Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Το γράμμα μιας ιερόδουλης προς τους πελάτες της
«Αγαπητέ, πελάτη του σεξ
Αν θεωρείς ότι εγώ ένιωσα έλξη προς εσένα, τότε κάνεις τρομερό λάθος. Δεν είχα ποτέ καμία επιθυμία να πάω στη δουλειά, ούτε μια φορά. Το μόνο πράγμα στο μυαλό μου, ήταν να βγάλω λεφτά, και γρήγορα. Μη μπερδέψεις το γεγονός, ότι επειδή είναι εύκολα λεφτά, ήταν πάντα εύκολα για μένα. Γρήγορα ναι. Γιατί γρήγορα έμαθα ότι τα κόλπα’ που σου έκανα για να ολοκληρώνεις γρήγορα, τα έκανα μόνο και μόνο για να τελειώσουμε και να φύγεις από πάνω μου όσο πιο γρήγορα γίνεται.
Και όχι, δε με ερέθισες ποτέ κατά τη διάρκεια της πράξης. Ήμουν μια τέλεια ηθοποιός. Για χρόνια, είχα την ευκαιρία να εξασκούμαι στο να μη σκέφτομαι τίποτα. Οι σκέψεις μου, όσο είμασταν μαζί, ήταν αλλού. Κάπου, όπου δεν μπορούσες να μου κλέβεις τον αυτοσεβασμό…
Αν πιστεύεις ότι μου κάνεις χάρη που με πληρώνεις για 30 λεπτά ή μια ώρα, τότε κάνεις λάθος. Θα προτιμούσα να γινόταν όλο αυτό, πολύ πιο γρήγορα. Όταν θέλεις να μου το παίξεις σωτήρας, ρωτώντας με τι γυρεύει ένα τόσο όμορφο κορίτσι σε ένα τέτοιο μέρος, χάνεις το φωτοστέφανο σου όταν μου ζητάς να ξαπλώσω και βάζεις όλη σου τη δύναμη πάνω στο σώμα μου.
Αν νομίζεις πως χάρη στον ανδρισμό σου, μπορείς να με φέρεις στη κορύφωση, να ξέρεις ότι προσποιούμαι. Θα μπορούσα να κερδίσω χρυσό μετάλλιο στην προσποίηση. Προσποιούμαι τόσο καλά, που ο ρεσεψιονίστ, πέφτει από την καρέκλα του από τα γέλια. Τι περίμενες; Είσαι ο νούμερο πέντε, ή ο έκτος ή όγδοος εκείνη την ημέρα. 
Νομίζεις ότι ερεθίζομαι, σωματικά ή πνευματικά, με το να κάνω σεξ με άντρες που δεν επιλέγω εγώ η ίδια; Ούτε καν. Τα γεννητικά μου όργανα έχουν "καεί" από τα προφυλακτικά και τα λιπαντικά.  Και κουράστηκα. Κουράστηκα τόσο, που συχνά πρέπει να είμαι προσεκτική όταν κλείνω τα μάτια για να μην αποκοιμηθώ, ενώ συνεχίζω και συμμετέχω στην ερωτική πράξη.

Η Tanja Rahm πέρασε τρία χρόνια σε διάφορους οίκους ανοχής στη Δανία και εγκατέλειψε τη πορνεία σε ηλικία 23 ετών για να γίνει σεξολόγος και θεραπεύτρια.
Αν νομίζεις ότι με πληρώνεις για να ακούω τις ψιλοκουβέντες σου, τότε ξανασκέψου το. Δεν έχω κανένα ενδιαφέρον για τις δικαιολογίες σου. Δεν με ενδιαφέρει αν με τη γυναίκα σου δεν κάνετε σεξ. Όταν πιστεύεις ότι σε συμπονώ και σε κατανοώ, τότε σίγουρα είναι ψέμα. Δε νιώθω παρά περιφρόνηση για σένα.
Όταν υμνείς εμένα και το σώμα μου, ή τις σεξουαλικές μου ικανότητες, απλά είναι σαν να κάνεις εμετό πάνω μου. Δε βλέπεις τον  άνθρωπο πίσω από τη μάσκα… Στην πραγματικότητα, δε λες ποτέ εκείνες τις σκέψεις που θέλω να ακούσω. Αντίθετα, λες αυτά που εσύ έχεις ανάγκη να ακούσεις. Λες, προκειμένου να διατηρήσεις την αυταπάτη, και σταματάς να σκέφτεσαι πώς κατέληξα εδώ, όταν ήμουν μόλις 20 ετών. Βασικά, δεν σε ενδιαφέρει καθόλου. Γιατί έχεις μόνο ένα στόχο- να δείξεις τη δύναμή σου, πληρώνοντας με για να χρησιμοποιήσεις το σώμα μου για ευχαρίστηση. 
Και όχι, δεν πηγαίνω σπίτι όταν εσύ τελειώνεις. Εγώ, συνεχίζω να εργάζομαι, λέγοντας στον επόμενο πελάτη ακριβώς την ίδια ιστορία που θέλει να ακούσει. Είστε τόσο απορροφημένοι από τη λαγνεία σας…
Όταν αγοράζεις το σεξ, αυτό λέει πολλά για σένα, για την ανθρωπιά σου, για τη σεξουαλικότητά σου. Για μένα, είναι αδυναμία. Η πορνεία υπάρχει γιατί είσαι μισογύνης και γιατί ενδιαφέρεσαι για τις σεξουαλικές σου ανάγκες. Σε λυπάμαι, ειλικρινά, επειδή νομίζεις ότι το σεξ είναι να εκσπερματώνεις μέσα στον κόλπο μιας ξένης.
Είχα πολλές εμπειρίες ως ιερόδουλη. Με ώθησε ώστε να γράψω αυτό το γράμμα σε σένα. Εσύ, φυσικά, περνιέσαι για ένας από τους καλούς πελάτες. Αλλά δεν υπάρχουν καλοί πελάτες…
Με φιλικούς χαιρετισμούς
Tanja Rahm»
Το παραπάνω γράμμα, δημοσιεύτηκε στο «Prostitution Narratives: Stories of survival in the Sex Trade», το βιβλίο των Caroline Norma και Melinda Tankard Reist.
news.gr

Πυρ και μανία είναι η Άντζελα Δημητρίου με την απόφαση του Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας που ζητά να αφαιρεθεί η ατάκα «χτύπα σας άντρας» από το πασχαλινό σποτ στο οποίο πρωταγωνιστεί!
«Δεν υπάρχει αγάπη μου αυτό! Να αφαιρέσουν τις σκηνές από το “Ξύλο Βγήκε Απ’ Τον Παράδεισο” και όλα τα τραγούδια που λένε “χτύπα” και “χτύπα” και μετά να μιλήσουνε μαζί μου! Ναι; Αυτή είναι η απάντησή μου!», είπε, εμφανώς εκνευρισμένη, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
Σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Ισότητας (ΓΓΙ), η φράση της «Λαίδης» του λαϊκού τραγουδιού ενισχύει τη βία κατά των γυναικών, συνιστά σεξιστικό λόγο και αντιτίθεται στη θεώρηση της ισότητας των φύλων.
Την ίδια ώρα, η ΓΓΙ ισχυρίζεται ότι ενισχύει το πρόβλημα της έμφυλης βίας.
Η συγκεκριμένη διαφήμιση απασχολεί εδώ και… μέρες την κοινή γνώμη της χώρας.

Φαίνεται πως το ζευγάρι των παρακάτω φωτογραφιών, έχει βρει το μυστικό του αιώνιου ρομάντζου – που κάθε ζευγάρι ονειρεύεται. Οι Sami Walton και James Keates, είναι μαζί τα τελευταία τέσσερα χρόνια και αν για τους “έξω” είναι ένα χρονικό διάστημα όπου η ρουτίνα φαντάζει αναπόφευκτη, ωστόσο εκείνοι ζουν σαν τους νεόνυμφους σε μήνα του μέλιτος... Οι νύχτες πάθους έπειτα από κάθε τους νυχτερινή έξοδο, για παράδειγμα, φέρνει ζήλια και φθόνο στους κοινούς τους φίλους- αρκετοί κολλητοί του 38χρονου, σίγουρα τρέφουν θαυμασμό για εκείνον καθώς η νεότερη σύντροφός του, δεν μπορεί να κρατήσει τα χέρια της μακριά από εκείνον. Φυσικά, που να φανταστούν, ότι πίσω από όλο αυτό το πάθος, κρύβεται ένα “σκοτεινό” μυστικό.
Η Sami, δίνει μάχη με τον εθισμό της στο σεξ... Η νεαρή υπάλληλος γραφείου, όχι μόνο αφήνει τον σύντροφό της εξουθενωμένο από τις μαραθώνιες “συνεδρίες” σεξ, αλλά της έχει κοστίσει και στην καριέρα της, ενώ έχει χάσει ακόμα και φίλους.
“Ο εθισμός στο σεξ, είναι μια σοβαρή κατάσταση. Οι περισσότεροι άντρες, νομίζουν ότι θα τρελαίνονταν με έναν σύντροφο που έχει ανάγκη το σεξ τόσο πολύ, αλλά κανείς από τους προηγούμενους εραστές μου δεν μπόρεσαν να το αντέξουν.”, λέει η 29χρονη και μακαρίζει την τύχη της λέγοντας “είμαι τυχερή που έχω τον James. Όχι μόνο γιατί έχει τη σωματική αντοχή, αλλά με στηρίζει και δε με κρίνει”, εξηγεί.
Το ζευγάρι, προσπαθεί να συνευρίσκεται ερωτικά, τουλάχιστον μια φορά την ημέρα, ώστε να ικανοποιείται η Sami – σαφώς και ο James... Οι ίδιοι μάλιστα, έχουν και μια συλλογή (αξίας 5.000 λιρών), σε “παιχνίδια” του σεξ στη περίπτωση που ο 38χρονος είναι πολύ κουρασμένος για να ικανοποιήσει τη σύντροφό του.

“Όλοι οι φίλοι μου με ζηλεύουν και είναι κάτι σαν ανέκδοτο, όταν εμείς το σκάμε από την παμπ νωρίτερα για να κάνουμε σεξ”, παραδέχεται ο James. “Θα ήταν ψέματα αν έλεγα, ότι μια σύντροφος που θέλει συνεχώς σεξ, δεν έχει πλεονεκτήματα. Στην αρχή, αισθανόμουν σαν να είχα κερδίσει τη λοταρία. Αλλά τώρα, μεγαλώνω και μπορεί να είναι εξουθενωτικό, και ξέρω ότι η Sami στεναχωριέται. Απλά βάζω τα δυνατά μου για να είμαι συγκαταβατικός”.
Η Sami, από τη μικρή πόλη Ascot, στο Berks της Βρετανίας, απέφυγε τη θεραπεία, γιατί αισθάνθηκε ότι οι γιατροί δεν θα καταλάβαιναν την κατάστασή της. “Προτιμώ να το διαχειριστώ μόνη μου, με τη βοήθεια του James. Δε νομίζω πως οι γιατροί πραγματικά καταλαβαίνουν τι πραγματικά είναι ο εθισμός στο σεξ και πώς αυτό μπορεί να επηρεάσει τη ζωή σου”, δηλώνει η ίδια. Προσθέτει, ότι άρχισε να συνειδητοποιεί το πρόβλημά της, στην ηλικία των 20, μετά από το χωρισμό της με τον τότε αγαπημένο της. Την περίοδο εκείνη, έκανε σεξ με αγνώστους και φίλους, ενώ δε δίσταζε να ταξιδεύει ακόμη και σε άγνωστα μέρη προκειμένου να γνωρίσει περισσότερους εραστές. Οι άνθρωποι με ρωτάνε με πόσους έχω κάνει σεξ. Δεν έχω ιδέα...”, απαντά.
Επειδή όμως το νόμισμα έχει πάντα δυο όψεις, η ίδια αναφέρει ότι ο εθισμός της της προκαλεί προβλήματα στη δουλειά και πως κατά το παρελθόν, είχε χάσει ακόμα και την εργασία της.
Οι πιο ντροπιαστικές προπόσεις κουμπάρων σε γάμους: Έχω κοιμηθεί με τη νύφη!
Στους γάμους των ΗΠΑ, κυρίως, συνηθίζεται ο κουμπάρος, η αδελφή, ο ξάδελφος, ο πατέρας και ούτω καθεξής, να ορθώνουν το ποτήρι τους, κατά τη διάρκεια της τελετής και να “βομβαρδίζουν” με ευχές το νεόνυμφο ζευγάρι.
Υπάρχουν φυσικά, προπόσεις και προπόσεις, μιας και υπάρχει μια λεπτή γραμμή μεταξύ του ντροπιαστικού λόγου και του ξεκαρδιστικού... Το θέμα είναι πως το αγαπημένο πρόσωπο των just married, είναι να πει για παράδειγμα ξεκαρδιστικές ιστορίες, να μοιραστεί κοινές μνήμες και να θυμίσει, ίσως, το λόγο που αυτοί οι δύο -γαμπρός και νύφη- ,ναι, έκαναν πράγματι το σωστό βήμα.
Σε τέτοιες ωστόσο εκδηλώσεις, πρέπει να συνυπολογιστούν και μερικοί άλλοι παράγοντες όπως το στρες και ίσως η έλλειψη ευφράδειας λόγου που κάνουν έναν τέτοιο λόγο, να μοιάζει με... πατάτα.
Έχοντας όλα αυτά κατά νου, η The Sun συνέλεξε μερικές άστοχες στιγμές από τέτοιες προπόσεις, που έγιναν από μάλλον αμήχανους κουμπάρους. Το μπλογκ Bride and Groom Direct, φιλοξενεί μερικές όχι και τόσο επιτυχημένες ατάκες. Ιδού μερικές:
“Στο γάμο κάποιου συγγενή μου, ο κουμπάρος αποφάσισε να παίξει το παιχνίδι ''Δεν έχω κάνει ποτέ''. Αρχικά ξεκίνησε χιουμοριστικά, αλλά γρήγορα συνειδητοποιήσαμε ότι ήξερε ακριβώς τι έκανε, όταν ολοκλήρωσε λέγοντας “δεν έχω κάνει ποτέ τρίο με τη νύφη”. Δε ξέρω ποιος έπαθε το περισσότερο σοκ η νύφη ή ο γαμπρός ή όλοι οι καλεσμένοι...”.
“Ο αδελφός μου έγινε κουμπάρος πρόσφατα, και ανησυχούσε απίστευτα για το λόγο που θα έβγαζε. Έκανε ξανά και ξανά πρόβα, αλλά όταν η μεγάλη ημέρα έφτασε, άρχισε να πίνει το ένα ποτό μετά το άλλο. Δυστυχώς, μέθυσε τόσο πολύ πριν την πρόποση, που έπεσε ξερός στην καρέκλα και άρχισε να ροχαλίζει...”
“Ο λόγος έφτανε προς το τέλος του, και πριν καθίσει στη θέση του, ο κουμπάρος φώναξε “θέλει κανείς να κάνει κοκαΐνη;”
“Κατά τη διάρκεια της πρόποσης, ο κουμπάρος προέτρεψε τους καλεσμένους “ας χορέψουμε!” και σύρθηκε στη πίστα στα γόνατα, χύνοντας τη μπύρα του στο όμορφο φόρεμα της νύφης”
“Καθώς ο γαμπρός στεκόταν όρθιος και έλεγε το λόγο του, ξαφνικά είπε ότι δε φοράει απολύτως τίποτα κάτω από το κιλτ, κάτι που φρόντισε να μας δείξει! Θεωρώ ότι κάποιες από τις καλεσμένες, συμφώνησαν ότι αυτός ήταν ο καλύτερος λόγος που έχουν ακούσει.
news.gr
Long Live the Queen: Η Ελισάβετ γίνεται 90
Μετά την... Coca Cola και τη Μαντόνα, η Βασίλισσα Ελισάβετ Β' είναι η διασημότερη γυναίκα στον κόσμο. Η Ελισάβετ Αλεξάνδρα Μαρία Ουίνδσορ γεννήθηκε στις 21 Απριλίου 1926 στο Λονδίνο και την Πέμπτη γίνεται 90 ετών.  Η Ελισάβετ είναι η μακροβιότερη μονάρχης της Βρετανίας και η δεύτερη μεγαλύτερη εν ζωή αρχηγός κράτους μετά τον Ρόμπερτ Μουγκάμπε της Ζιμπάμπουε.
Οι δεκαπέντε χώρες (όλες εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου) στις οποίες είναι βασίλισσα είναι γνωστές ως Κοινοπολιτειακά Βασίλεια (Commonwealth Realms), και η Ελισάβετ είναι βασίλισσα σε 129 εκατομμύρια κατοίκους.
Στα 90α γενέθλιά της, η μακροβιότητα της Ελισάβετ Β' συναγωνίζεται τη δημοτικότητα της: Μόνο ένας στους πέντε θα ήθελαν να παραιτηθεί από το στέμμα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos MORI για το King's College του Λονδίνου.
"Η βασίλισσα είναι εξαιρετικά δημοφιλής λόγω της προσωπικότητάς της και του έργου της", δήλωσε  ο καθηγητής του King's College Ρότζερ Μόρτιμορ.
Η έρευνα σημειώνει επίσης ότι τα τρία τέταρτα των Βρετανών είναι προσηλωμένοι στη μοναρχία. Η Ελισάβετ "κατάφερε να διασφαλίσει ότι ο θεσμός θα παραμένει δημοφιλής και, ο περισσότερος κόσμος πιστεύει πως η μοναρχία θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο μέλλον", προσθέτει ο καθηγητής Μόρτιμορ.
Όσο για το δώρο της; Η "γιαγιά" των Βρετανών θα δεχθεί ως τούρτα γενεθλίων ένα κέικ πορτοκαλιού που θα ετοιμάσει η Ναντίγια Τζαμίρ Χουσέιν, νικήτρια της τηλεοπτικής εκπομπής ζαχαροπλαστικής "The Great British Bake Off" του BBC. "Πρέπει να τσιμπιέμαι για να το πιστέψω", έγραψε στο Twitter η 31 ετών βρετανή σεφ, αρθρογράφος και συγγραφέας με καταγωγή από το Μπανγκλαντές.
Κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον θα τιμήσει τη βασίλισσα στο κοινοβούλιο, και τα κανόνια θα ηχήσουν στο Λονδίνο χαιρετίζοντας την αειθαλή μονάρχη.
Το βράδυ, η βασίλισσα θα παραστεί σε οικογενειακό δείπνο και θα ανάψει έναν πυρσό, τον πρώτο από τους πολλούς που θα ανάψουν σε όλο τον κόσμο για να εορταστεί το γεγονός.
ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΤΗΣ
Ο τίτλος που φέρει είναι:
Βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ του Ηνωμένου Βασιλείου της Μεγάλης Βρετανίας και της Βορείου Ιρλανδίας, και των άλλων Βασιλείων και περιοχών Της, Αρχηγός της Κοινοπολιτείας, Υπερασπιστής της Πίστης.
Άλλοι τίτλοι που κατέχει είναι:
  • Αρχηγός της Αγγλικανικής Εκκλησίας
  • Ηγεμών της Νήσου Μαν
  • Υπέρτατη Αρχηγός των Νήσων Φίτζι
  • Δούκισσα του Εδιμβούργου
  • Δούκισσα του Λάνκαστερ και της Νορμανδίας
  • Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων
Κουστουρίτσα: Οι Κάννες απέρριψαν την ταινία μου γιατί στηρίζω τον Πούτιν
Ο σέρβος σκηνοθέτης Εμίρ Κουστουρίτσα κατηγόρησε το κινηματογραφικό φεστιβάλ των Καννών ότι δεν επέλεξε να προβάλει τη νέα του ταινία, «On the Milky Road» εξαιτίας της στήριξης του σκηνοθέτη προς τον ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Κουστουρίτσα -δύο φορές νικητής του Χρυσού Φοίνικα- κατηγόρησε το Φεστιβάλ για πολιτική προκατάληψη.

«Τώρα τελευταία, η πολιτική επεμβαίνει όλο και περισσότερο στον τρόπο που λειτουργεί το φεστιβάλ των Καννών» σημείωσε ο σκηνοθέτης, μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων. «Υποψιάζομαι ότι κάποιος έδωσε εντολή να μην γίνει δεκτή η ταινία μου (στις Κάννες)» καταγγέλλει ο σκηνοθέτης.

Στην ταινία «On the Milky Road» πρωταγωνιστεί ο ίδιος ο Κουστουρίτσα, μαζί με τη Μόνικα Μπελούτσι.

Ο σέρβος σκηνοθέτης παραδέχθηκε ότι υπέβαλε την ταινία του στις Κάννες με καθυστέρηση μίας ημέρας. Ωστόσο, σημείωσε ότι δεν πιστεύει πως η αργοπορία αυτή επηρέασε την απόφαση, καθώς τέτοιοι παράγοντες δεν υπήρξαν ποτέ πρόβλημα στο παρελθόν.

«Η ταινία κατατέθηκε, αλλά κανείς δεν την είδε» υποστήριξε ο σκηνοθέτης, ο οποίος τα τελευταία χρόνια είναι ένθερμος υποστηρικτής του Πούτιν. Μάλιστα, του απαγορεύθηκε να εμφανιστεί ζωντανά για να δώσει συναυλία στην Ουκρανία, εξαιτίας της υποστήριξής του αυτής.

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, ο Κουστουρίτσα άνοιξε μία συναυλία στο Παρίσι παίζοντας τον ρωσικό εθνικό ύμνο.

Ο σκηνοθέτης έχει κερδίσει δύο φορές τον Χρυσό Φοίνικα: μία για το «Ο Μπαμπάς λείπει σε Ταξίδι για Δουλειές» το 1985 και άλλη μία μία δεκαετία αργότερα για το «Underground». Θεωρείται ένας από τους «συνήθεις υπόπτους» του Φεστιβάλ, ανθρώπους που στηρίζει η κινηματογραφική διοργάνωση.

Η ταινία On the Milky Road αναμένεται τελικά να κάνει πρεμιέρα σε Φεστιβάλ στη ρωσική πόλη Ροστόβ-ον Ντον, τον Αύγουστο.
in.gr
Τι δώρα πρέπει να κάνουν οι νονοί το Πάσχα στα βαφτιστήρια τους
Σε λιγότερο από δυο βδομάδες έρχεται το Πάσχα. Νονοί όλου το κόσμου δεν έχετε λοιπόν παρά να προετοιμαστείτε και να χαρίσετε στο βαφτιστήρι σας το δώρο του!
Αν μπήκατε πρόσφατα στο club ή απλά δεν έτυχε να μάθετε τα εθιμοτυπικά δείτε τι πρέπει να περιλαμβάνει το δώρο για το Πάσχα για το πνευματικό σας παιδί σύμφωνα με την ελληνική παράδοση.
Το βαφτιστήρι είτε είναι μικρό στην ηλικία είτε είναι μεγάλο σίγουρα περιμένει με ανυπομονησία τη λαμπάδα και τα δώρα της νονάς ή του νονού. Εκτός λοιπόν από την λαμπάδα τα δώρα της νονάς/νονού το Πάσχα είναι ένα ζευγάρι παπούτσια, το τσουρέκι (αν είναι και από τα χεράκια σας ακόμα καλύτερα) και το σοκολατένιο αυγό.
Καλό είναι να ρωτήσετε τους γονείς εκ των προτέρων το νούμερο του παπουτσιού που φοράει το βαφτιστήρι σας ώστε να μην τρέχετε άδικα ύστερα για αλλαγές. Αν επίσης έχετε άπλετο χρόνο στη διάθεσή σας και μένετε κοντά με το βαφτιστήρι σας μπορείτε να πάτε μαζί να διαλέξετε την λαμπάδα και τα παπούτσια ώστε να «πέσετε» σίγουρα μέσα στις προτιμήσεις του/της.
Διαβάστε τη συνέχεια στο baby.gr

Κατά τη διάρκεια της βασιλείας της η βασίλισσα Ελισάβετ ήρθε αντιμέτωπη με τον ταχέως μεταβαλλόμενο κόσμο της τεχνολογίας: από την άφιξη της έγχρωμης τηλεόρασης έως την επέλαση των κινητών και του Διαδικτύου.

Η βασίλισσα Ελισάβετ φάνηκε να είναι αρκετά... δεκτική, αναγνωρίζοντας ότι πάντα θα πρέπει κανείς να προσαρμόζεται στις τεχνολογικές εξελίξεις. Ηταν, άλλωστε, η πρώτη μονάρχης που έστειλε e-mail κατά τη διάρκεια επίσκεψής της σε στρατιωτική βάση το 1976 και ενώ η όλη τεχνολογία ήταν ακόμη στα σπάργανα.

Ετσι και τώρα, η βασίλισσα Ελισάβετ, που την ερχόμενη Πέμπτη γίνεται 90 ετών, είναι πρόθυμη να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την τεχνολογία. Γι' αυτό και αναζητά διαχειριστή για τους λογαριασμούς του Μπάκιγχαμ στα social media.

Ο νέος υπάλληλος του παλατιού θα μένει σε αυτό και η αμοιβή του προσδιορίζεται στις 50.000 λίρες τον χρόνο.

Ο επικεφαλής των ψηφιακών λογαριασμών του Μπάκιγχαμ θα πρέπει, όπως αναφέρει η αγγελία, «να αναπτύξει την ψηφιακή στρατηγική επικοινωνίας και να διασφαλίσει την αποτελεσματική χρήση μιας σειράς ψηφιακών πλατφορμών, για την υποστήριξη των στόχων του παλατιού».

Πηγή: faysbook.gr

Λίστα με τα δημοφιλέστερα νησιά του κόσμου δημιούργησε η αμερικάνικη ιστοσελίδα TripAdvisor σύμφωνα πάντα με τις προτιμήσεις των χρηστών του.
Πρώτο στη λίστα έρχεται το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Χαβάης, το Μάουι ενώ δεύτερο η Σαντορίνη.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, μέσα από την οποία οι ταξιδιώτες έχουν τη δυνατότητα να αξιολογήσουν τους προορισμούς που επισκέπτονται, το νησί Μάουι –το οποίο πέρσι ήταν δεύτερο στη σχετική κατάταξη- αποτελεί προορισμό για τους λάτρεις της φύσης.
Όσο για τη Σαντορίνη –τέταρτη στην περσινή κατάταξη-, η ιστοσελίδα σημειώνει ότι, ακόμα και αν δεν την έχει επισκεφθεί κάποιος, μπορεί εύκολα να αναγνωρίσει μέσα από φωτογραφίες τα ζαφειρένια της νερά και τα λευκά της κτήρια, ενώ ιδιαίτερη μνεία γίνεται και για το περίφημο ηλιοβασίλεμά της.
Τη Σαντορίνη ακολουθεί η Τζαμάικα ενώ στην τέταρτη θέση –από πρώτο το 2015- έπεσε τοΠροβιντενσιάλες, στις Νήσους Τουρκ και Κάικος, στην Καραϊβική.
Την δεκάδα των δημοφιλέστερων νησιών, βάσει των προτιμήσεων των χρηστών του TripAdvisor, κλείνουν το Μπαλί της Ινδονησίας, η Μαγιόρκα της Ισπανίας, ο Μαυρίκιος στον Ινδικό Ωκεανό, τοΠουκέτ της Ταϊλάνδης, τα Μπόρα Μπόρα της Γαλλικής Πολυνησίας και το  αρχιπέλαγος Φερνάντο ντε Νορόνια, το οποίο αποτελείται από 21 νησίδες και βρίσκεται στον Ατλαντικό ωκεανό, περίπου 354 χλμ. από τις ακτές της Βραζιλίας, της οποίας και αποτελεί έδαφος.
Σε ό,τι αφορά να νησιά της Ευρώπης, η Σαντορίνη καταλαμβάνει την πρωτιά, ενώ δύο ακόμη ελληνικά νησιά, η Κρήτη και η Ρόδος, ξεχωρίζουν στην πρώτη δεκάδα.
Τα κορυφαία ευρωπαϊκά νησιά, βάσει των προτιμήσεων των χρηστών του TripAdvisor, είναι τα εξής:
  1. Σαντορίνη
  2. Μαγιόρκα, Ισπανία
  3. Μαδέρα, Πορτογαλία
  4. Κρήτη
  5. Τενερίφη, Ισπανία
  6. Ρόδος
  7. Γκραν Κανάρια, Ισπανία
  8. Κορσική, Γαλλία
  9.  Τζέρσεϊ, Ηνωμένο Βασίλειο
  10. Κάπρι, Ιταλία
Το TripAdvisor ξεχώρισε και τα καλύτερα ελληνικά νησιά για διακοπές για το 2016, όπως αναδείχθηκαν από τις προτιμήσεις χρηστών του.
  1. Σαντορίνη
  2. Κρήτη
  3. Ρόδος
  4. Μύκονος
  5. Ζάκυνθος
  6. Κέρκυρα
  7. Κεφαλονιά
  8. Νάξος
  9. Σκιάθος
  10. Μήλος
Η θρυλική Πάτι Σμιθ στην Αθήνα για μια μοναδική συναυλία!
Τρία χρόνια μετά την εμφάνισή της στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο του Ελληνικού Φεστιβάλ, μια από τις πιο σημαντικές φιγούρες της ροκ, η Πάτι Σμιθ, επιστρέφει στην Αθήνα, για μια μοναδική συναυλία.
Η διάσημη Αμερικανίδα τραγουδίστρια, μουσικός και ποιήτρια θα ερμηνεύσει από σκηνής με το συγκρότημά της ολόκληρο τον μνημειώδη πρώτο της δίσκο, «Horses», μαζί με μια επιλογή από τα πιο αγαπημένα της τραγούδια, στο Piraeus Academy, στον Κεραμεικό, το Σάββατο 25 Ιουνίου.
Μαζί της οι Λένι Κέι και Τζέι Ντι Ντόχερτι, αυθεντικά μέλη του πρώτου της γκρουπ.
"Θα είναι μια αληθινή γιορτή", λέει η ίδια αναφερόμενη στην περιοδεία της. "Για μένα το Πανκ Ροκ είναι η ελευθερία να δημιουργείς, η ελευθερία να είσαι πετυχημένος, η ελευθερία να είσαι αποτυχημένος, η ελευθερία να είσαι ο εαυτός σου", έχει δηλώσει η Πάτι Σμιθ όσο ο κόσμος αγκάλιαζε τη μουσική της και τα τραγούδια της από το «Because the Night», που έχει γράψει μαζί με τον Μπρους Σπρίνγκστιν, έως τα «Gloria» & «Free Money» γνώριζαν πρωτοφανή επιτυχία.
Συνδυάζοντας την μπιτ ποίηση με το γκαράζ ροκ, η "νονά του πανκ", αντισυμβατική, δυναμική και γεμάτη ενέργεια άφηνε άναυδους κοινό και κριτικούς στις συναυλίες της και κατάφερε να γίνει συνώνυμο της έννοιας του καλλιτέχνη που τολμά, οραματίζεται, αντιστέκεται μα πάνω από όλα γεννά τέχνη!
"Ένας καλλιτέχνης φορά το έργο του στη θέση των πληγών του", είχε δηλώσει, ενώ οι μουσικόφιλοι και όχι μόνο βρήκαν στους ήχους του «People Have The Power» έναν μοναδικό και αξεπέραστο ύμνο αντίστασης σε όσα συμβαίνουν γύρω μας.
news.gr
Ποια Θερόν! Η Άνιστον η πιο ωραία γυναίκα (σύμφωνα με  το People)
Η Τζένιφερ Άνιστον ανακυρήχθηκε σήμερα η πιο όμορφη γυναίκα του 2016, σύμφωνα με το περιοδικό People, 12 χρόνια μετά τον πρώτο της, ανάλογο τίτλο – το 2004 είχε ανακηρυχθεί επίσης η πιο όμορφη γυναίκα, ενώ προβάλλονταν η τελευταία σεζόν από τα "Φιλαράκια". 
Η 47χρονη σήμερα Άνιστον άφησε πίσω της καλλονές του Χόλιγουντ όπως η Σαρλίζ Θερόν και παγκόσμια πρότυπα ομορφιάς όπως η Μόνικα Μπελούτσι. 
Η ίδια δήλωσε ότι ενθουσιάστηκε σαν έφηβη όταν έμαθε τα νέα και νιώθει πολύ κολακευμένη.
Σύμφωνα με την ελληνικής καταγωγής σταρ, άρχισε να προσέχει τον εαυτό της πολύ νωρίς στην καριέρα της, όταν την απέρριψαν για ε΄να ρόλο, επειδή ήταν "πολύ παχουλή". 
Για να κρατήσει τη σιλουέτα της, γυμνάζεται 6 φορές την εβδομάδα και απλά αποφεύγει τις κραιπάλες, όσον αφορά στο φαγητό. 
Η Σάντρα Μπούλοκ, η Τζένιφερ Λόπεζ και η Λουπίτα Νιόνγκο έχουν κερδίσει επίσης τον τίτλο της πιο όμορφης γυναίκας του People. 
Προβληματισμό προκαλεί η δικαστική νίκη του «μακελάρη» της Νορβηγίας, Άντερς Μπρέιβικ, ο οποίος κέρδισε την υπόθεση σε βάρος της πολιτείας για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του.

Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι το κράτος της Νορβηγίας παραβίασε ανθρώπινα δικαιώματα του Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ εκθέτοντάς τον σε απάνθρωπη, εξευτελιστική μεταχείριση ή τιμωρία κατά την έκτιση της ποινής κάθειρξης που του έχει επιβληθεί.

Ο Μπρέιβικ, ο οποίος σκότωσε 77 ανθρώπους σε δύο επιθέσεις που πραγματοποίησε το 2011 και οι οποίες ήταν οι χειρότερες πράξεις βίας που έχουν σημειωθεί στη Νορβηγία από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, προσέφυγε τον Μάρτιο στο δικαστήριο εναντίον των νορβηγικών αρχών κατηγορώντας τις ότι παραβιάζουν την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρώπινων Δικαιωμάτων επειδή τον κρατούν απομονωμένο από τους άλλους φυλακισμένους.

Στην ετυμηγορία του δικαστηρίου αναφέρεται ότι το νορβηγικό κράτος παραβίασε το Άρθρο 3 αυτής της Ευρωπαϊκής Σύμβασης.

«Η απαγόρευση της απάνθρωπης και εξευτελιστικής μεταχείρισης αντιπροσωπεύει μια θεμελιώδη αξία σε μια δημοκρατική κοινωνία. Αυτό ισχύει σε κάθε περίπτωση – και στη μεταχείριση τρομοκρατών και δολοφόνων», αναφέρει στην απόφασή της η δικαστής Έλεν Αντενάες Σέκουλιτς.

Στην απόφαση αναφέρεται επίσης ότι το νορβηγικό κράτος δεν παραβίασε το δικαίωμα του Μπρέιβικ να έχει ιδιωτική και οικογενειακή ζωή.

Τον Μάρτιο, η υπόθεση είχε προκαλέσει κατάπληξη και μερικά γέλια μεταξύ των Νορβηγών που είχαν εκπλαγεί από τα παράπονα του Μπρέιβικ ότι ο καφές που του σερβίρουν είναι κρύος και τα γεύματά του ζεσταμένα σε φούρνο μικροκυμάτων, πράγματα που χαρακτήρισε «χειρότερα από το βασανιστήριο του εικονικού πνιγμού».

Πριν από την ετυμηγορία, οι συνήγοροι και των δύο πλευρών είχαν δηλώσει πως θα ασκήσουν έφεση, αν η απόφαση δεν είναι υπέρ τους.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!