Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018


Μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του Μάικ Πένς για δημιουργία διαστημικής δύναμης, έρχονται νέες δηλώσεις από πλευράς ΗΠΑ, οι οποίες κατηγορούν τη Ρωσία για ανάπτυξη όπλων στο διάστημα, εκκινώντας μία κατάσταση κόντρας όσο αφορά την κυριαρχία του γνωστού διαστήματος
Ένα διαστημικό αντικείμενο που αναπτύχθηκε από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας τον περασμένο Οκτώβριο συμπεριφέρθηκε ασυνήθιστα, προκαλώντας ανησυχίες μεταξύ των Αμερικανών εμπειρογνωμόνων ότι θα μπορούσε να είναι το πιο πρόσφατο όπλο στο αυξανόμενο οπλοστάσιο διαστημικών χώρων της Μόσχας.
Ενώ η Ρωσία ισχυρίζεται ότι το αντικείμενο είναι ένας «καταγραφέας διαστημικών συσκευών», η συμπεριφορά του είναι ανόμοια με οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο με παρόμοιο σκοπό, συμπεριλαμβανομένων άλλων που έχουν ήδη αναπτυχθεί από τη Μόσχα, σύμφωνα με τη Yleem DS Poblete, βοηθό γραμματέα του αμερικανικού γραφείου ελέγχου όπλων, επαλήθευσης και συμμόρφωσης. Αμερικανοί αξιωματούχοι «ανησυχούν» για τον δορυφόρο, δήλωσε η Poblete στους συμμετέχοντες στη διάσκεψη για τον αφοπλισμό στη Γενεύη στις 14 Αυγούστου.
«Δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα τι είναι και δεν υπάρχει τρόπος να το επιβεβαιώσουμε», δήλωσε η Poblete . «Ωστόσο, οι ρωσικές προθέσεις σε σχέση με αυτό το δορυφόρο είναι ασαφείς και είναι προφανώς μια ιδιαίτερα ανησυχητική εξέλιξη, ιδιαίτερα όταν εξετάζονται σε συνεννόηση με τις δηλώσεις του διοικητή διαστημικών δυνάμεων της Ρωσίας, ο οποίος υπογράμμισε ότι «η αφομοίωση νέων πρωτοτύπων όπλων στις στρατιωτικές δυνάμεις [της Ρωσίας] είναι ένα «βασικό καθήκον» για τα διαστημικά στρατεύματα».
Οι Ηνωμένες Πολιτείες προειδοποιούν για την επιδίωξη των διαστημικών όπλων της Ρωσίας εδώ και χρόνια. Οι υπάλληλοι του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας επιβεβαίωσαν επανειλημμένα ότι από το 2009 η Μόσχα αναπτύσσει αντικατασκοπετικά όπλα. Τον περασμένο Φεβρουάριο, η Ρωσία δήλωσε ότι αναπτύσσει έναν αντι-δορυφορικό πυραύλο. Τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι τα διαστημικά του στρατεύματα έλαβαν «ένα κινητό επίθεσης εναντίον δορυφορικού συστήματος».
Η κατασκευή διαστημικών όπλων από τη Μόσχα συνεχίζεται εν μέσω ισχυρισμών του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, ότι η «πρόληψη της κούρσας εξοπλισμών στο διάστημα» αποτελεί προτεραιότητα για τη Ρωσία. Εν τω μεταξύ, η ανώμαλη συμπεριφορά του διαστημικού αντικειμένου θα μπορούσε να παραβιάζει ένα σχέδιο συνθήκης για τα διαστημικά όπλα που προωθεί η Ρωσία, ανέφερε η Poblete.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν σαφώς διατυπώσει τις πολλές ατέλειες αυτού του σχεδίου», δήλωσε η Poblete. «Σημειώνουμε επίσης ότι η κατανόηση της ασυνήθιστης, ακόμη και δυνητικά απειλητικής συμπεριφοράς, όταν ένας δορυφόρος παρατηρείται να κάνει κάτι αντίθετο με αυτό που οι ιδιοκτήτες του ισχυρίζονται ότι σκοπεύει να κάνει, μας απασχολεί πολύ».
Ο Αλεξάντερ Ντεϊνέκο, ανώτερος Ρώσος διπλωμάτης στη Γενεύη, απέρριψε αυτό που ο ίδιος χαρακτήρισε «ίδιες αβάσιμες, συκοφαντικές κατηγορίες με βάση υποψίες, υποθέσεις και ούτω καθεξής».
«Βλέπουμε ότι η αμερικανική πλευρά αυξάνει τις σοβαρές ανησυχίες της για τη Ρωσία, οπότε θα πρέπει να είναι οι πρώτοι που θα στηρίξουν τη ρωσική πρωτοβουλία. Θα πρέπει να δραστηριοποιηθούν στην προσπάθειά τους να αναπτύξουν μια συνθήκη που θα ικανοποιούσε 100% τα συμφέροντα ασφαλείας του αμερικανικού λαού», δήλωσε.
«Αλλά δεν έχουν κάνει αυτή την εποικοδομητική συμβολή», είπε.
Ο Πρεσβευτής της Κίνας για τον αφοπλισμό, Fu Cong, ζήτησε ουσιαστικές συζητήσεις για το διάστημα, με διαπραγματεύσεις.
«Η Κίνα ανέκαθεν υποστήριζε την ειρηνική χρήση του διαστήματος και είμαστε ενάντια στην ανάπτυξη όπλων στο διάστημα, σε κούρσα εξοπλισμών για το διάστημα ή ακόμα περισσότερο στην μεταστροφή του διαστήματος σε πεδίο μάχης», δήλωσε.
Η προειδοποίηση της Poblete έρχεται στα χέρια μιας έκθεσης του αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας στο Κογκρέσο με συστάσεις για τη δημιουργία ενός νέου στρατιωτικού κλάδου αφιερωμένου στον πόλεμο στο διάστημα. Σε ομιλία του στο Πεντάγωνο με την κυκλοφορία της έκθεσης την περασμένη εβδομάδα, ο αντιπρόεδρος Mike Pence προειδοποίησε ότι η Ρωσία, η Κίνα, η Βόρεια Κορέα και το Ιράν εργάζονται εδώ και χρόνια σε αντικατασκοπευτικά όπλα.
Ο Πρόεδρος Donald Trump διέταξε το Πεντάγωνο να δημιουργήσει την έκθεση για διαστημική δύναμη, καθώς ωθούσε το Κογκρέσο επί μήνες στη δημιουργία του νέου στρατιωτικού κλάδου. Ο Λευκός Οίκος εργάζεται ήδη πάνω σε ένα νομοσχέδιο.
«Το διάστημα έχει αλλάξει θεμελιωδώς στην τελευταία γενιά,» είπε ο Pence. «Αυτό που κάποτε ήταν ειρηνικό και αναμφισβήτητο είναι πλέον γεμάτο και αντιφατικό. Σήμερα, άλλα έθνη επιδιώκουν να διαταράξουν τα διαστημικά συστήματα μας και να θέσουν υπό αμφισβήτηση την αμερικανική υπεροχή στο διάστημα όπως ποτέ άλλοτε».
Η Pence επεσήμανε επίσης ότι η Ρωσία και η Κίνα διεξάγουν εξαιρετικά εξελιγμένες διαστημικές δραστηριότητες που θα μπορούσαν να φέρουν τους δορυφόρους τους κοντά στα αμερικανικά διαστημικά συστήματα, «θέτοντας πρωτοφανείς νέους κινδύνους».
Από την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Trump εξέδωσε τρεις οδηγίες για τη διαστημική πολιτική, αναβίωσε το Εθνικό Συμβούλιο Διαστήματος και περιέγραψε μια συνολική εθνική στρατηγική για το διάστημα.
«Όταν πρόκειται για την υπεράσπιση της Αμερικής, δεν αρκεί να έχουμε απλώς αμερικανική παρουσία στο διάστημα. Πρέπει να έχουμε αμερικανική κυριαρχία στο διάστημα «, δήλωσε ο Trump στις 18 Ιουνίου.
Η Poblete δήλωσε ότι το σχέδιο της Συνθήκης για την Πρόληψη της Τοποθέτησης Όπλων στον Κόσμο, της Απειλή ή της Χρήση της Δύναμης κατά των Διαστημικών Αντικειμένων είναι λανθασμένος μηχανισμός για την επίτευξη μη διάδοσης των διαστημικών όπλων. Η Poblete σημείωσε ότι η Ρωσία μπορεί να έχει ήδη καταστρατηγήσει τη συνθήκη, καθώς δεν υπάρχει τρόπος να επαληθευθεί η φύση του διαστημικού αντικειμένου που ξεκίνησε πρόσφατα.
«Πρόκειται για ένα ελάττωμα, το οποίο προτείνεται από μια χώρα που παραβιάζει συστηματικά τις διεθνείς δεσμεύσεις της», δήλωσε η Poblete.
H θεωρία συνωμοσίας για την «Κούφια Γη»: Εξωγήινοι και Ναζί ζουν μέσα στη Γη
Πιθανότατα έχετε ακούσει για τη θεωρία της επίπεδης Γης. Λοιπόν, τώρα υπάρχει μια νέα θεωρία συνωμοσίας, αυτή της «κούφιας γης»!
Η «θεωρία" υποστηρίζει ότι υπάρχει μια φυλή υπερ-ανθρώπων, εξωγήινων, Βίκινγκ και Ναζί που ζουν σε έναν παράδεισο στο κέντρο του πλανήτη μας.
Ο Rodney Cluff, συγγραφέας του World Top Secret: Our Earth IS Hollow και υπέρμαχος της θεωρίας, είπε στη Sun: «Λαμβάνω email από ανθρώπους που μαθαίνουν γι 'αυτό κάθε μέρα. Κερδίζει συνεχώς δημοτικότητα, αν όχι σε εκατομμύρια, σίγουρα σε χιλιάδες κόσμου»!

Ο συγγραφέας είναι τόσο σίγουρος για τη θεωρία που αποφάσισε να διοργανώσει ένα μεγάλο ταξίδι στην κούφια Γη το 2007, ελπίζοντας να βρει την πύλη που οδηγεί στο κέντρο και ο ίδιος πιστεύει ότι βρίσκεται κάπου στο βόρειο πόλο. Φυσικά το πανάκριβο αυτό εγχείρημα δεν προχώρησε και ακυρώθηκε.
Το κίνημα της κούφιας Γης, πάει ακόμα πιο μακριά ισχυριζόμενο ότι ο πλανήτης μας έχει μάλλον σχήμα ντόνατ. Κι αν αυτό δεν είναι αρκετό, πιστεύουν ακόμα ότι η Σελήνη, ο Ήλιος, τα αστέρια και ακόμη και άλλοι πλανήτες είναι επίσης κούφιοι. Υποτίθεται ότι υπάρχουν τρεις κύριες είσοδοι για το εσωτερικό της Γης. Δύο κοντά στους πόλους και ένας που βρίσκεται κάπου στα Ιμαλάια. Ο Cluff πιστεύει, μεταξύ των άλλων, ότι: «Στο κέντρο της Γης αιωρείται ένας εσωτερικός ήλιος που χωρίζεται σε ημέρα και νύχτα".
Και όπως με κάθε θεωρία συνωμοσίας, υπάρχουν και αυτοί που ισχυρίζονται ότι έχουν προσωπική εμπειρία. Εδώ, πιστεύουν ότι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ταξιδέψει σε αυτή την εσωτερική Γη, τον λεγόμενο «Κήπο της Εδέμ». Ένας από τους θεμελιωτές της «θεωρίας», ο Νορβηγός ναυτικός Olaf Jansen, ισχυριζόταν ότι είχε ταξιδέψει στο κέντρο της Γης μέσα από το Βόρειο Πόλο το 1811 και ότι έζησε εκεί για δυο χρόνια μαζί με τον πατέρα του.
Στο μυθιστόρημα φαντασίας The Smoky God, που έγραψε ο Willis George Emerson βασιζόμενος στις «μαρτυρίες» του, μαθαίνουμε επίσης ότι εκεί ζουν υπέρ-άνθρωποι με ύψος 3,5 μέτρων που υποτίθεται ότι είναι οι «φύλακες» του πλανήτη και συχνά μας κατασκοπεύουν χρησιμοποιώντας διαστημόπλοια και ιπτάμενους δίσκους. Μας παρακολουθούν και προσπαθούν να αποτρέψουν έναν πυρηνικό πόλεμο. Η πλειοψηφία των UFO προέρχεται από το εσωτερικό του πλανήτη μας.
Τι σημαίνει όταν σας ενοχλούν συγκεκριμένοι θόρυβοι
Οι ήχοι του λαίμαργου μασουλήματος και οι σπασμωδικές κινήσεις των χειλιών εκνευρίζουν πολλούς ανθρώπους, φέρνοντάς τους ακόμα και στα πρόθυρα του νευρικού κλονισμού.
Κι εκεί που άλλοτε ήταν απλή παραξενιά, μια προσωπική ιστορία στα όρια της ιδιοτροπίας, η επιστήμη έρχεται να ρίξει κι εδώ φως, μιλώντας για μια γνήσια πάθηση που ακούει στο όνομα «μισοφωνία».
Μια νευρολογικού τύπου διαταραχή δηλαδή η οποία αναφέρεται στην απέχθεια (ή τον φόβο) που προκαλεί ένας ήχος. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως οι άνθρωποι που πάσχουν από μισοφωνία εκνευρίζονται από κάθε πιθανό και απίθανο ήχο, είναι κάποιοι απλώς που τους χτυπάνε στα νεύρα και προκαλούν ακόμα και εκρήξεις οργής.

Η ταινία ακολουθεί τον Τζακ (Ντελ Τόρο), ένα παιδί διαζευγμένων γονιών που επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη με τους γονείς του στο γάμο του και με τον ασταθή γιο του. 
Καθώς αισθάνεται παγιδευμένος ξεκινάει ένα ταξίδι έχοντας έντονη την επιθυμία να απελευθερωθεί, αλλά το μόνο που πετυχαίνει είναι να αισθανθεί χαμένος, τη στιγμή που συναντά μία γυναίκα της οποίας η ζωή είναι ακριβώς αντίθετη με τη δική του και τότε αρχίζει ένα ταξίδι ανακάλυψης.

Η EBU απαιτούσε να καταθετεί μέχρι και σήμερα εγγύηση ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ εκ μέρους του Ισραήλ, προειδοποιώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα ανέθετε τον διαγωνισμό σε άλλη χώρα. Το ποσό αυτό θα καλύψει το κόστος αν ακυρωθεί ο διαγωνισμός για οποιονδήποτε λόγο.
Η δημόσια υπηρεσία ραδιοτηλεόρασης του Ισραήλ (Kan) και το υπουργείο Οικονομικών συγκρούονταν τις τελευταίες εβδομάδες και αλληλοκατηγορούνταν ότι απειλούν αμοιβαία τη διοργάνωση του διαγωνισμοόυ ο οποίος θεωρείται πολύ σημαντικός για την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Η Kan ζητούσε επιπρόσθετη χρηματοδότηση για να πληρώσει την εγγύηση αλλά το υπουργείο επέμενε να καλύψει το προσό από τα χρήματα που έχει ήδη λάβει με βάση τον προϋπολογισμό.
"Η κρίση της Eurovision τελείωσε" μετέδωσε το δημόσιο ραδιόφωνο. "Η Kan θα καταθέσει σήμερα τα 12 εκατομμύρια της εγγύησης", πρόσθεσε. Το ποσό θα καλύψει τα έξοδα αν διαπιστωθεί ότι η Kan δεν είναι σε θέση να οργανώσει τον διαγωνισμό, για παράδειγμα λόγω πολέμου ή εξαιτίας μιας φυσικής καταστροφής. Αν ακυρωθεί ο διαγωνισμός, η κυβέρνηση και η Kan θα συμφωνήσουν μεταξύ τους το ποσό που θα λάβει ως οικονομική βοήθεια η πρώτη.

Η Κινγκ έγινε παγκοσμίως γνωστή από τον ρόλο της στις δύο πρώτες ταινίες του Νονού, υποδυόμενη τη σύζυγο του αρχιμαφιόζουν "Δον Βίτο Κορλεόνε", Μάρλον Μπράντο, "Καρμέλα Κορλεόνε".
Αν και η καλλιτέχνις έχει αποβιώσει από τον Μάρτιο, η είδηση του θανάτου της έγινε γνωστή μόλις χθες, από ανάρτηση φίλου της στο facebook.
Όπως δημοσιεύει η Washington Post, η Μοργκάνα πέθανε στο Παλμ Σπρινγκς της Καλιφόρνια στις 22 Μαρτίου.
Αιτία θανάτου καρκίνος στους λεμφαδένες και το ανοσοποιητικό σύστημα σύμφωνα με τον ιατροδικαστή.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!