Σάββατο 25 Απριλίου 2020

palmerston-nisoi-kouk
Ξέρουμε ότι η καραντίνα και η απομόνωση έχει κάνει τους περισσότερους να νιώσουν τη μοναξιά όσο ποτέ άλλοτε. Υπάρχουν, όμως, και χειρότερα.
Στον Νότιο Ειρηνικό, οι αυτοδιοικούμενοι νήσοι Κουκ που συνδέονται ελεύθερα με τη Νέα Ζηλανδία, αποτελούν για πολλούς άγνωστο μέρος. Κάτι που είναι απόλυτα λογικό, αφού εκτός του ότι βρίσκονται στην άλλη άκρη του πλανήτη, κατοικούνται μόλις από 60 ανθρώπους.

Είναι όλοι απόγονοι ενός και μοναδικού πρόγονου, που σημαίνει ότι στην περιοχή έχουν πραγματοποιηθεί πολλά… περίεργα ραντεβού, και παίρνουν τις προμήθειές τους από το μοναδικό πλοίο που φτάνει στην περιοχή μόνο 2 φορές το χρόνο, υπάρχουν μόνο δύο τηλέφωνα στο νησί και το internet δουλεύει μονάχα 4 ώρες την ημέρα, ενώ υπάρχει πρόβλημα και με το ηλεκτρικό ρεύμα, το οποίο παρέχεται επίσης μερικές ώρες την ημέρα
Παρά τις δυσκολίες, οι τουρίστες που έχουν επισκεφτεί το μέρος αναφέρουν εξαιρετική φιλοξενία και φιλική διάθεση από τους κατοίκους του απομονωμένου αυτού τόπου, που μάλλον έχουν πολλά μαθήματα να μας δώσουν.

«Έξυπνα» κράνη που μπορούν να εξετάζουν τη θεσμοκρασία εκατοντάδων πολιτών ανά λεπτό αρχίζει να χρησιμοποιεί η αστυνομία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, στο πλαίσιο προσπαθειών αντιμετώπισης του κορονοϊού.
Όπως αναφέρει το Reuters, τα κράνη αυτά χρειάζονται λιγότερο χρόνο και λιγότερη επαφή από τα παραδοσιακά θερμόμετρα, και μπορούν να μετρούν τη θερμοκρασία από απόσταση πέντε μέτρων, σαρώνοντας μέχρι και 200 άτομα το λεπτό. Εάν εντοπίσουν πυρετό, σημαίνουν συναγερμό.
REUTERS/AHMED JADALLAH
Η κινεζική KC Wearable αναφέρει ότι έχει πουλήσει πάνω από 1.000 κράνη μέτρησης θερμοκρασίας και έχει λάβει παραγγελίες από τη Μέση Ανατολή, την Ευρώπη και την Ασία.
«Θέσαμε σε εφαρμογή το έξυπνο κράνος κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου κρίσης, με τον Covid-19, σε όλα τα αστυνομικά τμήματα στο Ντουμπάι, καθώς και σε σταθμούς περιπολίας στην πρώτη γραμμή» είπε στο Reuters ο αστυνομικός Άλι αλ Ράμσι.
«Σε περίπτωση κάποιου με υψηλή θερμοκρασία, λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα για να σταματήσουμε το άτομο...και τότε αναλαμβάνουν νοσηλευτές και το πηγαίνουν στην κοντινότερη υγειονομική δομή.
REUTERS/AHMED JADALLAH
Η αστυνομία του Ντουμπάι χρησιμοποιεί τα κράνη για την εξέταση ατόμων σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, μεταξύ των οποίων «σφραγισμένες» γειτονιές.
Οι χώρες του Περσικού Κόλπου έχουν κλιμακώσει τα τεστ τους μετά την καταγραφή αυξανόμενου αριθμού κρουσμάτων μεταξύ μεταναστών εργατών χαμηλών εισοδημάτων σε συνωστισμένα σπίτια.
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων στις χώρες του Κόλπου (πάνω από 8.000) και πάνω από 50 θανάτους.

Κοντά στην οριστικοποίηση των ημερομηνιών για την εκκίνηση της σεζόν βρίσκονται στη Formula 1, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει διπλό Γκραν Πρι στην Αυστρία τον προσεχή Ιούλιο. Ο επικεφαλής της ομάδας της Red Bull, Χέλμουτ Μάρκο αποκάλυψε πως το πρωτάθλημα της Formula 1 θα ξεκινήσει τον προσεχή Ιούλιο, με τη διεξαγωγή δύο αγώνων στην πίστα “Σπίλμπεργκ” της Αυστρίας.
“Θα υπάρξουν δύο αγώνες, αμφότεροι την Κυριακή, στις 5 και 12 Ιουλίου. Μόνο ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας θα μπορούσε να το εμποδίσει. Ωστόσο, η πίστα Σπίλμπεργκ ήδη πληρεί όλες τις απαραίτητες απαιτήσεις” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μάρκο ήταν τα λόγια του Μάρκο σε ραδιοφωνική συνέντευξη του στο “O3”.
Οι αγώνες προβλέπεται να έχουν παγκόσμια τηλεοπτική κάλυψη, ενώ για λόγους προστασίας θα διεξαχθούν χωρίς την παρουσία θεατών και δημοσιογράφων
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!