Σάββατο 19 Μαΐου 2018


McDonald’s, Goody’s, Wendy’s, Burger King, Jack in the Box, Arby’s και τόσες άλλες αλυσίδες φαστ φουντ έχουν ένα κοινό μεταξύ τους. Τα λογότυπα τους είναι κόκκινα. Γιατί συμβαίνει αυτό; Η απάντηση πάει… χιλιάδες χρόνια πίσω.
Κατ’αρχάς είναι και θέμα ψυχολογίας αφού η επιλογή του χρώματος είναι μια από τις τακτικές που χρησιμοποιούν πολλές εταιρείες για να προσελκύσουν πελάτες και το κόκκινο είναι ένα χρώμα που δύσκολα μπορεί να αγνοήσει ο ανθρώπινος εγκέφαλος.
Ο μέσος άνθρωπος μπορεί να διακρίνει 10 εκατομμύρια χρώματα, αλλά το κόκκινο φαίνεται πως υπερέχει όλων. Ήταν ένα από τα πρώτα χρώματα που οι αρχαίοι ημών πρόγονοι σκέφτηκαν πως πρέπει να του δώσουν μια ονομασία. Πολύ πριν δημιουργηθεί το αλφάβητο και το γράψιμο, οι άνθρωποι είχαν δώσει ονόματα σε τρία μόνο χρώματα: στο άσπρο, το μαύρο και το κόκκινο. Για την ακρίβεια η λέξη «μπλε» δεν εμφανίστηκε παρά το 200 μ.Χ.
Αρα το ανθρώπινο είδος έχει μια βαθύτερη σχέση με το κόκκινο σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο χρώμα. Τι συναισθήματα μας προκαλεί; Μια αίσθηση επείγοντος ενώ έχει την ιδιότητα να αυξάνει την όρεξη. Αυτά τα δυο μαζί αποτελούν την τέλεια συνταγή προσέλκυσης ενός πεινασμένου πελάτη που θέλει να φάει και μάλιστα γρήγορα.
ασττ.jpg
Άγνωστο παραμένει γιατί το κόκκινο χρώμα μας κάνει να νοιώθουμε έτσι. Πάντως πολλοί αρχαίοι λαοί μεταξύ των οποίων κάποιες φυλές της Νέας Γουινέας έδωσαν στο χρώμα αυτό τη λέξη που χρησιμοποιούσαν για το αίμα.
Στους μεσαιωνικούς χρόνους το κόκκινο ήταν το χρώμα των βασιλέων και η χρήση του ισοδυναμούσε με κύρος και δύναμη.
Επίσης, μέχρι και σήμερα, στην Ινδία πολλές νύφες παντρεύονται με κόκκινα νυφικά.
kokkina.jpg
Το κόκκινο είναι ένα από τα λίγα χρώματα που όλες οι κουλτούρες έχουν συνδέσει με κάτι θετικό κι αυτό οι εταιρείες το εκμεταλλεύονται δεόντως. Εξάλλου, αν και έχουμε 5 αισθήσεις το 80% των πληροφοριών που επεξεργάζεται ο εγκέφαλός μας προέρχεται από τα μάτια μας, ενώ το 85% των καταναλωτών επιλέγουν τι θα ψωνίσουν από το χρώμα του.
Σε λίγες ώρες, όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στον πιο πολυσυζητημένο γάμο, του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, για τον οποίο οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις.

Ο Πρίγκιπας Κάρολος θα παραδώσει την Μέγκαν στον Πρίγκιπα Χάρι στον πολυαναμενόμενο γάμο, αύριο Σάββατο.

Όπως ανακοινώθηκε απο το Παλάτι, η μέλλουσα σύζυγος του Χάρι ζήτησε από τον πεθερό της να την συνοδεύει και να την παραδώσει στον Χάρι, κάτι που ευχαρίστως αποδέχθηκε ο Πρίγκιπας της Ουαλίας, δηλώνοντας "ευτυχής που θα μπορέσει και με αυτόν τον τρόπο να την καλωσορίσει στην βασιλική οικογένεια".

Η Μέγκαν και ο Χάρι βρήκαν έτσι μια ...εσωτερική λύση, μετά το θρίλερ με την παρουσία ή όχι στον γάμο, του πατέρα της Μέγκαν Μαρκλ, θέμα το οποίο η μέλλουσα νύφη "έληξε" την Πέμπτη με επίσημη δήλωση της.

Η Αμερικανίδα ηθοποιός, εξέδωσε δήλωση που επιβεβαιώνει πως ο Τόμας Μαρκλ δε θα συμμετάσχει μετά από χειρουργική επέμβαση καρδιάς.
«Δυστυχώς, ο πατέρας μου δεν θα είναι παρών στο γάμο. Πάντα ενδιαφερόμουν για τον πατέρα μου και ελπίζω να του δοθεί ο χώρος που χρειάζεται για να επικεντρωθεί στην υγεία του.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους πάντες για τα γενναιόδωρα μηνύματα συμπαράστασης. Να ξέρετε πόσο πολύ ο Χάρι κι εγώ ανυπομονούμε να μοιραστούμε την σπουδαία μέρα μας μαζί σας το Σάββατο», αναφέρει η ανακοίνωση.

Οι αριθμοί πίσω από τον βασιλικό γάμο της χρονιάς

Λίγο πριν από τον βασιλικό γάμο της χρονιάς, ας δούμε σημαντικότερους αριθμούς γύρω από την μεγάλη στιγμή της Μέγκαν και του Χάρι.

45: Τόσα λεπτά διήρκεσε η βάπτιση της Μέγκαν Μαρκλ

12: Ακριβώς εκείνη την ώρα (τοπική) θα γίνει ο γάμος στις 19 Μαΐου

1984: Το Δεκέμβριο αυτής της χρονιά βαπτίστηκε ο Χάρι στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου

2.640: Τόσα άτομα είναι καλεσμένα στο κάστρο για να δουν τους νεόνυμφους να καταφθάνουν

2: Δεξιώσεις θα γίνουν. Το ζευγάρι θα δεχθεί τις ευχές όλων των καλεσμένων στην πρώτη δεξίωση στην αίθουσα του Αγίου Γεωργίου. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει πάρτι σε πιο στενό κύκλο για περίπου 200 καλεσμένους με οικοδεσπότη τον πρίγκιπα Κάρολο

3: Είναι τα διαμάντια στο χέρι της Μέγκαν. Πρόκειται για ένα διαμάντι από τη Μποτσουάνα το οποίο αγόρασε ο Χάρι, τα οποία πλαισιώνονται από δύο μικρότερα τα οποία προέρχονται από την συλλογή κοσμημάτων της αδικοχαμένης Νταϊάνα

16: Τόσους μήνες είχαν σχέση η Μέγκαν με τον Χάρι πριν επισημοποιήσουν τη σχέση τους

800: Είναι τα άτομα που χωράει το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου

250: Είναι τα μέλη των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων που θα λάβουν μέρος στην τελετή

500.000: Τόσες λίρες εκτιμάται ότι θα κοστίσει ο γάμος, εκτός από την ασφάλεια, σύμφωνα με διοργανωτές γάμων του Λονδίνου

36: Είναι η ηλικία της νύφης

3,35: Τόσα χιλιόμετρα θα χρειαστεί να διανύσουν οι νεόνυμφοι για να φτάσουν στον τόπο της δεξίωσης

600: Τόσοι είναι οι καλεσμένοι στην εκκλησία

Οι εκπλήξεις στα ρούχα του... γάμου της χρονιάς!

Μπορεί τα στοιχήματα να πέφτουν βροχή για το ποιος σχεδιάζει τα ρούχα που θα φορέσει η Μέγκαν Μαρκλ στον γάμο της με τον πρίγκιπα Χάρι, αλλά τώρα έρχεται ένα δημοσίευμα να προκαλέσει σύγχυση.

Όπως αναφέρει το Vanity Fair σε δημοσίευμα για τον «βασιλικό γάμο της χρονιάς», τα νυφικά θα είναι στην πραγματικότητα δύο.

Συγκεκριμένα, η ανταποκρίτρια από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, Κέιτι Νίκολ γράφει στο Vanity Fair ότι η Μαρκλ θα φορέσει «ένα παραδοσιακό νυφικό φόρεμα για την τελετή και τη δεξίωση και ένα λαμπερό, πιο εκλεπτυσμένο φόρεμα για το βράδυ».

Η δούκισσα του Κέιμπριτζ σύζυγος του πρίγκιπα Ουίλιαμ, του μεγαλύτερου αδερφού του πρίγκιπα Χάρι έκανε το ίδιο στον γάμο της το 2011.

Φόρεσε ένα θρυλικό νυφικό της Σάρα Μπάρτον για τον Alexander McQueen και στη συνέχεια άλλαξε και φόρεσε ένα πιο άνετο φόρεμα.

«Το σχέδιο είναι να αλλάξει μετά την τελετή, ώστε να μπορεί να διασκεδάσει το βράδυ με κάτι λαμπερό, αλλά λιγότερο περιοριστικό» ανέφερε πηγή στη Νίκολ.

Ο αρχιεπίσκοπος που θα παντρέψει τον πρίγκιπα Χάρι και την Μέγκαν Μαρκλ ακούει... ραπ!

Ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπερι, Τζάστιν Ουέλμπι αποκάλυψε ότι ακούει τραγούδια του ράπερ Stormzy για να προετοιμαστεί για τον επερχόμενο βασιλικό γάμο.

Στις 19 Μαϊου ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ θα ενωθούν με τα δεσμά του γάμου στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο Κάστρο του Ουίνδσορ.


Το νυφικό της Μέγκαν Μαρκλ θα κοστίζει 113.000 ευρώ!


Μιλώντας στο BBC ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπερι είπε ότι στράφηκε στον σούπερσταρ της grime μουσικής και στη μεγάλη του επιτυχία «Blinded By Your Grace» (Τυφλωμένος από τη χάρη Σου) για έμπνευση και για τον βοηθήσει να μείνει συγκεντρωμένος κατά τη διάρκεια της γαμήλιας τελετής.

«Υπάρχει ένας στίχος στο κομμάτι που λέει “ προσεύχομαι για να επιτελέσω το έργο μου”- νομίζω ότι συνοψίζει τα πάντα”, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος, Τζάστιν Ουέλμπι.

«Είμαι πάντα νευρικός στους γάμους γιατί είναι μια τόσο σημαντική ημέρα για το ζευγάρι - όποιοι κι αν είναι ...» συνέχισε. «Έκανα μερικά λάθη αλλοπρόσαλλα στους δύο τελευταίους γάμους που τέλεσα και σκέφτομαι ότι δεν είναι ίσως καλή στιγμή για hat-trick» τόνισε.

Τον περασμένο μήνα, ανακοινώθηκε ότι ο βασιλικός γάμος θα μεταδοθεί ζωντανά - και θα κυκλοφορήσει και σε βινύλιο.

Η παραγωγός της ηχογράφησης, Άννα Μπάρι παραδέχθηκε, σύμφωνα με το NME τη «μεγάλη ευθύνη» της κάλυψης του επικείμενου βασιλικού γάμου.


Τα δυο τρίτα των Βρετανών αδιαφορούν για τον γάμο του πρίγκιπα Χάρι με την Μέγκαν Μαρκλ

Ένα παγκόσμιο κοινό θα παρακολουθήσει τoν γάμο του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ το Σάββατο, αλλά οι περισσότεροι Βρετανοί δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για το γεγονός, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας έρευνας και ανάλυσης YouGov.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, που διεξήχθη για λογαριασμό της αντιμοναρχικής ομάδας πίεσης Republic, το 66% των Βρετανών δεν ενδιαφέρεται για το ευτυχές γεγονός και το 60% των πολιτών σχεδιάζει να περάσει ένα κανονικό Σαββατοκύριακο.

Ο Χάρι και η Μέγκαν θα παντρευτούν στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στον Πύργο του Ουίνδσορ με παρόντες περισσότερους από 5.000 απεσταλμένους των μέσων ενημέρωσης, ενώ περίπου 100.000 πολίτες αναμένεται να κατεβούν στον κέντρο της πόλης που είναι η αγορά για να ευχηθούν εκ του μακρόθεν και να μετάσχουν στους εορτασμούς.

Η δημοσκόπηση έδειξε ότι το 57% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η βασιλική οικογένεια θα πρέπει να πληρώσει τα έξοδα όχι μόνο του γάμου αλλά της αστυνομίας που λαμβάνει μέτρα για την εκδήλωση αυτή.

Δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα έδειξε ότι οι περισσότεροι Βρετανοί θέλουν τη συνέχιση του θεσμού της μοναρχίας στη χώρα τους.

Άλλη δημοσκόπηση της εταιρίας ComRes έδειξε ότι το 58% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ο επικείμενος βασιλικός γάμος και πρόσφατα η γέννηση του πρίγκιπα Λούι, τρίτου παιδιού του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της συζύγου του Κέιτ, είναι γεγονότα για τα οποία οι Βρετανοί θα πρέπει να είναι περήφανοι, παρότι υπέρ αυτού συνηγορούν περισσότερο άτομα τρίτης ηλικίας.

Η δημοσκόπηση της YouGov έδειξε ότι η δημοτικότητα της βασιλικής οικογένειας εξαρτάται από τις προσωπικότητες των μελών της. Ενώ το 60% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θέλει τη βασίλισσα Ελισάβετ Β', ο γιος της Κάρολος είναι πολύ λιγότερο δημοφιλής.

Σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες θα προτιμούσαν "κάποιος άλλος" να διαδεχτεί τη γηραιά βασίλισσα και μόλις το 37% θέλει τον Κάρολο, που είναι ο πατέρας του 33χρονου Χάρι και του 36χρονου Ουίλιαμ.

"Αυτή η δημοσκόπηση της YouGov δείχνει πολύ ξεκάθαρα την εικόνα μιας χώρας αδιάφορης και απαθούς απέναντι στη βασιλική οικογένεια", δήλωσε ο Γκράχαμ Σμιθ, εκτελεστικός διευθυντής της Republic. "Δεν είμαστε ακόμη μία χώρα υποστηρικτών του δημοκρατικού πολιτεύματος, ωστόσο έχουμε σταματήσει να είμαστε μια χώρα υποστηρικτών της βασιλείας".
ι γερμανικές αρχές διέταξαν την ανάκληση δύο μοντέλων της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Porsche, τα οποία είναι εξοπλισμένα με «μη εγκεκριμένα» λογισμικά που έχουν στόχο να αποκρύπτουν τα πραγματικά επίπεδα των ρυπογόνων εκπομπών, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος της γερμανικής ομοσπονδιακής υπηρεσίας αυτοκινήτου KBA.
«Πραγματοποιείται ανάκληση» των μοντέλων Cayenne και Macan που αφορά στη Γερμανία περίπου 19.000 οχήματα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος Στέφαν Ίμεν, επιβεβαιώνοντας σχετική πληροφορία του περιοδικού Der Spiegel.
Σύμφωνα με το περιοδικό, η ανάκληση αφορά σ’ όλον τον κόσμο 53.000 Macan και 6.800 Cayenne. Τον Ιούλιο 2017, το Βερολίνο είχε ήδη διατάξει την ανάκληση 22.000 Porsche Cayenne με κινητήρες 3L TDI, ενώ αυτή τη φορά το μέτρο αφορά τα Cayenne με κινητήρες 4,2L V8, σύμφωνα με το Der Spiegel.
«Μη εγκεκριμένα λογισμικά», ικανά να εξαπατούν τους ελέγχους των ρυπογόνων εκπομπών, «εντοπίσθηκαν» σ’ αυτά τα οχήματα, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της KBA, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Η Volkswagen, μητρική εταιρεία της Porsche, παραδέχθηκε το φθινόπωρο του 2015 πως εξόπλισε 11 εκατομμύρια οχήματα ντίζελ, που κατασκεύασε, με ένα λογισμικό ικανό να εξαπατά τα τεστ για τους ρύπους και να κρύβει εκπομπές που μερικές φορές υπερέβαιναν μέχρι και 40 φορές τα επιτρεπτά όρια.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!