Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016


Τα wine bar δεν είναι καινούργια συνήθεια. Δεδομένου ότι το κρασί καταγράφεται στην ιστορία από την αρχή της ανθρωπότητας, σε τελετές, έθιμα και παραδόσεις, δεν αποτελεί έκπληξη ότι οι άνθρωποι δημιουργούσαν ειδικά μέρη για να κάνουν τις σπονδές τους. Άλλωστε οι Έλληνες, οι Φοινίκες και οι Ρωμαίοι είχαν διαδώσει την αμπελοκαλλιέργεια σε όλη την Ευρώπη και όχι μόνο. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε κάποια από τα πιο παλιά wine bars στο κόσμο, σύμφωνα με το http://www.krasiagr.com.

AL BRINDISI FB PAGE
Al Brindisi, Ferrara, Iταλία Σύμφωνα με το ρεκόρ Γκίνες, αυτή είναι η πιο παλιά enoteca στον κόσμο, αφού πιστεύεται ότι έχει χτιστεί το 1435. Το εστιατόριο αυτό έχει φοβερή ιστορία, αρκεί μόνο να αναφέρουμε ότι στους πελάτες του συμπεριλαμβάνονταν ο αστρονόμος Κοπέρνικος, ο ζωγράφος Τιτσιάνο και ο γλύπτης Μπενβενούτο Τσελίνι. Παρ’ όλ’ αυτά το ντεκόρ είναι απλό και αποτελείται από απλά ξύλινα τραπέζια, σκονισμένα μπουκάλια κρασιού και παγκάκια. Βρίσκεται στο κέντρο της Ρώμης, νοτιοανατολικά της Duomo. http://www.albrindisi.net/

ANTICA BOTTEGA DEL VINO FB PAGE
Antica Bottega del Vino, Βερόνα, Ιταλία Αυτή είναι μια osteria (ιταλική ταβέρνα) με μεγάλη ιστορία και μια εντυπωσιακή συλλογή από ιταλικές και διεθνείς ετικέτες οίνου. Ιδρύθηκε το 1890 και σερβίρει αυθεντική βερονέζικη κουζίνα. Έχει στο κελάρι της περισσότερα από 3 χιλιάδες κρασιά, επιλεγμένα από τους καλύτερους wine-experts. Το κτίριο υπάρχει από τον 16ο αι. και ήταν κάποτε πανδοχείο. Τα τελευταία…100 χρόνια είναι ένα φημισμένο στέκι για διάσημους πολιτικούς και καλλιτέχνες. Αν βρεθείτε στη πόλη του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας, η osteria αυτή είναι ένα αξιοθέατο που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε. http://www.bottegavini.it/

WWW.GORDONSWINEBAR.COM
Gordon’s, Λονδίνο, Αγγλία Το Gordon’s είναι μια οικογενειακή επιχείρηση, που ιδρύθηκε το 1890, όταν ο Angus Gordon, ένας από τους τελευταίους vintners (άνθρωπος που μπορεί να πουλήσει κρασί χωρίς άδεια) έφτιαξε αυτό το μαγαζί στο δυτικό Λονδίνο. Το κτίριο χτίστηκε το 1680 και είχε διάφορες χρήσεις. Πρώτα  χρησιμοποιούνταν ως αποθήκη, ενώ πριν 125 χρόνια ήταν η κατοικία του Rudyard Kipling, διάσημου άγγλου ποιητή και συγγραφέα. Τα σκονισμένα μπουκάλια στο παράθυρο προσθέτουν γοητεία στο χώρο, ο οποίος από έξω μοιάζει με κατάστημα βικτωριανής εποχής. Δοκιμάστε το δικό τους κρασί Fat Bastard, το οποίο είναι 100% Chardonnay -δεν θα απογοητευτείτε! http://www.gordonswinebar.com/

RÉSERVE DE QUASIMODO GOOGLE+
Réserve de Quasimodo, Παρίσι, Γαλλία Αυτό το wine shop βρίσκεται σε ένα δρομάκι στην παραδοσιακή γειτονιά του Παρισιού Ile de la Cité, στη σκιά της Notre Dame. Μπορεί να επισκιάζεται από τη δόξα του καθεδρικού ναού, αλλά αξίζει κι αυτό λίγη προσοχή -άλλωστε πρόκειται για το παλιότερο wine bar στο Παρίσι. Σερβίρει αυθεντική γαλλική κουζίνα, συνοδευμένη με τα κατάλληλα κρασιά και μάλιστα σε οικονομικές τιμές. Πιθανότατα άνοιξε το 1240, αλλά σύμφωνα με φωτογραφικά αρχεία υπήρξε wine bar στο συγκεκριμένο σημείο από το 1869. Oι σημερινοί ιδιοκτήτες Nathalie και Christian μπορούν να σας προτείνουν κρασιά για να συνοδέψουν το γεύμα που προσφέρουν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο πίσω μέρος του μαγαζιού. Μπορείτε όμως απλά να αγοράσετε ένα κρασί και να το απολαύσετε με ένα ωραίο πικ νικ δίπλα στον Σηκουάνα. https://plus.google.com/109328922457064762329/

HTTP://WWW.ZUR-TRAUBE-HAMBURG.DE/
Zur Traube, Αμβούργο, Γερμανία Ο θεμέλιος λίθος αυτού του μαγαζιού έπεσε το 1880 και το 1899 άρχισε να λειτουργεί ως wine shop. Το 1919, ο διάσημος γλύπτης ξύλου Otto Wessel ξεκίνησε να φτιάχνει την ξύλινη επένδυση που χρειάστηκε πάνω από έξι χρόνια για να ολοκληρωθεί και στη συνέχεια οι ιδιοκτήτες του ανέθεσαν το πανέμορφο, καλλιτεχνικό ταβάνι. Αυτό ήταν το πρώτο wine bar στο Αμβούργο. Το Zur Traube έχει μια συλλογή από 250 γαλλικά και γερμανικά κρασιά, τα οποία σερβίρονται με γαλλικά εδέσματα. Τα φώτα των κεριών και η τζαζ μουσική δημιουργούν ατμόσφαιρα, ενώ από τα παράθυρα έχετε θέα στον Έλβα ποταμό. Αυτό είναι το ιδανικό σκηνικό για να απολαύσετε ένα ποτήρι κρασί! http://www.zur-traube-hamburg.de/
http://www.krasiagr.com

Κάνουμε «φούρνο» το δωμάτιο
Ίσως τους τελευταίους χειμώνες να μην συμβαίνει τόσο συχνά, ωστόσο οποιοδήποτε μέσο κι αν χρησιμοποιούμε για να ζεστάνουμε το παγωμένο διαμέρισμα, θα πρέπει να θυμόμαστε ότι οι πηγές θέρμανσης πολύ εύκολα μετατρέπονται σε πηγές … γήρανσης . Η θερμότητα που εκπέμπει το τζάκι, το κλιματιστικό ή το αερόθερμο, απορροφά την υγρασία του αέρα και η επιδερμίδα εμφανίζει ξηρότητα και φλεγμονή (τέτοια είναι το κοκκίνισμα από τη ζέστη) , συμπτώματα που συνδέονται άμεσα με τη γήρανση.
Tip: Επενδύστε σε έναν υγραντήρα για να εξισορροπήσετε την ξηρότητα του αέρα , διαφορετικά, φροντίστε να έχετε ένα μπολ με κρύο νερό στο δωμάτιο που θα επαναφέρει εν μέρει τη χαμένη υγρασία του χώρου.

Πίνουμε το ποτό μας με καλαμάκι Ναι, το απολαμβάνουμε περισσότερο και επιπλέον, δεν φεύγει το κραγιόν. Όμως το ασυναίσθητο ζάρωμα των ματιών με κάθε ρουφηξιά του αγαπημένου μας κοκτέιλ ή αναψυκτικού και βέβαια των χειλιών που συγκρατούν το καλαμάκι μπορούν με τον καιρό να οδηγήσουν στον σχηματισμό λεπτών γραμμών και ρυτίδων στο πόδι της χήνας και γύρω από το στόμα. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και με τη ρουφηξιά του τσιγάρου.
Tip: Aδειάζετε πάντα το ποτό ή το αναψυκτικό σας σε ποτήρι-και μην καπνίζετε….
Εξοστρακίζουμε όλα τα λίπη
Στην προσπάθειά μας να ακολουθήσουμε ένα υγιεινό διαιτολόγιο ή να χάσουμε τα κιλά που μας βαραίνουν, αποκλείουμε συνήθως τα λιπαρά κάθε είδους. Όπως όμως τονίζουν οι διατροφολόγοι,τα «καλά» λίπη, όπως είναι τα λιπαρά οξέα ωμέγα 3, δεν είναι μόνο ευεργετικά για την καρδιά και το μυαλό αλλά και για την επιδερμίδα, καθώς τη διατηρούν απαλή, ελαστική και νεανική προλαμβάνοντας τα σημάδια πρόωρης γήρανσης.
Tip: Φροντίστε να καταναλώνετε λιπαρά ψάρια (σολομό, σκουμπρί, σαρδέλες) ιδανικά, 2 φορές την εβδομάδα, να ρίχνετε μια κουταλιά λιναρόσπορο στη σαλάτα σας και αντι για οποιοδήποτε άλλο σνακ να έχετε μαζί σας λίγα καρύδια.

«Κολλάμε» στην τηλεόραση Τα τελευταία χρόνια περιορίσαμε, λόγω κρίσης, τις συχνές εξόδους και αναγκαστήκαμε να περνάμε τα περισσότερα βράδια μας μπροστά στην τηλεόραση με κίνδυνο να… αποβλακωθούμε. Μια πρόσφατη μελέτη όμως απέδειξε και κάτι που μάλλον δεν υποπτευόμασταν. Για κάθε ώρα …τηλεθέασης το προσδόκιμο ζωής μειώνεται κατά 22 λεπτά! Αιτία φυσικά δεν είναι το πρόγραμμα των καναλιών, αλλά η ακινησία μας . Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι όταν το σώμα μας μένει για περισσότερα από 30 λεπτά ακίνητο, έχει την τάση να αποθηκεύει σάκχαρα , τα οποία εκτός από το βάρος που μας προσθέτουν, καταστρέφουν τις ίνες στήριξης του κολλαγόνου και της ελαστίνης επιταχύνοντας τη γήρανση των κυττάρων.
Tip: Αν δεν μπορείτε να βγείτε έξω για μια απογευματινή ή βραδινή βόλτα, τουλάχιστον, κάθε μισή ώρα φροντίστε να σηκώνεστε από τον καναπέ για να … ξεμουδιάζετε.
Φοράμε υπερβολικό μακιγιάζ
Λέγαμε παλιά ότι το έντονο μακιγιάζ «μεγαλώνει» τις νέες γυναίκες. Σύμφωνα όμως με τους επιστήμονες , μας γερνάει στ’ αλήθεια! Η καθημερινή, υπερβολική χρήση προϊόντων μακιγιάζ με βάση το λάδι , φράζει τους πόρους και ταλαιπωρεί την επιδερμίδα , ενώ αντίθετα , συνθέσεις με αλκοόλ και άλλες χημικές ουσίες αφαιρούν τα φυσικά της έλαια και την ξηραίνουν με αποτέλεσμα να εμφανίζονται πρόωρα, λεπτές γραμμές και ρυτίδες.
Tip: Προσπαθήστε να ξεκουράζετε πού και πού την επιδερμίδα από το μακιγιάζ και κάνετε σχολαστικό ντεμακιγιάζ κάθε βράδυ. Εάν εμφανίζονται συχνά σπυράκια και κοκκινίλες συμβουλευτείτε το δερματολόγο .

Κοιμόμαστε μπρούμυτα Μπορεί να μην απολαμβάνουμε τον ύπνο αν δεν βουλιάξουμε το πρόσωπό μας στο μαξιλάρι, όπως η συνήθεια αυτή που επαναλαμβάνεται κάθε βράδυ, συμβάλλει στον σχηματισμό ρυτίδων και μάλιστα πρόωρων. Το ίδιο δυστυχώς ισχύει και με την πιο συνηθισμένη στάση ύπνου, στο πλάι. Όσο μεγαλώνουμε, η συνεχής πίεση που ασκείται στην επιδερμίδα, εξασθενίζει τον συνδετικό ιστό της (το κολλαγόνο) , η υποστηρικτική του δύναμη μειώνεται και οι «ζάρες» από τον ύπνο αντί να επανέλθουν το επόμενο πρωί –όπως φυσιολογικά συμβαίνει σε νεαρή ηλικία- σιγά-σιγά εγκαθίστανται μόνιμα.
Tip: Προσπαθήστε να κοιμάστε ανάσκελα ή τουλάχιστον αν δεν τα καταφέρνετε, υιοθετήστε το γνωστό τρικ της σατινένιας μαξιλαροθήκης. Βοηθά πολύ!
Φορτωνόμαστε πολλά
Στη γλώσσα της εποχής μας ονομάζεται multi-tasking και θεωρείται προσόν. Στην πραγματικότητα όμως , η ενασχόλησή μας, ταυτόχρονα, με πολλά και διαφορετικά projects-που, συνήθως, κανένα από αυτά δεν ολοκληρώνεται- μας γεμίζει άγχος. Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πλέον επιστημονικές πληροφορίες, το χρόνιο στρες είναι μια από τις κυριότερες «μηχανές» παραγωγής ελεύθερων ριζών, των μορίων οξυγόνου που φθείρουν τα κύτταρα και επιταχύνουν τη γήρανση.
Tip: Επικεντρωθείτε σε ένα σχέδιο ή πρόβλημα, ξεμπερδέψτε μ’ αυτό και προχωρήστε στο επόμενο.
Πηγή: www.skingurus.gr 
Οι ABBA ξανάσμιξαν για χάρη μιας... ελληνικής ταβέρνας!
Τα τέσσερα μέλη του διάσημου συγκροτήματος από τη Σουηδία, των ABBA, τα τραγούδια των οποίων συνεχίζουν να συναρπάζουν μουσικόφιλους κάθε ηλικίας δεκαετίες μετά την κυκλοφορία τους, έσμιξαν ξανά –αν και για σύντομο χρονικό διάστημα– στο πλαίσιο των εγκαινίων ενός νέου εστιατορίου, μιας επιχειρηματικής προσπάθειας στη Στοκχόλμη με άρωμα από... Ελλάδα.

Η Ανιέτα Φέλτσκογκ, ο Μπιορν Ουλβέους, ο Μπένι Άντερσον και η Άννι-Φριντ Λίνγκσταντ ξανασυναντήθηκαν για τα εγκαίνια του “Mamma Mia! The Party”, ενός εστιατορίου στο πάρκο διασκέδασης Γκρόνα Λουντ το οποίο έχει μεταμορφωθεί σε ελληνική ταβέρνα, όπως ακριβώς στο Μamma Mia, την ταινία και το μιούζικαλ, ενώ η μουσική που επελέγη δεν θα μπορούσε να ήταν άλλη από τα τραγούδια των ABBA.

Τα τέσσερα μέλη του σουηδικού συγκροτήματος, με επιτυχίες όπως το "Waterloo", το "Dancing Queen" και το "Take A Chance On Me", επέλεξαν χωριστούς δρόμους το 1982. Σπάνια τους συναντά κανείς μαζί και πρόσφατα οι ίδιοι απέκλεισαν το ενδεχόμενο μιας επανασύνδεσης.

“Βρισκόμαστε εδώ για να κάνουμε ένα πάρτι όπως όλοι”, δήλωσε ο Ουλβέους μόλις έφθασε στην εκδήλωση που έγινε χθες. “Να κάνουμε κοινές εμφανίσεις; Δεν το νομίζω. Όχι. Και αναμένω ότι κι οι υπόλοιποι έδωσαν την ίδια απάντηση σε αυτήν την ερώτηση, σωστά; Το ελπίζω. Σε αντίθετη περίπτωση θα δεσπόζουμε στα πρωτοσέλιδα αύριο”.

Τα μέλη του θρυλικού συγκροτήματος ανέβηκαν κατόπιν για λίγο στη σκηνή που βρίσκεται εντός του εστιατορίου για να χαιρετίσουν τους θαυμαστές τους και να ποζάρουν στους φωτογράφους.

Ο Ουλβέους έχει αναλάβει χρέη εκτελεστικού παραγωγού της επιχειρηματικής αυτής πρωτοβουλίας και σύμφωνα με τον ίδιο οι δημιουργοί του εστιατορίου εμπνεύστηκαν από την ταινία Mamma Mia και σε αυτό το πλαίσιο οι φιλοξενούμενοι συμμετείχαν σε ένα πάρτι με άρωμα... από Ελλάδας.

“Στο τέλος του σόου εκείνοι (το κοινό) είναι πολύ ευχαριστημένοι”, τόνισε ο Ουλβέους αναφερόμενος στο μιούζικαλ. “Σηκώνονται από τις θέσεις τους και χορεύουν κι η ιδέα είναι να προσπαθήσουμε να το μεταφέρουμε αυτό στο περιβάλλον ενός εστιατορίου... και να διοργανώνουμε πολύ όμορφα πάρτι με καλό φαγητό, κρασί, τραγούδι και χορό”.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του εστιατορίου, το Mamma Mia, το οποίο έχει γράψει η Βρετανίδα Κάθριν Τζόνσον και έκανε πρεμιέρα το 1999, το έχουν δει περισσότεροι από 60 εκατομμύρια άνθρωποι.
news.gr

O ηθοποιός Γουίλ Σμιθ ακολούθησε το παράδειγμα του σκηνοθέτη Σπάικ Λι και της συζύγου του Τζάντα Πίνκετ Σμιθ και ανακοίνωσε ότι δεν θα παραστεί στην τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ για το 2016, που θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την απουσία από τον κατάλογο των υποψηφιοτήτων μαύρων ηθοποιών.

Ο Σμιθ, που πρωταγωνιστεί στη δραματική ταινία Concussion είναι από τις πλέον ηχηρές απουσίες από τον κατάλογο των υποψηφιοτήτων που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

«Η σύζυγός μου δεν θα πάει... Το συζητήσαμε. Ανήκουμε σε αυτήν την κοινότητα. Αλλά στην παρούσα χρονική στιγμή, δε νιώθουμε άνετα να παραστούμε εκεί και να πούμε ότι δεν τρέχει τίποτα» δήλωσε ο Σμιθ στην εκπομπή Good Morning America του τηλεοπτικού δικτύου ABC.

O Σπάικ Λι, ο Γουίλ Σμιθ, η Τζάντα Πίνκετ Σμιθ και ο σκηνοθέτης Μάικλ Μουρ είναι τα πιο τρανταχτά ονόματα της βιομηχανίας του θεάματος που έχουν προς το παρόν ανακοινώσει ότι δεν θα παραστούν στην τελετή απονομής, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο Σμιθ επισήμανε ότι και τις δύο φορές που είχε προταθεί για το Χρυσό Αγαλματίδιο, δεν είχε «ποτέ ηττηθεί από έναν λευκό»

«Όταν βλέπω αυτόν τον κατάλογο και τους πολλούς υποψηφίους που αποκλείστηκαν- κι όλοι είναι φανταστικοί και σε αυτό ακριβώς έγκειται η πολυπλοκότητα του θέματος- όλοι είναι όμορφοι και το αξίζουν και είναι φανταστικοί- αλλά νιώθω σα να οδεύουμε προς τη λάθος κατεύθυνση» τόνισε.

Οι καφέ αρκούδες των Πυρηναίων, της οροσειράς που χωρίζει την Ισπανία από τη Γαλλία, λόγω του πολύ ήπιου χειμώνα φέτος βγαίνουν ακόμη από τις φωλιές τους αναζητώντας τροφή, αντί να έχουν πέσει σε χειμερία νάρκη, όπως ανέφεραν οι ειδικοί που τις παρακολουθούν.

Την δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου οι εργαζόμενοι στον Φυσικό Δρυμό Αλτ Πιρινέου (Άνω Πυρηναία, στη βορειοανατολική Ισπανία) αιφνιδιάστηκαν όταν είδαν τι είχε καταγράψει η μία από τις κάμερες που έχουν τοποθετήσει στο δάσος: σε μια βραχώδη περιοχή, ανάμεσα σε δέντρα, η αρκούδα Καρμελίτα και τα τρία μικρά της έψαχναν στο έδαφος για βελανίδια.

Αυτήν την εποχή του έτους, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι αρκούδες θα έπρεπε υπό φυσιολογικές συνθήκες να κοιμούνται στις φωλιές τους. "Δεν είναι φυσιολογικό να βρίσκουμε μια θηλυκιά και τα τρία αρκουδάκια της ξύπνια, εν μέσω του χειμώνα. Έμεινα τουλάχιστον μία εβδομάδα έξω από τη σπηλιά τους", εξήγησε ο Σαντιάγκο Παλαθόν, ο υπεύθυνος της υπηρεσίας βιοποικιλότητας και προστασίας των ζώων της Καταλονίας.

Οι αρκούδες συνήθως πέφτουν σε χειμερία νάρκη τον Νοέμβριο και μπορεί να μην ξυπνήσουν μέχρι και τις Απριλίου. Η περίοδος αυτή ωστόσο μπορεί να είναι μικρότερης διάρκειας για τα αρσενικά.

Ωστόσο φέτος, οι θερμοκρασίες στα βουνά είναι υψηλότερες κατά 5-6 βαθμούς από το φυσιολογικό για την εποχή. "Δεν υπάρχει ουσιαστικά χιόνι στο έδαφος, έχουν μείνει πολλά βελανίδια από το φθινόπωρο για να φάνε και αυτό μπορεί να τις έκανε να βγουν από τη σπηλιά τους", εκτίμησε ο Παλαθόν.

Αυτή η συμπεριφορά των αρκούδων είναι πρωτοφανής για τα Πυρηναία, όπου σήμερα έχουν απομείνει περίπου 40 ζώα. Είχε παρατηρηθεί όμως το 2012 σε μια άλλη περιοχή, στα Κανταβρικά Όρη όπου ζουν 250 αρκούδες.

"Είχαμε ανακαλύψει ότι οι ορισμένες αρκούδες δεν κοιμούνταν, ιδίως θηλυκές με τα μεγαλύτερα από τα μικρά τους, όπως γίνεται σήμερα στο Πυρηναία", είπε ο Γκιγιέρμο Παλομέρο, ο πρόεδρος του ιδρύματος Όσο Πάρντο ("Καφέ Αρκούδα").

"Αυτό μπορεί να είναι βολεύει τις θηλυκές που έχασαν μεγάλο βάρος κατά τη διάρκεια του θηλασμού, να μένουν ξύπνιες αν το επιτρέπουν οι συνθήκες ώστε να τρώνε και να ξαναβρίσκουν τη φυσική τους ισορροπία. Όμως δεν σημαίνει ότι η κλιματική αλλαγή είναι θετική" για τις αρκούδες, συνέχισε ο Παλομέρο.

Οι καφέ αρκούδες κινδύνευαν με εξαφάνιση στα Πυρηναία τη δεκαετία του 1990 όμως ο πληθυσμός τους αυξήθηκε στη συνέχεια χάρη στην εισαγωγή αρκούδων από τη Σλοβενία.
real.gr

Χρειάστηκε χρόνια για να υπολογιστεί, και ξεπερνά το προηγούμενο ρεκόρ κατά σχεδόν πέντε εκατομμύρια ψηφία. Είναι ο μεγαλύτερος γνωστός πρώτος αριθμός, και μόλις ο 49ος «πρώτος αριθμός Μερσέν» που γνωρίζουν οι μαθηματικοί μέχρι σήμερα. Η σύντομη μορφή του νέου αριθμού είναι 274,207,281-1. Η πλήρης μορφή του δεν θα χώραγε σε αυτό το άρθρο, αφού αποτελείται από 22.338.618 ψηφία.

Το πρόγραμμα

Ανακαλύφθηκε χάρη στο πρόγραμμα GIMPS («Μεγάλη Διαδικτυακή Αναζήτηση Πρώτων Μερσέν»), το οποίο επιτρέπει σε κάθε ενδιαφερόμενο να κατεβάσει ειδικό λογισμικό και να παραχωρήσει την επεξεργαστική ισχύ του υπολογιστή του στη μεγάλη μαθηματική αναζήτηση.

Ο νέος αριθμός, γνωστός και ως M74207281, βρέθηκε από υπολογιστή του καθηγητή Κέρτις Κούπερ στο Πανεπιστήμιο του Κεντρικού Μιζούρι. Ο Κούπερ, φανατικός των πρώτων αριθμών, κατείχε και το προηγούμενο ρεκόρ από το 2013.

Πρώτοι ονομάζονται οι ακέραιοι αριθμοί που είναι μεγαλύτεροι από το ένα και έχουν ως διαιρέτες μόνο τον εαυτό τους και το ένα. (2, 3, 5, 7, 11, κ.ο.κ.).

Οι υπολογισμοί

Οι πρώτοι αριθμοί είναι άπειροι, ωστόσο ο υπολογισμός τους γίνεται όλο και πιο δύσκολος καθώς τα ψηφία αυξάνονται.

Ακόμα πιο δύσκολος είναι ο υπολογισμός των πρώτων Μερσέν, οι οποίοι παίρνουν το όνομά τους από τον γάλλο μοναχό Μαρέν Μερσέν (Marin Mersenne, 1588-1648) και παίρνουν τη μορφή 2p-1, όπου p είναι πρώτος αριθμός. Μπορούν επίσης να οριστούν ως πρώτοι αριθμοί που ισούνται με δύναμη του δύο μείον ένα, ή Mn = 2n ? 1, όπου n είναι ακέραιος.

Η πρακτική αξία της ανακάλυψης νέων πρώτων Μερσέν είναι μάλλον μικρή. Μια σπάνια εξαίρεση ήρθε πριν από λίγες μέρες, όταν μαθηματικοί του προγράμματος GIMPS ανακάλυψαν ένα ελάττωμα στους νέους επεξεργαστές Skylake της Intel, οι οποίοι κρασάρουν όταν εκτελούν περίπλοκους υπολογισμούς όπως η αναζήτηση πρώτων Μερσέν.

Πηγή: tovima.gr

Για μεγάλες αλλαγές ετοιμάζονται από τον ερχόμενο Μάρτιο Μπραντ Πιτ και Αντζελίνα Τζολί.

Όπως διαβάζουμε στο «US Weekly», ο 52χρονος ηθοποιός και η 40χρονη συζυγός του, θα αφήσουν το σπίτι τους στο Λος Άντζελες και θα πάνε να μείνουν προς Λονδίνο μεριά!

Ο λόγος; Ξεκινούν τα γυρίσματα του σίκουελ της ταινίας «World War Z» την οποία σκηνοθετεί αλλά και πρωταγωνιστεί ο Μπραντ Πιτ.

Πρόκειται για ένα διάστημα έξι μηνών, κατά το οποίο το διάσημο ζεύγος θα απολαύσει τις ομορφιές της Βρετανίας, με την Αντζελίνα να αφιερώνεται στις φιλανθρωπικές της δραστηριότητες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η απόφαση έχει ληφθεί, και αυτό που μένει είναι το να βρουν ένα σπίτι που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους:

«Σκέφτονται να αγοράσουν ένα. Στην λίστα των επιθυμιών τους, βρίσκεται μια κατοικία που θα τους προσφέρει απόλυτη ασφάλεια, ενώ θέλουν να έχει υπόγεια είσοδο».

Ωστόσο πολύ πιθανό είναι και να νοικιάσουν ένα σπίτι, όπως είχαν κάνει το 2012 όταν έμειναν στο Λονδίνο για 15 μήνες (τότε η Τζολί γύριζε την ταινία «Maleficent» ενώ ο Μπραντ Πιτ την ταινία «The Counselor»), επιλέγοντας για κατοικία το προάστιο Whornes Place, με το ενοίκιο να αγγίζει τα… 24.000 δολάρια το μήνα!

Πηγή: star.gr

Η υπερθέρμανση του πλανήτη επιταχύνεται, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η αμερικανική κυβέρνηση ενώ το 2015 ήταν το θερμότερο αφότου άρχισαν να τηρούνται αρχεία των θερμοκρασιών.
Για το σύνολο του 2015, η μέση θερμοκρασία στην επιφάνεια της γης και των ωκεανών κυμαίνεται 0,90 βαθμούς Κελσίου πάνω από το μέσο όρο του 20ου αιώνα, πρόκειται δηλαδή για την υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί στα αρχεία που χρονολογούνται από το 1880.
Ρεκόρ ζέστης παρατηρήθηκαν σχεδόν παντού στον κόσμο: στην Κεντρική Αμερική, στο βόρειο τμήμα της Νότιας Αμερικής, στο βορρά, το νότο και τα ανατολικά της Ευρώπης, όπως επίσης στη δυτική Ασία και σε μεγάλα τμήματα της Σιβηρίας. Στο μεταξύ, μια λίμνη στη Βολιβία εξατμίστηκε λόγω του Ελ Νίνιο.
Το 2015 η μέση θερμοκρασία της επιφάνειας της γης κυμαινόταν 1,33 βαθμούς Κελσίου άνω της μέσης θερμοκρασία του 20ού αιώνα, ήτοι η υψηλότερη απ” όλη την περίοδο 1880- 2015, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ του 2007 των 0,25 βαθμών Κελσίου.
Η μέση παγκόσμια θερμοκρασία στην επιφάνεια των θαλασσών και των ωκεανών ήταν κατά 0,74 βαθμούς Κελσίου υψηλότερη από τη μέση θερμοκρασία του προηγούμενου αιώνα κι έσπασε το ρεκόρ του 2014 των 0,11 βαθμών Κελσίου.

Το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης είναι η υπηρεσία που ζητούν μέσω της ηλεκτρονικής πύλης ermis (http://www.ermis.gov.gr/), οι πολίτες σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ακολουθούν το πιστοποιητικό και η ληξιαρχική πράξη γέννησης.
Αναλυτικά οι δημοφιλέστερες υπηρεσίες που προσφέρουν τα ΚΕΠ μέσω του κόμβoυ ermis, είναι κατά σειρά οι εξής:
Χορήγηση πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης
Χορήγηση αντιγράφου πιστοποιητικού γέννησης
Χορήγηση αντιγράφου ληξιαρχικής πράξης γέννησης
Βεβαιώσεις χρόνου ασφάλισης στο ΙΚΑ
Χορήγηση πιστοποιητικού εντοπιότητας
Βεβαίωση καταβολής εισφορών για φορολογική χρήση από ΟΑΕΕ-ΤΕΒΕ
Χορήγηση αντιγράφου ληξιαρχικής πράξης γάμου
Βεβαίωση χορήγησης επιδόματος καυσίμων
Χορήγηση αντιγράφου ληξιαρχικής πράξης θανάτου
Χορήγηση πιστοποιητικού εγγραφής στα μητρώα αρρένων
Αίτηση καταγγελίας καταναλωτή στα ΚΕΠ
Βεβαίωση χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης σε άτομα με βαριά αναπηρία
Άνοιγμα οικογενειακής μερίδας λόγω γάμου
Βεβαίωση περί μη ασφάλισης ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ)
Χορήγηση πιστοποιητικού υπηρεσιακής κατάστασης και μεταβολών για δασκάλους ή νηπιαγωγούς
Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ermis
Για να εκδώσετε τα συγκεκριμένα πιστοποιητικά μέσα σε μερικές ημέρες υποβάλετε στην πύλη ermis τις ηλεκτρονικές αιτήσεις για υπηρεσίες της δημόσιας διοίκησης, παραλαμβάνοντας το αποτέλεσμα (πιστοποιητικό, βεβαίωση, κλπ) είτε από την ηλεκτρονική σας θυρίδα είτε από το ΚΕΠ που δηλώνετε κατά την υποβολή της αίτησης.
Κατά την υποβολή της αίτησης, σας ζητείται η επιλογή ενός ΚΕΠ το οποίο θα διαχειριστεί την υπόθεσή σας. Εάν επιθυμείτε το αποτέλεσμα της αίτησης να αποθηκευτεί απευθείας στην ηλεκτρονική σας θυρίδα θα πρέπει να επιλέξετε ΚΕΠ με δυνατότητα ψηφιοποίησης εγγράφων. Επισημαίνεται ότι το έγγραφο αυτό μπορείτε να το εκτυπώσετε και να το χρησιμοποιήσετε στις συναλλαγές σας με τη δημόσια διοίκηση, σύμφωνα με το άρθρο 1 του ν. 4250/2014 (ΦΕΚ 74 /Α΄/26.03.2014).
Εάν η ηλεκτρονική αίτηση απαιτεί δικαιολογητικά τότε θα πρέπει να επισυνάψετε τα αντίστοιχα ηλεκτρονικά έγγραφα μέσω της ηλεκτρονικής σας θυρίδας. Την πορεία της αίτησης μπορείτε να την παρακολουθήσετε από τον φάκελο υποθέσεών σας. Για την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης, απαιτείται υποχρεωτικά να έχει προηγηθεί η σύνδεσή σας στην Πύλη «ΕΡΜΗΣ».

Στο σωστό σημείο τη σωστή στιγμή βρέθηκαν τη Τετάρτη το απόγευμα 4 δικυκλιστές της Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης. Πιο συγκεκριμένα, στη συμβολή των οδών Παύλου Μελά με Μητροπόλεως (στο φανάρι), διερχόμενο Φ.Ι.Χ. έπαθε, προφανώς, βλάβη εν κινήσει και άφησε στο οδόστρωμα μια τεράστια κηλίδα λαδιού. Αυτό, είχε ως αποτέλεσμα να τα διερχόμενα αυτοκίνητα να “απλώσουν” το λάδι σε όλη τη δεξιά λωρίδα της οδού Μητροπόλεως, αμέσως μετά το φανάρι και επάνω στη στροφή. Για καλή τύχη όμως των διερχόμενων από το σημείο οχημάτων -κυρίως των δικύκλων-, πέρασαν από το σημείο δικυκλιστές της δημοτικής Αστυνομίας, που ήλεγχαν την παράνομη στάθμευση επί της οδού Μητροπόλεως και αφού εντόπισαν το πρόβλημα, απέκλεισαν με ειδική ταινία σήμανσης το κομμάτι μήκους σχεδόν 30 μέτρων στο οποίο συγκεντρώθηκε η μεγαλύτερη ποσότητα του λαδιού.  ΄
Όπως ήταν αναμενόμενο, δημιουργήθηκε μποτιλιάρισμα με αποτέλεσμα, να χρειαστεί, οι Δημοτικοί Αστυνομικοί, να κάνουν ρύθμιση της κυκλοφορίας για τουλάχιστον μία ώρα. Όσο δηλαδή χρειάστηκε για να φτάσουν τα οχήματα της υπηρεσίας σαρώματος του Δήμου Θεσσαλονίκης, τα οποία στο μεταξύ είχαν ειδοποιηθεί και να ρίξουν πριονίδι.  Δυστυχώς, λίγα δευτερόλεπτα πριν καταφθάσουν οι υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας, μια διερχόμενη οδηγός μοτοσυκλέτας, δεν πρόσεξε την κηλίδα, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο οδόστρωμα, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί σοβαρά. Είναι αυτονόητο, ότι αν δεν παρέμεναν στο σημείο οι Δημοτικοί Αστυνομικοί, τα ατυχήματα θα ήταν πολλαπλάσια…Φυσικά, ο ασυνείδητος οδηγός του Φ.Ι.Χ. έσπευσε να εξαφανιστεί από τη πρώτη στιγμή…
aftodioikisi.gr

Στα ανατολικά και νότια νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και βαθμιαία σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας. Βόρειοι άνεμοι 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα.
Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας από τα βόρεια. Παγετός κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά νωρίς το πρωί και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά και βαθμιαία σε πεδινές περιοχές κυρίως της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -02 (μείον δυο) έως 06 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Λίγα χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, βαθμιαία στα ημιορεινά και τη νύχτα πιθανόν και στα πεδινά της Θεσσαλίας.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και σταδιακά στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 00 έως 10 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με ασθενείς βροχές κυρίως στην Κρήτη όπου από το βράδυ θα σημειωθούν παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Άνεμοι: Βόρειοι 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 12 βαθμούς κελσίου .

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος βαθμιαία όμως και από τα βόρεια θα αναπτυχτούν νεφώσεις και θα σημειωθούν ασθενείς βροχές ή χιονόνερο.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς βροχές στα βόρεια και ανατολικά. Από το βράδυ παροδικές χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και σταδιακά στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 10 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο κυρίως στα ανατολικά. Παροδικές χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 06 βαθμούς κελσίου.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!