Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Κατά την διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας, ο Ray Maker, υπέβαλε το Apple Watch σε μία σειρά από τεστ προκειμένου να διαπιστώσει ποια είναι η αντοχή του ρολογιού μέσα στο νερό και για πόσο χρόνο μπορεί να αντέξει.

Η αλήθεια είναι πως τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά καθώς γνωρίζουμε πως το Apple Watch δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί εκτεταμένα μέσα στο νερό για πολύ ώρα, καθώς μπορεί να επηρεαστεί η λειτουργία του.

Ο Ray Maker, στο δικό του blog αναφέρει τα βήματα και τον τρόπου που χρησιμοποίησε κατά την διάρκεια των τεστ που έκανε και πως προσπάθησε να δοκιμάσει την αντοχή του ρολογιού στα άκρα προκειμένου να διαπιστώσει αν μπορεί αν χρησιμοποιηθεί μέσα στο νερό.

Όντως, όπως ο ίδιος αναφέρει, τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά.

Ο Maker, έκανε συνολικά τρεις δοκιμασίες. Κατά την διάρκεια της πρώτης δοκιμασίας, υπέβαλε το ρολόι σε ένα υψηλής έντασης τεστ, όπου στην ουσία κολυμπούσε συνεχόμενα μέσα στην πισίνα για 20 λεπτά, διανύοντας συνολικά 1000 μέτρα.

Όπως ανέφερε ο ίδιος ο Maker, μεγαλύτερο ρόλο παίζει ο τρόπος και η ένταση με τον οποίο έρχεται το ρολόι σε επαφή με το νέρο και το πόσο δυνατά θα χτυπήσει στην επιφάνεια του νερού.



Για το δεύτερο τεστ, προσπάθησε να ασκήσει περισσότερη δύναμη στον τρόπο με τον οποίο εισερχόταν στο νερό το Apple Watch. Έτσι, στο δεύτερο τεστ ξεκίνησε κάνοντας άλμα από ένα συγκεκριμένο ύψος.

Το δεύτερο και το τρίτο τέστ είχαν τα άλματα από τα 5 μέτρα και το τελευταίο τεστ είχε το άλμα από τα 10 μέτρα. Ωστόσο, όπως ανέφερε ο Maker, όλα τα τεστ τα πέρασε με επιτυχία το Apple Watch καθώς λειτουργούσε κανονικότατα μετά από κάθε δοκιμασία.

Παρά τα τεστ που έκανε ο ίδιος ο Maker, πρέπει να αναφέρουμε πως η ίδια η Apple έχει αναφέρει πως το Apple Watch κατατάσσεται στο IPX7, περιορίζοντας την χρήση του στο 1 μέτρο από την επιφάνεια του νερού.

Τέλος, σε καμία περίπτωση δεν προτείνουμε να βάλετε το Apple Watch μέσα στο νερό ή να το πάρετε μαζί στην επόμενη κατάδυση σας, αλλά η αλήθεια είναι πως τα αποτελέσματα των δοκιμασιών του Maker έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

ΠΗΓΗ: appleworldhellas.com
Αμέσως μόλις αποκαλύφθηκε η σχέση της με τον Ρόμπερτ Πάτινσον, η FKA twigs βρέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής και όλοι άρχισαν να μιλούν γι' αυτή.

Η τραγουδίστρια δεν ήταν καθόλου προετοιμασμένη για τόση δημοσιότητα. Αναμενόμενο, λοιπόν, να δυσανασχετεί με τους φωτογράφους που την ακολουθούν παντού. Ο έρωτάς της για τον ηθοποιό, όμως, είναι τόσο δυνατός που η ίδια είναι διατεθειμένη να κάνει υποχωρήσεις.

«Δεν μπορώ να περιγράψω πόσο δύσκολο μου είναι. Πολλές φορές φτάνω στο σημείο να θέλω να τα παρατήσω όλα, να χτυπήσω το κεφάλι μου στον τοίχο.

Όμως νιώθω τόσο ευτυχισμένη δίπλα του, που ξέρω πως αξίζει τον κόπο όλο αυτό. Δεν περίμενα η ζωή μου να εξελιχθεί έτσι...», σχολιάζει η FKA twigs.

ΠΗΓΗ: elle.gr

Επανασυστήνεται από μεθαύριο Παρασκευή η δημοτική αστυνομία στον δήμο Καλαμάτας, καθώς επανακάμπτουν οι δημοτικοί αστυνομικοί και οι σχολικοί φύλακες στο δήμο κι επομένως, θα επαναλειτουργήσουν, τόσο η δημοτική αστυνομία, όσο και η υπηρεσία σχολικής φύλαξης.
Ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, που την περασμένη Τετάρτη 13 Μαΐου, υπέγραψε τις διαπιστωτικές πράξεις, με τις οποίες επανασυνιστώνται οι θέσεις και οι κλάδοι της δημοτικής Αστυνομίας, καθώς και η ειδικότητα των σχολικών φυλάκων, εξέφρασε την ικανοποίησή του.
Αναφορικά με την δημοτική αστυνομία, όπως επισημαίνεται από τη δημοτική αρχή, λήγει αύριο Πέμπτη, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων από πρώην δημοτικούς αστυνομικούς, που επιθυμούν να επανέλθουν στο δήμο Καλαμάτας.
Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί έξι αιτήσεις και ο δήμαρχος της πόλης, σε δηλώσεις του, τόνισε πως «η δομή που υπήρχε θα επανέλθει». Πρόσθεσε πως ευελπιστεί να υποβληθούν και άλλες αιτήσεις, ενώ πρόκειται, να υπογράψει και μετακινήσεις υπαλλήλων που υπηρετούσαν σε άλλους δήμους, προς το δήμο Καλαμάτας.
Επίσης, το ίδιο θα συμβεί και με τους σχολικούς φύλακες, όπου έως σήμερα έχουν υποβληθεί δεκαοκτώ αιτήσεις από πρώην σχολικούς φύλακες, που επιθυμούν να επανέλθουν στο δήμο Καλαμάτας. Αύριο ολοκληρώνεται η περίοδος υποβολής αιτήσεων και οι υπάλληλοι αυτοί, μαζί με τους δημοτικούς αστυνομικούς, επανέρχονται στο Δήμο από μεθαύριο Παρασκευή 22 Μαΐου.
Τέλος, ο δήμαρχος τόνισε πως με την επαναλειτουργία της δημοτικής αστυνομίας, επανέρχεται «το αναγκαίο εργαλείο για τη λειτουργία του δήμου», ενώ χαρακτήρισε, «κρίσιμο ζήτημα» την επαναλειτουργία της υπηρεσίας σχολικής φύλαξης, καθώς όπως είπε, «τα σχολεία πρέπει να φυλάσσονται», ιδίως τις απογευματινές ώρες.
aftodioikisi.gr
Μετά από 42 χρόνια σε κώμα, Ινδή θύμα βιασμού άφησε την τελευταία της πνοή
Η ινδή νοσοκόμα Αρούνα Σανμπάγκ, η υπόθεση της οποίας είχε ανοίξει στη χώρα τη συζήτηση για την ευθανασία, άφησε την τελευταία της πνοή μετά από 42 χρόνια σε κωματώδη κατάσταση εξαιτίας του βαρύτατου τραυματισμού της όταν έπεσε θύμα βιασμού.

Η Αρούνα είχε πάθει τις τελευταίες ημέρες πνευμονία και βρισκόταν σε μηχανική υποστήριξη στο νοσοκομείο Κινγκ Έντουαρντ Μεμόριαλ στο Μουμπάι, όπου βρισκόταν όλα αυτά τα χρόνια.

Το νοσοκομείο ανακοίνωσε το θάνατό της τη Δευτέρα.

Η Αρούνα έκανε το 1973 την πρακτική της ως νοσοκόμα στο Κινγκ Έντουαρντ Μεμόριαλ. Νεαρός εργαζόμενος στο νοσοκομείο την βίασε και την στραγγάλισε, προκαλώντας της ανήκεστο εγκεφαλική βλάβη.

Η υπόθεσή της έφερε στο προσκήνιο τη συζήτηση για το ινδικό νομικό πλαίσιο σχετικά με την ευθανασία μετά από αγώνα φίλου της που είχε διεκδικήσει να σταματήσει να της χορηγείται τροφή. Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας δεν δέχθηκε μεν το αίτημα, αλλά η υπόθεση άνοιξε την πόρτα για να ψηφιστεί νομοθεσία για την παθητική ευθανασία.

Αντίθετες στη διακοπή της ζωής της Αρούνα ήταν οι νοσοκόμες του νοσοκομείου Κινγκ Έντουαρντ Μεμόριαλ, οι οποίοι φρόντιζαν με βάρδιες όλα αυτά τα χρόνια την πρώην συνάδελφό τους.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press
ο παγωτό θα είναι διαθέσιμο στα σημεία που θα διεξάγονται οι συναυλίες τους, αλλά και σε επιλεγμένα καταστήματα, από τον Ιούνιο. Το προϊόν δημιουργήθηκε με τη βοήθεια της εταιρείας γαλακτοκομικών The Licktators, και η γεύση του θα είναι  vanilla με raspberry sauce. 
Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει ξανακυκλοφορήσει παγωτά εμπνευσμένα από μουσικούς, όπως για τον Iggy Pop με γεύση popcorn και για τον John Lennon με γεύση λεμόνι. Πρόσφατα μάλιστα οι Blur έγιναν πρώτο θέμα στα tabloids, αφού κατάφεραν να δημιουργήσουν παγωτό από μητρικό γάλα, τιμώντας την άφιξη του καινούργιου βασιλικού μωρού, της Πριγκίπισσας Charlotte.
Για την προώθηση του παγωτού οι Blur έστησαν ένα παγωτατζίδικο που γυρνούσε τους δρόμους του Λονδίνου. Το “The Magic Whip”, το πρώτο album των Blur μετά από 12 χρόνια, κατάφερε να πάει κατευθείαν στο Νο 1 των βρετανικών charts.
clickatlife.gr
Η γενικότερη αντίληψη, όταν σκέφτεται κανείς για το...
Ίντερνετ, είναι ότι πρόκειται για ένα αέναο μόρφωμα, χωρίς αρχή, μέση και τέλος, για το οποίο η έννοια του «χώρου» είναι πρακτικά ανύπαρκτη.

Ωστόσο, ερευνητές που συμμετείχαν σε συνάντηση στη Royal Society στο Λονδίνο μελέτησαν αυτό ακριβώς: την έλευση ενός πιθανού «capacity crunch»- ή αλλιώς, της εξάντλησης του χώρου- και τι μπορέι να γίνει σε αυτό.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του New Scientist, η συνάντηση προκάλεσε αίσθηση, καθώς αναφέρθηκαν φόβοι και προβληματισμοί για ένα Ίντερνετ χωρίς άλλον χώρο, ωστόσο η πραγματικότητα είναι ιδιαίτερα πολύπλοκη.

Το «crunch» είναι πραγματικό, και προκαλείται από την ταχεία αύξηση της κατανάλωσης online υλικού, μέσω υπηρεσιών όπως το Netflix και το YouTube, ωστόσο, όπως σημειώνεται, η φυσική και η μηχανολογία μπορούν να βοηθήσουν στην αποφυγή του, απλά και μόνο μέσω μερικών μικρών αλλαγών.

Οι φόβοι περί capacity crunch βασίζονται στο γεγονός ότι υπάρχει όριο στον όγκο της πληροφορίας που μπορεί να «στριμωχτεί» μέσα σε ένα κανάλι επικοινωνίας, είτε αυτό είναι οπτική ίνα, είτε χάλκινο καλώδιο.

Το όριο αυτό εξαρτάται από το bandwidth του καναλιού (τον αριθμό συχνοτήτων που μπορεί να μεταδώσει) και το SNR (signal to noise ratio).

Η χωρητικότητα πληροφοριών των οπτικών ινών μπορεί να αυξηθεί μέσω της αύξησης ισχύος του φωτός που περνάει μέσα από αυτές.

Αυτό ενισχύει το σήμα που κωδικοποιεί μία προβαλλόμενη εκπομπή στο Netflix, έτσι ώστε να υπερισχύει του «θορύβου», καθιστώντας δυνατή την «ανάγνωσή» του στην άλλη πλευρά.

Τρόποι ενίσχυσης του σήματος διερευνώνται εδώ και δεκαετίες, αυξάνοντας τη χωρητικότητα των ινών που έχουν περαστεί ήδη και καλύπτοντας τις ανάγκες του Internet traffic.

Ωστόσο, αυτή η μέθοδος οδηγεί σε αδιέξδο, καθώς από ένα σημείο και μετά η ίνα γεμίζει φως και το σήμα υποβαθμίζεται.

Το όριο αυτό σημαίνει ότι οι ίνες που χρησιμοποιούνται τώρα φτάνουν στα άκρα τους.

«Δεν μπορείς να έχεις άπειρο όγκο πληροφορίας σε μια ίνα» λέει σχετικά sto New Scientist o Άντριου Έλις, του Aston University, ένας εξ αυτών που οργάνωσαν το συνέδριο.Από πλευράς του, ο Ρενέ Ζαν Εσιάμπρ, της Alcatel-Lucent παρουσίασε έρευνα που δείχνει ότι το όριο είναι γύρω στα 100 terabits/ δευτερόλεπτο, στο οποίο θα μπορούσαμε να φτάσουμε μέσα σε πέντε χρόνια.

Ωστόσο, η Πολίνα Μπάιβελ, του University College London παρουσίασε έρευνα πάνω στην «διόρθωση»/ «επανόρθωση» όσον αφορά στην παραμόρφωση στην οπτική ίνα.

Η τεχνική της αναλύει την παρεμβολή μέσα στην ίνα καθώς περνάει το φως και στη συνέχεια υπολογίζεται πώς παραμορφώθηκε το φως, επιτρέποντας στον παραλήπτη να «καθαρίσει» το σήμα στην άλλη πλευρά.

Στην ουσία, ο παραλήπτης λαμβάνει ένα προβληματικό σήμα, το οποίο στη συνέχεια «καθαρίζει», εξάγοντας/ αναδημιουργώντας ψηφιακά το επιθυμητό σήμα.

Επίσης, ο Ντέιβιντ Ρίτσαρντσον, του University of Southampton, διερευνά νέες ίνες που περιέχουν πολλαπλούς πυρήνες για μετάδοση δεδομένων- πρακτικά πολλές ίνες σε μία.

Είναι πιο δύσκολο να φτιαχτούν από ό,τι συμβατικές ίνες, αλλά είναι σε θέση να διαχειρίζονται πολύ περισσότερα δεδομένα.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 



Νέες αναφορές κάνουν λόγο πως η Apple ετοιμάζεται να ανοίξει το μεγαλύτερο Apple Store που θα υπάρχει μέχρι στιγμής, θα έχει έκταση 50,000 τετραγωνικών ποδιών και θα βρίσκεται στο Mall of the Emirates στο Dubai (ίσως) τον ερχόμενο Αύγουστο.

Όπως αναφέρεται από πολλούς, η Apple βρίσκεται στην διαδικασία δημιουργίας του μεγαλύτερου Apple Store στον κόσμο, το οποίο επρόκειτο να είναι και το πρώτο Apple Store το οποίο θα ανοίξει στην Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με την σελίδα Khallej Times, η οποία επικαλείται άγνωστες πηγές, το Apple Store θα ανοίξει τον Αύγουστο του 2015 στο Mall of the Emirates στο Dubai και θα έχει μεγάλη έκταση.

Τέλος, μία ακόμα φήμη αναφέρει πως η Apple ετοιμάζει τα σχέδια για την δημιουργία ενός 2ου Apple Store στην Μέση Ανατολή, το οποίο θα έχει έδρα το Abu Dhabi.

Ωστόσο, δεν έχει αναφερθεί κάποια ημερομηνία έναρξης εργασιών για το συγκεκριμένο κατάστημα αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως θα έχουμε σύντομα νέα.

ΠΗΓΗ: appleworldhellas.com

"Βόλτα" σε μια πληθώρα καταστημάτων του κέντρου της Θεσσαλονίκης, μέσα από ένα κινητό τηλέφωνο ή έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, ώστε να αναζητήσουν το είδος που επιθυμούν να αγοράσουν σε καλή τιμή και χωρίς να χάσουν πολύτιμο χρόνο, δίνει στους καταναλωτές ο κεντρικός Δήμος με τη δημιουργία ενός εικονικού εμπορικού κέντρου.

Πρόκειται για την εφαρμογή "Ψηφιακό Εμπορικό Κέντρο" (https://smartcity.thessaloniki.gr/virtual-city-market/), που αποτελεί ψηφιακή αναπαράσταση της αγοράς και θα τροφοδοτείται από τους ίδιους τους επαγγελματίες και τα καταστήματα.

Το νέο αυτό ψηφιακό "εργαλείο" ξεκίνησε ήδη να λειτουργεί πιλοτικά και παρέχει τη δυνατότητα σε κάθε εμπορική επιχείρηση να δημιουργήσει το δικό της ψηφιακό κατάστημα, αλλά και στους πελάτες να έχουν πρόσβαση σε αυτά με τη χρήση ενός κοινού ιστότοπου.

Οι καταστηματάρχες θα μπορούν να αναρτούν προσφορές και εκπτώσεις, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν μια κατηγορία που τους ενδιαφέρει (παπούτσια, ρούχα, αξεσουάρ) και να να εντοπίσουν τα καταστήματα στον χάρτη ή στο κοντινότερο για αυτούς σημείο-τοποθεσία.

"Ήδη έχουν καταγραφεί 25 καταστήματα στην οδό Προξένου Κορομηλά καθώς και στη Μητροπόλεως και σταδιακά θα γίνει σε όλους τους δρόμους του ιστορικού κέντρου" δήλωσε ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Πέτρος Λεκάκης, υπογραμμίζοντας πως οι καταστηματάρχες υποδέχονται θετικά την ιδέα για προβολή των βιτρίνων τους μέσω του διαδικτύου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης που έχουν από στελέχη του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, το εικονικό εμπορικό κέντρο θα προβάλει σύνθετες προσφορές, δηλαδή ένα συνδυασμό προσφορών των καταστημάτων (προσφορές για αγορές και δωρεάν καφέ, δωρεάν στάθμευση, κ.ά.)

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα "Ψηφιακό Εμπορικό Κέντρο" (Virtual Market), που πραγματοποιεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την ερευνητική μονάδα URENIO του ΑΠΘ, θα παρουσιαστεί, αύριο το απόγευμα, στο δημαρχιακό μέγαρο.

Η πλατφόρμα υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου "STORM Clouds", που διερευνά πώς οι Δήμοι μπορούν να αξιοποιήσουν-κινητοποιήσουν τις υπηρεσίες τους μέσω εφαρμογών "έξυπνων πόλεων" και πώς αυτό θα επηρεάσει τη ζωή των πολιτών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Microsoft γιορτάζει τα 25 χρόνια της περίφημης Πασιέντζας (Solitaire) του Windows, το παιχνίδι που τιμάται δεόντως από εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως στον ελεύθερο χρόνο ή στη “λούφα” τους απο τη δουλειά, ανακοινώνοντας ότι θα διοργανώσει παγκόσμιο διαγωνισμό μέσα στον Ιούνιο.

Οι παίκτες θα έχουν τη δυνατότητα να διαγωνιστούν σε 5 διαφορετικά modes, καθώς στα κλασικά FreeCell, Spider και Klondike, προστέθηκαν τα νέα TriPeaks και Pyramid. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την ημερομηνία έναρξης και τη διαδικασία θα γίνουν γνωστές μέσα στις επόμενες ημέρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Solitaire παραμένει το παιχνίδι με τα περισσότερα downloads στο κατάστημα Windows Store.

Πηγή: techgear.gr
Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που ήθελαν δύο από τις κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο να προχωρούν σε συνεργασία σε μια προσπάθεια να αντιμετώπισουν τις προκλήσεις των καιρών.

Η Τοyota Motor Corporation και η Mazda Motor Corporation υπέγραψαν και επισήμως την Τετάρτη 13 Μαΐου τη συνεργασία τους με την πρώτη να προσφέρει τις γνώσεις της για την plug-in υβριδική τεχνολογία αλλά και αυτή της υδρογονοκίνησης και την δεύτερη να παρέχει τους κινητήρες Skyactiv.

Οι δύο ιαπωνικές φίρμες θα προχωρήσουν από κοινού στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών φιλικότερων προς το περιβάλλον και οι οποιες θα παρέχουν βελτιωμένη ασφάλεια.

Ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες συνεργάζονται καθώς στο παρελθόν η Toyota έχει προσφέρει την τεχνογνωσία της στις υβριδικές τεχνολογίες της στην Mazda αλλά και από την πλευρά της η Mazda έχει προσφέρει τις εγκαταστάσεις της στο Μεξικό στην Toyota για την παραγωγή αυτοκινήτων.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Mazda Masamichi Kogai δήλωσε: «Η Toyota είναι μια εταιρία η οποια έχει δείξει ακλόνητη αποφασιστικότητα στο να ενεργεί υπεύθυνα σε παγκόσμια περιβαλλοντικά θέματα. Σέβομαι την αφοσίωση της, στην επιδίωξή της να δημιουργεί ολοένα και καλύτερα αυτοκίνητα μέσω της συνεχούς καινοτομίας. Ελπίζω ότι αυτή η συνεργασία θα αυξήσει την αξία των αυτοκινήτων μας στα μάτια των καταναλωτών».

http://www.fpress.gr
Θα... τυπωθεί ανθρώπινο δέρμα σε τρισδιάστατο εκτυπωτή
Αντικείμενα καθημερινής χρήσης, όπλα, αυτοκίνητα τώρα και... ανθρώπινο δέρμα! Οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές φαίνεται πως ήρθαν για τα καλά, για να πάνε τα ανθρώπινα επιτεύγματα ένα επίπεδο παραπάνω. Έτσι η γαλλική εταιρεία καλλυντικών L'Oreal ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να παράγει ανθρώπινο δέρμα, μέσω τρισδιάστατου εκτυπωτή, σε συνεργασία με τη νεοσύστατη εταιρεία βιολογικής μηχανικής Organovo. Το δέρμα θα χρησιμοποιηθεί για να δοκιμάζονται σε αυτό τα προϊόντα της.
Η Organovo είχε προκαλέσει αίσθηση πέρυσι, όταν ισχυρίσθηκε ότι μπορεί να εκτυπώσει τρισδιάστατα ανθρώπινο ήπαρ και τώρα για πρώτη φορά θα συνεργασθεί με τη βιομηχανία καλλυντικών, σύμφωνα με το BBC.
Ήδη η L'Oreal καλλιεργεί δείγματα δέρματος από ιστούς, που δωρίζουν ασθενείς πλαστικών χειρουργών. Η εταιρεία, με αυτό τον τρόπο, παράγει κάθε χρόνο πάνω από 100.000 δείγματα δέρματος με επιφάνεια μισού τετραγωνικού εκατοστού το καθένα. Τα δείγματα αυτά περιλαμβάνουν εννέα ποικιλίες, που διαφέρουν ανάλογα με την ηλικία και την εθνότητα.
Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η εκτύπωση δέρματος θα βοηθήσει στην καλύτερη αξιολόγηση της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας των προϊόντων της και πρόσθεσε -κάπως ασαφώς- πως "οι δυνατότητες για το πού μπορεί να μας πάει αυτό το νέο πεδίο τεχνολογίας, είναι απεριόριστες".
Η γαλλική εταιρεία δεν έδωσε κάποιο χρονοδιάγραμμα για το πότε θα είναι διαθέσιμο το πρώτο εκτυπωμένο δέρμα. Αρκέσθηκε να δηλώσει πως βρίσκεται στο αρχικό στάδιο των ερευνών.
Οι ειδικοί εμφανίσθηκαν μάλλον διχασμένοι στο άκουσμα της είδησης. Ορισμένοι αναρωτήθηκαν, αν δικαιολογείται μία εταιρεία καλλυντικών να κάνει κάτι τέτοιο, από τη στιγμή που δεν τίθεται θέμα ιατρικής αποκατάστασης τραύματος (π.χ. από έγκαυμα).
 
news.gr


Προτιμήστε τη χύτρα ταχύτητας για το μαγείρεμα, αποφύγετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα, διατηρήστε ερμητικά κλειστά όλα τα προϊόντα στο ψυγείο και μην βάζετε ζεστό φαγητό σε πλαστικά δοχεία, συμβουλεύει τους καταναλωτές ο χημικός – τεχνολόγος τροφίμων, καθηγητής της Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής στο “Αλεξάνδρειο” ΤΕΙ Θεσσαλονίκης Ευστράτιος Κυρανάς.
Με αφορμή τη συμμετοχή του σε ημερίδα με θέμα “Το περιβάλλον και οι επιπτώσεις του στην κοινωνία και τον άνθρωπο”, ο κ. Κυρανάς έδωσε πρακτικές συμβουλές για τα τρόφιμα
“Οι καταναλωτές πρέπει να αποφεύγουν την αγορά επεξεργασμένων τροφίμων και αυτών που έχουν πρόσθετα, όπως χρωστικές, αρώματα και σταθεροποιητές. Επιβάλλεται, φυσικά, να διαβάζουν τις ετικέτες για να γνωρίζουν τι περιέχει το προϊόν που αγοράζουν” ανέφερε ο καθηγητής.
Όσον αφορά το μαγείρεμα, συνέστησε τη χρήση χύτρας ταχύτητας γιατί σημειώνονται λιγότερες απώλειες σε ευαίσθητα ανόργανα συστατικά και βιταμίνες, σε αντίθεση με μια ανοιχτή κατσαρόλα.
Για τη συντήρηση των τροφίμων, σύμφωνα με τον κ. Κυρανά, είναι απαραίτητη η αεροστεγής προφύλαξή τους και το πλύσιμο των αβγών, όταν είναι λερωμένα.
“Επιπλέον, δεν συναποθηκεύουμε τρόφιμα με διαφορετική μικροβιακή χλωρίδα, όπως μια κότα με μαρούλια. Τα λαχανικά θα πρέπει να βρίσκονται στα κλειστά συρτάρια του ψυγείου και η κότα να είναι καλυμμένη. Τα μαγειρεμένα φαγητά πρέπει να μπαίνουν σε σκεύη που κλείνουν ερμητικά και όχι όταν είναι ακόμα ζεστά, γιατί τα συστατικά από τις πλαστικές συσκευασίες, περνούν στα τρόφιμα” τόνισε ο κ. Κυρανάς.
Τόνισε δε, ότι είναι λάθος η αγορά νωπών τροφίμων και η ψύξη τους στη συνέχεια, τακτική που ακολουθείται κυρίως για τα κρέατα και συμβούλευσε τους καταναλωτές να καθαρίζουν με λευκό ξύδι το ψυγείο τους, μία φορά την εβδομάδα.
Πηγή:  onmed.gr
Προτιμήστε τη χύτρα ταχύτητας για το μαγείρεμα, αποφύγετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα, διατηρήστε ερμητικά κλειστά όλα τα προϊόντα στο ψυγείο και μην βάζετε ζεστό φαγητό σε πλαστικά δοχεία, συμβουλεύει τους καταναλωτές ο χημικός - τεχνολόγος τροφίμων, καθηγητής της Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής στο "Αλεξάνδρειο" ΤΕΙ Θεσσαλονίκης Ευστράτιος Κυρανάς.

Με αφορμή τη συμμετοχή του σε ημερίδα με θέμα "Το περιβάλλον και οι επιπτώσεις του στην κοινωνία και τον άνθρωπο", ο κ. Κυρανάς έδωσε πρακτικές συμβουλές για τα τρόφιμα

"Οι καταναλωτές πρέπει να αποφεύγουν την αγορά επεξεργασμένων τροφίμων και αυτών που έχουν πρόσθετα, όπως χρωστικές, αρώματα και σταθεροποιητές. Επιβάλλεται, φυσικά, να διαβάζουν τις ετικέτες για να γνωρίζουν τι περιέχει το προϊόν που αγοράζουν" ανέφερε ο καθηγητής.

Όσον αφορά το μαγείρεμα, συνέστησε τη χρήση χύτρας ταχύτητας γιατί σημειώνονται λιγότερες απώλειες σε ευαίσθητα ανόργανα συστατικά και βιταμίνες, σε αντίθεση με μια ανοιχτή κατσαρόλα.

Για τη συντήρηση των τροφίμων, σύμφωνα με τον κ. Κυρανά, είναι απαραίτητη η αεροστεγής προφύλαξή τους και το πλύσιμο των αβγών, όταν είναι λερωμένα.

"Επιπλέον, δεν συναποθηκεύουμε τρόφιμα με διαφορετική μικροβιακή χλωρίδα, όπως μια κότα με μαρούλια. Τα λαχανικά θα πρέπει να βρίσκονται στα κλειστά συρτάρια του ψυγείου και η κότα να είναι καλυμμένη. Τα μαγειρεμένα φαγητά πρέπει να μπαίνουν σε σκεύη που κλείνουν ερμητικά και όχι όταν είναι ακόμα ζεστά, γιατί τα συστατικά από τις πλαστικές συσκευασίες, περνούν στα τρόφιμα" τόνισε ο κ. Κυρανάς.

Τόνισε δε, ότι είναι λάθος η αγορά νωπών τροφίμων και η ψύξη τους στη συνέχεια, τακτική που ακολουθείται κυρίως για τα κρέατα και συμβούλευσε τους καταναλωτές να καθαρίζουν με λευκό ξύδι το ψυγείο τους, μία φορά την εβδομάδα.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!