Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016


Καλώς ή κακώς, τα social media αποτελούν πια αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, κάτι το οποίο υποθέτουμε έχεις συνειδητοποιήσει και έχεις δεχτεί.

Δεν είναι μάλιστα τυχαίο, ότι μπορεί να να αναφέρεις το όνομα κάποιου που γνώρισες και αμέσως η φίλη σου να σου ζητήσει να της τον δείξεις στο Facebook-φυσικά και τον έχεις βρει, του έχεις κάνει stalking και ξέρεις με κάθε λεπτομέρεια όλες του τις φωτογραφίες-ώστε να μπορέσει να πάρει μία πρώτη γεύση του αντικειμένου του πόθου σου-παγίδα αν μας ρωτάς γιατί αν δεν της αρέσει μπορεί να σε επηρεάσει-.

Τελοσπάντων, το θέμα στην προκειμένη είναι τα social media και η απίστευτα μεγάλη έκθεση μερικών-χωρίς φυσικά να το απαιτεί το επάγγελμά τους-η οποία μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να καταστρέψει ακόμα και την προσωπική τους ζωή.

Και δεν εννοούμε να έχεις σχέση και να στέλνεις μηνύματα με κάποιο τρίτο πρόσωπο τα οποία όλως τυχαίως θα πέσουν στα χέρια ανθρώπων που δεν πρέπει, αλλά εννοούμε να είσαι single, να αναζητάς τον έρωτα, και για κάποιο λόγο η... διαδικτυακή συμπεριφορά σου να παρακωλύει το έργο σου.

Πώς; Δες παρακάτω…

1. Κάθε σου post φωνάζει ότι ψάχνεις άντρα για γάμο και παιδιά

Και δεν εννοούμε φυσικά, μόνο, να ανεβάσεις ένα νυφικό και να γράψεις από κάτω ότι είναι το φόρεμα των ονείρων σου, ούτε να βάλεις το ειδικό πρόγραμμα, που θα σου βγάλει πώς θα δείχνουν τα παιδιά σου, να το ποστάρεις με καρδούλες και από κάτω 5 φίλες σου να σου λένε πόσο ωραίο είναι το μωρό σου-ποιο μωρό; Δεν έχεις ούτε άντρα-!

Επίσης, ταινίες τύπου Notebook, ξέρεις πιο μελό πεθαίνεις, καλό θα ήταν να μένουν ασχολίαστες-θεωρούμε περιττό το check in feeling sad watching The Notebook, έλεος-όπως επίσης και τα post με την ανθοδέσμη που μόλις έχεις πιάσει στο γάμο της ξαδέρφης σου γράφοντας από κάτω: «Και στα δικά μας οι λεύτερες»! Θεέ μου.

2. Και συνεχίζουμε με κάτι βασικό και μη εξαιρετέο

Για ποιο λόγο βρε κορίτσι μου κάθεσαι και ξετυλίγεις δημόσια το μανιφέστο σου με μοναδικό στόχο και αποδέκτη τους άντρες;

Δεν είπαμε να μην υποστηρίζεις το γυναικείο φύλο, αλλά όταν σε κάθε πρόταση που θα γράψεις, κάθε φωτογραφία που θα ανεβάσεις ή κάθε σχόλιο που θα κάνεις, υπονοείς πάντα εμμέσως πλην σαφώς ότι οι άντρες είναι οι χειρότεροι, είναι γουρούνια και ότι υπάρχουν μόνο για να κάνουν κακό στον πλανήτη αυτό, τότε συγνώμη που στο λέμε, αλλά θα συνεχίσεις να είσαι μόνη σου για πολύ καιρό ακόμα.

Πίστεψέ μας, το να αγαπάς τις γυναίκες και να τις στηρίζεις είναι υπέροχο, αλλά το να είσαι υστερική και να κατηγορείς χωρίς λόγο, είναι απλά τραγικό.

3. Kαι τελοσπάντων σταμάτα με τις selfies ειδικά αν είσαι πάνω από 18 ετών

Δηλαδή δεν καταλαβαίνεις ότι δεν ενδιαφέρει απολύτως κανένα το νέο σου κραγιόν το οποίο επιδεικνύεις με φόντο το... ΤΙΠΟΤΑ; Βγάλε ένα ωραίο τοπίο. Ένα σκυλάκι που έκανε κάτι! Ένα φαγητό που έφτιαξες, έστω.

Το να κάτσεις να αυτοφωτογραφηθείς και μετά να ανεβάσεις τη φωτογραφία στο Facebook, σουφρώνοντας χειλάκια, είναι... πώς να στο πούμε ευγενικά: Απλά αχρείαστο.

Ειδικά αν αυτό γίνεται με μεγάλη συχνότητα. Επίσης, νομίζουμε ότι δεν υπάρχει λόγος σε κάθε σου έξοδο να ενημερώνεις για το πού βρίσκεσαι, με ποιον, και φυσικά να φωτογραφίζεσαι για να δείξεις τα ωραία σου ρούχα. Δεν μας ενδιαφέρει.

Δεν είσαι η Kendall Jenner και η ζωή σου δεν είναι τόσο συναρπαστική για να έχεις περισσότερη social δραστηριότητα ακόμα και από εκείνη. Όσο νωρίτερα το καταλάβεις, τόσο πιο σύντομα θα συνειδητοποιήσεις ότι είσαι υπέροχη και ενδιαφέρουσα, ακόμα και χωρίς... selfies!

4. Μετά τις selfies, όπου ποζάρεις συγκλονιστική και απαστράπτουσα πάμε στο ακριβώς αντίθετο

Αλήθεια γιατί να βάλεις ένα status στο οποίο θα εξηγείς πόσο άσχημα νιώθεις που έχεις πυρετούλι-άχου τοοοοοο- ή θα μας ενημερώνεις για το ράγισμα του αστραγάλου σου ή την κύστη κόκκυγα που έβγαλες, με την απαραίτητη φωτογραφία από το νοσοκομείο με τον ορό, για παράδειγμα.

Υποτίθεται ότι πονάς και νιώθεις δυσάρεστα, γιατί θα πρέπει να το μοιραστείς και μάλιστα δημόσια;

Επίσης, το να ποστάρεις τα άπλυτα ρούχα που περιμένουν να πλυθούν, τα πιάτα στο νεροχύτη, ή τις τρίχες που άφησε το σκυλί σου στον καναπέ, εχμμμ, είναι κάπως σιχαμερά δε νομίζεις; Και θέλεις εσύ να γίνεσαι σιχαμερή; Όχι δα!

5. Kαι ας κλείσουμε με το πιο βασικό από όλα

Αν είσαι τόσο έντονη στα social media, και αφήνεις τον κόσμο να σε γνωρίσει και από την καλή κι απ' την ανάποδη, για ποιο λόγο να θέλει κάποιος να σε γνωρίσει και από κοντά;

Ξέρει ήδη πού μένεις, τι δουλειά κάνεις, αν έχεις γάτα ή σκύλο, αν γυμνάζεσαι ή αν έχεις για χόμπι την κηπουρική. Επίσης ξέρεις πού βγαίνεις, τι μουσική ακούς, και με ποιους κάνεις παρέα.

Οπότε πραγματικά, ακόμα κι αν αρέσεις σε κάποιον, μάλλον θα βαριέται όχι μόνο να σε γνωρίσει αλλά ακόμα και να σου μιλήσει. Ακόμα κι αν του αρέσεις εμφανισιακά.

ΠΗΓΗ: queen.gr

Ένα τεχνητό πάρκο (στο οποίο θα φτάνει κανείς βαδίζοντας “μέσα” στο νερό) πρόκειται να κατασκευαστεί στη Florida των ΗΠΑ. Το θαλάσσιο μέτωπο στη West Palm Beach θα αποκτήσει άλλη όψη και η μεταμόρφωσή του θα ολοκληρωθεί το 2018.
Σύμφωνα με τα σχέδια του αρχιτεκτονικού γραφείου Carlo Ratti Associati, ο “βυθισμένος” ανοιχτός χώρος θα δημιουργηθεί με την τεχνολογία κατασκευής υποβρυχίων και ολόκληρο το σύμπλεγμα θα είναι τοποθετημένο πάνω σε πλωτή βάση.
Θα περιλαμβάνει εστιατόρια, καταστήματα, χώρους αναψυχής και φυσικά κτίρια κατοικιών με εντυπωσιακή θέα! Οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν εκδηλώσεις στο auditorium ή να δροσίζονται στην κυκλική πισίνα με θέα τη θάλασσα.
Η αρχιτεκτονική συνήθως συλλαμβάνει τα κτίρια ως μονάδες, αυτόνομες οντότητες αλλά σε αυτή την περίπτωση το πάρκο ενσωματώνεται στο νερό σαν να ήταν σμιλεμένο μέσα του. Το νερό γίνεται ένα κινούμενο στοιχείο που ενσωματώνεται αρμονικά στον νέο δημόσιο χώρο” δήλωσε ο Carlo Ratti.
Το όλο project είναι μια ιδέα του δισεκατομμυριούχου του Palm Beach Jeff Greene, ο οποίος διαθέτει πολλά ακίνητα στην συγκεκριμένη περιοχή.
iphone-6
Συνολικά οκτώ περιστατικά ανάφλεξης iPhone 6 έχουν αναφερθεί μέχρι σήμερα σε περιοχές της Κίνας, με την Apple να μιλά για εξωτερικά αίτια. 
Μετά από τα περιστατικά ανάφλεξης του Samsung Galaxy Note 7, η είδηση ότι και κάποια iPhone 6 εμφανίστηκαν να πιάνουν φωτιά ήταν επόμενο να δημιουργήσει αρκετό θόρυβο στα social media και όχι μόνο. Τα στοιχεία για τα περιστατικά ανάφλεξης σε iPhone 6 προέρχονται από το Shanghai Consumer Council, το οποίο έκανε αναφορά για οκτώ περιστατικά συνολικά. Η Apple έσπευσε να διερευνήσει το θέμα και διεμήνυσε σε όλους τους τόνους ότι τα αίτια για τις αναφλέξεις είναι εξωτερικές βλάβες και φθορές.
Πρόσφατα Κινέζοι καταναλωτές είχαν διαμαρτυρηθεί για περιστατικά αποφόρτισης μπαταριών των iPhone 6 και είχαν αρχίσει να αντικαθιστούν τις μπαταρίες της Apple με αξεσουάρ τρίτων κατασκευαστών. Παράλληλα, η Apple είχε ενημερώσει ότι θα δημιουργήσει ένα update του iOS το οποίο θα έχει ένα διαγνωστικό εργαλείο που θα ελέγχει την κατάσταση της μπαταρίας.
Το Shanghai Consumer Council σημειώνει ότι κατά τη διάρκεια ισχύος του προγράμματος αντικατάστασης συσκευών Galaxy Note 7 από την Samsung, την περίοδο Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου 2016, παρατηρήθηκε και αύξηση των παραπόνων που αφορούσαν σε προϊόντα της Apple στην Κίνα. Με τη δημοσιοποίηση των περιστατικών ανάφλεξης των iPhone 6, ένα μεγάλο πλήθος καταναλωτών εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους αναφορικά με την τιμή πώλησης του προϊόντος στην αγορά και την αδυναμία της Apple να εγγυηθεί την ασφάλεια από τη χρήση τους.
pestaola.gr
Οι selfies των Χριστουγέννων οδηγούν στο κρεβάτι του… πλαστικού
Τα Χριστούγεννα αυξάνονται οι έξοδοι, οι οικογενειακές συγκεντρώσεις και τα πάρτυ… Το σηκώνει το κλίμα…
Όμως, εν αντιθέσει με τα παλαιότερα χρόνια, η λάμψη των Χριστουγέννων δεν βασίζεται πια σε ένα χριστουγεννιάτικο μακιγιάζ.
Δεν είναι μόνο η πιο υπέροχη περίοδος του έτους, για τους περισσότερους ανθρώπους τα Χριστούγεννα, αλλά είναι και η πιο κοινωνική. Ένα κούρεμα ή λίγο παραπάνω μέικ δεν αρκεί… Την περίοδο των Χριστουγέννων λοιπόν εκτοξεύεται η ζήτηση για πλαστικές και αισθητικές επεμβάσεις.  Και ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι καταφεύγουν στο νυστέρι (ή στη σύριγγα); Οι selfies!!!
Σε αντίθεση με τις κανονικές φωτογραφίες που απαιτούν απόσταση, οι selfies αυξάνουν τον κίνδυνο των φρικτών μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια, ιδιαίτερα στα χειμερινά πάρτι με φωτισμό οροφής. «Στις selfies με φωτισμό οροφής σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις το κάτω μέρος του ματιού πραγματικά αποκτά τονισμένους μαύρους κύκλους» υποστηρίζει η δρ. Ντάρα Λιότα, πλαστική χειρουργός από τη Νέα Υόρκη.
Έτσι, λύση (;) είναι η αισθητική χειρουργική. Σύμφωνα με την κοινότητα RealSelf των πιστοποιημένων πλαστικών χειρουργών παρατηρείται αύξηση στον αριθμό των ανθρώπων που έχουν κλείσει ραντεβού για διαδικασίες αισθητικής το χρονικό διάστημα πριν την εορταστική περίοδο, τόσο για μη επεμβατική χειρουργική, όπως το botox όσο και για πιο δραστικές επεμβάσεις όπως λίφτινγκ και επέμβαση αυξητικής στήθους. Την δρ. Λιότα επισκέπτεται μεγάλος αριθμός ενδιαφερόμενων για ενέσιμες μεθόδους πριν τα Χριστούγεννα, botox, ενέσεις για γέμισμα και λείανση ρυτίδων κάτω από τα μάτια και τα μάγουλα και ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι, μόνο με τη χρήση μίας ένεσης.
Η δρ. Λιότα αναφέρει ότι δεν μπορεί να κάνει μία μύτη μικρότερη με μία ένεση, ωστόσο μπορεί να την κάνει με τον τρόπο που φωτίζεται να είναι πιο κολακευτική.
Είναι σαν να έχεις μόνιμη φωτοσκίαση από το μακιγιάζ.
Πολλοί είναι επίσης εκείνοι που δωρίζουν για τις γιορτές σε φίλους και συγγενείς μία αισθητική μη επεμβατική ή επεμβατική μέθοδο.
«Η πλαστική χειρουργική είναι το νέο διαμάντι», αναφέρει η δρ. Λιότα.
Πηγή Independent
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!