Τρίτη 5 Μαΐου 2015


Βροχή τροπολογιών στη Βουλή στο νομοσχέδιο Κατρούγκαλου για τις αλλαγές στη δημόσια διοίκηση, με τον αναπληρωτή υπουργό να αποδέχεται 15 από αυτές που έφεραν τις υπογραφές βουλευτών, κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ.
Συνολικά είχαν κατατεθεί 49 βουλευτικές τροπολογίες για ρυθμίσεις διαφόρων ζητημάτων που στην πλειοψηφία τους ήταν άσχετες με το συζητούμενο νομοσχέδιο. Η αποδοχή εκ μέρους του Γιώργου Κατρούγκαλου προκάλεσε έντονες αντιδράσεις με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, να αφήνει σαφείς υπόνοιες ότι πίσω από τις ρυθμίσεις αυτές κρύβεται ο αναπληρωτής υπουργός.
«Εσείς τις υπαγορεύσατε σε βουλευτές σας για να μην συζητηθούν και να ψηφιστούν», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης που θύμισε τη δέσμευση της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου  για τη συζήτηση τροπολογιών.
Ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης, επικαλέστηκε την κατάσταση στη χώρα τα τελευταία χρόνια που δημιούργησαν πολλά προβλήματα και τόνισε ότι ρυθμίζονται σοβαρότατα ζητήματα και αδικίες 17 χρόνων τουλάχιστον.
Για μαύρες ημέρες του κοινοβουλευτικού βίου, μίλησε ο βουλευτής του Ποταμιού, Παναγιώτης Καρκατσούλης.
Οι τροπολογίες που έγιναν δεκτές αφορούν μεταξύ άλλων:
*Παύση ποινικών και πειθαρχικών διώξεων εναντίον αιρετών των ΟΤΑ σε περίπτωση μη άσκησης ένδικων μέσων.
*Μετάταξη υπαλλήλων κατά παρέκκλιση διατάξεων για δέσμευση παραμονής σε υπηρεσία.
*Πρόσληψη  προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα και σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου στους ΟΤΑ.
*Αναγνώριση προϋπηρεσίας εργαζομένων ΕΛΓΑ.
*Αποσπάσεις προσωπικού από ανώνυμες εταιρίες του ευρύτερου δημοσίου τομέα.
*Επανασύσταση θέσεων και κλάδων όπως και θέσεις προσωπικού των Ασφαλιστικών Ταμείων και ΟΑΕΔ.
*Παράταση των προθεσμιών ολοκλήρωσης των οικοδομικών εργασιών από τους δικαιούχους δημοτικών ή κοινοτικών οικοπέδων.
*Μετατροπή σε οργανικές θέσεις μονίμων υπαλλήλων θέσεις προσωπικού με θέσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου και ορισμένου χρόνου στα ΝΠΔΔ και στους ΟΤΑ Α και Β βαθμού
*Συμβάσεις προσωπικού δημοτικών βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών.
*Αποκατάσταση αδικιών στις δασικές υπηρεσίες.
*Δανειοδότηση ΟΤΑ από το ταμείο παρακαταθηκών και δανείων.
*Δαπάνες δασοκτονίας έτους 2014.
aftodioikisi.gr


Με τις  157  ψήφους των  βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ υπερψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκότησης«Εκδημοκρατισμός της Διοίκησης – Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική  Διακυβέρνηση  –  Αποκατάσταση  αδικιών  και  άλλες  διατάξεις».  Κατά του νομοσχεδίου που μεταξύ άλλων προβλέπει την επαναπρόσληψη και την αποκατάσταση των περίπου 3.900 απολυμένων και διαθέσιμων του Δημοσίου ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ (79) που είχαν ζητήσει και την ονομαστική ψηφοφορία, Ποτάμι, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ δήλωσαν «παρών» (18), ενώ το ΠΑΣΟΚ αποχώρησε από την ψηφοφορία καταγγέλλοντας σύγκρουση συμφερόντων του αναπληρωτή υπουργού Γιώργου Κατρούγκαλου. Να σημειωθεί ότι συνολικά ψήφισαν 254 βουλευτές.
Η συζήτηση του νομοσχεδίου συνεχίζεται επί των άρθρων και στο σύνολο και αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τις 2 το ξημερώματα της Τετάρτης.
Νωρίτερα είχε ξεσπάσει σκληρή κόντρα μεταξύ του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη και του αναπληρωτή υπουργού και εισηγητή του νομοσχεδίου Γιώργου Κατρούγκαλου, με αιχμή το θέμα της σύγκρουσης συμφερόντων.
Μέσα Μαΐου οι επαναπροσλήψεις – Τι άλλο ρυθμίζει το νομοσχέδιο
Όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι επαναπροσλήψεις και η αποκατάσταση των περίπου 3.900 απολυμένων και διαθέσιμων του Δημοσίου που προβλέπεται από το νομοσχέδιο του ΥΠΕΣΔΑ θα ξεκινήσουν περί τα μέσα Μαΐου. Ανάμεσα τους είναι σχολικοί φύλακες, οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, οι καθηγητές τεχνικών ειδικοτήτων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων κ.ά. Όπως προβλέπεται στην Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους το συνολικό κόστος των επαναπροσλήψεων θα ανέλθει σε περίπου 72 εκατ. ευρώ ετησίως.
Παράλληλα με το νομοσχέδιο μεταξύ άλλων:
-Επανασυστήνεται η Δημοτική Αστυνομία και με αλλαγή της τελευταίας στιγμής κατά τη συζήτηση του ν/σ στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, αντί για την αρχική ρύθμιση η οποία προέβλεπε ότι οι δημοτικοί αστυνομικοί θα επανέλθουν όλοι, ένας αριθμός 350 ατόμων, από τους 1540 να παραμείνει στην ΕΛΑΣ και να καλύψει συγκεκριμένες θέσεις ενόψει και της τουριστικής περιόδου. Οι υπόλοιποι μπορούν να επιστρέψουν στο δήμο που ανήκαν ή  να τεθούν στη διάθεση του υπουργείου Εσωτερικών. Προσπαθήσαμε  ο κανόνας να μην είναι η αναγκαστική επιλογή αλλά το συμφέρον των πολιτών».
-Προβλέπεται ότι θα προσληφθούν  οι περίπου  6.000 αδιόριστοι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ, αφού προηγουμένως υπάρξει μία διαδικασία κινητικότητας, ως κίνητρο για να ενισχυθούν υπηρεσίες με μεγάλες ελλείψεις.
-Θα αναζητούνται πλέον αυτεπάγγελτα από τις ίδιες τις υπηρεσίες του Δημοσίου, όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται κατά περίπτωση:
-Καταργείται η πολιτική επιστράτευση
-Επιδιώκεται ο εξορθολογισμός του πειθαρχικού δικαίου ενώ καθιερώνονται ή επεκτείνονται δικαιώματα των πολιτών στις καθημερινές συναλλαγές τους με την διοίκηση και εισάγονται μέτρα επιτάχυνσης των διαδικασιών και καταπολέμησης της γραφειοκρατίας, ιδίως με θεσμούς και διαδικασίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.
NOMOΣΧΕΔΙΟ
aftodioikisi.gr

«Δεν μπορεί κανείς ούτε να το αναλύσει εγκληματολογικά, ούτε ποινικά, ούτε κοινωνικά. Μιλάμε για μια ακραία, μη ανθρώπινη συμπεριφορά, πολλώ μάλλον που ήταν και παιδί του –δεν ήταν ένα ξένο παιδί που απήχθη ή κάτι άλλο. Άρα περνάμε σε μία σκοτεινή πλευρά της ανθρώπινης φύσης η οποία δεν έχει αντικείμενο εξέτασης. Δεν έχει τίποτα να πεις» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, μιλώντας στην εκπομπή του Άκη Παυλόπουλου και του Μάνου Νιφλή στον Real FM 97,8, ερωτηθείς για το έγκλημα με τη μικρή Άννυ που έχει σοκάρει το πανελλήνιο.
Αναφερόμενος στον παιδοκτόνο πατέρα, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξήγησε ότι: «Ο ίδιος αν μπορέσει να πει κάτι… Και ο ίδιος νομίζω σε αυτές τις περιπτώσεις… Συνήθως, ξέρετε, αυτοκτονούν ή έχουν κάποιον βίαιο θάνατο από αλλού. Δεν αντέχεται αυτό ούτε από τον ίδιο που το έκανε, ούτε από τη σύζυγο. Δεν αντέχεται αυτό».
Ο κ. Πανούσης συνέχισε λέγοντας: «Κοιτάξτε, όταν σκοτώσεις τη μάνα σου ή το παιδί σου… και όλα αυτά, με βιασμούς ή τέτοιου είδους δολοφονίες… Υπάρχει ένας κώδικας τιμής μέσα στις φυλακές, εντός ή εκτός εισαγωγικών. Άρα γι’ αυτό σας είπα ότι εγώ νομίζω ότι σε αυτές τις περιπτώσεις πολύ γρήγορα θα έχουμε το θάνατο και του ίδιου του δράστη».
Οι αναγκαίες διευκρινίσεις…
Mετά το σάλο που προκλήθηκε από τη δήλωσή του στον Real Fm 97,8 για τον 27χρονο παιδοκτόνο, o Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης έδωσε διευκρινίσεις.
“Το βρίσκω τουλάχιστον παράλογο, υποκριτικό ή προσχηματικό το να ερμηνεύει κανείς τόσο εύκολα την επιστημονική, εμπειρική και ερευνητική διαπίστωση ενός επιστήμονα, ως δήθεν υποκίνηση ή προτροπή για τέλεση εγκλήματος, που υποτίθεται ότι υπονοεί ένας υπουργός. Η αφόρητη ελαφρότητα των πολιτικών αντιπαραθέσεων δεν μπορεί να ξεπερνά ούτε την ηθική, ούτε τη λογική, ούτε την επιστήμη” αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Πανούσης.
Και σε υστερόγραφο επισημαίνει: “Είναι απορίας άξιο ότι μετά τη δήλωσή μου πως θα έχουμε «νεκρούς στις Σκουριές» δεν με κατήγγειλαν ότι προτρέπω σε αιματοχυσία στην περιοχή…”.
Πάει μια ξανθιά σε ένα ζαχαροπλαστείο. Βλέπει ένα γλυκό και ρωτά τον ζαχαροπλάστη:
- Τι είναι αυτό;
- Αυτό είναι Τουλούμπα
οκ λέει η ξανθιά και σηκώνεται και φεύγει. Υστερα από λίγο γυρίζει πάλι και λέει στο ζαχαροπλάστη:
- Να σας πω... εάν δεν έρθει ο... Λούμπας, να το αγοράσω εγώ;;;

Το ελληνικό χρέος είναι μεν στην επικαιρότητα και η αντιμετώπισή του προκαλεί ατελείωτες συζητήσεις εκτός των συνόρων. Δεν είναι όμως η μόνη χώρα με δημόσιο χρέος.
Το Open Europe «χαρτογράφησε» με δύο τρόπους την Ευρώπη. Στον ένα χάρτη, καταγράφεται το ποσοστό του δημόσιου χρέους με βάση το ΑΕΠ, με την Ελλάδα να είναι στην κορυφή της δυσάρεστης αυτής λίστας με 175%, ενώ ακολουθούν Ιταλία (133%) και Πορτογαλία (128%).
Ο δεύτερος χάρτης αφορά πιο άμεσα τους πολίτες της Ευρώπης. Σε αυτόν, καταγράφεται το κατά κεφαλήν χρέος ή πιο απλά τι ποσό θα έπρεπε να πληρώσει ο κάτοικος κάθε χώρας- σε χιλιάδες δολάρια- αν το συγκεκριμένο κράτος αποφάσιζε να αποπληρώσει μεμιάς όλο το χρέος της, συγκεντρώνοντας χρήματα από τους πολίτες.
Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ο κάθε Ελληνας θα έπρεπε να πληρώσει 38.600 δολάρια, αλλά υπάρχουν και χειρότερα. Οι Ιταλοί θα έπρεπε να καταβάλουν 46.000 δολάρια, οι Ιρλανδοί 59.900 και οι Ισλανδοί 59.000. Και για τους δύο χάρτες χρησιμοποιήθηκαν επίσημα στοιχεία του 2013.
xartis_xreos1


Ποιος είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να ταξιδέψει από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη; Φυσικά αεροπορικώς. Αν όμως δεν σας αρέσουν τα εύκολα;
Ενώ λοιπόν μία πτήση που συνδέει την πρωτεύουσα της Αγγλίας με την αμερικάνικη μεγαλούπολη διαρκεί γύρω στις 7 ώρες, αν προτιμάτε την περιπέτεια, ίσως σύντομα να υπάρξει και δεύτερη επιλογή: να πάτε οδικώς!
Σύμφωνα με το newsauto.gr, πρόκειται για ιδέα των Ρώσων και συγκεκριμένα του προέδρου της Russian Railways, Vladimir Yakunin. Τι προτείνουν λοιπόν; Το απίστευτο! Να δημιουργηθεί ένας ατελείωτος αυτοκινητόδρομος, που μόνο στο κομμάτι της ηπειρωτικής Ρωσίας, θα πρέπει να έχει μήκος άνω των 10.000 km!
Το πλάνο που παρουσιάστηκε στη Ρωσική Ακαδημία Επιστημών στη Μόσχα, δεν διευκρινίζει αν το πέρασμα από τη Σιβηρία στην Αλάσκα θα γίνει με τούνελ ανάλογο της Μάγχης ή με γέφυρα… για Γκίνες αφού θα πρέπει να απλώνεται σε απόσταση 88 χιλιομέτρων – σε σημείο του πλανήτη με δύσκολες συνθήκες.
Επίσης, δεν έγινε λόγος για το συνολικό προϋπολογισμού ενός τέτοιου project αλλά και για τους λόγους για τους οποίους θα πειστούν πιθανοί επενδυτές πως θα έχουν πράγματι κάτι να κερδίσουν δημιουργώντας αυτό τον αυτοκινητόδρομο που σε ένα μεγάλο του μέρος, θα ακολουθεί τον περίφημο Τρανσιβηρικό που συνδέει τη Μόσχα με τον Ειρηνικό ωκεανό.
Αν πάντως μπορέσει κανείς να ολοκληρώσει το ασιατικό κομμάτι αυτής της περιπέτειας που περιλαμβάνει τρεις Ηπείρους, η διαδρομή που θα διασχίζει τον Καναδά καθώς και μέρος των ΗΠΑ πριν φτάσει κανείς στο… τέρμα της Νέας Υόρκης, θα είναι παιχνιδάκι.

Ένα νέο malware με την ονομασία Rombertik, απειλεί τους υπολογιστές με Windows και δεν έχει στόχο (μόνο) να υποκλέψει στοιχεία ή να δημιουργήσει bugs, αλλά «εκδικείται» αν τυχόν ο χρήστης τον εντοπίσει, με ολική καταστροφή του υπολογιστή.
Τον εν λόγο ιό, ανακάλυψαν πρόσφατα οι ερευνητές Μπεν Μπέικερ και Άλεξ Τσίου της Cisco Systems, οι οποίοι δήλωσαν ότι πρόκειται για ένα από τα πιο επικίνδυνα κακόβουλα λογισμικά των τελευταίων ετών. Το Rombertik έχει σχεδιαστεί για να παρακολουθεί οποιαδήποτε μορφή απλού κειμένου σε έναν browser και μεταδίδεται μέσω spam ή phishing μηνυμάτων.
Στόχος του συγκεκριμένου malware είναι ηλεκτρονικοί υπολογιστές που ενσωματώνουν το λειτουργικό σύστημα Windows της Microsoft, από όπου αποσπά δεδομένα και πληκτρολογήσεις μέσω phishing. Μόλις εισχωρήσει στο λειτουργικό σύστημα, το Rombertik πραγματοποιεί αλλεπάλληλους ελέγχους προκειμένου να «σιγουρευτεί» ότι δεν έχει εντοπιστεί.
«Το Rombertik αποτελεί ένα πολυσύνθετο είδος κακόβουλου λογισμικού το οποίο έχει σχεδιαστεί για να συνδέεται με τον browser του χρήστη, με σκοπό να διαβάζει ευαίσθητες πληροφορίες και να τις αποστέλλει σε έναν διακομιστή τον οποίο ελέγχει κάποιος χάκερ», δήλωσε ο Μπέικερ.
Όπως αναφέρει σε άρθρο του το αμερικανικό περιοδικό PC World, η συμπεριφορά αυτή δεν είναι ασυνήθιστη για ορισμένες μορφές κακόβουλου λογισμικού, ωστόσο το Rombertik «είναι μοναδικό επειδή προσπαθεί ενεργά να καταστρέψει τον υπολογιστή εάν ‘αντιληφθεί’ ότι έχει εντοπιστεί», αναφέρεται στην έκθεση.
Τέτοιου είδους malware έχουν χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν, όπως στην επίθεση που πραγματοποίησαν πέρυσι χάκερς εναντίον της κινηματογραφικής εταιρείας Sony Pictures Entertainment, για την οποία η κυβέρνηση των ΗΠΑ κατηγόρησε τη Βόρεια Κορέα.
Ο τελευταίος έλεγχος που πραγματοποιεί το Rombertik είναι και ο πιο επικίνδυνος, αναφέρεται στην έκθεση.
«Προτού το Rombertik αρχίσει να κατασκοπεύει τα θύματά του, εκτελεί έναν τελευταίο έλεγχο για να βεβαιωθεί ότι δεν έχει εντοπιστεί, ωστόσο εάν καταλάβει κάτι τέτοιο προσπαθεί αυτόματα να καταστρέψει το Master Boot Record (βασική εγγραφή εκκίνησης) προκαλώντας αλλεπάλληλες επανεκκινήσεις στον υπολογιστή και καθιστώντας τον άχρηστο», δήλωσε ο Τσίου. Συνέχισε λέγοντας ότι εάν το malware δεν καταφέρει να «δολοφονήσει» το MBR, τότε προχωρά στην καταστροφή όλων των αρχείων που βρίσκονται στους κεντρικούς φακέλους του υπολογιστή, κρυπτογραφώντας τους με ένα τυχαίο RC4 κλειδί (αλγόριθμος κρυπτογράφησης).
Μόλις καταφέρει να αχρηστεύσει είτε το MBR είτε τους φακέλους, ο υπολογιστής πραγματοποιεί διαδοχικές επανεκκινήσεις, ενώ στην οθόνη εμφανίζεται το μήνυμα «Carbon crack attempt, failed».
Ο Rombertik στοχοποιεί οποιαδήποτε ιστοσελίδα στον Chrome, τον Firefox ή τον Internet Explorer και εξαπλώνεται μέσω ενός εκτελέσιμου screensaver μεταμφιεσμένο σε αρχείο PDF (Adobe).

Μετάταξη δημοτικών αστυνομικών στις Υπηρεσίες Ασύλου και Πρώτης Υποδοχής, έκτακτες προσλήψεις στα σύνορα στις ίδιες υπηρεσίες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και fast track διαδικασίες για συμβάσεις, μελέτες, προμήθειες και υπηρεσίες μέχρι τα τέλη του Δεκέμβρη για στέγαση, υγιεινή κ.α. περιλαμβάνει το σχέδιο δράσης της κυβέρνησης για τη διαχείριση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, όπως το περιέγραψε η αν. υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τ. Χριστοδουλοπούλου, σε εκδήλωση που διοργάνωσαν οι Οικολόγοι Πράσινοι στο κέντρο της Αθήνας.
Η αν. υπουργός σημείωσε πως με τροπολογίες στο νομοσχέδιο του Γ. Κατρούγκαλου για τη Δημόσια Διοίκηση ζητείται η μετάταξη 250 δημοτικών αστυνομικών (ήδη έχουν γίνει αποσπάσεις δοκιμαστικά στην Υπηρεσία Ασύλου με πολύ γρήγορη ανταπόκριση στην εκπαίδευση), προβλέπονται έκτακτες προσλήψεις στα σύνορα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και fast track διαδικασίες ώστε να προλάβουν να καλυφθούν οι ροές του καλοκαιριού.
Στα σκαριά υπάρχουν τρεις δομές φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων στην Αττική, ενώ γίνονται προσπάθειες για τις κατάλληλες νομοθετικές ρυθμίσεις ώστε να μετατεθούν λιμενικοί στα νησιά της πρώτης γραμμής.
Πηγη: Εθνος
Η φωτογραφία που κυκλοφορεί σε πολλά μέσα κοινωνικής δικτύωσης τραβήχτηκε στη Γερμανία...
και δείχνει την ανέλκυση ενός αυτοκινήτου που έχει σταθμεύσει παράνομα σε θέση αναπήρου.

Αξιοσημείωτο, όμως, είναι το γεγονός ότι το αυτοκίνητο αυτό έχει... ελληνικές πινακίδες!








http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr
Στις 15 Μαΐου κάνει τελικά πρεμιέρα η Πάολα στο νυχτερινό κέντρο "Πύλη Αξιού" στη Θεσσαλονίκη - η συμφωνία με τον επιχειρηματία Βασίλη Γκόγκο κλείστηκε οριστικά το μεσημέρι της Δευτέρας. Μαζί της, σύμφωνα με το entertv, θα είναι ο Γιώργος Λιανός, ο Γιάννης Βαρδής, η Στεφανία Ρίζου, η Χριστίνα Σάλτη, ο Δημήτρης Τικτόπουλος, ο dj Αντώνης Δημητριάδης και ο ανερχόμενος τραγουδιστής Πέτρος Ιακωβίδη.

Αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι η Πάολα θα εμφανιζόταν στη συμπρωτεύουσα μαζί με τον Γιώργο Μαζωνάκη, εκείνος όμως προτίμησε να αποχωρήσει από το σχήμα κατόπιν διαφωνίας του με τον επιχειρηματία Κώστα Μπερτάκη.

http://www.thestival.gr
Δύο νέα προγράμματα εργασίας για ανέργους εγγεγραμμένους του ΟΑΕΔ ηλικίας από 18 – 29 ετών, με αριθμό δικαιούχων 23.000 ωφελούμενους, οι οποίοι θα καρπωθούν σημαντικά αυξημένη επιδότηση, πρόκειται να τεθούν σε εφαρμογή τις επόμενες ημέρες, με την υποβολή αιτήσεων να ξεκινάει μέσα στον Μάιο.

Το πρώτο πρόγραμμα αφορά νέους ανέργους του ΟΑΕΔ ηλικίας από 18 έως 24 ετών με στόχο 15.000 ωφελούμενους, απόφοιτους ΑΕΙ/ΤΕΙ και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε ειδικότητες όπως είναι η εφοδιαστική αλυσίδα, το λιανικό εμπόριο και η τεχνολογία της πληροφορίας και των επικοινωνιών. Το δεύτερο πρόγραμμα αφορά επιταγή εισόδου (voucher) στον τουρισμό για 8.000 ανέργους ηλικίας 25 – 29 ετών απόφοιτους ΑΕΙ/ΤΕΙ και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η επιδότηση για το πρόγραμμα με τους 15.000 ωφελούμενους θα είναι σημαντικά αυξημένη κατά 45,6% και θα ανέλθει στα 1471 ευρώ, αντί για 799 ευρώ που ήταν ο αρχικός προγραμματισμός. Αντίθετα, σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika.gr ο πάροχος (ΚΕΚ), για κάθε τμήμα κατάρτισης θα λαμβάνει 840 ευρώ (μείωση 20%).

Η αλλαγή στην αναλογία δαπάνης μεταξύ παρόχων κατάρτισης και ανέργων, αποφασίστηκε από την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου. Εισάγεται η πρακτική άσκηση (on the job training) σε επιχειρήσεις συναφείς με τα αντικείμενα του προγράμματος (θεωρία 120 ώρες και Πρακτική άσκηση διάρκειας 260 ώρες). Η θεωρητική κατάρτιση θα γίνει σε δύο στάδια ώστε να συνδυάζεται η θεωρία με την πρακτική στις επιχειρήσεις. Στο1ο στάδιο, προβλέπονται 60 ώρες κατάρτιση στην έναρξη της δράσης και στο 2ο, άλλες 60 ώρες θεωρίας μετά την υλοποίηση ενός μήνα πρακτικής άσκησης. Θα δημιουργηθεί ειδικό μητρώο των επιχειρήσεων των κλάδων που θα ζητούν άνεργους για πρακτική άσκηση (ανά ειδικότητα και περιοχή). Προβλέπεται ότι οι επιχειρήσεις, στις οποίες θα κάνουν πρακτική οι άνεργοι δεν θα επιτρέπεται να προβούν σε μείωση του προσωπικού τους, από την ημερομηνία υπογραφής της ένταξής τους στο έργο και για όσο διάστημα διαρκεί η υλοποίηση της πρακτικής άσκησης. Επίσης, προβλέπεται ότι, οι επιχειρήσεις θα δηλώνουν στην Εργάνη τους άνεργους που θα απασχολήσουν για πρακτική άσκηση.

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα voucher για τον τουρισμό, για 8.000 ανέργους ηλικίας 25-29 ετών, το 63% της επιδοτούμενης δαπάνης (προϋπολογισμού) θα λαμβάνεται από τους ανέργους και το 27% από τους παρόχους κατάρτισης. Οι αποδοχές με το τέλος του προγράμματος θα κυμανθούν από 2.180 ευρώ έως 2.390 καθαρά.

Ειδικότερα, οι αποδοχές για τους ανέργους –ωφελούμενους διαμορφώνονται ως εξής: -Ωφελούμενος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης(100 ώρες θεωρία + 420 ώρες πρακτική): 2.320 ευρώ μεικτά, 2.180 ευρώ καθαρά.

-Ωφελούμενος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (100 ώρες θεωρία + 420 ώρες πρακτική): 2.544 ευρώ μεικτά, 2.390 ευρώ καθαρά.

-Πάροχος (θεωρητική κατάρτιση, συμβουλευτική, υποστήριξη πρακτικής άσκησης, επόπτες, διεκπεραίωση διοικητικών διαδικασιών πιστοποίησης): 1.006 ευρώ για τριτοβάθμιους και 1.020 ευρώ για δευτεροβάθμιους.

http://www.seleo.gr 
Πολλοί αποφασίζουν να κάνουν ένα τατουάζ κατά τους ανοιξιάτικους ή καλοκαιρινούς μήνες, όταν αρχίζουν να φορούν κοντομάνικα και σορτσάκια και κάνουν τις πρώτες εξορμήσεις στις παραλίες.

Στην πραγματικότητα, όμως, η άνοιξη και ειδικά το καλοκαίρι είναι οι χειρότερες εποχές για να κάνει κάποιος τατουάζ.

Αρχικά, ο ήλιος είναι "εχθρός" του τατουάζ, καθώς ορισμένα μελάνια ξεθωριάζουν πιο εύκολα όταν εκτίθενται στην υπεριώδη ακτινοβολία. Καθώς δεν μπορούμε να βάλουμε αντηλιακό επάνω σε ένα φρέσκο τατουάζ, η φθορά είναι ακόμη πιο πιθανή. Μην ξεχνάτε ότι το δέρμα έρχεται σε επαφή με την υπεριώδη ακτινοβολία όταν περπατάμε, βρισκόμαστε στο αυτοκίνητο ή οπουδήποτε αλλού, όχι μόνο όταν πηγαίνουμε για μπάνιο.

Επίσης, απαγορεύεται η επαφή με την άμμο και το θαλασσινό νερό τουλάχιστον για δύο εβδομάδες αφού γίνει το τατουάζ. Ένα καινούργιο τατουάζ είναι μια ανοιχτή πληγή στο δέρμα, οπότε είναι πολύ εύκολο να μολυνθεί από τους μικροοργανισμούς που υπάρχουν στην παραλία και στη θάλασσα. Τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες είναι λοιπόν πιο εύκολο να προστατεύσουμε το τατουάζ.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!