Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2016


Ο θρύλος της πυγμαχίας Μοχάμεντ Άλι νοσηλεύεται με πρόβλημα του αναπνευστικού, είπε εκπρόσωπος της οικογένειας χθες.
Ο Μπομπ Γκανέλ είπε σε δήλωσή του ότι η κατάσταση του Άλι ήταν σχετικά καλή, και ότι η αναμονή του στο νοσοκομείο αναμένεται να είναι σύντομη.
Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής βαρέων βαρών Άλι, 74, υποφέρει από την αρρώστια Πάρκινσον εδώ και τρεις δεκαετίες. Ζει στο Φίνιξ της Αριζόνα. Είχε παρουσιάσει κάποια προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια, όπως τον Δεκέμβριο του 2014, όταν νοσηλεύτηκε αρχικά για ελαφράς μορφής πνευμονία αλλά διαπιστώθηκε ότι είχει πολύ σοβαρή ουρολοίμωξη. Νοσηλεύτηκε για τον ίδιο λόγο και τον Ιανουάριο του 2015.
Τα τελευταία χρόνια δεν εμφανίζεται σε εκδηλώσεις. Η τελευταία του δημόσια εμφάνιση ήταν τον Απρίλιο, σε μια διοργάνωση συγκέντρωσης πόρων για το κοινωφελές ίδρυμα Κέντρο Πάρκινσον Μοχάμεντ Άλι.
Το παρατσούκλι του είναι “Ο Καλύτερος”. Αποσύρθηκε οριστικά το 1981 με 56 νίκες και 5 ήττες στο σύνολο της καριέρας του.

Εγκαινιάστηκε χθες στο National Geographic Museum της Ουάσιγκτον η μεγαλύτερη ολοκληρωμένη έκθεση ελληνικών αρχαιοτήτων που έχει περιοδεύσει εκτός Ελλάδας με τίτλο «Οι Έλληνες – Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο»

Προβάλλοντας περισσότερα από 500 εξαιρετικά εκθέματα από τις συλλογές 22 μουσείων σε όλη την Ελλάδα -τα περισσότερα από τα οποία δεν έχουν ποτέ εκτεθεί εκτός Ελλάδας- αυτή η εμβληματική έκθεση, προσκαλεί τους επισκέπτες σε ένα ταξίδι μέσα από 5000 χρόνια ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού, από τη Νεολιθική εποχή έως τον Μέγα Αλέξανδρο και αφηγείται την μοναδική ιστορία ενός από τους μεγαλύτερους αρχαίους πολιτισμούς του κόσμου, που θεωρείται το λίκνο του δυτικού πολιτισμού.

Η έκθεση είναι η μεγαλύτερή έκθεση ελληνικών αρχαιοτήτων στη Βόρεια Αμερική τα τελευταία 25 χρόνια. Για την πραγματοποίηση της το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού συνεργάστηκε με τέσσερα μουσεία για να διαμορφώσει μια επιτυχημένη περιοδεία δυο ετών και τεσσάρων πόλεων - Pointe-à-Callière Montréal Archeology and History Complex (Montreal, Canada), the Canadian Museum of History (Gatineau, Canada), the Field Museum (Chicago, USA) και National Geographic Museum (Washington DC, USA).

Πρόκειται για μια εξαιρετική συλλογή αντικειμένων από πηλό, μάρμαρο, μπρούντζο και το χρυσό με αρχαία αντικείμενα από 22 διαφορετικά ελληνικά μουσεία, όπως το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Νομισματικό Μουσείο, το Επιγραφικό Μουσείο, την Ακρόπολη Μουσείο και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης και του Ηρακλείου.

Η έκθεση εκτείνεται σε πέντε χιλιετίες και καλύπτει εννέα ιστορικές περιόδους, από τη Νεολιθική Περίοδο, γύρω στα 6000 π.Χ. στην Ύστερη Ελληνιστική. Οι επισκέπτες συναντούν την πρώτη προέλευση της ελληνικής γραφής και της τέχνης από τους πολιτισμούς των Κυκλάδων και της Μινωικής Κρήτης και στη συνέχεια παρατηρούν τους Μυκηναίους ηγεμόνες και ιέρειες, τους πολεμιστές της Σπάρτης, τους ήρωες, τους αθλητές και τους φιλοσόφους της κλασικής Ελλάδας, τους Αθηναίους και τα επιτεύγματά τους και τη μακεδονική αυτοκρατορία υπό τον Μέγα Αλέξανδρο, που οδηγεί στον ελληνιστικό κόσμο.

Εκτός από αυτή την έκθεση, το National Geographic παρήγαγε ένα ντοκιμαντέρ τριών επεισοδίων με τίτλο "Οι Έλληνες" για το αμερικανικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο PBS, καθώς και ένα πρόγραμμα ειδικών εκδηλώσεων.
real.gr

Ο περισσότερος κόσμος, το πρωί τρέχει και δεν φτάνει. Ένα γρήγορο κοίταγμα στον καθρέφτη κατά το βούρτσισμα των δοντιών, ντύσιμο και αναχώρηση για το γραφείο.

Αυτό σκέφτηκαν και οι ειδικοί της Microsoft και δημιούργησαν το Magic Mirror – έναν «έξυπνο» καθρέφτη που κρύβει πίσω του μια οθόνη LCD 23,6 ιντσών.

Ο μαγικός καθρέφτης που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της έκθεσης InnovFest Unbound 2016 (17-18 Μαΐου) στην Σιγκαπούρη, διαθέτει τεχνολογία αναγνώρισης των προσώπων των χρηστών του, της διάθεσής τους και δυνατότητα προβολής του καιρού, της ώρας και άλλων πληροφοριών.

«Φανταστείτε να μπορείτε να ξυπνάτε το πρωί και να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν “έξυπνο” καθρέφτη για να δημιουργήσετε το τέλειο χτένισμα, να επιτύχετε το ιδανικό μακιγιάζ και παράλληλα να δείτε τι καιρό θα κάνει ή να λάβετε κάποια άλλη ενημέρωση» εξήγησε ο Ιζάτ Κχάιρ από την ομάδα της Microsoft στην Σιγκαπούρη.

Ο καθρέφτης ξέρει τι νιώθεις…

Ο Magic Mirror χρησιμοποιεί τεχνολογία Windows Hello για την αναγνώριση προσώπων ενώ λειτουργεί με τη βοήθεια Raspberry Pi, «τρέχει» Windows 10 IoT Core και συνοδεύεται από ειδικά σχεδιασμένες διαδικτυακές εφαρμογές.

«Χρησιμοποιήσαμε τον υπολογιστήRaspberry Pi λόγω της απήχησής του στο κοινό, της χαμηλής τιμής του αλλά και των τεχνητών χαρακτηριστικών του» αναφέρει ανακοίνωση της Microsoft.

Με τη βοήθεια της ενσωματωμένης κάμερας και του ειδικού λογισμικού, ο καθρέφτης μπορεί να αναγνωρίζει οκτώ συναισθήματα, π.χ. ο θυμός και η χαρά.

Η εν λόγω τεχνολογία θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα προϊόν που θα μπορούσε να προσφέρει μια προσωπική διαδραστική εμπειρία σε κάθε χρήστη ξεχωριστά, ή ακόμα να προβάλλει – μεταξύ άλλων – στοχευμένες διαφημίσεις.

ΠΗΓΗ: tovima.gr

Σύμφωνα με έρευνα της Ericsson Mobility Report, που δημοσίευσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), η χρήση συσκευών IoT αναμένεται να κορυφωθεί τα επόμενα χρόνια, ενώ εκτιμάται ότι μέσα στην επόμενη διετία ο αριθμός τους θα ξεπεράσει αυτόν των smartphones.

Από την έρευνα προκύπτει, ότι ο αριθμός των IoT συσκευών θα αυξάνεται μεταξύ 2016 και 2021 με μέσο ετήσιο ρυθμό 23%. Με βάση αυτές τις εκτιμήσεις, η παγκόσμια αγορά θα μετρά, έως το 2021, 28 δις συνδεδεμένες συσκευές, εκ των οποίων τα 16 δις θα σχετίζονται με το IoT.

Η Ericsson εκτιμά ότι η Δυτική Ευρώπη θα πρωτοστατήσει στην ανάπτυξη του τομέα IoT, προβλέποντας ότι ο αριθμός τέτοιων συσκευών θα πενταπλασιαστεί στην περιοχή έως το 2021. Τα συνδεδεμένα αυτοκίνητα, οι “έξυπνοι” μετρητές ενέργειας, οι εφαρμογές για το “έξυπνο” σπίτι θα είναι οι τομείς, που θα τονώσουν τη ζήτηση για ΙοΤ συσκευές επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Τη δυναμική του ΙοΤ παγκοσμίως, αναμένεται να ενισχύσει η πτώση του κόστους των συσκευών, καθώς και το λανσάρισμα νέων καινοτόμων εφαρμογών. Επιπλέον, η εμπορική ανάπτυξη δικτύων τεχνολογίας 5G, από το 2020, αναμένεται να παρέχει πρόσθετες δυνατότητες, οι οποίες είναι κρίσιμες για IoT, καθώς ανοίγουν το δρόμο για τη διασύνδεση περισσότερων συσκευών στο Διαδίκτυο, αλλά και μεταξύ τους.

Πηγή: e-pcmag.gr
Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν συνολικά σε 227 προσλήψεις.
Οι θέσεις που αφορούν οι προσλήψεις είναι οι εξής:
 ΣΟΧ 16/2016 (9 ΑΤΟΜΑ ΔΕ ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ Ν.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ)

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία και η Περ.Δ/νση Ταχ.Λειτουργιών Μακεδονίας – Θράκης ανακοινώνουν ότι θα προσλάβουν προσωπικό με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, εννέα (9) άτομα, ΔΕ ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ πλήρους απασχόλησης οχτάμηνης διάρκειας για τις Υπηρεσιακές Λειτουργίες των Ελληνικών Ταχυδρομείων Α.Ε. που εδρεύουν στο Νομό Θεσσαλονίκης.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΑΠΟ: 03/06/2016 ΕΩΣ ΚΑΙ 13/06/2016

ΣΟΧ 28/2015 - 23 ΑΤΟΜΑ Ν.ΑΧΑΪΑΣ, ΗΛΕΙΑΣ, ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ, ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ & ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία και η Περ.Δ/νση Πελοποννήσου – Δυτ.Ελλάδας ανακοινώνουν ότι θα προσλάβουν προσωπικό με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, είκοσι τρία (23) άτομα, πλήρους απασχόλησης οχτάμηνης διάρκειας για τις Υπηρεσιακές Λειτουργίες των Ελληνικών Ταχυδρομείων Α.Ε. που εδρεύουν στους Νομούς Αχαΐας, Ηλείας, Κεφαλληνίας, Κορινθίας και Λακωνίας.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΑΠΟ: 03/06/2016 ΕΩΣ ΚΑΙ 13/06/2016

ΣΟΧ 7/2016 (10 ΑΤΟΜΑ Ν.ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ)

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία και η Περ.Δ/νση Δικτύου Λιανικής Μακεδονίας – Θράκης ανακοινώνουν ότι θα προσλάβουν προσωπικό με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, δέκα (10) άτομα,πλήρους απασχόλησης οχτάμηνης διάρκειας για τις Υπηρεσιακές Λειτουργίες των Ελληνικών Ταχυδρομείων Α.Ε. που εδρεύουν στο Νομό Χαλκιδικής.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΑΠΟ: 03/06/2016 ΕΩΣ ΚΑΙ 13/06/2016

ΣΟΧ 6/2016 (15 ΑΤΟΜΑ Ν.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ)

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία και η Περ.Δ/νση Δικτύου Λιανικής Μακεδονίας – Θράκης ανακοινώνουν ότι θα προσλάβουν προσωπικό με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, δεκαπέντε (15) άτομα, πλήρους απασχόλησης οχτάμηνης διάρκειας για τις Υπηρεσιακές Λειτουργίες των Ελληνικών Ταχυδρομείων Α.Ε. που εδρεύουν στο Νομό Θεσσαλονίκης.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΑΠΟ: 02/06/2016 ΕΩΣ ΚΑΙ 13/06/2016

ΣΟΧ 3/2016 (121 ΑΤΟΜΑ ΔΕ ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ ΑΤΤΙΚΗ)

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ανακοινώνουν ότι θα προσλάβουν προσωπικό με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, εκατόν είκοσι ένα (121) άτομα ΔΕ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ, πλήρους απασχόλησης οχτάμηνης διάρκειας για τις Υπηρεσιακές Λειτουργίες των Ελληνικών Ταχυδρομείων Α.Ε. που εδρεύουν στο Νομό Αττικής.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΑΠΟ: 01/06/2016 ΕΩΣ ΚΑΙ 10/06/2016

ΣΟΧ 2/2016 (30 ΑΤΟΜΑ ΔΕ ΟΔΗΓΩΝ ΑΤΤΙΚΗ)

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ανακοινώνουν ότι θα προσλάβουν προσωπικό με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, τριάντα (30) άτομα ΔΕ ΟΔΗΓΩΝ, πλήρους απασχόλησης οχτάμηνης διάρκειαςγια τις Υπηρεσιακές Λειτουργίες των Ελληνικών Ταχυδρομείων Α.Ε. που εδρεύουν στο Νομό Αττικής.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΑΠΟ: 01/06/2016 ΕΩΣ ΚΑΙ 10/06/2016

ΣΟΧ 1/2016 -19 ΑΤΟΜΑ ΔΕ ΕΣΩΤ.ΕΚΜΕΤ.ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία και η Περιφερειακή Διεύθυνση Δικτύου Λιανικής Αττικής ανακοινώνουν ότι θα προσλάβουν προσωπικό με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, δεκαεννέα (19) άτομα ΔΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ, πλήρους απασχόλησης οχτάμηνης διάρκειας για τις Υπηρεσιακές Λειτουργίες των Ελληνικών Ταχυδρομείων Α.Ε. που εδρεύουν στο Νομό Αττικής.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΑΠΟ: 01/06/2016 ΕΩΣ ΚΑΙ 10/06/2016

http://www.fpress.gr

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!