Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017


H ροή ειδήσεων (news feed) του Facebook πρόκειται σύντομα να αλλάξει, με δύο από τα πιο βασικά χαρακτηριστικά της να αποκτούν ένα νέο look.
Όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα, οι εικόνες προφίλ και το κουμπί του like θα αλλάξουν εμφάνιση μετά τον επανασχεδιασμό του site. Ειδικότερα, οι εικόνες προφίλ πρόκειται να γίνουν στρογγυλές από τετράγωνες, ενώ το κουμπί του like θα γίνει μεγαλύτερο, ώστε να πατιέται ευκολότερα.
Επιπλέον, το διάσημο πλέον κουμπί με τον σηκωμένο αντίχειρα δεν θα είναι πλέον μαύρο, αλλά λευκό.
Άλλες αλλαγές του νέου σχεδιασμού είναι αναβαθμίσεις στον τρόπο σχολιασμού που θα επιτρέπουν σε κάποιον να διακρίνει ποιο εύκολα ποια σχόλια είναι άμεσες απαντήσεις στην αρχική ανάρτηση, πιο ευδιάκριτες γραμματοσειρές, αυξημένη αντίθεση χρωμάτων και γενικότερα εικονίδια που είναι μεγαλύτερα και ευκολότερα στο πάτημα.
Επίσης η προεπισκόπηση των συνδέσμων θα επιτρέπουν στους χρήστες να βλέπουν περισσότερες λεπτομέρειες, προτού πατήσουν τελικά το link.
Οι αλλαγές πρόκειται να εφαρμοστούν τόσο στον ιστότοπο όσο και στην εφαρμογή για κινητές συσκευές. Όσο για το σκοπό του νέου «λίφτινγκ», αυτός σύμφωνα με τους υπεύθυνους της πλατφόρμας είναι η διευκόλυνση της αλληλεπίδρασης των χρηστών με τον ιστότοπο και την εφαρμογή, με απρόσκοπτο σχολιασμό και επικοινωνία.

Η αναγεννημένη Nokia παρουσίασε ένα νέο «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο, με το οποίο προσδοκά να αντιμετωπίσει επί ίσοις όροις τον ανταγωνισμό από γίγαντες όπως η Apple και η Samsung και να αναβιώσει έτσι ένα μέρος από την παλιά αίγλη της.
Το χαρακτηριστικότερο διακριτικό γνώρισμα του νέου Nokia 8 είναι ότι επιτρέπει στο χρήστη να τραβά ταυτόχρονα βίντεο με τις δύο κάμερες Carl Zeiss 13 μεγαπίξελ, την μπροστινή και την οπίσθια. Ο χρήστης μπορεί να στέλνει τις εικόνες δίπλα-δίπλα στην ίδια οθόνη στο YouTube, στο Facebook και σε όποια άλλη υπηρεσία εκπομπής ζωντανού βίντεο (live-streaming).
Με αυτό τον τρόπο, ο χρήστης μπορεί να δείχνει στους φίλους και στους συγγενείς του ταυτόχρονα τον εαυτό του και αυτό που ο ίδιος βλέπει εκείνη τη στιγμή. Η Nokia ονομάζει αυτές τις εικόνες «bothies» (από την αγγλική λέξη both που σημαίνει «και τα δύο») και τις θεωρεί την μετεξέλιξη των «selfies».

Η απώλεια μαλλιών είναι ένα από τα πιο ανησυχητικά συμπτώματα, αφού εκτός από θέμα αισθητικής μπορεί να χτυπάει και καμπανάκι για κάποιο πρόβλημα υγείας.

Οι άνθρωποι πειραματίζονται εδώ και αιώνες με θεραπείες για την τριχόπτωση.

Για παράδειγμα, οι αρχαίοι Αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν ένα περίεργο μείγμα από κόκκινο μόλυβδο, κρεμμύδια, αλάβαστρο, μέλι και ζωικό λίπος.

Φυσικά, η έρευνα έχει προχωρήσει πολύ από τότε, αν θέλετε όμως να δυναμώσετε τα μαλλιά σας με φυσικά υλικά, δοκιμάστε τις τρεις παρακάτω λύσεις:

Χυμός από κρεμμύδι

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μικρής μελέτης, τα οποία δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση The Journal of Dermatology, 20 από τους 23 ανθρώπους που εφάρμοζαν χυμό από κρεμμύδι στο δέρμα του κεφαλιού τους δύο φορές την ημέρα, είδαν να φυτρώνουν νέες τρίχες σε έξι εβδομάδες.

Οι επιστήμονες αποδίδουν το αποτέλεσμα στην αντιφλεγμονώδη δράση των φλαβονοειδών που περιέχουν τα κρεμμύδια.

Καυτερές πιπεριές

Η καψαϊκίνη, το δραστικό συστατικό στις πιπεριές τσίλι (που τις κάνει τόσο καυτερές), πυροδοτεί μια σειρά αντιδράσεων στο σώμα που τελικά οδηγεί στην ανάπτυξη των μαλλιών.

Ερευνητές από την Ιαπωνία έδωσαν σε 48 άτομα με αλωπεκία καυτερές πιπεριές, δηλαδή καψαϊκίνη, ισοφλαβόνες και φυτοοιστρογόνα.

Ανάμεσα σε αυτούς που πήραν καψαϊκίνη και ισοφλαβόνες, σχεδόν το 65% είδαν τα μαλλιά τους να αναπτύσσονται σημαντικά μετά από πέντε μήνες.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η καψαϊκίνης και οι ισοφλαβόνες ενεργοποιούν τους νευρώνες στο δέρμα.

Φασκόμηλο, δεντρολίβανο και αλόη

Το φασκόμηλο αυξάνει την πυκνότητα των μαλλιών, το δεντρολίβανο και η αλόη βοηθά την ανάπτυξή τους.

Αυτός είναι και ο λόγος που χρησιμοποιούνται σε πολλά προϊόντα περιποίησης μαλλιών.

ΠΗΓΗ: onmed.gr

Σε όλο τον κόσμο οι άνθρωποι με κόκκινα μαλλιά είναι ελάχιστοι, καθώς μόνο το 2% του παγκόσμιου πληθυσμού είναι κοκκινοτρίχηδες.

Στη Σκωτία και την Ιρλανδία, ωστόσο, ο αριθμός αυτός αυξάνεται στο 13% και το 10% αντίστοιχα, δίνοντας στο Ηνωμένο Βασίλειο μία από τις υψηλότερες συγκεντρώσεις κοκκινομάλληδων στον κόσμο.

Δεν είναι λοιπόν περίεργο το γεγονός ότι εδώ και χρόνια υπήρξε τόσο μεγάλη αγανάκτηση μεταξύ των Βρετανών εξαιτίας της έλλειψης κοκκινοτρίχηδων emoji.

Τώρα όμως θα πρέπει να ησυχάσουν καθώς η Emojipedia έχει κυκλοφορήσει τον κατάλογο με τα 67 emoji υπό εξέταση για το 2018, και μεταξύ αυτών είναι και μια κοκκινομάλλα.

Μένει τώρα να πάρει την έγκριση της ειδικής επιτροπής, αλλά είναι ήδη έτοιμη.

Η έλλειψη emoji με κόκκινα μαλλιά ήταν ένα από τα μεγαλύτερα παράπονα που έλαβε η Emojipedia τα τελευταία χρόνια και υπήρξε ακόμη και ηλεκτρονική αναφορά που ξεκίνησε στη Σκωτία ζητώντας να υπάρξει επιτέλους και μία χαριτωμένη φιγούρα με κόκκινες τρίχες.

Η Μελβούρνη είναι για 7η συνεχή χρονιά η καλύτερη πόλη του κόσμου για να ζει κανείς σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Economist Intelligence Unit (EIU).
Η συγκεκριμένη έκθεση αξιολογεί σε 140 πόλεις στοιχεία, όπως η σταθερότητα, οι παροχές υγείας, η κουλτούρα, το περιβάλλον, η εκπαίδευση, η ασφάλεια και οι υποδομές.
Σύμφωνα με την έκθεση, η Μελβούρνη συγκέντρωσε βαθμολογία 97,5%, κυρίως χάρη στις επιδόσεις της στην υγεία, την εκπαίδευση και τις υποδομές, ενώ σημαντικός παράγοντας ήταν και η χαμηλή εγκληματικότητα.
Υπενθυμίζεται πως η Μελβούρνη θεωρείται και η πόλη με τον μεγαλύτερο ελληνόφωνο πληθυσμό εκτός Ελλάδας.
Πάντως, παρά τη διάκρισή της, η Μελβούρνη καλείται να διαχειριστεί το ζήτημα των ολοένα και αυξανόμενων αστέγων, τη στιγμή που οι τιμές των ακινήτων και των ενοικίων να έχουν ανοδική πορεία, σύμφωνα με το δίκτυο ABC.
Η Βιέννη βρίσκεται στην δεύτερη θέση της κατάταξης, με το Βανκούβερ και το Τορόντο να ακολουθούν στην τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα.
Μια ακόμα πόλη της Αυστραλίας, η Αδελαΐδα, κλείνει την πρώτη πεντάδα των καλύτερων πόλεων στον κόσμο για να ζει κανείς.




- Ποιοι και πως θα πάρουν τα επιπλέον χρήματα - Πως συνδέεται το μπόνους με την αξιολόγηση - Πως ο μισθός πάει από τα 1.387 στα 1.446 - Ποιοι μπορούν να διεκδικήσουν 450 ευρώ επιδόματα

Μπορεί η αξιολόγηση να απέτυχε πλήρως καθώς υπολογίζεται ότι ένα 70% ως 80% των δημοσίων υπαλλήλων της γύρισαν την πλάτη, όμως το σχέδιο του υπουργείου, έτσι όπως ετοιμάζεται να το εφαρμόσει μέσω ειδικής ρύθμισης που θα καταθέσει η αρμόδια υπουργός Όλγα Γεροβασίλη, δίνει κίνητρο συμμετοχής.

Τα κίνητρα περιλαμβάνουν μάλιστα αυξήσεις για πολύ μεγάλη μερίδα των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς προβλέπεται για τους πτυχιούχους υπαλλήλους που υπηρετούν επί 10ετία στο Δημόσιο και θα αξιολογηθούν με καλό βαθμό και μισθολογική αύξηση.



Ουσιαστικά προβλέπεται ότι εάν βαθμολογηθούν με “λίαν καλώς” θα ανέβουν μισθολογικό κλιμάκιο.

Με λίγα λόγια ένας δημόσιος υπάλληλος με πτυχίο ο οποίος υπηρετεί 10 ως 12 έτη στο Δημόσιο μπορεί να ανέβει από τα 1.387 στα 1.446 ευρώ ενώ εάν κριθεί με άριστα μπορεί να διεκδικήσει και μια θέση στην ιεραρχία, όπου προβλέπονται και τα σχετικά επιδόματα που προβλέπονται.

Έτσι συμμετέχοντας στην αξιολόγηση ο υπάλληλος μπορεί να διεκδικήσει θέσει προϊσταμένου τμήματος με επίδομα 290 ευρώ, μια θέση προϊσταμένου υποδιευθύνσεως με επίδομα 350 ευρώ ή μια θέση προϊσταμένου διεύθυνσης με επίδομα 450 ευρώ.
newsit.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!