νωρίτερα, δε ρώταγε; Κάποιοι ίσως «κακίσουν» τον εν λόγο ανταποκριτή, συνάδελφο! Τον οποίο αναζητούσαν-μάταια-υπουργοί και κυβερνητικοί παράγοντες ερχόμενοι στη Ρωσία το 15μηνο διάστημα.Με τη διοίκηση της ΕΡΤ, όμως, τι θα γίνει; Ποιοι έχουν την ευθύνη για την κατάσταση; Ποιος και με ποιο δικαίωμα εκθέτει το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα;».

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!