Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Είναι μακρύς όσο το Μανχάταν, 100 φορές πιο ζεστός από τον Ήλιο, 400 τρισεκατομμύρια φορές πιο πυκνός από το νερό και με έλξη 100 τρισεκατομμύρια φορές πιο ισχυρή από το μαγνητικό πεδίο της Γης: είναι ο αστέρας νετρονίων.
Το Σύμπαν είναι γεμάτο από περίεργα πράγματα και οι αστέρες νετρονίων είναι σίγουρα μερικοί από αυτά, γράφει ο Matthew R. Francis για το The Daily Beast. 
Πρόκειται για τα «λείψανα» αστέρων τουλάχιστον οκτώ φορές πιο μαζικά από τον Ήλιο. Και όταν αυτοί οι αστέρες «ξεμείνουν» από… καύσιμα, σημειώνεται έκρηξη και μετατρέπονται σε σουπερνόβα, όμως ο πυρήνας τους καταρρέει υπό την έντονη βαρύτητα.
Οι αστέρες νετρονίων έχουν τη μάζα ενός άστρου, όμως διάμετρο σχεδόν 20 χιλιομέτρων… όσο είναι περίπου το μήκος του Μανχάταν, αναφέρει ο αρθρογράφος.
«Ο αστέρας νετρονίων σχηματίζεται από τη βαρυτική κατάρρευση ενός αστέρα μεγάλης μάζας μετά μία έκρηξη υπερκαινοφανούς τύπου II, και ίσως τύπων Ia και Ib. Οι αστέρες νετρονίων είναι πολύ μικροί για να ανιχνεύονται στον ουρανό ως άστρα, αλλά βρέθηκε ότι οι θεωρητικές τους ιδιότητες αντιστοιχούν με τις παρατηρούμενες ιδιότητες των ραδιοπηγών πάλσαρ, που ανακάλυψαν οι ραδιοαστρονόμοι το 1967, και έκτοτε ταυτίσθηκαν με αυτές. Σε σχέση με τους λευκούς νάνους, οι αστέρες νετρονίων είναι πολύ πιο «εξωτικά» ουράνια σώματα, όπως φαίνεται από τα ακόλουθα ποσοτικά τους χαρακτηριστικά.
Ο μέσος αστέρας νετρονίων έχει μάζα ανάμεσα σε 1,35 και 2,1 ηλιακές μάζες, αλλά η ακτίνα του κυμαίνεται από 10 ως 20 χιλιόμετρα (όπως και οι λευκοί νάνοι, οι αστέρες νετρονίων συρρικνώνονται όταν αυξάνεται η μάζα τους). Επομένως ο όγκος του είναι τρισεκατομμύρια φορές μικρότερος από τον ηλιακό και άρα η μέση πυκνότητα της ύλης του κυμαίνεται από 8×1013 ως 2×1015 γραμμάρια ανά κυβ.εκατοστό. Αυτή είναι η τάξη μεγέθους της πυκνότητας της ύλης μέσα στους πυρήνες των ατόμων, και αυτό πραγματικά συμβαίνει στο εσωτερικό του αστέρα νετρονίων: πρωτόνια και νετρόνια βρίσκονται σε επαφή, όλο το ουράνιο σώμα μπορεί να θεωρηθεί ένας τεράστιος ατομικός πυρήνας και εξαιτίας των νόμων των υποατομικών σωματίων τα περισσότερα ηλεκτρόνια ενώνονται με τα πρωτόνια και μετατρέπονται σε νετρόνια, από όπου και το όνομα των “αστέρων νετρονίων”» προσθέτει η ίδια πηγή.
Ο συνδυασμός έντονης βαρύτητας, υψηλής πυκνότητας, περίεργης σύνθεσης, ισχυρού μαγνητικού πεδίου και υψηλών θερμοκρασιών είναι αυτός που κάνει τους αστέρες νετρονίων… περίεργους, συνεχίζει ο Francis.
Για την ακρίβεια, οι ερευνητές δεν έχουν ένα πλήρες φυσικό μοντέλο για το «εσωτερικό» των αστέρων νετρονίων: απαιτείται εξελιγμένη γνώση φυσικής σωματιδίων, βαρυτικής φυσικής και γνώση των υλικών υψηλής πυκνότητας.
Και σαν να μην έφταναν αυτά, κάθε αστέρας νετρονίων είναι πολύ μακριά για να μπορέσουν οι ερευνητές να τον παρατηρήσουν με λεπτομέρεια, ή να δημιουργήσουν μια μινιατούρα αυτού στο εργαστήριο.
Ακόμη κι έτσι, οι αστρονόμοι γνωρίζουν πολλά για τους αστέρες νετρονίων.
Προβλέφθηκαν πρώτη φορά τη δεκαετία του 1930. Το 1967 η βρετανίδα αστρονόμος Jocelyn Bell ήταν η πρώτη που τους μελέτησε/παρατήρησε, ως τακτικούς παλμούς ραδιοκυμάτων κατά τη διάρκεια μιας βαθμονόμησης ρουτίνας ενός τηλεσκοπίου.
news.gr
Η τιμή ενός iPhone στη χώρα μας αν μη τι άλλο είναι γνωστή ότι κυμαίνεται μεταξύ 400 έως 800 το πολύ ευρώ ανάλογα βέβαια και με τα συμβόλαια σύνδεσης σε κάθε εταιρεία ξεχωριστά. 
 
Ωστόσο, ίλιγγος κατέλαβε τους αναγνώστες του Bloomberg σήμερα το πρωί όταν διάβασαν σε σχετικό post, την τιμή ενός Apple iPhone 5S στην Βραζιλία.

Πριν την αποκάλυψη της τιμής, πρέπει να σημειωθεί ότι η τιμή του εν λόγω γκάτζετ στην αμερικανική αγορά κυμαίνεται γύρω στα 145 ευρώ, ανάλογα με το συμβόλαιο σύνδεσης σε εταιρεία τηλεφωνίας.

Δεν ισχύει, όμως, το ίδιο και στην Βραζιλία, όπου μία entry level συσκευή iPhone 5S ξεκινάει από τα 880 ευρώ, με τα υψηλότερα μοντέλα να φτάνουν τα 1200 ευρώ, ενώ το μικρότερο iPhone 5C ξεκινάει από τα 640 ευρώ! Η αιτία, φυσικά, δεν είναι άλλη από τους υψηλούς δασμούς και φόρους.

http://www.newsbomb.gr

Πείτε ό,τι θέλετε για τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, αλλά σε ένα πράγμα θα πρέπει όλοι να συμφωνήσετε: έχουν μερικούς από τους πιο απίστευτους, ευρηματικούς και ανήκουστους νόμους σχετικά με το σεξ στον κόσμο.
Δείτε και διασκεδάστε με… προφυλάξεις:
Απαγορεύεται το σεξ χωρίς προφυλακτικό με τον Σατανά!
Αν σας τύχει ποτέ να βρεθείτε στην πόλη Bakersfield στην Καλιφόρνια και να είστε έτοιμοι να κάνετε σεξ με τον Σατανά, τότε βεβαιωθείτε ότι έχετε μαζί σας προφυλακτικό. Σε αυτή την πόλη η σεξουαλική πράξη με τον Σατανά απαγορεύεται δια νόμου αν γίνει χωρίς προφυλακτικό!
Απαγορεύεται το σεξ μέσα στο… ψυγείο του κρεοπωλείου
Προφανώς στην πόλη Newcastle στο Wyoming το να πηγαίνεις στον κρεοπώλη είναι από μόνο του μια πολύ σεξουαλική δραστηριότητα. Γι” αυτό και υπάρχει νόμος που απαγορεύει στα ζευγάρια να κάνουν σεξ μέσα στο δωμάτιο-ψυγείο των κρεοπωλείων.
Απαγορεύεται να χρησιμοποιείται το σεξ για να αποπληρωθεί ένα στοίχημα στο μπιλιάρδο
Αν βρεθείτε στην πόλη Anniston της Αλαμπάμα και βάλετε στοίχημα παίζοντας μπιλιάρδο, φροντίστε να μην περιέχει η συναλλαγή καμία σεξουαλική πράξη γιατί θα έχετε μπλεξίματα με τον νόμο. Απαγορεύεται στις γυναίκες να προσφέρουν σεξουαλικές χάρες για να «αποπληρώσουν» στοιχήματα που έβαλαν σε παιχνίδια μπιλιάρδου.
Απαγορεύεται στα ζευγάρια την ημέρα του γάμου τους να κάνουν σεξ κατά τη διάρκεια σπορ στην ύπαιθρο
Υπάρχει νόμος στην πόλη Oblong του Ιλινόις, ο οποίος απαγορεύει στα νιόπαντρα ζευγάρια να κάνουν σεξ κατά τη διάρκεια κυνηγιού ή ψαρέματος στην ύπαιθρο. Όλες τις άλλες μέρες δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, αλλά την ημέρα του γάμου τους αυτό απαγορεύεται!
Απαγορεύεται να εκπυρσοκροτήσει όπλο την ώρα που έχετε οργασμό
Στην πόλη Connorsville στην Μινεάπολη, απαγορεύεται ο άντρας να πυροβολήσει με το όπλο του την ώρα που η σύντροφός του έχει οργασμό.
Απαγορεύεται το σεξ μέσα στο ασθενοφόρο
Μην σας τύχει να βρεθείτε σε ερωτική διάθεση μέσα σε ασθενοφόρο στην πόλη Tremonton της Γιούτα. Ο νόμος απαγορεύει οποιαδήποτε σεξουαλική επαφή μέσα σε ασθενοφόρο την ώρα που αυτό κατευθύνεται προς το νοσοκομείο. Προσοχή όμως: ποινή προβλέπεται μόνο για τις γυναίκες, οι άντρες την γλιτώνουν χωρίς κανένα πρόβλημα με τον νόμο!
Πολιτεία της Virginia: Το άκρον άωτον στους νόμους για το σεξ…
Όλα τα παραπάνω ωχριούν μπροστά στον τριπλό νόμο για το σεξ που υπάρχει στην πολιτεία της Virginia. Ο νόμος προβλέπει ποινή σε όσα ζευγάρια κάνουν σεξ με το φως αναμμένο, σε όσα ζευγάρια κάνουν σεξ σε οποιαδήποτε σεξουαλική στάση πέραν της «ιεραποστολικής», καθώς και σε όσους άντρες γαργαλάνε τις γυναίκες τους στο σεξ!
onmed.gr
Λίγα πράγματα είναι τόσο εκνευριστικά όσο το να μένετε από μπαταρία στα gadget σας, Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι για να εκμεταλλεύεστε τις αλκαλικές μπαταρίες στο έπακρό τους. Δείτε πως
σύμφωνα με το faysbook:

-Τρίψε με τη γόμα ενός μολυβιού τις μεταλλικές άκρες πάνω στην μπαταρία και στις γνωστές εσοχές της συσκευής, μέσα στις οποίες βάζεις τις μπαταρίες. Καθαρίζοντάς τες μ’ αυτό τον απλό τρόπο, μειώνεται η ηλεκτρική αντίσταση και βελτιώνεται η απόδοση της μπαταρίας.
- Ο συνδυασμός μιας παλιάς μπαταρίας με μια καινούρια μπορεί να καταστρέψει μια συσκευή. Η νέα φορτίζει την παλιά, κάτι που προκαλεί τη συσσώρευση πίεσης και τελικά τη διαρροή της παλιάς.Μην ανακατεύεις επίσης διαφορετικές μάρκες, γιατί μπορεί να μη λειτουργήσουν καλά μαζί – ακόμη και αν είναι οι πιο γνωστές και αξιόπιστες.
- Αποθηκευε τα πάντα σε θερμοκρασία δωματίου. Μπορεί να έχεις ακούσει ότι οι μπαταρίες ζουν περισσότερο μέσα στο ψυγείο. Αυτό δεν ισχύει. Αν τις διατηρήσεις σε κανονική θερμοκρασία, μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις.

http://ksipnistere.blogspot.gr 
Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται άλλο τόσο είναι όταν δείτε το ακόλουθο βίντεο. Ο σκύλος της ιστορίας είναι ράτσας μπιγκλ και πιάνει την μπάλα που του πετά το αφεντικό του με τα μπροστινά πόδια ενώ κάθε φορά που το πετυχαίνει πανηγυρίζει σαν τρελός. Χοροπηδάει και χαίρεται που τα κατάφερε για άλλη μία φορά. Ο ιδιοκτήτης του τον έχει προπονήσει καλά και μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έχει στην κατοχή του στον καλύτερο σκύλο… τερματοφύλακα. Και μετά από κάθε επιτυχία του δίνει και τη λιχουδιά του, έτσι για να προσπαθήσει περισσότερο την επόμενη φορά. Δείτε το απολαυστικό βίντεο για γέλια μέχρι δακρύων…




Πηγή: perierga.gr

Δύο ξανθιές κάθονται στο κλαδί ενός δέντρου...

Η μία από αυτές πριονίζει το κλαδί στο οποίο κάθονται.

Μια γριά που τυχαίνει να περνά από κάτω τις βλέπει και τους φωνάζει:
- Καλέ κορίτσια τι κάνετε εκεί; Θα πέσετε βρε! Οι ξανθιές αδιαφορούν και συνεχίζουν ώσπου το κλαδί σπάει, πέφτουν κάτω, και οδηγούνται στο νοσοκομείο με βαρύτατες κακώσεις σε όλο το σώμα.

Καθώς βρίσκονται σε διπλανά κρεβάτια η μία από τις δύο βλέπει τη γριά που είχαν δει όταν βρίσκονταν στο δέντρο να περιφέρεται μέσα στο νοσοκομείο. Έντρομη γυρίζει στη φίλη της και της λέει:
- Κοίτα, κοίτα το μέντιουμ…
Άλλοι φοβήθηκαν, άλλοι είδαν το… αστείο (;) του πράγματος και θέλησαν να το απαθανατίσουν παρέα με τον εαυτό τους. Ένα ψάρι… χάνιμπαλ -όπως είναι το παρατσούκλι του- ξεβράστηκε προ ημερών στις ακτές της Βόρειας Καρολίνας.

Το θέαμα ήταν τρομακτικό… Το σπάνιο ψάρι με τα μεγάλα κοφτερά δόντια και το πτερύγιο –που ζει στα βαθιά νερά του Ατλαντικού- έκανε την εμφάνιση του στην ακτή. Βέβαια, κάποιοι δεν πτοήθηκαν και έσπευσαν να φωτογραφηθούν με το «lancet fish» («ψάρι-νυστέρι», όπως λέγεται το είδος του), όπως ανέφερε η «Daily Mail».

Το τεράστιο στόμα του δεν τους φόβισε. Ίσως βέβαια, να μην γνώριζαν ότι το συγκεκριμένο ψάρι είναι ένας από τους πλέον… ατρόμητους κυνηγούς των θαλασσών, καθώς τα δόντια του το διευκολύνουν για να κατασπαράξει το εκάστοτε θήραμα του με αστραπιαία ταχύτητα. Παράλληλα, τα πτερύγια του το κάνουν εξαιρετικά ευέλικτο. Και πέραν όλων αυτών, το μήκος του μπορεί να φτάσει μέχρι και τα πέντε μέτρα!

Δεν είχαν άδικο μάλλον όσοι βρίσκονταν στην παραλία και δεν ήθελαν να ξαναμπούν στη θάλασσα μετά απ’ αυτό.

Πηγή: newsbeast.gr
Ο Μάριο Μπαλοτέλι βρέθηκε στο προπονητικό κέντρο της Ιταλίας στο Κοβερτσιάνο για να προπονηθεί. Εκεί οι φίλαθλοι άρχισαν να τον φωνάζουν «μαύρο σκ...», ωστόσο ο φορ της «σκουάντρα ατζούρα» δεν αντέδρασε!

Λίγο αργότερα φέρεται να είπε στους συμπαίκτες του: «αυτό συμβαίνει μόνο στη Ρώμη και στη Φλωρεντία». Ο Μάριο Μπαλοτέλι είναι στην αποστολή της Ιταλίας για το Μουντιάλ!


http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες και το ενδιαφέρον σε Ευρώπη και Ελλάδα εστιάζεται εκτός από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και στον τελικό του Champions League που διεξάγεται σήμερα το βράδυ στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας.

Στις 21:45, στο γήπεδο «ντα λουζ», δύο ομάδες από την ίδια πόλη, την Μαδρίτη, Ρεάλ και Ατλέτικο αναμετριούνται στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης με έπαθλο το βαρύτιμο κύπελλο. Στη γιορτή του ποδοσφαίρου θα βρεθούν περισσότεροι από 60.000 θεατές, κυρίως Ισπανοί.

Στην πατρίδα του Κριστιάνο Ρονάλντο, τη Λισαβόνα, κοντράρονται από την μία η Ρεάλ των 9 κατακτήσεων στο θεσμό που είναι γεμάτη από παίκτες «αστέρια» και από την άλλη η πρωτοεμφανιζόμενη σε τελικό Champions League, η Ατλέτικο, η οποία με την φετινή της απόδοση έχει «τρελάνει» όλη την ποδοσφαιρική Ευρώπη.

Η «ακτινογραφία» του Ρεάλ – Ατλέτικο

Να σημειωθεί ότι η Ρεάλ Μαδρίτης κατέχει το ρεκόρ συνεχόμενων εμφανίσεων στη διοργάνωση, με 15 εμφανίσεις από τη σεζόν 1955/56 έως την 1969/70 ενώ μόνο σε τέσσερις περιπτώσεις στον τελικό του Champions League συναντήθηκαν δύο ομάδες από την ίδια χώρα.

Από μία κούπα η κάθε ομάδα φέτος στην Ισπανία

Οι δύο ομάδες μετράνε ήδη από έναν τίτλο για το 2014. Η μεν «βασίλισσα» κατέκτησε το κύπελλο Ισπανίας κόντρα στην Μπαρτσελόνα, η δε Ατλέτικο έφτασε μόλις πριν από λίγες ημέρες στην κατάκτηση του Ισπανικού πρωταθλήματος, 10ο στην ιστορία της, με τελευταίο εκείνο της περιόδου 1995-96.

Οι περισσότερες κατακτήσεις

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει κατακτήσει αυτό το κύπελλο 9 φορές. Ακολουθούν οι Μίλαν (7 τίτλοι), Λίβερπουλ και Μπάγερν Μονάχου (5 τίτλοι), Άγιαξ και Μπαρτσελόνα (4 τίτλοι).

Πέντε ομάδες έχουν πάρει το αυθεντικό τρόπαιο μέχρι τώρα:

Η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία κέρδισε τις πέντε πρώτες διοργανώσεις (μεταξύ 1956-1960),
Ο Άγιαξ, που κέρδισε τρεις φορές στη σειρά (1971, 1972, 1973),
Η Μίλαν, που κατέκτησε το κύπελλο για πέμπτη φορά το 1994,
Η Λίβερπουλ, που επίσης κατέκτησε το κύπελλο για πέμπτη φορά το 2005 και
Η Μπάγερν Μονάχου, νικήτρια πέντε διοργανώσεων (1974, 1975, 1976, 2001, 2013).

Ας θυμηθούμε τι έγινε στους 5 τελευταίους τελικούς στη διοργάνωση:

Η Μπαρτσελόνα κατέκτησε το τρόπαιο για τρίτη φορά στην ιστορία της νικώντας την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον τελικό στη Ρώμη, που έγινε στις 27 Μαΐου του 2009.

Ρώμη, 2009: Μπαρτσελόνα - Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ 2-0


Champions League 2008-2009: Μπαρτσελόνα... από tttpk

Το 2010, η Ίντερ Μιλάνου με προπονητή τον Ζοζέ Μουρίνιο κατέκτησε το τρόπαιο για το 2010, έπειτα από 45 χρόνια, για τρίτη φορά στην ιστορία της, επικρατώντας με 2-0 επί της Μπάγερν Μονάχου με δυο γκολ του Αργεντινού επιθετικού Ντιέγκο Μιλίτο.

Μαδρίτη, 2010: Ίντερ – Μπάγερν Μονάχου 2-0


FINALE LEAGUE DES CHAMPIONS 2010 - INTER VS BAYERN από FunkMasterPlay

Το 2011 η Μπαρτσελόνα στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης για 4η φόρα επικρατώντας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 3-1.

Λονδίνο, 2011: Μπαρτσελόνα - Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ 3-1


Barcelona 3-1 Man Utd | Highlights | Champions... από fcbarcelona-fansclub

Το 2012 μια αγγλική ομάδα, η λονδρέζικη Τσέλσι, κατέκτησε το κύπελλο για πρώτη φορά στην ιστορία της στο Αλιάντς Αρένα εναντίον της Μπάγερν. Ο αγώνας έληξε 1-1 στην κανονική διάρκεια και στην παράταση, με την Τσέλσι να επικρατεί στα πέναλτι με 4-3.

Μόναχο, 2012: Τσέλσι – Μπάγερν Μονάχου 1-1 (4-3πέν.)


Bayern München - Chelsea (1:1 P: 3-4) - CL... από IfeelSPORT

Το 2013 η Μπάγερν με παρουσία σε τελικό για τρίτη φορά μέσα σε τέσσερα χρόνια, κατέκτησε το πέμπτο της τρόπαιο με αντίπαλο στον τελικό την επίσης γερμανική Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Λονδίνο, 2013: Μπάγερν Μονάχου – Μπορούσια Ντόρτμουντ 2-1



Borussia Dortmund vs Bayern Munich 1-2 Maçın... από ukash-karti

Πληροφορίες από wikipedia.org

Πηγή βίντεο: dailymotion.com
Νέες υπηρεσίες θα προσφέρουν από την Τρίτη 27 Μαΐου τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Μεταξύ άλλων, οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για ένταξη στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ, και να λαμβάνουν βεβαίωσης αποδοχών συντάξεων ΙΚΑ- ΕΤΑΜ και πρώην ΤΑΠ- ΟΤΕ.

Επίσης, στα ΚΕΠ, οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν αίτηση συμμετοχής στα προγράμματα Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ) αρμοδιότητας ΟΓΑ και διανομή των αντίστοιχων δελτίων, μέσω ενιαίου ηλεκτρονικού εντύπου αίτησης, για τις ακόλουθες παροχές:

Πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού
Πρόγραμμα ιαματικού τουρισμού
Πρόγραμμα εκδρομών
Πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων
Πρόγραμμα δωρεάν παροχής δελτίων εισιτηρίων θεάτρων
Η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής των δικαιούχων θα ξεκινήσει στις 27 Μαΐου 2014 και θα διαρκέσει έως και τις 20 Ιουνίου 2014.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε: «Στόχος μας είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών να γίνεται για περισσότερες ακόμα υπηρεσίες, πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά. Η online σύνδεση των ΚΕΠ με φορείς του Δημοσίου δίνει τη δυνατότητα σε πολίτες και επιχειρήσεις να έχουν βασικές υπηρεσίες με μία μόνο αίτηση, με μία μόνο επίσκεψη, γρήγορα και χωρίς ταλαιπωρία» πρόσθεσε.

Στα ΚΕΠ οι πολίτες μπορούν ήδη να λαμβάνουν και πιστοποιητικά δημοτολογίου: Βεβαίωση οικογενειακής κατάστασης, βεβαίωση γέννησης, βεβαίωση ιθαγένειας και βεβαίωση οικογενειακής κατάστασης, ειδικά, για τον ΟΓΑ.

Επίσης, φορολογική ενημερότητα των αρμόδιων ΔΟΥ, ασφαλιστική ενημερότητα και βεβαίωση οικοδομοτεχνικού έργου του ΙΚΑ και βεβαίωση αποδοχών συντάξεων και εκκαθαριστικό σημείωμα του ΝΑΤ.

http://www.thestival.gr
Οταν οι περισσότεροι από εμάς κοιτάμε τα χέρια μας, παρατηρούμε ότι πρέπει να τα λιμάρουμε ή να τα καθαρίσουμε. Αν όμως ρωτήσουμε έναν δερματολόγο, μπορεί να διαβάσει στα νύχια μας πολύ περισσότερα πράγματα, από κακή διατροφή και άγχος μέχρι προβλήματα στα νεφρά.
Υπάρχουν περίπου 30 διαφορετικά σημάδια των νυχιών που σχετίζονται με ιατρικά θέματα, αν και πολλά μπορεί να αποτελούν ένδειξη για περισσότερα προβλήματα, σύμφωνα με την Δρ. Αμι Ντέρικ, καθηγήτρια κλινικής δερματολογίας στο Πανεπιστήμιο Northwestern.
Αυτά είναι τα πράγματα που ένας γιατρός μπορεί να πει για την υγεία σας με βάση τα νύχια σας.
1. Οι άνθρωποι με εμφύσημα και άλλες ασθένειες των πνευμόνων συχνά αναπτύσσουν αυτό που είναι γνωστό ως νύχια «ρόπαλα», σύμφωνα με την Ντέρικ. Οταν συμβαίνει αυτό , τα χέρια γίνονται πιο στρογγυλεμένα και η μεγαλώνει η καμπύλη των.
2. Μικρά κοιλώματα ή εγκοπές μπορεί να είναι σημάδι αρθρίτιδας, ψωρίασης ή εκζέματος. Η αρθρίτιδα επηρεάζει τις αρθρώσεις και μπορεί να σχετίζεται με την ψωρίαση , το οποίο , όπως το έκζεμα , επηρεάζει το δέρμα .
3 . Οι άνθρωποι που δεν τρώνε καλά και έχουν έλλειψη βιταμινών και άλλων διατροφικών ελλείψεων μπορεί να έχουν λεπτότερα νύχια που σπάνε πιο εύκολα.
4 . Οι οριζόντιες γραμμές, επίσης γνωστές ως γραμμές του Μπο, συνδέονται με σοβαρή σωματική καταπόνηση. Μοιάζουν με μια χαραγμένη γραμμή διαμέσου του νυχιού , και συχνά συμβαίνουν σε ανθρώπους που έχουν περάσει από τη χημειοθεραπεία. Επίσης, μπορεί να συμβεί μετά από μερικές ασθένειες, τραυματισμούς ή σοβαρό υποσιτισμό.
5 . Οι κάθετες γραμμές , ωστόσο, δεν είναι τόσο ανησυχητική υπόθεση. Μερικοί άνθρωποι είναι γενετικά πιο επιρρεπείς σε αυτές από τους άλλους , αλλά είναι συνήθως συνδέονται με τη γήρανση.
6 . Όταν οι άνθρωποι έχουν έλλειψη σιδήρου , τα νύχια τους γυρν'ανε ανάποδα σε σχήμα κουταλιού.
7 . Νεφρικά και ηπατικά προβλήματα μπορούν να δημιουργήσουν μισά νύχια, όπου το ένα μέρος τους είναι λευκό και το άλλο σκούρο ή ροζ. Τα προβλήματα σε ήπαρ και νεφρά συχνά προκαλούν αποχρωματισμό που εμφανίζεται στα νύχια και το δέρμα.
Οι γιατροί σημειώνουν ωστόσο ότι επειδή η διάγνωση της νόσου είναι πολύπλοκη και μερικά από τα συμπτώματα μπορεί να σχετίζονται με διάφορες ασθένειες, καλό είναι να επικοινωνείτε με το γιατρό σας αν παρατηρήσετε κάτι περίεργο.
Για τον μέσο κάτοικο της Δύσης, μία επίσκεψη στην Ιαπωνία είναι πολιτισμικό σοκ. Τα λαμπερά φώτα του Τόκιο, οι ιστορικοί ναοί του Κιότο και η υψηλή μόδα στη Φουκουόκα είναι μόλις λίγα από τα εντυπωσιακά παράξενα στο κράτος του Ανατέλλοντος Ηλίου.
Η Ιαπωνική κουλτούρα έχει τις ρίζες της σε κανόνες, στην παράδοση και την εθιμοτυπία και η τήρηση των άγραφων νόμων είναι υψίστης σημασίας για τους επισκέπτες προκειμένου να νιώσουν αποδεκτοί.
Πριν λοιπόν επισκεφθείτε τα δημόσια λουτρά ή τους εντυπωσιακούς ναούς, πριν καν βγείτε από το αεροπλάνο σας, εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να αποφύγετε να κάνετε κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στην Ιαπωνία.
Μην τοποθετείτε επαγγελματικές κάρτες στην πίσω τσέπη σας και μην τις παίρνετε με το ένα χέρι.
Οι Ιάπωνες είναι πολύ περήφανοι για τη δουλειά τους και η επαγγελματική κάρτα τους αποτελεί σύμβολο της υπερηφάνειας και του στάτους τους. Οταν σας δίνουν μια επαγγελματική κάρτα αποδεχτείτε την και με τα δύο χέρια, με τα δάχτυλα τοποθετημένα στις άκρες της κάρτας και βάλτε την με προσοχή στο πορτοφόλι σας ή σε ένα ασφαλές μέρος για να δείξετε σεβασμό.
Μην επιδιώκετε χειραψία όταν συναντάτε κάποιον
Ενώ οι περισσότεροι Ιάπωνες, ακόμη και σε αγροτικές περιοχές, γνωρίζουν ότι οι Δυτικοί κάνουν χειραψία τους φαίνεται περίεργο και ανόητο. Υποκλιθείτε σιγά από τη μέση όταν γνωρίζετε κάποιον. Αν συναντήσετε κάποιον με υψηλή πολιτική ή κοινωνική θέση, τότε κάνετε μεγαλύτερη υπόκλιση.
Μην φοράτε τα παπούτσια μέσα σε σπίτια ή σε χώρους γραφείων
Το τατάμι, το παραδοσιακό χαλί που καλύπτει τα πατώματα στα ιαπωνικά σπίτια καταστρέφεται όταν έρχεται σε επαφή με τα παπούτσια.Κάλτσες ή γυμνά πόδια είναι κατάλληλες επιλογές.
Μην απευθύνεστε σε Ιάπωνα φίλο με το μικρό του όνομα
Ο σωστός τρόπος για να απευθυνθείτε σε ένα φίλο, χρησιμοποιείτε το επώνυμο του και προσθέτετε την κατάληξη «san», δείχνοντας σεβασμό για το όνομα της οικογένειας. Στα αγόρια μικρής ηλικίας μπορείτε να τα αποκαλείτε με το επώνυμο τους και την κατάληξη «kun» ενώ στα μικρά κορίτσια την κατάληξη «chan». Ενας δάσκαλος ή σύμβουλος θα πρέπει να ονομάζεται «Sensei» ενώ αν μιλάτε με κάποιον σε υψηλή θέση πρέπει να χρησιμοποιήσετε το επίθετο του με την κατάληξη «Sama » για να δείξετε επιπλέον σεβασμό.
Μην φοβάστε να ρουφήξετε τα νουντλς σας
Στη Δύση, το να κάνετε θόρυβο όταν τρώτε θεωρείται αγενές. Στην Ιαπωνία όταν ρουφάτε δυνατά δείχνετε στον σεφ ότι απολαύσατε το πιάτο του.
Κρύψτε τα τατουάζ στα δημόσια λουτρά
Ένα ταξίδι στην Ιαπωνία δεν είναι πλήρες χωρίς να επισκεφθείτε τις φημισμένες θερμές πηγές. Ωστόσο καλό είναι να κρύψετε τα τατουάζ όταν γδύνεστε γιατί ειδικά στις αγροτικές περιοχές, παραπέμπουν σε μέλη της Για Κου Ζα.
Μην αφήνετε φιλοδώρημα
Η νοοτροπία στην Ιαπωνία είναι «γιατί να πληρώσω περισσότερο για να κάνεις τη δουλειά σου σωστά;». Το ίδιο ισχύει και για τα εστιατόρια και τα ταξί.
Οι κανόνες της Ιαπωνίας - προφορικοί και πολιτιστικοί - μπορεί να είναι μία πρόκληση για τον επισκέπτη, ωστόσο οι περισσότεροι Ιάπωνες γνωρίζουν επίσης τις αρχές της Δυτικής κουλτούρας και ξέρουν τι να περιμένουν από τους τουρίστες.
www.iefimerida.gr/

Το πρώτο 15ήμερο του Ιουνίου αναμένεται να ξεκινήσει η αεροπορική σύνδεση της Αλεξανδρούπολης με τη Λήμνο. Η σύνδεση θα γίνει αεροσκάφη εταιρείας που ειδικεύεται σε πτήσεις από και προς τα ελληνικά νησιά.

Μάλιστα σχετική πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο γραφείο του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Β. Λαμπάκη σύσκεψη εκπροσώπων των τοπικών φορέων.

Κατά πάσα πιθανότητα θα πραγματοποιούνται τρία δρομολόγια την εβδομάδα ενώ η τιμή του εισιτηρίου αναμένεται να μην είναι ιδιαίτερα υψηλή δεδομένου του ότι τα τέλη του αεροδρομίου της Λήμνου είναι αντίστοιχα με αυτά του αεροδρομίου "Δημόκριτος".

Τα δρομολόγια θα ισχύουν επ' αόριστον ενώ αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη - Λήμνος θα συνδέεται και με άλλα νησιά μέσω ανταποκρίσεων.

Και με έκαναν καλύτερη μητέρα αλλά και... καλύτερο άνθρωπο! Στο άρθρο της που δημοσιεύθηκε στους New York Times Shouting Is the New Spanking (Οι Φωνές είναι το Νέο Ξύλο) η Amy McCready, οικογενειακή σύμβουλος και ιδρύτρια του συμβουλευτικού site για γονείς Positive Parenting Solution μας εξηγεί ότι σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, οι υστερικές φωνές και τα ουρλιαχτά, έχουν αντικαταστήσει σήμερα το παραδοσιακό «ξύλο, που βγήκε από τον παράδεισο».

Οι γονείς σύμφωνα με την δόκτορα Μακ Κρίντι ταλαιπωρημένοι και με τα ενοχικά τους σύνδρομα γιγαντωμένα μέσα τους, ψάχνουν να βρουν τον κατάλληλο τρόπο να επιβληθούν στα παιδιά τους.

Και ενώ για τους περισσότερους γονείς σήμερα είναι αυτονόητο ότι το ξύλο ανήκει στο παρελθόν ως παιδαγωγική μέθοδος, παρ' όλα αυτά δεν μπορούν να επιβληθούν στον εαυτό τους κάθε φορά που οι μικροί μπόμπιρες αδυνατούν να πειθαρχήσουν στις υποδείξεις τους. Και καταφεύγουν στις φωνές. Το αποτέλεσμα είναι οι ενοχές να γίνονται ένας φαύλος κύκλος που δεν σταματά ποτέ.

Αποτέλεσμα: Το μόνο που πετυχαίνουν οι γονείς με την υψωμένη φωνή είναι να εθίζονται τα παιδιά σε τέτοιου τύπου αντιδράσεις και φυσικά να συνεχίζουν ανενόχλητα.

Αν μάλιστα οι φωνές συνοδεύονται από οργή, προσβολές ή ακόμη και σαρκασμό, τότε υπάρχει περίπτωση να δημιουργήσουν στο παιδί αισθήματα απόρριψης.

Πριν λοιπόν φωνάξετε ξανά σκεφτείτε ότι τώρα είστε σε θέση να τρομοκρατείτε μία ύπαρξη που αδυνατεί να σας αντιμετωπίσει, αλλά την ίδια στιγμή προετοιμάζετε το μελλοντικό «νευρικό και αγενή» γιο ή κόρη.

1. Όταν σταμάτησα να ουρλιάζω, ένιωσα καλύτερος άνθρωπος

Σταμάτησα να πηγαίνω για ύπνο με έναν κόμπο στο στομάχι, επειδή ένιωθα «η χειρότερη μαμά του κόσμου». Σταμάτησα να ακούω από τα παιδιά μου «είσαι η χειρότερη μαμά του κόσμου». Σταμάτησα να νιώθω ενοχές επειδή ο σύντροφός μου με κοίταζε σα να ήμουν «η χειρότερη μαμά του κόσμου». Και η χειρότερη σύντροφος και η χειρότερη ερωμένη. 

2. Τα παιδιά είναι το (μόνο) κοινό που θέλουμε να μας αποδέχεται

Όλες οι μαμάδες κρύβουμε μέσα μας ένα Δόκτωρ Τζέκιλ και έναν Κύριο Χάιντ. Μπροστά στους ξένους κάνουμε τις καλές και τις υπομονετικές, προκειμένου να μην μας κρίνουν αρνητικά  και όταν γυρίζουμε σπίτι γινόμαστε αληθινές μέγαιρες. Ωστόσο αυτό, από τη μια μπερδεύει τα παιδιά από την άλλη μπερδεύει εμάς τις ίδιες. Η συνέπεια στην συμπεριφορά δεν είναι μόνο καλό παράδειγμα για τα παιδιά αλλά θετικό και για εμάς τις ίδιες.     

3. Τα παιδιά είναι παιδιά, αλλά επίσης είναι και άνθρωποι 

Όπως εγώ, έτσι και τα παιδιά, έχουν τις καλές και τις κακές τους μέρες. Κάποιες μέρες είναι αξιαγάπητα, γλυκά και υπάκουα και άλλες είναι στριμμένα, ανόρεχτα και ανυπάκουα. Άλλωστε αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ, είναι ότι τα παιδιά καθώς μεγαλώνουν μαθαίνουν. Και έχουν δικαίωμα στο λάθος. Και κανείς δε θέλει να του ουρλιάζουν όταν κάνει λάθος. Εσείς θέλετε;

4 .Δεν μπορώ να ελέγχω πάντα τις πράξεις των παιδιών μου, αλλά μπορώ πάντα να ελέγχω τις αντιδράσεις μου. 

Αντί κάθε φορά που σκοντάφτω σε ένα lego, να του βάλω τις φωνές, μήπως να πάρω μια βαθιά ανάσα και να του επαναλάβω (για χιλιοστή φορά)….«δεν είπαμε να μαζεύουμε τα παιχνίδια μας;»

5. Τα ουρλιαχτά δεν «πιάνουν» 

Θα το έχετε διαπιστώσει και εσείς. Όταν ζητάτε κάτι με ευγένεια το αποκτάτε πολύ πιο εύκολα. Αντίθετα όταν ζητάτε κάτι με αγένεια, ο απέναντι σας αντιδράει αρνητικά. Επίσης συνήθως μαζί με την υστερία που μας πιάνει αρχίζουμε και κάνουμε πολύπλοκες τις εντολές μας προς τα παιδιά: «βιάσου, πιες το γάλα σου, δέσε τα κορδόνια σου, πάρε το μπουφάν σου, αργήσαμε…» Κανένα παιδί δε μπορεί να αποθηκεύσει τόσες εντολές. Και να τις ακολουθήσει βέβαια    
  
6. Όταν σταματήσεις να φωνάζεις μπορεί να σου συμβούν υπέροχα πράγματα 

Όταν είσαι ήρεμος απολαμβάνεις σαφώς πιο έντονα τις όμορφες στιγμές. Ακόμη και το «μαμά σ’ αγαπώ» παίρνει μια άλλη διάσταση τότε. Θυμηθείτε τις στιγμές που βάζετε τα παιδιά για ύπνο. Αυτές είναι οι καλύτερες στιγμές της ημέρας και οι στιγμές που τα παιδιά μπορούν να μοιραστούν μαζί μας τα πιο όμορφα συναισθήματα. Ξέρετε γιατί; Διότι τότε δεν ουρλιάζουμε. 

7. Κάποιες φορές το να σταματήσεις να φωνάζεις είναι μια πρόκληση, αλλά δεν είναι πάντα εφικτό.

8. Πολύ συχνά το πρόβλημα βρίσκεται σε εμένα και όχι στα παιδιά μου

Είναι μια αλήθεια που συχνά οι μαμάδες τη βιώνουν και ως ενοχή: Φωνάζω στα παιδιά, γιατί είχα στρες στη δουλειά, γιατί «περιμένω περίοδο», ή γιατί με σύγχισε ένας οδηγός στο δρόμο. Φταίει κάποιος άλλος και την πληρώνει κάποιος άλλος. Πόσο άδικο είναι αυτό;   

9. Όταν φροντίζω τον εαυτό μου με βοηθάει να μη φωνάζω

Όταν νιώθετε απίστευτα χαλαρωμένη από τη γιόγκα, όταν έχετε μόλις βγει από ένα ζεστό μπάνιο, όταν έχετε γυρίσει μόλις από το κομμωτήριο, ή από μια έξοδο με τις φίλες σας, έχετε προσέξει πως δεν έχετε όρεξη για φωνές; Απόλυτα φυσιολογικό. Όταν φροντίζετε μόνο τους άλλους και αφοσιώνεστε σε αυτούς ψυχή και σώμα, είναι φυσικό να έχετε νεύρα και κάποιες φορές να ξεσπάτε άσχημα. Όταν φροντίζετε και τον εαυτό σας είναι φυσικό να νιώθετε πιο ήρεμη, πιο χαλαρή και πιο αξιαγάπητη. Τα παιδιά σας θα συμφωνήσουν σ’ αυτό.

10. Όταν δε φωνάζω νιώθω υπέροχη 

Εκτός από πιο ήρεμη, πιο αξιαγάπητη και πιο χαλαρή, νιώθω και πιο λαμπερή. Πηγαίνω για ύπνο χωρίς ενοχές και ξυπνάω πιο χαρούμενη. Νιώθω πιο όμορφη και πιο καλή. Και τα παιδιά μου το βλέπουν.   Και μ’ αγαπούν γι’ αυτό.

Ελένη Χαδιαράκου



Μία τελευταία αποκάλυψη για τη χρήση της κάμερας στο Android, αναφέρει ότι υπάρχουν εφαρμογές που χρησιμοποιούν τη φωτογραφική μηχανή του smartphone, χωρίς οι χρήστες να το γνωρίζουν.

Αυτό το γεγονός μπορεί να πάρει δυσσάρεστες διαστάσεις αφού μια κακόβουλη εφαρμογή θα μπορούσε να τραβά φωτογραφίες ή και βίντεο και να τα στέλνει σε κάποιο απομακρυσμένο σημείο.

Η ασφάλεια των smartphones είναι στο επίκεντρο της προσοχής και η αποκάλυψη ότι οι φωτογραφικές μηχανές λειτουργούν ακόμη και εν αγνοία του χρήστη, δημιουργούν μεγάλο προβληματισμό.

Ο Szymon Sidor δημοσίευσε πρόσφατα ένα άρθρο, όπου εξηγεί με μεγάλη λεπτομέρεια πώς τα δικαιώματα χρήσης της κάμερας στο Android μπορεί να παραποιηθούν και πώς μπορεί να εξαπατηθεί ο χρήστης.

Κανονικά, η φωτογραφική μηχανή θα πρέπει να λαμβάνει φωτογραφίες μόνο όταν το κλείστρο είναι ανοικτό και απεικονίζονται όσα "βλέπει" στην οθόνη. Επομένως, είναι απίθανο για τον χρήστη να αγνοήσει ότι η εφαρμογή της κάμερας ανοίγει μόνη της και τραβά φωτογραφίες.

Το κλειδί για να εξαπατηθεί ο χρήστης είναι να βρεθεί ένας τρόπος, ώστε να "συσκοτιστεί" το κλείστρο της κάμερας με κάποιο τρόπο. Μετά από πολλές προσπάθειες, ο Sidor κατάλαβε ότι το μέγεθος της οθόνης που απεικονίζει όσα βλέπει η κάμερα μπορεί να μικρύνει μέχρι και 1 pixel.

Σε ένα σύγχρονο τηλέφωνο με Android, 1 pixel σε μια οθόνη 1080p δεν είναι τίποτα, και θα είναι σχεδόν αδύνατο να το εντοπίσει ο χρήστης. Μέσω αυτής της παραποίησης της οθόνης που έκανε, διαπίστωσε ότι η εφαρμογή που έφτιαξε, μπορούσε να τραβήξει φωτογραφίες και να τις στέλνει με email από τη συσκευή, ακόμη και όταν ο χρήστης κοιτάζει την οθόνη, χωρίς να αντιληφθεί ότι αυτό συμβαίνει.

Όσον αφορά στις άδειες χρήσης των εφαρμογών, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βεβαιωθεί κανείς ότι αυτό δεν θα συμβεί στο τηλέφωνο ή το tablet του. Ο χρήστης αυτό που έχει να κάνει, είναι να επιβεβαιώσει κατά την εγκατάσταση μιας εφαρμογής από το Play Store ποια δικαιώματα ζητούνται. Αν η εφαρμογή δεν έχει σχέση με τη φωτογραφική μηχανή, δεν θα πρέπει να ζητά την άδεια να χρησιμοποιεί την κάμερα.

Το Android έχει επίσης ένα αρχείο διεργασιών του συστήματος που επιτρέπει να γνωρίζουν οι χρήστες ποιες εφαρμογές τρέχουν στο παρασκήνιο και ποιες ζητούν άδεια για να λειτουργήσουν.

Εκτός των παραπάνω ελέγχων που μπορεί καθένας να κάνει, ένα antimalware πρόγραμμα προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο ασφαλείας και υπάρχουν αξιόλογα προγράμματα που είναι και δωρεάν και αξίζει να τα εγκαταστήσετε.

Πηγή: e-pcmag.gr
Η εταιρεία ηλεκτρονικών συσκευών Microsoft έφερε στο φως της δημοσιότητας το νέο της tablet, Surface Pro 3. Το νέο αυτό προϊόν διαθέτει μεγαλύτερη οθόνη και γρηγορότερο επεξεργαστή από τον προκάτοχό του και η εταιρεία αποκαλύπτει ότι στόχος της είναι το Surface Pro 3 να αντικαταστήσει τα laptop.

Το νέο μοντέλο διαθέτει οθόνη αφής full HD 12 ιντσών, σύμφωνα με πηγές από το BBC, δηλαδή η οθόνη του είναι 38% μεγαλύτερη από το αμέσως προηγούμενο μοντέλο. Επιπλέον, η εταιρεία υποστηρίζει ότι το Surface Pro 3 έχει πάχος 9,1mm γεγονός που το χαρακτηρίζει ως το «λεπτότερο» υπολογιστή και επιπλέον διαθέτει επεξαργαστή 4ης γενιάς Intel higher end Core. Διαθέτει μνήμη Ram 8GB και λειτουγικό σύστημα Windows 8.1 Pro.

Ζυγίζει μόλις 800 γραμμάρια και σύμφωνα με την Microsoft το νέο Surface Pro 3 έχει απόδοση 10% μεγαλύτερη από το προηγούμενο μοντέλο, Surface Pro 2. Τέλος, η μπαταρία του είναι σχεδιασμένη να διαρκεί μέχρι και 9 ώρες.

Η εταιρεία διαφημίζει το νέο της προϊόν ως « το tablet που θα αντικαταστήσει την τεχνολογία των laptop» , συγκρίνοντάς το με ένα από τα laptop της Apple.

Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι πρόσφατες έρευνες αγοράς της εταιρείας IDC, έδειξαν ότι το Surface της Microsoft είχε μερίδιο μόλις 1,5% στην παγκόσμια αγορά των tablets, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 640,000 κομμάτια, το πρώτο τρίμηνο του 2014. Το ποσοστό αυτό είναι μικρότερο από το ποσοστό των πωλήσεων tablet που είχε σημειωθεί την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Ωστόσο, η εταιρεία διαφημίζει ότι το νέο προϊόν της έρχεται να αντικαταστήσει τα laptop, συγκρίνοντάς το περισσότερο με τα laptop της Apple παρά με τα iPad. Ο διευθυντής ερευνών της IDC, John Delaney, μιλώντας στο BBC αναφέρει ότι, “Tο γεγονός ότι το Surface Pro 3 κατέχει ένα μικρό ποσοστό στην αγορά των tablet, ουσιαστικά δεν παίζει κανέναν ρόλο διότι το νέο tablet είναι σχεδιασμένο να απευθύνεται σε αυτούς που θέλουν να αγοράσουν υπολογιστή”.

Το νέο προϊόν αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα στην αγορά και πηγές από το BBC αναφέρουν ότι η τιμή του βασικού Surface Pro 3 θα ξεκινάει από 799$ .

http://www.fpress.gr
Δεν είναι μόνο οι άνθρωποι που αφιερώνουν λίγο -ή περισσότερο- χρόνο σκέψης, προτού αποφασίσουν να κάνουν κάτι. Ακόμη και οι μύγες έχουν την απαραίτητη νοημοσύνη να κάνουν κάτι ανάλογο, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

Η μελέτη δείχνει ότι όσο πιο δύσκολη είναι η απόφαση που πρέπει να ληφθεί, τόσο περισσότερο μια μύγα καθυστερεί - όπως συνήθως κάνει και ένας άνθρωπος. Είναι η πρώτη φορά που διαπιστώνεται κάτι τέτοιο σε ένα έντομο, όπως η μύγα.

Οι ερευνητές, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Science", σύμφωνα με το BBC και τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης», έκαναν πειράματα με μύγες των φρούτων (δροσόφιλες), οι οποίες έπρεπε να διακρίνουν ανάμεσα σε διαφορετικές οσμές. Όσο πιο παρεμφερείς ήταν οι μυρωδιές, τόσο η μύγα καθυστερούσε να διαλέξει.

Οι δοκιμές αυτές, που κράτησαν πέντε χρόνια, έδειξαν ότι τα έντομα δεν λειτουργούν ενστικτωδώς ή παρορμητικά, όπως θα περίμενε κάποιος, αλλά αντίθετα φάινονται να το «σκέφτονται», προχωρώντας σε συλλογή και επεξεργασία πληροφοριών από το περιβάλλον τους, προτού κάνουν κάποια επιλογή για το πώς θα κινηθούν.

Αυτή ακριβώς η συμπεριφορά, δηλαδή η αναβολή της δράσης ώσπου να συγκεντρωθούν οι αναγκαίες πληροφορίες για να ληφθεί η κατάλληλη απόφαση, θεωρείται ένα από χαρακτηριστικά της ανώτερης νοημοσύνης στους ανθρώπους και στους πιθήκους - και φαίνεται πως δεν είναι άγνωστη ακόμη και στις μύγες, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

«Η απεξάρτηση της δράσης από αυτόματες αντιδράσεις θεωρείται διακριτικό γνώρισμα της νοημοσύνης. Τα ευρήματά μας δείχνουν ότι οι μύγες των φρούτων έχουν μια τέτοια εκπληκτική νοητική ικανότητα, που έως τώρα είχε περάσει απαρατήρητη», δήλωσε ο ερευνητής.

Πρόκειται, όπως είπε, «για την πιο σαφή μέχρι σήμερα ένδειξη μιας νοητικής (γνωστικής) διαδικασίας σε έναν πολύ απλό εγκέφαλο. Οι άνθρωποι έβλεπαν τα έντομα σαν μικρά ρομπότ, που απλώς αντιδρούν αντανακλαστικά στα ερεθίσματα του περιβάλλοντος. Τώρα ξέρουμε πως αυτό δεν είναι σωστό. Γνωρίζουμε πλέον ότι οι νοητικές (γνωστικές) ικανότητες συναντώνται πολύ χαμηλά στο εξελικτικό δέντρο».

Οι ερευνητές έδειξαν επίσης ότι ένα γονίδιο, το FoxP, το οποίο ενεργοποιεί σχεδόν 200 νευρώνες του εγκεφάλου (από τους συνολικά περίπου 200.000 που έχει ο εγκέφαλος του εντόμου), εμπλέκεται στη διαδικασία λήψης αποφάσεων της μύγας και μπορεί να τη δυσκολέψει.

Οι μύγες που, λόγω μετάλλαξης, απέκτησαν το εν λόγω γονίδιο, έγιναν πιο αναποφάσιστες και χρειάζονταν περισσότερο χρόνο για να διαλέξουν, αν και η απόφασή τους συνέχιζε να είναι συνήθως η σωστή. Αυτό, κατά τους ερευνητές, δείχνει ότι υπάρχει ένα μικρό κύκλωμα εγκεφαλικών νευρώνων σχετικό με το συγκεκριμένο γονίδιο, που ασχολείται με την υποστήριξη των αποφάσεων ακόμη και σε μια μύγα.

Όπως ανέφερε άλλος ερευνητής, «προτού ληφθεί κάποια απόφαση, τα εγκεφαλικά κυκλώματα συλλέγουν πληροφορίες, όπως ένας κουβάς μαζεύει νερό.

Μόλις οι πληροφορίες που έχουν συλλεχθεί, φθάσουν σε ένα ορισμένο επίπεδο, τότε πυροδοτείται η απόφαση. Όταν το γονίδιο FoxP είναι ελαττωματικό, είτε μειώνεται η ροή πληροφοριών μέσα στον "κουβά", είτε ο "κουβάς" εμφανίζει διαρροή».

Οι μύγες έχουν μόνο ένα γονίδιο FoxP, ενώ οι άνθρωποι τέσσερα. Τα ανθρώπινα γονίδια FoxP1 και FoxP2 έχουν συσχετιστεί με την εξελικτική ανάπτυξη της γλώσσας και της νόησης, καθώς και την μάθηση δύσκολων δραστηριοτήτων όπως το παίξιμο του πιάνου.
real.gr
Κάνετε καθημερινά μπάνιο και έχετε δοκιμάσει κάθε αποσμητικό που κυκλοφορεί στην αγορά, όμως η κακοσμία επιμένει...

Τι μπορεί να φταίει;

Εν μέρει αυτό οφείλεται στο DNA σας, καθώς τα γονίδια καθορίζουν πόσο ιδρώτα παράγουν οι αδένες στις μασχάλες. Επίσης, σημαντικό ρόλο παίζουν τα βακτήρια που ζουν και αναπαράγονται στην επιδερμίδα. Τα βακτήρια αυτά διασπούν τις πρωτεΐνες που βρίσκονται στον ιδρώτα, απελευθερώνοντας την άσχημη μυρωδιά.

Παρ' όλα αυτά, ο γιατρός και χημικός Τσαρλς Στιούαρτ υποστηρίζει πως υπάρχει ένας ακόμη λόγος για την κακοσμία του σώματος που λίγοι γνωρίζουν!

Πρόκειται για ένα αγαπημένο λαχανικό που καταναλώνουμε καθημερινά τους καλοκαιρινούς μήνες και αυτό είναι η τομάτα!

Ο Δρ Στιούαρτ συνεργάζεται με φαρμακευτικές εταιρίες εδώ και 20 χρόνια, αναζητώντας νέες θεραπείες για δερματοπάθειες όπως το έκζεμα.

Αρχικά παρατήρησε ότι στο κοτσάνι της τομάτας υπάρχει ένα δύσοσμο έλαιο. Το έλαιο αυτό περιέχει τερπένια, μια ομάδα ουσιών που προσδίδουν σε φρούτα και λαχανικά – όπως τα πορτοκάλια και τα λεμόνια – τη χαρακτηριστική μυρωδιά και γεύση τους.

Ο ρόλος αυτών των ουσιών στην κακοσμία εντοπίζεται στον τρόπο με τον οποίο διασπώνται από τα ένζυμα, καθώς κατά τη διαδικασία αυτή παράγονται χημικές ουσίες που αντιδρούν με το αντιοξειδωτικό λυκοπένιο της τομάτας. Στη συνέχεια, παράγονται άλλες χημικές ουσίες που επηρεάζουν τη μυρωδιά του ιδρώτα.

Η μελέτη του Δρ Στιούαρτ στο επιστημονικό περιοδικό Medical Hypotheses αναφέρει πως ακόμη και 50 με 100 γραμμάρια τομάτας είναι αρκετά για να «εξουδετερώσουν» το αποσμητικό ή την κολόνια σας.

http://www.onmed.gr 

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!