Παρασκευή 10 Απριλίου 2020


Νέα παράταση στην αναστολή λειτουργίας των σχολείων αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας.
Τα σχολεία θα μείνουν κλειστά και μετά το Πάσχα, έως τις 10 Μαΐου. Η Παράταση στην αναστολή λειτουργίας των σχολείων αφορά όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.
Με ΚΥΑ που αναμένεται να δημοσιευθεί σήμερα, αποφασίζεται η παράταση της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών, όπως αυτή ρυθμιζόταν στην προηγούμενη ΚΥΑ, έως και τις 10 Μαΐου 2020, για προληπτικούς λόγους, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19.
Εξάλλου μετά τις διακοπές του Πάσχα θα αποφασιστεί εάν τελικά θα ανοίξουν ξανά φέτος τα σχολεία της χώρας ή όχι, όποτε θα πάμε κατευθείαν στις πανελλαδικές εξετάσεις.
Υπενθυμίζουμε ότι με την προηγούμενη Κοινή Υπουργική Απόφαση που είχε δημοσιευτεί σε ΦΕΚ  είχε επιβληθεί «το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, νηπιαγωγείων, σχολικών μονάδων, ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, κέντρων ξένων γλωσσών, φροντιστηρίων και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών, φορέων και ιδρυμάτων, δημοσίων και ιδιωτικών, κάθε τύπου και βαθμού της χώρας, προσωρινής απαγόρευσης των εκπαιδευτικών εκδρομών εντός και εκτός της χώρας και προσωρινής απαγόρευσης μετακινήσεων και επισκέψεων μαθητών, φοιτητών, σπουδαστών και εκπαιδευτικών, καθώς και προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας ελληνόγλωσσων σχολικών μονάδων και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών του εξωτερικού για το χρονικό διάστημα από 21.3.2020 έως και 10.4.2020».
Πλέον με τη νέα απόφαση το μέτρο θα επεκταθεί μέχρι τις 10 Μαϊού. Η συγκεκριμένη απόφαση αναμένεται να προκαλέσει μπαράζ και νέων υπουργικών αποφάσεων για παράταση των Ειδικών Αδειών για γονείς που έχουν παιδιά στο σχολείο αλλά και πιθανά και για τη συνέχιση του κλεισίματος τωνν καταστημάτων επίσης μέχρι τις 10 Μαϊου.

Ένας…θαυματουργός πάπυρος με αρχαίο ξόρκι που μπορούσε να χρησιμοποιήσει κάθε γυναίκα για να ρίξει  όποιον άνδρα ήθελε στο κρεβάτι της ανακαλύφθηκε στην Αίγυπτο.
Στον πάπυρο περιγράφεται πώς μετά το ξόρκι ένας άνδρας με το όνομα Κεφάλας «ήταν υπό πίεση συνέχεια μέχρι να κάνει σεξ με την γυναίκα με όνομα Ταρομεγούεϊ».
Οι μελετητές ανακάλυψαν και ένα σκίτσο με τον «πρωταγωνιστή» της ιστορίας να έχει τα γεννητικά του όργανα διογκωμένα
papyrous-egypt-ex
papyrous-egypt-sex3
papyrous-egypt-sex2
 «Αυτό που βρήκαμε είναι μια πρόσκληση σε ένα νεκρό πνεύμα να εγερθεί ως φάντασμα και να βασανίσει έναν άνδρα» δήλωσε ο αιγυπτιολόγος Ρόμπερτ Ρίντερ. «Αν και αναφέρεται ως ξόρκι αγάπης στην πραγματικότητα είναι ένα ξόρκι για να επιβάλει το σεξ» πρόσθεσε.
«Ο πρωταγωνιστής δεν μπορεί να φάει, δεν μπορεί να πιεί, δεν μπορεί να κάνει τίποτα εκτός από το να ακολουθεί τη γυναίκα μέχρι τα ανδρικά του όργανα να ενωθούν με τα δικά της γυναικεία» είπε ο Βρετανός ειδικός.
 Η εκτίμηση είναι ότι ο πάπυρος χρονολογείται κάπου ανάμεσα στον 1ο και τον 2ο αιώνα μ.Χ. από την περιοχή του Φαγιούμ.

Πασχαλινό ωράριο αρχίζει να ισχύει για τα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ και μίνι μάρκετ) από την ερχόμενη Κυριακή. Συγκεκριμένα, την ερχόμενη Κυριακή τα καταστήματα θα λειτουργήσουν από τις 10 π.μ. έως τις 20.00 το απόγευμα.
Από τη Μεγάλη Δευτέρα έως και τη Μεγάλη Παρασκευή τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοικτά από τις 07:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ, ενώ το Μεγάλο Σάββατο το ωράριο λειτουργίας τους θα είναι από τις 07:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ.

Όλοι ξέρουμε ότι τα σουπερ μάρκετ είναι αναγκαία, αυτή την περίοδο και απαιτούνται μέτρα προστασίας. Γάντια, μάσκες, αντισηπτικά, είσοδος με κάρτα ανά τετραγωνικά…
Το ίδιο ισχύει και στο εξωτερικό. Όμως εκεί οι πελάτες – καταναλωτές έχουν περάσει σε άλλο επίπεδο, όχι μόνο προστασίας, αλλά και στυλ! Ιδίως αν έχεις και κάτι να δείξεις…, μιας και έχεις τόσο καιρό να βγεις.
Για να τραβήξεις έστω τα βλέμματα… Ποτέ δεν ξέρεις!
Ιδού η απόδειξη:


Περισσότερα όπλα απ’ όσα έχουν αγοράσει τα τελευταία 20 χρόνια, σύμφωνα με τα στοιχεία του FBI, αγόρασαν οι Αμερικανοί τον Μάρτιο. Για ποιον λόγο όμως σημειώθηκε αυτή η αλματώδης αύξηση των πωλήσεων όπλων εν μέσω της πανδημίας του Covid-19;
Καθώς ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται δραματικά στις ΗΠΑ – σχεδόν 2.000 μόνο το τελευταίο 2ωρο – και σχεδόν όλη η χώρα βρίσκεται σε ένα είδος lockdown, οι πολίτες φαίνεται πως αντιδρούν στην κρίση αγοράζοντας ομαδόν όπλα. Ο φόβος μίας κοινωνικής ανατραχής είναι ένας λόγος, αλλά όχι ο μοναδικός ούτε ο πιο σημαντικός, επισημαίνουν οι ειδικοί.
Το FBI πραγματοποίησε 3,7 εκατομμύρια ελέγχους τον Μάρτιο, τους περισσότερους από όταν ξεκίνησε το τρέχον σύστημα ελέγχου το 1998. Μόνο στις 21 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν 210.000 έλεγχοι, οι περισσότεροι σε μία ημέρα, ενώ σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της χώρας, καθόλη τη διάρκεια του περασμένου μήνα αγοράστηκαν περισσότερα από 2 εκατομμύρια όπλα. Οι περισσότερες πωλήσεις πραγματοποιήθηκαν στο Ιλινόις και επίσης στο Τέξας, το Κεντάκι, τη Φλόριντα και την Καλιφόρνια.
Σύμφωνα με τον Τίμοθι Λίτον, καθηγητή Νομικής του Πανεπιστημίου της Τζόρτζια και ειδικό στην αμερικανική βιομηχανία όπλων, οι περισσότερες νέες πωλήσεις όπλων υποκινούνται από δύο παράγοντες που έχουν προκληθεί από την κρίση του νέου κορωνοϊού.
Η πρώτη ανησυχία είναι ότι οι υπηρεσίες, όπως η πυροσβεστική, η αστυνομία και οι υπηρεσίες υγείας, θα μπορούσαν «να καταρρεύσουν», με ό,τι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό στο δίπτυχο νόμος και τάξη. Σε μια τέτοια περίπτωση, ένα όπλο μπορεί να θεωρηθεί εργαλείο επιβίωσης, εξηγεί ο Λίτον.
Ο δεύτερος λόγος ανησυχίας αφορά την παραβίαση των αμερικανικών ελευθεριών, όπως η οπλοκατοχή, η οποία κατοχυρώνεται από το αμερικανικό σύνταγμα.
«Ορισμένοι ανησυχούν ότι η κυβέρνηση καταρρέει και δεν θα τους προστατεύσει και άλλοι ανησυχούν ότι η κυβέρνηση είναι υπερβολικά ισχυρή και θα περιορίσει τις ελευθερίες τους», εξηγεί ο Λίτον.

Μπορεί η εξάπλωση του κορωνοϊού να έχει περιορίσει δραματικά τα ταξίδια και να έχει αυξήσει τις ώρες που περνούν οι περισσότεροι μέσα στο σπίτι, ωστόσο το διαδίκτυο προσφέρει τη δυνατότητα εικονικών περιηγήσεων και παρακολούθησης φαινομένων, ακόμη και σε πραγματικό χρόνο.
Ένα από τα πιο εντυπωσιακά ουράνια φαινόμενα είναι το Σέλας. Συμβαίνει στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας, όταν εισέρχονται σε αυτήν ηλεκτρικά φορτισμένα σωματίδια από τον ήλιο.
Παρατηρείται ιδίως στις πολικές περιοχές, τόσο στο βόρειο, όσο και στο νότιο ημισφαίριο. Ωστόσο, εμφανίζεται κατά καιρούς και σε χαμηλότερα γεωγραφικά πλάτη, όταν είναι πολύ έντονη η ηλιακή δραστηριότητα.
REUTERS/ALEXANDER KUZNETSOV
Το Βόρειο Σέλας «χορεύει» πάνω από τη Φινλανδία
Το νορβηγικό πρότζεκτ Light over Lapland μεταφέρει όσους το επιθυμούν σε ένα ολιγόλεπτο ταξίδι μέσα από μια σειρά βίντεο 360 μοιρών. Το εικονικό ταξίδι στο Βόρειο Σέλας ξεκινά σύμφωνα με τον Guardian από τη βόρεια Σουηδία.
Παράλληλα, υπάρχουν διαθέσιμες εικόνες 360 μοιρών με θέα από άλλες περιοχές του κόσμου, όπως από την Ισλανδία, τη Νορβηγία και τη Θάλασσα του Μπάρεντς.
Για τους πιο υπομονετικούς, οι οποίοι θέλουν να δουν ζωντανά το φαινόμενο όποτε και αν αυτό συμβεί, υπάρχει μια κάμερα μόνιμα εγκατεστημένη στην επαρχία Μανιτόμπα του Καναδά.

REUTERS/PAT KANE
Το βόρειο Σέλας πάνω από τη Μεγάλη Λίμνη των Άρκτων (ή Μεγάλη Λίμνη της Αρκούδας), στο Ντελάιν του Καναδά.
Με πληροφορίες από Guardian

Οι Radiohead προσφέρουν κάποιες από τις καλύτερες ψυχαγωγικές δραστηριότητες για την περίοδο της απομόνωσης λόγω κορωνοϊού διαθέτοντας για προβολή live συναυλίες τους από τη Radiohead Public Library στο YouTube.

Ανακοινώνοντας τα συναρπαστικά νέα με ανάρτηση στο Instagram, το αγγλικό πενταμελές συγκρότημα αποκάλυψε ότι θα είναι διαθέσιμη μία συναυλία τους κάθε εβδομάδα μέχρι να αρθούν τα μέτρα για την πανδημία του κορωνοϊού ή μέχρι να εξαντληθεί το υλικό.
RADIOHEAD
Radiohead - Live From A Tent In Dublin (October 2000) #StayHome #WithMe
Στη συναυλία ερμήνευσαν κομμάτια από το άλμπουμ όπως τα: «The National Hymn», «Optimistic» και «Motion Picture Soundtrack».


Το συγκρότημα έχει ήδη μια πολύ πλούσια δημόσια βιβλιοθήκη διαθέσιμη στο διαδίκτυο. Διαθέτει φωτογραφίες από τα παρασκήνια, ζωντανές εμφανίσεις, ηχογραφήσεις. Καλλιτέχνες σε όλο τον κόσμο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού δεν μπορούν να παρουσιάσουν τη νέα τους μουσική στους θαυμαστές τους και καταφεύγουν σε ψηφιακές πλατφόρμες για να διατηρήσουν την επαφή με το κοινό.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!