Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019


Σε διαγραφή χιλιάδων λογαριασμών προχωρά – σύμφωνα με δημοσίευμα του Independent – το youtube έπειτα από την αναθεώρηση της πολιτικής της κοινότητάς του.
Βάσει των όσων αναφέρονται στο ρεπορτάζ, το youtube πρόκειται να απαγορεύσει τη δημοσίευση των βίντεο που προωθούν την «ανωτερότητα της λευκής φυλής», θεωρίες συνωμοσίας και άλλα επικίνδυνα μηνύματα.
Η ξαφνική αλλαγή των κανόνων του YouTube έρχεται την ίδια μέρα που, σύμφωνα με τον Independent, η πλατφόρμα δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να «κατεβάσει» βίντεο στο οποίο «αστέρας» του YouTube επιτίθεται σε άλλον χρήστη για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις.

Διάσημη τραγουδίστρια, δημιουργός εταιρείας ειδών μακιγιάζ και εσωρούχων και η πρώτη μαύρη που βρίσκεται στα ηνία ενός οίκου ειδών πολυτελείας, η Ριάνα αναδείχθηκε στην πλουσιότερη τραγουδίστρια στον κόσμο με την περιουσία της να εκτιμάται στα 600 εκατομμύρια δολάρια, όπως έγραψε το περιοδικό Forbes.
Σε ηλικία 31 ετών, η Ρόμπιν Ριάνα Φέντι συγκέντρωσε περισσότερα χρήματα από τις μεγαλύτερές της σε ηλικία Μαντόνα (570 εκατομμύρια), Σελίν Ντιόν (450 εκατομμύρια) και την Μπιγιονσέ (400 εκατομμύρια).
Το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας της Ριάνα προέρχεται από τις περιοδείες της και τις πωλήσεις δίσκων της. Είναι επίσης συνιδιοκτήτρια της εταιρείας εσωρούχων Savage X Fenty.
Μετά την εντυπωσιακή είσοδό της στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα το 2003, η τραγουδίστρια, με καταγωγή από τα Μπαρμπέιντος, μετέτρεψε την επιτυχία της στο πεντάγραμμο σε επιχειρηματικό χρυσό, αφού ξεκίνησε την εταιρεία της ειδών μακιγιάζ Fenty Beauty, σε συνεργασία με τον γαλλικό κολοσσό ειδών πολυτελείας LVMH τον Σεπτέμβριο του 2017 στο Διαδίκτυο και μέσω της αλυσίδας Sephora.
Το Fenty Beauty, έπειτα από 18 μήνες ύπαρξης, είχε κύκλο εργασιών στα περίπου 570 εκατομμύρια δολάρια το 2018.
Η Ριάνα προχώρησε και σε μια συνεργασία με τον LVMH για τη δημιουργία μιας μάρκας ειδών πολυτελείας με έδρα το Παρίσι που θα περιλαμβάνει ρούχα πρετ α πορτέ, παπούτσια και αξεσουάρ. Η διαδικτυακή μπουτίκ έχει ανοίξει από τις 29 Μαΐου.
«Θέλω απλά να βλέπω τα πράγματα από τη δική μου οπτική. Είμαι μια μαύρη νέα γυναίκα που λατρεύει και υιοθετεί τις ιδέες και την ενέργεια των νέων και θέλω να τις μετατρέψω σε κάτι το πολυτελές για έναν οίκο ειδών πολυτελείας» είχε δηλώσει πρόσφατα.

Ο Ολλανδός δισεκατομμυριούχος Τζον Ντε Μολ κατέθεσε μήνυση σε βάρος του Facebook, υποστηρίζοντας ότι επιτρέπει στην πλατφόρμα του ψεύτικες διαφημίσεις που χρησιμοποιούν το όνομά του και την εικόνα του για να διαπράττεται μια απάτη με κρυπτονομίσματα.
Οι δικηγόροι του Ντε Μολ, του επιχειρηματία που δημιούργησε το επιτυχημένο τηλεοπτικό ριάλιτι «Big Brother», ανέφεραν σε δικαστήριο του Άμστερνταμ ότι η εταιρεία δεν εμπόδισε την εμφάνιση των διαφημίσεων και δεν ανταποκρίθηκε εγκαίρως στις καταγγελίες που έγιναν.
Οι διαφημίσεις αυτές, που πλέον έχουν αποσυρθεί, προέτρεπαν τους χρήστες να στέλνουν χρήματα για να αγοράσουν Bitcoin ή να συμμετάσχουν σε απάτες με κρυπτονομίσματα. Περιλάμβαναν τον ισχυρισμό ότι ο Ντε Μολ στηρίζει ή εμπλέκεται σε αυτή τη δραστηριότητα.
Ο επιχειρηματίας ζητά από το δικαστήριο να διατάξει το Facebook να φροντίσει ώστε να μπλοκάρονται αυτόματα οι διαφημίσεις που συνδέουν το όνομά του με τα κρυπτονομίσματα, υποστηρίζοντας ότι πλήττεται η φήμη του.
Ένας δικηγόρος του Facebook, ο Γενς φαν ντεν Μπρινκ, ισχυρίστηκε ότι η εταιρεία δεν μπορεί να υποχρεωθεί να ελέγχει όλες τις διαφημίσεις στην πλατφόρμα ανά πάσα στιγμή. Είπε επίσης ότι οι εν λόγω διαφημίσεις αποσύρθηκαν πολύ γρήγορα μετά τις καταγγελίες του Ντε Μολ.
Σύμφωνα με τον επιχειρηματία, οι καταναλωτές που εξαπατήθηκαν έχασαν 1,7 εκατομμύριο ευρώ. Υποστηρίζει άλλωστε ότι δεν είναι ο μοναδικός διάσημος Ολλανδός το όνομα του οποίου χρησιμοποιείται από απατεώνες. Οι δικηγόροι του ζητούν επίσης από το Facebook παραδώσει τα στοιχεία των ανθρώπων που έχουν δημιουργήσει αυτές τις διαφημίσεις, ώστε να ενημερωθεί η αστυνομία.
Το σύστημα που χρησιμοποιεί σήμερα το Facebook, το οποίο βασίζεται εν μέρει στις αναφορές των ίδιων των χρηστών, δεν αρκεί, είπε η δικηγόρος Ζακλίν Σάαπ. «Δεν ξέρω σε τι είδους ριάλιτι ζει το Facebook, όμως αυτό (το σύστημα) δεν λειτουργεί», πρόσθεσε.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!