Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020


Νέα κατάταξη αποκαλύπτει τις καλύτερες χώρες στον κόσμο για να μεγαλώσει ένα παιδί και η Ελλάδα απέχει αρκετά από το τοπ 10.
Στην πρώτη τριάδα κυριαρχούν οι σκανδιναβικές χώρες με την Δανία, την Σουηδία και την Νορβηγία να καταλαμβάνουν την πρώτη, δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.
Η Δανία αναγνωρίστηκε ως το καλύτερο  μέρος για να δημιουργήσει κάποιος οικογένεια χάρη στις πολύ γενναιόδωρες πολιτικές που αφορούν την άδεια μητρότητας και πατρότητας, καθώς και λόγω του δωρεάν συστήματος υγείας και του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος των χωρών αυτών.
Η Σουηδία και η Δανία αναγνωρίστηκαν ως ιδιαίτερα φιλικές για τη δημιουργία οικογένειας χώρες για παρόμοιους λόγους, καθώς επίσης και για το ιδιαίτερα ισχυρό σύστημα κοινωνικής φροντίδας και τους χαμηλούς δείκτες εγκληματικότητας.
Ο Καναδάς και η Ολλανδία συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα, ενώ ακολουθεί η Φινλανδία, η Ελβετία, η Νέα Ζηλανδία, η Αυστραλία και η Αυστρία.
Η Ελλάδα δεν κατατάσσεται στην πρώτη δεκάδα των καλύτερων χωρών για να ζει ένα παιδί, αλλά ευτυχώς ούτε στη χειρότερη δεκάδα στην οποία περιλαμβάνονται χώρες όπως το Καζακστάν, ο Λίβανος, η Γουατεμάλα, η Μιανμάρ, το Ομάν, η Ιορδανία, η Σαουδική Αραβία, το Αζερμπαϊτζάν,η Τυνησία και το Βιετνάμ.
Η Ελλάδα βρίσκεται στην 21η θέση της κατάταξης κάτω από τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και την Πολωνία και πριν από την Σιγκαπούρη, την Τσεχία και την Κροατία.
Η έκθεση που κατατάσσει τις καλύτερες χώρες αξιολόγησε 73 έθνη σε 65 διαφορετικές κατηγορίες. Η εν λόγω κατάταξη γίνεται κάθε χρόνο από τους ερευνητές της Σχολής Wharton του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια, το BAV Group – διεθνής εταιρία συμβουλευτικής στρατηγικής –  και την εταιρία επικοινωνίας US News & World Report. Η έρευνα έγινε σε περισσότερους από 20,000 ανθρώπους στις ΗΠΑ, την Ασία, την Ευρώπη την Μέση Ανατολή και την Αφρική.
Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν εξίσου σε διαφορετικές ομάδες προκειμένου να υπάρχει ακριβής εκπροσώπηση για κάθε έθνος.
Οι ομάδες των ερωτηθέντων περιελάμβαναν επαγγελματικούς ηγέτες, ανθρώπους με ανώτατη μόρφωση που θεωρούν ότι ανήκουν στη μεσαία τάξη ή σε υψηλότερη κοινωνική βαθμίδα και το γενικό πληθυσμό (άνω των 18 ετών).
Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η Ελβετία χαρακτηρίστηκε ως συνολικά η καλύτερη χώρα, ενώ ο Καναδάς ανέβηκε στη δεύτερη θέση της κατάταξης.

Με ευνουχισμό παραλίγο να πληρώσει την απιστία του ένας άνδρας στην Ουκρανία αφού η απατημένη σύζυγος του «φόρεσε» παξιμάδι στο πέος ενώ αυτός κοιμόταν.
Ο 40χρονος άνδρας αντιλήφθηκε την τιμωρία από τον πόνο που τον ξύπνησε.
Ο ίδιος αρχικά προσπάθησε να αφαιρέσει το παξιμάδι μόνος του και όταν δεν τα κατάφερε ζήτησε ιατρική βοήθεια.
Το ασθενοφόρο που τον παρέλαβε τον μετέφερε στο νοσοκομείο της πόλης Ζαπορίζια όπου συνέβη το περιστατικό.
Στο νοσοκομείο εκλήθησαν διασώστες της πυροσβεστικής οι οποίοι κατάφεραν με τη χρήση τροχού να αφαιρέσουν το παξιμάδι.
thima-2
«Ο άνδρας ήταν υπό αναισθησία ενώ εμείς πραγματοποιούσαμε την επιχείρηση» εξήγησε ο επικεφαλής της ομάδας των πυροσβεστών.
Οι γιατροί εκτιμούν ότι ο 40χρονος θα αναρρώσει και το πέος του θα αποκτήσει σταδιακά ξανά την λειτουργικότητά του.
Ουκρανικά μέσα μεταδίδουν ότι το θύμα της τιμωρίας εξετάζει πλέον το ενδεχόμενο να ζητήσει διαζύγιο από την σύζυγό του.

H Alphabet, η μητρική εταιρεία της Google, έγινε η τέταρτη αμερικανική εταιρεία που ξεπέρασε σε χρηματιστηριακή αξία το ένα τρισεκατομμύριο δολάρια.
Οι μετοχές της εταιρείας έχουν σήμερα αξία κατά 17% μεγαλύτερη από ό,τι πριν από τρεις μήνες. Πριν την Alphabet, το όριο του ενός τρισεκατομμυρίου είχαν ξεπεράσει η Apple, η Amazon και η Microsoft.
Οι επενδυτές «ποντάρουν» σταθερά στην Alphabet, αν και, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, μερικοί θεσμικοί επενδυτές (funds) αναρωτιούνται κατά πόσο ήλθε η ώρα να εξαργυρώσουν τα εντυπωσιακά κέρδη τους.

Πρόστιμο 52 εκατομμύρια ευρώ επιβλήθηκε σε βάρος ενός 83χρονου πρώην τραπεζίτη από την Ισπανία, αφού καταδικάστηκε ότι έβγαλε λαθραία από τη χώρα έναν πίνακα του Πάμπλο Πικάσο, ο οποίος θεωρείται εθνικός θησαυρός.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά την κατάσχεση του πίνακα «Κεφάλι Νεαρής Κοπέλας», ενός έργου του 1906 η αξία του οποίου εκτιμάται στα 26 εκατομμύρια ευρώ, από το γιοτ του Μποτίν κατά τη διάρκεια μιας έρευνας από τις τελωνειακές Αρχές στη γαλλική νήσο της Κορσικής το 2015.
Οι Ισπανοί εισαγγελείς κατηγορούν τον Μποτίν ότι επιχείρησε να πουλήσει τον πίνακα, αψηφώντας την απαγόρευση εξαγωγής ενός έργου τέχνης πολιτισμικής σημασίας για την Ισπανία.
Ο Μποτίν, θείος της προέδρου της τράπεζας Santander Άνα Μποτίν, αρνείται τις κατηγορίες. Αν και αναγνωρίζει ότι ο πίνακας μεταφέρθηκε εκτός της ισπανικής επικράτειας, ο Μποτίν ισχυρίζεται ότι τον πήγε στην Ελβετία για φύλαξη.

Ο πίνακας ανακαλύφθηκε το 2015, όταν Γάλλοι τελωνειακοί, που συνεργάζονταν με τις ισπανικές αρχές, τον βρήκαν στην καμπίνα του καπετάνιου στο γιοτ κατά τη διάρκεια μιας στάσης στην Κορσική.
Ο Μποτίν διατέλεσε πρόεδρος της Bankinter από το 1986 έως το 2002. Διατηρεί ένα σημαντικό μερίδιο στην τράπεζα μέσω της Cartival, ενός επενδυτικού φορέα που μοιράζεται ο ίδιος με τους γιους του.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!