Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Για μια ακόμα φορά το γύρο του διαδικτύου κάνουν διάφορες αναφορές που κάνουν λόγο για χρεώσεις στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο.

Όπως αναφέρει η Mirror, αρκετοί χρήστες του Facebook εξέφρασαν αυτήν την εβδομάδα την ανησυχία τους ότι η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης ξεκινά τις χρεώσεις από το Νοέμβριο, με κόστος 2.99 δολάρια ανά μήνα.

Ασφαλώς πρόκειται για ψεύτικη είδηση, η οποία δημοσιεύτηκε στη σατιρική ιστοσελίδα National Report και έγινε viral, με πολλούς ωστόσο στην πορεία να την παρουσιάζουν ως αληθινή.

Η ψεύτικη είδηση μάλιστα περιελάμβανε και υποτιθέμενες δηλώσεις του Μαρκ Ζούκεμπεργκ.

Πολλοί χρήστες, οι οποίοι πίστεψαν ότι σύντομα θα αρχίσουν να πληρώνουν για τη χρήση του Facebook, άρχισαν να ανεβάζουν status εκφράζοντας την αντίθεσή τους και ζητώντας να τους απαλλάξει η υπηρεσία από το μηνιαίο ''χαράτσι''.

Ωστόσο η εταιρεία διέψευσε με επίσημη ανακοίνωσή της την είδηση και σύμφωνα με τη Mirror τεστάρουν μάλιστα ένα νέο tag το οποίο θα ενημερώνει τους χρήστες αν μια είδηση είναι σατιρική ή ψεύτικη.

http://www.newsbomb.gr
Mια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε δύο γυναίκες στις ΗΠΑ όταν άνοιξαν το πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου που είχαν νοικιάσει για να πάρουν τις βαλίτσες τους. Τι βρήκαν μέσα; Ένα φίδι.

Οι γυναίκες είχαν διανύσει με το αυτοκίνητο αρκετά χιλιόμετρο από τη Βοστόνη στην πόλη Κένεμπανκ της Πολιτείας του Μέιν. Εκεί, ανακάλυψαν και τον βασιλικό πύθωνα.

Όπως ήταν φυσικό τρόμαξαν και κάλεσαν αμέσως την αστυνομία. Το φίδι μεταφέρθηκε στο πιο κοντινό κέντρο άγριων ζώων.

Οι βασιλικοί πύθωνες γενικά δεν θεωρούνται επικίνδυνοι και κάποιοι το προτιμούν ακόμη και ως κατοικίδιο, όμως μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαριστεί τι γύρευε μέσα στο αυτοκίνητο.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσαν στα τοπικά ΜΜΕ ότι οι γυναίκες επέμειναν να νοικιάσουν άλλο αυτοκινήτο, παρότι το φίδι απομακρύνθηκε.

http://www.enikos.gr 
Υπάρχει μια συγκεκριμένη χημική ουσία που την βρίσκουμε σε μεγάλες συγκεντρώσεις σε ένα λαχανικό, η οποία, σύμφωνα με τους επιστήμονες όχι μόνο βελτιώνει την αποτελεσματικότητα της χημειοθεραπείας σε άτομα που έχουν ήδη καρκίνο, αλλά προστατεύει και από την εκδήλωση της νόσου σε υγιή άτομα.

Πρόκειται για την χημική ουσία diindolymethane -γνωστή ως DIM- η οποία σχηματίζεται στο σώμα με φυσικό τρόπο κατά τη διάρκεια της πέψης σταυρανθών λαχανικών όπως το λάχανο.

Αυτή η ουσία έχει αποδειχτεί ότι αναστέλλει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων σε ποντίκια-πειραματόζωα.

Το μόριο της DIM βελτιώνει επίσης κατά 50% την αποτελεσματικότητα μιας φαρμακευτικής ουσίας που χρησιμοποιείται κατά κόρον στην χημειοθεραπεία σε ασθενείς με καρκίνο και η οποία ονομάζεται σισπλατίνη (cispaltin).

Όλα αυτά δημοσιεύονται σε σχετική έκθεση στην επιστημονική επιθεώρηση BMC Biology. Σε αυτή την έκθεση αναφέρεται επίσης ότι αν και ήταν ήδη γνωστό ότι η DIM μπορούσε να αναστείλει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων του καρκίνου των ωοθηκών, αποδείχτηκε ότι προκαλεί ακόμα και τον θάνατο αυτών των κυττάρων, μια διαδικασία γνωστή ως απόπτωση.

Ο επικεφαλής ερευνητής Sanjay Srivastava από το πανεπιστήμιο Texas Tech των ΗΠΑ, υποστηρίζει ότι η DIM αυξάνει την επίδραση της σισπλατίνης, χωρίς να είναι τοξική σε κανονικά/υγιή κύτταρα των ωοθηκών, με το να στοχεύει την δράση της στο γονίδιο STAT3 (Signal Transducer and Activator of Transcription 3) σηματοδοτώντας έτσι όχι μόνο την έναρξη αλλά και την αύξηση της απόπτωσης των καρκινικών κυττάρων.

http://www.4news.gr

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ έσπασε τελικά τον όρκο του να παραμείνει αιώνιος εργένης και παντρεύτηκε τη δικηγόρο Αμάλ Αλαμουντίν.
«Επιβεβαιωμένο. Παντρεύτηκαν το βράδυ του Σαββάτου στη Βενετία», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Αμερικανού ηθοποιού.
Η πόλη των καναλιών και των παλατιών θύμιζε Χόλιγουντ λόγω των λαμπερών ονομάτων που προσκλήθηκαν στον γάμο, οι λεπτομέρειες του οποίου προς το παρόν παραμένουν επτασφράγιστο μυστικό.

REUTERS/ALESSANDRO BIANCHI
Μεταξύ άλλων εθεάθησαν οι ηθοποιοί Ματ Ντέιμον και Μπιλ Μάρεϊ, ο Μπόνο των U2 και η Σίντι Κρόφορντ. Το ζευγάρι αναμενόταν να παντρευτεί με πολιτικό γάμο τη Δευτέρα στο δημαρχείο της Βενετίας. Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό αν θα τελεστεί τελικά ο πολιτικός γάμος.

REUTERS/ALESSANDRO BIANCHI
Όπως μεταδίδει το Reuters, ο διάσημος ηθοποιός είχε ορκιστεί να μην ξαναπαντρευτεί, όταν πήρε διαζύγιο, το 1993, από την ηθοποιό Τάλια Μπάλσαμ. Λέγεται μάλιστα ότι είχε βάλει στοίχημα 100.000 δολάρια με τη Μισέλ Πφάιφερ ότι θα παραμείνει ελεύθερος.
Η εικόνα γνωστή και μη εξαιρετέα: τα αγόρια «κολλημένα» στην οθόνη του υπολογιστή και τα κορίτσια τους με τα χέρια σταυρωμένα να εύχονται να... πέσει το ρεύμα. Σύμφωνα με νέα στοιχεία όμως κάτι τέτοιο ανήκει στο παρελθόν καθώς οι αριθμοί αποδεικνύουν ότι ολοένα και περισσότερες γυναίκες ασχολούνται πλέον με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Πρόσφατη δημοσκόπηση της διαφημιστικής εταιρείας Internet Advertising Bureau UK, με έδρα το Λονδίνο, έδειξε ότι οι γυναίκες ξεπερνούν το 50% των χρηστών που δήλωσαν ότι έπαιξαν κάποια μορφή βιντεοπαιχνιδιού μέσα στους τελευταίους έξι μήνες. Η συγκεκριμένη τάση εμφανίζεται ιδιαίτερα ισχυρή σε γυναίκες ηλικίας 25-44 ετών, οι οποίες δήλωσαν ότι παίζουν κυρίως παιχνίδια γνώσεων ή σπαζοκεφαλιές υπό μορφή app στο κινητό τους.

Με βάση τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα - στην οποία συμμετείχαν συνολικά 4.058 άτομα ηλικίας 8-74 ετών -, οι gamers στη Βρετανία αγγίζουν τα 33,5 εκατ., αριθμός που αντιστοιχεί στο 69% του πληθυσμού της χώρας. Από αυτούς η πλειοψηφία αποτελείται από άτομα άνω των 40 ετών. Οι σαραντάρηδες, σύμφωνα με τα νούμερα, μεταφράζονται στο 27% του γενικού πληθυσμού των gamers, ενώ ένα 22% αφορά παιδιά και εφήβους. Το 54% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι τα smartphones αποτελούν τις πιο δημοφιλείς συσκευές για ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Επανάσταση στα ηλεκτρονικά παιχνίδια

«Το Διαδίκτυο και τα smartphones έχουν αλλάξει το τοπίο των βιντεοπαιχνιδιών για τα καλά» αναφέρει ο Στιβ Τσέστερ, από τη βρετανική διαφημιστική εταιρεία. «Κατάφεραν με δυο λόγια να προσφέρουν μεγαλύτερη προσβασιμότητα στο κοινό, ανοίγοντας έτσι την πόρτα και σε νέους χρήστες».

Ο ίδιος προσθέτει ότι «για παράδειγμα, κατά το παρελθόν, ένας παίκτης βιντεοπαιχνιδιών όφειλε να προμηθευτεί μια ακριβή κονσόλα και τους αντίστοιχους τίτλους παιχνιδιών, προκειμένου να μπορέσει να απολαύσει τη συγκεκριμένη εμπειρία. Τώρα το μόνο που έχει να κάνει είναι να πατήσει και να κατεβάσει μια εφαρμογή στο κινητό του».

Το 33% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι σε γενικές γραμμές προτιμά τα παιχνίδια γνώσεων και τις σπαζοκεφαλιές. Το 18% επί του συνόλου ανέφερε ότι συνήθως παίζει παιχνίδια δράσης και σκόπευσης. Το ποσοστό αυτό μάλιστα αυξανόταν στο 45% στην περίπτωση των ανδρών ηλικίας 16-24 ετών, ενώ σε εκείνους ηλικίας 25-44 ετών άγγιζε το 26%.

Από τη δημοσκόπηση φάνηκε ακόμη ότι ένας μέσος παίκτης αφιερώνει στο αγαπημένο του παιχνίδι περί τις 11 ώρες την εβδομάδα, ενώ παιδιά και έφηβοι ηλικίας 8-15 ετών παίζουν για τουλάχιστον 20 ώρες εβδομαδιαίως.

Βιντεοπαιχνίδια - σχέση: 1-0

Αλλη δημοσκόπηση της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης για gamers Pixwoo.com έδειξε ότι ο μέσος παίκτης βιντεοπαιχνιδιών ο οποίος αφιερώνει ως 12 ώρες την εβδομάδα στο χόμπι του είναι 35 ετών, παντρεμένος, με μισθό 23.000 στερλίνες τον χρόνο (δηλαδή περίπου 30.000 ευρώ ετησίως).

Οι μαρτυρίες των συμμετεχόντων ωστόσο έφεραν στο προσκήνιο και τα προβλήματα που φέρνουν τα βιντεοπαιχνίδια στα... χωράφια των προσωπικών σχέσεων, με τον μέσο gamer να τσακώνεται με το έτερόν του ήμισυ τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.

Ενας στους 20 λάτρεις βιντεοπαιχνιδιών δήλωσε ότι το χόμπι του αποτελεί βασική αιτία τσακωμού με τον/την αγαπημένη του, ενώ το 15% των δεινών gamers ανέφερε ότι η αγάπη του για τον υπολογιστή του «έπνιξε» κάποια στιγμή την αγάπη για τον/τη σύντροφό του.

Πηγή: tovima.gr
Συναγερμό στους ειδικούς σε θέματα ασφάλειας στο Διαδίκτυο έχει προκαλέσει ο εντοπισμός ενός σοβαρού κενού ασφαλείας, το οποίο μπορεί να αφήσει εκτεθειμένους σε επιθέσεις εκατοντάδες εκατομμύρια υπολογιστές, σέρβερ και φορητές συσκευές.

Το κενό ασφαλείας με την ονομασία Shellshock εντοπίστηκε σε ένα τμήμα toy λογισμικού γνωστό ως Bash (Bourne-Again SHell), το οποίο περιέχεται σε πολλά συστήματα που «τρέχουν» Linux και Mac OS X.

Το Shellshock μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αποκτηθεί εξ αποστάσεως έλεγχος οποιουδήποτε συστήματος χρησιμοποιεί το Bash.

Ορισμένοι ειδικοί εκτιμούν ότι το Shellshock είναι σοβαρότερο κενό ασφαλείας από το Heartbleed, το οποίο εντοπίστηκε τον περασμένο Απρίλιο.

Η εκτίμηση για το Heartbleed ήταν ότι περίπου 500.000 υπολογιστές σε όλο τον κόσμο ήταν εκτεθειμένοι στο κενό ασφαλείας. Ο αριθμός για Shellshock μπορεί να φτάσει τα 500 εκατομμύρια μηχανήματα.

Το πρόβλημα είναι ακόμη σοβαρότερο καθώς πολλοί διαδικτυακοί διακομιστές (server) «τρέχουν» το σύστημα Apache, το οποίο περιέχει το Bash.

Οι ειδικοί συστήνουν στους χρήστες να ελέγχουν για ενημερώσεις λογισμικού, ιδίως για συσκευές όπως οι routers.

Πηγή: in.gr
Μια φορά ένας άντρας έφευγε για ταξίδι και άφηνε πίσω του γυναίκα και παιδιά!
Καθώς το πλοίο έφευγε ο άντρας φώναζε στην γυναίκα.

-Να σκεπάζεις τα παιδιά!

Εντάξει, απαντάει η γυναίκα.
- Να τα βάζεις να κοιμούνται νωρίς!
Εντάξει, απαντάει η γυναίκα!
-Πρόσεχε να μη μου γ……….είς.
Δεν άκουσα;
-Πρόσεχε να μην μου γ……….είς τις ξαναλέει ο άντρας της.
Δεν άκουσα; ξανά απαντάει η γυναίκα!
-Πήγαινε γα…….ου μωρή.
Εντάξει αγάπη μου γλυκιά, του απαντάει με χαρά η κυρία!!!!
 
Η επαρχία Άτσεχ της Ινδονησίας, όπου εφαρμόζεται ο ισλαμικός νόμος (σαρία), ενέκρινε έναν νέο νόμο που προβλέπει την τιμωρία με 100 μαστιγώσεις όποιου...
συλλαμβάνεται να έχει ομοφυλοφιλικές σχέσεις, να διαπράττει μοιχεία ή να έχει σεξουαλικές επαφές εκτός γάμου.
Το Άτσεχ είναι η μοναδική επαρχία της Ινδονησίας, της μεγαλύτερης μουσουλμανικής χώρας στον κόσμο, όπου εφαρμόζεται η σαρία και ήδη προβλέπεται αντίστοιχη ποινή για τους κατοίκους της που παίζουν τυχερά παιχνίδια και καταναλώνουν αλκοόλ.

Οι ποινές θα εκτελούνται δημόσια και έχουν κυρίως στόχο την ταπείνωση του παραβάτη. Πάντως είναι εξαγοράσιμες έναντι ενός κιλού καθαρού χρυσού ή 100 μηνών φυλάκισης.

Αν ένα ανύπαντρο ζευγάρι συλληφθεί να φιλιέται, μπορεί να καταδικαστεί σε 30 μαστιγώσεις ή σε πρόστιμο 300 γραμμαρίων καθαρού χρυσού ή έως 30 μήνες φυλάκιση.

Ο νόμος ισχύει και για τους μη μουσουλμάνους, όμως εκείνοι μπορούν να επιλέξουν αν θέλουν να τιμωρηθούν βάσει της σαρίας ή της εθνικής νομοθεσίας, επεσήμανε ο βουλευτής Ράμλι Σουλεϊμάν.

Ο νόμος εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο και πρέπει τώρα να πάρει το πράσινο φως από το υπουργείο Εσωτερικών της Ινδονησίας

Ο Σουλεϊμάν, που προήδρευσε της επιτροπής που προετοίμασε τον νόμο, επεσήμανε ότι όλες οι αρμόδιες αρχές της χώρας έχουν δώσει το πράσινο φως για την εφαρμογή του. Παρόλα αυτά το υπουργείο Εσωτερικών είχε ανακοινώσει την προηγούμενη εβδομάδα ότι ενδέχεται να τον ακυρώσει για νομικούς λόγους.

Εξάλλου ο Σουλεϊμάν παραδέχθηκε ότι θα είναι δύσκολο να αποδειχθεί η διάπραξη κάποιων «εγκλημάτων», όπως οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις και η μοιχεία, καθώς θα χρειάζονται τέσσερις μάρτυρες για να αποδείξουν ότι τα γεγονότα συνέβησαν.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Ο Joseph Whiting, οδοκαθαριστής από το βόρειο Λονδίνο κέρδισε 4,5 εκατομμύρια λίρες (περίπου 5,7 εκατ. ευρώ) στην κλήρωση του Λόττο. Ωστόσο την ίδια μέρα πήγε κανονικά στη δουλειά, καθώς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι είχε κερδίσει.

Όπως είπε στη Mirror ο Βρετανός: «Σηκώθηκα στις 4 το πρωί, κοίταξα τον αριθμό στο teletext και είδα ότι είχα πιάσει και τους έξι αριθμούς. Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Επειδή δεν φορούσα τα γυαλιά μου νόμιζα ότι είχα κάνει λάθος και αφού τα φόρεσα τσέκαρα τους αριθμούς 2 και 3 φορές».

Στη συνέχεια το είπε στη μητέρα του, η οποία του είπε ότι δεν κάνουν τέτοια αστεία τα ξημερώματα, και εν τέλει πήγε κανονικά στη δουλειά του.

Τελικά, αφού κατάφερε να πιστέψει την απίστευτη τύχη του ο πατέρας τριών παιδιών παραιτήθηκε από την δουλειά του, έπειτα από 14 χρόνια. «Μου άρεσε η δουλειά μου αλλά δεν θα μου λείψει να ξυπνάω στις 4 το πρωί». Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ο υπερτυχερός αγόρασε το λαχείο εννέα λεπτά προτού σταματήσει η διάθεση των δελτίων.

Έχοντας πλέον αρκετά χρήματα στη διάθεσή του ο Whiting σκοπεύει να κάνει μαθήματα οδήγησης, να αγοράσει ένα μεγαλύτερο σπίτι, και να πάει στη Ντίσνεϊλαντ με τα τρία του παιδιά. Και όπως λέει σκέφτεται να αγοράσει και ένα εισιτήριο διαρκείας για την αγαπημένη του ομάδα της Άρσεναλ αν και αμφιβάλλει ότι θα βρει γιατί υπάρχει μεγάλη λίστα αναμονής.

http://www.thestival.gr
Για επτά ώρες θα τεθεί εκτός λειτουργίας τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 29 Σεπτεμβρίου το Taxisnet εξαιτίας «προγραμματισμένων...

εργασιών προληπτικής συντήρησης», σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Οι υπηρεσίες του Taxis δεν θα είναι διαθέσιμες από τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα και έως τις 7:00 το πρωί.

http://www.seleo.gr 
Θα συλλαμβάνονται μόνο αυτοί που φοροδιαφεύγουν.   Επιτέλους, τελειώνει η ταλαιπωρία εκατοντάδων χιλιάδων  οφειλετών του Δημοσίου, που οδηγούνταν...
σιδηροδέσμιοι στο Αυτόφωρο, ακόμη κι αν είχαν προχωρήσει σε ρύθμιση των οφειλών τους.

Ύστερα από έντονες πιέσεις και βουλευτών της πλειοψηφίας, το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε, επιτέλους, να προχωρήσει στην αλλαγή της σχετικής νομοθετικής διάταξης, που ποινικοποιούσε κάθε οφειλή, ορίζοντας ρητά ότι η ποινική διαδικασία θα εφαρμόζεται, μόνο, σε περιπτώσεις αποδεδειγμένης φοροδιαφυγής.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, μιλώντας σε ημερίδα του ΣΕΒ, η κυβέρνηση:

-   σχεδιάζει αλλαγές στην «ενδικοφανή» διαδικασία που θεσπίστηκε από την 1η Αυγούστου 2013 με στόχο τη διοικητική επίλυση των φορολογικών διαφορών για πρόστιμα και παραβάσεις, προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα διοικητικά δικαστήρια από υποθέσεις που μπορεί να επιλυθούν σε επίπεδο Φορολογικής Διοίκησης. Όπως και ο ίδιος αναγνώρισε, λόγω του μεγάλου όγκου των προσφυγών από φορολογουμένους, η Φορολογική Διοίκηση δεν προλαβαίνει να εξετάσει τα αιτήματα και αυτά απορρίπτονται αυτομάτως αν δεν προλάβουν να  εξεταστούν μέσα σε 60 μέρες από την αρμόδια Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών (πρώην Υπηρεσία Εσωτερικής Επανεξέτασης) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.  Ο κύριος Μαυραγάνης δήλωσε πως «εξετάζεται η πιθανότητα επιμήκυνσής της» αλλά και «η δυνατότητα πρόβλεψης ενός ενδιάμεσου σταδίου, μετά τη λήξη της ενδικοφανούς διαδικασίας και πριν την εκδίκαση από τα αρμόδια δικαστήρια».

-  εξετάζει να μπει «φρένο» στις ποινικές διώξεις για χρέη προς το δημόσιο. «Δεν αναφέρομαι στις πράξεις φοροδιαφυγής» διευκρίνισε, «αλλά στο ξεχωριστό αδίκημα της μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο, ένα ζήτημα που από κοινού με το υπουργείο Δικαιοσύνης αντιμετωπίζουμε για να δώσουμε λύση πρακτική, δίκαιη και εναρμονισμένη με τις διεθνείς πρακτικές».

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ασκείται δίωξη και αν μείνει απλήρωτη η οφειλή από φόρο επί 4 μήνες και για ύψος οφειλής από μόλις 5.000 ευρώ και άνω.


http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr
Η εμφάνιση αίματος στον κόλπο της γυναίκας μετά από το σεξ δεν είναι φυσιολογικό φαινόμενο, εκτός φυσικά και αν βρίσκεται στη φάση της περιόδου της.

Οι γυναίκες που παρουσιάζουν αιμορραγία μετά από το κολπικό σεξ είναι σημαντικό να ζητούν τη συμβουλή του γιατρού τους, ωστόσο στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι κάτι που θα πρέπει να προκαλεί ανησυχία.

Οι αιτίες που μπορεί να προκαλέσουν την παρουσία αίματος μετά τη συνουσία περιλαμβάνουν:

Μικροτραυματισμούς

Πολλές φορές στον κόλπο υπάρχει αρκετή ξηρότητα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν μικροτραυματισμοί κατά τη διάρκεια της επαφής. Η αιμορραγία αυτή μπορεί να γίνει εντονότερη, κυρίως αν ο τραυματισμός είναι βαθύς ή έπειτα από πιο βίαιες επαφές.

Διαταραχές του τραχήλου της μήτρας

Δυσπλασίες (προκαρκινικές αλλοιώσεις των κυττάρων) ή καρκίνος τραχήλου της μήτρας, πολύποδες του τραχήλου, τραχηλίτιδα (φλεγμονή ή μόλυνση του τραχήλου), εκτρόπιο του τραχήλου

Παθήσεις της μήτρας

Καρκίνος ενδομητρίου, ινομυώματα

Προβλήματα του κόλπου

Κολπίτιδα, στεγνότητα του κόλπου (ιδιαίτερα μετά την εμμηνόπαυση) καρκίνος του κόλπου

Φάρμακα

Αντισυλληπτικά χάπια, θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης

Μολυσματικές, φλεγμονώδεις παθήσεις

Ασθένειες που μεταδίδονται από το σεξ όπως χλαμύδια ή γονόρροια, φλεγμονώδεις παθήσεις της λεκάνης

Αν παρατηρείτε αίμα συχνά μετά την κολπική επαφή, τότε επιβάλλεται να επισκεφτείτε τον γυναικολόγο σας, προκειμένου να εντοπίσει την πηγή του προβλήματος.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!