Κυριακή 12 Ιουνίου 2016


Ο πληθυσμός της πόλης αποτελείται μόνο από γυναίκες οι οποίες σε μια προσπάθεια να σπάσουν την μοναξιά τους αποφάσισαν να αναζητήσουν άνδρες πρόθυμους να ζήσουν με τους γυναικείους όρους.
031715-mc-04
Πρόκειται για την πόλη Noiva do Cordeiro, που βρίσκεται στη Βραζιλία και στην οποία ζουν αποκλειστικά περίπου 600 γυναίκες εκ των οποίων οι περισσότερες είναι ηλικίας μεταξύ 20 – 35 ετών.
Noiva-do-cordeiro
125211753_zhenskaya_kommuna_v_brazilii_Noiva_do_Cordeiro_1
Όσοι άνδρες εκφράσουν τη θέληση να μείνουν μαζί τους θα πρέπει να δουλεύουν εκτός της πόλης και να επιστρέφουν στο σπίτι μόνο κάθε Σαββατοκύριακο.
NOIVAS-DO-CORDEIRO
Κατά καιρούς πολλοί άνδρες προσπάθησαν να παρέμβουν με τους δικούς τους όρους σε αυτόν τον τρόπο ζωής γεγονός που έκανε τις γυναίκες της Noiva do Cordeiro να υιοθετήσουν μία ακόμη πιο σκληρή πολιτική διαμονής των ανδρών στην πόλη.
Η απόκρυψη των δημοσιεύσεων στο Facebook δεν είναι κάτι καινούριο, αλλά το να μην εμφανίζονται μόνο στο δικό σας χρονολόγιο, είναι!
Ο γίγαντας των κοινωνικών δικτύων ετοιμάζει μια επιλογή που θα επιτρέπει στους χρήστες να δημοσιεύουν ενημερώσεις οι οποίες θα φαίνονται μόνο στη ροή δημοσιεύσεων και όχι στον τοίχο τους, δηλαδή στο χρονολόγιό τους.
Ονομάζεται «κρύψτο από το χρονολόγιό σου» και ουσιαστικά επιτρέπει στους χρήστες να δημοσιεύουν γρήγορες ερωτήσεις και ανακοινώσεις που θέλουν να τις δουν άμεσα κάποιοι στη ροή των δημοσιεύσεών τους, αλλά να μην είναι ορατές αν κάποιος επισκεφτεί τον τοίχο τους. «Η ικανότητα του να κρύβεις μια δημοσίευση από τη ροή υπάρχει και τώρα, και σήμερα είναι σε δοκιμή ένα χαρακτηριστικό που θα καταστήσει ακόμη πιο εύκολο τον έλεγχο των δημοσιεύσεων, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να δημοσιεύετε κάτι που θα φαίνεται μόνο στη ροή κι όχι στον τοίχο σας» ανέφερε εκπρόσωπος του Facebook στη Daily Mail.
facebook22

Απαίτηση – σοκ για ατομικές συμβάσεις σε όλο το φάσμα του Δημοσίου καταθέτει η τρόικα με την επιστροφή της. Συγκεκριμένα, οι δανειστές προωθούν μοντέλο ιδιωτικού τομέα σε όλο το Δημόσιο θελοντας να αλλάξει και το καθεστώς των προσλήψεων, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Real News.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Κομισιόν και οι εταίροι σκοπεύουν να βάλουν την κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών να συγκρουστούν με όλες τις λεγόμενες ομάδες «εδραιωμένων συμφερόντων, όπως σχολιάζει η Real News, ένα άλλο όνομα για τους εργαζόμενους στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Σε συνδυασμό μάλιστα με τα εργασιακά, που βρίσκονται στο πρόγραμμα των προαπαιτούμενων, πολλοί είναι οι σύμβουλοι που εισηγούνται στις Βρυξέλλες ότι στην Ελλάδα πρέπει να αλλάξουν οι όροι και οι σχέσεις εργασίας, όχι μόνο στον ιδιωτικό τομεά, αλλά και στον δημόσιο. Αξιωματούχοι των Βρυξελλών, που έχουν γνώση των συζητήσεων, έλεγαν στη Real News ότι θα προταθεί στην ελληνική κυβέρνηση να φέρει στο δημόσιο «κανόνες και εργασιακές συνθήκες του ιδιωτικού τομέα», με ατομικές συμβάσεις και εργολαβίες, αλλάζοντας ριζικά το ισχύον πλαίσιο προσλήψεων. Επίσης διακινείται έντονα το σενάριο επιβολής ενός κυκλικού συστήματος συνεχών μετακινήσεων υπαλλήλων, ως πρόνοια για την καταπολέμηση της διαφθοράς, που είναι ενδημική και κοστίζει στο κράτος δισεκατομμύρια ευρώ.
Ραγδαίες όμως, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, θα είναι οι αλλαγές σε ενέργεια, ΔΕΗ και άλλες επιχειρήσεις του δημοσίου.
Φωτογραφίες από τη στιγμή του απεγκλωβισμού του Παντελή Παντελίδη λίγα λεπτά μετά το τροχαίο δυστύχημα, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
Τις φωτογραφίες δημοσιεύει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» και δείχνουν το όχημα αμέσως μετά την ανατροπή αλλά και τις προσπάθειες των πυροσβεστών να απεγκλωβίσουν έναν-έναν τους τρεις επιβαίνοντες.



Ο γάμος του Γιώργου Σαββίδη, υιού του μεγαλομέτοχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, με την εκλεκτή της καρδιάς του Γιάννα Κουντγιάκοβα πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Πνεύματος στο χωριό Πρόχωμα Θεσσαλονίκης.
Σε αυτό το σημαντικό γεγονός στάθηκαν δίπλα τους επίτιμοι καλεσμένοι, ανάμεσά τους ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.
Στο πλευρό του Πάνου Καμμένου στεκόταν η γυναίκα του και δικηγόρος Έλενα Τζούλη, που έδειχνε να περνάει ευχάριστες στιγμές σε αυτό το λαμπρό γεγονός. Οι καλεσμένοι επρόκειτο να φιλοξενηθούν για τρεις μέρες στο ξενοδοχείο του επιχειρηματία, το “Makedonia Palace”, στο οποίο μένει και το ζευγάρι.
Δείτε τις φωτογραφίες:





Η εκκλησία που ένωσε το ζευγάρι την αγάπη του είναι αφιερωμένη στη μνήμη των γονιών του Ιβάν Σαββίδη και έχει χτιστεί με δωρεά του επιχειρηματία. Μετά το μυστήριο παραβρέθηκαν όλοι στη δεξίωση, που έλαβε μέρος στο “Παλατάκι”. Μετά το γλέντι ακολούθησε μεγάλο after party, ενώ για τη δεξίωση ετοιμάστηκαν ξεχωριστά εδέσματα, κρασιά και σαμπάνιες, αλλά και μια τούρτα υπερπαραγωγή.
Πηγή: iefimerida.gr
Κατηγορούμενοι για λογοκλοπή οι Τζίμι Πέιτζ και Ρόμπερτ Πλαντ, κιθαρίστας και τραγουδιστής του θρυλικού ροκ συγκροτήματος «Led Zeppelin», από την επόμενη Τρίτη θα προσπαθήσουν ενώπιον του δικαστή στο Λος Άντζελες να υπερασπισθούν την πατρότητα της μυθικής μπαλάντας τους «Stairway to Heaven».

Οι «Spirit», ένα ψυχεδελικό συγκρότημα του Λος Άντζελες, που είχε κερδίσει την αναγνώριση της μουσικής σκηνής, αλλά όχι και διεθνή φήμη ανάλογη των «Led Zeppelin», υποστηρίζει πως η χαρακτηριστική μελαγχολική κιθαριστική μελωδία της εισαγωγής του εμβληματικού αυτού τραγουδιού είναι δανεισμένη από το ορχηστρικό τους κομμάτι «Taurus», που κυκλοφόρησε το 1968, τρία χρόνια πριν τη δημιουργία των Πέιτζ και Πλαντ.



Ο κιθαρίστας των «Spirit» Ράντι Γουλφ—Ράντι Καλιφόρνια, όπως ήταν το προσωνύμιό του στην σκηνή—ουδέποτε είχε ασκήσει αγωγή πριν τον θάνατό του, το 1997, όμως η αγωγή κατατέθηκε τώρα από τον διαχειριστή της περιουσίας και των δικαιωμάτων του Μάικλ Σκίντμορ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

«Εάν ακούσετε τα δύο τραγούδια, μπορείτε κάλλιστα να κρίνετε και μόνος σας. Είναι μία πραγματική… δεν θα ήθελα να πω κλοπή», είχε δηλώσει ο Ράντι Καλιφόρνια σε μία συνέντευξή του λίγο πριν τον θάνατό του, δηλώσεις που περιλαμβάνονται στα δικόγραφα που κατατέθηκαν.

«Κι αυτοί οι τύποι έχουν κερδίσει εκατ. δολάρια και ποτέ δεν είπαν ‘ευχαριστώ’, ή ‘μπορούμε να σας πληρώσουμε;’. Αυτό είναι ένα πολύ αλγεινό σημείο για εμένα», είχε δηλώσει πικραμένος ο ίδιος.

Μετά μία διετή δικαστική διαμάχη, ο ομοσπονδιακός δικαστής Γκάρι Κλάουσνερ δεν έβγαλε μεν ετυμηγορία για το εάν όντως υπάρχει λογοκλοπή, αλλά εκτίμησε πως υπάρχει αρκετό υλικό ώστε να θεμελιωθεί μία δίκη.

Κατά τον ίδιον, οι δύο αντίδικοι αντιφάσκουν σε ένα βασικό σημείο: την πρόσβαση που μπορούσαν να έχουν οι «Led Zeppelin» στο Taurus προτού ηχογραφήσουν το Stairway to Heaven στο Λονδίνο, μεταξύ Δεκεμβρίου 1970 και Ιανουαρίου 1971.

Οι «Led Zeppelin» είχαν ανοίξει τη συναυλία των «Spirit» στις 26 Δεκεμβρίου 1968, στο Κολοράντο, στην διάρκεια της πρώτης τους εμφάνισης στην Αμερική.

Oι Πλαντ, Πέιτζ κι ο πιανίστας Τζον Πολ Τζόουνς –καθώς ο ντράμερ Τζον Μπόναμ είχε πεθάνει το 1980—κατέθεσαν στο δικαστήριο υπεύθυνη δήλωση, με την οποία βεβαιώνουν πως ουδέποτε είχαν κάποια σχέση με τους Spirit, ούτε και είχαν ακούσει τη μουσική τους.

Οι δύο πρώτοι εναγόμενοι, που έχουν δώσει καταθέσεις, αναμένονται να παραστούν στο δικαστήριο την Τρίτη.

Τα μέλη των «Led Zeppelin» υποστηρίζουν πως η εισαγωγή του «Stairway to Heaven» (μία μελωδία σε κλίμακα λα μινόρε) έχει χρησιμοποιηθεί ως ‘δρόμος’ στη μουσική για αιώνες και πως η αγωγή παραλείπει το υπόλοιπο τραγούδι, που διαρκεί οκτώ λεπτά.

Ωστόσο, ο δικαστής απέρριψε το επιχείρημά τους αυτό, διαπιστώνοντας πως τα δύο κομμάτια παρουσιάζουν κι άλλες πολλές ομοιότητες, όπως στη γραμμή του μπάσου.

Ο Μάικλ Σκίντμορ δεν έχει αποτιμήσει χρηματικά το ύψος της αποζημίωσης για διαφυγόντα κέρδη και δικαιώματα.
Ο μουσικός Τύπος εκτιμά πως αυτή η αποζημίωση μπορεί να κυμανθεί από το συμβολικό ποσόν του ενός δολαρίου, έως το αστρονομικό ποσό των 40 εκατ.

Στην αγωγή που κατατέθηκε στην Πενσυλβάνια τονίζεται επίσης πως οι «Led Zeppelin» «έχουν ένα μακρύ ιστορικό που σχετίζεται με τη χρήση συνθέσεων από μπλουζ καλλιτέχνες κι άλλους συνθέτες που ουδέποτε έχουν μνημονεύσει».

Ως επίρρωση κατατίθενται άλλα 16 τραγούδια τους που και στο παρελθόν έχουν αποτελέσει αντικείμενο φιλικού διακανονισμού, που περιελάμβανε αναφορά του συνθέτη και χρηματική αποζημίωση.

Αφορούν δε μεγάλες επιτυχίες του συγκροτήματος, όπως το «Whole lotta love», ή το «Baby I’m gonna leave you».

Επίσης ο δικαστής απέρριψε την αιτίαση των «Led Zeppelin» πως το γεγονός αυτό έχει παραγραφεί, επικαλούμενος τη remastered εκδοχή του τραγουδιού που κυκλοφόρησε το 2014.

Εντούτοις, ο ίδιος δικαστής επεσήμανε πως ο Σκίντμορ δεν θα δικαιούται παρά μόνον όσον αφορά το 50% των αποζημιώσεων και των δικαιωμάτων που θα μπορούσαν να επιδικασθούν από την έδρα, καθώς ο Ράντι Καλιφόρνια είχε υπογράψει συμβόλαιο που παραχωρούσε το 50% των συνθετικών δικαιωμάτων στη δισκογραφική του εταιρεία.


Εδώ και περίπου 30 χρόνια ερευνητές προσπαθούν να αναπτύξουν έναν παγκόσμιο κβαντικό υπολογιστή, μια υπολογιστική δηλαδή συσκευή που εκμεταλλεύεται χαρακτηριστικές ιδιότητες της κβαντομηχανικής για την επεξεργασία δεδομένων και την εκτέλεση υπολογισμών.

Ωστόσο, οι προσπάθειες για την ανάπτυξη ενός τέτοιου περίπλοκου συστήματος προχωρούσαν μέχρι πρόσφατα με πολύ αργό ρυθμό.

Όμως μια ερευνητική ομάδα της Google κατάφερε να κατασκευάσει το πρωτότυπο μιας τέτοιας συσκευής - που βρίσκεται σε πειραματικό ακόμα στάδιο- η οποία είναι σε θέση να επιλύει ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων σε τομείς όπως η χημεία και η φυσική, ενώ παράλληλα έχει τη δυνατότητα κλιμάκωσης σε μεγαλύτερα συστήματα.

Τόσο η IBM όσο και η καναδική εταιρεία D-Wave έχουν αναπτύξει λειτουργικούς κβαντικούς υπολογιστές χρησιμοποιώντας διαφορετικές προσεγγίσεις, ωστόσο τα μηχανήματά τους δεν έχουν μεγάλη δυνατότητα κλιμάκωσης στην πληθώρα των κβαντικών bits (qubits) που χρειάζονται για την επίλυση προβλημάτων που οι κλασσικοί υπολογιστές δεν μπορούν να λύσουν.

Επιστήμονες των ερευνητικών εργαστηρίων της Google καθώς και φυσικοί του Πανεπιστημίου Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνια περιγράφουν τη νέα αυτή συσκευή στην ιστοσελίδα Nature.

«Πρόκειται για μια καταπληκτική δουλειά από πολλές απόψεις και είναι γεμάτη με πολύτιμα μαθήματα για την κβαντική κοινότητα», δήλωσε στο Nature ο Daniel Lidar, ειδικός σε θέματα κβαντικής πληροφορικής του Πανεπιστημίου της Νότια Καλιφόρνιας.

Το πρωτότυπο σύστημα που ανέπτυξε η Google συνδυάζει τις δύο κύριες προσεγγίσεις στην κβαντική πληροφορική.

Η μία προσέγγιση κατασκευάζει τα ψηφιακά κυκλώματα του υπολογιστή χρησιμοποιώντας qubits σε καθορισμένες διατάξεις με στόχο την επίλυση ενός συγκεκριμένου προβλήματος.

Αυτό είναι ανάλογο με ένα «χειροποίητο» ψηφιακό κύκλωμα που υπάρχει σε έναν συμβατικό μικροεπεξεργαστή, ο οποίος έχει αναπτυχθεί με τη χρήση των κλασσικών bits.

Μεγάλο μέρος της θεωρίας των κβαντικών υπολογιστών βασίζεται σε αυτή την προσέγγιση, η οποία περιλαμβάνει μεθόδους για τη διόρθωση σφαλμάτων που διαφορετικά θα μπορούσαν να «εκτροχιάσουν» έναν υπολογισμό. Μέχρι στιγμής, οι πρακτικές εφαρμογές ήταν εφικτές με τη χρήση μόνο μερικών qubits.

Η άλλη προσέγγιση ονομάζεται αδιαβατική κβαντική πληροφορική (Adiabatic Quantum Computing - AQC).

Στην προκειμένη περίπτωση, ο υπολογιστής κωδικοποιεί ένα συγκεκριμένο πρόβλημα σε μία ομάδα qubits και σταδιακά εξελίσσει και προσαρμόζει την αλληλεπίδραση μεταξύ τους ώστε να «διαμορφώσει» τη συλλογική κβαντική τους κατάσταση και να φτάσει στη λύση.

Ως αρχή, περίπου οποιοδήποτε πρόβλημα μπορεί να κωδικοποιηθεί στην ίδια ομάδα qubits.

Αυτή η νέα προσέγγιση θα επιτρέπει σε έναν υπολογιστή να πραγματοποιεί κβαντικές διορθώσεις σφαλμάτων, δήλωσε στο Nature o Lidar.

«Με τη διόρθωση των σφαλμάτων, η προσέγγισή μας μετατρέπεται σε έναν αλγόριθμο γενικής χρήσης που είναι στη θεωρία κλιμακούμενος σε έναν τυχαίο μεγάλο κβαντικό υπολογιστή», δήλωσε ο Alireza Shabani, ένα ακόμα μέλος της ερευνητικής ομάδας της Google.

Η συσκευή της Google βρίσκεται ακόμα σε πειραματικό στάδιο, ωστόσο ο Lidar υποστηρίζει ότι σε ένα με δύο χρόνια, αυτού του είδους οι συσκευές θα μπορούσαν να είναι πραγματικότητα.

«Στο μέλλον θα είναι δυνατό να κάνουμε προσομοίωση της κβαντικής δυναμικής, η οποία είναι απρόσιτη μέσω του κλασσικού υλικού και θα σηματοδοτήσει την έλευση της ‘κβαντικής υπεροχής΄», πρόσθεσε ο ίδιος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!