Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017


Στις 19:30, απόψε, Πέμπτη 30 Νοεμβρίου θα παρουσιασθεί η διαδικασία σχετικά με τη διεξαγωγή της πρώτης δημόσιας κλήρωσης. Η παρουσίαση θα γίνει στο ισόγειο του κτιρίου του υπουργείου Οικονομικών.
Πώς θα κερδίσετε τα 1.000 ευρώ
Κάθε φορολογούμενος θα μπορεί να ενημερωθεί για τους λαχνούς που κατέχει μέσω της ιστοσελίδας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, και συγκεκριμένα στο aade.gr.
Οι φορολογούμενοι που θα κερδίζουν, θα λαμβάνουν ειδοποιητήριο μήνυμα, προσωποποιημένο, στο λογαριασμό τους στο Taxisnet.
Αν κερδίσει, τα 1.000 ευρώ θα πιστώνονται στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει δηλώσει ο ενδιαφερόμενος στο Taxisnet.
Αν οι φορολογούμενοι δεν διαθέτουν τραπεζικό λογαριασμό, θα έχουν ένα περιθώριο 3 μηνών μετά την αποστολή του μηνύματος, ώστε να δηλώσουν κάποιον λογαριασμό, στην εφαρμογή προσωποποιημένης πληροφόρησης στο Taxisnet.
Όπως διευκρινίζουν από το υπουργείο Οικονομικών:
Στην πρώτη κλήρωση συμπεριλαμβάνονται μόνον οι συναλλαγές του μηνός Οκτωβρίου που έχουν πραγματοποιηθεί με κάρτες πληρωμών, καθώς και οι συναλλαγές του ιδίου μηνός (μεταφορές πίστωσης/άμεσες χρεώσεις) προς επαγγελματικούς λογαριασμούς που έχουν δηλωθεί στο Μητρώο της Α.Α.Δ.Ε. έως τις 23 Νοεμβρίου 2017.
Σε περίπτωση που συναλλαγές του μηνός Οκτωβρίου δεν έχουν ληφθεί υπόψη για οποιοδήποτε λόγο (π.χ επαγγελματικοί λογαριασμοί μη δηλωμένοι στο μητρώο της Α.Α.Δ.Ε., μη αποστολή στοιχείων συναλλαγών στην Α.Α.Δ.Ε. κτλ.) οι λαχνοί που αντιστοιχούν σε αυτές «δεν χάνονται σε καμία περίπτωση, καθώς διασφαλίζεται, με κάθε εύκαιρο μέσο και τρόπο, ότι θα συμπεριληφθούν στις προσεχείς κληρώσεις».
Σε κάθε κλήρωση αναδεικνύονται 1.000 νικητές, που κερδίζουν από 1.000 ευρώ. Τα χρηματικά αυτά έπαθλα είναι ακατάσχετα, αφορολόγητα, δεν αποτελούν εισόδημα και δεν υπόκεινται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου.
Πώς υπολογίζονται οι λαχνοί
Ο αριθμός των λαχνών, τους οποίους δικαιούται μηνιαίως κάθε φορολογούμενος, καθορίζεται κλιμακωτά, με βάση το άθροισμα των ποσών που αντιστοιχούν στο σύνολο των μηνιαίων συναλλαγών του.
Ειδικότερα:
Για συνολικό άθροισμα μέχρι 100 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε ένα ευρώ.
— Από 101 ευρώ μέχρι 500 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε δύο ευρώ.
— Από 501 ευρώ μέχρι 1.000 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε τρία ευρώ.
— Από 1.001 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε τέσσερα ευρώ.

lotariaw33.jpg

Ο αρραβώνας του πρίγκιπα Χάρι της Βρετανίας και της πρώην πρωταγωνίστριας της τηλεοπτικής σειράς Suits Mέγκαν Μαρκλ και ο επικείμενος γάμος τους έστρεψαν την προσοχή των ΜΜΕ σε διασημότητες που εισήλθαν σε βασιλικούς οίκους:
ΝΤΑΙΑΝ ΦΟΝ ΦΙΡΣΤΕΝΜΠΕΡΓΚ
Η σχεδιάστρια μόδας, Νταϊάν φον Φίρστενμπεργκ παντρεύτηκε τον γερμανικής καταγωγής, πρίγκιπα Έγκον φον Φίρστενμπεργκ. Απέκτησαν δύο παιδιά μαζί, τον πρίγκιπα Αλεξάντερ και την πριγκίπισσα Τατιάνα και χώρισαν μετά από τρία χρόνια γάμου. Είναι παντρεμένη με τον επιχειρηματία, Μπάρι Ντίλερ από το 2001, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Page Six».

ΤΖΕΙΜΙ ΛΙ ΚΕΡΤΙΣ
Ο Κρίστοφερ Γκεστ, σεναριογράφος, σκηνοθέτης, μουσικός, ηθοποιός χάρισε έναν τίτλο στην ηθοποιό, Τζέιμι Λι Κέρτις, τον τίτλο που κληρονόμησε από τον πατέρα του Βαρόνο Χέιντεν Γκεστ. Συνεπώς η Τζέιμι Λι Κέρτις είναι Βαρόνη.

ΡΙΤΑ ΧΕΙΓΟΥΡΘ
Η Ρίτα Χέιγουρθ ήταν βασίλισσα του Χόλιγουντ ήδη, αλλά έγινε πραγματική πριγκίπισσα, όταν παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Αλί Χαν. Απέκτησαν μία κόρη και χώρισαν το 1953.

ΛΟΡΑ ΧΑΡΙΝΓΚ
Η πρωταγωνίστρια της ταινίας «Mulholland Drive» Λόρα Χάρινγκ ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου με τον Κόμη Καρλ – Έντουαρντ φον Μπίσμαρκ το 1987 και πήρε τον τίτλο της Κόμισας. Αργότερα χώρισαν, αλλά διατήρησε τον τίτλο.

ΖΑ ΖΑ ΓΚΑΜΠΟΡ
Η εκλιπούσα ηθοποιός, Ζα Ζα Γκαμπόρ παντρεύτηκε τον Γερμανό πρίγκιπα, Φρέντερικ φον Άνχαλτ και μάλιστα φωτογραφίζονταν με την κατάλληλη, βασιλική περιβολή.

ΓΚΡΕΙΣ ΚΕΛΙ
Η Γκρέις Κέλι βραβευμένη με Όσκαρ Αμερικανίδα ηθοποιός ήταν και πριγκίπισσα του Μονακό. Τον Απρίλιο του 1956 η Κέλι παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Ρενιέ Γ’ του Μονακό έλαβε τον τίτλο «Η Αυτή Γαλήνια Υψηλότατη», πριγκίπισσα του Μονακό ή Πριγκίπισσα Γκρέις.

A.J. LANGER
Η ηθοποιός A.J. Langer της τηλεοπτικής σειράς του «My So-Called Life» έγινε Κόμισα του Ντέβον όταν παντρεύτηκε τον Τσαρλς Κόρτνεϊ, τον 19ο Κόμη του Ντέβον το 2005.

ΟΛΙΒΙΑ ΓΟΥΑΙΛΝΤ
Η Ολίβια Γουάιλντ, Ιρλανδο-Αμερικανίδα ηθοποιός ήταν παντρεμένη με τον Ιταλό πρίγκιπα Τάο Ρούσπολι. Το ζευγάρι χώρισε το 2011 μετά από οκτώ χρόνια γάμου.

πηγή:fortunegreece.com
7+1 πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν φας ξανά πίτσα
Πίτσα με πεπερόνε ή σπέσιαλ, με τέσσερα τυριά ή ανανά, το σίγουρο είναι πως ελάχιστοι είναι εκείνοι που την απαρνούνται. Πρόκειται για ένα από τα πιο νόστιμα και αγαπημένα φαγητά ολόκληρου του κόσμου, με βασική χώρα καταγωγής της όπως είναι γνωστό, την Ιταλία.
Και ενώ είναι μια λιχουδιά με παράδοση αιώνων, ελάχιστος κόσμος είναι εκείνος που γνωρίζει τις βασικές και πιο σημαντικές πληροφορίες για την ιστορία της πίτσας. Ήρθε όμως η στιγμή, όλοι να γνωρίσουν 7+1 πράγματα για αυτήν, πριν φάνε ξανά το επόμενο κομμάτι της!
Η πίτσα Μαργαρίτα πήρε το όνομα της από την ομώνυμη Βασίλισσα του Savoy, όταν  το 1889 ο προσωπικός της μάγειρας της έφτιαξε μια πίτσα με τα χρώματα της ιταλικής σημαίας, το λευκό (τυρί), το κόκκινο (σάλτσα) και το πράσινο (βασιλικός).

Η ονομασία της συνταγής κρατάει πραγματικά πολλά χρόνια, αφού καταγράφηκε για πρώτη φορά το 997 μ.Χ. στη Γκαέτα, αλλά και σε άλλες περιοχές της Νότιας και Κεντρική Ιταλίας.

Κάθε δευτερόλεπτο καταναλώνονται 350 κομμάτια πίτσας, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, που διεξήχθη το 2017.

Η παλαιότερη πιτσαρία βρίσκεται στη Νάπολη της Ιταλίας και ονομάζεται Antica Pizzeria Port’Alba, ενώ λειτούργησε για πρώτη φορά το 1830.

Η ακριβότερη πίτσα κόστισε 3.700 δολάρια και πωλήθηκε μέσω E-Bay. Τα συστατικά που την αποτελούσαν ήταν κονιάκ, χαβιάρι με σαμπάνια, καπνιστός Σκωτσέζικος σολωμός, μενταγιόν ελαφιού και προσούτο.

Τα ιδανικά υλικά διαφέρουν από χώρα σε χώρα, ανάλογα φυσικά με τις προτιμήσεις του λαού της.

Η μεγαλύτερη πίτσα του κόσμου έφτασε τα 37,4 μέτρα σε μήκος και παρασκευάστηκε στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής.

Η BBQ είναι η αμέσως προτιμώμενη πίτσα παγκοσμίως, μετά τη μαργαρίτα.

 
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!