Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016


Οι πόλεις με τη χειρότερη ποιότητα ζωής στον κόσμο, τείνουν να έχουν το τοξικό μείγμα της πολιτικής αστάθειας, της εγκληματικότητας, καθώς και χαμηλό βιοτικό επίπεδο.
Κάθε χρόνο, η Mercer, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες συμβούλων HR του κόσμου, δημοσιεύει τον Δείκτη για την Ποιότητα Διαβίωσης, εξετάζοντας τις πόλεις που παρέχουν την χειρότερη ποιότητα ζωής.
Παρακάτω σας τις παρουσιάζουμε:
12. ΜΠΑΜΑΚΟ – ΜΠΑΛΙ
Η πρωτεύουσα έχει υποστεί σοβαρές ζημιές στις υποδομές της από αρκετούς πολέμους, ενώ συνεχίζει να αντιμετωπίζει απειλές από τους ISIS.
bamako-660x440
11. ΝΟΥΑΚΣΟΤ – ΜΑΥΡΙΤΑΝΙΑ
Παλαιότερα ήταν ένα χωριό μικρής σημασίας, μέχρι που το 1958 κατέληξε να είναι μία από τις μεγαλύτερες πόλεις στη Σαχάρα. Ωστόσο, με το συνωστισμό, την ξηρασία και τη φτώχεια το Νουακσότ πλέον διαθέτει αρκετά χαμηλό βιοτικό επίπεδο στους κατοίκους του.
mauritania
10. ΚΟΝΑΚΡΙ – ΓΟΥΙΝΕΑ
Το λιμάνι της πόλης είναι γεμάτο με θέματα προσωπικής ασφάλειας, ενώ υποφέρει από διαδηλώσεις, βίαια εγκλήματα και απεργίες.
guinea
9. ΚΙΝΣΑΣΑ – ΛΑΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΝΓΚΟ
Οι εθνικιστικές συγκρούσεις είναι διαδεδομένες στην πόλη και αρκετές ΜΚΟ έχουν προσπαθήσει να παρέμβουν και να παράσχουν βοήθεια στην Κινσάσα αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα.
congo
8. ΜΠΡΑΖΑΒΙ – ΛΑΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΝΓΚΟ
Κυβερνητική διαφθορά προκάλεσε τεράστιες διαδηλώσεις στην πόλη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δεκάδες άνθρωποι από την αστυνομία.
congo2
7. ΔΑΜΑΣΚΟΣ – ΣΥΡΙΑ
Η Mercer σημειώνει στην έκθεσή της ότι η Δαμασκός ζει μέσα στη βία και τις τρομοκρατικές επιθέσεις, οι οποίες έχουν καταστρέψει τη ζωή δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων – ντόπιων αλλάκαι ομογενών.
syria-660x440
6. ΝΤΖΑΜΕΝΑ – ΤΣΑΝΤ
Είναι μία από τις φτωχότερες πόλεις του κόσμου και μέχρι σήμερα έχει υποστεί πάρα πολλά από τη μαχητική ομάδα ισλαμιστών Boko Haram. Σημειώνεται ότι η εν λόγω ομάδα πραγματοποιεί συχνά βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας στην πόλη.
chad
5. ΧΑΡΤΟΥΜ – ΣΟΥΔΑΝ
Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στο Σουδάν και αποτελεί σημαντική βάση των ISIS.
sudan
4. ΠΟΡΤ-Ο-ΠΡΕΝΣ – ΑΙΤΗ
Η πόλη είναι γεμάτη με βίαιζ εγκλήματα, ενώ είναι άκρως επικίνδυνη για τους ταξιδιώτες, με τους βιασμούς και τις ληστείες να αποτελούν συχνό φαινόμενο.
haiti
3. ΣΑΝΑΑ – ΥΕΜΕΝΗ
Η μεγαλύτερη πόλη στην Υεμένη έχει καταστραφεί από τους βομβαρδισμούς της Σαουδικής Αραβίας, ενώ γενικότερα η χώρα έχει γίνει ένα πεδίο μάχης στον πόλεμο μεταξύ του Ιράν και της Σαουδικής Αραβίας.
yemen-660x440
2. ΜΠΑΝΓΚΟΥΙ – ΚΕΝΤΡΟΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Η πρωτεύουσα της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας είναι εξαιρετικά φτωχή και πολλοί πολίτες χρειάζονται βοήθεια για την επιβίωσή τους. Σημειώνεται ότι η περιοχή πλήττεται συχνά από θρησκευτικές συγκρούσεις.
bangui
1. ΒΑΓΔΑΤΗ – ΙΡΑΚ
Η πρωτεύουσα του Ιράκ έχει υποστεί σοβαρές ζημιές στις υποδομές της από τους αρκετούς πολέμους και τη συνεχή βία που επικρατεί στο έδαφός της, ενώ συνεχίζει να αντιμετωπίζει απειλές από τους ISIS.
iraq
πηγή: m.news247.gr

Η Apple για πρώτη φορά επιβεβαίωσε τις φήμες που κυκλοφορούσαν εδώ κι ένα χρόνο και έκανε γνωστό ότι σχεδιάζει να αναπτύξει αυτόνομα οχήματα.

Σε μια επιστολή που απέστειλε στην αρμόδια εποπτική Αρχή των ΗΠΑ για την ασφάλεια στους δρόμους ταχείας κυκλοφορίας, ζητά να υπάρξει «δίκαιος ανταγωνισμός» ανάμεσα στους νεοεισερχόμενους στη βιομηχανία αυτοκινήτου και στις παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Εκπρόσωπος της εταιρείας, σύμφωνα με τους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» και το πρακτορείο Ρόιτερς, επιβεβαίωσε την ύπαρξη της επιστολής και ανέφερε ότι η εργασία της Apple πάνω στα αυτόνομα συστήματα οδήγησης θα μπορούσε να μεταμορφώσει «το μέλλον των μεταφορών».

Η επιστολή της Apple, μεταξύ άλλων, κάνει αναφορά σε «σημαντικά κοινωνικά οφέλη των αυτοματοποιημένων οχημάτων», καθώς είναι μια τεχνολογία που μπορεί να σώσει ζωές, αποτρέποντας εκατομμύρια τροχαία και χιλιάδες θύματα στους δρόμους κάθε χρόνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκατοντάδες εργαζόμενοι της Apple δουλεύουν με μυστικότητα πάνω σε ένα ηλεκτρικό όχημα εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια. Μέχρι σήμερα τα στελέχη της εταιρείας είχαν αρνηθεί να επιβεβαιώσουν κάτι τέτοιο.

Πάντως, η επιστολή δεν καθιστά απολύτως σαφές αν η ίδια η Apple θα σχεδιάσει και θα παράγει το δικό της αυτόνομο όχημα ή αν θα παράσχει την τεχνολογία της σε κάποιον κατασκευαστή αυτοκινήτων.

Άλλες εταιρείες που προωθούν τη δημιουργία αυτόνομων οχημάτων, είναι η Google και οι γνωστές αυτοκινητοβιομηχανίες Ford, Volkswagen, Daimler, Tesla και General Motors.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ




Είναι λογικό να παγώσετε εάν παρασυρθείτε από ενθουσιασμό βλέποντας τις πρώτες νιφάδες χιονιού και θελήσετε να τις αγγίξετε, εάν όμως αισθάνεστε τα δάχτυλά σας κρύα ακόμη κι όταν βρίσκεστε μέσα στο σπίτι ή όταν οι θερμοκρασίες δεν είναι ιδιαίτερα χαμηλές, ίσως φταίει κάτι από τα παρακάτω.
Κακή κυκλοφορία του αίματος

Εάν η επιστροφή στη θαλπωρή του σπιτιού μετά από μια περίοδο έκθεσης στο κρύο δεν συνοδεύεται από επαναφορά της θερμοκρασίας των άκρων, ίσως αυτό σημαίνει ότι το ζεστό αίμα που διοχετεύει η καρδιά δεν φτάνει μέχρι τα δάχτυλα για να τα ζεστάνει. Η κακή κυκλοφορία δεν σημαίνει πάντοτε σοβαρό κίνδυνο για την υγεία και συχνά οφείλεται σε τροποποιήσιμους παράγοντες, όπως το αυξημένο βάρος.
Αναιμία

Τα παγωμένα άκρα είναι σύνηθες σύμπτωμα της αναιμίας, όταν δηλαδή τα επίπεδα ερυθρών αιμοσφαιρίων στο αίμα είναι χαμηλά. Άλλα τυπικά συμπτώματα της αναιμίας είναι ο λήθαργος, ο γρήγορος ή ακανόνιστος καρδιακός παλμός και το χλωμό δέρμα. Η αναιμία είναι συνήθως αποτέλεσμα της έλλειψης σιδήρου και πολλές φορές αποτελεί «παρενέργεια» κάποιας άλλης πάθησης, όπως διαταραχές της εντερικής λειτουργίας ή διαταραχές του κύκλου της περιόδου.
Απόφραξη αρτηριών

Η συσσώρευση λιπαρών ουσιών στις αρτηρίες οδηγεί σε μειωμένη ροή αίματος προς τα άκρα, άρα και αίσθημα κρύου στα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών.
Σύνδρομο Ρεϊνό

Λόγω μηχανισμών που δεν έχουν γίνει ακόμη πλήρως κατανοητοί, το σύνδρομο Ρεϊνό χαρακτηρίζεται από τον ακούσιο σπασμό των αιμοφόρων αγγείων στα άκρα, με αποτέλεσμα να μειώνεται η ροή του αίματος προς αυτά. Οι δύο βασικότεροι παράγοντες που προωθούν τον αγγειόσπασμο είναι το στρες και οι χαμηλές θερμοκρασίες.
Καθιστική ζωή

Τα άκρα βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση από την καρδιά, οπότε επηρεάζονται πιο άμεσα από την ακινησία και την μειωμένη ροή αίματος που αυτή συνεπάγεται. Προσπαθήστε να κινείστε όσο το δυνατόν περισσότερο μέσα στην ημέρα, ακόμη και για λίγα λεπτά τη φορά.
Διαβήτης

Η ανεπαρκής διαχείριση του διαβήτη, όταν δηλαδή τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα παραμένουν υψηλά για μεγάλο χρονικό διάστημα, οδηγεί σε βλάβες στις αρτηρίες. Σε δεύτερο χρόνο, παρατηρείται συσσώρευση πλάκας εντός των αρτηριών κι έτσι δεν φτάνει αρκετό αίμα στα χέρια και στα πόδια.

Πηγή: Mail Online
Πανάγιος Τάφος: “Εγώ μπήκα πρώτος! Μύρο και περίεργα φαινόμενα”Ο Πέτρος Χολόφτης είναι συντηρητής. Ήταν ο πρώτος που μπήκε στο κουβούκλιο του Τάφου. Ψς εκείνη την ώρα περιγράφει τον εαυτό του ως “όχι και τόσο θρήσκο”. Η εμπειρία του όμως το άλλαξε. Μιλάει με λυγμούς και περιγράφει συγκλονιστικές στιγμές από το άνοιγμα του Παναγίου Τάφου στα Ιεροσόλυμα.
Οι εργασίες, όπως λέει μιλώντας στην εφημερίδα Freddo ο Πέτρος Χολόφτης, δεν απαιτούσαν το άνοιγμα του Τάφου. Η απόφαση ήταν δική του. Φοβήθηκε ότι υλικά από τις εργασίες θα μπορούσαν να εισχωρήσουν και έτσι το άνοιγμα έγινε.
“Την πλάκα του 1550” λέει “ τη βρήκαμε σπασμένη. Κάτω από την πλάκα του 1810 βρήκαμε το 1/3 της πλάκας του 1550 και χώματα.” Όπως περιγράφει βρέθηκαν και νομίσματα, αλλά και δυο Σταυροί και δυο μενταγιόν που πιθανότατα είχαν αφήσει οι εργάτες εκείνης της εποχής.
Πηγή εφημερίδα Freddo
Πηγή εφημερίδα Freddo
Τα όσα συγκλονιστικά περιγράφει όμως με ιδιαίτερη συγκίνηση είναι όσα ο ίδιος βίωσε. Σε ότι αφορά στην μυρωδιά την ευωδία που αναβλύζει ο Τάφος ο Πέτρος Χολόφτης αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο χώρος ολόκληρος έχει μια μυρωδιά από τα αρώματα που χρησιμοποιούν οι μοναχοί ωστόσο περιγράφει κάτι συγκλονιστικό:
“Η μυρωδιά αυτή ήταν το κάτι άλλο ( στον Τάφο). Κάτι μοναδικό που ίσως σας φανεί περίεργο ωστόσο οφείλω να να την παραθέσω. Πριν από καιρό στο σημείο του Τάφου στην τοιχοποιία από πίσω μέσα στον τοίχο και σε ύψος 2 μέτρα περίπου, βρήκα μια ξύλινη σφήνα περίπου 20 εκατοστά και μόλις την έβγαλα είχε μια πάρα πολύ ωραία μυρωδιά, μύριζε έτσι για τρεις μέρες περίπου. Ήταν εκεί μέσα περίπου 200 χρόνια. Κανονικά έπρεπε να βρωμούσε από τη σαπίλα. Και όμως ευωδίαζε.”
Πηγή εφημερίδα Freddo
Πηγή εφημερίδα Freddo
Μάλιστα όπως λέει παρατήρησε και ο ίδιος το ανεξήγητο φαινόμενο να μπλοκάρουν τα σύγχρονα μηχανήματα. “Δεν θα έλεγα” περιγράφει “ ότι υπήρχαν πολλά περίεργα φαινόμενα. Εκτός από μια κοπέλα τοπογράφο που σκανάριζε τον τάφο. Όταν ακουμπούσε το λαπ τοπ στην πλάκα το μηχάνημα κόλλαγε, ενώ όταν το έπαιρνε στα χέρια της αυτό λειτουργούσε κανονικά.”
Για μικρούς και μεγάλους το εορταστικό πρόγραμμα του Μουσείου Ακρόπολης
Παιδικά κινητά εργαστήρια, αρχαιολογικά παιχνίδια με Lego, μελωδίες άρπας στην αίθουσα του Παρθενώνα, οικογενειακά σακίδια και άλλες εκπλήξεις, θα προσφέρει το Μουσείο Ακρόπολης στους επισκέπτες του τον Δεκέμβριο. Συγκεκριμένα θα παρουσιαστούν:

Παιδικό εργαστήριο

«Ναοί και άλλα κτήρια φτιαγμένα με Lego και εμπνευσμένα από την Ακρόπολη»: Οι μικροί φίλοι που θα επισκεφθούν το μουσείο τις γιορτινές μέρες, θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν με πολλή φαντασία δικά τους κτήρια από λευκά τουβλάκια Lego. Έμπνευσή τους, οι ναοί, οι κίονες και τα κιονόκρανα από την Ακρόπολη. Ημέρες και ώρες εργαστηρίου: Σάββατο 17 Δεκεμβρίου & Κυριακή 18 Δεκεμβρίου: 11 π.μ. & 1 μ.μ. Το εργαστήριο πραγματοποιείται από τον Τομέα Ενημέρωσης & Εκπαίδευσης της Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης (ΥΣΜΑ) και απευθύνεται σε παιδιά 7-11 ετών. Για την εξασφάλιση συμμετοχής απαιτείται τηλεφωνική κράτηση στο 210 9000900 (Δευτ.-Παρ., 9 π.μ. έως 4 μ.μ.) και προαγορά των εισιτηρίων. Συμβολικό αντίτιμο 2 ευρώ για κάθε παιδί. Τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας (αριθμός συμμετεχόντων ανά εργαστήρι: 30 παιδιά). Διάρκεια εργαστηρίου: 90 λεπτά.

Χριστουγεννιάτικες μελωδίες

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, η Big Band του Δήμου Αθηναίων, θα ερμηνεύσει στο ισόγειο του μουσείου, αγαπημένα χριστουγεννιάτικα μουσικά κομμάτια υπό τη διεύθυνση του Μ. Θεοδοσάκη.

Παιδική δράση

  • «Τα δέντρα των θεών»: Με αφορμή σημερινά φυτά με εορταστικό χαρακτήρα, μικροί και μεγάλοι ανακαλύπτουν την ιδιαίτερη σημασία συγκεκριμένων φυτών στην αρχαία Ελλάδα, όπως η ελιά, η βελανιδιά και η δάφνη. Έρχονται σε επαφή με τις πανέμορφες φυλλωσιές και τους καρπούς της τέχνης του μουσείου για να δημιουργήσουν τα πολύχρωμα, γιορτινά του δέντρα. Ημέρες και ώρες δράσης: Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου: Από τις 11 π.μ. έως τις 4 μ.μ. Η δράση πραγματοποιείται από τους αρχαιολόγους-φροντιστές του μουσείου, και απευθύνεται σε παιδιά 4-12 ετών και στους συνοδούς τους. Η συμμετοχή στη δράση είναι ελεύθερη για τα παιδιά. Απαραίτητο είναι το εισιτήριο γενικής εισόδου του μουσείου για τους γονείς-συνοδούς. Η δράση πραγματοποιείται στο μπαλκόνι του δευτέρου ορόφου, με θέα την αρχαϊκή αίθουσα, στα ελληνικά και στα αγγλικά.
  • «Το πλοίο των Παναθηναίων μέσα στο Μουσείο»: Ένα καράβι με εντυπωσιακό πολύχρωμο πανί ταξίδευε επάνω σε τροχούς μέχρι τους πρόποδες της Ακρόπολης για τη λαμπρή γιορτή των Παναθηναίων. Μικροί και μεγάλοι φέρνουν τη θάλασσα στη στεριά του μουσείου σε ένα πολύχρωμο, χάρτινο μωσαϊκό, ανακαλύπτοντας ταυτόχρονα το θαλάσσιο κόσμο της τέχνης της Ακρόπολης. Ημέρες και ώρες δράσης: Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου: Από τις 11 π.μ. έως τις 4 μ.μ. Η δράση πραγματοποιείται από τους αρχαιολόγους-φροντιστές του Μουσείου και απευθύνεται σε παιδιά 4-12 ετών και στους συνοδούς τους. Η συμμετοχή στη δράση είναι ελεύθερη για τα παιδιά. Απαραίτητο είναι το εισιτήριο γενικής εισόδου του μουσείου για τους γονείς-συνοδούς. Η δράση πραγματοποιείται στο μπαλκόνι του δευτέρου ορόφου, με θέα την αρχαϊκή αίθουσα, στα ελληνικά και στα αγγλικά.
  • «Αιωρούμενες δημιουργίες στο φωτισμένο μουσείο»: Οι αρχαίοι κρεμούσαν στολίδια, ιερά και καθημερινά αντικείμενα στους τοίχους των κτηρίων και στα δέντρα των ιερών. Μικροί και μεγάλοι έρχονται σε επαφή, μέσα από την τέχνη και τους αρχαίους συγγραφείς, με τα αντικείμενα αυτά, όπως πήλινους ή μεταλλικούς πίνακες, γιρλάντες και στεφάνια με λουλούδια, ταινίες και υφάσματα, μουσικά όργανα και αγγεία. Στολίζουν τοίχους και φωτεινά δέντρα στο μουσείο με τις δικές τους πολύχρωμες, αιωρούμενες δημιουργίες. Ημέρες και ώρες δράσης: Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου: Από τις 12 π.μ. έως τις 7 μ.μ. Η δράση πραγματοποιείται από τους αρχαιολόγους-φροντιστές του Μουσείου και απευθύνεται σε παιδιά 4-12 ετών και στους συνοδούς τους. Η συμμετοχή στη δράση είναι ελεύθερη για τα παιδιά. Απαραίτητο είναι το εισιτήριο γενικής εισόδου του μουσείου για τους γονείς-συνοδούς. Η δράση πραγματοποιείται στο μπαλκόνι του δευτέρου ορόφου με θέα την αρχαϊκή αίθουσα, στα ελληνικά και στα αγγλικά.
  • Μελωδίες άρπας στην αίθουσα του Παρθενώνα: Από την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου έως και την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου, από τις 11 π.μ. έως τις 1 μ.μ., οι επισκέπτες του Μουσείου θα έχουν την ευκαιρία ν' απολαύσουν την περιήγησή τους στην Αίθουσα του Παρθενώνα με τη συνοδεία των μελωδικών ήχων της άρπας του μουσικού Θοδωρή Ματούλα.

Θεματικές παρουσιάσεις

Συνεχίζονται και τον Δεκέμβριο οι εξής θεματικές παρουσιάσεις, με οδηγούς τους Αρχαιολόγους-Φροντιστές:
«Δωδώνη. Το μαντείο των ήχων»: Οι επισκέπτες του Μουσείου μπορούν να ταξιδέψουν στη Δωδώνη, το ιερό του Δία και την αρχαία μαντική. Ημέρες και Ώρες παρουσίασης: Παρασκευή 2, 9, 16 & 23 Δεκεμβρίου, στις 1 μ.μ. στα ελληνικά και στις 11 π.μ. στα αγγλικά Κυριακή 4, 11 & 18 Δεκεμβρίου, στις 1 μ.μ. στα ελληνικά και στις 11 π.μ. στα αγγλικά, Σάββατο 24 & 31 Δεκεμβρίου, στις 1 μ.μ. στα ελληνικά.
«Οι αρχαίοι και το μέλλον»: Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τη στάση των αρχαίων απέναντι στον αβέβαιο κόσμο του μέλλοντος με βάση τα εκθέματα της περιοδικής έκθεσης «Δωδώνη. Το μαντείο των ήχων» και της μόνιμης συλλογής του μουσείου. Ημέρες και ώρες παρουσίασης: Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, στις 1 μ.μ.
«Ιερά της αρχαιότητας»: Οι επισκέπτες γνωρίζουν διαφορετικά αρχαία ιερά μέσα από τα εκθέματα της περιοδικής έκθεσης «Δωδώνη. Το μαντείο των ήχων» και της μόνιμης συλλογής του Μουσείου. Ημέρες και ώρες παρουσίασης: Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, στις 1 μ.μ.
«Ο Δίας των αρχαίων»: Οι επισκέπτες γνωρίζονται με τον πρώτο των θεών, με τις ιδιότητες, τα ιερά του, τις παραστάσεις και τους απογόνους του μέσα από τα εκθέματα της περιοδικής έκθεσης «Δωδώνη. Το μαντείο των ήχων» και της μόνιμης συλλογής του Μουσείου. Ημέρες και ώρες παρουσίασης: Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, στις 1 μ.μ.
«Μια βόλτα στο μουσείο με τον αρχαιολόγο»: Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε βραδινούς περιπάτους μέσα στις αίθουσες του μουσείου με απρόβλεπτους σταθμούς και ποικίλες συζητήσεις με τη συντροφιά ενός αρχαιολόγου. Ημέρες και Ώρες παρουσίασης: Παρασκευή 2, 9, 16 και 23 Δεκεμβρίου, στις 8 μ.μ. στα ελληνικά και στις 6 μ.μ. στα αγγλικά.
Επίσης, το μουσείο προσκαλεί τις οικογένειες να γνωρίσουν τις συλλογές του μέσα από θεματικά αρχαιολογικά παιχνίδια που διατίθενται στο Γραφείο Πληροφοριών. Επιπλέον, το γούρι του Μουσείου Ακρόπολης για το 2017, είναι εμπνευσμένο από την αριστουργηματική λεοντοκεφαλή - υδρορροή του λεγομένου αρχαίου ναού της Ακρόπολης που χρονολογείται στο τελευταίο τέταρτο του 6ου αι. π.Χ. Η πολύχρωμη κεφαλή του βασιλικού ζώου διακοσμούσε τη στέγη του ναού και συγχρόνως προφύλασσε το ιερό κτήριο από κάθε κακό.
news.gr
Δεύτερη φορά γονείς Μίλα Κούνις και Άστον Κούτσερ - Απέκτησαν αγοράκι
Οι διάσημοι ηθοποιοί Μίλα Κούνις και Άστον Κούτσερ απέκτησαν το δεύτερο παιδί τους, ένα αγοράκι, την Τετάρτη, σύμφωνα με πολλά χθεσινά δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου, τα οποία επικαλούνται μία εκπρόσωπο Τύπου της ηθοποιού.
Όπως έγραψε χθες Πέμπτη η ιστοσελίδα E! News, το ζευγάρι δεν έχει αποφασίσει ακόμη για το όνομα του νεογέννητου.
Οι δύο ηθοποιοί και παραγωγοί έχουν ήδη ένα κοριτσάκι δύο ετών, την Γουάιατ.
Αρραβωνιάστηκαν τον Φεβρουάριο του 2014 έπειτα από δύο χρόνια σχέσης και παντρεύτηκαν τον Ιούλιο του 2015.
Ο 38χρονος Κούτσερ και η 33χρονη Κούνις γνωρίστηκαν στα γυρίσματα της σειράς "That '70s show", που προβαλλόταν στις ΗΠΑ την περίοδο 1998-2006, στην οποία υποδύονταν ένα ερωτευμένο ζευγάρι.
Ο Κούτσερ υπήρξε παντρεμένος με την επίσης ηθοποιό Ντέμι Μουρ από το 2005 ως το 2011, ενώ η Κούνις είχε πολλά χρόνια σχέση με τον ηθοποιό που έγινε γνωστός από την ταινία "Μόνος στο Σπίτι" Μακόλεϊ Κάλκιν.

Το ΕΑΠ ανακοινώνει ότι σήμερα, 5 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 12:00, θα ενεργοποιηθεί η φόρμα υποβολής αίτησης για τα ακόλουθα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών με εξαμηνιαίες Θεματικές Ενότητες και εισαγωγή στο εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2016-2017, η οποία θα παραμείνει ανοικτή μέχρι και την 8η Ιανουαρίου 2017.
ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ
  1. Δημιουργική Γραφή (Κοινό ΜΠΣ)
  2. Language Education for Refugees and Migrants
  3. Διαχείριση Γήρανσης και Χρόνιων Νοσημάτων (Κοινό ΜΠΣ)
  4. Αθλητικές Σπουδές: Κοινωνιολογία, Ιστορία, Ανθρωπολογία
  5. Σύγχρονες Δημοσιογραφικές Σπουδές
Η Μαντόνα αποκάλυψε ότι είναι ακόμα ερωτευμένη με τον Σον Πεν
Αν και η Μαντόνα έχει χωρίσει εδώ και 26 χρόνια από τον Σον Πεν, το πρώην ζευγάρι διατηρεί πολύ καλές σχέσεις και πολλά δημοσιεύματα τους θέλουν να είναι κάτι παραπάνω από φίλοι!
Οι πρώην σύζυγοι που παντρεύτηκαν τη δεκαετία του 80 βρέθηκαν μαζί στο φιλανθρωπικό γκαλά στο Art Basel στο Μαϊάμι την Παρασκευή το βράδυ.
Η 58χρονη τραγουδίστρια διοργάνωσε μια «βραδιά μουσικής, τέχνης και αταξίας» προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για την οργάνωσή της «Raising Malawi».
Στην εκδήλωση η Μαντόνα έβγαλε σε δημοπρασία μερικά κοσμήματά της και έργα τέχνης της, ένα μοναδικό αυτοκίνητο που για την κατασκευή του οι δημιουργοί του εμπνεύστηκαν από την ίδια, αλλά και μία εβδομαδιαία διαμονή στο σπίτι του Λεονάρντο ντι Κάπριο στο Παλμ Σπρινγκς.
Στα πιο παράξενα όμως περιστατικά της βραδιάς, ήταν και η προσφορά της Μαντόνα να παντρευτεί ξανά τον Σον Πεν, αν ήταν διατεθειμένος να προσφέρει 150.000 δολάρια. Τότε η τραγουδίστρια ανέβασε στη σκηνή τον Πεν και καθώς έπαιζε το νυφικό βαλς, ο Σον γονάτισε, με την Μαντόνα να τον ρωτά αν του θυμίζει κάτι. Στη συνέχεια, ο ηθοποιός πέρασε χειροπέδες στη Μαντόνα και αυτή χαριτολογώντας του είπε: «Μία από τις πολλές στιγμές του γάμου μας». Το περιστατικό δεν τελείωσε εδώ, με την τραγουδίστρια να λέει «Είμαι ακόμη ερωτευμένη μαζί σου».

Mια μεγάλη Χριστουγεννιάτικη γιορτή, η «Κόκκινη Κυριακή», θα πραγματοποιηθεί την τελευταία Κυριακή πριν τα Χριστούγεννα στo Εμπορικό Κέντρο τηςΓλυφάδας.
Η κοινή πρωτοβουλία του Δήμου Γλυφάδας, του Κ,Α,Π.ΠΑ και του Εμπορικού Συλλόγου του Δήμου, θα λάβει χώρα την Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου, στο ξεκίνημα της εορταστικής περιόδου, όπου τα καταστήματα της πόλης θα είναι ανοιχτά από τις 11 το πρωί μέχρι τις 8 το απόγευμα.
-
Ένα φαντασμαγορικό Χριστουγεννιάτικο θέαμα με ζωντανές συναυλίες σε τέσσερα διαφορετικά σημεία, παιδικές παραστάσεις, παρέλαση τυμπανιστών, τη Φιλαρμονική και τη χορωδία του Δήμου Γλυφάδας να ερμηνεύει Χριστουγεννιάτικες μελωδίες, το τρενάκι γεμάτο ΑγιοΒασίληδες να περνάει από όλες τις γειτονιές, ξυλοπόδαρους, κλόουν, ζογκλέρ, face painting, αγαπημένοι παιδικοί ήρωες, μπαλονοκατασκευές, κεράσματα, Χριστουγεννιάτικο κρασί και δεκάδες ακόμα εκπλήξεις – δωρεάν για όλους!
Κάτοικοι και επισκέπτες της Γλυφάδας καλούνται να γιορτάσουν την τελευταία Κυριακή πριν τα Χριστούγεννα στους εμπορικούς δρόμους του Δήμου, με εκπλήξεις και χάπενινγκ!
Η έναρξη θα γίνει στην πλατεία Εσπερίδων στις 12 το πρωί, ενώ οι δεκάδες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλη την αγορά της Γλυφάδας, στα πεζοδρόμια μπροστά από τα εμπορικά καταστήματα, μέχρι αργά το απόγευμα.
Το Εμπορικό Κέντρο της Γλυφάδας θα είναι πεζοδρομημένο.
Η Δημοτική Συγκοινωνία θα κανει δρομολόγια από το Μετρό και την Άνω Γλυφάδα προς τον Άγιο Κωνσταντίνο (Δωρεάν) και θα είναι ανοικτά τα 2 μεγάλα parking στη Διαδόχου Παύλου (παραλία) όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να πάρουν το τραμ για το εμπορικό κέντρο της Γλυφάδας.
1
Παιδικά κινητά εργαστήρια, αρχαιολογικά παιχνίδια με Lego, μελωδίες άρπας στην αίθουσα του Παρθενώνα, οικογενειακά σακίδια και άλλες εκπλήξεις, θα προσφέρει το Μουσείο Ακρόπολης στους επισκέπτες του τον Δεκέμβριο.
1
Συγκεκριμένα όλες οι φετινές εκδηλώσεις που θα παρουσιαστούν:
Παιδικό εργαστήριο «Ναοί και άλλα κτήρια φτιαγμένα με Lego και εμπνευσμένα από την Ακρόπολη»: Οι μικροί φίλοι που θα επισκεφθούν το μουσείο τις γιορτινές μέρες, θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν με πολλή φαντασία δικά τους κτήρια από λευκά τουβλάκια Lego. Έμπνευσή τους, οι ναοί, οι κίονες και τα κιονόκρανα από την Ακρόπολη. Ημέρες και ώρες εργαστηρίου: Σάββατο 17 Δεκεμβρίου & Κυριακή 18 Δεκεμβρίου: 11 π.μ. & 1 μ.μ. Το εργαστήριο πραγματοποιείται από τον Τομέα Ενημέρωσης & Εκπαίδευσης της Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης (ΥΣΜΑ) και απευθύνεται σε παιδιά 7-11 ετών. Για την εξασφάλιση συμμετοχής απαιτείται τηλεφωνική κράτηση στο 210 9000900 (Δευτ.-Παρ., 9 π.μ. έως 4 μ.μ.) και προαγορά των εισιτηρίων. Συμβολικό αντίτιμο 2 ευρώ για κάθε παιδί. Τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας (αριθμός συμμετεχόντων ανά εργαστήρι: 30 παιδιά). Διάρκεια εργαστηρίου: 90 λεπτά.
Χριστουγεννιάτικες μελωδίες: Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, η Big Band του Δήμου Αθηναίων, θα ερμηνεύσει στο ισόγειο του μουσείου, αγαπημένα χριστουγεννιάτικα μουσικά κομμάτια υπό τη διεύθυνση του Μ. Θεοδοσάκη.
Παιδική δράση «Τα δέντρα των θεών»: Με αφορμή σημερινά φυτά με εορταστικό χαρακτήρα, μικροί και μεγάλοι ανακαλύπτουν την ιδιαίτερη σημασία συγκεκριμένων φυτών στην αρχαία Ελλάδα, όπως η ελιά, η βελανιδιά και η δάφνη. Έρχονται σε επαφή με τις πανέμορφες φυλλωσιές και τους καρπούς της τέχνης του μουσείου για να δημιουργήσουν τα πολύχρωμα, γιορτινά του δέντρα. Ημέρες και ώρες δράσης: Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου: Από τις 11 π.μ. έως τις 4 μ.μ. Η δράση πραγματοποιείται από τους αρχαιολόγους-φροντιστές του μουσείου, και απευθύνεται σε παιδιά 4-12 ετών και στους συνοδούς τους. Η συμμετοχή στη δράση είναι ελεύθερη για τα παιδιά. Απαραίτητο είναι το εισιτήριο γενικής εισόδου του μουσείου για τους γονείς-συνοδούς. Η δράση πραγματοποιείται στο μπαλκόνι του δευτέρου ορόφου, με θέα την αρχαϊκή αίθουσα, στα ελληνικά και στα αγγλικά.
Παιδική δράση «Το πλοίο των Παναθηναίων μέσα στο Μουσείο»: Ένα καράβι με εντυπωσιακό πολύχρωμο πανί ταξίδευε επάνω σε τροχούς μέχρι τους πρόποδες της Ακρόπολης για τη λαμπρή γιορτή των Παναθηναίων. Μικροί και μεγάλοι φέρνουν τη θάλασσα στη στεριά του μουσείου σε ένα πολύχρωμο, χάρτινο μωσαϊκό, ανακαλύπτοντας ταυτόχρονα το θαλάσσιο κόσμο της τέχνης της Ακρόπολης. Ημέρες και ώρες δράσης: Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου: Από τις 11 π.μ. έως τις 4 μ.μ. Η δράση πραγματοποιείται από τους αρχαιολόγους-φροντιστές του Μουσείου και απευθύνεται σε παιδιά 4-12 ετών και στους συνοδούς τους. Η συμμετοχή στη δράση είναι ελεύθερη για τα παιδιά. Απαραίτητο είναι το εισιτήριο γενικής εισόδου του μουσείου για τους γονείς-συνοδούς. Η δράση πραγματοποιείται στο μπαλκόνι του δευτέρου ορόφου, με θέα την αρχαϊκή αίθουσα, στα ελληνικά και στα αγγλικά.
Παιδική δράση «Αιωρούμενες δημιουργίες στο φωτισμένο μουσείο»: Οι αρχαίοι κρεμούσαν στολίδια, ιερά και καθημερινά αντικείμενα στους τοίχους των κτηρίων και στα δέντρα των ιερών. Μικροί και μεγάλοι έρχονται σε επαφή, μέσα από την τέχνη και τους αρχαίους συγγραφείς, με τα αντικείμενα αυτά, όπως πήλινους ή μεταλλικούς πίνακες, γιρλάντες και στεφάνια με λουλούδια, ταινίες και υφάσματα, μουσικά όργανα και αγγεία. Στολίζουν τοίχους και φωτεινά δέντρα στο μουσείο με τις δικές τους πολύχρωμες, αιωρούμενες δημιουργίες. Ημέρες και ώρες δράσης: Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου: Από τις 12 π.μ. έως τις 7 μ.μ. Η δράση πραγματοποιείται από τους αρχαιολόγους-φροντιστές του Μουσείου και απευθύνεται σε παιδιά 4-12 ετών και στους συνοδούς τους. Η συμμετοχή στη δράση είναι ελεύθερη για τα παιδιά. Απαραίτητο είναι το εισιτήριο γενικής εισόδου του μουσείου για τους γονείς-συνοδούς. Η δράση πραγματοποιείται στο μπαλκόνι του δευτέρου ορόφου με θέα την αρχαϊκή αίθουσα, στα ελληνικά και στα αγγλικά.
Μελωδίες άρπας στην αίθουσα του Παρθενώνα: Από την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου έως και την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου, από τις 11 π.μ. έως τις 1 μ.μ., οι επισκέπτες του Μουσείου θα έχουν την ευκαιρία ν’ απολαύσουν την περιήγησή τους στην Αίθουσα του Παρθενώνα με τη συνοδεία των μελωδικών ήχων της άρπας του μουσικού Θοδωρή Ματούλα.
Θεματικές παρουσιάσεις Συνεχίζονται και τον Δεκέμβριο οι εξής θεματικές παρουσιάσεις, με οδηγούς τους Αρχαιολόγους-Φροντιστές:  «Δωδώνη. Το μαντείο των ήχων»: Οι επισκέπτες του Μουσείου μπορούν να ταξιδέψουν στη Δωδώνη, το ιερό του Δία και την αρχαία μαντική. Ημέρες και Ώρες παρουσίασης: Παρασκευή 2, 9, 16 & 23 Δεκεμβρίου, στις 1 μ.μ. στα ελληνικά και στις 11 π.μ. στα αγγλικά Κυριακή 4, 11 & 18 Δεκεμβρίου, στις 1 μ.μ. στα ελληνικά και στις 11 π.μ. στα αγγλικά, Σάββατο 24 & 31 Δεκεμβρίου, στις 1 μ.μ. στα ελληνικά.   «Οι αρχαίοι και το μέλλον»: Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τη στάση των αρχαίων απέναντι στον αβέβαιο κόσμο του μέλλοντος με βάση τα εκθέματα της περιοδικής έκθεσης «Δωδώνη. Το μαντείο των ήχων» και της μόνιμης συλλογής του μουσείου. Ημέρες και ώρες παρουσίασης: Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, στις 1 μ.μ.
«Ιερά της αρχαιότητας»: Οι επισκέπτες γνωρίζουν διαφορετικά αρχαία ιερά μέσα από τα εκθέματα της περιοδικής έκθεσης «Δωδώνη. Το μαντείο των ήχων» και της μόνιμης συλλογής του Μουσείου. Ημέρες και ώρες παρουσίασης: Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, στις 1 μ.μ.
«Ο Δίας των αρχαίων»: Οι επισκέπτες γνωρίζονται με τον πρώτο των θεών, με τις ιδιότητες, τα ιερά του, τις παραστάσεις και τους απογόνους του μέσα από τα εκθέματα της περιοδικής έκθεσης «Δωδώνη. Το μαντείο των ήχων» και της μόνιμης συλλογής του Μουσείου. Ημέρες και ώρες παρουσίασης: Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, στις 1 μ.μ.
«Μια βόλτα στο μουσείο με τον αρχαιολόγο»: Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε βραδινούς περιπάτους μέσα στις αίθουσες του μουσείου με απρόβλεπτους σταθμούς και ποικίλες συζητήσεις με τη συντροφιά ενός αρχαιολόγου. Ημέρες και Ώρες παρουσίασης: Παρασκευή 2, 9, 16 και 23 Δεκεμβρίου, στις 8 μ.μ. στα ελληνικά και στις 6 μ.μ. στα αγγλικά. Επίσης, το μουσείο προσκαλεί τις οικογένειες να γνωρίσουν τις συλλογές του μέσα από θεματικά αρχαιολογικά παιχνίδια που διατίθενται στο Γραφείο Πληροφοριών. Επιπλέον, το γούρι του Μουσείου Ακρόπολης για το 2017, είναι εμπνευσμένο από την αριστουργηματική λεοντοκεφαλή – υδρορροή του λεγομένου αρχαίου ναού της Ακρόπολης που χρονολογείται στο τελευταίο τέταρτο του 6ου αι. π.Χ.
Η πολύχρωμη κεφαλή του βασιλικού ζώου διακοσμούσε τη στέγη του ναού και συγχρόνως προφύλασσε το ιερό κτήριο από κάθε κακό.
st-savvas
Ο Άγιος Σάββας θεωρείται άγιος θεραπευτής απο το λαό μας, γι’ αυτό και σε πολλές περιοχές οι μητέρες δεν εργάζονται την ημέρα αυτή, για την υγεία των παιδιών τους.
st-savvas
Το όνομά του χρησιμοποιείται πολύ συχνά ως βαφτιστικό, για τον ίδιο λόγο. Παλιότερα, στην πατρίδα του, την Καππαδοκία, τον τιμούσαν με θυσίες ζώων και όσοι πήγαιναν στον μοναστήρι του στα Ιεροσόλυμα για προσκύνημα, οι »χατζήδες» έφερναν χουρμάδες απο τα γύρω δέντρα, τους οποίους και προσέφεραν σε άτεκνα ζευγάρια, επειδή σύμφωνα με την κοινή πίστη, οι καρποί αυτοί μπορούσαν να θεραπεύσουν τη στειρότητα.
Το κείμενο πήραμε απο το Βιβλίο: Μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει, της Γιολάντας Τσορώνη Γεωργιάδη.
Λεβέντης: Να δίνουμε όλοι 200 ευρώ το μήνα για να πάρουμε πολεμικά σκάφη
Ιδιαίτερα ανήσυχος για την αμυντική ικανότητα της Ελλάδας, ειδικά σε αυτή τη φάση που η Τουρκία κλιμακώνει τη στάση της απέναντι στη χώρα μας εξέφρασε  ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.
Μάλιστα, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, είπε χαρακτηριστικά, ότι αν χρειαστεί για να περιφρουρήσουμε την ακεραιότητα των εδαφών μας, να θυσιάσουμε όλοι οι Έλληνες 200 ευρώ κάθε μήνα από μισθό και συντάξεις, για να κάνουμε παραγγελίες νέων αεροσκαφών 5ης γενιάς, παρά τις εκρηκτικές κοινωνικές συνθήκες, δεν αμφιβάλλει ότι όλοι οι Έλληνες θα το δεχόντουσαν με ευχαρίστηση.
Όπως είπε ο  κ. Λεβέντης, αποστέλλει επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζητώντας την σύγκλιση, υπ’ αυτόν, του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, προς εξέταση των συνθηκών άμυνας και ασφάλειας της χώρας.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!