Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018


Ξεκίνησε και φέτος το ταξίδι του Άγιου Βασίλη προκειμένου να μοιράσει δώρα στα παιδιά όλου του κόσμου, με τους βοηθούς του στην πατρίδα του τη Λαπωνία να τον αποχαιρετούν υπό τους ήχους της μουσικής.
Με το θερμόμετρο αργά χθες στο Ροβανιέμι, όπως ονομάζεται το επίσημο χωριό του Άγιου Βασίλη, κοντά στον αρκτικό κύκλο, να δείχνει -22 βαθμούς Κελσίου, ο κόσμος συγκεντρώθηκε για να δει τον Άγιο Βασίλη, ενώ οι βοηθοί του τού ευχήθηκαν καλή τύχη με τραγούδια και χορούς.
Ο Άγιος Βασίλης μίλησε στον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί, ευχόμενος ειρηνικά και χαρούμενα Χριστούγεννα πριν αναχωρήσει με το έλκηθρό του, το οποίο θα γεμίσει με τα δώρα για το ταξίδι του σήμερα το βράδυ.
«Εύχομαι να έχετε όλοι για υπέροχη χρονιά. Φυσικά, υπάρχουν πολλά πράγματα στον κόσμο που θα έπρεπε να ήταν διαφορετικά», δήλωσε ο Άγιος Βασίλης στα αγγλικά.
«Ας ελπίσουμε ότι τα Χριστούγεννα θα φέρουν τη στιγμή όπου ο κόσμος και οι άνθρωποι θα ηρεμήσουν για λίγο για να περάσουν χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους τους».


Όσο για την αγαπημένη τραγουδίστρια, Shaya, όλα είναι πιθανά!
Όπως αποκάλυψε η ίδια, έχει καταθέσει ένα τραγούδι για τον εθνικό τελικό της βαλκανικής χώρας μετά από σχετική πρόταση που έγινε στην ίδια και στην ομάδα της.
Αν όλα πάνε καλά, αυτή θα είναι η δεύτερή της προσπάθεια για να λάβει μέρος στον δημοφιλή διαγωνισμό τραγουδιού, αφού υπενθυμίζουμε πως το 2015 συμμετείχε στον ελληνικό τελικό με το τραγούδι «Sunshine»!
 
Στο σχετικό δημοσίευμα περιγράφεται πώς παρασκευάζεται το τσίπουρο, γαρύφαλλο, κανέλα και μέλι, ζεσταίνοντας τα υλικά και προσθέτοντας φλούδα πορτοκαλιού. Σημειώνεται, επίσης πως, το ποτό είναι δυνατό και σερβίρεται σε σφηνάκι.
Όσο για την περιοχή όπου μπορεί κανείς να το απολαύσει είναι του Ψυρρή.
Τα άλλα ποτά για τον χειμώνα που ξεχώρισε ο Guardian:
Chacha, Γεωργία
Ενα ντόπιο κονιάκ που το φτιάχνουν σχεδόν σε όλα τα χωριά.
Grzane piwo, Πολωνία
Μπύρα που σερβίρεται ζεστή με κανέλα, μέλι, λεμόνι, γαρίφαλο και κάποιες φορές πορτοκάλι.
Gløgg, Δανία
Κρασί με γαρίφαλο, κανέλλα, αμύγδαλα και σταφίδες.
Mumma, Σουηδία
Μείγμα μαύρης μπύρας με σέρι ή πόρτο, αναψυκτικά και μπαχαρικά.
Jägertee, Αυστρία
Μαύρο τσάι με ρούμι
Cola de mono, Χιλή
Καφές, γάλα, βανίλια, μοσχοκάρυδο, κανέλα, γαρίφαλα και το αγαπημένο ποτό της Χιλής, το pisco.
Hirezake, Ιαπωνία
Καψαλίζουν ένα πτερύγιο ψαριού και το βάζουν σε ένα ποτήρι ζεστό σάκε.
Jólaglögg, Ισλανδία
Brennivin ή Aquavit, αγαπημένα ποτά στην Ισλανδία, με μύρτιλο, κύμινο ή γλυκόριζα
Ζεστός μηλίτης, Αγγλία
Μηλίτης με μπαχαρικά.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!