Κυριακή 1 Μαρτίου 2015



Η Σιγκούρνι Γουίβερ, η οποία έγινε γνωστή από την επιτυχημένη σειρά ταινιών «Alien», επιβεβαίωσε ότι θα υποδυθεί για ακόμα μια φορά την  Έλεν Ρίπλεϊ.

Θυμίζουμε πως στην υπόθεση του «Alien 3», το οποίο σκηνοθέτησε ο Ντέιβιντ Φίντσερ, η Έλεν Ρίπλεϊ αυτοκτονεί πηδώντας σε ένα γιγάντιο καμίνι. Κατά τη διάρκεια της πτώσης της, το Alien που κυοφορεί σκίζει την κοιλιά της σε μια προσπάθεια να βγει από το σώμα της. Όμως, η Ρίπλεϊ το κρατά σφιχτά στα χέρια της ώσπου τελικά πέφτει στο καμίνι, σκοτώνοντας τον εαυτό της αλλά και το τέρας.

Ο Νιλ Μπλόμκαμπ - που θα σκηνοθετήσει το νέο «Alien» - δεν πρόκειται να κάτσει να βρει τρόπο για να επαναφέρει τη Έλεν Ρίπλεϊ απ’ τον κόσμο τον νεκρών, απλά θα αγνοήσει το τι συνέβη στις δύο τελευταίες ταινίες της σειράς, κάνοντας σύνδεση με τα γεγονότα από το σημείο που τα άφησε το «Aliens» του Τζέιμς Κάμερον, ο οποίος έχει δηλώσει πως «κανείς πραγματικά δεν πεθαίνει στην επιστημονική φαντασία».


H Σιγκούρνι Γουίβερ στο «Alien» του Ρίντλεϊ Σκοτ (1979).
Βασίλισσα των ταινιών επιστημονικής φαντασίας

Η 65χρονη Αμερικανίδα ηθοποιός έχει λάβει τρεις υποψηφιότητες για Όσκαρ, τρεις για BAFTA κερδίζοντας ένα, δύο υποψηφιότητες για βραβείο Emmy, μία για βραβείο Tony, τρεις για Screen Actors Guild Award και επτά υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα κερδίζοντας δύο, το 1988, για τις ταινίες «Γορίλες στην Ομίχλη» και «Εργαζόμενο Κορίτσι». Ήταν η πρώτη από τις τρεις συνολικά ηθοποιούς που κέρδισε δύο Χρυσές Σφαίρες την ίδια χρονιά.

Η υποψηφιότητά της για Όσκαρ, το 1986, για το «Aliens: Η Επιστροφή», θεωρείται ως ορόσημο για την αναγνώριση των ταινιών επιστημονικής φαντασίας, δράσης και τρόμου. Η Γουίβερ έχει εμφανιστεί σε αρκετές ταινίες επιστημονικής φαντασίας και γι' αυτό το λόγο της έχει δοθεί ο τίτλος «The Sci - Fi Queen».

naftemporiki.gr
Ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και παιδείας (Ο.Κ.Π.Α.Π.) Δήμου...
Βόλβης ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τριών ατόμων συγκεκριμένα:

Δύο άτομα ΥΕ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ, όπου δεν απαιτούνται ειδικά τυπικά προσόντα και ένα άτομο ΤΕ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ, με απαιτούμενα προσόντα:


Πτυχίο ή δίπλωμα τμήματος Βρεφονηπιοκομίας ή Προσχολικής Αγωγής ΤΕΙ ή το ομώνυμο πτυχίο ή δίπλωμα Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής ( Π.Σ.Ε ) ΤΕΙ ή αντίστοιχο κατά ειδικότητα πτυχίο ή δίπλωμα ΤΕΙ ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε) ΤΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας ή το ομώνυμο ή αντίστοιχο κατά ειδικότητα πτυχίο ΚΑΤΕΕ ή ισότιμος τίτλος της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας.

Η χρονική διάρκεια είναι από την υπογραφή της σύμβασης έως δύο μήνες.

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ηλικία άνω των 18 ετών και να μην έχουν κώλυμα κατά το άρθρο 169 του Ν. 3584/07.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Οι ενδιαφερόμενοι μαζί με την αίτησή τους πρέπει να υποβάλουν υποχρεωτικώς τα εξής δικαιολογητικά:

Για όλες τις κατηγορίες

Κυρωμένο φωτοαντίγραφο του τίτλου των σπουδών τους. Σε περίπτωση πτυχίου ή τίτλου σπουδών της αλλοδαπής επίσημη μετάφραση αυτού.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει μαζί με την αίτηση και τα ανωτέρω απαραίτητα δικαιολογητικα συμμετοχής να προσκομίσουν και

Α) φωτοαντίγραφο της αστυνομικής τους ταυτότητας καθώς και

Β) Υπεύθυνη δήλωση ότι πληρούν τα γενικά προσόντα διορισμού που προβλέπονται για τους υπαλλήλους του ν. 3584/07

Γ) Υπεύθυνη δήλωση ότι δεν υφίσταται κώλυμα απασχόλησης ως ορίζεται στο π.δ. 164/2004 και στον

Ν.2190/1994.

Δ) Κάρτα Ανεργίας

Ε) Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης

ΣΤ) Εκκαθαριστικό εφορίας

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση στα γραφεία της υπηρεσίας μας από την Παρασκευή 27/02/2015 έως και την Πέμπτη 05/03/2015 (προθεσμία 5 ημερών), στην Απολλωνία στο Κοινοτικό Κατάστημα που στεγάζεται ο Ο.Κ.Π.Α.Π. κατά τις εργάσιμες ώρες.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Ο διεθνής συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ εξαπέλυσε 11 αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ και άλλες 9 στη Συρία από χθες το πρωί εναντίον των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ανακοίνωσαν οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις.

Τέσσερα από τα πλήγματα στη Συρία είχαν στόχο θέσεις του ΙΚ κοντά στην πόλη Κομπάνι, ανέφερε εξ ονόματος του συνασπισμού το Πεντάγωνο. Στο Ιράκ ο συνασπισμός εξαπέλυσε τέσσερις επιδρομές κοντά στην πόλη αλ Άσαντ και τρεις κοντά στη Μοσούλη.

Στο μεταξύ, βομβιστές-καμικάζι του ΙΚ έπληξαν σήμερα στόχους στην πόλη Σαμάρα του βόρειου Ιράκ, όπου άνδρες των ιρακινών υπηρεσιών ασφαλείας και μέλη σιιτικών πολιτοφυλακών συγκεντρώνονται στο πλαίσιο των προετοιμασιών για μια γενικευμένη έφοδο εναντίον των τζιχαντιστών.

Πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες και κάτοικοι διευκρίνισαν ότι η επίθεση στη Σαμάρα άρχισε στις 05:30 (04:30 ώρα Ελλάδας), όταν δύο μέλη του ΙΚ ανατίναξαν τα οχήματα στα οποία επέβαιναν στην περιοχή Σουρ Σνας.

Ταυτόχρονα, ένας άνδρας οδήγησε ένα Χάμβι παγιδευμένο με εκρηκτικά στο νότιο τμήμα της πόλης και το ανατίναξε, ενώ τζιχαντιστές επιτέθηκαν σε άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας στο δυτικό τμήμα της πόλης, με πυρά από ελεύθερους σκοπευτές, όλμους και εκτοξευτήρες οπλοβομβίδων.

Ιατροί δήλωσαν ότι στο νοσοκομείο στη Σαμάρα διακομίστηκαν οι σοροί 14 σιιτών πολιτοφυλάκων και αστυνομικών.

Κάτοικοι ανέφεραν ότι είδαν στήλες μαύρου καπνού σε τμήματα της πόλης και άκουσαν ισχυρές εκρήξεις. Έπειτα από τις σφοδρές ανταλλαγές πυρών το πρωί, οι εχθροπραξίες έμοιαζαν να είχαν τελειώσει το απόγευμα.

Χιλιάδες στρατιώτες, αστυνομικοί και μαχητές σιιτικών πολιτοφυλακών που είναι γνωστές με την ονομασία Χασίντ Σαάμπι (Λαϊκή Κινητοποίηση) συγκεντρώνονται στη Σαμάρα στο πλαίσιο των προετοιμασιών για μια έφοδο με σκοπό να εκδιωχθούν οι τζιχαντιστές από τα προπύργιά τους στον Τίγρη Ποταμό, περιλαμβανομένης της πόλης Τικρίτ, 30 χλμ. βορειότερα.

Ο στρατός βομβάρδισε με πυροβολικό δυτικές συνοικίες της Τικρίτ σήμερα αλλά δεν έστειλε δυνάμεις στην περιοχή. Στρατιωτικά ελικόπτερα εξαπέλυσαν επίσης ρουκέτες εναντίον τζιχαντιστών στη Σουρ Σνας, σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στις υπηρεσίες ασφαλείας.

«Καλούμε τον πληθυσμό της Τικρίτ να εγκαταλείψει την πόλη μέσα στις επόμενες 48 ώρες», δήλωσε ωστόσο ο Χάντι αλ Αμέρι, ένας από τους επικεφαλής της δύναμης των σιιτών εθελοντών, της δύναμης Μπαντρ.

Εξάλλου στην πόλη Ισαάκι, περίπου 20 χλμ. νοτιοανατολικά από τη Σαμάρα, ελεύθεροι σκοπευτές σκότωσαν δύο άνδρες της Χασίντ Σαάμπι που έστηναν μια οχυρή θέση με αμμόσακους στον οδικό άξονα που συνδέει τη Σαμάρα με τη Βαγδάτη.

Ανατολικότερα, στην επαρχία Ντιγιάλα, 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια διπλή επίθεση με αυτοκίνητα παγιδευμένα με εκρηκτικά στην πόλη Μπαλάντ Ροζ. Ο ένας από τους νεκρούς ήταν δικαστής, σύμφωνα με πηγές στις υπηρεσίες ασφαλείας και ιατρούς.

Ο στρατός και οι σιιτικές πολιτοφυλακές έχουν εκδιώξει το Ισλαμικό Κράτος από σχεδόν ολόκληρη την επαρχία Ντιγιάλα, βορειοανατολικά της Βαγδάτης, που συνορεύει με το Ιράν. Αλλά οι σημερινές επιθέσεις δείχνουν ότι οι τζιχαντιστές είναι ακόμη σε θέση να εξαπολύουν επιθέσεις εκεί, όπως εξάλλου διαπράττουν συχνά επιθέσεις και στην ιρακινή πρωτεύουσα.

http://www.thestival.gr 

εν ήθελες να βγεις. Είχες αποφασίσει να μείνεις μέσα και να δεις όλα τα επεισόδια του Sex and the City από την αρχή, φορώντας τις αγαπημένες κουρελιασμένες μπιζάμες σου.
Δεν ήταν να τους το ανακοινώσεις. Λύσσαξαν να σε παίρνουν τηλέφωνο, να σε λένε ξενέρωτη και να σε απειλούν πως θα έρθουν στο σπίτι σου να σε σύρουν από το μαλλί.
Αυτό το 'ξενέρωτη' κάπως άσχημο σου ακούστηκε και τους έκανες το χατίρι. Δεν ήθελες και πολύ να βγάλεις το τσίτι και να ντυθείς υπερπαραγωγή.
Πήγατε σε ένα καινούριο μαγαζί στο κέντρο για τα πρώτα ποτά. Μπήκατε όλες μαζί και ψάχνατε άδειο τραπέζι, όταν τον είδες να κάθεται στο μπαρ και να μιλάει με άλλους δύο. Το μάτι σου αμέσως σκάναρε την παρέα. Κορίτσια πουθενά. Επόμενο βήμα το χέρι του. Βέρα επίσης. Το πεδίο ήταν ελεύθερο.
Είδες που δεν ήθελες να βγεις; Βρήκες το άλλο το μισό στα μάτια του μελαχρινού στο μπαρ. Έγινε παιχνίδι. Τον κοίταζες, σε κοίταζε, τον ξανακοίταζες και τελικά σε πλησίασε.
Ανταλλαγή αριθμών και καφές το επόμενο πρωί για να μη χάνετε και χρόνο. Είχες ενθουσιαστεί. Κι αυτός μία από τα ίδια. Εκεί στο νέο στέκι της Κολοκοτρώνη συνάντησες το κάρμα σου.
Τηλέφωνα, μηνύματα, ποτά, φαγητό, σινεμά και το σεξ φοβερό. Κάνεις το σταυρό σου, φτύνεις τον κόρφο σου, κάνεις και δύο βόλτες γύρω από τον εαυτό σου. Δεν μπορείς να το πιστέψεις.
Τόσο τυχερή πια; Κι όμως. Έτσι είναι αυτά. Μπορεί να ψάχνεις εναγωνίως και να τρως τα μούτρα σου συναντώντας κομμάτια που έχουν παραλείψει τρία στάδια ανάπτυξης (το λιγότερο) και κάποια στιγμή να γίνεται η έκπληξη. Να σε λυπάται ο Θεός και να τον βρίσκεις τον ιδανικό.
Έτσι και στην περίπτωσή μας. Τον έχεις βρει και σε θέλει με τρέλα.
Όλα καλά κι όλα ωραία μέχρι τη στιγμή που σου ζητά να μείνεις σπίτι του το βράδυ και να μη φύγεις
 
Θέλει να ξυπνήσετε μαζί. Ακούς; Μαζί. Για να ξυπνήσεις όμως μαζί του προϋπόθεση είναι να κοιμηθείς και μαζί του. Και κάπου εδώ η χρυσόσκονη εξαφανίζεται και το σύννεφο στο οποίο κάθεσαι κουνιέται επικίνδυνα. Ο κοινός ύπνος είναι το κλειδί που θα σηματοδοτήσει είτε τη συνέχιση του ονείρου, είτε την απομάκρυνση.
Το να κοιμηθείτε στο ίδιο κρεβάτι είναι σημείο καμπής. Αν το ξεπεράσετε θα μείνετε ζευγάρι για πολλά χρόνια ακόμα. Δεν έχεις ακούσει πως αν τα βρίσκετε στο κρεβάτι όλα θα πάνε καλά; Για τον ύπνο μιλούσαν. 10 σοφοί κανόνες για να κοιμηθείτε μαζί (και) αύριο.

Μην απλώνεσαι σαν το χταπόδι

 
Θέλεις την άνεσή σου και το κρεβάτι είναι μικρό αλλά μην απλώσεις την αρίδα σου σε όλη την επιφάνεια.

Μην τραβάς την κουβέρτα

 
Κρύο κάνει αλλά ο καθένας την κουβέρτα του. Δεν είναι ωραίο να κοιμάται το ταίρο σου και ξαφνικά να απογυμνώνεται από μία δική σου αστραπιαία κίνηση.

Ξέχνα το σατέν

Το ξέρουμε πως έχεις πάρει σέξι σατέν μπιζαμούλες για αυτήν ακριβώς την περίσταση όμως μην το κάνεις. Το σατέν γλιστράει και δεν είναι καθόλου καθόλου ωραίο να σε βρει το πρωί στο πάτωμα, να παλεύεις να βρεις τη θέση σου δίπλα του.

Αγκαλιές το πρωί

 
Δεν είναι δυνατόν να κοιμηθείτε όλο το βράδυ αγκαλιά. Αν σε αφήσει για να πάει στη μεριά του δε σημαίνει πως δεν είναι ερωτευμένος. Σημαίνει πως θέλει να κοιμηθεί. Δεν είναι βολικό να είστε σφιχταγκαλιασμένοι για ένα 7ωρο. Θα μουδιάσετε παιδί μου.

Τρίψιμο πατούσας, μεγάλο λάθος

 
Ούτε να το φανταστώ δε θέλω. Αν είχες σκοπό να το κάνεις θα σε αποτρέψουμε πάση θυσία. Δηλαδή θα είστε ξαπλωμένοι κι εσύ θα τρίψεις την πατούσα σου πάνω στη γάμπα του; Για ποιο λόγο; Όχι, σε προκαλούμε να μας πεις. Δε βρίσκεις; Τότε μην το κάνεις. Καλύτερα στον τοίχο.

Με το ροχαλητό τι θα γίνει;

Όπως καταλαβαίνεις το στραβό σου διάφραγμα θα φανεί εμπόδιο. Καλό θα ήταν να τον αφήσεις να κοιμηθεί και μετά να σε γλυκοπάρει κι εσένα. Σε αυτό το σημείο σηκώνουμε τα χέρια ψηλά και ελπίζουμε να δείξει κατανόηση το αγόρι. Τα καλά παιδιά δείχνουν να το ξέρετε.

Μη στριφογυρνάς, για το Θεό

Γιατί σαν την γάτα στο κλουβί; Δε σε παίρνει ο ύπνος; Σήκω και πήγαινε στο σαλόνι και άνοιξε την τηλεόραση. Μην τον ξαγρυπνήσεις τον άνθρωπο με το ''πλυντηριακό'' του κορμιού σου.

Σάλια μόνο οι σκύλοι έχουν δικαίωμα

 
Το σαλάκι στο μαξιλάρι και επακόλουθη στάμπα καλό θα ήταν να λείψουν. Τον ευχαριστιέσαι κάποια άλλη στιγμή τον ύπνο.

Το καβάλημα δε βοήθησε ποτέ κανέναν

 
Μα γιατί να σκαρφαλώσεις πάνω του σαν τη μαϊμού; Το ένα πόδι στο στρώμα και το άλλο πάνω του; Πού τα έχεις δει αυτά; Ξεκαβάλα και καληνύχτα.

Μην τον κοιτάς, είναι τρομακτικό

Έχεις ερωτευθεί θανάσιμα αλλά δεν είναι πρακτική να τον κοιτάς μέσα στα σκοτάδια ενώ κοιμάται. Τρομάζει ο άνθρωπος με κάτι τέτοια. Πάρε μία φωτογραφία του και χάζεψέ τον με τις ώρες, ο ύπνος είναι ιερός.
ladylike.gr
Σύμφωνα με τη λαϊκή παράδοση, ο «Μάρτης» προστατεύει τα πρόσωπα των παιδιών από τον πρώτο ήλιο της Άνοιξης, για να μην καούν.

Φτιάχνεται την τελευταία ημέρα του Φεβρουαρίου και φοριέται είτε σαν δαχτυλίδι στα δάχτυλα είτε στον καρπό του χεριού σαν βραχιόλι. Καμιά φορά φοριέται ακόμα και στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού, ώστε να μην σκοντάφτει ο κατοχός του. Το βραχιολάκι αυτό το βγάζουν στο τέλος του μήνα ή το αφήνουν πάνω στις τριανταφυλλιές, όταν δουν το πρώτο χελιδόνι, για να τον πάρουν τα πουλιά και να χτίσουν τη φωλιά τους.

Το έθιμο του Μάρτη γιορτάζεται ίδιο και απαράλλαχτο στα Σκόπια με την ονομασία «Μάρτινκα» και στην Αλβανία ως «Βερόρε». Οι κάτοικοι των δύο γειτονικών μας χωρών φορούν βραχιόλια από κόκκινη και άσπρη κλωστή, για να μην τους «πιάσει» ο ήλιος, τα οποία και βγάζουν στα τέλη του μήνα ή όταν δουν το πρώτο χελιδόνι. Άλλοι πάλι δένουν τον «Μάρτη» σε κάποιο καρποφόρο δέντρο, ώστε να του χαρίσουν ανθοφορία, ενώ μερικοί τον τοποθετούν κάτω από μία πέτρα κι αν την επόμενη ημέρα βρουν δίπλα της ένα σκουλήκι, σημαίνει ότι η υπόλοιπη χρονιά θα είναι πολύ καλή.

Τηρώντας παραδόσεις και έθιμα αιώνων, οι Βούλγαροι, την πρώτη ημέρα του Μάρτη, φορούν στο πέτο τους στολίδια φτιαγμένα από άσπρες και κόκκινες κλωστές που αποκαλούνται «Μαρτενίτσα». Σε ορισμένες περιοχές της Βουλγαρίας, οι κάτοικοι τοποθετούν έξω από τα σπίτια τους ένα κομμάτι κόκκινου υφάσματος, για να μην τους «κάψει η γιαγιά Μάρτα» (Μπάμπα Μάρτα, στα βουλγαρικά), που είναι η θηλυκή προσωποποίηση του μήνα Μάρτη.

Η «Μαρτενίτσα» λειτουργεί στη συνείδηση του βουλγαρικού λαού ως φυλαχτό, το οποίο μάλιστα είθισται να προσφέρεται ως δώρο μεταξύ των μελών της οικογένειας, συνοδευόμενο από ευχές για υγεία και ευημερία.

Το ασπροκόκκινο στολίδι της 1ης του Μάρτη φέρει στα ρουμανικά την ονομασία «Μαρτιζόρ». Η κόκκινη κλωστή συμβολίζει την αγάπη για το ωραίο και η άσπρη την αγνότητα του φυτού χιονόφιλος, που ανθίζει τον Μάρτιο και είναι στενά συνδεδεμένο με αρκετά έθιμα και παραδόσεις της Ρουμανίας.

Σύμφωνα με τη μυθολογία, ο Θεός – Ήλιος μεταμορφώθηκε σε νεαρό άνδρα και κατέβηκε στη Γη, για να πάρει μέρος σε μία γιορτή. Τον απήγαγε, όμως, ένας δράκος, με αποτέλεσμα να χαθεί και να βυθιστεί ο κόσμος στο σκοτάδι.

Μία ημέρα ένας νεαρός, μαζί με τους συντρόφους του, σκότωσε το δράκο και απελευθέρωσε τον Ήλιο, φέροντας την άνοιξη. Ο νεαρός έχασε τη ζωή του και το αίμα του -λέει ο μύθος- έβαψε κόκκινο το χιόνι. Από τότε, συνηθίζεται την 1η του Μάρτη όλοι οι νεαροί να πλέκουν το «Μαρτισόρ», με κόκκινη κλωστή που συμβολίζει το αίμα του νεαρού άνδρα και την αγάπη προς τη θυσία και άσπρη που συμβολίζει την αγνότητα.

Το πιο πιθανόν, όμως, για φέτος είναι να ευχηθούμε «Καλό μήνα», συμπληρώνοντας τη φράση με μία γνωστή παροιμία που συνοδεύει -ανάλογα με τις περιστάσεις βέβαια- το μήνα «…από Μάρτη καλοκαίρι…», αφού ο σχετικά ήπιος χειμώνας ευχόμαστε ότι μας προετοιμάζει για τον ερχομό μίας μοσχοβολιστής άνοιξης.

Αλλά, σύμφωνα με την παράδοση, «Μάρτη» δεν φορούσαν μόνο οι άνθρωποι. Σε κάποιες περιοχές της χώρας κρεμούσαν την κλωστή όλη τη νύχτα στα κλαδιά μίας τριανταφυλλιάς, για να χαρίσουν ανθοφορία, ενώ σε άλλες περιοχές την έβαζαν γύρω από τις στάμνες, για να προστατέψουν το νερό από τον ήλιο και να το διατηρήσουν κρύο. Σε άλλες περιοχές το φορούσαν μέχρι να φανούν τα πρώτα χελιδόνια, οπότε και το άφηναν πάνω σε τριανταφυλλιές, ώστε να τον πάρουν τα πουλιά, για να χτίσουν τη φωλιά τους. Αλλού πάλι το φορούν ως την Ανάσταση, οπότε και το δένουν στις λαμπάδες της Λαμπρής, για να καεί μαζί του.

Εμείς ας φορέσουμε τον Μάρτη μας, εις πείσμα όσων θα χαμογελάσουν ειρωνικά, βλέποντας έξω το χιονιά – άλλωστε μία μικρή δόση αισιοδοξίας ποτέ δεν χάλασε κανέναν.

http://www.seleo.gr 
Πιο συγκεκριμένα, η σχετική ανακοίνωση του οργανισμού αναφέρει τα εξής: «Η σύνταξη μηνός Μαρτίου 2015 θα καταβληθεί σε 685.196 συνταξιούχους του ΟΓΑ με πίστωση στους Τραπεζικούς λογαριασμούς τους ή λογαριασμούς ΕΛΤΑ, που έχουν επιλέξει για την πληρωμή των συντάξεων, τη Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015.
Η συνολική δαπάνη για την....
καταβολή των συντάξεων μηνός Μαρτίου 2015 ανέρχεται στο ποσό των 304.799.952,87 ευρώ».


http://simantra.blogspot.gr 

πεις πως είναι και η αδερφή ψυχή σου.

Πάνω από όλα, όμως, το χαρακτηριστικό που την κάνει κολλητή σου είναι πως μπορεί να κρατήσει όλα τα μυστικά σου χωρίς να τα αποκαλύψει ποτέ.. ακόμα και αν της βάλουν καυτά αυγά κάτω από τις μασχάλες.

Δες ποια είναι τα 9 πράγματα που μόνο μία κολλητή μπορεί να ξέρει για σένα...

1. Τον "μαγικό σου αριθμό". Μία κολλητή γνωρίζει ακριβώς με πόσους άντρες έχεις πάει στη ζωή σου και το καλό είναι πως δεν πρόκειται να σε κρίνει ποτέ.

2. Ότι ακόμα ξέρεις τον κωδικό του πρώην σου για το email του και πως καθημερινά μπαίνεις σε αυτό και παρακολουθείς την αλληλογραφία του.

3. Ποιος είναι ο αγαπημένος σου γονιός.

4. Την πιο ντροπιαστική στιγμή σου από το δημοτικό (την πραγματική, όχι εκείνη που λες σε όλους).

5. Πόσα χρήματα έχεις στην τράπεζα καθώς και πόσο έχεις χρεώσει την πιστωτική σου κάρτα.

6. Πώς πραγματικά νιώθεις για εκείνη τη φίλη στην οποία δείχνεις τον καλύτερό σου εαυτό.

7. Πώς δείχνεις αξύριστη, χωρίς μακιγιάζ και χωρίς σουτιέν.

8. Ποιο είναι το θέμα που σε αγγίζει περισσότερο από όλα και σε κάνει να κλαις με λυγμούς όταν το σκέφτεσαι.

9. Ότι αυτοαποκαλείσαι φεμινίστρια αλλά σου αρέσει να ικανοποιείς κάθε όρεξη του αγαπημένου σου και να κάνεις όλες τις δουλειές στο σπίτι του.

ΠΗΓΗ: faysbook.gr
Μάχη με το χρόνο δίνει η το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων για να μαζέψει χρήματα και να μπορέσει να καταβάλλει τα εφάπαξ. Στο τραπέζι μπαίνει... εκ νέου ο τρόπος υπολογισμού του βοηθήματος και την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει η συζήτηση για την αλλαγή συγκεκριμένων διατάξεων.

Σύμφωνα με το «Έθνος», αυτή τη στιγμή τα μηνιαία έσοδα από εισφορές υπολογίζονται σε 27 εκατομμύρια και αρκούν για την έκδοση 950 περίπου εφάπαξ. Ωστόσο είναι σε εκκρεμότητα 28.000 αιτήσεις και αν δεν βρεθεί λύση θα εκτιναχτεί εκ νέου ο χρόνος αναμονής στα δύο χρόνια.

Η νέα ηγεσία του υπουργείου προχωρεί στην επανεξέταση του τρόπου υπολογισμού που είχε αποφασιστεί πέρυσι, αλλά ακόμη δεν έχει εφαρμοστεί. Ουσιαστικά καλείται να προχωρήσει σε «λίφτινγκ» στη διάταξη, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο χορήγησης εφάπαξ-ασανσέρ που θα αναπροσαρμόζονται κάθε χρόνο (ανάλογα με τα οικονομικά δεδομένα και το κύμα φυγής).

Στόχος είναι να βρεθεί μια φόρμουλα ώστε να περιοριστούν οι μειώσεις στο βοήθημα, που μπορεί να έφταναν ακόμη και στο 20%. Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί πως μια σειρά παρεμβάσεων έχουν ήδη οδηγήσει στο «ψαλίδισμα» του βοηθήματος κατά 38% (πλέον κατά μέσο όρο διαμορφώνεται στα 29.000 ευρώ).

Σε αυτή την φάση το Ταμείο ουσιαστικά δεν μπορεί να προχωρήσει στην εξέταση των αιτήσεων όσων βγήκαν στη σύνταξη από το Σεπτέμβριο του 2013 και μετά (και οι οποίες θα έπρεπε να υπολογιστούν με το νέο σύστημα). Το θέμα με τον τρόπο υπολογισμού είναι σε εκκρεμότητα εδώ και μήνες, ενώ δεν έχει καθοριστεί ο συντελεστής βιωσιμότητας καθώς εκκρεμεί η επανεξέταση του θέματος.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Θρήνος στο παγκόσμιο μπάσκετ, αφού όπως επιβεβαίωσαν οι Νικς, ο Άντονι Μέισον πέθανε σε ηλικία 48 ετών λόγω προβλημάτων στην καρδιά.

Ο Μέισον αγωνίστηκε για 14 σεζόν στο ΝΒΑ φορώντας τις φανέλες των Νετς, των Νάγκετς, των Νικς, με τους οποίους έγινε γνωστός, των Χόρνετς, των Χιτ και των Μπακς, όπου και αποσύρθηκε το 2003. Στην καριέρα του έγινε μια φορά all star, το 2001, ενώ το 1995 ψηφίστηκε 6ος καλύτερος παίκτης της χρονιάς.

Τις τελευταίες μέρες. όπως αναφέρει το in.gr, νοσηλευόταν στο νοσοκομείο με πρόβλημα στην καρδιά και παρά το γεγονός πως υποβλήθηκε σε συνεχόμενες επεμβάσεις και ο γιος του δήλωσε ότι πηγαίνει καλύτερα, το μεσημέρι του Σαββάτου έσβησε.

http://www.thestival.gr
Για να αντιμετωπίσουμε άμεσα τη δυσκοιλιότητα, συνήθως στρεφόμαστε στα φρούτα και τα λαχανικά.

Υπάρχει όμως και μια άλλη απολαυστική λύση που προτείνουν οι ειδικοί. Δείτε ποια είναι αυτή.

Σύμφωνα με την Δρ Felice Schnoll-Sussman, γαστρεντερολόγο από το Ιατρικό Κολλέγιο Γουέιλ του αμερικανικού Πανεπιστημίου Κορνέλ, τα ζεστά ροφήματα ενεργοποιούν το γαστρεντερικό και βοηθούν στην άμεση αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας.

Η ειδικός συνιστά την κατανάλωση καφέ, τσαγιού ή ακόμη και ζεστού νερού για να αντιμετωπίσουμε τις ενοχλήσεις, καθώς η θερμοκρασία του ροφήματος επιτρέπει τη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων και κατ' επέκταση τη διευκόλυνση της γαστρεντερικής λειτουργίας.

Η οδηγία της γαστρεντερολόγου υποστηρίζεται από σχετική μελέτη που δημοσιεύθηκε παλαιότερα στο επιστημονικό περιοδικό Gut.

Η αγγειοδιασταλτική δράση των ζεστών ροφημάτων διευκολύνει τη ροή του αίματος και ενισχύει τη λειτουργία του γαστρεντερικού.

Να σημειωθεί πως δεν ευθύνεται η καφεΐνη για την ευεργετική δράση του καφέ ενάντια στη δυσκοιλιότητα, καθώς αντίστοιχη ανακουφιστική επίδραση παρατηρείται και από την κατανάλωση ντεκαφεϊνέ.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!