Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Μία οικογένεια που επέστρεφε από κηδεία μικρού παιδιού ήπιε τόσο, όσο χρειάστηκε για να προκαλέσει ανάλογο χαμό κατά τη διάρκεια της πτήσης

Μεθυσμένους ταξιδιώτες, σε έξαλλη κατάσταση, μετέφερε η εταιρεία Ryanair σε μία πτήση της από το Δουβλίνο στο Λονδίνο. Ήπιαν όσο περισσότερο μπορούσαν και μετέτρεψαν την πτήση σε… λούνα παρκ. Μάλιστα, η κατάσταση ξέφυγε τόσο, που τραυματίστηκε ένας επιβάτης.

Συγκεκριμένα, η οικογένεια McDonagh επιβιβάστηκε σε πτήση από το Δουβλίνο με προορισμό το Λονδίνο. Όμως, κατά τη διάρκεια της πτήσης, ήθελαν τη συντροφιά μιας… μπυρίτσας. Η μία μπύρα έφερε την άλλη, με αποτέλεσμα να καταναλώσουν ένα σωρό κουτιά μάρκας Guinness και να προκαλέσουν «χάος».

Ο 28χρονος Michael McDonagh, πατέρας δύο παιδιών, και η οικογένειά του είχαν κατά την επιβίβασή τους τις δικές τους μπύρες, όμως σύντομα τα κουτιά κατασχέθηκαν από τις αεροσυνοδούς. Ο ίδιος και δέκα συγγενείς του έκαναν… τρελό κέφι στο σαλόνι της αναχώρησης, προκαλώντας δεκάδες προβλήματα στο προσωπικό και τους άλλους επιβάτες.





































Ένα μέλος της οικογένειας επιτέθηκε σε έναν επιβάτη της πτήσης, ενώ ένας άλλος πήγαινε στην τουαλέτα, αλλά δεν έφτασε ποτέ… αφού τελικά ούρησε στο πάτωμα του αεροσκάφους μπροστά στα έκπληκτα μάτια των επιβατών!

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο Stansted και αστυνομικοί είχαν κληθεί με σκοπό να τους συλλάβουν. Ωστόσο, οι κατηγορούμενοι είχαν αλλάξει θέσεις και τα ρούχα τους με σκοπό να μπερδέψουν τους αστυνομικούς και να διαφύγουν της σύλληψής τους.

Η υπόθεση στα δικαστήρια

Ο εισαγγελέας που έχει αναλάβει την υπόθεση είπε στο δικαστήριο την Πέμπτη: «Το περιστατικό συνέβη στις 13 Μαρτίου του τρέχοντος έτους. Ο κατηγορούμενος και άλλα μέλη της οικογένειάς του βρίσκονταν σε μια πτήση της Ryanair στο Λονδίνο (Stansted). Παρατηρήθηκαν ορισμένα προβλήματα που οφείλονταν σε θορυβώδη συμπεριφορά. Τα μέλη της οικογένειας αρνήθηκαν να μείνουν καθιστά κατά τη διάρκεια της πτήσης, ενώ τραγουδούσαν, πίνοντας κουτιά Guinness και προκαλώντας τον εκνευρισμό των υπόλοιπων επιβατών. Σε κάποια φάση, η οικογένεια προκάλεσε τέτοια αναστάτωση που ο πιλότος διέταξε το υπόλοιπο των επιβατών να δέσουν τις ζώνες ασφαλείας τους. Ο Michael McDonagh, είχε σταθεί στη μέση του αεροσκάφους και όρμησε με σκοπό να χτυπήσει μια γυναίκα επιβάτη».

Στην υπεράσπισή της η οικογένεια υποστήριξε: «Την ημέρα του συμβάντος η οικογένεια είχε ταξιδέψει στο Δουβλίνο για να παραστεί στην κηδεία ενός πολύ μικρού παιδιού, ενός συγγενικού μέλους της οικογένειας. Προκάλεσαν φασαρία, αλλά όχι χαμό. Παρόλο που ήπιαν, θυμούνται πολύ καλά τι συνέβη και αποδέχονται μετανιωμένοι ότι χάρη σε ενέργειές τους τραυμάτισαν μία επιβάτη».

Ο 28χρονος Michael McDonagh, που επιτέθηκε στην επιβάτη, καταδικάστηκε σε 12 μήνες επιτήρησης, έξι μήνες αποτοξίνωσης από το αλκοόλ, ενώ θα καταβάλει αποζημίωση 100 λιρών και 60 λίρες στο θύμα. Στον ξάδερφό του, 44χρονο Patrick McDonagh, επιβλήθηκε πρόστιμο 178 λιρών για ούρηση στην καμπίνα του αεροσκάφους.

http://peiraxtiri.gr
Μπήκαν σε ισόγειο διαμέρισμα ηλικιωμένης στο Μπάουρνμαουθ της Βρετανίας και τη βρήκαν... νεκρή!

Οι δικαστικοί επιμελητές, πήγαν για να πραγματοποιήσουν κατάσχεση, αφού η γυναίκα είχε αρκετά χρέη, όμως ανακάλυψαν το πτώμα της 70χρονης, η οποία υπολογίζεται ότι κείτονταν νεκρή στο σπίτι της επτά ολόκληρα χρόνια, χωρίς να την αναζητήσει κανείς.

Οι γείτονες της Αν Λάιτριμ πίστευαν ότι η 70χρονη είχε μετακομίσει εδώ και πολλά χρόνια, και μάλιστα αστειεύονταν όταν έβλεπαν το εγκαταλελειμμένο διαμέρισμά της.

«Υπήρχαν παντού ιστοί από αράχνες στα παράθυρά της και αστειευόμασταν ότι μπορεί να υπάρχει μέσα στο διαμέρισμα ένα πτώμα, αλλά δεν πήγαινε το μυαλό μας», είπε ο Τζον Στάνλεϊ, ο οποίος μένει στην πολυκατοικία τα τελευταία οχτώ χρόνια.

Μάλιστα αρκετοί δήλωσαν συγκλονισμένοι από τον τραγικό θάνατο της ηλικιωμένης γυναίκας και κυρίως από το γεγονός ότι κανείς δεν την αναζήτησε τόσα χρόνια.

Η αστυνομία πάντως δεν πιστεύει ότι ο θάνατός της οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια και θα περιμένει το πόρισμα του ιατροδικαστή που θα εντοπίσει και τα αίτια του θανάτου της.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Ένας βλάχος πάει στην Αθήνα και του είχανε πει ότι αν θέλει να γαμήσει να πάει στην οδό Φυλής και όπου δει κόκκινο φωτάκι να μπει μέσα.
Πάει ο βλάχος στην οδό Φυλής και βλέπει ένα σπίτι με κόκκινο φως αλλά για κακή του τύχη το σπίτι ήταν κανονικό και πάνω ξενυχτούσαν μια γιαγιά που είχε πεθάνει! Ανεβαίνει λοιπόν και κάθεται. Μετά απο λίγη ώρα έρχεται μια μαυροφορούσα και τον ρωτάει :
- Θα την ξενυχτήσετε;
- Μπα, έναν πούτσο ήρθα να ρίξω και θα φύγω...!!!







Η 19χρονη Lucy Gardner φαίνεται μια συνηθισμένη, απλή κοπέλα. Και για αυτό δεν κινούσε τις υποψίες των θυμάτων της...

Η νεαρή από το Birmingham της Βρετανίας «έκλεινε» μέσω τηλεφώνου ραντεβού με ταξί, χρησιμοποιώντας ψεύτικο όνομα, και όταν οι ανυποψίαστοι οδηγοί έφταναν στο σημείο τους επιτίθονταν κουκουλοφόροι άνδρες με όπλα.








http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Σύμφωνα με πληροφορίες που μας έρχονται από την Κορέα Samsung και LG ετοιμάζουν τα sequels των Samsung Galaxy Round και LG G Flex.

Πιο συγκεκριμένα, ακούγεται ότι τον Σεπτέμβριο θα δούμε τις δύο νέες προτάσεις των εταιρειών. Ενώ η Samsung αναμένεται να κυκλοφορήσει συσκευή με οθόνη που επεκτείνεται και στις 3 πλευρές άρα είναι κυρτή, η LG αναμένεται να χρησιμοποιήσει κανονικά εύκαμπτη οθόνη.

Επιπλέον, η πρόταση της LG δεν αρκείται μόνο στην εύκαμπτη οθόνη αλλά θα είναι QHD στα 510 ppi και με διαγώνιο 5.7 ιντσών.

Ωστόσο κρατάμε μικρό καλάθι για τα τόσα πολλά pixels καθώς θα είναι δύσκολο να χωρέσουν σε εύκαμπτη OLED οθόνη, δεδομένου ότι η περσινή τεχνολογία ήταν ικανή για 720p ανάλυση.

Δεν διευκρινίζεται αν οι συσκευές θα λανσαριστούν ως η συνέχεια των Galaxy Round και G Flex, όμως ακούγεται επίσης ότι η Samsung θα κυκλοφορήσει δυο εκδόσεις του Samsung Galaxy Note 4 η μια εκ των οποίων θα έχει κυρτή οθόνη.

Όπως και να έχει περιμένουμε να δούμε μέχρι την IFA 2014 τον Σεπτέμβριο για να δούμε τι έχουν να μας δείξουν.

http://peiraxtiri.gr

Σοκ και ανατριχίλα...
Οι λέξεις αυτές είναι λίγες για να εκφράσουν το μέγεθος της διαστροφής την οποία θα διαβάσετε παρακάτω.

Ο Τζίμι Σάβιλ πέθανε το 2009 σε ηλικία 84 ετών, όμως καθόλη την διάρκεια της ζωής του πρόλαβε να κακοποιήσει  δεκάδες ανήλικα παιδιά, ενώ μέσω της πρόσβασης που είχε σε νεκροτομεία ασελγούσε και σε... νεκρούς!

Και όχι μόνο αυτό. Όταν τελείωνε με τις ανατριχιαστικές του πράξεις, τους έβγαζε τα μάτια και τα έκανε... δαχτυλίδια...

Κακοποίησε τουλάχιστον 103 νεκρούς, ενώ σε ένα μόνο νοσοκομείο είχε καταφέρει να κακοποιήσει τουλάχιστον 60 θύματα ηλικίας 5-78 ετών.

Απίστευτες αποκαλύψεις για τον Σάβιλ που προκαλούν ανατριχίλα και αηδία. Η ζωή του ξεπερνά ακόμα και το πιο διεστραμένο σενάριο του Χόλυγουντ.

Γιατί όμως δρούσε όλα αυτά τα χρόνια ανενόχλητος; Οι νοσοκόμες λένε πως τον κατήγγειλαν σε ανωτέρους τους αλλά δεν τις πίστευε... κανείς!

Δείτε τη παρακάτω φωτογραφία:





http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr
Ένα συναρπαστικό ταξίδι στο... σκοτάδι υπόσχεται ένα νέο μουσείο που ανοίγει στο Brooklyn της Νέας Υόρκης, με θεματική του το θάνατο και ότι αφορά σε αυτόν.

Στα εγκαίνια του μουσείου, που ανοίγει αύριο σε πρώην νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, η κορδέλα θα έχει ένα "πνεύμα" σε φωτογραφία, ενώ θα σερβιριστούν εδέσματα που συνδέονται με το πένθος.

Όπως λέει η καλλιτεχνική διευθύντρια του τριόροφου μουσείου Joanna Ebenstein στην εφημερίδα "The New York Times" η αποστολή του μουσείου δεν έχει χιουμοριστικό χαρακτήρα.

Στο νέο χώρο θα εκτίθενται πάνω από 2.000 βιβλία από ιδιωτική συλλογή που αφορούν σε τελετουργίες του θανάτου και στο ανθρώπινο σώμα.

http://www.thestival.gr 
Παρέμβαση του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης προκαλούν οι προσλήψεις 560 συμβασιούχων έργου του δήμου Θεσσαλονίκης, που η σύμβασή τους, είχε λήξει το 2010.
Έγγραφα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, που βγήκαν στη δημοσιότητα αποκάλυψαν ότι για τους εν λόγω 560 συμβασιούχοι που εργάζονταν στον τομέα καθαριότητας του δήμου και σε άλλες διοικητικές υπηρεσίες, οι συμβάσεις τους μετρατράπηκαν παρανόμως σε συμβάσεις αορίστου χρόνου.
Η υπόθεση προκάλεσε την παρέμβαση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, ο οποίος ζητά τον πειθαρχικό έλεγχο των εμπλεκομένων αιρετών, καθώς και τον καταλογισμό της δαπάνης που προκλήθηκε για το δημόσιο, στα υπαίτια πρόσωπα.
Στο πατρελθόν, οι συμβασιούχοι είχαν προσφύγει στα δικαστήρια υποστηρίζοντας πως καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Το δικαστήριο έβγαλε πρωτόδικη απόφαση υπέρ τους. Οι συμβάσεις τους μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου. Στη συνέχεια η οικονομική επιτροπή του δήμου Θεσσαλονίκης, αποφάσισε να μην ασκηθεί ένδικο μέσο κατά των αποφάσεων αυτών και οι αποφάσεις γίνανε τελεσίδικες. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ακύρωσε την απόπφαση της οικονομικής επιτροπής του δήμου και, επομένως, μένει μετέωρο το θέμα των συμβασιούχων.
Σύμφωνα με το δήμο Θεσσαλονίκης, η απόφαση να παραιτηθεί από τα ένδικα μέσα είναι απαραίτητη προκειμένου να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία υπηρεσιών του δήμου.
aftodioikisi.gr
Μια ακόμα διάκριση έρχεται για την Ελληνική ομάδα στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, αφού εκτός από την πρόκριση τους «16» της διοργάνωσης, υπάρχουν και οι ατομικές διακρίσεις.
Έτσι λοιπόν η αγγλική εφημερίδα «Guardian» συμπεριέλαβε τον Κώστα Μανωλά μέσα στους 10 παίκτες αποκάλυψη του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Συγκεκριμένα για τον 23χρονο σέντερ μπακ αναφέρει πως αποτελεί έναν εκ των πιο περιζήτητων παικτών στην Ευρώπη που δεν αγωνίζεται στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα (σ.σ Αγγλικό, Ισπανικό, Γερμανικό, Ιταλικό και Γαλλικό).

Ενώ αναφέρει πως ήδη πριν το Μουντιάλ πολλές ομάδες είχαν ενδιαφερθεί για την απόκτηση του και σίγουρα με τις εμφανίσεις που κάνει στο Παγκόσμιο Κύπελλο, εκτός από αυτή της πρεμιέρας απέναντι στην Κολομβία, το ενδιαφέρον θα αυξηθεί.

Τέλος αναφέρει πως θα μπορούσε να αποτελέσει βασικό κεντρικό αμυντικό ακόμα και σε ομάδα της Premier League.

Τη δεκάδα συμπληρώνουν οι: Χουάν Κάρλος Παρέδες (Εκουαδόρ), Ένερ Βαλέντσια (Εκουαδόρ), Ντιβόκ Όριτζι (Βέλγιο), Μουχάμεντ Μπέσιτς (Βοσνία), Χοσέ Χουάν Βάσκες (Μεξικό), Τσαρλς Αράνγκις (Χιλή), Τζιανκάρλο Γκονζάλες (Κόστα Ρίκα), Άχμεντ Μούσα (Νιγηρία), Χοσέ Μαρία Χιμένες (Ουρουγουάη).

Αξίζει να σημειωθεί πως παρά το γεγονός ότι η εφημερίδα είναι βρετανική δεν υπάρχει κανένας παίκτης από την εθνική Αγγλίας καθώς αναγνωρίζουν την κάκιστη παρουσία των «τριών λιονταριών» στο Μουντιάλ αυτό.





http://www.seleo.gr
Έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε περισσότερους από 13.000 υγιείς νέους στην Ισπανία, ώστε να αξιολογηθεί ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου, αποκάλυψε ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος προέρχεται από την τηλεόραση.
Συγκεκριμένα, οι βασικοί παράγοντες κινδύνου που αξιολογήθηκαν αφορούσαν στην καθιστική ζωή – συγκεκριμένα στις ώρες που αφιερώνουμε καθημερινά παρακολουθώντας τηλεόραση, στις ώρες που περνάμε μπροστά στον υπολογιστή και στις ώρες οδήγησης.
Από τις τρεις αυτές δραστηριότητες, δεν εντοπίστηκε κάποια άμεση συσχέτιση μεταξύ πρόωρου θανάτου και υπολογιστή ή οδήγησης.
Δεν ίσχυε όμως το ίδιο και για την τηλεόραση.
Εάν βλέπουμε τηλεόραση πολλές ώρες κάθε μέρα, αναφέρει η μελέτη στην επιθεώρηση JAMA, σημαίνει ότι καθόμαστε πολλές ώρες κάθε μέρα.
Μεταφράζοντας τα δεδομένα ποσοτικά, οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Ναβάρρα, στην Ισπανία, διαπίστωσαν ότι τρεις ή περισσότερες ώρες καθημερινής παρακολούθησης διπλασιάζουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου.
Η διαπίστωση αυτή φάνηκε να είναι εξαιρετικά ακριβής ακόμη κι όταν οι ερευνητές έλαβαν υπ” όψιν τους άλλους σημαντικούς παράγοντες κινδύνου για τον πρόωρο θάνατο.
Η καθιστική ζωή συνδέεται με πολυάριθμες παθήσεις, όπως η καρδιοπάθεια, η οσφυαλγία, ακόμη και ο καρκίνος. Ο Αμερικανικός Σύλλογος για την Καρδιά (ΑΗΑ) προτείνει τουλάχιστον 150 λεπτά ήπιας άσκησης ή 75 λεπτά έντονης άσκησης την εβδομάδα προκειμένου να προστατεύσουμε την υγεία μας.
aftodioikisi.gr
Αν ντρέπεστε ακόμη και να δοκιμάσετε παπούτσια, πριν τα αγοράσετε, επειδή τα πόδια σας μυρίζουν υπερβολικά, τότε υπάρχει πρόβλημα.

Δείτε τι μπορεί να σημαίνει η δυσοσμία των ποδιών και τι μπορείτε να κάνετε για να το αντιμετωπίσετε.

Τι φταίει
Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων για την άσχημη μυρωδιά φταίει η κακή υγιεινή, αυτό όμως δεν αποτελεί κανόνα.

Ιδρώτας
Κάθε πέλμα διαθέτει περισσότερους από 250.000 ιδρωτοποιούς αδένες, αριθμός μεγαλύτερος συγκριτικά με κάθε άλλο σημείο του σώματος εκτός από την παλάμη.
Ωστόσο, σε αντίθεση με τις παλάμες, οι πατούσες είναι την περισσότερη ώρα «κλεισμένες» στο ασφυκτικό περιβάλλον του παπουτσιού, με αποτέλεσμα τα βακτήρια να βρίσκουν πρόσφορο έδαφος να αναπτυχθούν, προκαλώντας δυσοσμία.

Μύκητες
Αν η δυσοσμία συνοδεύεται και από κοκκινίλες ή σκασίματα, τότε ίσως αποτελεί ένδειξη μυκητίασης ή κάποιας άλλης λοίμωξης, οπότε καλό θα είναι να συμβουλευθείτε κάποιον δερματολόγο. Μάλιστα, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι συχνές μυκητιάσεις στα πόδια μπορεί να αποτελούν πρώιμο σύμπτωμα διαβήτη.

Τι πρέπει να κάνετε

Σωστή υγιεινή
Φροντίστε να φοράτε αθλητικές απορροφητικές κάλτσες και να τις αλλάζετε συχνά.

Βγάλτε τα παπούτσια στον ήλιο
Συνήθως όταν βγάζουμε τα παπούτσια μας, τα τοποθετούμε σε ντουλάπι ή σε σκιερό μέρος. Το ιδανικότερο είναι να τα αερίζετε στον ήλιο και να τα αποθηκεύεται σε δωμάτιο χωρίς υγρασία, που ευνοεί την ανάπτυξη βακτηρίων και μυκήτων, που ευθύνονται για τη δυσοσμία.

Μη φοράτε συνέχεια τα ίδια παπούτσια
Αν είναι δυνατόν, προμηθευτείτε δύο ζευγάρια, προκειμένου να τα φοράτε εναλλάξ. Έτσι θα εξασφαλίσετε ότι δεν υπάρχει σε αυτά ίχνος υγρασίας, που είναι ιδανικό περιβάλλον για μύκητες και βακτήρια.

Σκουπίζετε τις πατούσες σας μετά το πλύσιμο
Έτσι θα απομακρύνετε την υγρασία, ωστόσο μην παραλείπετε τις περιοχές ανάμεσα στα δάχτυλα.

Προμηθευτείτε ένα αποσμητικό με αντιβακτηριακή δράση
Αν τίποτα από τα παραπάνω δεν λειτουργήσει, τότε ένα αντιβακτηριδιακό σπρέι θα σας βοηθήσει σημαντικά.

http://www.onmed.gr 

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!