Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018


Το περιστατικό σημειώθηκε χθες, Τρίτη, έξω από τη Βασιλική Ακαδημία Τεχνών του Λονδίνου όπου η Μέγκαν, η σύζυγος του πρίγκιπα Χάρι, επρόκειτο να παραστεί στα εγκαίνια έκθεσης αφιερωμένης στις τέχνες και στον πολιτισμό της Ωκεανίας, πραγματοποιώντας το πρώτο σόλο επίσημο καθήκον της.
Ένα πολυτελές μαύρο αυτοκίνητο σταματά μπροστά από το κτίριο. Η 37χρονη δούκισσα βγαίνει από αυτό, και αντίθετα από τις πρέπουσες συνήθειες για την περίσταση, κλείνει μόνη της την πόρτα του αυτοκινήτου --μια κίνηση απόλυτα φυσιολογική και χωρίς να προσελκύσει ιδιαίτερα την προσοχή.
Σε μια χώρα όπου η ζωή των μελών της βασιλικής οικογένειας εξετάζεται συνεχώς και με μεγεθυντικό φακό, το περιστατικό δεν παρέλειψε να προκαλέσει πλήθος σχολίων.
"Είναι κάτι που ειδικά η βασίλισσα και η Κέιτ Μίντλετον (η συννυφάδα της Μέγκαν) δεν θα έκαναν ποτέ δημόσια", υπογραμμίζει το ταμπλόιντ The Mirror.
Ορισμένοι δεν δίστασαν να διακρίνουν στην κίνηση αυτή ότι η Αμερικανίδα πρώην ηθοποιός παραμένει μια απλή γυναίκα παρότι παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Χάρι και εγγονό της βασίλισσας Ελισάβετ. Με τον γάμο αυτό, η Μέγκαν απέκτησε τον τίτλο της δούκισσας αλλά και μια σειρά από καθήκοντα λόγω της ένταξής της στη βασιλική οικογένεια.
"Μια πριγκίπισσα που βρίσκει ακόμη χρόνο να κλείσει την πόρτα της στο αυτοκίνητο. Συγχαρητήρια Μέγκαν!", έγραψε στο Twitter η 'Εμιλι 'Αντριους, βασιλική ανταποκρίτρια της εφημερίδας The Sun.
Αντίθετα, άλλοι φάνηκαν πιο επιφυλακτικοί ως προς τη σημασία που δίδεται στο περιστατικό, το οποίο μονοπώλησε το ενδιαφέρον των αναγνωστών στην ιστοσελίδα του BBC καθώς ήταν πρώτο από τα άρθρα που διαβάστηκαν περισσότερο.
Ο ειδικός σε θέματα πρωτοκόλλου Ουίλιαμ Χάνσον υπογράμμισε από την πλευρά του ότι η Μέγκαν σε καμία περίπτωση δεν παραβίασε το βασιλικό πρωτόκολλο, αλλά απλά η δούκισσα ενήργησε αντανακλαστικά. "Συνήθως τα μέλη της βασιλικής οικογένειας και οι αξιωματούχοι έχουν κάποιον να ανοίγει και να κλείνει τις πόρτες του αυτοκινήτου τους για λόγους ασφαλείας, αυτό δεν έχει καμιά σχέση με τη συμπεριφορά μιας πριγκίπισσας. Είναι σαφές ότι η Μέγκαν έκλεισε την πόρτα από συνήθεια", εξήγησε ο Χάνσον στο Twitter.
Η απόκτηση του Versace είναι ένας σημαντικός σταθμός για τον όμιλό μας. Με τους δικούς μας πόρους, πιστεύουμε ότι ο οίκος Βερσάτσε θα μεγαλώσει για να ξεπεράσει έναν κύκλο εργασιών δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων", τόνισε ο επικεφαλής του Michael Kors Τζον 'Αιντολ σε ανακοίνωση.
"Είναι μια πολύ συγκινητική στιγμή για τον Βερσάτσε. Είμαι περήφανη που η εταιρία θα παραμείνει πολύ ισχυρή τόσο στον χώρο της μόδας όσο και στον σύγχρονο πολιτισμό", δήλωσε από την πλευρά της η Ντονατέλα Βερσάτσε, καλλιτεχνική διευθύντρια και αντιπρόεδρος του ομώνυμου ομίλου.
Συνώνυμο της λάμψης και της μεγαλοπρέπειας στην ιταλική μόδα, με πολυτελείς και σέξι κολεξιόν, ο διάσημος οίκος μόδας με σήμα κατατεθέν το κεφάλι της μέδουσας ιδρύθηκε από τον Τζιάνι Βερσάτσε και τον αδελφό του Σάντο το 1978. Μετά τη δολοφονία του Τζιάνι το 1997, η εταιρία γνώρισε δύσκολα χρόνια πριν ξαναβρεί τη λάμψη της χάρη σε μια μεγάλη επαναδιοργάνωση και στις πρωτοβουλίες της Ντονατέλα, της αδελφής των ιδρυτών του οίκου. Είναι η τελευταία ιταλική φίρμα που περνά σε χέρια ξένων επενδυτών.

Τα παπούτσια, τα οποία ονομάστηκαν Passion Diamond shoes (Τα διαμαντένια παπούτσια του πάθους), εκτέθηκαν στο Μπουρτζ αλ Άραμπ, το επτάστερο ξενοδοχείο του Ντουμπάι γνωστό ως "Πύργος των Αράβων".
Κατασκευάστηκαν στην Ιταλία και είναι διακοσμημένα με 236 διαμάντια.
Στη δημοπρασία συμμετείχαν μόλις 50 VIP προσκεκλημένοι που είχαν και την απαραίτητη οικονομική δυνατότητα για να τα αποκτήσουν.
"Το Ντουμπάι είναι μια πόλη εκατομμυριούχων και δισεκατομμυριούχων. Υπάρχουν πιθανοί αγοραστές σε όλη την περιοχή του Κόλπου και (ειδικά) στη Σαουδική Αραβία" για τέτοιο τύπο προϊόντων, όπως εξηγεί στο AFP ο κοσμηματοπώλης και συνδημιουργός των παπουτσιών Χεμάντ Καραμτσαντανί.

Ο κύριος ψυχίατρος της Μόσχας Γκεόργκι Κοστιούκ χαρακτήρισε την συμπεριφορά των ατόμων που στέκονται στις ουρές για να αγοράσουν τα νέα iPhone ХS στον κεντρικό δρόμο Tverskayia, ελαφρα μορφή εξάρτησης συστήνοντας τους να επισκεφθούν κάποιο ψυχολόγο ή ψυχοθεραπευτή.
Τα iPhone ХS θα αρχίσουν να πωλούνται αύριο 28 Σεπτεμβρίου , αλλά σύμφωνα με την παράδοση μερικές μέρες πριν αρχίσουν οι πωλήσεις στην Μόσχα σχηματίζονται ουρές με αυτούς που επιθυμούν να αποκτήσουν πρώτοι τα νέα μοντέλα.
«Η μανία να αποκτήσει κάποιος κάποιο προϊόν, είναι μια έκφραση του εθισμού στο Shopping (shopaholic) που επιστημονικά λέγεται ωνιομανία (ψυχαναγκαστική διαταραχή αγορών). Στα άτομα που έχουν εξάρτηση σε σχέση με την αγορά κάποιου προϊόντος το κέντρο του εγκεφάλου που ανταποκρίνεται στην ικανοποίηση από την αγορά του συγκεκριμένου πράγματος είναι υπερτροφικό και επιζητεί συνεχή διέγερση. Και μπορεί να διεγερθεί μόνο με την αγορά ενός συγκεκριμένου πράγματος», λέει ο Κοστιούκ.
Εάν το κέντρο του εγκεφάλου δεν διεγερθεί, το άτομο αρχίζει και υποφέρει , ενδέχεται και σωματικά , από ταχυκαρδίες, πονοκεφάλους και να είναι ανήσυχο. Αυτά τα συμπτώματα παροτρύνουν τα άτομα αυτά να στέκονται στις ουρές νύχτες ολόκληρες.
Ωστόσο όπως λέει ο Κοστιούκ το άτομο μπορεί να απαλλαγεί από μια τέτοιου είδους εξάρτηση. Πρώτη προϋπόθεση είναι να παραδεχθεί το ίδιο το άτομο το πρόβλημα του. Αν γίνει αυτό τότε ξεκινάει μια νέα στάση ζωής η οποία αλλάζει την συμπεριφορά του. Επισημαίνει παράλληλα όμως την σημασία που έχει σ’ αυτές τις περιπτώσεις η βοήθεια που μπορούν να παράσχουν ψυχολόγοι και ψυχοθεραπευτές.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!