Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018


Αντισυνταγματικές είναι οι περικοπές των  δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα καθώς και του επιδόματος θερινής άδειας των εν ενεργεία δημοσίων υπαλλήλων, υπαλλήλων ΟΤΑ, ΝΠΔΔ  και ΜΠΙΔ, κ.λπ. έκρινε η επταμελής σύνθεση του ΣΤ΄ Τμήματος  του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Το θέμα παραπέμφθηκε προς οριστική κρίση στην Oλομέλεια.
Αν και εφόσον η Ολομέλεια κρίνει αντισυνταγματικές τις περικοπές, για  τουλάχιστον 470.000 υπαλλήλους ανοίγει ο δρόμος διεκδίκησης από την 1/1/2013 ποσών που φτάνουν ως και τις 6.000 ευρώ, ενώ ταυτόχρονα ανοίγει ο δρόμος για διεκδικήσεις των δώρων (δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα, επίδομα καλοκαιρινής άδειας) από εδώ και στο εξής.
Οι δημόσιοι υπάλληλοι που είχαν ακαθάριστες αποδοχές (μισθός, επιδόματα) ως 3.000 ευρώ έπαιρναν ως την 1/1/2013 δώρο Χριστουγέννων 500 ευρώ, δώρο Πάσχα 250 ευρώ και επίδομα καλοκαιρινής άδειας 250 ευρώ.
Τα ποσά αυτά που στο σύνολό τους ήταν 1.000 ευρώ τον χρόνο καταργήθηκαν και είναι αυτά τα ποσά που έρχεται η απόφαση του ΣΤ’ Τμήματος του ΣτΕ να πει ότι πρέπει να επιστραφούν.
 Η ΑΔΕΔΥ συνιστά στους εργαζόμενους να υποβάλλουν αίτηση στην υπηρεσία τους έτσι ώστε να μπορούν στη συνέχεια να διεκδικήσουν τα δώρα με αγωγές.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ
Πολιτικοί υπάλληλοι που από 10/2011 ως 31/12/2015 υπάγονταν στα ειδικά μισθολόγια και από 1/1/2016 στο ενιαίο μισθολόγιο.
-Όλοι οι μόνιμοι και δόκιμοι υπάλληλοι του δημοσίου με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου και ορισμένου χρόνου.
Υπάλληλοι ΑΔΑ με νομική προσωπικότητα
Υπάλληλοι ΟΚΑ
Υπάλληλοι ΟΤΑ πρώτου και δεύτερου βαθμού
-Υπάλληλοι ΝΠΔΔ
Υπάλληλοι ΝΠΙΔ που ανήκουν στο κράτος ή ΝΠΔΔ που ανήκουν σε ΟΤΑ
-Υπάλληλοι επιχειρήσεων, οργανισμών και ΑΕ του δημοσίου
-Εκπαιδευτικοί δημοσίου

–Ιατροί δημοσίου

Υπάλληλοι γραμματείας δικαστηρίων, εισαγγελιών, υποθηκοφυλακείων, κτηματολογικων γραφείων
-Υπάλληλοι ΤΕΔΚ, ΠΕΔ, ΚΕΔΕ, ΕΝΠΕ
Ιερείς

Για ένα 24ωρο, ο Γιαρ Νετανιάχου, γιος του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, έπεσε θύμα λογοκρισίας του Facebook.
O υιός Νετανιάχου, που έχει φέρει ουκ ολίγες φορές τον πατέρα του σε δύσκολη θέση, δημοσίευσε στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης ότι ο μοναδικός τρόπος να επέλθει ειρήνη στο Ισραήλ είναι να φύγουνε όλοι οι μουσουλμάνοι.
Συγκεκριμένα υποστήριξε ότι υπάρχουν δύο επιλογές για να υπάρξει ειρήνη: «είτε να φύγουν οι Εβραίοι από το Ισραήλ είτε να φύγουν οι μουσουλμάνοι» κάνοντας καταληκτικό σχόλιο ότι προτιμάει το δεύτερο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Haaretz», το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης αποφάσισε να αφαιρέσει την επίμαχη ανάρτηση και να τον αποκλείσει για ένα 24ωρο.
Η ανάρτηση αυτή έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στους Μουσουλμάνους που διαμένουν στο Ισραήλ αλλά κυρίως στους Μουσουλμάνους της Τουρκίας.
Από την πλευρά του,ο Γιαρ έσπευσε να επικρίνει το Facebook ως μία «αστυνομία σκέψης» κι επιχείρησε να δικαιολογήσει τον συλλογισμό του γράφοντας χαρακτηριστικά: «Γιατί οι άνθρωποι που ζητούν εδώ και χρόνια να διωχθούν οι έποικοι-Εβραίοι και να ιδρύσουν ένα Παλαιστινιακό κράτος σοκάρονται από αυτή την ανάρτηση;».
Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που ο Γιαρ Νετανιάχου ανάβει τα… αίματα με τις αναρτήσεις του στα social media.
Πρόσφατα ανέβασε μία φωτογραφία στο Instagram με την προκλητική λεζάντα, γραμμένη στην τουρκική σημαία:«F… Turkey».
Το 2017, είχε αναρτήσει στα social media ένα καρτούν του δισεκατομμυριούχου επενδυτή Tζορτζ Σόρος να ελέγχει τον κόσμο μαζί με ένα ερπετό, μια εικόνα που ο πατέρας του θα αποκήρυττε ως αντισημιτική αν δημοσιευόταν από άλλη πηγή.
Ο 26χρονος Γιάρ σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ Διεθνείς Σχέσεις .

Μία 53χρονη στο Εδιμβούργο πίστευε ότι είχε τον τέλειο γάμο… Όμως πλανάτο πλάνην οικτράν η Μαίρη Τέρνερ Τόμσον, καθώς ανακάλυψε ότι, ο Αμερικανός σύζυγος της, ο οποίος είχε άλλες δύο συζύγους και τουλάχιστον 13 παιδιά με έξι συνολικά γυναίκες.
Παράλληλα, ισχυριζόταν ότι ήταν πράκτορας της CIA αποσπασμένος στην ΜΙ5, μία υπόθεση που θυμίζει έντονα τη «δική μας» του δίγαμου γιατρού στην Χαλκίδα, που δήλωνε πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών του ΝΑΤΟ.
Ο Γουίλιαμ Άλεν Τζόρνταν ήταν ένας στοργικός πατέρας για τα δύο παιδιά τους, αλλά επίσης και ένας κατά συρροήν ψεύτης, ο οποίος είχε ακόμη μία σύζυγο και το 2014 μπήκε στη φυλακή για διγαμία.
«Γνώρισα τον Γουίλιαμ μέσω ίντερνετ. Ήμουν η μητέρα ενός μωρού εννέα μηνών, που το μεγάλωνα μόνη και εκείνος ένας πολύ γοητευτικός άνδρας. Ανταλλάσσαμε μέιλ και κάποια στιγμή αρχίσαμε να βγαίνουμε ραντεβού. Μετά από μόλις δύο εβδομάδες μου ζήτησε να τον παντρευτώ. Αρνήθηκα, αλλά τελικά αρραβωνιαστήκαμε και παντρευτήκαμε -μείναμε παντρεμένοι για τέσσερα χρόνια. Στους έξι μήνες της σχέσης μας έμεινα έγκυος, που ήταν μεγάλη έκπληξη καθώς μου είχε πει ότι είχε περάσει μικρός παρωτίτιδα που τον είχε αφήσει στείρο. Νόμιζα ότι επειδή ήταν απολύτως πεπεισμένος ότι δεν μπορούσε να κάνει παιδιά θα σκεφτόταν ότι είχα σχέση με άλλον…»
Το γεγονός ότι είχε πείσει τη γυναίκα του ότι ήταν πράκτορας της CIA που αποσπάστηκε στη βρετανική MI5, αποδείχτηκε η τέλεια κάλυψη για να πηγαίνει στις άλλες οικογένειες του -οι απουσίες του γίνονταν με το πρόσχημα των αποστολών.

Καθώς πλησιάζει η ημερομηνία που θα συμπληρωθούν πέντε χρόνια από τον σοβαρό τραυματισμό του Michael Schumacher στο κεφάλι, πέντε χρόνια με ελάχιστη ως μηδαμινή πραγματική ενημέρωση για την πορεία της αποθεραπείας του, είναι σαφές πως αρχίζει το ετήσιο… πάρτι από συγκεκριμένα ΜΜΕ. Και φέτος άρχισε νωρίς.
Στο NewsAuto έχουμε ακολουθήσει από την πρώτη ημέρα συγκεκριμένη τακτική στην κάλυψη του θλιβερού αυτού συμβάντος και όσων έχουν ακολουθήσει. Και θα συνεχίσουμε έτσι. Ήδη διαβάζω τίτλους «Περπατάει ο Schumacher», «Σηκώθηκε ο Schumacher» και άλλα πιασάρικα που εξασφαλίζουν κλικ σε χρόνο μηδέν. Τι άλλαξε όμως στ’ αλήθεια;
Η εύκολη οδός είναι να δεις έναν τίτλο, να ακολουθήσεις το σύνδεσμό, να βρεις δύο ασαφείς αράδες και να τις αναπαράγεις. Εμείς δεν πάμε έτσι. Αντί λοιπόν να πάρουμε το δρόμο του πρόβατού που ακολουθεί τα άλλα πρόβατα και πέφτει από το γκρεμό, ας ακολουθήσουμε την αντίθετη κατεύθυνση για να φτάσουμε στην πηγή της νέας φημολογίας
 Αυτή προέρχεται από τη βρετανική Daily Mirror. Νομίζω ήδη αρκετοί έχετε καταλάβει τι σημαίνει αυτό. Το κείμενο το υπογράφει ο Jonathan McEvoy. Από τη μία δημοσιογράφος ειδικευμένος στη Formula 1 κι όχι στο κουτσομπολιό βαριάς μορφής, ωστόσο με «ένοχο» παρελθόν καθώς το συγκεκριμένο μέσο θέλει πρωτοσέλιδα – ανεξαρτήτως τιμήματος στον τομέα της αξιοπιστίας. Έχει και στο ενεργητικό του μερικούς «καβγάδες» όπως αυτός με τον Eric Boullier – πρώην πια διευθυντή της McLaren σχετικά με την εγκυρότητα όσων δημοσίευε.
schumi-val12-pitlaneglory-a640
Ο McEvoy λοιπόν έχει γράψει ένα αναλυτικότατο -και η αλήθεια είναι- καλογραμμένο άρθρο σχετικά με τον Schumi. Αφορά τι συνέβη στον Γερμανό, τις αντιδράσεις των γύρω του, όσα έχουν ειπωθεί έως τώρα, τη στάση της οικογένειας. Μιλάει για όσα συμβαίνουν στην ήσυχη περιοχή του Γκλαντ όπου βρίσκεται η έπαυλη της οικογένειας. Υποθέτω ταξίδεψε μέχρι εκεί ή έστω αφήνει να εννοηθεί κάτι τέτοιο μεταφέροντας λεπτομέρειες σχετικά με τη… «γειτονιά».
 Σχετικά όμως με το φλέγον ζήτημα, η αναφορά είναι συγκεκριμένη και λέει τα εξής: «Η Sportsmailπληροφορείται πως δεν βρίσκεται ξαπλωμένος σε ένα κρεβάτι. Ούτε η επιβίωσή του βασίζεται από μηχανήματα. Αντίθετα πιστεύει πως δέχεται εκτεταμένη φροντίδα και θεραπεία που εκτιμάται πως κοστίζει περισσότερες από 50 χιλιάδες αγγλικές λίρες την εβδομάδα».
schumi_aus12_art640
Τίποτα περισσότερο. Δεν αναφέρεται κάποια μαρτυρία, κάποια πηγή, μόνο μία… αίσθηση.  Κι αν για τ’ ότι δεν είναι διασωληνωμένος, έχει επαφή με το περιβάλλον, κάποιου είδους επικοινωνία και πως η αποθεραπεία του κοστίζει πολύ είναι στοιχεία που λίγο-πολύ γνωρίζουμε ή αποδεχόμαστε βάσει των ψηγμάτων πληροφόρησης που έχουν υπάρξει αυτή την πενταετία, θυμίζω πως πριν μερικούς μήνες η οικογένεια Schumacher κέρδισε δικαστική κόντρα με μέσο που υποστήριζε πως ο Schumi μπορεί να περπατήσει.
Από τότε φυσικά πολλά μπορούν να έχουν αλλάξει αλλά δεν παρουσιάζεται το παραμικρό στοιχείο που να πείθει πως ο συντάκτης του αρχικού άρθρου έχει πρόσβαση εντός των τειχών της έπαυλης Schumacher και πως μπορεί να πιστοποιήσει κάτι τέτοιο.
schumacher_tur10_grid_shovlin640
Αλλά είπαμε, συμπληρώνουμε πέντε χρόνια την άλλη εβδομάδα και τέτοια θα δούμε πάλι πολλά. Ετοιμαστείτε, το πανηγύρι ξεκίνησε και θα κρατήσει μέρες.
Αν και μεταξύ μας, θα ήθελα τόσο μα τόσο πολύ στα πεντηκοστά γενέθλια του θρύλου της Formula 1, στις 3 Ιανουαρίου του 2019, να βγει ο ίδιος και να φωνάξει: «Καλά σας τα έλεγε η Daily Mirror και δεν την πιστεύατε». Μακάρι.
πηγή: newsauto.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!