Δευτέρα 22 Μαΐου 2017


Σάλος έχει ξεσπάσει με τις αποκαλύψεις από την βρετανική εφημερίδα «The Guardian», περί του τι επιτρέπει και τι απαγορεύει το Facebook.
Σύμφωνα με εσωτερικά έγγραφα του κοινωνικού δικτύου, κάθε διαχειριστής της ιστοσελίδας που επιβλέπει το περιεχόμενό της έχει οδηγία να επιτρέπει και να μην διαγράφει αναρτήσεις που περιέχουν απειλές κατά της ζωής, βίντεο που δείχνουν αυτοτραυματισμούς αλλά και φωτογραφίες βασανισμού ζώων – την ώρα μάλιστα που κάθε εικόνα γυμνού, ακόμα και όταν θεωρείται Τέχνη, απαγορεύεται!
Η οδηγία προς το προσωπικό του ιντερνετικού κολοσσού είναι σαφής: Μην διαγράφετε τέτοιου είδους περιεχόμενο. Μεταξύ άλλων, επιτρέπονται ακόμα αναρτήσεις που παραπέμπουν σε βίντεο με βίαιους θανάτους, καθώς βάσει του σκεπτικού των ιθυνόντων «μπορεί να είναι χρήσιμες στην αφύπνιση της κοινωνίας». Όσον αφορά στις απειλές θανάτου, οι διαχειριστές μπορούν να τις επιτρέπουν, εφόσον κρίνουν πως δεν είναι «αυθεντικές» ή «αξιόπιστες».
Στο εσωτερικό έγγραφο αναφέρονται και παραδείγματα επιτρεπτών εκφράσεων: «Αντε γ… και ψόφα», «το κοριτσάκι πρέπει να μην μιλήσει, πριν ο μπαμπάς της, της σπάσει τη μούρη», «ελπίζω κάποιος να σε σκοτώσει»!
Η λίστα όσων επιτρέπονται στο Facebook:
«Γενικές» απειλές θανάτου
Φωτογραφίες κακοποίησης ή βασανισμού ζώων
«Φτιαγμένες» φωτογραφίες σεξουαλικού περιεχομένου
Βίντεο που δείχνουν έκτρωση (χωρίς να φαίνεται γυμνό)
Βίντεο ζωντανής μετάδοσης αυτοτραυματισμού
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, φωτογραφίες μη σεξουαλικής σωματικής κακοποίησης δεν χρειάζεται να διαγράφονται, εκτός αν υπάρχει στοιχείο σαδισμού, βάσει της λογικής που λέει ότι έτσι το θύμα έχει περισσότερες πιθανότητες να σωθεί…
Το Facebook έχει σήμερα δύο δισεκατομμύρια χρήστες και οι διαχειριστές του ανατρέχουν σε περισσότερα από 100 εγχειρίδια για την χρήση του. Πολλοί λένε πάντως πως το κοινωνικό δίκτυο έχει χάσει τον έλεγχο, καθώς μεγάλωσε πάρα πολύ και πάρα πολύ απότομα.
Από την πλευρά του Facebook, η επικεφαλής διεθνούς πολιτικής Μόνικα Μπίκερτ δήλωσε: «Το πιο σημαντικό για εμάς είναι να κρατάμε τον κόσμο ασφαλή. Εκτός του ότι επενδύουμε σε προσωπικό, δημιουργούμε και καλύτερα εργαλεία για να διατηρούμε την κοινότητά μας ασφαλή. Θα είναι σύντομα ευκολότερη η αναφορά προβλημάτων και οι διαχειριστές μας θα αξιολογούν πιο γρήγορα τα ποστ που παραβιάζουν τους κανόνες μας».
Πηγή: topontiki.gr

Η Peugeot έκοψε πρώτη το νήμα των πωλήσεων τον Απρίλιο. Η γαλλική φίρμα έκανε ρεκόρ πωλήσεων στην ελληνική αγορά, διαθέτοντας τον Απρίλιο 985 καινούργια αυτοκίνητα. Τον ίδιο μήνα η Toyota κατατάχθηκε στη δεύτερη θέση με 831 πωλήσεις, η VW Τρίτη, σημειώνοντας 828 πωλήσεις, ακολούθησαν Fiat 661, Opel 599, Suzuki 599, Nissan 463 κ.ά.

Πλέον η γαλλική φίρμα μετά την επιτυχία του Απριλίου κατέλαβε την τέταρτη θέση στη γενική κατάταξη του πρώτου τετραμήνου. Το ποσοστό στη συνολική πίτα είναι 8,3%. Αξίζει να τονιστεί ότι η αυξητική της τάση αγγίζει το 20,7% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία της Peugeot έπαιξε το 208, το οποίο κατατάχθηκε στη δεύτερη θέση των πωλήσεων στα supermini. Πουλήθηκαν 386 αυτοκίνητα από την γκάμα του 208. Το ποσοστό που απέσπασε έφθασε στο 13,2%. Πρώτο ήταν το επίσης αξιόλογο ιαπωνικό μοντέλο Toyota Yaris, το οποίο σημείωσε 399 μονάδες και κατέλαβε το 13,7% από τη συνολική πίτα των supermini τον μήνα Απρίλιο. Ακολούθησαν: Opel Corsa 281 ποσοστό (9,6%), VW Polo 264 (9,1%), Citroen C3 262 (9%), Renault Clio 209 (7,2%), Suzuki Baleno 193 (6,6%), Nissan Micra 188 (6,4%) κ.ά.

Σταθερή αξία

Η Peugeot έφθασε σε αυτά τα πρωτοφανή επίπεδα στον τομέα των πωλήσεων αξιοποιώντας όλα τα στοιχεία της μάρκας.

Εκτός από την αρτιότητα των νέων μοντέλων, τη σταθερή αξία των γνωστών κατασκευών και τις άριστες σχέσεις τιμής/ποιότητος/εξοπλισμού οι υποψήφιοι αγοραστές απολαμβάνουν μια σειρά από υπηρεσίες και παροχές οι οποίες συμβάλλουν στην ευκολότερη και καλύτερη τεχνική υποστήριξη, στη μείωση του κόστους χρήσης και στην άνοδο της αξίας μεταπώλησης των γαλλικών αυτοκινήτων.

Η ομάδα της Peugeot στην Ελλάδα έχει αποδείξει την αξία της και την αποτελεσματικότητά της. Διευθύνεται από τον έμπειρο μάνατζερ Πέτρο Πιπερίδη, γνώστη της αγοράς των αυτοκινήτων, με πολλές περγαμηνές και δεινό διαπραγματευτή με τις εταιρείες μαζικών πωλήσεων.
real.gr
 




- Άμεση κατάργηση τεσσάρων επιδομάτων περιλαμβάνει το μνημόνιο
- Μεγάλοι χαμένοι όσοι έχουν παιδιά και όσοι είναι νέοι κάτω από 29 ετών
- Αναλυτικά τα επιδόματα που κόβονται από τους πλέον φτωχούς πολίτες


Οι πλέον φτωχοί αυτής της χώρας, όσοι έχουν ανάγκη ενίσχυσης μέσω επιδομάτων χάνουν αυτή τη φορά χρήματα.

Τέσσερα επιδόματα κόβονται και το εισόδημα μειώνεται ακόμη περισσότερο. Τα επιδόματα που καταργούνται άμεσα είναι:

α)επίδομα οικονομικής ενίσχυσης οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα που έχουν παιδιά σχολικής ηλικίας (άρθρο 27 παρ. 3 ν. 3016/2002). Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση του νόμου για τη ρύθμιση αυτή που ίσχυε από το 2002, σκοπός ήταν η ενίσχυση αυτών των οικογενειών με χαμηλό εισόδημα και παιδιά σχολικής ηλικίας προκειμένου να τους παρέχουν τα βασικά σχολικά είδη για να μην διακόπτουν την υποχρεωτική εκπαίδευση.

β)επίδομα νεοεισερχομένων στην αγορά εργασίας νέων κάτω των 29 ετών σε περίπτωση απόλυσης (άρθρο 2 ν. 1545/1985). Πρόκειται για καταβολή από τον ΟΑΕΔ ειδικού επιδόματος σε ανέργους νέους μέχρι και 29 ετών, οι οποίοι παρέμεναν εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων για ένα (1) χρόνο. Καταβαλλόταν για χρονικό διάστημα 5 μηνών από την ημέρα θεμελίωσης του επιδόματος για επιδότηση.

γ)προνοιακό επίδομα απροστάτευτων τέκνων (άρθρο 2 παρ. 3 ν.4051/1960). Το πρόγραμμα επιδότησης απροστάτευτων από πατέρα παιδιών, είχε ως στόχο, σύμφωνα με τη διάταξη που ίσχυε από το 1960, να ενισχύσει οικογένειες που αντιμετώπιζαν προβλήματα αντικειμενικής ή ουσιαστικής έλλειψης πατρικής γονικής μέριμνας για να μην διαλυθούν και τα παιδιά καταλήξουν σε ιδρύματα.

δ)οικονομική ενίσχυση φυσικών προσώπων που τελούν σε κατάσταση απόλυτης ένδειας (άρθρο 1 παρ. 1 περ. α ν.δ. 57/1973). Σκοπός της προνοιακής αυτής παροχής της ένδειας ήταν η χρηματική ενίσχυση ατόμων με τα πιο χαμηλά εισοδήματα στη χώρα.
Σύμφωνα με την υπ’αριθ. 112/24/2017 Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (σελ. 748 παρ.21), από τις ανωτέρω περικοπές εκτιμάται ότι «θα υπάρξει εξοικονόμηση ποσού 8,8 εκατ. ευρώ για το έτος 2017 και ποσού 11,8 εκατ. ευρώ για το έτος 2018».
Σύμφωνα με την ΕΝΥΠΕΚΚ από τις παραπάνω περικοπές και με βάση την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους , από τις περικοπές εκτιμάται ότι «θα υπάρξει εξοικονόμηση ποσού 8,8 εκατ. ευρώ για το έτος 2017 και ποσού 11,8 εκατ. ευρώ για το έτος 2018».
Ωστόσο με την εξοικονόμηση αυτή πλήττονται οι πλέον φτωχοί.
newsit.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!