Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017


Μια 7χρονη από την Αγγλία αποφάσισε πως ήρθε η ώρα να μπει στον κόσμο των μεγάλων. Τι έκανε;

Με παρότρυνση του πατέρα της, έστειλε ένα γράμμα στην Google ζητώντας δουλειά, υπερτονίζοντας την αγάπη της «για τα ρομπότ και τα κομπιούτερ».

Απευθυνόμενη στο «αφεντικό της Google», η μικρούλα Chloe Bridgewater αναφέρεται λεπτομερώς σε όλα της τα προσόντα, όπως ότι «είμαι πολύ καλή στην τάξη και είμαι καλή στην ορθογραφία και στην ανάγνωση».

Και προσθέτει, μεταξύ άλλων: «Όταν μεγαλώσω, θα ήθελα μια δουλειά στην Google. Θέλω επίσης να δουλέψω σε ένα εργοστάσιο σοκολάτας και να κολυμπήσω στους Ολυμπιακούς Αγώνες (...).

Ο πατέρας μου μού είπε να σας δώσω μια αίτηση για να βρω μια θέση εργασίας στην Google. Δεν ξέρω πραγματικά τι είναι αυτό, αλλά μου είπε ότι ένα γράμμα θα έφτανε για την ώρα».

Το γράμμα που έστειλε η 7χρονη στην Google



Η Chloe υπέβαλε την αίτηση μέσω της σελίδας σταδιοδρομίας της Google και περίμενε με ανυπομονησία την απάντηση.

Λίγες μέρες αργότερα, έλαβε μια επιστολή από τον διευθύνοντα σύμβουλο (CEO) της εταιρείας, Sundar Pichai. Έγραφε στη μαθήτρια από το Hereford: «Σε ευχαριστώ πολύ για το γράμμα σου. Χαίρομαι που σου αρέσουν τα ρομπότ και τα κομπιούτερ και ελπίζω να συνεχίσεις να μαθαίνεις περισσότερα πράγματα για την τεχνολογία. Νομίζω ότι αν συνεχίσεις να δουλεύεις σκληρά και να ακολουθείς τα όνειρά σου, μπορείς να πετύχεις ό,τι βάλεις στο μυαλό σου -από το να εργαστείς στην Google, μέχρι να κολυμπήσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Περιμένω να μου στείλεις αίτηση εργασίας όταν τελειώσεις το σχολείο!

Εύχομαι τα καλύτερα σε σένα και στην οικογένειά σου».

Η απάντηση του CEO της εταιρείας



Μετά από αυτό, ο περήφανος πατέρας Andy Bridgewater μοιράστηκε το γράμμα της κόρης του στο Linkedin και από τότε έχει γίνει viral.

Ο κ. Bridgewater εξήγησε ότι η κόρη του έχασε την αυτοπεποίθησή της σε ένα αυτοκινητικό ατύχημα πριν από λίγα χρόνια και ότι αυτό το γράμμα αποτέλεσε τεράστια ώθηση στο να αποκτήσει ξανά εμπιστοσύνη στον εαυτό της.

«Τώρα έχει μεγαλύτερη όρεξη να τα πάει καλά στο σχολείο και να δουλέψει στην Google», έγραψε ο πατέρας της μικρής στο ποστ που ανέβασε. «Δεν υπάρχουν λόγια να ευχαριστήσω έναν τόσο πολυάσχολο άνθρωπο, που έκανε ένα διάλειμμα για να φέρει πιο κοντά το όνειρο ενός μικρού κοριτσιού - αν και δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι η ίδια γνωρίζει πως χρειάζεται πολύ περισσότερο από ιππασία, καρτ και ήσυχο ύπνο για να πιάσει δουλειά στην Google!».

Η ραγδαία επιδείνωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην Ινδία προκαλεί πλέον περίπου 1,1 εκατομμύρια πρόωρους θανάτους κάθε χρόνο, ξεπερνώντας την Κίνα, σύμφωνα με νέα παγκόσμια μελέτη για την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Ο αριθμός των πρόωρων θανάτων στην Κίνα που προκαλείται από τα επικίνδυνα σωματίδια γνωστά ως PM2.5, έχει σταθεροποιηθεί τα τελευταία χρόνια, αλλά έχει αυξηθεί απότομα στην Ινδία, σύμφωνα με την έκθεση από το Ινστιτούτο Επιπτώσεων στην Υγεία της Βοστώνης και το Ινστιτούτο Αξιολόγησης Δεδομένων Υγείας του Σιάτλ.

Στην Ινδία καταγράφηκε μια ιδιαίτερα ανησυχητική αύξηση, της τάξης σχεδόν του 50%, των πρόωρων θανάτων από σωματιδιακή ύλη, για το διάστημα μεταξύ 1990 και 2015, αναφέρει η έκθεση.

Η ατμοσφαιρική ρύπανση επιδεινώθηκε σε διάφορα μέρη του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της Νότιας Ασίας, αλλά βελτιώθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη, αναφέρει η έκθεση, χάρη στις πολιτικές για τον περιορισμό των εκπομπών από τα 1990, μεταξύ άλλων.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρουσίασαν μείωση της τάξης του 27% στη μέση ετήσια έκθεση σε λεπτά σωματίδια, ενώ μικρότερη πτώση σημειώθηκε στην Ευρώπη.

Ωστόσο, 88.000 Αμερικανοί και 258.000 Ευρωπαίοι εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου λόγω των επιπέδων των σωματιδίων σήμερα, αναφέρει η έκθεση.

Τα σωματίδια αυτά, με διάμετρο μικρότερη από 2,5 χιλιοστά, απελευθερώνονται κυρίως από οχήματα, ιδιαίτερα εκείνα με κινητήρες ντίζελ, καθώς και από τη βιομηχανία και φυσικές πηγές, όπως η σκόνη.

Χάρις στο μικρό τους μέγεθος, εισέρχονται στην κυκλοφορία του αίματος μέσω των πνευμόνων, αυξάνοντας τον κίνδυνο για καρδιακές νόσους, εγκεφαλικά επεισόδια και σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, όπως το άσθμα και η πνευμονία.

Παρά το γεγονός ότι οι θάνατοι που προκαλούνται από την ατμοσφαιρική ρύπανση αυξήθηκαν σε 4,2 εκατομμύρια το 2015 από 3,5 εκατομμύρια το 1990, ο ρυθμός αύξησης ήταν πιο αργός από το ρυθμό της αύξησης του πληθυσμού κατά την ίδια περίοδο.

Αυτό συμβαίνει λόγω της βελτιωμένης υγειονομικής περίθαλψης σε πολλά μέρη του κόσμου, καθώς και τις περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη και άλλες περιοχές.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Τα έβαλα κάτω με μολυβί και χαρτί. Μέτρησα όλες τις παραμέτρους και όταν είδα τη σούμα, αναρωτήθηκα, πώς να πετάξεις στα σκουπίδια αυτόν τον ντιζελοκινητήρα; Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η δοκιμή μεγάλης διάρκειας με το Mini Cooper SD 5d, ήταν μια ακόμη εμπειρία που θέλω να μοιραστώ μαζί σας.

Το premium βρετανικό αυτοκίνητο που δεν έχει ταίρι στη σχεδίαση κινείται με υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ ντίζελ 2.000 κ.εκ. Οι τέσσερις κύλινδροι ενεργοποιούνται άμεσα από ένα κόκκινο διακόπτη αεροπορικού τύπου και είναι ακούραστοι εργάτες παραγωγής ισχύος και πολύτιμης ροπής. Δεν λέω, κάνουν θόρυβο γιατί υπακούουν στη λειτουργία των μονάδων ντίζελ αλλά δίνουν αμέσως ώθηση στο πεντάπορτο αμάξωμα. Μόλις όμως φθάσει η ώρα του ανεφοδιασμού, το κομπιουτεράκι ΄΄χαμογελά΄΄, πριν προλάβεις να διαβάσεις το νούμερο της μέσης κατανάλωσης.

Μόνο 8 λίτρα/100χλμ.(εργοστασιακή κατανάλωση 4,1 λίτρα/100χλμ.) για 170 ίππους, σε ένα αυτοκίνητο που είναι σύμβολο της αυτοκινητοβιομηχανίας και δεν θα βαρεθείς ποτέ να το βλέπεις. Για τη τελευταία καθοριστική παράμετρο, μην αμφιβάλετε γιατί η σχεδίαση του έχει γίνει από το χέρι του Σμυρνιού Αλεκ Ισιγόνη.

Όσον αφορά την θέση του στην οικολογική αξιολόγηση, να τονίσω τις ευπρόσδεκτες χαμηλές εκπομπές CO2, μόλις 109 γραμ/χλμ. λόγω της περιορισμένης κατανάλωσης καυσίμου, καθώς και την αδυναμία του λόγω των υψηλών εκπομπών οξειδίων του αζώτου (NOx). Τα NOx δυστυχώς συνοδεύουν κάθε ντιζελοκινητήρα. Οι επιστήμονες έχουν βρει την λύση για να μειωθούν, άλλα το κόστος είναι υψηλό, οπότε οι αυτοκινητοβιομηχανίες λένε, "άντε γεια".

Μέχρι τότε όμως, το ντιζελοκίνητο βρετανικό αυτοκίνητο με την βαριά σφραγίδα της BMW, όπου βρεθεί θα κινείται με άψογο τρόπο. Η ιδιαίτερα υψηλή ισχύς των 170 ίππων, η θετική επίδραση των 36,6χλγμ. ροπής από τις 1.750 σ.α.λ. καθώς και το καλό αυτόματο κιβώτιο Steptronic έξι σχέσεων, είναι οι ανεκτίμητοι φίλοι του οδηγού για κάθε διαδρομή. Στον αυτοκινητόδρομο, στην ανηφορική διαδρομή και στη πόλη, είναι απολαυστικό.

Οι επιδόσεις είναι πολύ καλές. Επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 7,4΄΄ και τελική ταχύτητα 225 χλμ./ώρα. Διαθέτει τρία προγράμματα οδήγησης(SPORT, MID και GREEN). Ανάλογα ρυθμίζεται αυτόματα η λειτουργία του μοτέρ και η περιοχή αλλαγής των σχέσεων.

Η οδική συμπεριφορά ανεξάρτητα από το είδος του καυσίμου δεν αλλάζει. Θυμίζει καρτ, είναι απολύτως οδηγοκεντρική και αποτελεί μοναδικό προνόμιο του αυτοκινήτου, που στη πεντάπορτη εκδοχή φιλοξενεί και την οικογένεια. Η αύξηση του μήκους συνέβαλε στην αναβάθμιση του επιπέδου άνεσης των επιβατών.

Τέσσερις ενήλικες κάθονται άνετα και μπορούν να ταξιδέψουν. Το πορτμπαγκάζ έχει χωρητικότητα 278 λίτρα. Από 27.043 ευρώ. Ενστάσεις, για θόρυβο του κινητήρα και τη ποιότητα μερικών υλικών.
real.gr

Αλλαγές στην αναπαραγωγή των βίντεο στην πλατφόρμα της ανακοίνωσε η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

Συγκεκριμένα, τα βίντεο που αναπαράγονται αυτόματα στο NewsFeed μέχρι τώρα δεν είχαν ήχο, μόνο εκτός εάν ο χρήστης επέλεγε να κάνει κλικ επάνω τους.

Σύντομα το Facebook σκοπεύει να προσθέσει ήχο στα βίντεο αυτά, ο οποίος θα αναπαράγεται από προεπιλογή. Η εταιρεία έχει δοκιμάσει το χαρακτηριστικό αυτό σε περιορισμένο αριθμό χρηστών και όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της έχει δεχτεί «θετικές αντιδράσεις».

«Με τη συγκεκριμένη ενημέρωση ο ήχος δυναμώνει και χαμηλώνει σταδιακά όταν στο NewsFeed κάποιου χρήστη εμφανίζονται βίντεο, ζωντανεύοντας με αυτόν τον τρόπο το περιεχόμενο», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Ο ήχος στα βίντεο θα αναπαράγεται αυτόματα, ωστόσο δεν θα ακούγεται τίποτα όταν ο χρήστης έχει ενεργοποιημένη την επιλογή «αθόρυβο» στο κινητό του τηλέφωνο. Επιπλέον, θα υπάρχει η δυνατότητα ενεργοποίησης και απενεργοποίησης αυτής της επιλογής μέσω των ρυθμίσεων του Facebook.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολλά εστιατόρια, μερικά εκ των οποίων είναι από τα πιο διάσημα της Ουάσινγκτον, θα κλείσουν σήμερα τις πόρτες τους ή θα λειτουργούν με περιορισμένο προσωπικό για μια «ημέρα χωρίς μετανάστες», που διοργανώνεται για να διαμαρτυρηθούν κατά της αντιμεταναστευτικής πολιτικής του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.
«Χωρίς έγγραφα, κάτοικοι, πολίτες, μετανάστες όλου του κόσμου. Ας ενωθούμε», γράφει η αφίσα που αναρτήθηκε στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης με την οποία καλούν σε απεργία. «Κύριε πρόεδρε, χωρίς εμάς και χωρίς την υποστήριξή μας η χώρα θα παραλύσει», προσθέτει η λεζάντα της αφίσας.
Η πρωτοβουλία ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα χωρίς κεντρική οργάνωση και αρχικά δεν έγινε γνωστή. Όμως η ανακοίνωση ότι στην απεργία θα συμμετάσχουν και τα μεγάλα εστιατόρια της αμερικανικής πρωτεύουσας φάνηκε να εμπνέει και άλλα μικρότερα στην Ουάσινγκτον. Ανάλογες απεργίες έχει ανακοινωθεί ότι θα γίνουν στη Νέα Υόρκη και τη Φιλαδέλφεια.
Ο αμερικανοϊσπανός σεφ Χοσέ Αντρές, που έχει λάβει δύο αστέρια Μισελέν και ο οποίος είναι σε δικαστική διαμάχη με τον Τραμπ, αποφάσισε να κλείσει πέντε από τα εστιατόριά του «σε υποστήριξη» προς τους εργαζόμενους, όπως ανακοίνωσε στον λογαριασμό του στο Twitter.
Όμως οι πόρτες ενός από τα εστιατόριά του, του China Chilcano, θα παραμείνουν ανοικτές για «να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες μας και να προσφέρουμε έναν χώρο εργασίας» στους εργαζόμενους που δεν επιθυμούν να απεργήσουν, ανέφερε η διεύθυνσή του χωρίς να διευκρινίσει αν οι απεργοί θα πληρωθούν για την ημέρα αυτή.
Κάποια εστιατόρια εξήγησαν ότι οι εργαζόμενοί τους θα πλήρωθούν, ενώ σε άλλα θα πάρουν άδεια.
Ο Αντρές βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με τον Αμερικανό πρόεδρο αφού αρνήθηκε να ανοίξει ένα εστιατόριο στον Trump Hotel της Ουάσινγκτον εξαιτίας των δηλώσεων του Τραμπ κατά των Μεξικανών μεταναστών στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας. Ο δισεκατομμυριούχος ζητεί αποζημίωση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων από τον σεφ για αθέτηση συμβολαίου.
Στη Νέα Υόρκη οι ιδιοκτήτες της αλυσίδας Blue Ribbon ανακοίνωσαν ότι θα κλείσουν επτά από τα εστιατόριά τους. Πολλά εστιατόρια και καταστήματα στη Φιλαδέλφεια επίσης θα κλείσουν, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο.
Η πρωτοβουλία ξεκίνησε μετά την ανακοίνωση την προηγούμενη εβδομάδα για τη σύλληψη και την απέλαση περισσότερων από 680 παράτυπων μεταναστών σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ. Πάντως ο αριθμός τους δεν φαίνεται να μαρτυρά μια εντατικοποίηση των απελάσεων σε σχέση με όσες γίνονταν επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα.
Ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών στις ΗΠΑ εκτιμάται στα 11 εκατομμύρια. Σύμφωνα με το Pew research Center, περίπου το 9% των εργαζόμενων στον ξενοδοχειακό τομέα και τον τομέα της εστίασης το 2014 ήταν παράτυποι μετανάστες.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής δεν είναι περίεργη η εκλογή διασημοτήτων σε πολιτικές θέσεις.

Οι Ρόναλντ Ρίγκαν, Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, Κλιντ Ίστγουντ και, πιο πρόσφατα,

ο Ντόναλντ Τραμπ έχουν ανέλθει σε πολιτικά αξιώματα. Θα μπορούσε ο Ρόμπερτ Ρίτσι, γνωστός με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Κιντ Ροκ να κάνει το επόμενο βήμα;

Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός, παραγωγός και ηθοποιός Κιντ Ροκ, φέρεται να είναι υποψήφιος με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα για μία θέση στη Γερουσία.

Ο γεννημένος στο Μίτσιγκαν καλλιτέχνης, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, φέρεται πιθανός διεκδικητής της έδρας της γερουσιαστού των Δημοκρατικών Ντέμπι Στέιμπνοου τον επόμενο χρόνο.

Ο Ροκ, πρώην σύζυγος της Πάμελα Άντερσον, το περασμένο Σαββατοκύριακο προτάθηκε από το Συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων της πολιτείας Μίσιγκαν, ως υποψήφιος για τη Γερουσία, αλλά σύμφωνα με το RollCall.com δεν έχει λάβει οριστική απόφαση.

Ο Κιντ Ροκ είχε δηλώσει στο περιοδικό «Rolling Stone» το 2013 ότι θεωρεί τον εαυτό του περισσότερο φιλελεύθερο, αλλά έχει στηρίξει διάφορους πολιτικούς του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, πιο πρόσφατα εκδήλωσε την υποστήριξή του στον Ντόναλντ Τραμπ.

Αν ο τραγουδιστής επιλέξει να διεκδικήσει την έδρα και βγει νικητής θα είναι ο πρώτος υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος από το 1998 που θα κερδίσει. Η Στέινμποου κατέχει την έδρα από το 2000.

Φυσικά μόλις κυκλοφόρησε η είδηση άρχισαν και τα σχόλια θαυμαστών ή επικριτών του τραγουδιστή που ξεκίνησε την καριέρα του από τη ραπ και χιπ-χοπ μουσική και στη συνέχεια στράφηκε στη ροκ, κάντρι, μπλουζ μουσική.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!