Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015



Η τέταρτη συνέχεια του πιο διάσημου πάρκου δεινοσαύρων, που σκόρπισε για πρώτη φορά τον τρόμο το 1993, ανήκει πλέον στην τριάδα των πιο προσοδοφόρων παγκοσμίως.

Το  «Jurassic world» κατέρριψε κάθε προηγούμενο ρεκόρ εισπράξεων ως το καλύτερο άνοιγμα τετραημέρου που έγινε ποτέ στο αμερικανικό και το παγκόσμιο box office, ενώ κατάφερε να γίνει η ταινία που έσπασε ταχύτερα το φράγμα του ενός δισεκατομμυρίων δολαρίων εσόδων.
Το σίκουελ του «Jurassic Park» με έσοδα 1,52 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατέκτησε την τρίτη θέση, πίσω από τον «Τιτανικό» και το «Avatar», που βρίσκονται στην πρώτη και δεύτερη θέση, αντιστοίχως.

Η τρισδιάστατη και πιο τρομακτική ταινία της σειράς, με τον Κόλιν Τρεβόροφ να αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία, σε παραγωγή Στίβεν Σπίλμπεργκ, έχει στους πρωταγωνιστικούς ρόλους  τους Κρις Πρατ, Μπράις Ντάλας Χάουαρντ, Τάι Σίμκινς, Βίνσεντ Ντ’ Ονόφριο, Νικ Ρόμπινσον, Ομάρ Σι και Ίρφαν Καν.


«Δεν θέλαμε άλλη μια ταινία γεμάτη ανθρώπους, που τους καταδιώκουν δεινόσαυροι. Αυτό έχει γίνει, και μάλιστα καλά. Ένιωθα πως αυτό που αναζητούσε τόσο το κοινό, όσο και ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, ήταν να πάρουμε μια έξοχη βασική ιδέα και να δούμε πού μπορεί να μας πάει, επισκεπτόμενοι ένα γνώριμο μέρος» δήλωσε ο σκηνοθέτης.

naftemporiki.gr

Μετά από δυο απανωτές αρνήσεις της κυκλοφορίας του, το ροζ χάπι που αυξάνει την ερωτική επιθυμία και την άντληση ευχαρίστησης από την ερωτική πράξη, βρίσκεται πάλι υπό εξέταση, με τις αντικρουόμενες απόψεις για την αποτελεσματικότητά του να συνεχίζονται εντόνως.
Το ροζ χάπι της ερωτικής απόλαυσης
Η λειτουργία του είναι αντίστοιχη εκείνης του σκευάσματος που προορίζεται για τον ανδρικό πληθυσμό με προβλήματα στύσης. Η διαφορά του είναι ότι επιδρά στον εγκέφαλο, σε αντίθεση με το αντίστοιχο για τους άνδρες που επηρεάζει την αιμάτωση των γεννητικών οργάνων. Η βασική ουσία που περιέχει το πολλά υποσχόμενο χάπι (flibanserin) επιδρά στους νευροδιαβιβαστές σεροτονίνη, ντοπαμίνη και νορεπινεφρίνη με τέτοιο τρόπο που η δυνατότητα του εγκεφάλου να αισθανθεί ευχαρίστηση αυξάνεται.
Οι αντικρουόμενες απόψεις
Οι μαρτυρίες γυναικών με πεσμένη λίμπιντο που το δοκίμασαν θέλουν το εν λόγω μικρό, ροζ χάπι να έχει καλά αποτελέσματα. Ωστόσο, οι επικριτές του ισχυρίζονται ότι οι παρενέργειες ενδέχεται να είναι πολλές, όπως υπνηλία, λιποθυμικά επεισόδια, κούραση, ενώ αρκετοί ανάμεσά τους ισχυρίζονται ότι δεν είναι δυνατόν μια και μόνη ουσία (αυτή που περιέχει το ροζ χάπι) να αποκαταστήσει ένα πρόβλημα που μπορεί να προέρχεται από πολλές και διαφορετικές μεταξύ τους αιτίες (λήψη άλλων φαρμάκων, κατάθλιψη κλπ). Ο αντίλογος έρχεται από το επιστημονικό προσωπικό του οργανισμού και αναφέρει ότι στόχος δεν είναι οι γυναίκες ξαφνικά να γίνουν υπερσεξουαλικές. Το ζητούμενο είναι να αυξηθεί η σεξουαλική τους επιθυμία και κατά συνέπεια να μειωθεί η κακή διάθεση και τα ψυχολογικά προβλήματα που εμφανίζουν οι γυναίκες που δεν έχουν καθόλου ή έχουν ανεπαρκή σεξουαλική ζωή.
Η αίτηση για έγκριση της κυκλοφορίας του χαπιού στην αγορά έχει ήδη απορριφθεί δυο φορές το 2010 από το FDA, ο οποίος συνεχίζει τις σχετικές έρευνες πυρετωδώς.
clickatlife.gr


Επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Οσάκα υποστηρίζουν ότι εξέπεμψαν την ισχυρότερη ακτίνα λέιζερ στον κόσμο, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ασάχι Σιμπούν».
Όπως αναφέρεται, αν και η ενέργεια της ίδιας της ακτίνας επαρκούσε μόλις για τη λειτουργία ενός φούρνου μικροκυμάτων για περίπου δύο δευτερόλεπτα, η ομάδα των ερευνητών ήταν σε θέση να επιτύχει τεράστιες επιδόσεις συγκεντρώνοντας την ενέργεια αυτή στο ένα pico-second – δηλαδή το ένα τρισεκατομμυριοστό του δευτερολέπτου.
Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, η ομάδα, η οποία υπάγεται στο Ινστιτούτο Μηχανολογίας Λέιζερ του πανεπιστημίου, εξέπεμψε ακτίνα της τάξης των 2 petawatt, μέσω της χρήσης του LFEX (Laser for Fast Ignition Experiments).
To LFEX έχει μήκος περίπου 100 μέτρων, περιλαμβανομένου του εξοπλισμού παρατήρησης. Κατά τη διάρκεια του πειράματος συγκεντρώθηκε ενέργεια πάνω σε ειδικό γυαλί, μέσω της χρήσης συσκευών οι οποίες ήταν επί της ουσίας λάμπες οι οποίες παρέπεμπαν σε συμβατικούς κατά τα άλλα σωλήνες φθορισμού, μεγιστοποιώντας την ισχύ της ακτίνας.
Όπως αναφέρει η ιαπωνική εφημερίδα, οι ερευνητές πραγματοποίησαν συνεχόμενα πειράματα και επιβεβαίωσαν ότι επετεύχθη ρεκόρ. Στόχος πλέον είναι η αύξηση στα 10 petawatt.

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης και των δανειστών βρίσκεται και ο ΕΝΦΙΑ.
Οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει πως τα επόμενα δύο χρόνια δεν θα υπάρξει καμία έκπτωση στο στόχο των εσόδων από το φόρο στα ακίνητα και αυτός θα παραμείνουν στα 2,65 δισ. Ευρώ.
Ωστόσο η κυβέρνηση έχει το περιθώριο της αναπροσαρμογής των βαρών με την προϋπόθεση να μην επηρεαστεί το εισπρακτικό αποτέλεσμα. Ετσι εξετάζεται η δυνατότητα να έρθουν αλλαγές που θα φέρουν μειώσεις για τους ιδιοκτήτες ακινήτων μικρής και μεσαίας αξίας και αυξήσεις στους ιδιοκτήτες μεγάλης ακίνητης περιουσίας.
Τα 300.000 ευρώ αναμένεται να είναι το όριο πάνω από το οποίο ο ΕΝΦΙΑ θα αυξάνεται. Την ίδια ώρα έως και το 40% αναμένεται να φτάσουν σε κάποιες περιπτώσεις οι μειώσεις για τους ιδιοκτήτες μικρής ακίνητης περιουσίας. Σημαντικές θα είναι οι μειώσεις και στο επίπεδο των μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων, ωστόσο όλα θα κριθούν μέσα στις επόμενες ημέρες. Σε κάθε περίπτωση ο υπολογισμός του ΕΝΦΙΑ θα γίνει με βάση τις παλιές αντικειμενικές αξίες οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν τις εμπορικές ως και κατά 50%.
Μέσα στον Αύγουστο αναμένεται να φτάσουν στους ιδιοκτήτες τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να πληρώσουν σε πέντε δόσεις έως τον Δεκέμβριο ή σε έξι ως επτά, μέχρι τον Ιανουάριο ή Φεβρουάριο του 2016.

Με τους δανειστές να επιμένουν στις μειώσεις μισθών η είδηση ότι έρχονται αυξήσεις στους μισθούς ορισμένων υπαλλήλων του Δημοσίου αποτελεί τουλάχιστον έκπληξη, ωστόσο αποτελεί μέρος του νέου σχεδίου που προβλέπει άνοιγμα της ψαλίδας στη μισθοδοσία μεταξύ χαμηλόμισθων και υψηλόμισθων κρατικών υπαλλήλων.
Αλλάζουν όλα, με βάση τις απαιτήσεις των δανειστών στο βαθμολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων. Με βάση τα όσα διαρρέονται πλέον θα αποδεσμεύεται ο βαθμός από την αύξηση του μισθού και έτσι οι όποιες αυξήσεις θα έρχονται με βάση την μισθολογική ωρίμανση.
Εδώ ωστόσο έρχονται σημαντικές αλλαγές με τη δημιουργία υπαλλήλων δύο ταχυτήτων. Το κουαρτέτο των δανειστών προωθεί αλλαγές στη μισθολογική ωρίμανση.
Από τη μια μεριά απαιτεί να παγώσουν όλες οι μισθολογικές ωριμάνσεις ως και το 2022 ή τουλάχιστον ως το 2020 ενώ ταυτόχρονα απαιτεί το πτυχίο να παίζει ρόλο στη διάρκεια της μισθολογικής ωρίμανσης.
Έτσι το νέο σχέδιο προβλέπει αυξήσεις μισθών ανά 2 έτη για τους κατόχους πτυχίων ΑΕΙ και ΤΕΙ, ενώ για τους υπαλλήλους πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης η μισθολογική ωρίμανση θα έρχεται ανά 3 έτη.
Ωστόσο οι δανειστές πιέζουν ώστε να αυξηθεί το χρονικό όριο για τους πτυχιούχους στα 3 έτη και για τους μη πτυχιούχους ως και στα 5 έτη, γεγονός που θα σημάνει έμμεσο πάγωμα των αυξήσεων και μικρότερη μισθολογική ανέλιξη.
Η βαθμολογική ανέλιξη του υπαλλήλου δεν θα παίζει κανέναν ρόλο σε ό,τι αφορά στον μισθό του, ωστόσο θα δίνει τη δυνατότητα στον εργαζόμενο να λάβει θέση ευθύνης. Εδώ οι δανειστές επιμένουν ότι για την καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών πρέπει να δοθούν κίνητρα έτσι που μεταφράζονται σε μισθολογικές αυξήσεις οι οποίες μάλιστα μπορεί να φτάσουν και το 8%.
Την ίδια ώρα όμως και σε ό,τι αφορά κυρίων στα ειδικά μισθολόγια “κόβονται” τα κίνητρα των υπαλλήλων μαζί με τον μισθό τους, η λεγόμενη προσωπική διαφορά φαίνεται ότι αυτή τη φορά μπαίνει στο κρεβάτι του Προκρούστη και έτσι οι μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια θα φτάσουν ως και το 5%.
aftodioikisi.gr

Σε αιφνίδιο τερματισμό του δίσκου, το εξαιρετικά δυσάρεστο επακόλουθο είναι η απώλεια των αρχείων, σε περίπτωση βέβαια που δεν τηρείται η λήψη Time Machine backups.

Σε έλλειψη backup λοιπόν, τελικά ενδέχεται τα αρχεία να διασωθούν εφ’ όσον συντρέχουν κάποιες αδιευκρίνιστες προϋποθέσεις, ή απλά όταν η τύχη φαίνεται να είναι με το μέρος σας αν προτιμάτε.

1. Ανοίγετε το μηχάνημα με πατημένα τα πλήκτρα cmd-alt-R για boot στο Internet Recovery. Στη menu bar πηγαίνετε Utilities > Terminal, στο prompt πληκτρολογείτε την εντολή και Enter για διακρίβωση κατά πόσο τα αρχεία είναι προσβάσιμα·

Αντί του User πληκτρολογείτε το User name σας και αντί του Documents το όνομα του φακέλου που θέλετε να διασώσετε.

Εφ’ όσον προκύψουν οι υποφάκελοι ή/και τα αρχεία που εμπεριέχονται στον εμπλεκόμενο φάκελο, είναι ενθαρρυντική ένδειξη για θετική έκβαση αφού τα αρχεία σας δείχνουν να είναι προσβάσιμα. Τυχόν δε ???, αφορούν σε υποφακέλους και αρχεία με Ελληνικούς χαρακτήρες. Κλείνετε το παράθυρο του Terminal και — > Shut Down.

2. Συνδέετε στο μηχάνημα έναν εξωτερικό δίσκο (μπορείτε να κάνετε χρήση και partition) με επαρκή χωρητικότητα που ενδεικτικά ονομάζετε External και κάνετε και πάλι boot στο Recovery Partition. Στο Terminal πληκτρολογείτε την εντολή και Enter που αναμένεται να αντιγράψει στον εξωτερικό δίσκο το περιεχόμενο του εμπλεκόμενου φακέλου.

cp -r “/Volumes/Macintosh HD/Users/User/Documents/“ “/Volumes/External”

• Μεταξύ των εισαγωγικών (/” “/) υπάρχει κενό !.

Θα προκύψει πληθώρα γραμμών με τις επωνυμίες των αρχείων σας ενώ στο τέλος θα πρέπει να εμφανισθεί το prompt. Κλείνετε το παράθυρο του Terminal και  > Shut Down.

Τα αρχεία σας πρέπει να έχουν αντιγραφεί στον εξωτερικό δίσκο, ακριβώς όπως εμφανίζονταν στον Macintosh HD.

Πηγή: macnotes.gr

Μειώσεις από 3 έως 5% στις συνολικές αποδοχές των 250.000 αμειβομένων με ειδικά μισθολόγια θα επέλθουν με την εφαρμογή της ενσωμάτωσης των επιδομάτων στους βασικούς μισθούς που σχεδιάζει η κυβέρνηση.
Τα ειδικά μισθολόγια που αφορούν ενστόλους, δικαστικούς λειτουργούς και ερευνητές βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών, προκειμένου να ενταχθούν στην φιλοσοφία του Ενιαίου Μισθολογίου από τις αρχές του 2016. Η κυβερνητική πρόταση περιλαμβάνει την ενσωμάτωση των επιδομάτων στον βασικό μισθό, που θα επιφέρει μειώσεις στις βασικές αποδοχές από 3-5% λόγω αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών.
Στόχος της πρότασης της κυβέρνησης, που βρίσκει ισχυρές αντιστάσεις από τους δανειστές οι οποίοι ζητούν την περαιτέρω μείωση των αποδοχών στα ειδικά μισθολόγια, είναι η σταδιακή μείωση των ειδικών μισθολογίων από 20 σε 10 την επόμενη χρονιά και η διατήρηση των τεσσάρων βασικών επιδομάτων που ισχύουν στο υπόλοιπο Δημόσιο, τα οποία είναι: επίδομα θέσης ευθύνης, επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, οικογενειακή παροχή και κίνητρο επίτευξης στόχων και κίνητρο επίτευξης δημοσιονομικών στόχων.
Στην κατηγορία των ειδικών μισθολογίων εντάσσονται οι δικαστικοί λειτουργοί, το προσωπικό του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, οι ιατροδικαστές, τα μέλη ΔΕΠ, οι καθηγητές ΤΕΙ, οι ερευνητές, οι ειδικοί λειτουργικοί επιστήμονες, το προσωπικό ΚΕΠΕ (ερευνητές), οι καθηγητές της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, το Προσωπικό του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, οι γιατροί του ΕΣΥ, οι διπλωματικοί υπάλληλοι, οι αρχιερείς, οι μουσικοί και οι ένστολοι στην Ελληνική Αστυνομία, στο Λιμενικό Σώμα και στις Ενοπλες Δυνάμεις, ενώ ειδικό μισθολόγιο μπορεί να χαρακτηριστεί και αυτό με το οποίο αμείβονται οι εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς διαφοροποιείται από τις αμοιβές του Ενιαίου Μισθολογίου στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα.
Τη δημιουργία ειδικού μισθολογίου για τους υπαλλήλους των οικονομικών υπηρεσιών σε όλο το Δημόσιο επεξεργάζεται ο αρμόδιος υπουργός Χρ. Βερναρδάκης ως αντίβαρο στη σταδιακή κατάργηση της προσωπικής διαφοράς που θα πραγματοποιηθεί κυρίως στους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών.
Η ιδέα για τη διαμόρφωση ειδικού μισθολογίου στους υπαλλήλους των λογιστηρίων και των οικονομικών υπηρεσιών, όπου θα προβλέπεται ένα μπόνους κάθε χρόνο αντίστοιχο με το επίδομα ισολογισμού, είχε συζητηθεί επί υπουργίας Κατρούγκαλου ως αντίβαρο στην απαίτηση των συνδικαλιστών του υπουργείου Οικονομικών να διαμορφωθεί ειδικό μισθολόγιο στο συγκεκριμένο υπουργείο.
Πηγή: Έθνος

Μπορεί στα διεθνή μέσα να έσκασε σαν βόμβα το διαζύγιο της Κέιτ Μος και του Τζέιμι Χινς, ωστόσο φαίνεται πως για αυτούς ήταν κάτι το αναμενόμενο.

Αρχικά έγινε γνωστό πως ο ο λόγος που το ζευγάρι πήρε χωριστούς δρόμους ήταν η ζήλια του μοντέλου… η οποία μάλλον δικαιολογημένη είναι καθώς δεν τον λες και φρόνιμο τον Χινς.

Ωστόσο, ο τραγουδιστής αποκάλυψε σε φίλους του ότι χώρισαν επειδή και οι δύο τους είναι… ανεύθυνοι. Πίστευε πως δεν αποτελούν και τον καλύτερο αλλά και πιο υπεύθυνο συνδυασμό, για να φέρουν στον κόσμο παιδιά.

Και η αλήθεια είναι ότι ένα δίκιο το έχει... μιας και οι δύο τα έχουν τα χρονάκια τους, αλλά μυαλό δεν λένε να βάλουν αλλά ούτε και να αλλάξουν τρόπο ζωής και να αφήσουν ξενύχτια και καταχρήσεις στην άκρη.

Ενδεικτικό είναι ότι την στιγμή που το διαζύγιο τους δεν έχει καν επιβεβαιωθεί αλλά όλοι μιλούν για αυτό, ο φωτογραφικός φακός τσάκωσε τον Χινς να ερωτοτροπεί με μοντέλο στη μέση του δρόμου… Η Κέιτ Μος από την άλλη μάλλον το πήρε πιο βαριά… μιας και κυκλοφορεί φορώντας ακόμα τη βέρα της.


ΠΗΓΗ: star.gr

Το διάλογο που φέρεται να είχε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τον τότε υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη τη νύχτα του δημοψηφίσματος, αποκαλύπτει το «Βήμα της Κυριακής».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στο πρωθυπουργικό γραφείο, αριστερά της κυρίας εισόδου, ακούστηκε η εξής στιχομυθία:

- «Γιάνη, μπορείς να εγγυηθείς ότι το παράλληλο νόμισμα θα πετύχει;», ρώτησε ο κ. Τσίπρας.

- «Αλέξη, δεν εγγυώμαι πως μπορούμε να διαχειριστούμε την κατάρρευση μιας νομισματικής ένωσης χωρίς εξωτερική βοήθεια, αλλά έχουμε τον ελληνικό λαό μαζί μας και πρέπει να τολμήσουμε», απάντησε ο κ. Βαρουφάκης.

Ο «Αλέξης», ωστόσο, «δεν τόλμησε», αφού μόλις είχε πληροφορηθεί πως δεν υπήρχε ίχνος «εξωτερικής βοήθειας», αναφέρει το δημοσίευμα.


Πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη Μακεδονία και τη δυτικής Ελλάδα κυρίως στα ορεινά.
Στο Αιγαίο βόρειοι άνεμοι 5 με 6 και το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Αναλυτική πρόγνωση:
Αττική
Καιρός: αίθριος. Πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 24 έως 33 βαθμούς κελσίου. Στα ανατολικά και τα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλονίκη
Καιρός: αρχικά αίθριος. Από το μεσημέρι θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι η καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες στα ορεινά.
Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 23 έως 33 βαθμούς κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στη Θράκη γενικά αίθριος. Στη Μακεδονία αρχικά αίθριος αλλά από το μεσημέρι θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι η καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 και το πρωί τοπικά μέχρι 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 20 έως 34 βαθμούς κελσίου.
Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πρόσκαιρους όμβρους η καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 21 έως 37 βαθμούς κελσίου.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις στη Θεσσαλία και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, όπου θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι η καταιγίδες. Βελτίωση στα νοτιότερα από το απόγευμα.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνεις 4 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 22 έως 35 βαθμούς κελσίου. Στις ανατολικές παραθαλάσσιες περιοχές η μεγίστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στις βόρειες Κυκλάδες την ημέρα μέχρι 7 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 24 έως 31 βαθμούς κελσίου. Στη νότια Κρήτη η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: γενικά αίθριος.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα το πρωί στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 24 έως 35 βαθμούς κελσίου.

Μοναδικές στιγμές και ανεπανάληπτες εικόνες έζησαν από τις 11 το βράδυ της Κυριακής οι χιλιάδες φίλαθλοι που βρέθηκαν στο Κλειστό Γήπεδο της Νέας Ιωνίας στον Βόλο, πανηγυρίζοντας για την στέψη σε πρωταθλήτρια Ευρώπης της Εθνικής Μπάσκετ Εφήβων.

Μισή ώρα μετά την λήξη του συγκλονιστικού αγώνα με την Τουρκία και ο κόσμος δεν αποχωρούσε από το γήπεδο,συνεχίζοντας να χειροκροτεί τα Ελληνόπαιδα που κατάφεραν να στεφθούν πρωταθλητές Ευρώπης.

Σαν έφηβοι πανηγύριζαν και μοίραζαν φιλιά και αγκαλιές ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος.

Την ίδια ώρα, εκατοντάδες πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό του Βόλου και κυρίως την κεντρική παραλία, κάνοντας την νύχτα μέρα.

Από το Πανθεσσαλικό Στάδιο όπου πολύ κοντά βρίσκεται το Κλειστό της Νέας Ιωνίας, σχηματίσθηκαν φάλαγγες αυτοκινήτων που κορνάριζαν συνεχώς και φίλαθλοι με ελληνικές σημαίες που τις ανεμίζαν πανηγυρίζοντας κατευθύνθηκαν προς το κέντρο του Βόλου για να εκδηλώσουν και εκεί την χαρά τους.

Αργότερα, στήθηκε γλέντι σε νυχτερινό κλαμπ του Βόλου για την μεγάλη νίκη στον τελικό και την ανάδειξη των εφήβων σε πρωταθλητές Ευρώπης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Μπορεί να είναι μόλις 3 ετών, αλλά ο φιλόδοξος Τζέιμς Ταφτ έχει βάλει υποψηφιότητα για να γίνει ο νεότερος δήμαρχος του Ντόρσετ, στη Μινεσότα. Ο 3χρονος ελπίζει ακολουθεί τα χνάρια του μεγαλύτερου αδελφού του, Ρόμπερτ Ταφτς, που τώρα είναι 6 ετών και πριν τρία χρόνια είχε εκλεγεί ως ο «πιο χαριτωμένος πρώην δήμαρχος των ΗΠΑ». Η δουλειά του δημάρχου στη μικροσκοπική πόλη του Ντόρσετ με πληθυσμό 22 ατόμων είναι ένα εθιμοτυπικό αξίωμα και κοστίζει μόλις ένα δολάριο η υποψηφιότητα, ενώ όλα τα έσοδα από τις εκλογές πηγαίνουν στο ετήσιο πανηγύρι της πόλης. Ο Τζέιμς είναι ήδη φαβορί για τη δουλειά. Η μητέρα του, Εμα, λέει ότι ήθελε να γίνει δήμαρχος από τότε που έγινε ο αδελφός του. «Ελεγε σε όλους ότι είναι ο δήμαρχος όταν έσφιγγε το χέρι τους ή συστηνόταν». Μάλιστα ο Ρόμπερτ δίνει και συμβουλές στον μικρό του αδελφό: «Να είσαι καλός με τους ανθρώπους και να τους κοιτάς στα μάτια όταν μιλάτε». Και αν κερδίσει την ημέρα των εκλογών, ο καθένας στην πόλη θα πάρει δωρεάν παγωτό χωνάκι και ο Τζέιμς θα γίνει ο νεότερος δήμαρχος του Ντόρσετ, κερδίζοντας το ρεκόρ του αδελφού του.

Αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη αναμένεται να βρεθούν η παρουσιάστρια και οι συνεργάτες της σε τηλεοπτικό σταθμό της Σερβίας, που έχει αναλάβει τη ζωντανή μετάδοση της κλήρωσης του Τζόκερ, μετά από κατηγορίες για απάτη.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ένα “τεχνικό λάθος” ήταν αυτό που πυροδότησε το κύμα αντιδράσεων και την έναρξη της εισαγγελικής έρευνας εις βάρος τους, καθώς όταν η τέταρτη μπάλα της κλήρωσης, με τον αριθμό 27 εμφανίστηκε, στην οθόνη αντί για 27 σημειώθηκε το 21.
Και ενώ μέχρι στιγμής όλα μοιάζουν φυσιολογικά, καθώς επρόκειτο για τεχνικό λάθος, αυτό που ακολούθησε έβαλε τέλος σε κάθε αμφιβολία, αφού ως δια μαγείας η επόμενη μπάλα έφερε τον αριθμό 21, “διορθώνοντας” το λάθος. Μετά το περιστατικό ακολούθησαν χιλιάδες καταγγελίες από τους τηλεθεατές που παρακολουθούσαν την κλήρωση, με την παρουσιάστρια και τους συνεργάτες της να ανακρίνονται από τις εισαγγελικές αρχές.

 

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!