Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Το μπάνιο στη θάλασσα είναι μια απολαυστική διαδικασία τους καλοκαιρινούς μήνες, ταυτόχρονα όμως έχει πολλαπλή ευεργετική δράση.
 
Βιταμίνες
Το θαλασσινό αλάτι περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C, η οποία καταπολεμάει τις ελεύθερες ρίζες και μαγνήσιο που συνεισφέρει στην δράση των αντιοξειδωτικών. Έτσι αποτοξινώνει τα κύτταρα του δέρματος και απορροφά όλη τη βρωμιά και τη σκόνη.

Ασπίδα από την ακμή και τις λοιμώξεις
Το ασβέστιο που περιέχει το αλάτι της θάλασσας μπορεί να βοηθήσει στον καθαρισμό των φραγμένων πόρων του δέρματος. Ειδικά για όποιον έχει ακμή το θαλασσινό αλάτι είναι ό,τι καλύτερο, καθώς διατηρεί το δέρμα καθαρό και μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης δερματικών λοιμώξεων.

Φυσικό peeling
Η υφή του αλατιού βοηθά στην απομάκρυνση του εξωτερικού στρώματος των νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο μετά τις καλοκαιρινές διακοπές οι άνθρωποι έχουν πιο καθαρή όψη σε πρόσωπο και σώμα.

http://www.pinnokio.gr 
Σημαντικές βελτιώσεις στο προπονητικό κέντρο του ΠΑΟΚ, πρότεινε στον Ιβάν Σαββίδη, ο αθλητικός διευθυντής του δικεφάλου, Φράνκ Άρνεσεν.

Όπως αναφέρει το inpaok.com,o Δανός μεταξύ άλλων πρότεινε να γίνουν δύο έργα σημαντικά για την λειτουργία της ομάδας για τα οποία συμφώνησε ο Ιβάν Σαββίδης.

Έτσι λοιπόν στην Νέα Μεσήμβρια θα χτιστεί ένα νέο κτίριο, για να στεγάσει κάποια γραφεία για τις ανάγκες της ομάδας, ενώ θα μπει ανεμοφράχτης, ώστε να προστατεύει τα γήπεδα από τους δυνατούς ανέμους.

http://www.thestival.gr
Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος παρέχει χρήσιμες συμβουλές σε γονείς και...
παιδιά σχετικά με τη χρήση του διαδικτύου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η χρήση του διαδικτύου, τόσο μέσω υπολογιστών, όσο και μέσω έξυπνων συσκευών (κινητών τηλεφώνων και tablets) αυξάνεται ραγδαία.

Στο πλαίσιο αυτό, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να προστατεύσει τους γονείς και τα παιδιά κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών αποδράσεων, ελαχιστοποιώντας τα περιστατικά κακόβουλης χρήσης του διαδικτύου, συνιστά τα ακόλουθα:

Βάλτε τα απαραίτητα όρια στη χρήση του διαδικτύου. Η αλόγιστη χρήση μπορεί να επιφέρει πολλά προβλήματα, όπως διατροφικές διαταραχές, διαταραχές ύπνου και πονοκεφάλους.

Μην παραμελείτε τις δραστηριότητες σας και τον κοινωνικό σας περίγυρο για χάρη του διαδικτύου. Θυμηθείτε ότι ο προτεινόμενος καθημερινός χρόνος στο διαδίκτυο δε θα πρέπει να ξεπερνάει τη μία (1) ώρα και τριάντα (30) λεπτά.

Δώστε κίνητρα στα παιδιά να ασχολούνται με νέες δραστηριότητες και χόμπι, που δεν περιλαμβάνουν το διαδίκτυο και ενθαρρύνουν τις κοινωνικές τους αλληλεπιδράσεις. Η συμμετοχή των παιδιών σε καλλιτεχνικές, αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες θα βοηθήσει στην υιοθέτηση ενός ισορροπημένου και δημιουργικού τρόπου ζωής.

Μην εμπιστεύεστε τα στοιχεία που δηλώνει κάποιος κατά τη διάρκεια συνομιλίας σε chat room. Το όνομα, η ηλικία, ακόμη και οι φωτογραφίες που ενδεχομένως σας στείλει μπορεί να μην είναι αληθινά.

Όταν σας προσεγγίζει κάποιος χρήστης σε ένα chat room, ο οποίος παρουσιάζεται σαν φίλος ή γνωστός σας, επικοινωνήστε τηλεφωνικά μαζί του και ρωτήστε αν είναι όντως ο ίδιος.
Μη δέχεστε να στείλετε φωτογραφίες σας ή να ενεργοποιήσετε την κάμερα του υπολογιστή σας κατά τη διάρκεια συνομιλίας με αγνώστους. Μπορεί να χρησιμοποιήσουν το υλικό αυτό εν αγνοία σας.

Αν μία συνομιλία σας κάνει να αισθανθείτε άβολα, μπορείτε να τη σταματήσετε με το πάτημα ενός πλήκτρου.

Μη χρησιμοποιείτε τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ως ημερολόγιο. Το προφίλ σας δεν είναι απαραίτητο να περιέχει όλες τις πληροφορίες για την καθημερινή σας δραστηριότητα.
Ελέγξτε τις ρυθμίσεις ασφαλείας και απορρήτου για το προφίλ σας. Ρυθμίστε τις έτσι ώστε οι πληροφορίες σας να είναι ορατές μόνο στους φίλους σας.

Μην επιτρέπετε σε εφαρμογές (applications) που δε γνωρίζετε να δημοσιεύουν σχόλια στο λογαριασμό σας ή να χρησιμοποιούν τα στοιχεία του λογαριασμού σας, πέρα από το ονοματεπώνυμό σας, εάν δεν είναι απολύτως απαραίτητο για την παρεχόμενη υπηρεσία.

Πριν δημοσιεύσετε μια πληροφορία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σκεφτείτε ότι δε σβήνεται ποτέ από το διαδίκτυο. Μήπως θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τη μελλοντική σας ζωή;
Εάν αντιληφθείς ότι κάποιος προσπαθεί σε εκφοβίσει στο διαδίκτυο, ανέφερε τον εκφοβισμό στους γονείς σου. Μη μείνεις σιωπηλός!

Η απάντηση με τον ίδιο τρόπο δεν είναι λύση! Μην απαντάτε σε περίπτωση που κάποιος σας συμπεριφερθεί άσχημα στο Διαδίκτυο. Κάτι τέτοιο μπορεί να κάνει τα πράγματα χειρότερα!
Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να καλέστε τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Μη φοβηθείτε - Δεν είστε μόνοι!

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Από τη Δευτέρα, 13 Ιουλίου έως τη Δευτέρα 31 Αυγούστου θα διαρκέσουν οι τακτικές θερινές εκπτώσεις έτους 2015, σύμφωνα με το άρθρο 15 του ν. 4177/2013. Αυτό αναφέρει η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, ενώ εφιστά την προσοχή των εμπόρων και των καταναλωτών.

Οι εμπορικές επιχειρήσεις θα πρέπει να δώσουν προσοχή στα εξής:

1. Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική.

2. Η αναγραφή του ποσοστού έκπτωσης επιτρέπεται αλλά δεν είναι υποχρεωτική. Σε περίπτωση που κατά την διάρκεια των εκπτώσεων πέραν των διπλών τιμών, γίνεται χρήση και ποσοστών (%) τα ποσοστά αυτά θα πρέπει να είναι συγκεκριμένα ως προς την κάθε κατηγορία ειδών που αναφέρονται και να επαληθεύονται από την σύγκριση των δυο τιμών. Επιπλέον θα πρέπει μαζί με το ποσοστό, να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση ( π.χ. 20% έκπτωση).

3. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.

4. Το ποσοστό έκπτωσης που διαφημίζει κάθε κατάστημα, θα πρέπει να είναι πραγματικό και όχι παραπλανητικό.

5. Η διενέργεια εκπτώσεων είναι στη διακριτική ευχέρεια της κάθε επιχείρησης.

Κατά την διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους συναδέλφους εμπόρους, γιατί οι κυρώσεις είναι αυστηρές και δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται λόγω λάθους.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την παρ. 1 άρθρου 16 ν. 4177/2013, τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων, ήτοι την Κυριακή, 19 Ιουλίου 2015.

http://www.thestival.gr
Το σφουγγάρι το πιάτων έρχεται καθημερινά σε επαφή με κάθε είδους υπολείμματα από τα γεύματα της ημέρας αλλά και με διάφορες επιφάνειες όπως ο πάγκος της κουζίνας. Έτσι, παρ' όλο που το χρησιμοποιούμε σε συνδυασμό με σαπούνι ή άλλα καθαριστικά, συσσωρεύονται σε αυτό εκατομμύρια μικροοργανισμοί.

Κάθε πότε πρέπει να πετάμε το σφουγγαράκι και να το αντικαθιστούμε με ένα καινούργιο;
Σύμφωνα με τον Σάιμον Μπλάκχερστ, τεχνικό διευθυντή της Minky, εταιρία που προμηθεύει καθαριστικά προϊόντα στη βρετανική βασιλική οικογένεια, όσο ισχυρά καθαριστικά κι αν επιλέξουμε για την κουζίνα μας, χρησιμοποιώντας ένα παλιό σφουγγαράκι είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα εξαπλωθούν βακτήρια σε όλες τις επιφάνειες και δεν μπορούμε να διασφαλίσουμε απόλυτη καθαριότητα.

Το νωπό σφουγγαράκι των πιάτων είναι το ιδανικό περιβάλλον για να αναπτυχθούν βακτήρια. Εργαστηριακές δοκιμές έχουν δείξει ότι ένα σφουγγαράκι μπορεί να κουβαλά έως και 10 εκατομμύρια βακτήρια ανά 6,5 τετραγωνικά εκατοστά.

Για να διατηρήσετε την κουζίνα και τα πιάτα σας απαλλαγμένα από μικροοργανισμούς, ο Μπλάκχερστ προτείνει να πετάτε το σφουγγαράκι κάθε εβδομάδα και να το αντικαθιστάτε με ένα καινούργιο. Στο μεταξύ, δεν πρέπει να αφήνετε το σφουγγαράκι μέσα στο νεροχύτη. Πρέπει να το στραγγίζετε καλά και να το τοποθετείτε σε κάποια καθαρή επιφάνεια που να μπορεί να στεγνώνει εντελώς.

http://www.seleo.gr 
Μπαίνει ένας άντρας με μια ωραία κοπέλα σε ένα κοσμηματοπωλείο.
– Θα ήθελα κάτι καλό για την κοπέλα, λέει στον κοσμηματοπώλη.
– Βεβαίως κύριε, τι θα λέγατε για αυτό το χρυσό δαχτυλίδι με το διαμάντι;
Ο άντρας ρωτάει τη κοπέλα αν της αρέσει και μετά ρωτάει πόσο κάνει το δαχτυλίδι.
– 5.000 ευρώ, του ο κοσμηματοπώλης.
– Μόνο 5.000 ευρώ; Θα ήθελα κάτι πιο ακριβό για την κοπέλα μου!
– Τότε τι θα λέγατε για αυτό το ωραίο περιδέραιο το οποίο είναι στολισμένο με μαργαριτάρια αξίας 20.000 ευρώ;
– Θα το αγοράσω, λέει ο άντρας, όμως ξέρετε δεν κουβαλάω 20.000 ευρώ μετρητά οπότε θα σας πληρώσω με επιταγή.
Ο κοσμηματοπώλης το σκέφτεται λίγο και λέει :
– Δυστυχώς το πρόβλημα με τις επιταγές είναι πως μπορεί να είναι ακάλυπτες. Δεν θα ήθελα να σας προσβάλω, όμως τέτοια ώρα δεν μπορώ να την ελέγξω.
– Μην ανησυχείτε, λέει ο άντρας. Τι θα λέγατε να σας δώσω την επιταγή και αύριο το πρωί που θα πάρετε έγκριση από την τράπεζα, να μου στείλετε το περιδέραιο στο σπίτι;
– Σύμφωνοι, λέει ο κοσμηματοπώλης.
Την άλλη μέρα το πρωί, ο κοσμηματοπώλης παίρνει τον άντρα τηλέφωνο :
– Ξέρετε η επιταγή που μου δώσατε χθες, η τράπεζα μου λέει πως είναι ακάλυπτη…
– Μην ανησυχείς φίλε μου! Μπορείς να την σκίσεις. Εγώ πάντως γ@μ@σα!

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσκαλεί τους φίλους και υποστηρικτές του να επισκεφτούν τα καλοκαιρινά bazaars που διοργανώνει σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και να στηρίξει το δύσκολο έργο του.

Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το ευρύ φάσμα των δράσεων του Οργανισμού καθώς και να διαλέξουν ανάμεσα σε μια μεγάλη ποικιλία καλοκαιρινών και άλλων ειδών, πάντα σε προσιτές τιμές.
Στα καλοκαιρινά bazaars μπορείτε να βρείτε:
πετσέτες θαλάσσης, κουβαδάκια,ρακέτες, στρώματα θαλάσσης, λογοτυπημένα είδη του Οργανισμού (μπουκάλια,ποτήρια, κούπες), ενδοϋφασμένες πετσέτες, παιδικές μπλούζες, μπάλες, μπλοκ ζωγραφικής, μαρκαδόρους, ξυλομπογιές, τετράδια, καθώς και διακοσμητικά και είδη σπιτιού.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» δεν κάνει διακοπές αλλά συνεχίζει να βρίσκεται δίπλα σε κάθε παιδί που έχει ανάγκη, καθημερινά, πανελλαδικά, 24 ώρες το 24ωρο.
Για τα χιλιάδες παιδιά που στηρίζει ήδη και για τα χιλιάδες παιδιά και τις οικογένειες που έχουν την ανάγκη μας, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» πρέπει να συνεχίσει! Μόνο με τη δική σας βοήθεια θα μπορέσει!

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα βρεθεί στην Κεντρική Πλατεία Χανιώτης το Σάββατο 11 Ιουλίου 2015 με ώρες λειτουργίας από τις 19:00 το απόγευμα έως τις 00:00 το βράδυ!

Σας περιμένουμε!

Περισσότερες πληροφορίες:
«Το Χαμόγελο του Παιδιού», 2310 250160, thessaloniki@hamogelo.gr

http://simantra.blogspot.gr 
To Grexit έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, αυτή τη φορά μάλιστα με τη μορφή τελεσίγραφου: Την Κυριακή, ή υπογράφουμε συμφωνία ή γυρίζουμε στη δραχμή. Εύλογα λοιπόν όλοι αναρωτιούνται το τι θα γίνει με τα βασικά στοιχεία του οικογενειακού τους προϋπολογισμού. Για περισσότερα από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά, τα δάνεια, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι αυτού του προϋπολογισμού. Τι λοιπόν μπορεί να ισχύσει αν υπάρξει αλλαγή νομίσματος.

Αν κάποιος παρακολουθούσε τους τηλεοπτικούς διαλόγους των τελευταίων ημερών, θα έμενε κυριολεκτικά με το στόμα ανοικτό. Ο ένας καθηγητής πανεπιστημίου να αναφέρει ότι οι δανειολήπτες θα βγουν κερδισμένοι επειδή τα δάνεια θα δραχμοποιηθούν και ο δεύτερος να υποστηρίζει ότι θα χάσουν όλοι τα σπίτια τους επειδή τα δάνεια θα μείνουν σε ευρώ και τα εισοδήματα θα εισπράττονται σε δραχμές με αποτέλεσμα το ύψος του δανείου στην πράξη να πολλαπλασιαστεί λόγω υποτίμησης. Που όμως βρίσκεται η αλήθεια;

Ένα είναι βέβαιο. Για να κρίνει κάποιος τι θα γίνει με ένα δάνειο, δεν μπορεί να βασιστεί μόνο στο νόμισμα. Υπάρχει ένας δεύτερος βασικότατος συντελεστής που είναι το επιτόκιο. Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι η χώρα γυρίζει στη δραχμή. Δύο είναι τα πιθανά σενάρια:

1. Τα δάνεια να παραμείνουν σε ευρώ. Όσοι υποστηρίζουν αυτό το ενδεχόμενο έχουν το επιχείρημα ότι επειδή τα περισσότερα δάνεια έχουν δοθεί ως «εγγυήσεις» από τις ελληνικές τράπεζες προκειμένου να εξασφαλίσουν δανειακά (μέσω ομολόγων, μέσω ELA κλπ), τα δάνεια αυτά θα παραμείνουν με τους ίδιους όρους ότι και αν γίνει το εθνικό νόμισμα. Αυτό λοιπόν σημαίνει ότι το ποσό του δανείου θα είναι σε ευρώ. Όμως και το επιτόκιο, θα είναι συνδεδεμένο με το ΕΚΤ ή το Euribor δηλαδή, θα διατηρηθεί στα πολύ χαμηλά σημερινά επίπεδα (σ.σ λόγω της μείωσης του επιτοκίου της ΕΚΤ στο 0,05% υπάρχουν πολίτες που πληρώνουν στεγαστικά με επιτόκιο 1,5% ή και χαμηλότερο).

Στην πράξη λοιπόν, αν υποτεθεί ότι θα γυρίσουμε στη δραχμή και το δάνειο θα παραμείνει σε ευρώ, το πρώτο διάστημα θα πληρώνουμε εξωφρενική δόση καθώς θα χρειαζόμαστε πολλές δραχμές για να καταβάλλουμε μια δόση η οποία θα είναι εκφρασμένη σε ευρώ (σ. σ αυτό λόγω της υποτίμησης που θα υποστεί το νόμισμα). Με την πάροδο του χρόνου όμως, η υποτίμηση θα φέρει εκρηκτικό πληθωρισμό και ο πληθωρισμός αύξηση των ονομαστικών εισοδημάτων (οι παλαιότεροι θυμούνται τη γνωστά ΑΤΑ). Η δόση –σε ευρώ- θα παραμένει σταθερή σε ευρώ, αλλά ο δανειολήπτης θα κρατάει στα χέρια του ολοένα και περισσότερες δραχμές. Έτσι, από ένα χρονικό σημείο και πέρα –που πλέον θα έχει σταματήσει και η διολίσθηση της ισοτιμίας της δραχμής έναντι του ευρώ- η δόση θα μειώνεται σε πραγματικούς όρους.

2. Το δεύτερο σενάριο –που είναι και το πιο πιθανό- είναι ότι το δάνειο θα γυρίσει και αυτό σε δραχμές. Ποιο είναι όμως το πρόβλημα; Το επιτόκιο, δεν θα είναι πια το Euribor αλλά to Athibor. Και αυτό, θα είναι εξωφρενικά υψηλό το πρώτο διάστημα καθώς θεωρείται βέβαιο ότι η Τράπεζα της Ελλάδας από ένα σημείο και πέρα θα προσπαθήσει να τιθασεύσει τον πληθωρισμό ο οποίος θα τρέχει με εκπληκτική ταχύτητα λόγω υποτίμησης.

Ποιος είναι ο μόνος κερδισμένος στα σίγουρα; Αυτός που έχει καταθέσεις τις οποίες έχει αποσύρει (είτε στο στρώμα, είτε στο εξωτερικό αν και για τον δεύτερο υπάρχουν αμφιβολίες) και δάνεια εκφρασμένα σε ευρώ. Με την αλλαγή του νομίσματος, τα ευρώ στο σεντούκι θα αποκτήσουν μεγαλύτερη αξία ενώ τα δάνεια θα έχουν είτε τη μία είτε την άλλη μεταχείριση.

http://www.fpress.gr

Περισσότερα από 150 μελλόνυνφα ζευγάρια από διάφορες χώρες του κόσμου όπως Ηνωμένες Πολιτείες, Ρωσία, Βρετανία, Σκανδιναβία, Ιταλία και Γαλλία, είναι αποφασισμένα να τελέσουν τους γάμους τους στα νησιά των Βορείων Σποράδων το αμέσως επόμενο διάστημα, αφού οι τελετές έχουν "κλειστεί" έναν τουλάχιστον χρόνο πριν.

Ο κύκλος των εθνικοτήτων διευρύνεται διαρκώς, με τους Ρώσους να κάνουν αισθητή την παρουσία τους κυρίως στη Σκιάθο και τη Σκόπελο. Ζευγάρι Ρώσων, ειδικότερα, τέλεσε θρησκευτικό γάμο στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου που βρίσκεται στην περιοχή Κοτρώνη της Σκιάθου, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο το θαυμασμό τους για το νησί, που είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν στη διάρκεια των διακοπών τους.

Σε εποχές αβεβαιότητας και διαδοχικών ακυρώσεων από την πλευρά των Ελλήνων τουριστών, οι μελλόνυμφοι που προέρχονται από διάφορες χώρες του κόσμου, τηρούν, στη συντριπτική τους πλειοψηφία το πρόγραμμα, συνδυάζοντας το τερπνόν μετά του ωφελίμου, δηλαδή την ωραιότερη στιγμή της ζωής τους, με τις ειδυλλιακές διακοπές στις Βόρειες Σποράδες.

Ο δημοτικός σύμβουλος Σκιάθου Απόστολος Πασχάλης, επίσημος τελετάρχης πολιτικών γάμων στο νησί του Παπαδιαμάντη, είπε ότι «όσοι γάμοι έχουν προγραμματιστεί για φέτος τελούνται κανονικά, καθώς μέχρι στιγμής οι συναλλαγές πραγματοποιούνται σε όλα τα επίπεδα για τους ξένους τουρίστες. Οι γάμοι που τελούνται φέτος είχαν κλειστεί ένα τουλάχιστον χρόνο πριν, αλλά δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει την επόμενη χρονιά και πως θα διαμορφωθεί η κίνηση, ανάλογα με τις εξελίξεις».

Παράλληλα, ο ίδιος επισημαίνει ότι μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 40 περίπου γάμοι, ενώ στο πρόγραμμα καταγράφονται δεκάδες ακόμη έως και τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Εντύπωση προκαλεί, επιπλέον και το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον των Ρώσων, αφού βοηθά η αεροπορική σύνδεση απευθείας από την Μόσχα, είτε μέσω της Αθήνας.

Οι Βρετανοί και οι Σκανδιναβοί διατηρούν τα πρωτεία, ενώ εξίσου έντονο είναι το ενδιαφέρον από την Ιταλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Γαλλία.

Μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει και για τη γειτονική Σκόπελο, αφού η αντιδήμαρχος Μάχη Κλωνάρη, έχει τελέσει αρκετούς γάμους αλλοδαπών ζευγαριών από την Μεγάλη Βρετανία, τη Ρωσία, τη Γαλλία, τη Ρουμανία και άλλες χώρες.

«Στους ξένους αρέσει πάρα πολύ η παραλία Αμάραντος όπου γυρίστηκε η ταινία «Μama mia», αλλά και άλλες παραλίες της Σκοπέλου, στις οποίες τελούμε το μυστήριο» επισημαίνει η ίδια.

Μέχρι στιγμής για φέτος έχουν τελεσθεί περισσότεροι από 35 γάμοι στη Σκόπελο, και οι τελεσθέντες γάμοι ήταν κυρίως Αμερικανών, Βούλγαρων, Ρουμάνων, Βρετανών, Ρώσων και Ιταλών, με αποτέλεσμα να σημειώνεται κίνηση στα γραφεία που ασχολούνται με τη διοργάνωση γάμων στο νησί.
real.gr

Ένοχος για δεκάδες χιλιάδες επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, κρίθηκε από δικαστήριο της χώρας του ένας 17χρονος Φινλανδός, ο οποίος είχε στοχοποιήσει μεταξύ άλλων το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ αλλά και το MIT.

Συγκεκριμένα, ο Τζούλιους Κιβιμάκι κρίθηκε ένοχος για 50.700 κυβερνο-επιθέσεις, ωστόσο, παρά τη σοβαρότητα των εγκλημάτων του, ο νεαρός δεν έχει οδηγηθεί ακόμα σε σωφρονιστικό ίδρυμα. Το Περιφερειακό Δικαστήριο του Έσπου καταδίκασε τον 17χρονο σε μόλις 2 χρόνια φυλάκιση με δικαίωμα αναστολής.

Από την κατοικία όπου διέμενε ο νεαρός κατασχέθηκε ο ηλεκτρονικός του υπολογιστής, καθώς και αντικείμενα αξίας 6.500 ευρώ τα οποία είχε αποκτήσει από τις παράνομες δραστηριότητές του.

Ο δικαστής Γουίλχελμ Νόρμαν επεσήμανε ότι ο νεαρός ήταν μόλις 15 ετών όταν διέπραξε τις κυβερνο-επιθέσεις μεταξύ των ετών 2012 και 2013. «(Στην ετυμηγορία) ελήφθησαν υπόψη το νεαρό της ηλικίας του κατηγορουμένου κατά τη χρονική περίοδο, την ικανότητά του να κατανοήσει το λανθασμένο των πράξεών του, αλλά και το γεγονός ότι είχε προφυλακιστεί για διάστημα περίπου ενός μήνα κατά τη διάρκεια της προδικαστικής έρευνας», αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, επικαλούμενο σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το δικαστήριο.

Ένας σύμβουλος της Europol σε θέματα εγκλημάτων που διαπράττονται στο Διαδίκτυο, εξέφρασε την ανησυχία του για την ποινή που επιβλήθηκε στο νεαρό.

«Αν και είμαι βέβαιος ότι τα δικαστήρια εξέτασαν όλες τις συνθήκες που περιβάλλουν τα εγκλήματα, παραμένει ωστόσο το ερώτημα κατά πόσο αυτού του είδους οι ποινές θα λειτουργήσουν ως ανατρεπτικός παράγοντας για άλλους χάκερς», δήλωσε ο σύμβουλος της Europol Άλαν Γουντγουόρντ. «Δεν είναι απαραίτητα ευθύνη των δικαστηρίων να δημιουργήσουν έναν παράγοντα αποτροπής.

Ωστόσο, εάν ήμουν μέλος άλλης μιας ομάδας χάκερς και δεν θα με ένοιαζε ιδιαίτερα εάν έχω ιστορικό στο ποινικό μου μητρώο και παράλληλα έβλεπα την ποινή που ορίστηκε για τουλάχιστον 50.000 επιθέσεις, πολλές από τις οποίες προκάλεσαν σοβαρές ζημιές, δεν νομίζω ότι θα με απασχολούσε ιδιαίτερα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Κιβιμάκι ήταν σε θέση να εισχωρήσει παράνομα σε τουλάχιστον 50.000 σέρβερς υπολογιστών, εκμεταλλευόμενος μία ευπάθεια σε ένα λογισμικό με την ονομασία ColdFusion. Με τον τρόπο αυτόν κατάφερε να εγκαταστήσει «ανοιχτές πόρτες» σε χιλιάδες υπολογιστές, κάτι που του παρείχε πρόσβαση στα αρχεία των συστημάτων αυτών.

Οι αρχές της Φινλανδίας κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον νεαρό χάκερ τον Σεπτέμβριο του 2013.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τρία εξέχοντα μέλη της κυβέρνησης δεν υπογράφουν το σχέδιο νόμου που περιλαμβάνει την πρόταση της κυβέρνησης προς τους θεσμούς: Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο υπουργός Παραγωγικής ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Δείτε το: ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ
Όταν τα τρόφιμα μένουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, αναπτύσσονται σε αυτά διάφορα βακτήρια, κάποια εκ των οποίων είναι πολύ επικίνδυνα και καθιστούν το φαγητό ακατάλληλο για κατανάλωση.

Αντίθετα, όταν οι τροφές είναι στην κατάψυξη η διαδικασία αυτή γίνεται με πολύ αργό ρυθμό.

Τα κατεψυγμένα τρόφιμα είναι κατάλληλα για κατανάλωση για πολύ καιρό. Αν όμως τα αποψύξετε, ξεκινάει η ανάπτυξη των επικίνδυνων βακτηρίων που μπορεί να διαρκέσει ακόμη και 2-3 μέρες μέχρι να ολοκληρωθεί ο επικίνδυνος για την υγεία αριθμός βακτηρίων.

Αν όμως καταψύξετε το φαγητό ξανά, τα βακτήρια παραμένουν. Έτσι την επόμενη φορά που θα το ξεπαγώσετε θα υπάρχουν και αυτά, ενώ θα αναπτυχθούν και άλλα.

Είναι λοιπόν πιθανό με τη δεύτερη απόψυξη, το φαγητό να είναι ακατάλληλο για κατανάλωση.

Σωστή κατάψυξη και απόψυξη φαγητού

-Ποτέ μην ξανα-καταψύχετε το φαγητό αφού ξεπάγωσε.
-Κάντε απόψυξη βάζοντάς το στο ψυγείο και όχι σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
-Κάντε απόψυξη στο φούρνο σας σε ειδικό πρόγραμμα αν έχει.
-Αν αποψύξατε το φαγητό αλλά αποφασίσατε να μην το μαγειρέψετε, μην το καταψύξετε πάλι. Μαγειρέψτε το έστω πρόχειρα (πχ. αν επρόκειτο να το μαγειρέψετε στο φούρνο, απλά βράστε το), αφήστε το να κρυώσει και τότε καταψύξτε το πάλι.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!