Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Μια "ιστορική" απόφαση ανακοινώθηκε χθες στη Σαουδική Αραβία: η μοναδική χώρα του κόσμου η οποία απαγόρευε ακόμα στις γυναίκες να οδηγούν θα τους δώσει εντέλει τη δυνατότητα να πάρουν το τιμόνι στα χέρια τους το 2018, ορίζει βασιλικό διάταγμα που έδωσε στη δημοσιότητα το παλάτι.
Ο βασιλιάς Σαλμάν διέταξε να εκδίδονται άδειες οδήγησης και για τις γυναίκες, κατά το κείμενο που μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SPA. Το μέτρο, που ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα πολλών γυναικών στο βασίλειο, αρκετές από τις οποίες είχαν φυλακιστεί διότι αψήφησαν την απαγόρευση, αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή τον Ιούνιο του 2018 στο υπερσυντηρητικό βασίλειο του Κόλπου.
"Βρίσκομαι σε κατάσταση σοκ, νιώθω τόσο μεγάλη χαρά", δήλωσε μια 30χρονη τραπεζοϋπάλληλος, η Χάγια Ρακιάν, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο στο Ριάντ.
"Δεν θα περίμενα ποτέ μια τέτοια απόφαση πριν (περάσουν ακόμη) δέκα ή είκοσι χρόνια", πρόσθεσε η ίδια. Πολλές γυναίκες που ανήκουν στην ελίτ στη Σαουδικής Αραβίας μπορούσαν κάλλιστα να οδηγούν στο Λονδίνο ή στο Ντουμπάι, αλλά όχι στο Ριάντ, όπου αν παραβίαζαν την απαγόρευση συλλαμβάνονταν. Στο πλαίσιο ενός πακέτου οικονομικών και κοινωνικών μεταρρυθμίσεων στο βασίλειο με ορίζοντα το 2030, με στόχο κυρίως να περιοριστεί η εξάρτηση από το πετρέλαιο, το Ριάντ μοιάζει να χαλαρώνει κάποιους από τους περιορισμούς για τις γυναίκες στη χώρα, οι οποίες για παράδειγμα πρέπει να έχουν έγκριση κάποιου "κηδεμόνα" τους, ενός άνδρα της οικογένειας τους—συνήθως του πατέρα, του συζύγου ή του αδελφού τους—για να σπουδάσουν ή να ταξιδέψουν.
Η επικείμενη άρση της απαγόρευσης στις γυναίκες να οδηγούν ανακοινώθηκε μερικές ημέρες αφότου επιτράπηκε σε γυναίκες να συγκεντρωθούν για μια εθνική εορτή σε ένα στάδιο, κάτι επίσης χωρίς προηγούμενο στη Σαουδική Αραβία.

Η διπλωματία των ΗΠΑ χαιρέτισε την ανακοίνωση, με την εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χέδερ Νάουερτ να επισημαίνει "ότι είμαστε πολύ ευτυχείς" και να κάνει λόγο περί ενός "μεγάλου βήματος προς τη σωστή κατεύθυνση".
Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ
Αυτό είναι το μεγαλύτερο στοίχημα που έχει χάσει o "βασιλιάς του Instagram"
O αυτοαποκαλούμενος "βασιλιάς του Instagram", Νταν Μπιλζέριαν, έχτισε την φήμη του και μια τεράστια περιουσία, παίζοντας πόκερ και τζογάροντας.
Από 22 ετών, όταν και έμαθε πόκερ, έχει ποντάρει τεράστια ποσά, με κάποια πονταρίσματα να του αποφέρουν μεγάλα κέρδη και άλλα να τον κάνουν να τα χάνει.

Μιλώντας στο "In Depth", με τον Γκράχαμ Μπένσιντζερ, αποκάλυψε το μεγαλύτερο στοίχημα που έχει βάλει ποτέ: Πόνταρε 6 εκατομμύρια δολάρια σε στρίψιμο νομίσματος!
Σύμφωνα με τον 36χρονο, στοιχημάτισε σε "κορώνα ή γράμματα" και έχασε το εξωφρενικό αυτό ποσό.
Εξαντλήθηκε η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων – Έσοδα μόνο από κατασχέσεις!
Την οικονομική εξάντληση νοικοκυριών και επιχειρήσεων αποκαλύπτει ο κατήφορος που έχουν πάρει από τον Ιούνιο τα φορολογικά έσοδα του Κράτους. Στο υπουργείο Οικονομικών αναμένουν με κομμένη την ανάσα τις εισπράξεις φόρων και ΕΝΦΙΑ στα τέλη Σεπτεμβρίου αλλά, όπως δείχνουν ως τώρα τα επίσημα στοιχεία, το μόνο «σωσίβιο» που έχει απομείνει για τα κρατικά έσοδα είναι η αύξηση των εισπράξεις έναντι οφειλών Παρελθόντων Οικονομικών Ετών (ΠΟΕ). Δηλαδή ό,τι εισπράξουν από κατασχέσεις, διώξεις και «λουκέτα».
Την οικονομική δυσπραγία των νοικοκυριών να πληρώσουν τους φόρους τους, αποτυπώνουν τρία γραφήματα που ανήρτησε στο twitter ο βουλευτής Χάρης Θεοχάρης για την πορεία άμεσων-έμμεσων φόρων και έναντι των στόχων που είχε θέσει η κυβέρνηση. Εύκολα διαπιστώνεται έτσι ότι:
1. Οι άμεσοι φόροι παρουσιάζουν κατάρρευση έως 40%. Από τον Ιούνιο και μετά εισπράττονται κανονικά μόνον οι έμμεσοι φόροι. Δηλαδή το πρωτογενές πλεόνασμα των 3,5 δισ. στο οκτάμηνο Ιανουαρίου Αυγούστου στηρίζεται αποκλειστικά στις αυξήσεις εμμέσων φόρων που επιβλήθηκαν από πέρυσι το καλοκαίρι (σε ΦΠΑ, καύσιμα, τσιγάρα, τέλη τηλεφωνία κλπ). Το άνοιγμα της «ψαλίδας» υπέρ των έμμεσων φόρων δείχνει ότι φόρους πληρώνουν πλέον «με το στανιό» οι καταναλωτές –αδιακρίτως εισοδήματος- και όχι οι φορολογούμενοι. Και όλα αυτά υπό συνθήκες capital control και πληρωμών με κάρτες αλλά και σε μια περίοδο που, θεωρητικά, η χώρα επιστρέφει στην Ανάπτυξη και οι φόροι στα εισοδήματα θα έπρεπε να αυξάνονται.
foroi1

2. Νοικοκυριά και επιχειρήσεις έχουν παρατήσει τη μάχη της πληρωμής των φόρων.  Σε δύο γραφήματα αποτυπώνεται η κατάρρευση των εσόδων έναντι των στόχων στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Προσαρμογής (ΜΠΔΣ). Εκεί φαίνεται ότι μόνον σε ένα μήνα (τον Μάιο 2017) πήγε καλά η είσπραξη των φόρων. Στους 7 από τους 8 πρώ τους μήνες του χρόνου οι εισπράξεις Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων ήταν πολύ κάτω από το στόχο. Πώς εξηγείται αυτό; Τον Μάιο δεν είχαν ξεκινήσει ακόμα να πληρώνονται τα εκκαθαριστικά φόρου εισοδήματος. Ό,τι εισέπραττε το Κράτος ήταν από κατασχέσεις οφειλών ΠΟΕ και την μηνιαία παρακράτηση στους μισθούς και τις συντάξεις που διαρκώς μειώνονται.
foroi22
Αντίστοιχα και τα συνολικά φορολογικά έσοδα πάσης φύσεως που κάθε μήνα έως τον Μάιο «ανεβοκατέβαιναν» πάνω ή κάτω από τον μηνιαίο στόχο,  από τον Ιούνιο και για 3 συνεχόμενους μήνες εμφανίζουν επιταχυνόμενη πτώση, από το +10% έναντι του στόχου σε -21%. Και αυτό πριν ακόμα φανεί τι τελικώς θα μπορέσουν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων για ΕΝΦΙΑ –που πάντως θεωρείται ως ο πιο «μπετόν αρμέ» σε εισπράξεις φόρος από καταβολής Μνημονίων με ποσοστά εισπράξεως που δεν πέφτουν ποτέ κάτω από 80%-85%.
foroi33

Στην πράξη, το κράτος βρίσκει έσοδα από φόρους που οι πολίτες και οι επιχειρήσεις πληρώνουν «με το στανιό». Μόνον από έμμεσους φόρους κατανάλωσης που επιβάλλονται σε όλους ανεξαιρέτως –ανεξαρτήτως εισοδήματος- ή με διώξεις, «λουκέτα»  και κατασχέσεις σε όσους χρωστούν έστω και λίγα ευρώ, το κράτος κατάφερε να εισπράξει περισσότερα από όσα υπολόγιζε στους πρώτους 8 μήνες του έτους. Συγκεκριμένα:

- 277 εκατ. ευρώ επιπλέον εισέπραξε από απλήρωτους φόρους του παρελθόντος. Συγκεκριμένα, από άμεσους και έμμεσους φόρους ύψους που είχαν μείνει απλήρωτοι τα προηγούμενα χρόνια (και αυξάνονται πλέον σε 97 δισ. ευρώ) το ελληνικό δημόσιο κατάφερε να εισπράξει στο οκτάμηνο φέτος  2,197 δισ. ευρώ, ενώ υπολόγιζε να εισπράξει μόλις 1,920 δισ. ευρώ (+277 εκ. ευρώ). Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρυσι είχε καταφέρει να εισπράξει μόλις 1,862 δισ. ευρώ (+335 εκ. ευρώ). Αύξησε δηλαδή τις εισπράξεις από ληξιπρόθεσμα χρέη πολιτών και επιχειρήσεων 14,5% πάνω από όσα υπολόγιζε για φέτος και 18% πάνω από όσα εισέπραττε πέρυσι από το φοροκυνηγητό.



- 15 εκατομμύρια επιπλέον έναντι του στόχου από όλες τις αυξήσεις ΦΠΑ και ειδικών φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης, στη βενζίνη, στο φυσικό αέριο και στο πετρέλαιο και υγραέριο κίνησης. Υπολόγιζε σε έσοδα  4,065 δισ. ευρώ από ΦΠΑ και ειδικούς φόρους στα καύσιμα, και τελικώς εισέπραξε 4,080 δισ. ευρώ, έναντι 3,662 δισ. ευρώ πέρυσι.



-          263 εκατ. ευρώ επιπλέον του στόχου​ από ΦΠΑ (πλην καπνού και καυσίμων που κατέρρευσαν κατά 47 εκατ. έναντι του στόχου) επειδή αυξήθηκε από 1.1.2017 κατά 50% (από 16% σε 24%) σχεδόν σε όλα πλέον τα νησιά του Αιγαίου. Το υπουργείο Οικονομικών ανέμενε έσοδα 8,595 δισ. ευρώ αλλά εισέπραξε 8,858 δισ. ευρώ, έναντι 8,326 δισ. που πλήρωσαν στο 8μήνο πέρυσι οι φορολογούμενοι καταναλωτές.newmoney.gr
Εάν κοκκινίζετε όταν πίνετε τότε πρέπει να διαβάσετε αυτό το κείμενο
Εάν γίνεστε κόκκινοι όταν πίνετε και τα μάγουλά σας παίρνουν ένα ροζ χρώμα, τότε μάλλον θα πρέπει να σταματήσετε το ποτό.
Εάν γίνεστε κόκκινοι σε όλο το πρόσωπό σας, τότε, όπως αναφέρει ο Independent, μπορεί να πάσχετε από αυτό που ονομάζεται ονομάζεται «alcohol flush reaction», μια πάθηση, η οποία έχει και άλλες παρενέργειες, όπως ναυτία, πονοκέφαλο, ταχυκαρδία.
Αυτή προκαλείται από υψηλή συγκέντρωση ακεταλδεΰδης, μια καρκινογόνα ουσία που δημιουργείται όταν το συκώτι μεταβολίζει το αλκοόλ. Συνήθως μετατρέπεται πιο γρήγορα μέσα στο συκώτι σε οξικό άλας, αλλά στους ανθρώπους που έχουν μια τέτοια αντίδραση στο αλκοόλ - που πιστεύεται ότι είναι κληρονομική, ειδικά στη Νοτιοανατολική Ασία - χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να γίνει αυτή η μετατροπή.

Μακροπρόθεσμα, υπάρχει κίνδυνος εμφάνισης καρκίνων στο στόμα και στο λαιμό, σύμφωνα με το Business Insider.
Καλό είναι λοιπόν, όσοι αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα, να αποφεύγουν τα πολλά ποτά.


Η δραστική μείωση του λειτουργικού κόστους σε καταστήματα και προσωπικό περνά ψηλά στην στρατηγική των ελληνικών τραπεζών στο πλαίσιο της περαιτέρω ενίσχυσης της κερδοφορίας, η οποία αποτελεί ένα από τα όπλα μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων.
Οι τέσσερις συστημικές τράπεζες ετοιμάζουν, σύμφωνα με τις πληροφορίες, νέα μείωση του εργαζομένων αρχής γενομένης από το πρώτο εξάμηνο του 2018, απόφαση που θα εξυπηρετηθεί με πιο δραστικού χαρακτήρα λύσεις και όχι με τα γνωστά προγράμματα εθελουσίας εξόδου.
Ενίσχυση της κερδοφορίας
Οι πληροφορίες του Euro2day.gr αναφέρουν ότι εντός της επόμενης διετίας το προσωπικό των τραπεζών αναμένεται να μειωθεί κατά 3.500-4.000 άτομα, με απώτερο στόχο την αποχώρηση 10.000 υπαλλήλων έως το 2020.
Όσον αφορά τους τρόπους αποχώρησης όπως εξηγεί υψηλόβαθμο στέλεχος «θα είναι προσαρμοσμένοι στην οικονομική πραγματικότητα, η οποία δείχνει χρόνο με το χρόνο συρρίκνωση των τραπεζικών εργασιών, καθώς η οικονομία δεν επιδεικνύει δυναμικούς ρυθμούς ανάπτυξης και η πλειοψηφία των συναλλαγών γίνονται πλέον ηλεκτρονικά».
Ουσιαστικά, η περαιτέρω μείωση του προσωπικού εκτιμάται ότι θα γίνει με «μικρά χρηματικά πακέτα» – έμμεση εθελουσία- τα οποία θα μπορεί να αντέξει ο προϋπολογισμός της τράπεζας, καθώς τα ασφαλιστικά ταμεία δεν μπορούν να στηρίξουν τα «παχυλά» πακέτα εθελουσίας εξόδου που εφαρμόσθηκαν από τις ελληνικές τράπεζες τα τελευταία χρόνια.
Πιέζουν οι μέτοχοι
Πίεση για περαιτέρω μείωση των εργαζομένων, αλλά και συρρίκνωση του δικτύου δέχονται οι διοικήσεις των τραπεζών και από τα ξένα funds που έχουν τοποθετηθεί στο μετοχικό τους κεφάλαιο.
Οι πληροφορίες του Euro2day.gr αναφέρουν ότι η πίεση των μετόχων σε συνδυασμό με την ενίσχυση της κερδοφορίας -η οποία υπό την δεδομένη κατάσταση των τραπεζών και της πραγματικής οικονομίας είναι άμεσα συνδεδεμένη με την δραστική μείωση του λειτουργικού κόστους- φέρνουν μπροστά τις αποφάσεις για μείωση του προσωπικού, αλλά αυτή τη φορά με μικρό κόστος και σε ορισμένες περιπτώσεις με απολύσεις εφόσον το προσωπικό βρεθεί χωρίς αντικείμενο.
Στην μείωση των εργαζομένων αναμένεται να συμβάλλει και η περαιτέρω συγκέντρωση των εργασιών και η συγχώνευση εσωτερικών διευθύνσεων και τμημάτων.
Αξίζει να αναφερθεί ότι από το 2008 έως σήμερα το προσωπικό των τραπεζικών ομίλων έχει μειωθεί στα 41.000 άτομα από 64.000, ενώ τα καταστήματα περιορίσθηκαν στα 2.000 από περίπου 4.000.
Πηγή: euro2day.gr

Κάθειρξη 8 ετών για πλαστογραφία μετά χρήσεως σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου και χρήση πλαστού εγγράφου καταδικάσθηκε χθες πρώην δημόσιος υπάλληλος, ο οποίος είχε διορισθεί με πλαστό πτυχίο.
Παρά το γεγονός ότι η εισαγγελέας δέχτηκε τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης και πρότεινε να μετατραπεί σε πλημμέλημα και να απαλλαγεί λόγω παραγραφής, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων απέρριψε την πρόταση.
Καταδικάσθηκε, λοιπόν, για το κακούργημα και του αναγνωρίσθηκε το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου.
Έγινε δε δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης να έχει η έφεση αναστέλλουσα δύναμη μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.
Πρότειναν… παραγραφή
Όπως γράφει το tharrosnews.gr (ρεπορτάζ: Βίκυ Βετουλάκη), ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου εξήγησε ότι αποδέχεται την πράξη του, όμως όλα τα χρόνια εργάσθηκε κανονικά στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας και μετά Περιφερειακή Ενότητα, προσφέροντας σημαντικό έργο. Χαρακτηριστικά, είπε ότι προσέφερε τόσο μεγάλη εργασία που αντισταθμίζει τη βλάβη που κατηγορείται ότι προκάλεσε.
Αναλύοντας περισσότερο, ο δικηγόρος είπε ότι η συγκεκριμένη θέση ήταν προσωποπαγής και θα διοριζόταν ακόμα και με το απολυτήριο Λυκείου. Κατά συνέπεια, το ποσό που έπαιρνε επιπλέον, λόγω του πτυχίου, ήταν 150 ευρώ το μήνα και υπολογίζοντας από το 2066 έως το 2014, η ζημιά που προκάλεσε ανέρχεται σε 30.760 ευρώ. Έτσι, υποστήριξε ότι πρόκειται για πλημμέλημα και όχι κακούργημα και, άρα, έχει παραγραφεί ως αδίκημα.
Απολογία
Ο συγκεκριμένος υπάλληλος προσελήφθη με ειδικό νόμο το 2001, τον οποίο ψήφισε η Βουλή για τους ειδικούς συνεργάτες βουλευτών και ευρωβουλευτών. Εργαζόταν δε σε γραφείο ευρωβουλευτή.
Στην απολογία του ο κατηγορούμενος διευκρίνισε αρχικά ότι η σχέση με τον ευρωβουλευτή ήταν προσωπική. Δήλωσε ότι νιώθει άσχημα για όλη αυτή την ιστορία, ενώ εξήγησε ότι ήταν φοιτητής ακόμα και χρωστούσε κάποια μαθήματα ώστε να αποκτήσει το πτυχίο του. Όταν είδε αυτή την προοπτική με τον ειδικό νόμο, αποφάσισε ότι μπορεί να προσφέρει από μια τέτοια θέση. Η πρόθεσή του, όπως είπε, ήταν να δώσει τα μαθήματα και να πάρει το πτυχίο. Γι’ αυτό σκέφτηκε να μη διορισθεί μόνο με το απολυτήριο, διότι η γραφειοκρατική διαδικασία μετά για την αναγνώριση του πτυχίου διαρκεί πολύ.
Όταν διορίσθηκε όμως με το πλαστό πτυχίο, από διάφορα προσωπικά περιστατικά που συνέβησαν, αλλά και το φόρτο εργασίας, δεν μπόρεσε να δώσει τα μαθήματα και να πάρει το πτυχίο.
Καταλήγοντας, είπε ότι στο αντικείμενο που εργαζόταν και είχε σπουδάσει είχε γνώσεις, συνεχώς τις εμπλούτιζε και ήταν καλός στη δουλειά του. Ωστόσο,  το δικαστήριο δε δέχτηκε τη μετατροπή της κατηγορίας σε πλημμέλημα και καταδικάστηκε για κακούργημα.

Οι τελευταίες στιγμές ενός μαθητή που πνίγηκε, αποτυπώθηκαν σε μια selfie που τράβηξαν περιχαρείς φίλοι του, οι οποίοι δεν είχαν αντιληφθεί τι συνέβαινε πίσω από την πλάτη τους.
Το τραγικό περιστατικό συνέβη στην επαρχία Καρνατάκα, στη νοτιοδυτική Ινδία. Ο άτυχος 17χρονος είχε πάει εκδρομή με συμμαθητές του του σε ναό κοντά στην πόλη Κανακαπούρα.
Κάποια στιγμή αποφάσισαν να κάνουν μια βουτιά στη λίμνη του ναού, όπου και επήλθε το μοιραίο. Ενώ απολάμβαναν το μπάνιο τους, συγκεντρώθηκαν για να βγάλουν μια φωτογραφία, χωρίς να συνειδητοποιήσουν ότι ακριβώς από πίσω τους ο φίλους τους είχε βυθιστεί στο νερό και πνιγόταν.
Το περιστατικό επιβεβαίωσε η αστυνομία ενώ ένας από τους μαθητές που συμμετείχαν στην εκδρομή, δήλωσε: “Σταματήσαμε να κολυμπάμε και φύγαμε από το σημείο. Δεν είχαμε καταλάβει την απουσία του. Ένα από τα παιδιά κοίταζε τις φωτογραφίες στο κινητό του τηλέφωνο και εξεπλάγη όταν τον είδε να πνίγεται. Αμέσως ενημέρωσε τον επικεφαλής καθηγητή και επέστρεψαν στη λίμνη, μία ώρα αφότου είχαμε φύγει”.
Η οικογένεια του 17χρονου ισχυρίζεται ότι οι καθηγητές που ήταν υπεύθυνοι για την εκδρομή, δεν έκαναν τίποτα. Η σχολή, ωστόσο, ισχυρίστηκε ότι κανένας εκπρόσωπός της δεν είχε συνοδεύσει τους έφηβους.
Σύμφωνα με την αστυνομία, περίπου 25 φοιτητές συμμετείχαν στην εκδρομή, ενώ σημειώνεται ότι δεν έλαβαν υπόψη ταμπέλα που υπάρχει στη συγκεκριμένη λίμνη, με την οποία δεν επιτρέπεται το κολύμπι.
πηγή: news247.gr

Το μεγαλύτερο διαμάντι που έχει εξορυχτεί εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα, πέρασε στα χέρια του νέου του ιδιοκτήτη. Για να το αποκτήσει κατέβαλε το ποσό των 44 εκατ. ευρώ, δηλαδή περίπου 45.000 ευρώ για κάθε του καράτι.

Τo Lesedi La Rona ή «Φως μας», όπως ονομάζεται στην γλώσσα Tswana που μιλούν στην Μποτσουάνα, είναι ελάχιστα μικρότερο από ένα μπαλάκι του τένις και βάρος 1.109 καράτια, αναφέρει το Bloomberg.

Το διαμάντι είχε εξορυχτεί από την εταιρεία Lucara Diamond Corp που εδρεύει στο Βανκούβερ. Πέρυσι, η εταιρεία δεν είχε καταφέρει να το πουλήσει σε δημοπρασία του Sotheby’s στο Λονδίνο. Φέτος ωστόσο στάθηκε πιο τυχερή. Νέοι ιδιοκτήτες της πολύτιμης πέτρας η εταιρεία Graff Diamonds.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο διαμάντι εδώ και έναν αιώνα και μόλις το δεύτερο μεγαλύτερο στην ιστορία, μετά το Cullinan, τον 3.106 καρατίων πολύτιμο λίθο που βρέθηκε στη Νότια Αφρική το 1905. Το Culligan είχε σπάσει σε δύο κομμάτια το Μεγάλο Αστέρι της Αφρικής και το Μικρότερο Αστέρι της Αφρικής που αποτελούν τα Crown Jewels της Βρετανίας.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο σκόραρε δύο φορές στην 150ή ευρωπαϊκή εμφάνισή του, διαμορφώνοντας τα δεδομένα της μεγάλης νίκης (1-3) της Ρεάλ Μαδρίτης επί της Ντόρτμουντ, πρώτη της στη Γερμανία απέναντι στους «κιτρινόμαυρους».

Ο διάσημος Πορτογάλος, έφτασε τα 411 γκολ σε 400 ματς με την Ρεάλ Μαδρίτης.




Χατ τρικ από τον Χάρι Κέιν, στον έτερο αγώνα του 8ου ομίλου, όπου η Τότεναμ επιβλήθηκε (0-3) του ΑΠΟΕΛ.



Ο Γάλλος επιθετικός της Σεβίλλης Μπεν Γεντέρ, έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της ισπανικής ομάδας, που σημείωσε χατ-τρικ σε ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι και το πέτυχε στη νίκη με 3-0 επί της Μάρτιμπορ.



Χωρίς νικήτρια ολοκληρώθηκε η άλλη συνάντηση του 5ου ομίλου, καθώς Σπαρτάκ Μόσχας και Λίβερπουλ έμειναν στο 1-1.

Η Μάντσεστερ Σίτι κέρδισε 2-0 την Σαχτάρ, σε ένα ματς που ο Σέρχιο Αγουέρο έχασε πέναλτι, ενώ η Νάπολι δεν δυσκολεύτηκε (3-1) απέναντι στην Φέγενορντ (έχασε πέναλτι ο Τόορνστρα) για τον 6ο όμιλο.







Σούπερ Πόρτο πανηγύρισε θρίαμβο (0-3) στο Μονακό, με δύο γκολ του Ανμπουμπακάρ, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης η Μπεσίκτας στην Λειψία για τον 7ο όμιλο.



Τα αποτελέσματα 

5ος όμιλος

Σπαρτάκ Μόσχας (Ρωσία)- Λίβερπουλ (Αγγλία) 1-1 (23΄Φερνάντο- 31΄ Κουτίνιο)
Σεβίλη( Ισπανία)- Μάριμπορ (Σλοβενία) 3-0 ( 27΄, 38΄, 83΄πέναλτι Μπεν Γεντέρ)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Σεβίλλη 4
Σπαρτακ Μόσχας 2
Λίβερπουλ 2
Μάριμπορ 1

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (17/10)

Μάριμπορ - Λίβερπουλ
Σπαρτάκ Μόσχας - Σεβίλλη

6ος όμιλος

Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)-Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία) 2-0 (48' Ντε Μπρόινε, 90' Στέρλινγκ)
Νάπολι (Ιταλία)- Φέγενορντ (Ολλανδία) 3-1 (7΄Ινσίνιε, 49΄Μέρτενς, 70' Καγεχόν-68' Τόορνστρα)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μάντσεστερ Σίτι 6
Σαχτάρ 3
Νάπολι 3
Φέγενορντ 0

7ος όμιλος

Μονακό (Γαλλία­)­-Πόρτο (Πορτογαλία) 0-3 (31΄, 69' Αμπουμπακάρ, 89' Λαγιούν)
Μπεσίκτας (Τουρκία)-Λειψία (Γερμανία) 2-0 (11΄Μπάμπελ, 43΄Ταλίσκα)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μπεσίκτας 6
Μονακό 1
Λειψία 1
Πόρτο 3

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (17/10)

Μονακό - Μπεσίκτας
Λειψία - Πόρτο

8ος όμιλος

ΑΠΟΕΛ (Κύπρος)-Τότεναμ (Αγγλία) 0-3 (39΄, 62', 67΄Κέιν)
Ντόρτμουντ (Γερμανία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 1-3 (54' Ομπαμεγιάνγκ-18' Μπέιλ, 49',79' Κριστιάνο Ρονάλντο)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ρεάλ Μαδρίτης 6
Τότεναμ 6
ΑΠΟΕΛ 0
Ντόρτμουντ 0

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (17/10)

Ρεάλ Μαδρίτης - Τότεναμ
ΑΠΟΕΛ – Ντόρτμουντ

Δοκιμασία του Ολυμπιακού στο Τορίνο, κόντρα στη Γιουβέντους - Το σημερινό πρόγραμμα

1ος όμιλος
Βασιλεία (Ελβετία)-Μπενφίκα (Πορτογαλία)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία)

2ος όμιλος

Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)
Άντερλεχτ (Βέλγιο)-Σέλτικ (Σκωτία)

3ος όμιλος

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)-Τσέλσι (Αγγλία)
Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν)-Ρόμα (Ιταλία)

4ος όμιλος

Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Πορτογαλία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
Γιουβέντους (Ιταλία)-Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ)

Καθημερινά οι χρήστες του Twitter «τιτιβίζουν» για κάθε λογής θέματα, πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά. Πώς όμως μπορεί ένα tweet να γίνει viral, να εξαπλωθεί δηλαδή σαν «ιός»;

Αμερικανοί ερευνητές, με επικεφαλής τον Ουίλιαμ Μπρέιντι του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης ανέλυσαν περισσότερα από 560.000 tweets για διάφορα θέματα, από την οικονομία και την κλιματική αλλαγή έως το γάμο των ατόμων του ίδιου φύλου.

Διαπιστώθηκε ότι μηνύματα που περιέχουν συναισθηματικές και ηθικές λέξεις όπως «απληστία», «φόβος» και «καθήκον», έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να αναπαραχθούν και να διαδοθούν περαιτέρω μέσα στα online δίκτυα που συγκροτούν οι χρήστες με παρεμφερή ιδεολογία.

Εκτιμάται, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι μια «δυνατή» γλώσσα με συναισθηματικό και ηθικό περιεχόμενο αυξάνει την μεταδοτικότητα των «τιτιβισμάτων» (retweet) κατά 20%. Όταν η γλώσσα των μηνυμάτων είναι μόνο ηθική ή μόνο συναισθηματική, η απήχηση ενός μηνύματος δεν είναι το ίδιο μεγάλη.

«Το περιεχόμενο που εξαπλώνεται περισσότερο είναι αυτό που συνήθως έχει την μεγαλύτερη επίπτωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Συνεπώς οι χρήστες, οι ηγέτες και οι πολιτικές ελίτ μπορούν να πετύχουν αυξημένη επιρροή, αν δώσουν έμφαση στην ηθικότητα και στο συναίσθημα, όταν στέλνουν online μηνύματα» δήλωσε ο Μπρέιντι.

Όμως, πρόσθεσε, «παρόλο που αυτή η γλώσσα μπορεί να βοηθήσει την εξάπλωση του μηνύματος μεταξύ των ομοϊδεατών του αποστολέα, δεν είναι βέβαιο ότι θα έχει την ίδια απήχηση και σε όσους έχουν διαφορετική άποψη για τα πράγματα».
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!