Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017


Νέα αντιπαράθεση μεταξύ διοίκησης και αντιπολίτευσης στον δήμο Θεσσαλονίκης εκδηλώνεται, μέσω ανακοινώσεων, με αφορμή τη μη έγκριση στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, του καλλιτεχνικού προγράμματος, της μίσθωσης χώρων και των αμοιβών και εργοδοτικών εισφορών των συμμετεχόντων στα 52α «Δημήτρια».
Η νέα ανακοίνωση της διοίκησης του δήμου σημειώνει ότι ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρος Καλαφάτης επιχειρεί να συγκαλύψει την ανεπάρκεια ουσιαστικής αντιπολίτευσης και αναφέρει ότι η πολιτικά εμπαθής και εκδικητική καταψήφιση του προγράμματος των «Δημητρίων» «θα αποτελεί στίγμα και όνειδος για την παράταξη των «Εντάξει» και όσους αθροίστηκαν ξωπίσω της».
Διαβεβαιώνει, άλλωστε, ότι ο θεσμός του παλαιότερου και μεγαλύτερου φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης, τα «Δημήτρια», θα συνεχιστεί με επιτυχία. «Η
«Πρωτοβουλία» και η διοίκηση του δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη, θα συνεχίσουν και θα ολοκληρώσουν το έργο της αλλαγής της πόλης, για το οποίο τους εμπιστεύτηκαν οι πολίτες της Θεσσαλονίκης, ενώ ο κ. Καλαφάτης και οι λοιποί «επίδοξοι» θα ξεροσταλιάζουν με το «αν εγώ ήμουν δήμαρχος» για πολλά ακόμη χρόνια» προσθέτει η ανακοίνωση.
Από την πλευρά του, ο κ. Καλαφάτης σε δήλωσή του, αναφέρει ότι η παράταξή του ασκεί αντιπολίτευση με ευθύνη και επιχειρήματα και τονίζει ότι η απόδοση της διοίκησης μπορεί να περιγραφεί με τις λέξεις «απόλυτο μηδέν». «Η “διοίκηση” η οποία αποδείχτηκε πως αντιπροσωπεύει ό,τι πιο παλιό υπάρχει, αντί να  απαντήσει για ποιον λόγο προτιμά τις απευθείας αναθέσεις σε κάθε της δραστηριότητα, αντί να βρει καλλιτεχνικό διευθυντή για έναν ιστορικό θεσμό όπως είναι τα “Δημήτρια”, αντί να πείσει τους ίδιους τους συμβούλους της να βρίσκονται στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου για να ψηφίσουν τις προτάσεις της, προσπαθεί να συνεχίσει αυτό που μόνον γνωρίζει: να βρει μια καλή ατάκα για τα social media» προσθέτει ο κ. Καλαφάτης.
Υπενθυμίζεται ότι αιχμηρά σχόλια με αφορμή τις ανακοινώσεις της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης διατύπωσαν χθες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης Ανδρέας Κουράκης, Παναγιώτης Αβραμόπουλος και Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ένα νέο τρόπο για να συνετίσουν οι αρχές επιβολής του νόμου τους νεαρούς χάκερς αποφάσισε να εφαρμόσει πιλοτικά η βρετανική κυβέρνηση και όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, εάν όλα δουλέψουν σωστά το σύστημα αυτό θα υιοθετηθεί σε ολόκληρη τη χώρα.

Συγκεκριμένα, οι έφηβοι που έχουν συλληφθεί για αδικήματα στο Διαδίκτυο θα αποστέλλονται σε ένα είδος κατασκήνωσης για να παρακολουθήσουν ειδικά σεμινάρια, τα οποία πιθανόν θα συμβάλουν στο να τους αποτρέψουν να συνεχίσουν τις εγκληματικές τους δραστηριότητες.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκε το πρώτο δοκιμαστικό αυτού του προγράμματος στο Μπρίστολ, υπό την αιγίδα της Εθνικής Υπηρεσίας Εγκληματολογίας (NCA).

Σε αυτό συμμετείχαν συνολικά επτά νεαροί χάκερς, οι οποίοι ήταν γνωστοί στις αρχές για αδικήματα που είχαν διαπράξει στο Διαδίκτυο, δήλωσε ο 'Ιθαν Τόμας, υπεύθυνος επιχειρήσεων της NCA.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι νεαροί πληροφορήθηκαν σχετικά με την υπεύθυνη χρήση των δεξιοτήτων τους στο Ίντερνετ, ενώ παράλληλα έλαβαν συμβουλές από ειδικούς σχετικά με τις επιλογές τους να εργαστούν στο μέλλον σε εταιρείες κυβερνοασφάλειας.

Ο Τόμας δήλωσε στο βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC ότι οι νεαροί που συμμετείχαν στο πρόγραμμα θα παρακολουθούνται ώστε να διαπιστωθεί εάν αυτό συνέβαλε θετικά στη ζωή τους.

Η NCA αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι εάν το πρόγραμμα αποδειχτεί ότι έχει θετικό αντίκτυπο στους νέους χάκερς, τότε θα συνεχιστεί σε πολλές περιοχές της χώρας.


Μια εταιρεία μηχανημάτων αυτόματης πώλησης στην πολιτεία Ουισκόνσιν προσφέρει στο προσωπικό της τη δυνατότητα εμφύτευσης ενός ηλεκτρονικού μικροτσίπ στα χέρια τους για την αγορά φαγητού, την είσοδό τους σε υπολογιστές ή τη χρήση του φωτοτυπικού.
Περίπου 50 υπάλληλοι της εταιρείας Three Square Market συμφώνησαν στο προαιρετικό βήμα της εμφύτευσης των τσιπ, τα οποία μοιάζουν σε μέγεθος και σχήμα με έναν κόκκο ρυζιού, είπε ο Τόνι Ντάνα, αντιπρόεδρος διεθνών πωλήσεων στην εταιρεία, η οποία εδρεύσει στο Ρίβερ Φολς.
Η εταιρεία των 85 υπαλλήλων είπε ότι είναι η πρώτη στις Ηνωμένες Πολιτείες που προσφέρει στο προσωπικό της την τεχνολογία, η οποία είναι συγκρίσιμη με εκείνη που χρησιμοποιούν οι πιστωτικές κάρτες αφής και τα τσιπ που εμφυτεύονται σε κατοικίδια ζώα με στοιχεία αναγνώρισης.
Τα εμφυτεύματα κατασκευάζονται από την σουηδική εταιρεία BioHax International και αποτελούν μέρος μιας μακροχρόνιας δοκιμασίας για να διαπιστωθεί εάν τα τσιπ που λειτουργούν με ραδιοσυχνική αναγνώριση (RFID) μπορεί να έχουν ευρύτερες εμπορικές εφαρμογές, είπε ο Ντάνα.
«Έχουμε κάνει την έρευνα και είμαστε καλά ενημερωμένοι για το θέμα», είπε σε συνέντευξη ο Ντάνα.
Η εταιρεία έχει διοργανώσει ένα «πάρτι για τσιπ» την 1η Αυγούστου, όπου τα ηλεκτρονικά τσιπ θα εμφυτευτούν μεταξύ του δείκτη και του αντίχειρα των υπαλλήλων με ένα εργαλείο που μοιάζει με σύριγγα.
Τα τσιπ ραδιοσυχνικής αναγνώρισης χρησιμοποιούν ηλεκτρομαγνητικά πεδία για να «επικοινωνήσουν», και μπορούν να «διαβαστούν» σε απόσταση μέχρι και 15 εκατοστών (6 ιντσών), εξήγησε ο Ντάνα.
Μεταξύ αυτών που καταδικάζουν την εμφύτευση ηλεκτρονικών τσιπ σε ανθρώπους συγκαταλέγεται και η γερουσιαστής της Νεβάδα, Μπέκι Χάρις, η οποία τον Φεβρουάριο εισήγαγε νομοθεσία που θα καθιστά παράνομη την υποχρεωτική εμφύτευση μικροτσίπ. «Μπορεί να κλαπούν ηλεκτρονικά οι πληροφορίες που περιέχονται μέσα στα τσιπ» τόνισε η Χάρις στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Γερουσίας στην αρχή του χρόνου.
Σύμφωνα με δήλωση του γενικού διευθυντή της εταιρείας, Τοντ Ουέστμπι, η τεχνολογία μπορεί να γίνει δημοφιλής σε εταιρείες. «Σε βάθος χρόνου, η τεχνολογία αυτή θα αυτοματοποιηθεί, επιτρέποντάς μας να την χρησιμοποιήσουμε ως διαβατήριο, σε δημόσιες συγκοινωνίες, και για όλες τις αγορές, κλπ.», τόνισε.
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!