Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017


Ο Alexander Batyokhtin ζει στο χωριό Sosnovka, στη Σιβηρία, και χρειάστηκε περίπου έξι εβδομάδες για να κατασκευάσει μια εκκλησία από χιόνι, αφού η περιοχή δεν έχει καμία.

Οι άνθρωποι αποζητούν έναν τόπο λατρείας αφού για να εκκλησιαστούν πρέπει να πάνε δεκάδες χιλιόμετρα μακριά, στην πόλη Ομσκ. Αυτό, όμως, είναι αδύνατο για τους ασθενείς και τους ηλικιωμένους.

Και ήταν αυτή η δυσάρεστη κατάσταση που ενέπνευσε τον 41χρονο για να χρησιμοποιήσει αυτό που υπάρχει σε αφθονία εκεί, το χιόνι, προκειμένου να φτιάξει μια εκκλησία.

Σε δύσκολες συνθήκες και σε θερμοκρασίες -30 βαθμούς Κελσίου κατάφερε να την τελειώσει, ευελπιστώντας να παραμείνει στη θέση της μέχρι τις αρχές της άνοιξης. Στο εσωτερικό της χωράνε μέχρι 3 άτομα και είναι αφιερωμένη στους Αγίους Αποστόλους.



ΠΗΓΗ: perierga.gr

Καινούργιο βιντεοκλίπ για το «Where's the Revolution» των Depeche Mode. Ένα δυστοπικό βιντεοκλίπ.



Η παρέα (το γκρουπ, δηλαδή) επιβλέπει διαδηλωτές με μιλιταριστική διάθεση και πόζα και άλλους που σείουν σημαίες πέρα δώθε, σε μια πλατεία, σε ένα βιομηχανικό τοπίο.

Οι εικόνες πάνε χέρι - χέρι με τη δυσοίωνη κλαγγή του «Where's the Revolution».

Διάχυτη η αίσθηση μαύρου χιούμορ, από τις δικτατορικές κορώνες του Dave Gahan μέχρι τις παχιές α λα Καρλ Μαρξ γενειάδες που φορούν ο ίδιος, ο Andrew Fletcher κι ο Martin Gore.

Όλα αυτά υπό την μπαγκέτα του υπ' αριθμόν ένα εγκέφαλου των βιντεοκλίπ, του Anton Corbijn.

Το «Where's the Revolution» είναι στο άλμπουμ «Spirit», το πρώτο άλμπουμ του γκρουπ μετά το «Delta Machine» του 2013. Ξέρουμε ήδη ότι το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει στις 17 του μήνα. Και το περιμένουμε.

Σε συνέντευξη στο Rolling Stone, o Gahan έδωσε έμφαση στην αίσθηση ανησυχίας και μελαγχολίας που διαποτίζει τον δίσκο.

Δεν τον χαρακτήρισε, όμως, ανοιχτά πολιτικό: «Δεν θα το έλεγα πολιτικό άλμπουμ» είπε, «επειδή δεν ακούω μουσική με πολιτικό τρόπο. Αλλά σαφώς και είναι για την ανθρωπότητα και τη θέση μας σ' αυτήν.»

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου που λειτουργεί υπό την εποπτεία του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) στο Ηράκλειο, με σημερινή του ανακοίνωση ενημερώνει για τους κινδύνους αποστολής φωτογραφιών μέσω Snapchat.

«To Snapchat είναι μια εφαρμογή ανταλλαγής φωτογραφιών και βίντεο τα οποία όμως είναι ορατά το πολύ για 10 δευτερόλεπτα. Η εφήμερη μορφή επικοινωνίας που παρέχει είναι άλλωστε και η αιτία που η συγκεκριμένη εφαρμογή είναι πολύ δημοφιλής μεταξύ των νέων ανθρώπων» σημειώνει το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου.

Ακόμη προσθέτει, πως το Snapchat προσφέρει επίσης τη δυνατότητα συνένωσης Snaps ενός 24ώρου για τη δημιουργία ενός «story» ενώ υπάρχει και η δυνατότητα ιδιωτικής συνομιλίας με άλλον χρήστη. Η εφήμερη φύση των Snaps απελευθερώνει τους χρήστες και στέλνουν φωτογραφίες και βίντεο τα οποία αν ήξεραν ότι θα παρέμεναν στον ιστό και δεν θα διαγράφονταν μετά από 10 δευτερόλεπτα, το πιθανότερο είναι να μην τα έστελναν. Ένα Snap που δεν έχει διαβαστεί, παραμένει διαθέσιμο για 30 ημέρες και στη συνέχεια διαγράφεται. Τα stories είναι ορατά από όλους όσους σας ακολουθούν για 24 ώρες και στη συνέχεια διαγράφονται.

Σύμφωνα με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου «η ασφάλεια των δεδομένων των χρηστών του Snapchat είναι ένα θέμα που έχει εγείρει πολλές συζητήσεις. Το 2014 η γνωστή υπηρεσία μηνυμάτων δέχθηκε σοβαρό πλήγμα, μετά από "χτύπημα" χάκερ. Το αποτέλεσμα της επίθεσης, ήταν η διαρροή περισσότερων από 200.000 φωτογραφιών και βίντεο στο διαδίκτυο, προσωπικό υλικό δηλαδή, που είχε σταλεί μεταξύ των χρηστών της εφαρμογής. Πέρα από τα δεκάδες βίντεο στο youtube, τα οποία δίνουν σχετικές συμβουλές για το πως μπορεί ο καθένας να χακάρει έναν λογαριασμό Snapchat, ο οποιοσδήποτε μπορεί να αποθηκεύσει οποιαδήποτε φωτογραφία με ένα απλό print screen».

Στην ανακοίνωση του, την οποία μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το Κέντρο τονίζει, πως «παρόλο που το Snapchat ενημερώνει τον αποστολέα ότι μια φωτογραφία έχει αποθηκευτεί από τον παραλήπτη, υπάρχουν εφαρμογές, τις οποίες μπορεί να κατεβάσει κάποιος δωρεάν και με τις οποίες αυτόματα αποθηκεύονται όλα τα snaps χωρίς να ενημερώνεται ο αποστολέας.

Επιπλέον, αν και σίγουρα δεν πρόκειται για τη βασική λειτουργία της εφαρμογής, έχουν εμφανιστεί αναφορές σχετικά με τη χρήση "sexting" στο Snapchat (λήψη γυμνών ή προκλητικών φωτογραφιών κάποιου και αποστολή των φωτογραφιών σε άλλους)».

Εξάλλου, το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου τονίζει ότι «οι νέοι άνθρωποι, που ως επί το πλείστον χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη εφαρμογή, εξαιτίας ακριβώς της εφήμερης φύσης των δημοσιεύσεων, απελευθερώνονται και ανταλλάσσουν φωτογραφίες ερωτικού περιεχομένου μεταξύ τους, χωρίς να αντιλαμβάνονται τα κενά ασφαλείας που προκύπτουν κατά τη χρήση του Snapchat, εφησυχασμένοι από το γεγονός ότι μετά από 10 δευτερόλεπτα η φωτογραφία θα διαγραφεί. Υπάρχουν όμως πολλά περιστατικά όπου η φωτογραφία έπεσε σε λάθος χέρια και οι συνέπειες ήταν καταστροφικές. Να έχετε πάντα υπόψη σας ότι…δεν είναι η τεχνολογία το πρόβλημα, είναι ο τρόπος που τη χρησιμοποιούμε και η συμπεριφορά που επιδεικνύουμε».

Ακόμη σημειώνει, ότι σε συμμόρφωση με τις οδηγίες του οργανισμού Children's Online Privacy Protection Act (COPPA), η πλήρης διαδραστική έκδοση του Snapchat προορίζεται για ηλικίες 13 ετών και άνω. Επιπλέον, η COPPA απαγορεύει στα εμπορικά sites και εφαρμογές να συλλέγουν προσωπικές πληροφορίες από παιδιά κάτω των 13 ετών, συμπεριλαμβανομένων και φωτογραφιών. Τα παιδιά που επιθυμούν να εγγραφούν στο Snapchat αλλά είναι κάτω των 13, θα μπορούν και πάλι να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή, αλλά δεν θα μπορούν να δημιουργήσουν λίστα φίλων ή να αποστείλουν πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων και φωτογραφιών στο Snapchat.

Επίσης το Κέντρο επισημαίνει: «Αν θέλετε να αναφέρετε οποιοδήποτε θέμα έχει προκύψει με την ασφαλή χρήση του Snapchat ή με προφίλ χρηστών που δεν πληρούν τα κριτήρια ηλικίας ή χρησιμοποιούν ψεύτικα στοιχεία, αρκεί να συμπληρώσετε και να αποστείλετε στους διαχειριστές συγκεκριμένη φόρμα.

Είναι μία από αυτές τις δουλειές που οι λάτρεις της σοκολάτας βλέπουν μόνο στα όνειρά τους όμως χάρη στην εταιρεία, Mondelez International, που αναζητεί δοκιμαστή σοκολάτας, το όνειρο αυτό μπορεί να γίνει πραγματικότητα.
Η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από αγαπημένες σοκολάτες, Cadbury, Milka και Oreo, χρειάζεται κάποιον που να μπορεί να εμπιστευθεί για να δοκιμάσει τα προϊόντα της και να πει τι σκέφτεται.
Η εργασία με τον επίσημο τίτλο «Δοκιμαστής Σοκολάτας και Κακάο» απαιτεί 7,5 ώρες εργασίας μεταξύ Τρίτης και Πέμπτης για τον τυχερό υποψήφιο.
Ο επαγγελματίας δοκιμαστής θα εργάζεται με 11 πανελίστες και έναν επικεφαλής του πάνελ στα γραφεία της εταιρείας.
Σύμφωνα με την περιγραφή της θέσης, ο δοκιμαστής θα πρέπει να είναι σε θέση να «γεύεται σοκολάτα και ροφήματα κακάο και να δίνει μια αντικειμενική και ειλικρινή γνώμη ενώ θα εργάζεται με μία ομάδα όπου θα μοιράζονται τις απόψεις τους και θα συνεργάζονται για να καταλήξουν σε μία συμφωνία για τη γεύση αυτών».
Η δουλειά του δοκιμαστή θα είναι «σπουδαίας σημασίας για την τελειοποίηση της Mondelez και θα ξεκινήσει ένα εντελώς νέο προϊόν σε όλο τον κόσμο».
Όσοι ενδιαφέρονται να υποβάλλουν αίτηση θα πρέπει να «έχουν πάθος για τη ζαχαροπλαστική αλλά και άριστους γευστικούς κάλυκες και θα είναι πρόθυμοι να δοκιμάσουν νέα προϊόντα.
Όσοι επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση για τη θέση, αρκεί να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Mondelez.

Περισσότερες αλλαγές για τον περιορισμό της προσβλητικής συμπεριφοράς στην πλατφόρμα του ανακοίνωσε πρόσφατα το Twitter, μετά τις έντονες επικρίσεις που έχει δεχτεί το τελευταίο διάστημα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης, μέσα στις «επόμενες εβδομάδες» πρόκειται να εφαρμοστούν τρεις κύριες αλλαγές. Αυτές θα περιλαμβάνουν δράσεις για τον εντοπισμό των χρηστών, οι λογαριασμοί των οποίων έχουν καταργηθεί μόνιμα, ώστε αυτοί να μην έχουν τη δυνατότητα να ανοίξουν εκ νέου καινούριους.
Σε μήνυμά του στο Twitter ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Τζακ Ντόρσι υποσχέθηκε πως η πλατφόρμα θα υιοθετήσει «μια εντελώς νέα προσέγγιση σχετικά με την προσβλητική συμπεριφορά, συμπεριλαμβανομένου του να υπάρχει ανοιχτός και σε πραγματικό χρόνο διάλογος σε κάθε βήμα αυτής της προσπάθειας».
‘Αλλες αλλαγές θα περιλαμβάνουν την εμφάνιση ασφαλέστερων αποτελεσμάτων αναζήτησης και την κατάργηση πιθανόν προσβλητικών ή χαμηλής ποιότητας απαντήσεων σε tweets. Ωστόσο, κανένα από αυτά τα εργαλεία δεν θα διαγράφουν tweets από την πλατφόρμα αλλά οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να τα ελέγχουν μέσω των ρυθμίσεων.
Τον περασμένο Νοέμβριο το Twitter είχε παραδεχτεί ότι η «προσβλητική συμπεριφορά» μεταξύ των χρηστών ολοένα και μεγάλωνε. Για τον λόγο αυτόν η εταιρεία προχώρησε στην διαμόρφωση του εργαλείου Mute, κάτι που παρείχε πλέον τη δυνατότητα στους χρήστες να μπλοκάρουν συγκεκριμένες λέξεις, φράσεις ή ολόκληρες συζητήσεις τις οποίες δεν επιθυμούσαν να βλέπουν. Τον περασμένο Ιούνιο το Twitter αναβάθμισε και το εικονικό κουμπί Block, ώστε οι χρήστες που το χρησιμοποιούν να μην βλέπουν πλέον τα μηνύματα κάποιου άλλου χρήστη τον οποίον είχαν αποκλείσει.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, το Twitter αναγκάστηκε να αντιμετωπίσει το ζήτημα της προσβλητικής συμπεριφοράς, καθώς το ενδιαφέρον πιθανών αγοραστών είχε αρχίσει να μειώνεται. Η Google, η Apple και η Disney φέρεται ότι είχαν δηλώσει ενδιαφέρον να εξαγοράσουν την ιστοσελίδα, ωστόσο ουδεμία συμφωνία δεν προχώρησε.

Eπιστολή διαμαρτυρίας στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» που κυκλοφορεί την Κυριακή cd με τραγούδια του Λουκιανού Κηλαηδόνη έστειλε η οικογένειά του. Μάλιστα, σε αυτή «απειλεί» με προσφυγή στη Δικαιοσύνη, καθώς, όπως τονίζει, η εφημερίδα για την οποία είχε δηλώσει ότι «δεν ήθελε να συνδεθεί η μουσική του» με αυτή, δεν πήρε καμία άδεια για να προχωρήσει σε αυτή την ενέργεια.
Αναλυτικά η επιστολή η οποία δημοσιεύτηκε στον προσωπικό λογαριασμό της συζύγου του καλλιτέχνη Άννας Βαγενά:
Επιστολή της οικογένειας του Λουκιανού Κηλαηδόνη προς την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» σχετικά με την κυκλοφορία τραγουδιών του από αυτή
“Όπως πληροφορηθήκαμε, η εφημερίδα σας πρόκειται αύριο να κυκλοφορήσει με συνοδευτική «προσφορά» για τους αναγνώστες της, ένα cd με 18 αξέχαστα τραγούδια του Λουκιανού.
Σας εκφράζουμε την απόλυτη αντίθεσή μας, καθώς και την έντονη αγανάκτηση και διαμαρτυρία μας για την ενέργειά σας αυτή, για την οποία, όπως γνωρίζετε, δεν λάβατε (και ούτε θα μπορούσατε ποτέ να έχετε λάβει), καμία άδεια, ούτε από τον αείμνηστο Λουκιανό, ούτε βέβαια, ύστερα από την απώλειά του, από εμάς. Σας υπενθυμίζουμε εξάλλου κάτι που γνωρίζετε άριστα: ο ίδιος ο Λουκιανός, όσο ήταν κοντά μας, δεν θα έδινε ποτέ άδεια να κυκλοφορήσουν τραγούδια του με την εφημερίδα σας, για την οποία είχε συγκεκριμένη άποψη. Την άποψή του αυτή, με την οποία συντασσόμαστε , καθώς και την αντίθεσή του στην καθ’ οιονδήποτε τρόπο, έστω και έμμεση, σύνδεση τραγουδιών του με την εφημερίδα σας, την είχε εκφράσει τόσο δημόσια όσο και απευθείας σε εσάς. Συγκεκριμένα τον Οκτώβρη του 2013 είχε δηλώσει: «..To Πρώτο Θέμα δεν το διαβάζω, δεν ανήκω στον πολιτικό χώρο που εκφράζει και το απεχθάνομαι. Δεν θέλω να συνδεθεί η μουσική μου με τη συγκεκριμένη εφημερίδα διότι μου είναι αντιπαθής με όσα έχει κάνει μέχρι τώρα..».
Το ότι, έπειτα από όλα αυτά, εσείς σήμερα επιδιώκετε να εκμεταλλευτείτε εμπορικά τη συγκίνηση που προκαλεί στο κοινό η, νωπή ακόμη, απώλεια του Λουκιανού, αποτελεί ακραία προσβολή της μνήμης ενός καλλιτέχνη που αντιπάλεψε με το παράδειγμα και το έργο του, τέτοιες ακριβώς συμπεριφορές, όπως είναι οι δικές σας. Αποτελεί δε και κατάφωρη προσβολή των πνευματικών του δικαιωμάτων, καθώς και του ηθικού του δικαιώματος επί του έργου του, το οποίο είχε ρητά ασκηθεί από τον ίδιο όσο ήταν εν ζωή απαγορεύοντάς σας οποιαδήποτε χρήση των έργων του.
Είναι αυτονόητο ότι, ως προς όλα τα παραπάνω, επιφυλασσόμαστε για την άσκηση κάθε δικαιώματος που μας δίνει ο Νόμος, προκειμένου να προστατέψουμε τη μνήμη του Λουκιανού και τιμήσουμε το ήθος, το ύφος και τις επιλογές της ζωής του.”
vagena_facebook_aftodioikisi
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!