Πέμπτη 30 Απριλίου 2020


Δύσκολες και χρονοβόρες θα είναι πλέον οι αεροπορικές μεταφορές. Όπως λένε οι ειδικοί τα δεδομενα αλλάζουν, ορισμένοι δε, ισχυρίζονται ότι μόλις χαλαρώσουν τα περιοριστικά μέτρα σε χώρες του κόσμου, η επιβίβαση σε ένα αεροπλάνο θα μπορούσε να διαρκέσει έως και τέσσερις ώρες.
Ειδικός προειδοποιεί ότι θα μπορούσε να ζητηθεί από τους επιβάτες να φτάνουν στα αεροδρόμια έως και τέσσερις ώρες νωρίτερα για να καταστούν δυνατοί οι υγειονομικοί έλεγχοι και τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.
Οι πτήσεις, αναφέρουν επίσης διεθνή Μέσα, θα είναι πιο ακριβές επειδή οι αεροπορικές εταιρείες θα επιτρέπεται να έχουν περιορισμένο αριθμό ατόμων ώστε να διασφαλίσουν ότι τηρούνται οι αποστάσεις των δύο μέτρων.
Αυτό θα ανεβάσει τις τιμές των εισιτηρίων και θα οδηγήσει σε «άβολες» εμπειρίες πτήσης για ακόμα πέντε χρόνια, δήλωσε ταξιδιωτικός εμπειρογνώμονας στους Times.
«Ακόμα και αν αρχίσει να βρέχει εμβόλια απόψε, εξακολουθούμε να κοιτάμε δύο χρόνια τουλάχιστον μέχρι να επιστρέψουμε σε επίπεδα που παρατηρήθηκαν πριν την πανδημία, και μάλλον πρόκειται να είναι περισσότερο πέντε χρόνια», δήλωσε ο Άντριου Τσάρλτον, διευθύνων σύμβουλος της Aviation Advocacy στους Times. «Θα υπάρχουν λιγότερες πτήσεις, λιγότερες διαθέσιμες θέσεις, οι τιμές θα αυξηθούν και θα υπάρξουν πολύ άβολες συνθήκες λόγω των απαιτήσεων για χρήση προστατευτικών μέσων ασφαλείας και τη διατήρηση της κοινωνικής απόστασης», συνέχισε.
Νωρίτερα αυτό τον μήνα, η easyJet ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να κρατήσει κενές τις μεσαίες θέσεις στα αεροπλάνα κατά την επανεκκίνηση των πτήσεων.
Ωστόσο, ο Κρις Τάρι, αναλυτής στην Airline, ισχυρίζεται ότι η διατήρηση της απόστασης δύο μέτρων μεταξύ των επιβατών θα σήμαινε ότι το 80% των θέσεων θα πρέπει να είναι άδειο. Για να διασφαλιστεί ότι οι αεροπορικές εταιρείες εξακολουθούν να είναι κερδοφόρες, θα πρέπει να αυξήσουν εκθετικά τις τιμές των εισιτηρίων, είπε στους Times. Αυτό θα σήμαινε επίσης ότι οι διαδρομές που χρησιμοποιούνται σπάνια, θα μπορούσαν να καταργηθούν.
Τα αεροπορικά ταξίδια έχουν μειωθεί δραματικά σε παγκόσμιο επίπεδο για να σταματήσουν την εξάπλωση του κορωνοϊού από χώρα σε χώρα, με τα αεροδρόμια να είναι άδεια και να δέχονται έναν μικρό αριθμό πτήσεων επαναπατρισμού.
Η British Airways αποκάλυψε ότι μετά το πλήγμα του κορωνοϊού σχεδιάζει να απολύσει 12.000 εργαζόμενους, το ένα τέταρτο του συνολικού εργατικού δυναμικού της. Η Virgin Atlantic έχει τεθεί σε καθεστώς αναγκαστικής διαχείρισης στην Αυστραλία, ενώ ο ιδρυτής της Ρίτσαρντ Μπράνσον αναζητεί λύση διάσωσης. Η Wizz Air θα γίνει η πρώτη εμπορική αεροπορική εταιρεία που θα ξεκινήσει να λειτουργεί ξανά αύριο στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά αναφέρει ότι όλοι οι επιβάτες πρέπει να φορούν μάσκες. Θα εκτελεί 15 διαδρομές από το αεροδρόμιο του Λούτον σε μια σειρά από προορισμούς όπως η Βουδαπέστη, η Λισαβόνα και η Τενερίφη.
Η Lufthansa ξεκινά τις πτήσεις ξανά τη Δευτέρα, αλλά ζητώντας από τους επιβάτες να φορούν μάσκα προσώπου ή κασκόλ που καλύπτει το στόμα και τη μύτη.
Όσοι ελπίζουν πάντως ότι φέτος το καλοκαίρι θα ταξιδέψουν σε κάποια δημοφιλή χώρα θα απογοητευθούν καθώς μεγάλοι ευρωπαϊκοί προορισμοί όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Γαλλία επλήγησαν σημαντικά από τον κορωνοϊό.
Η ΚΕΔΕ προτείνει, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας στους Δήμους που δεν διαθέτουν και την ενίσχυσή της. Παράλληλα τέθηκε το θέμα των σχολών εκπαίδευσης των Δημοτικών Αστυνομικών, η οποία συνδέεται άμεσα με την ποιότητα των υπηρεσιών  που προσφέρουν . Μετά και τον ρόλο που αυτή έπαιξε την περίοδο της κρίσης, επισημάνθηκε ότι το έργο της Δημοτικής Αστυνομίας και της εξέλιξης του προσωπικού της είναι σημαντικό για την εύρυθμη λειτουργία των πόλεων και για το λόγο αυτό πρέπει να γίνουν νομοθετικές παρεμβάσεις .

Αρχικά υπήρξε ένας Κορόνα Κούμαρ, μετά μία Covid Μαρί: όσο περνούν οι ημέρες τόσο περισσότερο οι γονείς επιλέγουν να δώσουν στα νεογέννητα μωρά τους ονόματα που έχουν κάποια αναφορά στην επιδημία του κορονοϊού.
Όταν η Κολίν Ταμπέσα γέννησε στις 13 Απριλίου ένα κοριτσάκι στη Μπακολόντ των Φιλιππίνων αποφάσισε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της που κατάφερε να γεννήσει σε τόσο αντίξοοες συνθήκες.
«Αυτή η covid-19 έχει προκαλέσει πολλά δεινά σε όλο τον πλανήτη», επεσήμανε η 23χρονη μητέρα, η οποία θέλησε η κόρη της να έχει «ένα όνομα που θα μας θυμίζει ότι γλιτώσαμε από την covid». Και την ονόμασε Covid Μαρί.
Λίγες εβδομάδες νωρίτερα δύο μητέρες στη νοτιοανατολική Ινδία δέχθηκαν την πρόταση ενός γιατρού και πλέον το ένα κοριτσάκι ονομάζεται Κορόνα Κούμαρ και το άλλο Κορόνα Κουμάρι.
«Τους είπα ότι με αυτό τον τρόπο θα ευαισθητοποιηθούν οι άνθρωποι σχετικά με την ασθένεια και θα εξαλειφθούν οι προκαταλήψεις γύρω της», εξήγησε ο γιατρός Σ. Φ. Μπάσα. «Προς μεγάλη μου έκπληξη, δέχθηκαν», διηγήθηκε.
Παρόμοια ιδέα είχε και ένα ζευγάρι εργατών μεταναστών στη βορειοανατολική Ινδία, που βρέθηκε εγκλωβισμένο χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι τους στο κρατίδιο Ραζαστάν. Επέλεξε να ονομάσει τον γιο του “Lockdown”.
«Τον ονομάσαμε Lockdown για να μας θυμίζει όλα τα προβλήματα που χρειάστηκε να αντιμετωπίσουμε αυτή τη δύσκολη περίοδο», διηγήθηκε ο πατέρας.
Ο Τζον Τούπας, πατέρας της Covid Μαρί, δήλωσε ότι δέχθηκε επικρίσεις στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης για την ιδιαίτερη επιλογή του ονόματος, αν και ο ίδιος δεν το μετανιώνει.“Ενδέχεται να πέσει θύμα εκφοβισμού, όμως θέλω απλώς να διδάξω στην κόρη μου να είναι καλός άνθρωπος”, τόνισε.
Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Οι αρχές της πόλης Λουντ, στη Σουηδία, θα απλώσουν κοπριά από περιττώματα πουλερικών στα πάρκα της για να αποθαρρύνουν τη διοργάνωση της παραδοσιακής «Βαλπούργιας νύχτας», της γιορτής της ‘Ανοιξης, σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσουν την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.
Ο δήμος, ο οποίος σκοπεύει να τοποθετήσει φράγματα γύρω από το κεντρικό πάρκο της πόλης, ζήτησε από τους κατοίκους να ματαιώσουν τα σχέδια τους για την παραδοσιακή Βαλπούργια νύχτα, που γιορτάζεται στις 30 Απριλίου και παίρνει το όνομά της από το Valborg στη Σουηδία, μια πολύ δημοφιλή παγανιστική γιορτή. Η γιορτή συμβολίζει το τέλος του το χειμώνα και κατά τη διάρκεια της οι Σουηδοί τραγουδούν και ανάβουν φωτιές στα πάρκα και τους κήπους.
Οι αξιωματούχοι της πόλης είναι έτοιμοι να προχωρήσουν πάρα πέρα, όπως εξήγησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο, καθώς θα απλώσουν έναν τόνο κοπριάς από περιττώματα πουλερικών μέσα στο πάρκο, προκειμένου με αυτό να πετύχουν δύο στόχους ταυτόχρονα: να διατηρηθεί το γκαζόν και να μείνουν μακριά όσοι μπουν στον πειρασμό να παραβιάσουν περιορισμούς που έχουν σχέση με την επιδημία.
«Η κοπριά που παράγεται από περιττώματα πουλερικών μυρίζει τρομερά άσχημα», δήλωσε ο Γκούσταβ Λούντμπλαντ, επικεφαλής της υπηρεσίας περιβάλλοντος της πόλης. «Δεν είναι πολύ ευχάριστο να καθίσεις εκεί κρατώντας μια μπύρα με μια τέτοια μυρωδιά».
Οι εκδηλώσεις για την παγανιστική γιορτή, που μπορεί να προσελκύουν έως και 30.000 επισκέπτες, είναι «αυθόρμητες», καθιστώντας αδύνατη την απαγόρευσή τους στην πράξη.
Η Λουντ είναι μια από τις σημαντικότερες πανεπιστημιακές πόλεις της Σουηδίας και η πλειονότητα των 125.000 κατοίκων της είναι φοιτητές.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε χάσει τον αριθμό των ημερών που βρισκόμαστε σε καραντίνα, εργαζόμαστε στο σπίτι με πιτζάμες και έχουμε ξεχάσει πότε βγήκαμε για τελευταία φορά σε εξωτερικό χώρο.
Κάπως έτσι φαίνεται ότι την πάτησε και ο δημοσιογράφος του ABC News, Γουίλ Ριβ – γιος του θρυλικού «Σούπερμαν» Κρίστοφερ Ριβ – ο οποίος εμφανίστηκε ζωντανά στην τηλεόραση έχοντας παραλείψει μια μικρή λεπτομέρεια: να φορέσει παντελόνι.
Συγκεκριμένα, βγήκε live από το σπίτι του στην εκμπομπή Good Morning America (μτφ. Καλημέρα Αμερική) για δώσει το ρεπορτάζ σχετικά κάποια φαρμακεία που εξυπηρρτούν τους πελάτες με drones εν μέσω πανδημίας.
Κι ενώ έδειχνε κατάλληλα ντυμένος με το κοστούμι και το πουκάμισό του, μια κίνησή του αποκάλυψε πως από κάτω δεν φορούσε παντελόνι παρά μόνο κάτι που μοιάζει με εσώρουχο.
Οπως ήταν φυσικό στο twitter στήθηκε πάρτι με τον ίδιο να διακωμωδεί το σκηνικό, διευκρινίζοντας ότι τουλάχιστον φορούσε σορτς
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!