Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

«Ήθελα να δω την κίνηση και την ομορφιά φυτών και λουλουδιών που αιωρούνται στο Διάστημα» λέει ο Αζούμα Μακότο, ο 38χρονος ιάπωνας καλλιτέχνης που εκτόξευσε ένα δέντρο μπονζάι και μια πολύχρωμη ανθοδέσμη ψηλά στη στρατόσφαιρα. Πράγματι, οι εικόνες που παρουσίασε είναι μοναδικές.

Ο Μακότο, κάτοικος του Τόκιο, συνεργάστηκε στο εγχείρημα με την JP Aerospace, μια αμερικανική οργάνωση εθελοντών που χρησιμοποιεί αερόστατα για να στείλει διάφορα αντικείμενα στο όριο του Διαστήματος.

Την περασμένη Τρίτη, ο καλλιτέχνης και οι υποστηρικτές του απογείωσαν δύο αερόστατα ήλιου από την έρημο του Μπλακ Ροκ στη Νεβάδα. Το πρώτο μετέφερε έναν μεταλλικό κύβο πάνω στον οποίο είχε στερεωθεί το μπονζάι, ένα ιαπωνικό λευκό πεύκο ηλικίας 50 ετών• το δεύτερο μετέφερε μια πλούσια ανθοδέσμη από ορχιδέες, λίλιουμ, ορτανσίες και άλλα άνθη από όλο τον κόσμο.

Η άνοδος των φυτών καταγραφόταν από φωτογραφικές μηχανές που δώρισε η Fuji Film και από βιντεοκάμερες Go Pro.

Το αερόστατο με το μπονζάι ανέβηκε μέχρι τα 28 χιλιόμετρα πριν σπάσει λόγω της απουσίας εξωτερικής πίεσης, ενώ το δεύτερο περιορίστηκε στα 26,5 χιλιόμετρα -και τα δύο στο στρώμα της στρατόσφαιρας, πολύ κάτω από το επίσημο όριο του Διαστήματος στα 100 χιλιόμετρα. Το ύψος ήταν πάντως αρκετό για να γίνει ορατή η καμπυλότητα της Γης και να αλλάξει χρώμα ο ουρανός σε ένα βαθύ μπλε, σχεδόν μαύρο.

Δύο αλεξίπτωτα άνοιξαν αυτόματα για να επιβραδύνουν την πτώση, και οι γόνδολες των αερόστατων βρέθηκαν μερικά χιλιόμετρα από το σημείο εκτόξευσης. Το μπονζάι και η ανθοδέσμη, όμως, είχαν εξαφανιστεί.

«Πάντα ήθελα να ταξιδέψω στο Διάστημα» είπε ο καλλιτέχνης. «Το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα.

ΠΗΓΗ: in.gr
Η γνωστή τραγουδίστρια, η οποία μάλιστα είναι και ελληνικής καταγωγής, βρίσκεται στο δικαστήριο μιας και κατηγορείται ότι εμπλέκεται σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών
 Η Τουλίσα Κοντοστάβλος, βρίσκεται κατηγορούμενη αυτή τη στιγμή για την προσπάθεια της να προμηθεύσει φίλο της με κοκαΐνη αξίας 800 λιρών προκειμένου να εξασφαλίσει ένα ρόλο στο Χόλιγουντ.
Ένας δημοσιογράφος, ο οποίος της συστήθηκε ως ένας πλούσιος σκηνοθέτης του Μπόλιγουντ, την προσέγγισε προκειμένου να τον βοηθήσει να βρει ναρκωτικά.
Η ελληνικής καταγωγής τηλεπερσόνα, δήλωσε ότι μπορεί να του βρει ότι ναρκωτικό θέλει αφού όλοι οι έμποροι είναι γνωστοί της.
Φρόντισε να διευκρινίσει, βέβαια, ότι αυτή δεν κάνει χρήση, αλλά ότι κανονίζει ντιλ για τα «φιλαράκια της».
Ο δημοσιογράφος- σκηνοθέτης της είχε υποσχεθεί ένα ρόλο στην ταινία που έσπασε τα ταμεία, το Slumdog Millionaire ενώ της έταξε ότι θα παίξει δίπλα στον Λεονάρντο Ντι Κάπριο.
Η ίδια κατήγγειλε στο δικαστήριο ότι ο δημοσιογράφος με ένα συνεργό του ήθελαν να τη μεθύσουν με τεκίλα προκειμένου να καταφέρουν να τη ρίξουν ακόμα και στο κρεβάτι!
Η Κοντοστάβλος, σύμφωνα με τα έγγραφα του δικαστηρίου, δέχτηκε πιέσεις από το δημοσιογράφο για τα ναρκωτικά αλλά κι εκείνη ήθελε να ικανοποιήσει την επιθυμία της για να παίξει σε μία μεγάλη ταινία ενώ κατάλαβε ότι θα έπρεπε να δώσει και «κάτι» ακόμα στο σκηνοθέτη για να πάρει μέρος στην ταινία.
Ο συνεργάτης της όμως δεν την άφησε να μείνει μαζί του γιατί φοβόταν για την ασφάλεια της.

http://www.newsbomb.gr
Για 12η συνεχή χρονιά οι όχθες του Σηκουάνα στο Παρίσι μετατρέπονται σε τεχνητές παραλίες εν όψει του καλοκαιριού.

Το κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας μετατρέπεται έως τις 17 Αυγούστου σε μια λυτρωτική όαση για όσους εξακολουθούν να παραμένουν στην πόλη.

Οι δημοτικές αρχές συνεχίζουν αυτή την παράδοση της παρισινής Ριβιέρας, καθώς είχε, από την πρώτη κιόλας χρονιά, μεγάλη ανταπόκριση από τους πολίτες. Για τις ανάγκες της πρωτοβουλίας «Paris Plages» μεταφέρθηκαν στο Παρίσι 5.000 τόνοι άμμου, οι οποίοι κατανεμήθηκαν σε διάφορες περιοχές του κέντρου της πόλης.

Τα σκαλιά του δημαρχείου του Παρισιού και οι εξωτερικοί του χώροι θυμίζουν πλέον αμμουδερή παραλία με γήπεδα μπάσκετ με αμαξίδια, μπιτς βόλεϊ, ακόμα και μπιτς ράγκμπι. Μάλιστα, θα διοργανωθούν και αγωνιστικά τουρνουά, προπονήσεις, αλλά και ενημερωτικά διαδραστικά εργαστήρια σχετικά με το πόσιμο νερό της πόλης. Όσο για τις απογευματινές ώρες, θα προβάλλονται ταινίες στο θερινό σινεμά, ενώ θα παρατεθούν και συναυλίες στη μεγάλη σκηνή που έχει στηθεί στην πλατεία του δημαρχείου.

Όμως, το αγαπημένο σημείο των κατοίκων, αλλά και των χιλιάδων επισκεπτών της Πόλης του Φωτός παραμένουν οι αποβάθρες του Σηκουάνα που έχουν καλυφθεί και αυτές με άμμο σε μήκος 2,8 χιλιομέτρων.

Στις ακτές του Σηκουάνα, θα υπάρχουν ξαπλώστρες και ομπρέλες, όπου όλοι θα μπορούν να απολαύσουν τον ήλιο δίπλα στο νερό, ενώ πλήθος δραστηριοτήτων θα καλύψουν όλα τα γούστα. Οι λουόμενοι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε διαδρόμους μπόουλινγκ, μπιτς μπαρ, μαθήματα χορού και τάι-τσι, ενώ όσοι αγαπούν το διάβασμα στην παραλία, θα βρουν ακόμα και βιβλιοθήκη στην άμμο με πληθώρα επιλογών.

Προκειμένου το αστικό τοπίο να θυμίζει καλοκαίρι, έχει αξιοποιηθεί κάθε υδάτινο στοιχείο στην πόλη. Εκτός από τις όχθες του Σηκουάνα, μετατράπηκαν σε αμμουδιές και οι βόρειες περιοχές του Παρισιού. Ένα από τα αγαπημένα σημεία της κινηματογραφικής Αμελί, όπου πέρναγε αρκετές ώρες πετώντας βότσαλα στο νερό, ήταν το κανάλι St-Martin, που έχει μεταμορφωθεί με τη σειρά του σε μοναδικό καλοκαιρινό προορισμό. Δίπλα στο γραφικό κανάλι, το Πάρκο της Βιλέτ είναι έτοιμο να υποδεχτεί μικρούς και μεγάλους με μαθήματα οδήγησης αυτοκινούμενων πλοίων και μαθήματα μαγειρικής.

«Ακόμα και το Λούβρο αγαπά τις Παραλίες του Παρισιού», αυτός είναι ο τίτλος σε δημοσίευμά του γαλλικού περιοδικού «Le Nouvel Observateur», που αναφέρεται στην προσφορά του σπουδαίου μουσείου στο εν λόγω εγχείρημα. Η σήραγγα Τuileries έχει μετατραπεί σε γκαλερί τέχνης προσφέροντας τη δυνατότητα σε όλους να θαυμάσουν με μια παιχνιδιάρικη και ανατρεπτική ματιά επιλεγμένες συλλογές του Λούβρου. Το θέμα της έκθεσης σχετίζεται με λουόμενους και κολυμβητές, ενώ η Αφροδίτη, η Άρτεμις και άλλες νύμφες της μυθολογίας κοσμούν τους τοίχους της σήραγγας.

Αυτή η εξαιρετική πρωτοβουλία για πρώτη φορά διοργανώνεται με την υποστήριξη του μεγαλύτερου μουσείου της χώρας, γεγονός που προσδίδει μια αξιοσημείωτη αύρα πολιτισμού στην καλοκαιρινή ατμόσφαιρα της γαλλικής πρωτεύουσας. 
tanea.gr
Στις 30 Ιουλίου θα τοποθετηθεί ξανά στην παραλία της Νέας Μάκρης η ηλεκτροκίνητη ράμπα κολύμβησης για... ανθρώπους με κινητικά προβλήματα που απομακρύνθηκε την περασμένη εβδομάδα έπειτα από διαμαρτυρίες κατοίκων της περιοχής.

Η απεγκατάσταση της ράμπας προκάλεσε τεράστιες αντιδράσεις, καθώς όλοι μιλούν για μια απάνθρωπη απόφαση η οποία δεν σέβεται ούτε στο ελάχιστο το στοιχειώδες δικαίωμα των ανθρώπων με κινητικές δυσκολίες να απολαύσουν την παραλία όπως οι υπόλοιποι πολίτες.

Τα δύο προηγούμενα χρόνια η ράμπα είχε τοποθετηθεί χωρίς να υπάρξουν αντιδράσεις. Φέτος, όμως, το συνεργείο του δήμου Μαραθώνα που προσπάθησε να την τοποθετήσει βρέθηκε μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη.

«Όταν τοποθετούσαμε τη ράμπα στη θέση Αύρα ήρθε το Λιμενικό και σταμάτησε τις εργασίες. Όπως μας είπαν, έλαβαν ανώνυμες καταγγελίες ότι δεν είχαμε άδεια. Αυτό ήταν αλήθεια, αλλά δεν έχουμε πάρει ποτέ άδεια ούτε για τις ομπρέλες, ούτε για τις ντουζιέρες, ούτε για τις πλάκες για τους τυφλούς που τοποθετήσαμε στο πεζοδρόμιο της παραλίας. Σε όλη την επικράτεια υπάρχουν 30 ράμπες και κανένας δεν ζητά άδεια για να τις τοποθετήσει. Ήταν πρωτάκουστο αυτό που συνέβη. Δυστυχώς, μπλέξαμε εξαιτίας του ρατσισμού κάποιων», δηλώνει στο «Έθνος» ο δήμαρχος Μαραθώνα Ιορδάνης Λουίζος.

Ο δήμαρχος τονίζει ότι έχει έρθει σε επαφή με την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, για να διευθετήσει το θέμα και υπογραμμίζει ότι η μπάρα δεν είναι διακοσμητική και καλύπτει πραγματικές ανάγκες των κατοίκων της περιοχής. «Τα προηγούμενα καλοκαίρια δίναμε τουλάχιστον πέντε τηλεχειριστήρια τη μέρα σε ανθρώπους που ήθελαν να τη χρησιμοποιήσουν», σημειώνει.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
 μεγαλύτερη μεταγραφή της χρονιάς ολοκληρώθηκε καθώς η Ρεάλ Μαδρίτης ανακοίνωσε την απόκτηση του Χάμες Ροδρίγες.

Ο διεθνής κολομβιανός άσος, μετά τις εξαιρετικές εμφανίσεις του στο Μουντιάλ (αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ), θα φοράει την φανέλα της Ρεάλ για τα επόμενα έξι χρόνια.

Η ισπανική ομάδα  έδωσε στην Μονακό γύρω στα 80 εκατ. ευρώ για να φέρει στη Μαδρίτη τον 23χρονο μεσοεπιθετικό, του οποίου το συμβόλαιο θα αγγίζει 7 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

Ο Ροδρίγες είναι η δεύτερη φετινή μεταγραφή της Ρεάλ μετά από εκείνη του Τόνι Κρόος από την Μπάγερν Μονάχου.

tanea.gr
Ακουσε ο Τοτός τη λέξη «ραντεβού» και περίεργος αναρωτήθηκε τι σημαίνει. Ρωτάει τη μητέρα του, και αυτή τον διαολόστειλε το ίδιο και ο πατέρας του. Πάει στον αδερφό του και αυτός του απαντά:
- Καλά που μου το θύμισες.

Παίρνει λοιπόν το τηλ. ο αδερφός του και:
- Ελα Μαρία, θα περάσω το βράδυ με το αμάξι να πάμε σινεμά και μετά καμιά βόλτα. Εντάξει;

- Εντάξει, απαντά η Μαρία.
- Ωραίο πράγμα το «ραντεβού», λέει ο Τοτός και σκέφτεται να κρυφτεί στο πορτ-παγκαζ ώστε να καταλάβει τι γίνεται σ ένα ραντεβού.

Κρύβεται ο Τοτός, πάνε σινεμά και στη συνέχεια σε μια παραλία. Λέει ο αδερφός του Τοτού:
- Μαρία, εδώ δεν ήρθα να σου δείξω την παράλια ούτε τα αστερία. ήρθα να σε κουτουπώσω. Θες;

- Όχι, απαντά η Μαρία.

- Δεν πειράζει. Εγώ θα γυρίσω με το αμάξι και εσύ με τα πόδια τότε. Εν το μεταξύ, ο Τοτός κρυμμένος, άκουγε. Χαρούμενος για το τι εστί «ραντεβού», την επόμενη μέρα παίρνει τηλ. την Κατερινούλα.

- Έλα Κατερινούλα, θα περάσω το βράδυ με το πατίνι να πάμε σινεμά και μετά καμιά βόλτα. Εντάξει;

- Εντάξει» λέει η Τοτίνα. Έτσι και έγινε. Πάνε σινεμά και μόλις πάνε στην παραλία, λέει ο Τοτός:» Εδώ δεν ήρθα να σου δείξω την παράλια ούτε τα αστέρια. Ήρθα να σε κουτουπώσω. Θες;

- Θέλω» απαντά η Τοτίνα. Και κάνει ο Τοτός:
- Ε τότε, πάρε εσύ το πατίνι και εγώ θα γυρίσω με τα πόδια.

Αστρονόμοι εντόπισαν έναν πλανήτη εκτός του Ηλιακού μας Συστήματος, ο  οποίος εκτελεί μία πλήρη περιφορά γύρω από το άστρο του κάθε 704 ημέρες, έχοντας τη μεγαλύτερη διάρκεια έτους που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα για εξωπλανήτη.
Οι περίοδοι περιφοράς στους περισσότερους από τους 1.800 εξωπλανήτες που βρεθεί είναι σημαντικά μικρότερες καθώς οι περισσότεροι από αυτούς βρίσκονται πολύ κοντά στο μητρικό τους άστρο, κάτι που σημαίνει πως κινούνται ταχύτερα έχοντας ταυτόχρονα μικρότερη διαδρομή να διανύσουν. Συγκριτικά, ο Κέπλερ 421b έχει λίγο μικρότερη περίοδο από τον Άρη, ο οποίος χρειάζεται 780 γήινες ημέρες για να συμπληρώσει ένα πλήρες έτος. Αντίθετα υπάρχουν εξωπλανήτες στους οποίους ένα έτος διαρκεί λιγότερο από μία ημέρα, όπως στην περίπτωση του Κέπλερ 70b ο οποίος γυρνάει γύρω από το άστρο του κάθε 6 ώρες.
Ο Κέπλερ 421b, όπως ονομάστηκε ο νέος εξωπλανήτης, έχει μέγεθος παρόμοιο με του Ουρανού και βρίσκεται σε τροχιά γύρω από ένα πορτοκαλί άστρο τύπου Κ, λίγο ψυχρότερου και θαμπότερου από το δικό μας Ήλιο. Βρίσκεται σε απόσταση περίπου 180 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από το άστρο του, λίγο μακρύτερα δηλαδή σε σύγκριση με την απόσταση Γης-Ήλιου. Εξαιτίας της μεγαλύτερης απόστασης και της μικρότερης ακτινοβολίας του άστρου, η μέση θερμοκρασία στον Κέπλερ 421b είναι της τάξεως των -90ο C.
Όπως υποδεικνύει και το όνομά του, ο πλανήτης ανακαλύφθηκε από το διαστημικό τηλεσκόπιο Κέπλερ, το οποίο στα τέσσερα χρόνια της λειτουργίας του κατάφερε να παρατηρήσει δύο «περάσματα» του πλανήτη μπροστά από το άστρο του.
«Το να βρούμε τον Κέπλερ 421b ήταν μεγάλη τύχη», εξηγεί ο Ντέιβιντ Κίπινγκ, ερευνητής του κέντρου Αστροφυσικής Χάρβαρντ-Σμιθσόνιαν, o οποίος συμμετείχε στην έρευνα που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό the Astrophysical Journal. «Όσο πιο μακριά είναι ο πλανήτης από το άστρο του, τόσο λιγότερο πιθανό είναι να το δούμε να περνάει μπροστά από αυτό. Πρέπει να ευθυγραμμίζεται τέλεια», εξήγησε.
Ο πλανήτης σύμφωνα με τους ειδικούς βρίσκεται μετά τη νοητή «γραμμή του χιονιού», η οποία χωρίζει τους βραχώδεις με τους αέριους πλανήτες. Μετά τη γραμμή αυτή, το νερό παγώνει σχηματίζοντας παγωμένους κόκκους οι οποίοι συνενώνονται μεταξύ τους σχηματίζοντας τον παγωμένο πυρήνα που πιστεύεται πως βρίσκεται στο κέντρο των αέριων πλανητών.
Η δυνατότητα εύρεσης πλανητών σε μεγαλύτερες τροχιές είναι πολύ σημαντική για την έρευνα  αφού με τον τρόπο αυτό μπορούν να ελεγχθούν ευρύτερα οι θεωρίες σχετικά με το σχηματισμό των πλανητών και των ηλιακών συστημάτων.
naftemporiki.gr
ΠΑΟΚ τώρα και σε παγωτό! Ο ιδιοκτήτης καταστήματος στη Χαλκιδική έφτιαξε παγωτό με την υπογραφή της ομάδας της....
Θεσσαλονίκης, το οποίο ξεχωρίζει ανάμεσα σε άλλες γεύσεις όπως κρέμα, σοκολάτα και τιραμισού. Δείτε τη φωτογραφία που κοινοποίησε στο facebook ο χρήστης Psyxras Paok









http://simantra.blogspot.gr 

Ο Γούντι Άλεν συμπληρώνει 50 ταινίες στην πλούσια και δημιουργική του καριέρα με μια ρομαντική και απόλυτα καλοκαιρινή κωμωδία,  η οποία έχει τίτλο «Magic in the Moonlight» (Μαγεία στο σεληνόφως).

Η πρεμιέρα έγινε πριν λίγες ημέρες στη Νέα Υόρκη, με τους πρωταγωνιστές Έμα Στόουν και Κόλιν Φερθ να ποζάρουν στο κόκκινο χαλί.
Η ιστορία διαδραματίζεται στη γαλλική Ριβιέρα του 1920. Ένας Βρετανός μάγος, ο Κόλιν Φερθ, καλείται να αποκαλύψει την απάτη ενός μέντιουμ στη Νότια Γαλλία, που δεν είναι άλλη από την απολαυστική Έμα Στόουν. Το τέλος επιφυλάσσει ένα… άλλο είδος μαγείας. Ο Γούντι Άλεν, που υπογράφει το σενάριο και τη σκηνοθεσία, αναδεικνύει για μία ακόμη φορά την αγάπη του για τη μαγεία. Τους δύο πρωταγωνιστές πλαισιώνουν οι Αϊλίν Άτκινς, Μάρσια Γκέι Χάρντεν, Χάμις Λινκλέιτερ και Σάιμον Μακ Μπέρνι.

«Διάβασα κάποτε ότι κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '20 υπήρχαν πολλοί δόλιοι πνευματιστές, που εκμεταλλεύονταν ανθρώπους τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στην Ευρώπη. Μπορούσαν να ξεγελάσουν το ευρύ κοινό, μπορούσαν να κοροϊδέψουν ακόμη και διανοούμενους και επιστήμονες. Δεν ήταν όμως σε θέση να ξεγελάσουν μάγους, που ήταν εξοικειωμένοι με τα τρικ και τα τεχνάσματα», εξηγεί ο 78άχρονος Αμερικανός σκηνοθέτης, σεναριογράφος, κωμικός, συγγραφέας και μουσικός.

Ένα χρόνο μετά το θρίαμβο της «Θλιμμένης Τζάσμιν», ο Άλεν πλάθει με τη φαντασία του μία νέα σάτιρα αντιηρώων. Η κινηματογραφική του προσέγγιση συνεχίζει να εκπλήσσει ακόμη και τους ηθοποιούς του. «Το φιλμ είχε πολλή δουλειά. Ο ρόλος μου έχει πολλά λόγια και στο φιλμ κρατάω συνέχεια διάφορα αντικείμενα. Ήξερα ότι δεν θα κάναμε πρόβα τις σκηνές, ότι δεν θα είχαμε πολλά προκαταρκτικά. Είχα στο μυαλό μου πολλά στερεότυπα. Στην πραγματικότητα όμως δεν μπορείς να γνωρίζεις. Μου είχαν πει, επίσης, ότι ο Γούντι Άλεν δεν σκηνοθετεί και ότι αφήνει απλώς τις σκηνές να εξελιχθούν. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Αναθεώρησα πολλά πράγματα, που νόμιζα ότι ήξερα και ότι ήταν αληθινά», ανέφερε ο Κόλιν Φέρθ. «Η μαγεία στο σεληνόφως» θα κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα στις 28 Αυγούστου.

naftemporiki.gr
Οι προβλέψεις της NASA για τους γείτονες του ηλιακού μας συστήματος
Εκατό εκατομμύρια κόσμοι στο γαλαξία μας θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν εξωγήινη ζωή, σύμφωνα με πρόσφατες «συντηρητικές» προβλέψεις της NASA.
Η Εθνική Υπηρεσία Αεροναυτικής και Διαστήματος (NASA) των ΗΠΑ υποστηρίζει ότι μέσα στα επόμενα 20 χρόνια θα είμαστε σε θέση να εντοπίσουμε εξωγήινη ζωή, με μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας, έξω από το ηλιακό μας σύστημα.
Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία σκιαγράφησε πρόσφατα σε μια δημόσια ομιλία στην Ουάσινγκτον, έναν οδικό χάρτη για την αναζήτηση της εξωγήινης ζωής στο Σύμπαν, χρησιμοποιώντας μια σειρά από τρέχοντα και μελλοντικά τηλεσκόπια.
«Αν πιστεύουμε ότι υπάρχει ζωή πέρα από τη Γη; Θα τολμούσα να πω ότι οι περισσότεροι από τους συναδέλφους μου εδώ, θα έλεγαν ότι είναι απίθανο στην απέραντη απεραντοσύνη του σύμπαντος εμείς οι άνθρωποι να είμαστε μόνοι μας» είπε ο πρώην αστροναύτης, Charles Bolden.
Ο πλανήτης Άρης και μια σειρά άλλων φεγγαριών στο ηλιακό μας σύστημα έχουν γίνει το επίκεντρο της προσοχής για πολλές δεκαετίες, σε ό,τι αφορά την αναζήτηση εξωγήινης ζωής.
Για παράδειγμα, πρόσφατα ο αστρονόμος Kevin Hand ανέφερε ότι θα μπορούσε να υπάρχει εξωγήινη ζωή στο δορυφόρο του Δία, την Ευρώπη.
Όπως αναφέρει όμως δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, οι επιστήμονες της NASA αυτή τη φορά μίλησαν αποκλειστικά για την αναζήτηση σημαδιών ζωής σε πλανήτες γύρω από άλλα αστέρια έξω από το ηλιακό μας σύστημα.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, το διάστημα αυτό οι επιστήμονες της NASA εργάζονται επάνω σε τρεις τεχνολογίες: το δορυφόρο Transiting Exoplanet Surveying Satellite (Tess), που ελπίζουν ότι θα εκτοξευθεί το 2017, το τηλεσκόπιο James Webb Space Telescope και το ερευνητικό τηλεσκόπιο Wide Field Infrared Survey Telescope – Astrophysics Focused Telescope Assets.
«Η τεχνολογία που χρησιμοποιούμε για να ερευνήσουμε τους εξωπλανήτες είναι πραγματική» είπε ο αστροναύτης John Grunsfeld. «Το τηλεσκόπιο James Webb Space Telescope και οι επόμενες τεχνολογικές εξελίξεις συμβαίνουν τώρα. Δεν πρόκειται για ένα όνειρο. Αυτό κάνουμε αυτή τη στιγμή στη NASA».
Η τεχνολογία ανίχνευσης πλανητών σαν τη Γη αναπτύσσεται τώρα για να είναι διαθέσιμη προς χρήση για τα μελλοντικά τηλεσκόπια. Η ικανότητα να ανιχνεύσουμε εξωγήινη ζωή μπορεί να χρειάζεται μερικά ακόμη χρόνια, ωστόσο η αναζήτηση του τρόπου που θα μπορούσε να επιτευχθεί αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη.
«Φανταστείτε απλά τη στιγμή, όταν θα έχουμε βρει πιθανά σημάδια ζωής. Φανταστείτε τη στιγμή, που ο κόσμος θα ξυπνήσει και η ανθρώπινη φυλή θα συνειδητοποιήσει ότι η μοναξιά της στο χώρο και το χρόνο έχει τελειώσει. Τη στιγμή που θα συνειδητοποιήσουμε ότι… δεν είμαστε μόνοι στο Σύμπαν» κατέληξε ο καθηγητής Mountain.

http://peiraxtiri.gr




Σε λογισμικό και μαθηματικά που μπορούν να καταστήσουν τις διαδικτυακές επικοινωνίες μέσω υπολογιστή, κινητών τηλεφώνων ή δορυφόρων κατά πολύ ταχύτερες και ασφαλέστερες από ό,τι είναι σήμερα, δουλεύουν ερευνητές του Aalborg University, του ΜΙΤ και του Caltech.
Η συγκεκριμένη μελέτη χρησιμοποιεί ένα τετράλεπτο mobile video ως παράδειγμα: η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε από τους δανούς και αμερικανούς ερευνητές είχε ως αποτέλεσμα το download του πέντε φορές πιο γρήγορα από ό,τι μέσω σημερινής state of the art τεχνολογίας, ενώ παράλληλα το streaming του έγινε χωρίς διακοπές (τη στιγμή που μέσω «συμβατικής» μεθόδου κόλλησε 13 φορές).
Η τεχνική αυτή θα μπορούσε να φέρει δραματικές αλλαγές στην αγορά και στο Ίντερνετ γενικότερα. «Σε πειράματα με την κωδικοποίηση δικτύου μας (network coding) στο Internet traffic, οι κατασκευαστές εξοπλισμού διαπίστωσαν ταχύτητες που ήταν πέντε με δέκα φορές ταχύτερες από ό,τι συνήθως. Και αυτή η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε δορυφορικές επικοινωνίες, επικοινωνίες μέσω κινητής τηλεφωνίας και κανονικές διαδικτυακές επικοινωνίες μέσω υπολογιστών» αναφέρει ο Φρανκ Φίτσεκ, καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρονικών Συστημάτων του Aalborg University.
Η επικοινωνία μέσω του Ίντερνετ διαμορφώνει τα δεδομένα σε «πακέτα». Έλεγχοι για λάθη διασφαλίζουν ότι το σήμα καταφθάνει στη σωστή μορφή, αλλά συχνά σημαίνει επίσης ότι πρέπει κάποια «πακέτα» να αποσταλούν ξανά, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της ταχύτητας ενός δικτύου. Οι δανοί και αμερικανοί ερευνητές λύνουν το συγκεκριμένο πρόβλημα με έναν ειδικό τύπο κωδικοποίησης δικτύου που χρησιμοποιεί πρωτοποριακά μαθηματικά για την αποθήκευση και την αποστολή του σήματος με διαφορετικό τρόπο. Το πλεονέκτημα είναι ότι τα λάθη που προκύπτουν δεν συνεπάγονται την ανάγκη νέας αποστολής ενός «πακέτου»- αντίθετα, τα upstream και downstream δεδομένα χρησιμοποιούνται για την αναδημιουργία των στοιχείων που έχουν χαθεί, μέσω μιας μαθηματικής εξίσωσης.
Με τα συμβατικά συστήματα είναι δυνατή η αποστολή ενός «πακέτου» 1, ενός «πακέτου» 2 και ούτω καθεξής. Σε αυτή την περίπτωση, αυτό αντικαθίσταται μέσω μιας μαθηματικής εξίσωσης. Όπως εξηγεί ο Φίτσεκ, μία καλή σύγκριση θα ήταν με αυτοκίνητα σε έναν δρόμο: «δεν χρειαζόμαστε κόκκινα φανάρια. Στέλνουμε αυτοκίνητα στη διασταύρωση από όλες τις κατευθύνσεις, χωρίς να χρειάζεται να σταματούν το ένα εξαιτίας του άλλου, κάτι που έχει αποτέλεσμα την ταχύτερη ροή της κίνησης.
To network coding ενδείκνυται για χρήση τους τομείς του Internet of Things, των συστημάτων 5G, των software defined networks, των content centric networks και πιθανώς σε λύσεις distributed storage. Ωστόσο, για να λειτουργήσει, απαιτείται κωδικοποίηση και αποκωδικοποίηση των δεδομένων μέσω της ειδικής, πατενταρισμένης τεχνολογίας. Ο Φίτσεκ και δύο πρώην φοιτητές του από το Aalborg University (Γιάνους Χάιντε και Μόρτεν Βίντεμπεκ Πέντερσεν), μαζί με τους συναδέλφους τους από τις ΗΠΑ, ίδρυσαν την εταιρεία λογισμικού Steinwurf, η οποία καθιστά την τεχνολογία RLNC (Random Linear Network Coding) διαθέσιμη σε κατασκευαστές hardware- ενώ όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του πανεπιστημίου, είναι σε εξέλιξη μυστικές διαπραγματεύσεις για να καταφθάσει κάποια στιγμή η τεχνολογία αυτή στους καταναλωτές. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, η εταιρεία έχει ανοίξει γραφεία στη Σίλικον Βάλεϊ (ωστόσο η έδρα της βρίσκεται ακόμα στο Άαλμποργκ).
naftemporiki.gr
Καφές με χρώματα και αρώματα, πού αλλού; Στη Θεσσαλονίκη που έχει παράδοση στον καφέ. Είτε ελληνικό, είτε φραπέ είτε εσπρέσο… τώρα και χρωματιστό.
Δυο νέα κορίτσια έκαναν το δικό τους επαγγελματικό βήμα μέσα σε ένα εξαιρετικά σκληρό, αντίξοο και ανταγωνιστικό περιβάλλον. Πριν από ένα μήνα άνοιξαν ένα μικρό κυλικείο στο κέντρο της πόλης.
Από την αρχή ήξεραν πως για να «κερδίσουν την παρτίδα» θα πρέπει να καινοτομήσουν. Τόλμησαν και βγαίνουν κερδισμένες. Αποφάσισαν να βάλουν χρώμα, όχι στη ζωή τους αλλά στον καφέ. Έτσι προέκυψαν ροζ φρεντο, μπλέ φραπέ, κίτρινο καπουτσίνο…
Η παλέτα των χρωμάτων του καφέ είναι πολύ μεγάλη και ο πελάτης αποφασίζει σε τι απόχρωση θα πιει τον καφέ του.
Όπως ξεκαθαρίζει η 28χρονη ιδιοκτήτρια του καφέ Ειρήνη Χατζηλίου, το χρώμα στον καφέ δεν επηρεάζει καθόλου τη γεύση. Είναι φυτικό και δεν περιέχει καμία χρωστική ουσία.
Με χρώμα μπορούν να βαφτούν όλα τα είδη καφέ, είτε ζεστά είτε κρύα ενώ υπάρχει και η δυνατότητα για δίχρωμία.
Τέλος,  η συνταγή για χρωματιστό καφέ είναι μυστική και κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικόα πό τις ιδιοκτήτριες.
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος
Ο Νικόλαος Καρανικόλας, ελληνικής καταγωγής Τούρκος πολίτης, μόνιμα εγκατεστημένος στην Ίμβρο, διορίστηκε στη δημοτική αστυνομία.

Ο κ. Καρανικόλας υπέβαλε τη σχετική αίτηση τον περασμένο Απρίλιο και η απόφαση διορισμού του λήφθηκε από τον νέο δήμαρχο της Ίμβρου, Ουνάλ Τσετίν, που εξελέγη τον Μάρτιο του 2014 με το ψηφοδέλτιο του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ).

«… Είμαι πολύ ικανοποιημένος που εργάζομαι στον δήμο. Ο Θεός να έχει καλά το δήμαρχο μας. Και οι συνάδελφοι μου είναι πολύ καλοί απέναντί μου. Είμαστε καλά μεταξύ μας, σαν αδέρφια. Μέχρι σήμερα, ως δημοτικός αστυνομικός δεν πέρασα καμία δυσκολία εξαιτίας του ονόματός μου, μάλιστα οι συνάδελφοί μου χαίρονται για μένα και εγώ γι' αυτούς», δήλωσε ο κ. Καρανικόλας στην εφημερίδα ΖΑΜΑΝ.

Ο δήμαρχος Ουνάλ Τσετίν, τόνισε, ότι με τον διορισμό του Καρανικόλα, δίδεται ένα καλό παράδειγμα ελληνοτουρκικής φιλίας. «Το γεγονός ότι προσφέραμε εργασία στο Νίκο εκτιμήθηκε πολύ, ειδικά από τους Έλληνες πολίτες μας. Μας ευχαρίστησαν πολύ. Εισπράξαμε αντίδραση που δεν την περιμέναμε», είπε.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Οι φόβοι των ανθρωπολόγων επιβεβαιώθηκαν: Η μυστηριώδης φυλή του Αμαζονίου που ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με τον έξω κόσμο τον περασμένο μήνα έχει ήδη μολυνθεί με γρίπη, μια ασθένεια που είχε οδηγήσει στην εξαφάνιση πολλές ακόμα φυλές της περιοχής.

Τον Ιούνιο, μέλη της φυλής βγήκαν από το δάσος του ποταμού Άνω Ενβίρα, στην πολιτεία Άκρε της Βραζιλίας, και λεηλάτησαν το χωριό μιας άλλης φυλής, η οποία ενημέρωσε την κυβερνητική οργάνωση Funai της Βραζιλίας, αρμόδια για θέματα αυτοχθόνων. Ανθρωπολόγοι και άλλοι ερευνητές ταξίδεψαν στην περιοχή και πέρασαν τρεις εβδομάδες εξετάζοντας τους νεοφερμένους και προσπαθώντας να επικοινωνήσουν μαζί τους.

Η Funai επιβεβαιώνει τώρα ότι ορισμένα μέλη της φυλής προσβλήθηκαν από γρίπη, στην οποία πιστεύεται ότι δεν έχουν καθόλου ανοσία.

Η μετάδοση ασθενειών όπως η γρίπη, η ιλαρά και η ελονοσία ήταν ακριβώς αυτό για το οποίο προειδοποιούσαν οι ανθρωπολόγοι, αναφέρει ο δικτυακός τόπος του περιοδικού Science.

Από τις εκατοντάδες έως χιλιάδες φυλές αυτοχθόνων που εξαφανίστηκαν από τη λεκάνη του Αμαζονίου μετά την άφιξη των ευρωπαίων κατακτητών, πολλές έπεσαν θύματα τέτοιων καινοφανών ασθενειών.

Η ιστορία μπορεί τώρα να επαναλαμβάνεται, καθώς η μυστηριώδης φυλή στο Άνω Ενβίρα ανέφερε ότι είχε δεχθεί επιθέσεις από ξένους, πιθανώς λαθρεμπόρους που μεταφέρουν κοκαΐνη μέσα από τη ζούγκλα.

Σύμφωνα με τον Άνταμ Μπάουερ-Γκόουλντεν, πρόεδρο του Συνασπισμού Σωτηρίας του Υγρού Τροπικού Δάσους, ο οποίος εξέτασε το ρουχισμό και τις κομμώσεις των μυστηριωδών κυνηγών, η φυλή δεν αποκλείεται να αποτελεί μέρος της ευρύτερης ομάδας των Τσιτονάουα που επιζεί στην περιοχή των ποταμών Ζινάν στην Αυστραλία και Γιουρούα στο Περού.

Ο ποταμός Ζινάν βρίσκεται πάνω σε περάσματα που χρησιμοποιούν οι λαθρέμποροι κοκαΐνης, οι οποίοι είναι πιθανό να «εκδίωξαν τα μέλη της φυλής από τη γη τους».

Τα μέλη της φυλής που ήρθαν σε επαφή με τη Funai εμβολιάστηκαν κατά της γρίπης, αργότερα όμως επέστρεψαν πίσω στο δάσος και παραμένει άγνωστο αν μεταφέρουν μαζί τους το δυνητικά θανατηφόρο ιό.

Η Funai θα στείλει νέα αποστολή στην περιοχή τον επόμενο μήνα, ίσως όμως θα είναι αργά.

Σύμφωνα με την οργάνωση, το περιστατικό του περασμένου μήνα ήταν η πρώτη επίσημη επαφή με απομονωμένη φυλή του Αμαζονίου από το 1996.

Στο υγρό τροπικό δάσος δεν αποκλείεται να υπάρχουν δεκάδες ή εκατοντάδες φυλές με ελάχιστη ως καθόλου επαφή με τον έξω κόσμο.

ΠΗΓΗ: in.gr
«Λιώνεις» με τις ώρες κάτω από τον ήλιο, εκθέτοντας τον εαυτό σου σε κίνδυνο και μαυρίζεις ελάχιστα ή σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος; Το star.gr σου παρουσιάζει 5 εύκολα και γρήγορα tips, για ηλιοθεραπεία με ασφάλεια και ορατά αποτελέσματα!

1. Κάνε ένα καλό peeling πριν βγεις στην παραλία: η απολέπιση θα διώξει τα νεκρά κύτταρα και θα προετοιμάσει το δέρμα για την έκθεση στον ήλιο και θα συμβάλλει στο να έχεις ένα ομοιόμορφο μαύρισμα παντού.

2. Χρησιμοποίησε το κατάλληλο αντιηλιακό και εφάρμοσέ το σωστά: ξεκίνα πάντα με υψηλότερο δείκτη σε ότι αντηλιακό κι αν χρησιμοποιείς και, σταδιακά, χαμήλωσέ του.

3. Μετά το μπάνιο, ενυδάτωση: μια καλή ενυδατική κρέμα θα πρέπει να σε συντροφεύει καθ’ όλη τη διάρκεια των διακοπών.

4. Βοήθησε το μαύρισμα 1: αφού βάλεις αντιηλιακό, μπορείς να αλείψεις το σώμα σου με ελαιόλαδο στο οποίο έχεις ανακατέψει μερικές σταγόνες λεμόνι. ΠΡΟΣΟΧΗ: μόνο αφού πρώτα βάλεις αντιηλιακό!

5. Βοήθησε το μαύρισμα 2: οι τροφές μπορούν να επηρεάσουν τον τρόπο που αντιδρά ο οργανισμός στην ηλιακή ακτινοβολία. Για σοκολά χρώμα ενίσχυσε την διατροφή σου με αυγά, καρότα, βερίκοκα, ροδάκινα, ακτινίδια, λεμόνια, γαλακτοκομικά, αναποφλοίωτα δημητριακά και ψάρια.

http://www.thestival.gr
Σύντομα και κατ’ επιταγή των μνημονιακών δεσμεύσεων αλλάζει το σημερινό ωράριο εργασίας των 40 ωρών στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα και αυξάνεται σε 45 ώρες, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα.


Η διεύρυνση θα ξεκινήσει από τον σκληρό πυρήνα των υπουργείων και θα επεκταθεί -έως το τέλος του ερχόμενου Δεκεμβρίου- στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού (δήμοι και νομαρχίες), στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου κ.λπ. Η διεύρυνση του ωραρίου εργασίας δεν μεταφράζεται με κανέναν τρόπο σε αύξηση των αποδοχών ή των κάθε είδους επιδομάτων των εργαζομένων, ούτε αποτελεί υπερωριακή ή άλλης μορφής πρόσθετη εργασία. Αντίθετα, η κυβέρνηση θα επικαλεστεί το άρθρο 29 του Yπαλληλικού Kώδικα, σύμφωνα με το οποίο οι υπάλληλοι οφείλουν να εργαστούν πέραν του ωραρίου εργασίας ακόμη και σε μη εργάσιμες ημέρες, εφόσον το επιβάλλουν έκτακτες και εξαιρετικές ανάγκες. Παράλληλα, ένα επιχείρημα του κυβερνητικού στρατοπέδου κόντρα σε ενδεχόμενες αντιδράσεις των συνδικαλιστικών φορέων (ΑΔΕΔΥ, κ.λπ.) είναι ότι το πορτογαλικό ανώτατο δικαστήριο έχει κρίνει συνταγματική την επέκταση του ωραρίου στον δημόσιο τομέα κατά πέντε ώρες την εβδομάδα.

Το πρώτο βήμα για την επέκταση του ωραρίου στη χώρα μας έχει γίνει, πάντως, όπως προβλέπει το παράρτημα V2 του Μνημονίου ΙΙ (νόμος 4046/2012) στο κεφάλαιο «Διαρθρωτικές δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις». Αναφέρεται ότι μέχρι τον Δεκέμβριο του 2014 (αρχικά η πρόβλεψη ήταν μέχρι τον Δεκέμβριο του 2012, αλλά δόθηκε παράταση) πρέπει να έχει υλοποιηθεί ο εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον υπό διαμόρφωση οδικό χάρτη, η κυβέρνηση, μεταξύ άλλων, έπρεπε να θεσπίσει και τα προγράμματα στελέχωσης ανά υπουργείο και ανά ομάδα δημόσιων φορέων. Τα εν λόγω προγράμματα «θα περιλαμβάνουν αυστηρότερους κανόνες για το προσωρινό προσωπικό, την ακύρωση κενών θέσεων εργασίας και την ανακατανομή του προσωπικού με προσόντα σε χώρους προτεραιότητας και θα λαμβάνουν υπόψη τους την παράταση των ωρών εργασίας στον δημόσιο τομέα».

Ο νέος χάρτης της ελληνικής δημόσιας διοίκησης θα αποτυπωθεί σε προεδρικά διατάγματα τα οποία θα τροποποιούν και θα καθορίζουν τους οργανισμούς των υπουργείων και των άλλων δημόσιων υπηρεσιών.

Με τους νέους οργανισμούς ενδέχεται να συστήνονται, αλλά και να καταργούνται υφιστάμενες οργανικές θέσεις που πλεονάζουν.

Στο πλαίσιο ολοκλήρωσης του νέου χάρτη της δημόσιας διοίκησης, στάλθηκαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία 16 σχέδια προεδρικών διαταγμάτων που αφορούσαν στους νέους οργανισμούς αντίστοιχων υπουργείων.

Ηδη το Ε’ Τμήμα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, με πρόεδρο την Αγγελική Θεοφιλοπούλου, επεξεργάστηκε τα 11 εξ αυτών και οι σχετικές γνωμοδοτήσεις διαβιβάστηκαν στα υπουργεία.
Αμέσως μετά τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως των προεδρικών διαταγμάτων αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για να καθοριστεί ποιο θα είναι το διευρυμένο ωράριο.
Υπενθυμίζεται ότι τρία χρόνια πριν -και συγκεκριμένα στις 26 Ιουλίου 2011- με απόφαση του τότε υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης αυξήθηκαν από 37,5 σε 40 οι ώρες εργασίας την εβδομάδα στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συγκλίνουσες είναι οι εκτιμήσεις των συναρμόδιων υπουργών ότι το ωράριο στον δημόσιο τομέα πρέπει είναι συνεχές, να αυξηθεί κατά πέντε ώρες και να ανέλθει στις 45 ώρες εργασίας την εβδομάδα – δηλαδή από τις 7.30 μέχρι 16.30, έτσι ώστε να απορροφηθούν οι υπερωρίες, αλλά και να εξυπηρετούνται καλύτερα οι πολίτες.
Στις υπηρεσίες υγείας και ασφάλειας το ωράριο θα παραταθεί ακόμη περισσότερες ώρες, πιθανόν μέχρι τις 7 μ.μ. με εσωτερικές ρυθμίσεις του προσωπικού.

Μια άλλη πρόταση, η οποία δεν φαίνεται να γίνεται αποδεκτή, είναι το πενθήμερο να μετατραπεί σε εξαήμερη απασχόληση. Δηλαδή να γίνει και το Σάββατο εργάσιμη ημέρα. Αυτή η πρόταση, όμως, αυξάνει το λειτουργικό κόστος των δημοσίων υπηρεσιών, ενώ θα συναντήσει και τις σφοδρές αντιδράσεις των συνδικαλιστών.

Η εφαρμογή του νέου ωραρίου θα αφορά τους μόνιμους υπαλλήλους και το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των υπηρεσιών του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, όπως αυτοί των υπουργείων, των γενικών και ειδικών γραμματειών, των αποκεντρωμένων διοικήσεων, των ανεξάρτητων αρχών, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού και των άλλων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου.
Επίσης, θα ισχύσει και για τους μόνιμους υπαλλήλους και το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου που απασχολούνται σε υπηρεσίες και φορείς οι οποίοι λειτουργούν σε 24ωρη βάση.

Ο Ιούνιος του 2014 ήταν ο πιο ζεστός Ιούνιος που έχει καταγραφεί στη Γη από τότε που τηρούνται μετεωρολογικά δεδομένα, δηλαδή από το τέλος του 19ου αιώνα (1880). Το ίδιο ιστορικό ρεκόρ είχε συμβεί και με τον φετινό μήνα Μάιο, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ) των ΗΠΑ.
Το "καυτό" δίμηνο Μαΐου-Ιουνίου φέτος αποτελεί άλλη μια ένδειξη για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην παγκόσμια θερμοκρασία. Αν και σε αρκετές χώρες (μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα) δεν καταγράφηκαν ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες τον προηγούμενο μήνα, σε κάθε ήπειρο του πλανήτη, εκτός από την Ανταρκτική, υπήρξαν θερμοκρασιακά ρεκόρ.
Η μέση παγκόσμια θερμοκρασία σε ξηρά και θάλασσα φέτος τον Ιούνιο διαμορφώθηκε στους 16,2 βαθμούς Κελσίου, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ για μήνα Ιούνιο, που είχε συμβεί τον αντίστοιχο μήνα του 1998. Η θερμοκρασία του φετινού Ιουνίου ήταν κατά 0,72 βαθμούς Κελσίου μεγαλύτερη από τον μέσο όρο του 20ού αιώνα γι' αυτόν τον μήνα.
Ειδικά στους ωκεανούς, η μέση θερμοκρασία τον Ιούνιο έφθασε τους 17 βαθμούς Κελσίου, που αποτελεί ρεκόρ όχι απλώς για τον συγκεκριμένο μήνα, αλλά για οποιονδήποτε μήνα του έτους, με άλλα λόγια ποτέ πριν τα νερά του πλανήτη δεν ήσαν τόσο ζεστά. Στην πραγματικότητα, η άνοδος της θερμοκρασίας των ωκεανών, ιδίως του Ειρηνικού και του Ινδικού, είναι που ευθύνεται κυρίως για τα απανωτά ρεκόρ του Μαΐου και του Ιουνίου 2014.
Στην ξηρά, η μέση παγκόσμια θερμοκρασία ήταν φέτος τον Ιούνιο κατά 0,95 βαθμούς Κελσίου πάνω από τον μέσο όρο του 20ού αιώνα γι' αυτόν τον μήνα, ενώ στη θάλασσα ήταν κατά 0,64 βαθμούς πάνω από τον αντίστοιχο μέσο όρο του περασμένου αιώνα.
Όλα τα μηνιαία ρεκόρ υψηλότερης θερμοκρασίας -και για τους 12 μήνες του έτους- έχουν σημειωθεί μετά το 1997 και κυρίως κατά την τελευταία δεκαετία. Εννέα από τους δέκα πιο ζεστούς Ιούνιους όλων των εποχών έχουν συμβεί κατά τον τρέχοντα 21ο αιώνα. Αντίθετα, όλα τα μηνιαία ρεκόρ χαμηλότερης θερμοκρασίας έχουν υπάρξει πριν το 1917.
Εξάλλου, καθώς φαίνεται πολύ πιθανή η εμφάνιση φέτος ενός ακόμη φαινομένου «Ελ Νίνιο» (η υπερθέρμανση των τροπικών περιοχών του Ειρηνικού, η οποία οδηγεί παραδοσιακά σε άνοδο της θερμοκρασίας της Γης), το 2014 συνολικά αναμένεται να αποδειχτεί ένα ιδιαίτερα ζεστό έτος. Ήδη το πρώτο εξάμηνο φέτος είναι το τρίτο θερμότερο εξάμηνο στην μετεωρολογική ιστορία, με την θερμοκρασία να είναι κατά 0,67 βαθμούς Κελσίου πάνω τον μέσο όρο του 20ού αιώνα γι' αυτή την περίοδο.
news.gr
Δεκάδες είναι θέσεις εργασίας που έχουν ανοίξει στο δημοφιλέστερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το Facebook σε όλο τον κόσμο.

Συγκεκριμένα, όπως γράφει η Ημερησία, ευκαιρίες καριέρας στο Facebook έχουν ανοίξει σε Αγγλία, Γερμανία Ολλανδία και Βέλγιο.
Για τις νέες θέσεις εργασίας αναζητούνται πτυχιούχοι τεχνικοί ηλεκτρονικών υπολογιστών και πληροφορικής, επαγγελματίες πωλητές, καθώς και στελέχη της επικοινωνίας και του μάρκετινγκ.
Οι θέσεις εργασίας ανά χώρα
Βρετανία
Θέση: Software Engineer, Android
Περιοχή: Λονδίνο
Προσόντα: Πτυχίο ή μεταπτυχιακό στην Πληροφορική ή άλλο συναφές αντικείμενο, άριστη γνώση αγγλικής γλώσσας
Θέση: Manager, Software Engineering
Περιοχή: Λονδίνο
Προσόντα: Πτυχίο ή μεταπτυχιακό στην Πληροφορική ή άλλο συναφές αντικείμενο, άριστη γνώση αγγλικήγς γλώσσας
Γερμανία
Θέση: Executive Assistant to Regional Director
Περιοχή: Αμβούργο, Βερολίνο
Προσόντα: Επαγγελματική εμπειρία στην υλοποίηση προωθητικών ενεργειών και κειμένων μάρκετινγκ και διαφήμισης, άριστη γνώση αγγλικής και γερμανικής γλώσσας
Θέση: Client Partner, e-Commerce
Περιοχή: Βερολίνο
Προσόντα: Επαγγελματική εμπειρία στο μάρκετινγκ, στις πωλήσεις, στη συμβουλευτική επιχειρήσεων, στο brand advertising, στη διαδικτυακή διαφήμιση και τς πωλήσεις σε ΜΜΕ, άριστη γνώση αγγλικής και γερμανικής γλώσσας
Θέση: Head Public Policy
Περιοχή: Αμβούργο, Βερολίνο
Προσόντα: Πτυχίο στο αντικείμενο της θέσης, εμπειρία τουλάχιστον δέκα ετών σε θέματα χάραξης πολιτικής, άριστη γνώση της αγγλικής και της γερμανικής γλώσσας
Θέση: Global Partner Manager, e-Commerce
Περιοχή: Βερολίνο
Προσόντα: Επαγγελματική εμπειρία στη διαχείριση έργων, στη διαδικτυακή διαφήμιση και τς πωλήσεις σε ΜΜΕ, άριστη γνώση αγγλικής και γερμανικής γλώσσας
Ολλανδία
Θέση: Ad tech Partnerships, Market Development Managers
Περιοχή: Αμστερνταμ, Παρίσι, Δουβλίνο
Προσόντα: Επαγγελματική εμπειρία στην τεχνολογία της διαφήμισης και μακετινγκ, εμπειρία στο διαδικτυακό μάρκετινγκ, εμπειρία στη διαχείριση έργων, στη διαδικτυακή διαφήμιση και τις πωλήσεις σε ΜΜΕ, άριστη γνώση αγγλικής και γερμανικής γλώσσας
Βέλγιο
Θέση: Manager, Public Policy
Περιοχή: Βρυξέλλες
Προσόντα: Πτυχίο Πανεπιστημίου στο αντικείμενο της θέσης, επαγγελματική εμπειρία τουλάχιστον δέκα ετών σε θέματα χάραξης πολιτικής, άριστη γνώση της αγγλικής και της γερμανικής γλώσσας
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες στο www.facebook.com/careers/

http://www.seleo.gr 
Έχοντας επιλέξει να κάνει τις δοκιμές της στην πίστα Eastern Creek International Speedway του Σύδνεϋ, η Yamaha σίγουρα δεν πίστευε ότι θα έμεναν μυστικές. Αντίθετα, με την επιλογή της αυτή μάλλον επιδίωξε να γίνουν γνωστές. Και πράγματι, το αυστραλέζικο περιοδικό Australian Motorcycle News κατάφερε να βάλει χέρι στις πρώτες φωτογραφίες από τη νέα Yamaha YZF-R1 του 2015.
Μαζί με τις φωτογραφίες του νέου Superbike από την Iwata, έχουμε και τις πρώτες (φημολογούμενες) λεπτομέρειες για τα τεχνικά του χαρακτηριστικά. Η σημαντικότερη είδηση στο ζήτημα αυτό είναι πως η Yamaha θα παρουσιάσει δύο εκδόσεις, μία καθαρά δρόμου και μία για την πιστοποίηση στους αγώνες του παγκοσμίου Superbike (ομολογκασιόν).
Η νέα R1 ακολουθεί εμφανισιακά τη νέα αισθητική που μάς συστήθηκε με την τελευταία ανανέωση της YZF-R6. Και συνεχίζει να φορά τον τετρακύλινδρο εν σειρά με τον στρόφαλο crossplane, κάτι που βάζει τέλος σε προηγούμενες φήμες για τρικύλινδρο κινητήρα.
Υποχρεωμένη να προσφέρει ανταγωνιστικό πακέτο εξοπλισμού, θα φορά επίσης ένα εξελιγμένο σύστημα traction-control και ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη ανάρτηση.
Από τις δύο εκδόσεις, η πιο οικονομική (δρόμου) θα είναι εξοπλισμένη με ένα κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (όπως το DCT που φορούν κάποια Honda), ενώ η έκδοση της «Ομολογκασιόν» θα φορά κινητήρα με απόδοση κοντά στους 230 ίππους (!) αλλά μάλλον όχι το DCT καθώς προσθέτει βάρος στον κινητήρα για την αγωνιστική του χρήση.
Μπορεί η απόδοση να ακούγεται εξωφρενική, αλλά μην ξεχνάμε πως η Yamaha σχεδιάζει το 2015 να επιστρέψει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Superbike. Με σκοπό φυσικά να πρωταγωνιστήσει.
Όμως από το 2015 τίθενται σε ισχύ οι κανονισμοί EVO, πράγμα που σημαίνει περιορισμό των βελτιώσεων στους κινητήρες (συν τοις άλλοις). Οπότε οι εταιρείες θα πρέπει να ομολογκάρουν πλέον μοντέλα με εξαρχής πολύ καλύτερες επιδόσεις.
Η ειδική αυτή έκδοση της R1 θα κληθεί να αντιμετωπίσει εντός και εκτός αγώνων τη Ducati 1199 Panigale S, τη BMW HP4 και τη νέα Aprilia RSV4 που αναμένεται να παρουσιαστεί στην έκθεση του Μιλάνου EICMA.
news.gr
Ίσως τελικά ο «αρνητισμός» που έχουμε για τις αποδείξεις να μην είναι και τόσο τυχαίος...
Αμερικανοί ερευνητές προειδοποιούν ότι, εκτός από την «ψυχική» μας υγεία, όπως ίσως θα υποθέσατε, οι αποδείξεις έχουν μία άλλη πολύ πιο σοβαρή παρενέργεια για την υγεία μας.
Στο πλαίσιο της μελέτης τους, οι ερευνητές με επικεφαλής τον Σέλεϊ Έρλιχ του Ιατρικού Κέντρου του νοσοκομείου παίδων του Σινσινάτι, πραγματοποίησαν μία σειρά από πειράματα με τη συμμετοχή 24 εθελοντών.
Όπως δημοσιεύεται στην επιθεώρηση JAMA, οι αποδείξεις πληρωμής περιέχουν μία επικίνδυνη χημική ουσία, τη δισφαινόλη Α (ΒΡΑ), η οποία απορροφάται μέσω του δέρματος, όταν τις αγγίζουμε με τα χέρια μας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν, όσοι εθελοντές έπιασαν αποδείξεις σε θερμικό χαρτί με γυμνά χέρια επί δύο ώρες, εμφάνισαν αύξηση των επιπέδων της ΒΡΑ στα ούρα τους.
Δεν συνέβη, όμως, το ίδιο σε όσους άγγιζαν τις αποδείξεις με γάντια.
Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι η συχνή έκθεση στη ΒΡΑ έχει σχετιστεί από προηγούμενες έρευνες με διάφορες επιπτώσεις στην υγεία, όπως διαταραχές στην ορμονική και αναπαραγωγική λειτουργία των ενηλίκων (ποιότητα σπερματοζωαρίων) και στην ανάπτυξη του νευρικού συστήματος των παιδιών.
Μάλιστα, για το λόγο αυτό συστήνουν καλό πλύσιμο των χεριών, αφότου κανείς τελειώσει με την ενασχόληση με τις αποδείξεις και ιδιαίτερα όσων το επάγγελμα το απαιτεί (ταμίες, λογιστές).

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!