Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020


Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν καταδικάστηκε σε 23 χρόνια φυλάκισης από δικαστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς έχει κριθεί ένοχος για δύο κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης.
Ο πάλαι πότε πανίσχυρος παραγωγός του Χόλυγουντ καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκιση για την κατηγορία ότι υποχρέωσε σε στοματικό σεξ τη βοηθό παραγωγής Μίριαμ Χάλεϊ, το 2006.
Στην ποινή αυτή προστέθηκαν και άλλα 3 χρόνια φυλάκισης για τον βιασμό μίας ακόμη γυναίκας.
Οι δύο γυναίκες που τον κατηγόρησαν, όπως και τέσσερις ακόμη που κατέθεσαν ως μάρτυρες στη δίκη, εμφανίστηκαν την Τετάρτη στο δικαστήριο ως ομάδα και κάθισαν μπροστά, δίπλα στον Σάιρους Βανς, τον εισαγγελέα της Νέας Υόρκης που ήταν επικεφαλής της δίωξης εναντίον του Γουάινστιν. Μπαίνοντας στο δικαστήριο, οι γυναίκες έγιναν δεκτές με επευφημίες. Ο 67χρονος Γουάινστιν εισήλθε στο δικαστήριο σε αναπηρική καρέκλα.
Μίριαμ Χάλεϊ
Σε δήλωση που αναγνώστηκε στο δικαστήριο, η Χάλεϊ ανέφερε ότι ο Γουάινσταϊν «δεν μου αφαίρεσε μόνο την αξιοπρέπειά μου ως ανθρώπου και γυναίκας, μείωσε την αυτοπεποίθησή μου». Ανέφερε ακόμη ότι ένιωσε μόνη καθώς βίωνε το τραύμα και δεν είχε ιδέα ότι και άλλες γυναίκες εκεί έξω είχαν υποστεί παρόμοια κακοποίηση.
Στη δήλωσή της, το θύμα του βιασμού είπε ότι επιτέλους βρήκε τη φωνή της. «Είναι καιρός οι άνθρωποι που βιάζουν άλλους ανθρώπους να το πληρώσουν με τη ζωή τους και τη ζωή που πήραν», ανέφερε. Αμφότερες οι γυναίκες ζήτησαν να επιβληθεί το μέγιστο της ποινής.
Χάρβεϊ Γουάινστιν: «Είμαι εντελώς μπερδεμένος…» Ο ίδιος ο Γουάινστιν απευθύνθηκε στο δικαστήριο, εκφράζοντας τη μεταμέλειά του και δηλώνοντας μπερδεμένος.
Harvey Weinstein jailed for 23 years
«Είμαι εντελώς μπερδεμένος, οι άνδρες είναι πραγματικά μπερδεμένοι με όλο αυτό το ζήτημα. Πραγματικά αισθάνομαι τύψεις για αυτήν την κατάσταση μέσα στην καρδιά μου. Ίσως έχουμε διαφορετικές αλήθειες». Στο τέλος της διαδικασίας, τοποθετήθηκαν χειροπέδες στον παραγωγό.
Μετά την ετυμηγορία ενοχής του από το δικαστήριο της Νέας Υόρκης, ο Γουάινστιν είχε μεταφερθεί αρχικά στο νοσοκομείο, όπου του τοποθετήθηκε στεντ, ενώ στη συνέχεια είχε μεταφερθεί στις φυλακές στο Rikes Island.
REUTERS
Τώρα αναμένεται να μεταφερθεί σε φυλακή στα βόρεια της Νέας Υόρκης. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, έχει περιθώριο 30 ημερών για να ενημερώσει αν σκοπεύει να κάνει έφεση και 120 ημέρες για να την καταθέσει.
Όμως, το ζήτημα δεν κλείνει με αυτή τη δίκη στη Νέα Υόρκη. Για παράδειγμα, είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες και στο Λος Άντζελες, μεταξύ άλλων και για βιασμό, ενώ οι κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί επιφέρουν πιθανή ποινή φυλάκισης 28 ετών.

Ο κορονοϊός χτύπησε την Γιουβέντους, με τον Ιταλός αμυντικό της “βέκια σινιόρα”, Ντανιέλε Ρουγκάνι, να γίνεται ο πρώτος παίκτης της Serie A που είναι νοσεί από τον ιό.
Ο αμυντικός της Γιουβέντους Ντανιέλε Ρουγκάνι προσβλήθηκε από τον κορονοϊό. Ο ποδοσφαιριστής της πρωταθλήτριας Ιταλίας είναι ο πρώτος παίκτης που μολύνθηκε στη Serie A, μετά από τις περιπτώσεις στη Serie C, στην Πιανέζε και τη Ρέτζιο Αουντάτσε.
Η ανακοίνωση της Γιουβέντους αναφέρει: “Ο ποδοσφαιριστής Ντανιέλε Ρουγκάνι βρέθηκε θετικός στον Coronavirus-COVID-19 και είναι προς το παρόν ασυμπτωματικός. Ο ποδοσφαιρικός όμιλος της Γιουβέντους ενεργοποιεί σήμερα όλες τις διαδικασίες απομόνωσης που απαιτούνται από το νόμο, συμπεριλαμβανομένης της καταγραφής εκείνων που είχαν επαφές μαζί του.”

Η Ιταλία υιοθετεί ακόμη σκληρότερα μέτρα για τον κορωνοϊό. Σε νέο τηλεοπτικό του μήνυμα, αργά το βράδυ της Τετάρτης, ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε ανακοίνωσε τα εξής:
«Προχωρούμε βαθμιαία και τώρα κάνουμε νέο βήμα. Η Ιταλία μένει μια ενιαία ζώνη, αλλά θα κλείσουν όλα τα καταστήματα, με μόνη εξαίρεση στα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία. Θα μπορούν, όμως, να γίνονται παραδόσεις κατ’ οίκον. Ζητάμε την αύξηση της τηλε-εργασίας, ενώ οι βιομηχανίες πρέπει να εφαρμόσουν τα πρωτόκολλα ασφαλείας».
Ο Ιταλός πρωθυπουργός είπε ακόμα: «Θα συνεχίσουν να λειτουργούν οι δημόσιες μεταφορές και άλλες βασικές υπηρεσίες, όπως τα ταχυδρομεία. Ο κανόνας παραμένει ο ίδιος: περιορίζουμε τις μετακινήσεις μας όσο μπορούμε. Βέβαια, έχουμε επίγνωση ότι μόλις αρχίσαμε να αλλάζουμε τις συνήθειές μας και ότι για να δούμε αποτέλεσμα, θα χρειαστούν περίπου δυο εβδομάδες».
Ο Κόντε τόνισε επίσης ότι «Ακόμη και αν συνεχιστεί η αύξηση των κρουσμάτων, δεν σημαίνει ότι πρέπει να λάβουμε και άλλα μέτρα. Σύντομα, δε, θα ορίσω ειδικό επίτροπο για την διαχείριση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στον τομέα της υγείας. Αν όλοι μας σεβαστούμε τους κανόνες αυτούς, θα βγούμε πιο γρήγορα από την κατάσταση συναγερμού. Η συλλογικότητα είναι και η δύναμη της χώρας μας».
Ο αριθμός των νεκρών από τον νέο κορωνοϊό στην Ιταλία αυξήθηκε στους 827 την Τετάρτη, από 631 που ήταν την Τρίτη, σύμφωνα με τον νεότερο επίσημο απολογισμό.
Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται πλέον στις 12.462, από 10.149 την Τρίτη.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!