Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Το κρουαζιερόπλοιο του 1 δισ. δολαρίων που «απογειώνει» τα ταξίδια
Στο νέο κρουαζιερόπλοιο, Norwegian Bliss, οι επιβάτες μπορούν να οδηγήσουν κάρτ σε μια διώροφη διαδρομή, να ακούσουν μια μπάντα που παίζει Beatles μέσα σε ένα αντίγραφο του εμβληματικού Cavern Club του Λίβερπουλ ή να παίξουν με λέιζερ σε μια αίθουσα με θέμα το διάστημα.
Αυτές είναι μόνο τρεις από τις δεκάδες επιλογές διασκέδασης στο πλοίο, το οποίο κόστισε 1 δισ. δολάρια για να κατασκευασθεί και θα ταξιδέψει στα νερά της Αλάσκας αυτό το καλοκαίρι και στην Καραϊβική το χειμώνα. Οι τιμές για ταξίδι μιας εβδομάδας, στην Αλάσκα, στα μέσα Ιουλίου, κυμαίνονται από $2.800 ανά ζευγάρι για εσωτερική καμπίνα και ξεπερνούν τις $11.000 για τις σουίτες της εταιρείας.
Οι μέρες που η ψυχαγωγία στη θάλασσα συνδεόταν με ένα σαλόνι κοντά στο μίνι καζίνο και επιτραπέζια παιχνίδια στο κατάστρωμα του σκάφους πέρασαν. Καθώς η Norwegian Cruise Line Holdings., η Carnival, και η Royal Caribbean Cruises κατασκευάζουν όλο και πιο μεγάλα σκάφη προσπαθώντας να προσελκύσουν νέους επισκέπτες, παρουσιάζουν εξοπλισμό ικανό για να προσφέρει όλο και πιο ιδιαίτερες δραστηριότητες πάνω στο πλοίο.
Το νεότερο σκάφος της Carnival, το Horizon 3.960 επιβατών, διαθέτει θεματικό πάρκο νερού, νυχτερινό κέντρο εμπνευσμένο από την Αβάνα και θέατρο. Τον Μάρτιο, η Royal Caribbean βάπτισε το μεγαλύτερο πλοίο της,  χωρητικότητας 5.518 επιβατών, Symphony of the Seas, που διαθέτει εγκαταστάσεις υγρού στίβου και ειδικό χώρο για σέρφινγκ πάνω... στο πλοίο.
Πληρώνεις για διασκέδαση
Η Norwegian, η παλιότερη και μικρότερη από τις 3 εταιρείες, πήγε ένα βήμα πιο μπροστά το παραδοσιακό μοντέλο φαγητού στις κρουαζιέρες πριν από 18 χρόνια, όταν επέτρεψε στους ταξιδιώτες να επιλέγουν έλευθερα σε ποιο εστιατόριο θέλουν να φάνε.
Από τότε, έχει τροποποιήσει το μοντέλο αυτό προσθέτοντας εξειδικευμένα εστιατόρια που χρεώνουν λίγο παραπάνω εκείνους που θέλουν να φάνε πχ ένα φιλέτο rib-eye (20 δολ.) και πουρέ πατάτες με λάδι τρούφας (3 δολ.). Ξεκίνησε επίσης να προσφέρει στους πλούσιους πελάτες, έναντι υψηλής τιμής, πρόσβαση σε τμήματα του πλοίου του που ονομάζονται Haven, με ξεχωριστές πισίνες, σπα και χώρους για φαγητό.
Κι άλλες γραμμές κρουαζιέρας έχουν αντιγράψει το συγκεκριμένο μοντέλο επιλογών εστιατορίου με επιπλέον χρεώσεις για τα γεύματα. Τώρα η Norwegian, η οποία, όπως και οι κύριοι ανταγωνιστές της, έχει έδρα στο Μαϊάμι, ζητά από τους επισκέπτες να πληρώσουν λίγο περισσότερο για τη διασκέδαση τους.
cruise
Για παάδειγμα τα καρτ στο Bliss κοστίζουν 9,95 δολ. για 8 γύρους, ενώ τα λέιζερ είναι $5 για περίπου 10 λεπτά «γαλαξιακού πολέμου».
«Αυτό που προσπαθούν να κάνουν είναι να περιορίσουν τα πλήθη», εκτιμά ο Stewart Chiron, ο οποίος διαχειρίζεται το online ταξιδιωτικό site cruiseguy.com. Το κόστος «δεν πρόκειται να αποτρέψει κάποιον από το να πάει. Μπορεί όμως να τον αποτρέψει από το να το κάνει 20 φορές» προσθέτει.
Η στρατηγική αυτού του τύπου αποδίδει υποστηρίζει η Norwegian, η οποία δήλωσε ότι τα έσοδα που προκύπτουν πάνω στα πλοία της κατέχουν την πρώτη θέση μεταξύ των μεγάλων κρουαζιερόπλοιων κι ανέρχονται στα $76 την ημέρα.

Την παρουσία οργανικών ουσιών στο έδαφος του Αρη ανακοίνωσε η NASA και πλέον έρχεται πιο κοντά στην πιθανότητα να ανακαλύψει ζωή στον πλανήτη.
Αν και το αμερικανικό ρόβερ Curiosity δεν βρήκε ίχνη αρχαίας ή σύγχρονης μικροβιακής ζωής στον «Κόκκινο Πλανήτη», αδιάσειστα στοιχεία που επιβεβαιώνουν για πρώτη φορά πέραν πάσης αμφιβολίας την παρουσία οργανικών ουσιών στο έδαφος του.
Παράλληλα, επιβεβαιώθηκε ακόμη ότι όχι μόνο μια βασική οργανική χημική ένωση, το μεθάνιο, υπάρχει στην αρειανή ατμόσφαιρα, πιθανότατα προερχόμενο από κάποια άγνωστη πηγή στην επιφάνεια ή στο υπέδαφος του πλανήτη, αλλά επίσης εμφανίζει έντονες εποχικές διακυμάνσεις.
Οι δύο αυτές ανακαλύψεις είναι ιδιαίτερα σημαντικές για την αστροβιολογία, δηλαδή της πιθανότητας ανακάλυψης ζωής πέραν της Γης, γι’ αυτό η NASA θεώρησε σκόπιμο να τις προβάλει διοργανώνοντας σχετική συνέντευξη Τύπου. Η συνδυασμένη παρουσία οργανικών ουσιών στο έδαφος και μεθανίου στην ατμόσφα

To broccoli coffee, ή αλλιώς, ο καφές από μπρόκολο, είναι η νέα μόδα που ξεκίνησε στην Αυστραλία η η Hort Innovation και ο Οργανισμός Επιστημονικής και Βιομηχανικής Έρευνας της Κοινοπολιτείας στην Αυστραλία, σε μία προσπάθεια να βάλουν περισσότερο τα λαχανικά στη διατροφή των καταναλωτών.
Όπως εξηγεί η επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Μέρι Ανι Ογκαστιν, η αξιοποίηση των λαχανικών σε σκόνη μπορεί να είναι ευεργετική για την υγεία, ενώ συνιστά κερδοφόρο «άνοιγμα» για τους παραγωγούς.
Ο συγκεκριμένος καφές αποτελείται μόνο από σκόνη του λαχανικού. Μάλιστα, δύο κουταλιές σκόνης, περιέχουν μια ολόκληρη μερίδα του λαχανικού.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!