Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019


Ο Ισπανός τενίστας και φίλος της Ρεάλ Μαδρίτης απαντά στην ερώτηση εάν θα γίνονταν πρόεδρος της.
Αν και μεγάλωσε στη Βαρκελώνη και ο θείος του έπαιζε στη Μπαρτσελόνα εκείνος είναι από μικρός μέλος και φανατικός φίλος της Ρεάλ Μαδρίτης.
Φυσικά είναι ο κάτοχος των 18 τίτλων Grand Slam ο Ράφα Ναδάλ ο οποίος ρωτήθηκε πρόσφατα εάν θα αποδεχόταν την πρόκληση να γίνει πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης και απάντησε:
«Δεν είπα ποτέ πως θέλω να γίνω ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, απλά απάντησα σε μια ερώτηση. Όταν με ρωτάνε αν θα ήθελα να αναλάβω αυτή τη δουλειά, η ανταπόκρισή μου δε θα μπορούσε να μην είναι θετική. Όπως και να ‘χει, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει έναν εκπληκτικό πρόεδρο και μπορώ να σας εγγυηθώ πως θα παρέχει ποιοτικό μέλλον στους φιλάθλους», είπε ο Ισπανός τενίστας από την Μαγιόρκα.
Πάντως δεν θα ήταν άσχημα όταν σταματήσει το τένις ν’ αναλάβει πόσο στην ομάδα της καρδιάς του.

Τα προβλήματα με τις φωτογραφίες που χρησιμοποιούνται σε πακέτα τσιγάρων ως αντικαπνιστικά μηνύματα επανέφερε η περίπτωση ενός άνδρα στη Γαλλία που είδε σε ένα πακέτο τη φωτογραφία του κομμένου του ποδιού.
Ο 60χρονος άνδρας που ζει στη Μετς υποστήριζει ότι δεν έδωσε ποτέ άδεια για να χρησιμοποιηθεί η φωτογραφία αυτή.
Το επίμαχο πακέτο αγοράστηκε από τον γιο του 60χρονου στο Λουξεμβούργο. Σύμφωνα με τον Guardian ο γιος του 60χρονου αναγνώρισε τα σημάδια στο ακρωτηρισμένο πόδι που είχε χρησιμοποιηθεί κάτω από το μήνυμα «το κάπνισμα φράζει τις αρτηρίες σου».
Η Κομισιόν απάντησε ότι πρόκειται για σύμπτωση και ότι δεν είχε υποχρέωση να ζητήσει άδεια για τη χρήση της φωτογραφίες.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον νόμο του 2014 όλα τα πακέτα τσιγάρων που πωλούνται στην ΕΕ πρέπει να περιγράφουν τους κινδύνους από το κάπνισμα τόσο με κείμενο όσο και με φωτογραφία που θα πρέπει να καταλαμβάνει τουλάχιστον 65% της επιφάνειας του πακέτου.
«Ο πελάτης μου νιώθει προδομένος καθώς έχει πληγωθεί η αξιοπρέπειιά του με τη φωτογραφία. Πρέπει να παραδεχθούμε ότι δεν είνια πολύ ωραίο να βλέπεις την αναπηρία σου σε πακέτα τσιγάρων που πωλούνται παντού» δήλωσε ο δικηγόρος του 60χρονου.
Την περασμένη εβδομάδα ένας 50χρονος Ιταλός υπέβαλε αγωγή κατά πολυεθνικής εταιρείας από την οποία ζητά αποζημίωση 100 εκατ. ευρώ για τη φωτογραφία της νεκρής γυναίκας του σε πακέτο τσιγάρων.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Il Resto del Carlino ο θάνατος της γυναίκας, τον Νοέμβριο του 2017, δεν συνδέεται με το κάπνισμα. Το ίδιο, εντωμεταξύ, ισχύει και για τον 60χρονο Γάλλο ο οποίος ακρωτηριάστηκε μετά την επίθεση που δέχθηκε στην Αλβανία.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!