Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Πρόταση 600.000 ευρώ στον Ντάνο;
Από τη στιγμή που ο Γιώργος Αγγελόπουλος βγήκε από το Survivor, ως νικητής φυσικά, οι προτάσεις που δέχεται πέφτουν σαν… βροχή. Και είναι λογικό αυτό, καθώς πρόκειται για έναν από τους πλέον δημοφιλείς και αγαπητούς ανθρώπους στην Ελλάδα.
Οι φήμες τον θέλουν να έχει δεχτεί προτάσεις πολλών χιλιάδων ευρώ για διαφημίσεις, με τη μεγαλύτερη απ’ όλες να φτάνει τις 600.000. Ο ίδιος ξεκαθάρισε στη συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό Down Town και τη Φανή Πλατσατούρα πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο!
Ισχύει ότι σου πρότειναν από γαλακτοκομική εταιρεία να διαφημίσεις τα προϊόντα τους αντί 600.000 ευρώ;
Ούτε αυτό ισχύει. Δεν ξέρω γιατί τα λένε και τα γράφουν όλα αυτά. Στόχος για μένα δεν είναι μόνο τα λεφτά. Πρώτα κοιτάω αν μου ταιριάζει κάτι και αν μπορώ να είμαι ο εαυτός μου σε αυτό. Προσωπικά θέλω τα λεφτά που μου δίνουν να τα παίρνω γιατί τα αξίζω. Και για να σε προλάβω, ούτε πρόταση να είμαι ο επόμενος παρουσιαστής του Survivor είχα.

 
Τι θα συμβεί στο σώμα σου αν τρως δυο μπανάνες τη μέρα
Το υγιεινό φαγητό δεν είναι πάντα νόστιμο. Όμως, όσον αφορά τις μπανάνες, αυτό δεν ισχύει. Γι 'αυτό είναι διπλά ευχάριστο να μάθουμε ότι όχι μόνο προσφέρουν γευστική ικανοποίηση  αλλά και πολλά οφέλη για την υγεία σας.
1. Η αρτηριακή πίεση θα επανέλθει στο φυσιολογικό
Οι μπανάνες μειώνουν την υψηλή αρτηριακή πίεση χάρη στο γεγονός ότι περιέχουν περίπου 420 mg καλίου.
2. Το περιττό βάρος μειώνεται
Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, πράγμα που σας κάνει να μην θέλετε να τρώτε άλλο μετά τη κατανάλωση τους.
Περιέχουν επίσης ένα είδος αμύλου που μειώνει την όρεξή και σταματά να την άυξηση τους βάρους. Μειώνει το επίπεδο της ζάχαρης στο αίμα σας και αυξάνει την ευαισθησία του οργανισμού σας στην ινσουλίνη. Εάν τα κύτταρα του σώματός σας δεν είναι ευαίσθητα στην ινσουλίνη, δεν μπορούν να απορροφήσουν τη γλυκόζη και το πάγκρεας σας αρχίζει να το παράγει σε μεγαλύτερες ποσότητες. Το αν το σώμα συσσωρεύει λίπος εξαρτάται από την παρουσία ινσουλίνης.
3. Ο κίνδυνος αναιμίας μειώνεται
Η αναιμία προκαλεί ωχρότητα, κόπωση και δύσπνοια. Είναι το αποτέλεσμα της ελάττωσης των ερυθρών αιμοσφαιρίων και του χαμηλού ποσοστού αιμοσφαιρίνης στο αίμα.
Οι μπανάνες περιέχουν πολύ σίδηρο, που διεγείρει την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων. Οι μπανάνες περιέχουν επίσης βιταμίνη Β6, η οποία ρυθμίζει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, βοηθώντας τους ανθρώπους με αναιμία.
4. Η πέψη βελτιώνεται
Οι μπανάνες χωνεύονται εύκολα και δεν ερεθίζουν τον γαστρεντερικό σωλήνα. Το ανθεκτικό άμυλο που περιέχεται στις μπανάνες δεν χωνεύεται και καταλήγει στο παχύ έντερο, όπου χρησιμεύει ως αποτελεσματικό θρεπτικό μέσο για υγιή βακτήρια.
Οι μπανάνες μπορούν να καταναλωθούν όταν ένα άτομο έχει γαστρίτιδα και καούρα, και αποκαθιστούν τα μέταλλα που χάνονται όταν ένα άτομο πάσχει από διάρροια.
5. Λιγότερο άγχος
Οι μπανάνες βελτιώνουν τη διάθεσή σας. Περιέχουν τρυπτοφάνη, η οποία απαιτείται από το σώμα μας για να παράξει σεροτονίνη (η «ορμόνη της ευτυχίας»).
Κατά μέσο όρο, κάθε μπανάνα περιέχει περίπου 27 mg μαγνησίου. Αυτό το μέταλλο είναι υπεύθυνο για την καλή διάθεση και σωστό ύπνο.
6. Θα καλυφθείτε από βιταμίνες
Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε βιταμίνη Β6. Κατά μέσο όρο, μια μπανάνα περιέχει περίπου το 20% της καθημερινής σας ανάγκης για βιταμίνη Β6. Αυτό βοηθά το σώμα σας να παράγει ινσουλίνη, αιμοσφαιρίνη και αμινοξέα που απαιτούνται για τη δημιουργία υγιών κυττάρων.
Αν και συνήθως πιστεύουμε ότι τα πορτοκάλια και οι φράουλες περιέχουν τη μεγαλύτερη ποσότητα βιταμίνης C, οι μπανάνες περιέχουν στην πραγματικότητα το 15% της καθημερινής μας ανάγκης αυτής της σημαντικής ουσίας.
Η βιταμίνη C είναι ένα σημαντικό αντιοξειδωτικό που εξουδετερώνει τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες (ενεργά μόρια με ανεπαρκή ηλεκτρόνια που μπορούν να καταστρέψουν τα κύτταρα του σώματος). Βοηθά επίσης να διατηρεί τα αιμοφόρα αγγεία υγιή και παράγει κολλαγόνο.
7. Τα ενεργειακά σας επίπεδα θα αυξηθούν
Το κάλιο που περιέχεται στις μπανάνες προστατεύει τους μύες σας από κράμπες, ενώ οι υδατάνθρακες σας παρέχουν αρκετή ενέργεια για να υπομείνετε μια βαριά προπόνηση.

 
Τα αίτια του θανάτου της Ζωής Λάσκαρη
Σε παθολογικά αίτια οφείλεται, σύμφωνα με την πρώτη εικόνα των Αρχών, ο θάνατος της Ζωής Λάσκαρη μέσα στο σπίτι της στο Πόρτο Ράφτη.
Ο αξιωματικός υπηρεσίας του Αστυνομικού Τμήματος Μαρκοπούλου ενημερώθηκε στις 14.30 για το θάνατο της γνωστής ηθοποιού, η οποία εντοπίστηκε νεκρή στο υπνοδωμάτιο του σπιτιού της από την οικιακή βοηθό της και την κόρη της. Η Ζωή Λάσκαρη ζούσε μόνιμα τα τελευταία χρόνια στο τέρμα της οδού Απόλλωνος στο Πόρτο Ράφτη σε συγκρότημα κατοικιών με την ονομασία «Απολλώνιο».
Στο σπίτι βρίσκεται ιατροδικαστής, ενώ πιθανότατα θα γίνει νεκροψία-νεκροτομή για να εξακριβωθούν τα αίτια του θανάτου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι από την πρώτη εικόνα των Αρχών προκύπτει ότι ο θάνατος προκλήθηκε από παθολογικά αίτια.

 

Είναι αισθητή η απουσία του από την τηλεόραση, αλλά σύντομα επιστρέφει!

Ο Γιώργος Μητσικώστας ετοιμάζεται να... χάνει παιχνίδι, αυτή τη φορά στην κυριολεξία, μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ.

Βλέπετε, η παραγωγή του θρυλικού «Παιχνίδια χωρίς σύνορα» τον προορίζει για τη θέση του παρουσιαστή.

«Τα παιχνίδια χωρίς σύνορα τα έβλεπα και μου άρεσαν πολύ, όπως παρακολούθησα και το Survivor στον ΣΚΑΙ. Αυτές οι εκπομπές με τα αθλήματα σε παραλίες μου θυμίζουν το τραγούδι του Γιάννη Καλατζή «Στη Χονολουλού, στη Χονολουλού, εκεί θα πάει η τρέλα, δεν πάει αλλού». Φέτος τραγουδούσα «Στον Αγιο Δομίνικο, στον Αγιο Δομίνικο, με τη γενιά των ίντιγκο». Πιστεύω ότι με την οικονομική κρίση οι Έλληνες έχουν βρει τον τρόπο να μην σαλτάρουν: το παιχνίδι. Δεν βλέπετε τους ποδηλάτες που βγαίνουν τα βράδια κομβόι στους δρόμους της Αθήνας; Έχουμε ανάγκη από την πίεση να γίνουμε παιδιά. Η μόδα του παιχνιδιού λοιπόν επανέρχεται στην τηλεόραση. Οι Έλληνες φέτος παρακολουθούσαν αν θα ισορροπήσει καλύτερα ο Γιώργος Αγγελόπουλος ή αν θα βάλει στην μπάλα στα δίχτυα ο Γιάννης Σπαλιάρας. Το παιχνίδι δεν κάνει κακό στην ψυχή. Ξεκουράζει το μυαλό», δηλώνει ο ίδιος στην Espresso.

ΠΗΓΗ: gossip-tv.gr

Η πιο ακριβοπληρωμένη ηθοποιός στον κόσμο αναδείχθηκε η βραβευμένη με Όσκαρ, Αμερικανίδα ηθοποιός Έμα Στόουν, ξεπερνώντας την Τζένιφερ Λόρενς, σύμφωνα με την ετήσια κατάταξη του περιοδικού Forbes.

Η 28χρονη Έμα Στόουν, που βραβεύθηκε με το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου φέτος για το μιούζικαλ "La La Land", κέρδισε 26 εκατ. δολάρια προ φόρων για το 12μηνο έως τα τέλη Ιουνίου, σύμφωνα με την κατάταξη του περιοδικού.

Η 48χρονη Τζένιφερ Άνιστον, που έγινε ιδιαίτερα γνωστή από τη σειρά ‘Τα Φιλαράκια’, κατάφερε επίσης να ξεπεράσει την Τζένιφερ Λόρενς: αναδείχθηκε στη δεύτερη θέση της κατάταξης με 25,5 εκατ. δολάρια, χάρη στα πολυάριθμα διαφημιστικά συμβόλαια που έχει σε όλο τον κόσμο.

Τα 24 εκατ. δολάρια που κέρδισε για το δωδεκάμηνο έως τα τέλη Ιουνίου τοποθετούν την Τζένιφερ Λόρενς στην τρίτη θέση της κατάταξη.

Η 27χρονη ηθοποιός, που κέρδισε το 2012 το Όσκαρ για την ταινία «Οδηγός Αισιοδοξίας», βρέθηκε στην κορυφή της λίστας το 2016, για δεύτερη συνεχή φορά, με έσοδα 46 εκατ. δολαρίων.

Η πρώτη πεντάδα ολοκληρώνεται με την Μελίσα ΜακΚάρθι και την Μίλα Κούνις – με 18 και 15,5 εκατομμύρια δολάρια, αντίστοιχα.

Οι δέκα πιο ακριβοπληρωμένες ηθοποιοί στο Χόλιγουντ – στις οποίες περιλαμβάνονται η Έμα Γουάτσον, η Σαρλίζ Θερόν, η Κέιτ Μπλάνσετ, η Τζούλια Ρόμπερτς και η Έιμι Άνταμς – συνολικά έχουν κερδίσει 172,5 εκατ. δολάρια, με το ποσό να είναι μειωμένο κατά 16% από τα 205 εκατ. δολάρια της κατάταξης του 2016, σύμφωνα με το Forbes.

Η κατάταξη για τους άνδρες πρόκειται να δημοσιευθεί αργότερα μέσα στην εβδομάδα και αναμένεται να τονίσει για ακόμη μια φορά την τεράστια διαφορά μεταξύ των αποδοχών των ανδρών και των γυναικών στο Χόλιγουντ.

Πέρυσι, ο Ντουέιν «The Rock» Τζόνσον βρέθηκε στην κορυφή της λίστας του Forbes με έσοδα 64,5 εκατ. δολαρίων, υπερδιπλάσια από τα φετινά έσοδα της Έμα Στόουν.

Με τη βοήθεια του στρατού προτίθεται η Βουλγαρία να περιφρουρήσει τα τουρκοβουλγαρικά σύνορα από ενδεχόμενες νέες προσφυγικές ροές.

Σε συνέντευξη στην γερμανική εφημερίδα Die Welt o Βούλγαρος υπουργός Άμυνας Κραζιμίρ Καρακατσανόφ τονίζει: «Για την ενίσχυση της συνοριοφυλακής θα αποστείλουμε στα σύνορα στρατιωτικές δυνάμεις. Σχεδιάζουμε τη δημιουργία πέντε ζωνών στα τουρκοβουλγαρικά σύνορα, οι οποίες θα φυλάσσονται από ένα λόχο η κάθε μια. Στη αποστολή συνολικά 600 ανδρών θα συμμετέχουν και ειδικές δυνάμεις».

Ο Κραζιμίρ Καρακατσανόφ τόνισε επίσης ότι η Βουλγαρία θα εντείνει τη χρήση βίντεο παρακολούθησης και μη επανδρωμένων, προσθέτοντας ότι «η πλειονότητα όσων περνούν τη Μεσόγειο δεν χρήσουν προστασίας, δεν καταδιώκονται, θέλουν απλά να ζήσουν στην πλούσια Δύση.»

Και ο βούλγαρος υπουργός καταλήγει: «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε πλέον τη μαζική εισροή παράνομων μεταναστών στην Ευρώπη. Για το λόγο αυτό πιστεύουμε ότι στην Ιταλία και την Ελλάδα θα έπρεπε δυνάμεις του ΝΑΤΟ να υπερασπίζονται τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, εν ανάγκη ακόμα και με τη χρήση όπλων. Όταν οι εν δυνάμει μετανάστες διαπιστώσουν ότι οι δρόμοι προς την Ευρώπη έχουν πλέον κλείσει, τότε θα μείνουν στα σπίτια τους.»

«Η ΠΓΔΜ χωρίς ένα φίλο στα Βαλκάνια»

Στη συνέντευξη ο Κραζιμίρ Καρακατσανόφ αναφέρθηκε και στη συμφωνία φιλίας και συνεργασίας μεταξύ Σόφιας και Σκοπίων, η οποία υπογράφηκε την 1η Αυγούστου και πρέπει να επικυρωθεί και από την βουλή της ΠΓΔΜ: «Η συμφωνία, που προτείναμε εδώ και 18 χρόνια ανοίγει το δρόμο για την ένταξη της γειτονικής μας χώρας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. (…) Οι σημαντικότερες προϋποθέσεις για τη συμφωνία ήταν ότι τα Σκόπια δεν έχουν εδαφικές διεκδικήσεις έναντι της Βουλγαρίας και τερματίζουν τις προσπάθειες παραποίησης της ιστορίας της χώρας μου.»

Σχολιάζοντας την άρνηση του πρώην πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρουέφσκι να επικυρώσει τη συμφωνία ο Βούλγαρος υπουργός Άμυνας τόνισε: «Τα Σκόπια είναι ο μεγάλος χαμένος της κόντρας που ξεκίνησαν διάφορες κυβερνήσεις τους. Το αποτέλεσμα αυτή της πολιτικής ήταν η πολιτική κρίση, αλλά και το γεγονός ότι για την ΠΓΔΜ δεν έχει απομένει ούτε ένας φίλος στα Βαλκάνια.»

Μπορεί μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες από όλο τον κόσμο να επενδύουν στον τομέα των αυτόνομων οχημάτων, ωστόσο είναι πολλοί αυτοί που εκφράζουν προβληματισμούς σχετικά με το τι θα σημαίνει αυτό από άποψης θέσεων εργασίας- και η ινδική κυβέρνηση ανήκει σε αυτό το «στρατόπεδο».

Ο υπουργός Μεταφορών της χώρας, Νιτίν Γκαντκαρί, είπε ότι η ινδική κυβέρνηση «δεν θα επιτρέψει τεχνολογίες οι οποίες συνεπάγονται απώλεια θέσεων εργασίας», προσθέτοντας ότι η Ινδία χρειάζεται να προσλάβει ακόμα 22.000 επαγγελματίες οδηγούς, οπότε και θα δημιουργήσει 100 κέντρα εκπαίδευσης για να καλύψει αυτές τις ανάγκες.

Όπως σημειώνει το BBC,στην περίπτωση της Ινδίας οι τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης θα αντιμετώπιζαν ούτως ή άλλως δυσκολίες, λόγω της κατάστασης του οδικού δικτύου και της πολύ μεγάλης κίνησης.

Σύμφωνα με τους Hindustan Times, ο Γκαντκαρί είπε πως «δεν θα επιτρέψουμε αυτόνομα οχήματα στην Ινδία. Είμαι ξεκάθαρος σε αυτό. Σε μια χώρα που έχεις ανεργία, δεν μπορείς να έχεις μια τεχνολογία που καταλήγει να στερεί θέσεις εργασίας».

Παρόλα αυτά, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αλλαγής πολιτικής στο μέλλον: «Ίσως μετά από μερικά χρόνια να μην είμαστε σε θέση να την αγνοήσουμε, αλλά αυτή τη στιγμή δεν θα έπρεπε να το επιτρέψουμε» πρόσθεσε.

Μεταξύ των εταιρειών που επενδύουν στον χώρο της αυτόνομης οδήγησης είναι η Google, η BMW, η Tesla, η Audi και η Uber, και δοκιμές πραγματοποιούνται σε χώρες ανά τον κόσμο.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!