Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Η ρίγανη είναι το μυρωδικό που θα έπρεπε να έχει σε γλάστρα κάθε ελληνικό σπίτι, για πολλούς λόγους:

Η μυρωδιά της φρεσκοκομμένης ρίγανης δεν συγκρίνεται με εκείνη της αποξηραμένης.
Σύμφωνα με τον Γαληνό, τον φημισμένο
Έλληνα γιατρό της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, η χλωρή (και όχι η ξερή) ρίγανη συγκαταλέγεται στα βότανα που λεπταίνουν και δυναμώνουν το σώμα.

Νοστιμίζει πολλά ελληνικά φαγητά (φρέσκια ή ξερή) – και όχι μόνο τη χωριάτικη σαλάτα.
Στην Ελλάδα φυτρώνει η καλύτερη ρίγανη παγκοσμίως, άρα επιβάλλεται να την απολαμβάνουμε και… σπιτική κατευθείαν από το μπαλκόνι μας.
Είναι εξαιρετικό φαρμακευτικό φυτό (φυσικό αντιβιοτικό) με αντιβακτηριακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.
Εξολοθρεύει τα παράσιτα του εντέρου και τονώνει το πεπτικό σύστημα.
Είναι αντικαρκινογόνο βότανο.
Περιέχει φυτοοιστρογόνα, πολύ χρήσιμα (κυρίως) στις γυναίκες.
Απωθεί εχθρούς και ασθένειες των φυτών προστατεύοντας όχι μόνο τον εαυτό της αλλά και τα διπλανά φυτά.
Λίγη ρίγανη μέσα στην τροφή των πτηνών τα προστατεύει από αρρώστιες.

http://ksipnistere.blogspot.gr 
Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι άνδρες που χρησιμοποιούν διάφορες δικαιολογίες για να αποφύγουν να χρησιμοποιήσουν προφυλακτικό, κατά την διάρκεια των ερωτικών τους επαφών. Μάλιστα η πιο συνηθισμένη είναι ότι χάνεται η απόλαυση στο σεξ.
 
Και για του λόγου του αληθές έρευνα, έδειξε ότι το ισχυρό φύλο χρησιμοποιεί τρεις με τέσσερις δικαιολογίες κατά μέσο όρο, προκειμένου να μην βάλουν προφυλακτικό κατά τις ερωτικές τους περιπτύξεις.
 
Αναλυτικότερα σε δημοσκόπηση που πραγματοποίησαν οι ερευνητές με επικεφαλή την Kelly Cue Davis, λέκτορα στο πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον σε 313 άνδρες, ηλικίας 21 ως 30 ετών ανακάλυψαν ότι οι περισσότεροι όχι απλώς είχαν προσπαθήσει τουλάχιστον με έναν τρόπο να αποφύγουν το προφυλακτικό από την ηλικία των 14 ετών, αλλά είχαν προβάλλει αρκετές δικαιολογίες στην προσπάθεια τους να πείσουν το εταίρο ήμισυ.
 
Μερικές από τις πιο συχνές δικαιολογίες είναι:
 
«Μην ανησυχείς, είμαι καθαρός»
 
Αυτή είναι η πιο συχνή δικαιολογία που χρησιμοποιούν οι άνδρες για να πείσουν μια γυναίκα, καθώς φαίνεται ότι το 73,7% των ανδρών πιστεύει ότι αυτή η δήλωση περί καθαρότητας είναι αρκετή για να πειστεί μια γυναίκα να μην χρησιμοποιήσει προφυλακτικό.
 
«Οι άνδρες έχουν την τάση να πιστεύουν ότι αν όλα δείχνουν φυσιολογικά, είναι κιόλας», λέει η Vranich. «Ωστόσο, τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα πολλές φορές είναι ασυμπτωματικά στους άνδρες, άρα αν κάποιος δεν έχει εξεταστεί από γιατρό, δεν μπορεί να γνωρίζει αν έχει πρόβλημα». 
 
«Δεν μπορώ να περιμένω»
 
Το 73,2% των συμμετεχόντων ανέφερε ότι αν μιλήσουν με τόσο πάθος σε μια γυναίκα, εκείνη θα συμφωνήσει στο σεξ χωρίς προφυλακτικό. «Αυτή είναι μια από τις πιο επικίνδυνες τακτικές, γιατί είναι εύκολο, αν είσαι γυναίκα, να κολακευτείς από τα λόγια και να παρασυρθείς την ώρα που οι ορμόνες χτυπάνε κόκκινο», λέει η Vranich. 
 
« Είναι πολύ καλύτερα χωρίς το προφυλακτικό»
 
Αυτή είναι η παλαιότερη ατάκα που χρησιμοποιούν οι άνδρες σε ποσοστό 50,3%, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουν ότι τελικά κάτι τέτοιο δεν ισχύει.
 
Ωστόσο σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του περιοδικού Sexual Medicine, τόσο οι γυναίκες όσο και οι άνδρες απολαμβάνουν το σεξ και με και χωρίς προφυλακτικό εξίσου. 
 
«Γίνεται χωρίς προφυλακτικό;»
 
Παραδόξως, το 40% των ανδρών που ρωτήθηκαν παραδέχτηκε ότι προσπάθησε με παραπάνω από έναν τρόπους να πετύχει τη μη χρήση του προφυλακτικού, απλά ρωτώντας ευθαρσώς αν γίνεται να μην το χρησιμοποιήσει. 
 
 
«Γιατί δεν με εμπιστεύεσαι;»
 
Ο ψυχολογικός εκβιασμός και η επίκληση στο συναίσθημα δεν είναι και ο πιο ηθικός τρόπος για να πειστεί μια γυναίκα να κάνει σεξ χωρίς προφυλάξεις, ωστόσο το 34% των ανδρών παραδέχτηκε ότι το χρησιμοποίησε σαν τακτική. 
 
«Κάποιοι άνδρες ίσως νιώθουν όντως προσβεβλημένοι από την επιμονή σας να χρησιμοποιήσετε προφυλακτικό, ενώ άλλοι παριστάνουν τους προσβεβλημένους για να χειραγωγήσουν τη γυναίκα», εξηγεί η Vranich. «Απλώς εξηγήστε του ότι δεν έχει καμιά σχέση το προφυλακτικό μαζί του προσωπικά και δώστε του να καταλάβει ότι για εσάς είναι αδιαπραγμάτευτο ζήτημα». 
 
Ο γάμος μεταξύ ενός γέρου αγρότη και μιας
νεαρής γυναίκας δεν πήγαινε πολύ καλά.
Ως εκ τούτου, ο γέρος αποφάσισε να πάει στο
γιατρό για να δει τι μπορεί να κάνει.


Μετά από πολλές εξετάσεις , ο γιατρός του είπε:

 - Την επόμενη φορά που θα είσαι στο χωράφια
και αισθανθείς μεγάλη επιθυμία για τη γυναίκα
σου να μην περιμένεις μέχρι να γυρίσεις το
μεσημέρι ή το βράδυ, αλλά να τρέξεις στο σπίτι
αμέσως! 

- Το έκανα - είπε ο αγρότης - αλλά μέχρι να
φτάσω στο σπίτι ήμουν τόσο κουρασμένος που
δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Ο γιατρός σκέφτηκε για λίγο και του λέει: 

- Λοιπόν , άκουσε τι θα κάνεις , θα πάρεις μαζί
σου το δίκαννο και αμέσως μόλις νιώσεις ότι
είσαι <δυνατός>, θα ρίχνεις μια ντουφεκιά , και να της πεις ότι όταν ακούει έναν πυροβολισμό να
έρχεται εκείνη γρήγορα σε εσένα. Μετά από αρκετές εβδομάδες, ο γιατρός και ο αγρότης συναντώνται τυχαία στο δρόμο και τον ρωτάει ο γιατρός: 

- Λοιπόν, πώς πήγε, όλα εντάξει ; 
- Τις τρεις πρώτες μέρες , γιατρέ μου, όλα πήγαν πολύ καλά, στη συνέχεια ξεκίνησε η κυνηγετική περίοδος και από τότε δεν την έχω ξαναδεί...
Τη δυσαρέσκεια τους για τις τιμές των εισιτηρίων εξέφρασαν για μια ακόμη φορά οι οπαδοί της Λίβερπουλ στον αγώνα με την Στόουκ. Οι φίλοι των "κόκκινων" σήκωσαν αυτό το πανό θέλοντας να στείλουν ένα μήνυμα στη διοίκηση, η οποία ωστόσο εξακολουθεί να τους αγνοεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο η Τσέλσι έχει πιο ακριβά εισιτήρια από τη Λίβερπουλ στην Πρέμιερ Λιγκ.

http://www.enikos.gr 
Η αποκάλυψη του ηθοποιού στην εκπομπή "Ο κόσμος ανάποδα"...

Με την Σοφία Τσίπα γύρισε ...τον κόσμο ανάποδα ο Σωτήρης Καλυβάτσης και μίλησε για το πόσο άλλαξε από την τηλεόραση.

«Από ένα σημείο και μετά ξεκαθαρίστηκε στον εγκέφαλό μου ότι είναι δουλειά. Μου αρέσει πάρα πολύ να γυρίζω σελίδες στη ζωή μου. Όπου υπάρχει χρήμα, δόξα και όλα τα υπόλοιπα πρόσκαιρα που σου προσφέρει η τηλεόραση οι άνθρωποι ξεχνιούνται πολύ εύκολα», τόνισε ο ηθοποιός.

Ο Σωτήρης Καλυβάτσης μίλησε και για το πιο σκληρό μάθημα που πήρε από την τηλεόραση: «Το πήρα αρκετά νωρίς από τη συμπεριφορά των ανθρώπων όταν πέθανε ο Αντώνης Παραράς. Σταμάτησαν να μας πληρώνουν, σταμάτησαν την εκπομπή και ήρθαν στην κηδεία οι κάμερες. Δεν μας απαντούσαν στα τηλέφωνα. Πάψαμε να υπάρχουμε! Σταμάτησαν οι δημοσιογράφοι αφού δεν υπήρχε εκπομπή, πάψαν να ασχολούνται μαζί μας και μετά τους ξαναείδαμε στην κηδεία».

Μια μητέρα έξι παιδιών από το Μπέρμινγχαμ της Βρετανίας είπε στο μεγαλύτερο γιο της ότι πάει στο σούπερ μάρκετ κι εκείνη πήρε το αεροπλάνο...
και πήγε στην Αυστραλία για να συναντήσει έναν άντρα με τον οποίο είχε γνωριστεί μέσω Ίντερνετ.

Μετά από τέσσερις ώρες όταν το 14χρονο αγόρι έβλεπε ότι η μητέρα του δεν επιστρέφει σπίτι, ειδοποίησε τον παππού και τη γιαγιά, οι οποίοι μένουν σε άλλη πόλη. Αυτοί με τη σειρά τους ενημέρωσαν τις Αρχές και τις κοινωνικές υπηρεσίες που έφτασαν στο σπίτι τη 1 μετά τα μεσάνυχτα της επόμενης ημέρας. Εδώ να αναφέρουμε ότι το μικρότερο ηλικιακά παιδί είναι 3 ετών.

Στη συνέχεια η μητέρα αγνόησε όλα τα μηνύματα τόσο των γονιών της όσο και της Αστυνομίας, απενεργοποίησε τους λογαριασμούς της στα social media και τελικά, γύρισε στη Βρετανία έξι εβδομάδες μετά οπότε και είχε βγάλει εισιτήριο επιστροφής.

Τότε συνελήφθη από τις Αστυνομία, δηλαδή τον περασμένο Φεβρουάριο και τώρα το δικαστήριο την καταδίκασε σε εξάμηνη φυλάκιση με διετή αναστολή. Τα παιδιά τώρα μένουν με τον παππού και τη γιαγιά.

Η ίδια δεν αρνήθηκε ότι τα εγκατέλειψε, ενώ ο δικηγόρος της ανέφερε στο δικαστήριο ότι η γυναίκα, η οποία μεγάλωνε μόνη τα παιδιά της, υπήρξε καλή μητέρα, αλλά έζησε μια πολύ καταπιεστική σχέση κι αυτή τη σημάδεψε.

Στους δικαστές παρουσιάστηκαν και κάρτες γραμμένες από τα παιδιά όπου φαινόταν ότι τους έλειπε η μητέρα τους.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Η Κυριακή είναι και πάντα θα είναι, εκτός αν αλλάξει κάτι δραστικά στο εργασιακό πενθήμερο, η πιο μελαγχολική και ίσως και πιο δύσκολη μέρα της εβδομάδας. Υπάρχουν όμως πάντα τρόποι να αντιστρέψετε την κατάσταση και να κάνετε την Κυριακή να περάσει πιο δημιουργικά, ώστε η εβδομάδα, που έρχεται, να μοιάζει λιγότερο με αγγαρεία.
Ακολουθήστε τα παρακάτω τελετουργικά, αντιμετωπίστε τη μελαγχολία της Κυριακής, φτιάχνοντας το εβδομαδιαίο σας πρόγραμμα και τη διάθεσή σας.
1. Βγάλτε το πρόγραμμα της εβδομάδας
Μην αφήνετε τις υποχρεώσεις και τις οικιακές δουλειές χωρίς πρόγραμμα γιατί εύκολα θα σας κατακλύσουν και ο μόνος που θα ζημιωθεί θα είστε εσείς. Τηρείτε μια ατζέντα, όχι μόνο για το γραφείο και τα επαγγελματικά σας ραντεβού, αλλά για όλες τις εκκρεμότητες, ώστε να διαχειρίζεστε τον ελεύθερό σας χρόνο με τον καλύτερο και αποδοτικότερο τρόπο.
Το πρόγραμμα πάντα  βοηθάει, ακόμα και αν το νιώθετε πιεστικό κάποιες φορές, είναι ο μόνος τρόπος για να φέρετε εις πέρας όλα όσα θέλετε να χωρέσετε μέσα σε ένα 24ωρο.
2. Ετοιμάστε το διατροφικό σας πρόγραμμα
Προστατέψτε τον εαυτό σας από εκείνες τις στιγμές που η πείνα σας θολώνει το μυαλό και καταλήγετε να κάνετε τις λάθος επιλογές και να τρώτε λιπαρά σνακ γεμάτα ζάχαρη. Οργανώστε τα γεύματα της εβδομάδας, ώστε να μη σπαζοκεφαλιάζετε κάθε βράδυ, για το τι θα φάτε την επόμενη, αλλά να έχετε έτοιμη την απάντηση ή ακόμα καλύτερα και το ίδιο το γεύμα, από την προηγούμενη. Κάνετε σωστό προγραμματισμό και σωστή διαχείριση ποσοτήτων, εφοδιαστείτε με τα κατάλληλα για την εβδομάδα και δεν θα ξαναχάσετε χρόνο, μεσοβδόμαδα, στο σούπερ μάρκετ.
3. Λουστείτε
Το πιθανότερο είναι να λούζεστε παραπάνω από μια φορά την εβδομάδα, αλλά φροντίστε μια από αυτές τις φορές να είναι την Κυριακή που έχετε περισσότερο χρόνο να περιποιηθείτε τα μαλλιά σας και τον ίδιο σας τον εαυτό, με τον τρόπο που σας αξίζει.
Την Κυριακή έχετε το χρόνο να βάλετε μια μάσκα μαλλιών που απαιτεί περισσότερο χρόνο και δεν προλαβαίνετε να το κάνετε μια καθημερινή, έχετε τη διάθεση να βουρτσίσετε με ηρεμία τις μπούκλες σας, κάνοντας μασάζ την ίδια στιγμή στο κεφάλι σας και να στεγνώσετε τα μαλλιά σας με την ησυχία σας και όχι βιαστικά και πρόχειρα.  4. Περιποιηθείτε τον εαυτό σας
Αφού θα έχετε ξεκινήσει την περιποίηση με ένα προσεγμένο λούσιμο, συνεχίστε τη φροντίδα του εαυτού με μια μάσκα προσώπου, κάντε απολέπιση -που σίγουρα χρειάζεστε μια φορά την εβδομάδα και ποτέ δεν έχετε το κουράγιο να κάνετε μετά τη δουλειά τις καθημερινές- βγάλτε προσεκτικά τα φρύδια σας και βάψτε ένα φλογερό κόκκινο τα νύχια σας.
Η προσωπική περιποίηση είναι κάτι που μόνο εσείς θα παρέχετε στον εαυτό σας και αν δεν την κάνετε τις ράθυμες Κυριακές, δύσκολα θα την καταφέρετε μια πολυάσχολη καθημερινή.
5. Βάλτε πλυντήριο
Όσο βαρετό και αν θεωρείτε το πλυντήριο/ άπλωμα/ σιδέρωμα των ρούχων, η Κυριακή είναι μια καλή μέρα για να το κάνετε καθώς θα σας προσφέρει όλες τις ενδυματολογικές σας επιλογές, για την υπόλοιπη εβδομάδα, ενώ θα γλιτώσετε τον εαυτό σας από το να βάζετε μεταμεσονύχτια πλυντήρια μεσοβδόμαδα ή να φοράτε ρούχα από τα άπλυτα.
Αφιερώστε λίγες ώρες της Κυριακής και θα έχετε όλα τα ρούχα σας διαθέσιμα για νέους ή δοκιμασμένους συνδυασμούς όλη την εβδομάδα. Αν δε, εκεί που σιδερώνετε, προγραμματίσετε και το τι συγκεκριμένο θα φορέσετε κάθε ημέρα, τότε η εβδομάδα θα κυλήσει πιο ομαλά από ποτέ.
6. Επικοινωνήστε με την οικογένειά σας
Τις Κυριακές που χαλαρώνετε, είναι μια καλή στιγμή να μιλήσετε με τους γονείς ή τα αδέλφια σας, τους οποίους δεν συναντάτε συχνά. Όσο και αν έχετε προχωρήσει τη ζωή σας, η επαφή με τις ρίζες και τους ανθρώπους που σας στήριξαν στα πρώτα βήματα της ζωής σας είναι πάντα ενθαρρυντική και βοηθάει για ένα καλό και δυναμικό ξεκίνημα της νέα εβδομάδας.  7. Τεντωθείτε
Το πιθανότερο και το ευκταίο είναι να κάνετε γυμναστική καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας και όχι μόνο την Κυριακή. Την Κυριακή όμως, σίγουρα έχετε περισσότερο χρόνο να αφιερώσετε σε μερικές ασκήσεις και να «βυθιστείτε» περισσότερο σε πιο δύσκολες στάσεις της γιόγκας. Πάρτε το χρόνο σας να τεντωθείτε, ακόμα και όταν βλέπετε το αγαπημένο σας τηλεοπτικό πρόγραμμα και μαζί με το πνεύμα σας θα ετοιμάσετε και το σώμα σας για την εβδομάδα που έρχεται.
clickatlife.gr
Την πρώτη σούπερ παντοφοβική υφή επιφάνειας, η οποία μπορεί να απωθήσει από πάνω της οποιοδήποτε υγρό, άσχετα από το υλικό που αυτή είναι κατασκευασμένη, δημιούργησαν Αμερικανοί επιστήμονες. Δηλαδή: δημιούργησαν το τέλειο αδιάβροχο!
Οι ερευνητές της Σχολής Μηχανικής και Εφαρμοσμένων Επιστημών του Πανεπιστημίου UCLA του Λος Άντζελες στην Καλιφόρνια, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Science", ανέφεραν ότι η καινοτομική επιφάνεια μπορεί να έχει διάφορες βιομηχανικές και βιοϊατρικές εφαρμογές.
Το νέο υλικό θα μπορούσε μελλοντικά να επιβραδύνει τη διάβρωση και έτσι να επεκτείνει τη διάρκεια ζωής διαφόρων τμημάτων εξοπλισμού σε εργοστάσια (χημικά, ηλεκτροπαραγωγής κ.α.), σε ηλιακούς συλλέκτες, σε μαγειρικά σκεύη κ.λπ.
Μέχρι σήμερα έχουν βρεθεί διάφορα υδροφοβικά υλικά, που απωθούν τα υγρά από πάνω τους, χωρίς να μουσκεύουν. Όμως, έχει υπάρξει μια πρόκληση η δημιουργία ενός πραγματικά παντοφοβικού υλικού, που θα απωθεί οποιοδήποτε υγρό, για παράδειγμα τα φθοριωμένα διαλυτικά που χρησιμοποιούνται σε διάφορες βιομηχανικές εφαρμογές, όπως για την ψύξη των ηλεκτρονικών συσκευών.
Η νέα επιφάνεια για πρώτη φορά διαθέτει χαρακτηριστικά πραγματικής «παντοφοβικότητας», κάτι που ποτέ έως σήμερα δεν είχε παρατηρηθεί σε τεχνητό ή φυσικό αντικείμενο. Η ικανότητα αυτή της επιφάνειας βασίζεται στις φυσικές ιδιότητες της υφής της στη νανοκλίμακα και όχι στις χημικές ιδιότητες του υλικού από το οποίο η επιφάνεια αποτελείται.
Το τελικό αποτέλεσμα, όπως έδειξαν τα πειράματα, είναι ότι κανένα υγρό (νερό, λάδι, διαλυτικά κ.α.) δεν κολλάει σε καμία επιφάνεια (μεταλλική, πλαστική, γυάλινη κ.α.), καθώς οι σταγόνες του γλιστρούν από πάνω της.
Οι ερευνητές δήλωσαν ότι η παντοφοβική επιφάνεια θα μπορεί να αντέξει για πολύ καιρό στο εξωτερικό περιβάλλον, π.χ. σε ένα κτίριο ή όχημα, καθώς η υφή της που της χαρίζει τις θαυματουργές ιδιότητές της, δεν διαβρώνεται ούτε από την υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία, ούτε από τις ακραίες θερμοκρασίες. Επίσης, θα είναι κατάλληλη για βιολογικές και ιατρικές εφαρμογές στο εσωτερικό ενός οργανισμού, επειδή δεν διαβρώνεται ούτε από τα σωματικά υγρά.
Οι ερευνητές έχουν ήδη καταθέσει τη σχετική εμπορική πατέντα για την κατοχύρωση της εφεύρεσής τους.
Σύνδεσμος: Για την πρωτότυπη επιστημονική εργασία (με συνδρομή) στη διεύθυνση:
http://www.sciencemag.org/content/346/6213/1096
Η Αστόρια, η ελληνική γειτονιά της Νέας Υόρκης, είναι εδώ και δεκαετίες ο παράδεισος του μεσογειακού φαγητού. Όπως χαρακτηριστικά λένε οι Νεοϋορκέζοι, είναι πιο σύνηθες να βρίσκει κανείς σουβλάκια, παρά οποιοδήποτε άλλο φαστ φουντ σε κάθε τετράγωνο της γειτονιάς.

Ανάμεσα στα εστιατόρια, ξεχωρίζει το οπωροπωλείο United Brothers, που λειτουργεί εδώ και ακριβώς 40 χρόνια.

Το 1969, οι Tom, Jerry και George Kourkoumelis έφυγαν από την Ελλάδα λόγω της δικτατορίας. Από την Κεφαλονιά, βρέθηκαν στο Μανχάταν μαζί με δύο άλλους φίλους τους, τα αδέρφια Σπύρο και Δαμιανό Ματαφιά. Στη Νέα Υόρκη, η πεντάδα συναντήθηκε και έψαχνε για καλά μανάβικα. Όλα τα προιόντα που βρήκαν, τους έκαναν να νοσταλγούν το σπίτι.

Έτσι, το 1974, ίδρυσαν το μαγαζί United Brothers Fruit Marke στην περιοχή Washington Heights του Μανχάταν. Λόγω μεγάλης εγκληματικότητας στην περιοχή, μετακόμισαν στην Αστόρια μετά από λίγα χρόνια.

Σύμφωνα με κάτοικους της περιοχής και θαμώνες του καταστήματος, υπάρχουν πελάτες που έρχονται από το Σόχο, τη Νολίτα και άλλες περιοχές του Μανχάταν εδώ και δεκαετίες για να βρούνε τα πιο νόστιμα φρούτα της πόλης και τα πιο μυρωδάτα λαχανικά.

Καθημερινά, πάνω από 3.000 άνθρωποι ψωνίζουν σε αυτό το τεράστιο κατάστημα των 200 τετραγωνικών, το οποίο λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα. Όλες οι Ελληνίδες γιαγιάδες της Αστόρια το προτιμούν και είναι το αγαπημένο μαγαζί όλων των hipsters της πόλης. Πλέον, το μαγαζί έχει και ένα μικρό πάγκο όπου μπορεί κανείς να απολαύσει φρέσκους χυμούς.

Από τους πέντε πρώτους ιδιοκτήτες μόνο ο νεώτερος δεν έχει βγει στη σύνταξη και δεν έχει μετακομίσει στην Φλόριντα. Ο 61χρονος Τομ Κουρκουμέλης δουλεύει δέκα ώρες στο μαγαζί εκτός από όταν πηγαίνει διακοπές στην Κεφαλονιά. Στο κατάστημα πλέον δουλεύουν και συγγενείς των πέντε "αδερφών", προωθώντας την ελληνική νοστιμιά στα πέρατα της γης.

http://www.thestival.gr
Φαίνεται ότι το Facebook αποφάσισε να πάρει την... κατάσταση στα χέρια του και ξεκίνησε τις διαγραφές για να «καθαρίσει» τις λίστες του.

Ο διάσημος ιστότοπος social media ξεκίνησε να διαγράφει προφίλ με ψευδώνυμα και στη συνέχεια ζητά από τους χρήστες να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία της ταυτότητάς τους με κάποιο επίσημο έγγραφο.

Το Facebook πριν δύο μήνες είχε ξεκινήσει να μπλοκάρει σελίδες που είχαν δημιουργήσει προφίλ με ψευδώνυμο και ζητά από χρήστες με ψευδώνυμο να σκανάρουν και να αποστείλουν επίσημο έγγραφο μαζί με την φωτογραφία που θα αποδεικνύει την πραγματική τους ταυτότητα για να ταυτοποιήσει αν είναι οι πραγματικοί.

Πριν δύο μήνες η τακτική της δημοφιλούς ιστοσελίδας να διαγράψει χιλιάδες προφίλ είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, καθώς μεταξύ άλλων είχε προκαλέσει το μένος της LGBT (lesbian, gay, bisexual και transgender) κοινότητας των ΗΠΑ.

Και τώρα με την νέα πολιτική επιχειρεί να... καθαρίσει τις λίστες του από τους μη πραγματικούς κατόχους λογαριασμών.

http://www.seleo.gr

Σαν σήμερα το 1874 επεισόδια σημειώνονται στην Ελληνική Βουλή, καθώς ο προϋπολογισμός ψηφίζεται από την κυβέρνηση Βούλγαρη χωρίς τη νόμιμη απαρτία. (Στηλιτικά).

1718 - Ο βασιλιάς Κάρολος ΙΒ΄ της Σουηδίας σκοτώνεται κατά τη διάρκεια της πολιορκίας του Φρέντρικσχαλντ στη Νορβηγία.

1782 - Αμερικανική Επανάσταση: Συνθήκη των Παρισίων. Αντιπρόσωποι από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας υπογράφουν στο Παρίσι τα προκαταρκτικά άρθρα της συνθήκης ειρήνης, η οποία θα επισημοποιηθεί το 1783.

1786 - Το Μεγάλο Δουκάτο της Τοσκάνης, υπό τον Λεοπόλδο, γίνεται το πρώτο σύγχρονο κράτος που καταργεί τη θανατική ποινή.

1803 - Στη Νέα Ορλεάνη, Ισπανοί αντιπρόσωποι παραχωρούν επίσημα την περιοχή της Λουιζάνας σε Γάλλο αντιπρόσωπο. Είκοσι ημέρες αργότερα, η Γαλλία παραχωρεί την ίδια γη στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά την αγορά της Λουζιάνας.

1853 - Κριμαϊκός Πόλεμος: Ναυμαχία της Σινώπης. Το αυτοκρατορικό ρωσικό ναυτικό καταστρέφει τον οθωμανικό στόλο στη Σινώπη.

1868 - Πραγματοποιούνται στη Στοκχόλμη τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του βασιλιά Καρόλου ΙΒ' της Σουηδίας.

1872 - Διεξάγεται στη Γλασκώβη ο πρώτος διεθνής ποδοσφαιρικός αγώνας, μεταξύ της Σκωτίας και της Αγγλίας.

1874 - Επεισόδια σημειώνονται στην Ελληνική Βουλή, καθώς ο προϋπολογισμός ψηφίζεται από την κυβέρνηση Βούλγαρη χωρίς τη νόμιμη απαρτία. (Στηλιτικά)

1925 - Ο δικτάτορας Θεόδωρος Πάγκαλος απαγορεύει στις γυναίκες να φορούν κοντές φούστες (άνω των 30 πόντων από το έδαφος) όταν βγαίνουν έξω.

1958 - Υποβάλλεται στον υπουργό Δημοσίων Έργων, Σόλωνα Γκίκα (Κυβέρνηση Καραμανλή), η μελέτη για την κατασκευή του Μετρό των Αθηνών, το οποίο θα κατασκευαστεί προσεχώς και κατά τμήματα. Το «προσεχώς» σήμαινε 33 χρόνια αργότερα.

1966 - Εγκαίνια του Πανεπιστημίου Πατρών.

1967 - Ιδρύεται το Λαϊκό Κόμμα του Πακιστάν

1982 - O Μάικλ Τζάκσον κυκλοφορεί το άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών,το Thriller.

(Με πληροφορίες του Wikipedia)

http://www.enikos.gr 
Ταιριάζει υπέροχα σε σάλτσες, γλυκά αλλά και ροφήματα, όμως οι τοξικολόγοι προειδοποιούν ότι αν ξεφύγουμε με την ποσότητα υπάρχει κίνδυνος δηλητηρίασης.

Τρεις με τέσσερις κουταλιές του μπαχαρικού είναι αρκετές για να προκαλέσουν παράνοια και ένα αίσθημα ότι «είμαστε παγιδευμένοι σε λάσπη», αναφέρει χαρακτηριστικά το σχετικό δημοσίευμα του περιοδικού ΤΙΜΕ.

Ο λόγος για το μυρωδάτο μοσχοκάρυδο, του οποίου οι παρενέργειες όταν καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες είναι γνωστές εδώ και αιώνες, λόγω μιας χημικής ουσίας που περιέχει (μυριστικίνη), σημειώνουν οι ειδικοί σε άρθρο των New York Times.

H μυριστικίνη ανήκει σε μια οικογένεια σύνθετων ουσιών με ψυχοδραστικές ιδιότητες. Σύμφωνα με το Δρ Edward Boyer, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης, άτομα που έκαναν... κατάχρηση μοσχοκάρυδου βίωσαν ένα έντονο αίσθημα νωθρότητας, με τις αναμνήσεις τους από το περιστατικό είναι αποσπασματικές και ελλιπείς. Ο Boyer έχει συναντήσει κατά τη διάρκεια της καριέρας του δύο σοβαρά περιστατικά δηλητηρίασης από μοσχοκάρυδο, στα οποία οι ασθενείς χρειάστηκε να νοσηλευτούν.

Όσο κι αν αγαπάτε το μοσχοκάρυδο λοιπόν, αρκεστείτε σε μία κουταλίτσα στα εδέσματα που θα ετοιμάσετε φέτος τα Χριστούγεννα.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!