Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Το Facebook υποστηρίζει ότι διέγραψε πάνω από ενάμισι δισεκατομμύριο fake λογαριασμούς μέσα στο τελευταίο 6μηνο
Το Facebook ανακοίνωσε ότι στο εξάμηνο Απριλίου-Σεπτεμβρίου 2018 διέγραψε περισσότερους από ενάμισι δισεκατομμύριο ψευδείς (fake) και κακόβουλους λογαριασμούς, έναντι 1,3 δισεκατομμυρίου που είχε απενεργοποιήσει στο αμέσως προηγούμενο εξάμηνο.
Οι περισσότεροι λογαριασμοί είχαν κίνητρα οικονομικής κερδοσκοπίας μάλλον παρά παραπληροφόρησης. Υπενθυμίζεται ότι το Facebook έχει περίπου 2,3 δισεκατομμύρια μηνιαίους χρήστες.
Το μεγαλύτερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε επίσης ότι κάνει προόδους στην ανίχνευση και καταπολέμηση του λόγου μίσους, της βίας και άλλων παραβιάσεων των κανονισμών του, ακόμη και προτού υπάρξει κάποια αναφορά ή καταγγελία από χρήστη. Έτσι, στο τελευταίο εξάμηνο διπλασίασε σε σχέση με το προηγούμενο τον αριθμό των σχετικών περιστατικών που μόνο του εντόπισε, με τη βοήθεια και της τεχνητής νοημοσύνης που χρησιμοποιεί, πέρα από το εξειδικευμένο προσωπικό του.
Η θετική ανακοίνωση έρχεται την αμέσως επόμενη μέρα μετά την τρομερά αρνητική δημοσιότητα που, για μια ακόμη φορά, είχε το Facebook διεθνώς, μετά από το αποκαλυπτικό δημοσίευμα των "Τάιμς της Νέας Υόρκης" για τις "σκοτεινές" τακτικές στο πεδίο των δημοσίων σχέσεων, στις οποίες κατέφυγε το Facebook με στόχο να απαξιώσει τους επικριτές του, τους οποίους προσπάθησε να παρουσιάσει τεχνηέντως ακόμη και ως πράκτορες του Τζορτζ Σόρος.
Το Ίδρυμα Open Foundation του Σόρος, με ανακοίνωσή του, αρνήθηκε κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή του και χαρακτήρισε το Facebook εχθρό της Δημοκρατίας. Το Facebook, μετά το "θόρυβο", έκανε γνωστό ότι διακόπτει τη συνεργασία του με την εταιρεία συμβούλων και δημοσίων σχέσεων Definers (λομπίστες της Ουάσιγκτον), η οποία κατηγορήθηκε ότι ανέλαβε τη "βρώμικη δουλειά" για λογαριασμό του Facebook.
Ο επικεφαλής του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ υποστήριξε ότι έμαθε για τη σχέση με τη Definers μόνο όταν διάβασε το άρθρο των "Τάιμς" (πράγμα που, κατά τους αναλυτές, αν αληθεύει, είναι μάλλον σημάδι ότι δεν έχει καλό έλεγχο της εταιρείας του…).
Επίσης, αρνήθηκε ότι σκοπεύει να παραιτηθεί, ενώ στήριξε απόλυτα το Νο 2 της εταιρείας Σέριλ Σάντμπεργκ, η οποία φέρεται από το δημοσίευμα να συντόνισε την όλη καμπάνια "λάσπης" κατά των αντιπάλων του Facebook.

Το κρεμαστό κόσμημα του λαιμού που περιλαμβάνει ένα φυσικό μαργαριτάρι σε σχήμα αχλαδιού, διαστάσεων 26 χιλιοστών x 18 χιλιοστών, είχε υπολογιστεί μεταξύ ενός και δύο εκατομμυρίων δολαρίων. Κατακυρώθηκε από τον οίκο Sotheby's αντί 36 εκατομμυρίων δολαρίων (31,8 εκατ. ευρώ) σε ιδιώτη αγοραστή που θέλησε να μην κατονομαστεί.
Συνολικά τα δέκα κομμάτια που βγήκαν στο σφυρί, η αξία των οποίων υπολογιζόταν στα 3 εκατ. δολάρια, πωλήθηκαν 43 εκατ. δολάρια, ανακοίνωσε ο Σόθμπις. Μια διαμαντένια καρφίτσα πουλήθηκε αντί 1,75 εκατ. δολαρίων.
Τα εξαιρετικά κοσμήματα, που φυλάσσονταν επί δύο αιώνες μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ανήκαν σε συλλογή που προερχόταν από τον Οίκο των Βουρβόνων-Πάρμας. Η δημοπρασία περιελάμβανε επίσης κομμάτια που ανήκαν στον βασιλιά Κάρολο Ι', στους αρχιδούκες της Αυστρίας και στους δούκες της Πάρμας.
Ανάμεσα στα άλλα σημαντικά κομμάτια της συλλογής της βασίλισσας υπήρχαν υπέροχα σκουλαρίκια διακοσμημένα με φυσικά μαργαριτάρια, όπως και μια ιδιαίτερη καρφίτσα που χρονολογείται στα τέλη του 18ου αιώνα διακοσμημένη με ένα υπέροχο κίτρινο διαμάντι: ο διαμαντένιος φιόγκος ανήκε στη Μαρία Αντουανέτα και το κίτρινο διαμάντι προστέθηκε αργότερα.
Η Μαρία Αντουανέτα  ήταν λάτρης και της υψηλής ωρολογοποιίας, όπως το μαρτυρά ένα ρολόι τσέπης, του οποίου η θήκη έχει χαραγμένα τα αρχικά ΜΑ και τρία άνθη ίριδας.

Οι αμερικανικές αρχές αποφάσισαν να επιβάλουν αυστηρούς περιορισμούς στην πώληση των ηλεκτρονικών τσιγάρων με στόχο να προφυλάξουν τους νέους, από τους πρώτους καταναλωτές αυτού του προϊόντος, ιδίως στην αρωματική μορφή του.
Η υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) ανακοίνωσε ότι θα προτείνει την απαγόρευση των πωλήσεων των αρωματικών ηλεκτρονικών τσιγάρων στο Διαδίκτυο. Αυτού του είδους τα τσιγάρα δεν θα είναι διαθέσιμα παρά μόνο στα καταστήματα.
Επιπλέον, η FDA αναμένεται να επιβάλει την απαγόρευση των πωλήσεων των τσιγάρων και πούρων με μενθόλη.
Αυτές οι προτάσεις θα τεθούν σε δημόσια διαβούλευση, έως τον Ιούνιο προτού εφαρμοστούν.
Ο αριθμός των χρηστών ηλεκτρονικού τσιγάρου στα αμερικανικά λύκεια αυξήθηκε κατά 78% το διάστημα 2017-2018, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα μιας εθνικής έρευνας για τους νέους και τον καπνό.
«Αυτοί οι αριθμοί σοκάρουν τη συνείδησή μου» δήλωσε ο Σκοτ Γκότλιεμπ, αξιωματούχος της FDA. «Αυτή η αύξηση (της κατανάλωσης) πρέπει να σταματήσει. Και η κατευθυντήρια γραμμή είναι η εξής: δεν θα αφήσω μια γενιά παιδιών να εθιστεί στη νικοτίνη μέσω της χρήσης των ηλεκτρονικών τσιγάρων» συμπλήρωσε ο ίδιος.
Από το 2016, η FDA έχει επιβάλει περιορισμούς στις πωλήσεις των ηλεκτρονικών τσιγάρων, για παράδειγμα, απαγορεύεται η πώληση για τους ανήλικες, ενώ έχει εντείνει τους ελέγχους.
Όμως, μπροστά στην κατακόρυφη αύξηση του αριθμού των χρηστών μεταξύ των νεαρών Αμερικανών, αποφάσισε να πάρει μέτρα κατά των αρωματικών τσιγάρων τέτοιου τύπου, που φαίνεται πως προσελκύουν τους νέους.
Σε ένα πρόσφατο άρθρο που δημοσιεύτηκε στη Washington Post, ο Σκοτ Γκότλιεμπ και ο υπουργός Υγείας Άλεξ Έιζαρ μίλησαν για μια «επιδημία».

Την Τρίτη 20 Νοεμβρίου αναμένεται η υπουργική απόφαση για την ημερομηνία καταβολής των αναδρομικών σε ένστολους, πανεπιστημιακούς, δικαστές, ιατρούς και άλλους αμειβόμενους με ειδικά μισθολόγια
Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, τα χρήματα θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων με τη μισθοδοσία Δεκεμβρίου, δηλαδή στο τέλος Νοεμβρίου.
Υπενθυμίζεται πως τα αναδρομικά θα δοθούν:
-Στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής θα καταβληθεί εφάπαξ χρηματικό ποσό, που αντιστοιχεί στη διαφορά μεταξύ των μηνιαίων αποδοχών που θα δικαιούνταν να λάβουν με βάση τις ισχύουσες κατά την 31/7/2012 μισθολογικές διατάξεις και των μηνιαίων αποδοχών που πράγματι τους κατεβλήθησαν για το χρονικό διάστημα από 1/8/2012 έως και 31/12/2016
-Οι δικαστικοί λειτουργοί – μέλη κύριου προσωπικού του ΝΣΚ θα λάβουν εφάπαξ ποσό για το χρονικό διάστημα από 1/8/2012 έως 30/6/2014
-Στους ιατρούς του ΕΣΥ, Ιατρούς Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, Επικουρικούς Ιατρούς και Ειδικευόμενους Ιατρούς θα καταβληθεί εφάπαξ χρηματικό ποσό, που υπολογίζεται στο χρονικό διάστημα από 13/11/2014 έως 31/12/2016
-Στους πανεπιστημιακούς θα καταβληθεί εφάπαξ χρηματικό ποσό για το χρονικό διάστημα από 1/1/2015 έως 31/12/2016
-Στα μέλη του μόνιμου καλλιτεχνικού προσωπικού της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και της Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα δοθεί εφάπαξ χρηματικό ποσό για το χρονικό διάστημα από 1/1/2015 έως 31/12/2016




- Για τρίτη χρονιά η κυβέρνηση ετοιμάζεται να μοιράσει κοινωνικό μέρισμα που και φέτος μοιάζει με “Δώρο Χριστουγέννων” - Προεκλογικός μποναμάς από 300 ως 1.400 ευρώ ανάλογα με το εισόδημα και τα μέλη της οικογένειας - Δείτε ποια είναι τα κριτήρια και τα όρια που μπαίνουν σε εισόδημα και ακίνητη περιουσία - Ποιοι χάνουν το δικαίωμα να πάρουν φέτος κοινωνικό μέρισμα

Οι εκλογές μυρίζουν έντονα και αυτό φαίνεται και από το κοινωνικό μέρισμα που θα μοιράσει και φέτος η κυβέρνηση σαν… δώρο Χριστουγέννων. Υπολογίζεται ότι το ποσό που θα λάβουν οι δικαιούχοι θα είναι από 300 ευρώ ως και 1.400 ανάλογα με τα μέλη της οικογένειας. Το κυβερνητικό επιτελείο υπολογίζει ότι φέτος θα ωφεληθούν 1.300.000 νοικοκυριά.
Το κοινωνικό μέρισμα εκτινάσσεται φέτος. Υπολογίζεται ότι το ποσό θα είναι σε ορισμένες περιπτώσεις θα είναι πολύ μεγαλύτερο σε σχέση με πέρυσι.
Τα κριτήρια για το κοινωνικό μέρισμα

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος μπαίνουν εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για να μπορέσει κάποιος να λάβει το κοινωνικό μέρισμα.
Όλα δείχνουν ότι τα ποσά θα διανεμηθούν κυρίως σε νέους, ανέργους και μονογονεϊκές οικογένειες, αλλά και νοικοκυριά με πολύ χαμηλά εισοδήματα και χαμηλής αξίας περιουσία.

Το εισόδημα

Για μονοπρόσωπο νοικοκυριό: 9.000 ευρώ / έτος
Για νοικοκυριό με 2 ενήλικα μέλη: 13.500 ευρώ/έτος
Για νοικοκυριό με 2 ενήλικους και 1 ανήλικο μέλος: 15.750/έτος
Για νοικοκυριά με 2 ενήλικα και 2 ανήλικα μέλη: 18.000 ευρώ/έτος
Για νοικοκυριά με με 2 ενήλικους και 3 ανήλικα μέλη: 20.250 ευρώ/έτος
Για νοικοκυριά με 2 ενήλικους και τέσσερα ανήλικα μέλη 22.500 ευρώ/έτος
Για νοικοκυριά με πέντε ή περισσότερα ενήλικα μέλη ή με 2 ενήλικα και 6 ή περισσότερα ανήλικα μέλη: 27.000 ευρώ/έτος.

Η περιουσία

Η ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα ή το εξωτερικό δεν θα πρέπει να ξεπερνάει σε αξία τα 120.000 ευρώ για νοικοκυριό με ένα μέλος, ενώ αυτό το όριο προσαυξάνεται κατά 15.000 για κάθε επιπλέον μέλος μέχρι το όριο των 180.000 ευρώ.

Κριτήριο θα αποτελέσει και το σύνολο των καταθέσεων όλων των μελών του νοικοκυριού σε όλες τις τράπεζες Ελλάδας και εξωτερικού.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να πάρουν το κοινωνικό μέρισμα οι δικαιούχοι είναι τόσο ο ίδιος όσο και όλα τα ενήλικα μέλη του νοικοκυριού να έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση το 2017, εφόσον έχουν σχετική υποχρέωση.
Ποιοι χάνουν το κοινωνικό μέρισμα

Στο κοινωνικό μέρισμα ακόμη κι αν κάποιος είναι εντός των ορίων που μπαίνουν σε εισόδημα και ακίνητη περιουσία “κόβεται” στην περίπτωση που είναι κάτοχος αυτοκινήτου από 1.928 κ.ε. και πάνω και παλαιότητας ως 10 ετών, αν έχει δηλώσει πισίνα ή έχει σκάφος άνω των πέντε μέτρων ή έχει κάνει δαπάνες για δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων ή υπηρετικό προσωπικό.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!