Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

 Αυτή η εικόνα απεικονίζει ένα από τα τεστ «Rorschach", όπου η αποστολή σας είναι να μαντέψετε τι πραγματικά αντιπροσώπευει. Πρωτού προχωρήσετε παρακάτω προσπαθήστε να μαντέψετε. Τώρα, ας δούμε αν το βρήκατε
 

 Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν το βλέπουν. Ωστόσο, αφού δείτε την κινούμενη εικόνα παρακάτω, στατική κάρτα ήταν προβληματισμένοι με μόλις λεπτά - γίνεται αμέσως αναγνωρίσιμο!

Η άποψη που ήθελε έναν άνθρωπο αν κατάφερνε να...



επιβιώσει μετά την εκτέλεσή του και να... μην


εκτελεστεί για δεύτερη φορά, ήταν μύθος.

Η Therese Oneill σε άρθρο της στο «The Week» αναφέρει πώς κάποιοι κατάφερναν τελικά να... γλιτώσουν τη ζωή τους, μετά την εκτέλεσή τους!

1. The Man Franks
Ένα δολοφόνος, γνωστός ως «The Man Franks», όπως αναφέρει ένα αυστραλιανό έγγραφο του 1872, επέζησε της εκτέλεσής του χάρη στην... ανικανότητα του εκτελεστή του.

Είχε την ατυχία (ή τύχη) να είναι ο πρώτος άνθρωπος που θα εκτελούνταν στο προσφάτως ιδρυθέν βασίλειο των Φίτζι (τα επόμενα δύο χρόνια εξαιτίας του τεράστιου χρέους έγινε βρετανική αποικία).

Οι εκτελεστές δεν ήξεραν τι έπρεπε να κάνουν και η εκτέλεση έγινε τελικά μερικές ώρες μετά την προγραμματισμένη ώρα, καθώς ο σερίφης δε θεωρούσε βολική εκείνη τη στιγμή. Το σχοινί είχε βράχηκε από τη βροχή και χρειάστηκε να το βάλουν να στεγνώσει δίπλα σε μια φωτιά.

Τού πέρασαν τη θηλιά γύρω από το κεφάλι, αλλά δε μπόρεσαν να τή σφίξουν πολύ, και παρότι ο Franks έπεσε μετά από μερικά λεπτά άρχισε να κινείται και να τούς μιλάει, εκλιπαρώντας τους να τον «γλιτώσουν από τη δυστυχία του». Καθώς τα χέρια του δεν ήταν δεμένα σωστά, κατάφερε να φτάσει το σχοινί στο λαιμό του και να το βγάλει, συγχωρώντας μάλιστα όσους βρίσκονταν γύρω του για το «παιχνίδι» που έπαιξαν με την εκτέλεσή του.

Τελικά, ένας ανώτερος υπάλληλος έκοψε το σχοινί με αποτέλεσμα να πέσει με δύναμη στο έδαφος, μιας και κανείς δε σκέφτηκε να τον... κατεβάσουν απαλά με τη βοήθεια του σχοινιού.

Μετά από αυτό το... θέαμα, κανείς δεν ήθελε να το ξαναπεράσει και στον Franks δόθηκε χάρη. Οι τοπικοί αξιωματούχοι και οι κάτοικοι δέχτηκαν να εξοριστεί.

2. Anne Greene
Όταν το 1650 η Anne Greene ήταν 22 ετών, εργαζόταν ως υπηρέτρια στο σπίτι του Sir Thomas Read. Τήν άφησε έγκυο ο εγγονός του, ωστόσο εκείνη ισχυριζόταν ότι δεν ήξερε ότι κυοφορούσε ένα παιδί.

Μια μέρα ενώ ανακάτευε ένα δοχείο που περιείχε βύνη ένιωσε αδιαθεσία. Απέβαλλε το έμβρυο και τρομαγμένη καθώς ήταν το έκρυψε μέσα σε στάχτες και χώμα.

Εκείνη την εποχή όμως υπήρχε ένας νόμος, που ήθελε κάθε μη παντρεμένη γυναίκα που έκρυβε μια εγκυμοσύνη ή θνησιγένεια, να κατηγορείται για βρεφοκτονία.

Παρότι οι μαίες επιβεβαίωσαν ότι το έμβρυο ήταν πολύ μικρό για να κατάφερνε να επιβιώσει, η Greene καταδικάστηκε σε κρέμασμα στην αυλή του κάστρου της Οξφόρδης.

Με τα τελευταία της λόγια καταδίκασε «την ασέλγεια της οικογένειας στην οποία ζούσε».

Το άψυχο σώμα της μεταφέρθηκε σε μια ιατρική σχολή για το μάθημα της ανατομίας. Όταν ανοίχτηκε το φέρετρο οι γιατροί διαπίστωσαν ότι το στήθος της ανεβοκατέβαινε. Ξεκίνησαν αμέσως τις προσπάθειες να την επαναφέρουν και... το κατάφεραν.

Ο λαός το είδε σαν θέλημα του Θεού. Η Greene πήρε το φέρετρό της μαζί της και μετακόμισε σε μια άλλη πόλη, όπου παντρεύτηκε και έκανε παιδιά.

3. Half-Hangit Maggie
Η Maggie Dickson έμεινε έγκυος ενώ ο ναυτικός άντρας της έλειπε σε ταξίδι. Το γεγονός αυτό ήταν καταστροφικό για μια γυναίκα του 1724. Προσπάθησε να κρύψει την εγκυμοσύνη της, γιατί ήταν παράνομη, όμως δεν τα κατάφερε.
Καταδικάστηκε με θάνατο στην κρεμάλα. Η οικογένειά της πήρε στη συνέχεια το πτώμα και καθώς το μετέφεραν στο νεκροταφείο, άκουσαν κάποια μικρά χτυπήματα, που προέρχονταν από το... φέρετρο.

Η Maggie επέζησε και έγινε πολύ διάσημη. Τής έδωσαν το παρατσούκλι «Half-Hangit Maggie». Έζησε ακόμη 40 χρόνια και σήμερα υπάρχει ένα εστιατόριο προς τιμήν της στον τόπο όπου... κρεμάστηκε!

4. Inetta de Balsham
Η Inetta de Balsham καταδικάστηκε για υπόθαλψη εγκληματιών το 1264. Σύμφωνα με επίσημα έγγραφα, κρεμάστηκε στις 9 το πρωί της Δευτέρας 16 Αυγούστου και έμεινε στην αγχόνη μέχρι το πρωί της επομένης.

Όταν τήν κατέβασαν ήταν ακόμη ζωντανή. Η επιβίωσή της τράβηξε την προσοχή του Βασιλιά Ενρίκου του τρίτου, ο οποίος και τής απένειμε χάρη.

5. Romell Broom
Το να καταφέρει κανείς να επιβιώσει μιας... σύγχρονης εκτέλεσης, μπορεί να χαρακτηριστεί και ως «θαύμα».

Οι θανατηφόρες ενέσεις είναι έτσι «σχεδιασμένες» ώστε να προκαλούν γρήγορο, ανώδυνο και... αλάνθαστο θάνατο.

Δε συνέβη το ίδιο όμως και στην περίπτωση του Romell Broom.

Το 2009 καταδικάστηκε για απαγωγή, βιασμό και δολοφονία και ήταν ο πρώτος άνθρωπος που επέζησε μετά από... εκτέλεση με θανατηφόρα ένεση.

Οι εκτελεστές του προσπαθούσαν επί δύο ώρες να βρουν κατάλληλη βλέμμα, όμως το μόνο που κατάφερναν ήταν να «βρίσκουν» σε κόκαλο ή μύες. Κάθε φορά που «έπιαναν» φλέβα, έσπαγε.

Ο Romell επέστρεψε στο κελί του και τού δόθηκε μια εβδομάδα αναστολή.

Σε αυτό το διάστημα οι δικηγόροι του υποστήριξαν ότι είχε υποφέρει μια βασανιστική και επίπονη τιμωρία και ξεκίνησαν ένα κίνημα, προκειμένου να αλλάξουν οι νόμοι σχετικά με τη θανατική ποινή με ένεση στις ΗΠΑ, ισχυριζόμενοι ότι αν σκότωναν τον Romell θα «κατέστρεφαν το μοναδικό στοιχείο που υποστήριζε την υπόθεσή τους».
Είναι ακόμη ζωντανός, περιμένοντας την εκδίκαση της έφεσης.

6. Ewan Macdonald
Το 1752 ο Ewan Macdonald μπλέχτηκε σε καυγά με τον Robert Parker. Όταν ο δεύτερος προσπάθησε να φύγει, ο Macdonald τον ακολούθησε και τον μαχαίρωσε στο λαιμό.

Κρίθηκε ένοχος για δολοφονία και καταδικάστηκε σε κρέμασμα στο Newcastle. Το σώμα του μεταφέρθηκε σε ιατρική σχολή για να χρησιμοποιηθεί για το μάθημα της ανατομίας. Ήταν η μοναδική ευκαιρία που είχαν οι γιατροί για να μελετήσουν νόμιμα ανατομία.

Προς μεγάλη έκπληξη του γιατρού, στον οποίο είχε ανατεθεί το... «πτώμα» του, όταν μπήκε στην αίθουσα όπου βρισκόταν το χειρουργικό τραπέζι, ο γιατρός βρήκε τον Macdonald να κάθεται επάνω σε αυτό.

Σε αυτήν την περίπτωση όμως ο γιατρός αποφάσισε να... αποτελειώσει το έργο του εκτελεστή και... τόν χτύπησε με ένα σφυρί στο κεφάλι.

Λέγεται ότι μερικά χρόνια μετά, ο ίδιος γιατρός σκοτώθηκε όταν το άλογό του τού έδωσε μια κλωτσιά στο κεφάλι!
Μέχρι και...κουπόνι του στοιχήματος δημιούργησαν οι Δημοτικοί Αστυνομικοί αναμένοντας τις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις που θα κρίνουν το εργασιακό τους μέλλον. Βλέπετε ο χρόνος, όταν είσαι σε διαθεσιμότητα, δεν περνά με τίποτα!

Ο άνθρωπος είναι καλλιτέχνης. Δείτε τι κάνει και κυρίως πως το κάνει!
Οι καλλιέργειες ρυζιού Banaue Ρύζι υπάρχουν εδώ και 2000 χρόνια τουλάχιστον και βρίσκονται στα βουνά της Ιφουγκάο στις Φιλιππίνες από τους προγόνους των πολύ παλαιών πληθυσμών. Οι καλλιέργειες αυτές χαρακτηρίζονται ως το «όγδοο θαύμα του κόσμου ».
Μελωδίες των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη και Μαρκόπουλου, ερμηνεύει η Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων, στη συναυλία «Μιλάμε Ελληνικά», που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Οκτωβρίου, στον Πολυχώρο Άννα και Μαρία Καλουτά.

Σόλο τρομπέτες: Α. Καλογιάννης, Δ. Αγάθος, A. Κάτσιος

Σόλο τουμπερλέκι: Στ. Κρεμμύδας

Μουσική διεύθυνση: Δημήτρης Μίχας

Πολυχώρος Δήμου Αθηναίων «Άννα & Μαρία Καλουτά»Q Τιμοκρέοντος 6α - Νέος Κόσμος |τηλ.: 210 9344131

Ώρα: 20.00

Είσοδος ελεύθερη

Ημερομηνία: 
Σάβ, 12/10/2013 - 20:00 - 22:00 


Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ 
 Όταν δείτε για πρώτη φορά αυτά τα παπούτσια θα πείτε πως είναι για να σκουπίδια. Είναι έτσι όμως; Μάλλον όχι γιατί αυτά τα παπούτσια είναι κατασκευασμένα  από ιταλό σχεδιαστή και η τιμή τους είναι....μάλλον εξωφρενική. Για να ακριβολογούμε η τιμή του ανέρχεται στα 1.975$!

Απίστευτό; 

 Η εταιρία Amoritz GT παρουσιάζει το πρώτο βραζιλιάνικο supercar που φέρει την ονομασία DoniRosset. Μετά από τέσσερα χρόνια σχεδιασμού και εξέλιξης, το αυτοκίνητο είναι έτοιμο.
Το supercar κινείται από έναν 8.4 λ. V10 κινητήρα, ο οποίος προέρχεται από το Dodge Viper και παράγει 1007 ίππους. Το αυτοκίνητο χρησιμοποιεί ως καύσιμο την αιθανόλη.
Το Doni Rosset έχει μήκος 4,7 μέτρα και πλάτος 2 μέτρα, ενώ σύμφωνα με τον κατασκευαστή πρόκειται να παραχθεί σε μόλις 50 κομμάτια κάθε ένα από τα οποία θα τιμάται 1.000.000 δολλάρια.
Σχεδιαστικά το supercar από την Βραζιλία διαθέτει αρκετά επιθετική εμφάνιση ενώ πολλά από τα στιλιστικά του στοιχεία θυμίζουν έντονα την McLaren MP4-12C.


Το κάθισμα του οδηγού είναι τοποθετημένο στο κέντρο, όπως στην McLaren F1. Η ιδέα της δημιουργίας του συγκεκριμένου supercar από τον William Denis Rosset ο οποίος θέλησε να δημιουργήσει ένα μοναδικό supercar για να το κάνει δώρο στον πατέρα του, Donino Rosset.



http://news247.gr
Τον φθινοπωρινό κύκλο ξεναγήσεων στις Δημοτικές Κοινότητες, ο οποίος ξεκινάει τον Οκτώβριο και ολοκληρώνεται το Δεκέμβριο του 2013, διοργανώνει και φέτος ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Καινοτομία του φετινού προγράμματος, οι δύο ξεναγήσεις για ποδηλάτες που θα πραγματοποιηθούν η πρώτη στις 20 Οκτωβρίου και η δεύτερη στη 1 Δεκεμβρίου 2013, με ώρα έναρξης 10:00.
Κάθε ομάδα ξενάγησης θα περιλαμβάνει έως 35 άτομα, με εξαίρεση τα γκρουπ των ποδηλατών, στα οποία το όριο φθάνει τα 20 άτομα και θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας. Η συμμετοχή στις ξεναγήσεις είναι ελεύθερη, ενώ οι δημότες καλούνται να καταβάλουν αντίτιμο μόνο για την είσοδο σε μουσεία της πόλης, όταν το πρόγραμμα περιλαμβάνει ανάλογες επισκέψεις.
Οι ξεναγήσεις θα ξεκινούν στις 11:00, με εξαίρεση έναν ορισμένο αριθμό απογευματινών δράσεων, που αναγράφονται στο αναλυτικό πρόγραμμα. Στον κύκλο ξεναγήσεων συμμετέχουν οι 1η, 2η, 3η, 4η και 5η Δημοτικές Κοινότητες, στις οποίες μπορούν να απευθύνονται οι ενδιαφερόμενοι για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής.
Αναλυτικά :
Για τις ξεναγήσεις της 1ης Δημοτικής Κοινότητας: Κουντουριώτου 17, 2313318226 & 8203.
Για τις ξεναγήσεις της 2ης Δημοτικής Κοινότητας: Μοναστηρίου 93, 2310 519250 & 2310 527856.
Για τις ξεναγήσεις της 3ης Δημοτικής Κοινότητας: Ακροπόλεως 6, 2310 200532 & 2310 216058.
Για τις ξεναγήσεις της 4ης Δημοτικής Κοινότητας: Κλεάνθους 72μ (περιοχή Πολιτιστικού Κέντρου Τούμπας), 2310 915001 & 2310 939797
Για τις ξεναγήσεις της 5ης Δημοτικής Κοινότητας: Βασ. Όλγας 162 & 25ης Μαρτίου 24, 2310 425530 (εσωτερικό 3)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ
ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:

Α΄ ΔΗΜ. ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕΣΟΠΟΛΕΜΟΥ
Αρχοντικό Νεδέλκου, Κόκκινο Σπίτι, Οικία Τερκενλή, Ερμού, Πλατεία Αριστοτέλους, Αγορές (Βατικιώτη και Βλάλη), Βενιζέλου, Στοά Μαλακοπή, Έπαυλη Αλλατίνη, Καθολική Εκκλησία, Οθωμανική Τράπεζα, οδός Κατούνη, Επιβατικός Σταθμός Κυριακή 13/10 στις 16:00
Κυριακή 24/11,
Κυριακή 8/12,
Κυριακή 15/12
ΡΩΜΑΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ 1
Γαλεριανό Συγκρότημα, Ρωμαϊκή εξέδρα, Ρωμαϊκή Αγορά, Ρωμαϊκά λουτρά Αγίου Δημητρίου Κυριακή 20/10,
Κυριακή 3/11,
Σάββατο 16/11,
ΡΩΜΑΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ 2
Γαλεριανό Συγκρότημα, Ρωμαϊκές αίθουσες Αρχαιολογικού Μουσείου Σάββατο 19/10,
Κυριακή 3/11,
Σάββατο 30/11,
ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ 1
Παναγία Χαλκέων, Άγιος Παντελεήμων, Σωτηράκι, Αίθουσες Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού 4,5,6 και 7 Κυριακή 13/10 στις 16:00,
Σάββατο 16/11,
Κυριακή 1/12,
ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ 2
Αχειροποίητος, Αγία Σοφία, Βαπτιστήριο Αγίου Ιωάννη, Αίθουσες Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού 1, 2 και 3 Σάββατο 12/10,
Σάββατο 9/11 στις 16:00,
Σάββατο 23/11 στις 16:00,
ΟΘΩΜΑΝΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ
Bey Hamam, Χαμζά μπέη, Μπεζεστένι, Λευκός Πύργος
Σάββατο 2/11,
Σάββατο 16/11 στις 16:00,
Σάββατο 30/11 στις 16:00,
Σάββατο 14/12
ΕΒΡΑΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ
Γιαχουντί χαμάμ, Αγορά Μοδιάνο, Συναγωγή Γιαντ Λεζικαρόν, Μνημείο Ολοκαυτώματος, Λαδάδικα, Βενιζέλου. Κυριακή 10/11,
Κυριακή 24/11,
Κυριακή 8/12
ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ( νέο )
Λαδάδικα, Πλατεία Ελευθερίας, Μπεζεστένι, Χαμζά Μπέη, Ρωμαϊκή Αγορά, Πλατεία Αριστοτέλους, Πλατεία Αγίας Σοφίας, Μητρόπολη, Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, Λευκός Πύργος, Πλατεία ΧΑΝΘ, Αρχαιολογικό Μουσείο, Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Κυριακή 20/10 στις 10:00,
Κυριακή 1/12 στις 10:00

Β΄ ΔΗΜ. ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Δώδεκα Απόστολοι, Τείχη, Πασά Χαμάμ, Ξενοδοχείο
Βιέννη, Άγαλμα βασιλιά Κωνσταντίνου, Τοπ Χανέ, Οικία Πετρίδη, Παλιός Σιδηροδρομικός Σταθμός Σάββατο 12/10,
Σάββατο 30/11,
Σάββατο 14/12

Γ΄ ΔΗΜ. ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
ΑΝΩ ΠΟΛΗ 1
Προφήτης Ηλίας, Πλατεία Κουλέ καφέ, Βυζαντινό λουτρό, Ταξιάρχες, Άγιος Νικόλαος Ορφανός Σάββατο 2/11,
Σάββατο 23/11,
Σάββατο 7/12,
Σάββατο 14/12
ΑΝΩ ΠΟΛΗ 2
Πύργος Τριγωνίου, Πύλη Παλαιολογίνας, Κάστρα, Μονή Βλατάδων, Όσιος Δαυίδ, Αγία Αικατερίνη Σάββατο 12/10,
Σάββατο 9/11,
Κυριακή 15/12

Δ΄ ΔΗΜ. ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ
Λοιμωδών, Παπάφειο, ΥΦΑΝΕΤ, Ρώσικο νοσοκομείο (Ιστορικό Αρχείο Μακεδονίας) Μακεδονικός Τάφος Μαιευτηρίου, Σχολή Ξεναγών, Νοσοκομείο Χιρς (Ιπποκράτειο) Σάββατο 9/11 στις 16:00,
Κυριακή 10/11 στις 16:00,
Σάββατο 7/12 στις 16:00

Ε΄ ΔΗΜ. ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
ΒΙΛΛΕΣ 1
Βίλλα Αλλατίνη, Βίλλα Μορπούργκο, Οικισμός Ουζιέλ, Casa Bianca, Βίλλα Μορντώχ, Οικία Σιάγα, Chateau mon Bonheur, Οικία Μεχμέτ Καπαντζή (ΜΙΕΤ) Σάββατο 2/11 στις 16:00,
Σάββατο 23/11 στις 16:00,
Σάββατο 7/12
ΒΙΛΛΕΣ 2
Αρχοντικό Αχμέτ Καπαντζή, Οικία Μοδιάνο (Λαογραφικό μουσείο), Ορφανοτροφείο Μέλισσα, Σχολή Τυφλών, Οικία Σάλεμ, Οικία Μιχαηλίδη, Γενί Τζαμί, Οικία Μοδιάνο, Α' Γυμνάσιο, προτομή Γεωργίου Α', 12ο Δημοτικό Σχολείο
Σάββατο 12/10,
Σάββατο 9/11 στις 16:00,
Σάββατο 23/11 στις 16:00

http://www.seleo.gr


Αν θέλετε να μειώσετε τα πολλά delivery αλλά τα αγαπάτε υπερβολικά για να τους αντισταθείτε, δοκιμάστε μερικές απλές εναλλακτικές που σίγουρα θα σας βοηθήσουν. Πρώτον, φροντίστε να έχετε τα ψυγείο και τα ντουλάπια σας μονίμως γεμάτα με υγιεινές τροφές που φτιάχνονται γρήγορα και απλά ώστε να μην έχετε δικαιολογία πως δεν υπάρχει τίποτα στο σπίτι και «πρέπει» να παραγγείλετε. Δεύτερον, αρχίστε να φτιάχνετε τις δικές σας πίτσες και τα δικά σας μπέργκερ, έτσι ώστε να μην κόψετε τις αγαπημένες σας διατροφικές παρασπονδίες, αλλά να τις κάνετε με πιο υγιεινό τρόπο και σίγουρα παίρνοντας λιγότερες θερμίδες.




http://www.queen.gr

Την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινάει η υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους για την καταβολή των ειδικών εποχικών βοηθημάτων από τον ΟΑΕΔ. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 2 Δεκεμβρίου 2013.Οι αιτήσεις υποβάλλονται είτε ηλεκτρονικά είτε στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης του ΟΑΕΔ, είτε μέσω οποιουδήποτε άλλου χώρου ηλεκτρονικής πρόσβασης.

Η υποβολή των αιτήσεων μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) θα γίνεται από 21/10/2013 έως 02/12/2013.

Δικαιούχοι του βοηθήματος είναι εργαζόμενοι των παρακάτω κατηγοριών: οικοδόμοι, λατόμοι, ασβεστοποιοί, πλινθοποιοί, αγγειοπλάστες, δασεργάτες, ρητινοσυλλέκτες, καπνεργάτες, μουσικοί μέλη των οικείων επαγγελματικών σωματείων, υποδηματεργάτες, μισθωτοί ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, χειριστές εκσκαπτικών - ανυψωτικών- οδοποιητικών - γεωτρητικών μηχανημάτων, ηθοποιοί, τεχνικοί κινηματογράφου και τηλεόρασης, ταξιθέτες θεάτρου – κινηματογράφου, χειριστές και βοηθοί χειριστών κινηματογράφου, ελεγκτές κινηματογράφου και θεάτρου, ταμίες κινηματογράφου και θεάτρου, μισθωτοί τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου και σμυριδεργάτες.

Τα δικαιολογητικά που αφορούν τις ημέρες ασφάλισης, στο εισόδημα και, για τους πολίτες τρίτων χωρών, στην άδεια διαμονής, αναζητούνται αυτεπάγγελτα από τον ΟΑΕΔ μέσω των Πληροφοριακών Συστημάτων του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, της Γ.Γ.Π.Σ. και του Υπουργείου Εσωτερικών αντίστοιχα.

Με εξαίρεση τους απασχολούμενους στον οικοδομικό κλάδο, οι λοιπές κατηγορίες δεν δικαιούνται το ειδικό εποχικό βοήθημα εάν πληρούν τις προϋποθέσεις τακτικής επιδότησης.

http://gr.news.yahoo.com

Πόση νοημοσύνη έχουν τελικά τα σκυλιά; Από ότι φαίνεται είναι πιο έξυπνα απ΄ όσο κάποιοι πιστεύουν. Το βίντεο με….

τα δύο χαριτωμένα τετράποδα που μιμούνται ένα μωρό που μπουσουλάει… έρχεται να αποδείξει πως πρόκειται για πολύ έξυπνα ζώα.






 


Πάει ένας στον μανάβη και ρωτάει:
- Τί είναι αυτό;
- Ντομάτες.
- Ωραία, δώστε μου 2 κιλά, αλλά κάθε ντομάτα σε άλλη σακούλα.

Του τα βάζει ο μανάβης.
- Αυτό τί είναι;
- Πατάτες.
- Δώστε μου 3 κιλά, αλλά κάθε μία σε ξεχωριστή σακούλα.
Το κάνει και αυτό ο μανάβης.
- Τί είναι αυτό; ξαναρωτάει ο τύπος.
- Φακές, λέει ο μανάβης, αλλά δεν τις πουλάμε!

--------------------

Μια κυρία μιας κάποιας ηλικίας τηλεφωνεί στην Πυροσβεστική και λέει:
- Ελάτε γρήγορα,σας παρακαλώ!
Ενας νεαρός προσπαθεί ν' ανέβει στο παράθυρο του δωματίου μου..
- Να πάρετε το 100,της λέει κάποιος..Εδώ είναι η Πυροσβεστική..
- Μα όχι, εσάς θέλω..
Η σκάλα του είναι κοντή και δεν φτάνει..

Διακοπή στα εθνικά πρωταθλήματα της Ευρώπης αυτό το Σαββατοκύριακο λόγω των τελευταίων δυο αγωνιστικών των προκριματικών ομίλων για το Παγκόσμιο κύπελλο της Βραζιλίας. Οι αγώνες θα διεξαχθούν την Παρασκευή 11/10 και την Τρίτη 15/10. Οι 9 ομάδες που θα τερματίσουν πρώτες στον όμιλο τους προκρίνονται απευθείας στα τελικά ενώ οι 8  καλύτερες δεύτερες θα παίξουν , μετά από κλήρωση, σε διπλά παιχνίδια για να προκύψουν και τα υπόλοιπα 4 εισιτήρια.   

Όσον αφορά το εθνικό μας συγκρότημα τα πράγματα είναι λίγο πολύ γνωστά. Έχει εξασφαλίσει την παρουσία του στα play off και χρειάζεται δυο νίκες στα εναπομείναντα παιχνίδια με αντίστοιχο στραβοπάτημα της Βοσνίας για να καταλάβει την πρώτη θέση και την απευθείας πρόκριση.

Στους υπόλοιπους ομίλους τα διαβατήρια για Βραζιλία έχουν ήδη σφραγίσει  η Ιταλία και η Ολλανδία ενώ πολύ κοντά στο στόχο αυτό βρίσκονται και Βέλγιο, Γερμανία, Ελβετία.

Σας παρουσιάζουμε παρακάτω το «μίνι» πανόραμα των ομίλων με τη βαθμολογία των ομάδων που διεκδικούν μια θέση πρόκρισης είτε στα τελικά είτε στα play off καθώς και τους κυριότερους αγώνες των δυο αυτών αγωνιστικών.

Α’ ΟΜΙΛΟΣ
  1.        ΒΕΛΓΙΟ  22
  2.        ΚΡΟΑΤΙΑ  17

11/10 Κροατία – Βέλγιο
15/10  Σκωτία –Κροατία,  Βέλγιο – Ουαλία

Β’ ΟΜΙΛΟΣ

  1.        ΙΤΑΛΙΑ    20
  2.        ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ  13
  3.        ΔΑΝΙΑ  12
  4.        ΤΣΕΧΙΑ  9
  5.       ΑΡΜΕΝΙΑ  9

11/10  Αρμενία-Βουλγαρία, Μάλτα-Τσεχία, Δανία-Ιταλία
15/10  Δανία-Μάλτα, Ιταλία-Αρμενία, Βουλγαρία-Τσεχία

Γ’ ΟΜΙΛΟΣ

1.       ΓΕΡΜΑΝΙΑ  22
2.       ΣΟΥΗΔΙΑ  17
3.       ΑΥΣΤΡΙΑ  14

11/10  Σουηδία-Αυστρία, Γερμανία-Ιρλανδία
15/10  Ν.Φερόε- Αυστρία, Σουηδία-Γερμανία

Δ’ ΟΜΙΛΟΣ

  1.        ΟΛΛΑΝΔΙΑ  22
  2.        ΟΥΓΓΑΡΙΑ  14
  3.        ΤΟΥΡΚΙΑ  13
  4.        ΡΟΥΜΑΝΙΑ  13

11/10  Ολλανδία-Ουγγαρία, Ανδόρρα-Ρουμανία, Εσθονία-Τουρκία
15/10  Ουγγαρία-Ανδόρρα, Τουρκία-Ολλανδία, Ρουμανία-Εσθονία

Ε’ ΟΜΙΛΟΣ

1.       ΕΛΒΕΤΙΑ  18
2.       ΙΣΛΑΝΔΙΑ  13
3.       ΣΛΟΒΕΝΙΑ  12
4.       ΝΟΡΒΗΓΙΑ  11
5.       ΑΛΒΑΝΙΑ  10

11/10  Ισλανδία-Κύπρος, Αλβανία-Ελβετία, Σλοβενία-Νορβηγία
15/10  Κύπρος-Αλβανία, Ελβετία-Σλοβενία, Νορβηγία-Ισλανδία

ΣΤ’ ΟΜΙΛΟΣ

1.       ΡΩΣΙΑ  18
2.       ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ  17
3.       ΙΣΡΑΗΛ  12

11/10  Λουξεμβούργο-Ρωσία, Πορτογαλία-Ισραήλ
15/10  Πορτογαλία-Λουξεμβούργο, Αζερμπαϊτζάν- Ρωσία

Ζ’ ΟΜΙΛΟΣ

  1.        ΒΟΣΝΙΑ  19
  2.       ΕΛΛΑΣ  19

11/10 Ελλάς-Σλοβακία, Βοσνία-Λιχτενστάιν
15/10  Ελλάς-¨Λιχτενστάιν, Λιθουανία-Βοσνία

Η’ ΟΜΙΛΟΣ

  1. .    ΑΓΓΛΙΑ  16
  2.        ΟΥΚΡΑΝΙΑ  15
  3.        ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ  15
  4.      ΠΟΛΩΝΙΑ  13

11/10  Αγγλία-Μαυροβούνιο, Ουκρανία-Πολωνία
15/10  Αγγλία-Πολωνία, Μαυροβούνιο-Μολδαβία, Σαν Μαρίνο-Ουκρανία

Θ’ ΟΜΙΛΟΣ

  1.        ΙΣΠΑΝΙΑ  14
  2.       ΓΑΛΛΙΑ  14

11/10  Ισπανία-Λευκορωσία
15/10  Ισπανία-Γεωργία, Γαλλία -Φιλανδία




Το αγνό, παρθένο ελαιόλαδο είναι το πιο υγιεινό λάδι, αλλά όταν το βράζουμε χάνει πολλά από τα πολύτιμα συστατικά του, αναφέρουν επιστήμονες από την Πορτογαλία.
Στα 4,4 Ρίχτερ εκτιμά το μέγεθος του σεισμού που σημειώθηκε πριν λίγο στη Θεσσαλονίκη ο Σεισμολογικός Σταθμός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ο σεισμός σημειώθηκε στις 8.16 π.μ., Βόρεια της λίμνης Βόλβης, ανατολικά, βορειοανατολικά της Θεσσαλονίκης και ήταν επιφανειακός.
Σύμφωνα με την εκτίμηση του ευρωμεσογειακού σεισμολογικού κέντρου, η σεισμική δόνη που σημειώθηκε στις 8:16, είχε ένταση 4,5 ρίχτερ. Το εστιακό του βάθος ήταν 10 χιλιόμετρα. Το επίκεντρό του καταγράφηκε 40 χιλιόμετρα ανατολικά του κέντρου της πόλης και 4 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του χωριού Ασκός.
H Μυγδονία λεκάνη έχει "δώσει" και τον μεγάλο σεισμό του 1978, ωστόσο, οι σεισμολόγοι αναφέρουν ότι δεν συντρέχουν ιδιαίτεροι λόγοι ανησυχίας.
Η δόνηση έγινε αισθητή και σε Χαλκιδική, Σέρρες και Κιλκίς. 

http://www.thestival.gr

Το πάτησε λιγάκι παραπάνω...

 

 

 

 

 

 


 

Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στο περιβαλλοντικό πάρκο Γαλλικού ποταμού, στο Καλοχώρι, η 3η Οικογιορτή Γαλλικού Ποταμού.
Στην πανέμορφη περιοχή με τις μικρές λίμνες στις εκβολές του Γαλλικού, οι επισκέπτες θα συμμετέχουν σε εργαστήρια και παιχνίδια, θα δοκιμάσουν βιολογικά προϊόντα, θα κάνουν βόλτες με άλογα και ποδήλατα, ενώ επίσης θα έρθουν τετ α τετ με σπάνια είδη πουλιών. Ειδικότερα, όσοι βρεθούν την Κυριακή αυτή στο Περιβαλλοντικό Πάρκο Γαλλικού Ποταμού θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στις εξής δραστηριότητες:
Έκθεση βιολογικών και τοπικών προϊόντων, καθώς και προϊόντων χειροτεχνίας
Περιβαλλοντικά παιχνίδια και κατασκευές για τα παιδιά
Εργαστήρια για ενήλικες
Παρατήρηση πουλιών με κιάλια και τηλεσκόπια από το ψηλό παρατηρητήριο
Περίπατος ανάμεσα στις δύο μικρές λίμνες των εκβολών του Γαλλικού
Βόλτες με άλογο για τα παιδιά
Δωρεάν βόλτες με τα ποδήλατα του Φορέα Διαχείρισης
Παράσταση με κλόουν από το ντουέτο θεάτρου δρόμου Dromocosmicas

Η Οικογιορτή θα διαρκέσει από τις 10 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα. Είναι μία εκδήλωση από διοργανώνεται από το Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, με τη συνεργασία και την υποστήριξη του Δήμου Δέλτα.
Στην εκδήλωση συμμετέχουν επίσης η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία και η Δράση για την Άγρια Ζωή.

http://www.thestival.gr.

ΚΡΙΟΣ
Γενικά: Πολύ σοβαρά μπορεί να έχετε πάρει κάποια λόγια ενός ατόμου πού σίγουρα νιώθετε ότι σας έχει αδικήσει ή σας έχει φερθεί αχάριστα. Καλό είναι να διακρίνετε το σωστό και το λάθος για να έχετε καλή κρίση.
Ερωτικά: Ένας Αιγόκερως μπορεί να σας πιέζει. Γενικά έχετε αλλάξει και μερικές φορές μπορεί να μην ανέχεστε ούτε μύγα στο σπαθί σας για αυτό μπορεί να είστε εκρηκτικοί σε ακραίες περιπτώσεις.
Καριέρα & Οικονομικά: Μερικοί μπορεί να νιώθετε ότι κάποιος πάει να μειώσει το έργο σας ή την προσφορά σας. Αυτό δεν είναι και τόσο θετικό για αυτό αντιδράτε κάπως περίεργα.

ΤΑΥΡΟΣ
Γενικά: Είστε πολύ πρακτικοί αλλά και συγχρόνως ουσιαστικοί σε θέματα που άλλοι μπορεί να στερούν από το περιβάλλον σας. Αφού έχετε αναλάβει κάποιες ευθύνες στο να ολοκληρώσετε ένα έργο, μην ξεσηκώνεστε από κάποιες νέες καταστάσεις οι οποίες δεν σας δίνουν κανένα εχέγγυο.
Ερωτικά: Η διαμάχη με ένα πρόσωπο που μπορεί να είναι Κριός ή Ζυγός μπορεί να αφορά σε θέματα κοινωνικής εικόνας. Ενώ εσάς δεν σας νοιάζει οι υπόλοιποι που είναι γύρω σας μπορεί να έχουν διαφορετική γνώμη και να επηρεάζουν άμεσα το πρόσωπο που σας ενδιαφέρει. Αντίθετα αν σχετίζεστε με Παρθένο, Αιγόκερω ή Ιχθύ θα τα πάτε πολύ καλύτερα.
Καριέρα & Οικονομικά: Η ζωή σας αλλάζει και το κυριότερο που πρέπει να κάνετε είναι να συνειδητοποιήσετε ότι δεν πρέπει να φοβάστε αν χαλάσουν κάποιες σταθερές ισορροπίες όσο και αν σας φαίνεται υπερβολικό. Μόνο αν ταραχτούν τα νερά θα δημιουργηθούν καινούργιοι πόροι με καλύτερη ποιότητα.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Γενικά: Έχετε κατά νου ότι θα χρειαστεί από την πλευρά σας να φερθείτε άψογα κοινωνικά για να μην κακοκαρδίσετε κάποιον από την οικογένεια σας ή ένα άτομο που δεν είναι της απολύτου αρεσκείας σας.
Ερωτικά: Ίσως θα χρειαστεί από την πλευρά σας να δείξετε ένα πολύ ώριμο πρόσωπο ή θα σας ενθουσιάσει ένα άτομο που είναι μεγαλύτερο από εσάς σε ηλικία. Το βλέπετε ότι μερικές φορές χρειάζεστε καθοδήγηση αλλά και φροντίδα.
Καριέρα & Οικονομικά: Μπορεί να μην σας αρέσουν οι συνθήκες γιατί θα είναι πολύ περιορισμένες για σας, όμως με αυτόν τον τρόπο θα πρέπει να δεχτείτε τις αλλαγές που χρειάζονται για να πετύχετε κάτι πολύ συγκεκριμένο.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Γενικά: Η δυνατότητα να κάνετε κάτι από κοινού με ένα πρόσωπο ίσως να σας δώσει μεγαλύτερη ενέργεια. Οι φιλοδοξίες σας θα βγουν στην επιφάνεια και ίσως να παρεξηγηθείτε για την διαφορετική οπτική γωνία που βλέπετε τα πράγματα. Αλλά αυτή την περίοδο μάλλον το χρειάζεστε γιατί ο πήχης σας είναι ψηλά.
Ερωτικά: Υπάρχουν στιγμές που ενώ είστε πολύ συναισθηματικοί και ευαίσθητοι ίσως να γίνεστε απόμακροι και πολύ τυπικοί, για αυτό ίσως να παρεξηγηθείτε. Από την άλλη μπορεί να αντιληφθείτε ότι έχετε εξάρτηση από μια σχέση και θέλετε να την σταματήσετε με ένα τρόπο πολύ θεαματικό. Μακάρι να τα καταφέρετε.
Καριέρα & Οικονομικά: Οι στενοί σας συνεργάτες οφείλουν να είναι άψογοι κατά κάποιο τρόπο δίπλα σας και εσείς να γίνετε κάπως απαιτητικοί. Είναι πολύ δύσκολο να δεχτείτε μερικές φορές την πραγματικότητα γιατί σας προσγειώνει. Να είστε θετικοί σε νέες επαφές γιατί μπορεί να κάνετε μια σημαντική συνεργασία.

ΛΕΩΝ
Γενικά: Είστε κάπως συγκρατημένοι και ελαφρώς προβληματισμένοι σε θέματα που δεν μπορείτε να φερθείτε πολύ δημιουργικά. Ίσως να χρειάζεστε μεγαλύτερη οργάνωση σε όλα και αυτό να σας κόβει την έμπνευση.
Ερωτικά: Ο Αιγόκερως σας βάζει σε ένα καλούπι σοβαρότητας και υποχρεώσεων. Ίσως αυτό μερικές φορές να σας κουράζει και να σας φαίνεται παρωχημένο σε πολλά επίπεδα. Από την άλλη οι ελεύθεροι, επειδή θα έχετε διάθεση να παίξετε, ίσως να ανοιχτείτε ακόμα και σε ένα πρόσωπο που το έχετε γνωρίσει μέσω διαδικτύου.
Καριέρα & Οικονομικά: Έχετε κάποιες ευκαιρίες οι οποίες σας ανοίγονται ξαφνικά και χωρίς να το περιμένετε. Για αυτό φροντίστε να ακολουθήσετε σήμερα την επιτυχημένη πεπατημένη που είναι μεν κλασική αλλά έχει αποτελέσματα.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Γενικά: Είστε έτοιμοι να αποδεχτείτε ότι μερικές φορές έχετε ανάγκη από προστασία είτε από την οικογένεια είτε από ένα πρόσωπο που θα παίζει αυτόν τον ρόλο στην ζωή σας. Γενικά θα έχετε την διάθεση να κάνετε νέες φιλίες.
Ερωτικά: Έχετε κατά νου ότι αν σήμερα τουλάχιστον πείτε κάποια πράγματα που νιώθετε βαθιά θα πρέπει να κάνετε πρόταση πολύ σοβαρή γιατί δεν έχετε περιθώρια για κάτι το διαφορετικό. Κυρίως αν είναι Καρκίνος ή Αιγόκερως.
Καριέρα & Οικονομικά: Έχετε κάποιες ιδέες που μπορείτε πιο εύκολα να υλοποιήσετε και να κάνετε άμεση πράξη με στόχο την επαγγελματική σας καταξίωση ή την οικονομική σας εξασφάλιση.
Κατεβάστε τώρα το νέο μας application, για iphones, ipads και ipods   

ΖΥΓΟΣ
Γενικά: Είστε αρκετά συγκρατημένοι και πιο δύσκολοι στην επικοινωνία γιατί βλέπετε ότι πολλά πράγματα σοβαρεύουν γύρω σας και θα πρέπει να έχετε και εσείς την ανάλογη συμπεριφορά. Το νιώθετε ότι δεν είστε πάντα ο εαυτός σας γιατί έχετε ανάγκη την εκτίμηση των γύρων σας.
Ερωτικά: Είστε τα άτομα που μερικές φορές υποχωρούν εμπρός σε μια αναγκαιότητα σχέσης, η οποία δεν είναι απαραίτητο να σας γεμίζει συναισθηματικά, αν σας καλύπτει από άποψη κοινωνίας ή οικογένειας. Μπορεί να επενδύσετε πάνω εκεί και να βάλετε στην άκρη τα συναισθήματά σας. Η σχέση με Κριό, Καρκίνο και Ζυγό θα περάσει μια κρίση αξιών.
Καριέρα & Οικονομικά: Αν πάτε με το ρεύμα κάποιων ατόμων που καθορίζουν το άμεσο μέλλον σας ίσως να σας κόψει την έμπνευση αλλά τουλάχιστον σας δίνει την δυνατότητα να κάνετε κάτι παραπάνω από τα αναμενόμενα.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Γενικά: Έχετε αναλάβει πρωτοβουλίες οι οποίες σας βάζουν σε μια καλύτερη μοίρα. Όταν κινείστε οργανωμένα, πάντα έχετε την επιτυχία στο τσεπάκι. Χρειάζεται όμως να είστε περισσότερο ευέλικτοι και σταθεροί σε κάθε νέα πρόταση.
Ερωτικά: Η συναισθηματική σας σχέση μπορεί να σοβάρεψε απότομα και να πρέπει να έχετε κατά κάποιο τρόπο μια παραπάνω ευθύνη, αν κυρίως σχετίζεστε με Καρκίνο ή Αιγόκερω.
Καριέρα & Οικονομικά: Έχετε μεγάλη άνεση στο να κλείνετε συμφωνίες ή να δημιουργείτε κάποια νέα δεδομένα χωρίς να ξεφεύγουν από την πραγματικότητα. Αλλά χρειάζεται από την πλευρά σας να είστε περισσότερο αισιόδοξοι και να βλέπετε μπροστά και όχι πίσω.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Γενικά: Κάποιες υποθέσεις που αφορούν πιθανόν οικογενειακές σκοτούρες να σας απορροφήσουν τόσο πολύ ώστε να μην μπορείτε να χαρείτε και πολύ την προσωπική σας ελευθερία.
Ερωτικά: Η διένεξη σας με έναν Καρκίνο πιθανόν να σας αλλάξει κατά κάποιο τρόπο την διάθεση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα κολλήσετε ή θα σπαταλήσετε όλη σας την ημέρα. Απλά όσο πιο ευαίσθητοι γίνεστε τόσο πιο εύκολα θα χάνετε τον αποπροσανατολισμό σας. Η νέα φιλική σας συμμετοχή σε μια ομάδα μπορεί να σας φέρει μια καινούργια γνωριμία.
Καριέρα & Οικονομικά: Μερικές φορές κουράζεστε από το να περιμένετε να σας αναγνωρίσουν την αξία σας ή ακόμα και κερδίσετε πολύ γρήγορα. Το ζητούμενο είναι ότι έχετε συνηθίσει να παίζετε δυνατά αλλά λόγω των συνθηκών υπάρχει μερικές φορές μια καθυστέρηση η οποία όμως θα σας βοηθήσει στο να εστιαστείτε καλύτερα στον στόχο σας.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Γενικά: Αναγνωρίζοντας τι ακριβώς θέλετε τουλάχιστον από τον εαυτό σας και όχι τόσο από τους άλλους ίσως να βρείτε την αυτονομία και την ελεύθερη έκφραση της προσωπικότητάς σας. Αυτό θα σας βοηθήσει και θα σας δημιουργήσει έναν έντονο μαγνητισμό.
Ερωτικά: Αν έχετε αστάθεια σας κουράζει και από την άλλη έχετε ανάγκη από ένα σύντροφο να αναγνωρίζει ότι κάτι προσφέρετε και εσείς και δεν μπορεί να σας ακυρώνει με μια λέξη ή ακόμα και περίεργες γνώμες. Η επαφή με Ταύρο και Παρθένο θα είναι πολύ ουσιαστική. Με τον Κριό και Καρκίνο θα υπάρξουν εντάσεις.
Καριέρα & Οικονομικά: Όσο εσείς αναζητάτε την ασφάλεια τόσο μερικές φορές δεν έρχεται όπως θέλετε. Σίγουρα σας παρουσιάζονται καινούργιες ευκαιρίες που δεν έχουν ακόμα σιγουρευτεί αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνει κάτι καλό. Αποφύγετε τις υπερβολές και τα μεγάλα ανοίγματα.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Γενικά: Δεν έχετε διάθεση να κάνετε και πολλά πράγματα γιατί μπορεί και το σώμα σας να χρειάζεται περισσότερο ξεκούραση. Το ότι δεν θέλετε να δείτε και πολύ κόσμο αυτό δεν είναι και τόσο κακό. Απλά μπορεί να έχετε ανάγκη να προστατέψετε τον εαυτό σας προτιμώντας την απομόνωση.
Ερωτικά: Είστε σχεδόν απρόθυμοι είτε να δικαιολογήσετε, είτε να δεχτείτε τα λάθη ενός Καρκίνου ή κάποιου άλλου ατόμου. Η αυστηρότητα και τα όριά σας πάνε πακέτο για αυτό δεν ανοίγεστε και πάρα πολύ. Καλό είναι να δείξετε κι αυτό το πρόσωπό σας γιατί μόνο με έτσι θα δείτε τελικά αν έχετε πραγματική επικοινωνία.

ΙΧΘYΕΣ
Γενικά: Βλέπετε ότι για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες σας θα χρειαστείτε να παραμείνετε οργανωμένοι και απόλυτα αφοσιωμένοι στον στόχο σας. Με αυτόν τον τρόπο τελικά θα καταφέρετε να βρείτε κάποιες καλές ισορροπίες κι ίσως μέσα από εκεί να αλλάξετε ακόμα και την κακή γνώμη κάποιων ατόμων.
Ερωτικά: Αν αναλάβετε την ευθύνη για την σχέση σας θα δείτε ότι και θα νιώσετε αλλά και θα περάσετε καλύτερα γιατί θα έχουν αλλάξει τα πράγματα απέναντί σας. Το άνοιγμα από ένα πρόσωπο θα δείτε ότι θα σας προσφέρει συναισθηματική γαλήνη.
Καριέρα & Οικονομικά: Υπάρχουν ευκαιρίες που χρειάζεται όμως πρώτα να αξιολογήσετε και να βάλετε στην σειρά από άποψη προτεραιότητας. Ένας συνεργάτης σας μπορεί να θέλει να σας βοηθήσει και θα του δώσετε το ελεύθερο γιατί μερικές φορές δεν δείχνετε ξεκάθαροι.
Η αγωνία των νοικοκυριών για το πώς θα ζεστάνουν και φέτος τα σπίτια τους εύλογη. Γνωρίζουν ότι ακόμη και αν επιβεβαιωθεί το πιο αισιόδοξο σενάριο για το πετρέλαιο θέρμανσης, θα χρειαστούν πολλές εκατοντάδες ή και χιλιάδες ευρώ για να κρατήσουν τα σπίτια τους ζεστά. Και επειδή λεφτά δεν υπάρχουν, οι προτάσεις για εναλλακτικές λύσεις θέρμανσης πέφτουν βροχή. Όλες υπόσχονται «οικονομία». Είναι όμως έτσι τα πράγματα;


Διαβάζοντας τον κατάλογο με τις «εναλλακτικές» που θα σας προβάλλουν αν πάτε σε μια έκθεση για τη θέρμανση ή σε ένα πολυκατάστημα, να ξέρετε προκαταβολικά ότι ισχύει ο ακόλουθος κανόνας. Όποια λύση κοστίζει πολύ κατά την εγκατάσταση, εξασφαλίζει χαμηλή κατανάλωση ενέργειας  άρα λιγότερο καύσιμο όποιο και αν είναι αυτό (πετρέλαιο, ρεύμα, pelletκλπ). Αντίθετα οι φθηνές λύσεις κατά την αγορά, χρειάζονται πολύ ενέργεια. Άρα, θα πληρώσετε λίγα στην αρχή και πολλά στη συνέχεια. Ποιες είναι όμως αυτές οι εναλλακτικές;

1.Αντλίες θερμότητας 
Μπορούν να αποτελέσουν την εναλλακτική λύση για να ζεστάνετε το νερό στα καλοριφέρ σας. Αξιοποιούν τον ατμοσφαιρικό αέρα και συμπληρώνουν τις ανάγκες με ηλεκτρική ενέργεια. Αυτό σημαίνει μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας ενώ η συσκευή –που μοιάζει με εξωτερικό μηχάνημα κλιματιστικού- μπορεί να χρησιμοποιηθεί και το καλοκαίρι για την ψύξη του χώρου. Ποιο είναι το μειονέκτημα; Η συσκευή κοστίζει τουλάχιστον 3000 ευρώ ακόμη και για ένα μικρό διαμέρισμα. 

2.Pellet
Είναι αποδοτικότερος τρόπος θέρμανσης μέσω τζακιών (κυρίως ενεργειακών). Το πρόβλημα είναι ότι με τις ενεργειακές σόμπες ή τα τζάκια που καταναλώνουν pelletδεν μπορείς να ζεστάνεις όλο το σπίτι εκτός αν και κάνεις πολύ μεγάλη εγκατάσταση με αεραγωγούς. Πρόβλημα αποτελεί και η αυτονομία καθώς απαιτείται συνεχής ανεφοδιασμός.

3.Ηλεκτρικοί Λέβητες
Αν δεν θέλετε πετρέλαιο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν ηλεκτρικό λέβητα ο οποίος θα κάνει την ίδια δουλειά, δηλαδή θα ζεστάνει το νερό στα σώματα του καλοριφέρ. Ένας τέτοιος λέβητας που θα ζεστάνει ένα σπίτι 100 τετραγωνικών, κοστίζει γύρω στα 800-1000 ευρώ. Το πρόβλημα είναι ότι θα χρειαστείτε ισχυρή γραμμή ηλεκτρικού ρεύματος (τριφασικό) και ότι θα πληρώνετε ρεύμα το οποίο έχει ήδη ακριβύνει. Αυτοί οι λέβητας, καταναλώνουν τουλάχιστον 10 κιλοβάτ ανά ώρα λειτουργίας. Ένα κιλοβάτ, μπορεί να κοστίζει από 0,15 έως 0,22 ευρώ ανάλογα με τη συνολική κατανάλωση. Άρα, μια ώρα λειτουργίας αυτού του λέβητα, μπορεί να σας κοστίζει 1,5 έως 2,2 ευρώ.

4.Νανοθερμαντικά φιλμ υπέρυθρης ακτινοβολίας  
Μια καινούργια τεχνολογία που επίσης θα βρείτε στην αγορά. Αυτά τα φιλμ μπαίνουν κάτω από το πάτωμα και εξασφαλίζουν οικονομική υποδαπέδια θέρμανση η οποία λειτουργεί με ηλεκτρική ενέργεια. Ποιο είναι το πρόβλημα; Μπορεί να αποτελέσει λύση μόνο για όσους χτίζουν τώρα σπίτι ή για όσους είναι διατεθειμένοι να ξηλώσουν όλα τα πατώματα

5.Φυσικό αέριο
Είναι σαφώς φθηνότερο από το πετρέλαιο θέρμανσης. Το ζήτημα είναι αν είναι διαθέσιμο στην περιοχή όπου βρίσκεται το σπίτι σας και αν εσείς διαθέτετε τα χρήματα για να κάνετε τις τροποποιήσεις που απαιτούνται.

6.Πετρέλαιο θέρμανσης
Όσο και αν έχει κατηγορηθεί το πετρέλαιο θέρμανσης, θα πρέπει να αντιμετωπίσετε το ζήτημα με ψυχραιμία. Καταρχήν να μάθετε αν δικαιούστε την επιστροφή φόρου ή όχι καθώς στην πρώτη περίπτωση, το κόστος πέφτει κάτω από το ένα ευρώ το λίτρο για φέτος. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι για το πετρέλαιο θέρμανσης έχετε ήδη κάνει την επένδυση που απαιτείται για την εγκατάσταση.

7.Θερμαντικά σώματα ρεύματος
Είναι φθηνά να τα αγοράσεις αλλά πολύ ακριβά να τα χρησιμοποιήσεις. Αν παρασυρθείτε και τα ανάβετε για ώρες, θα δείτε τον λογαριασμό της ΔΕΗ να εκτοξεύεται στα ύψη. Μην ξεχνάτε ότι φέτος τα τιμολόγια της ΔΕΗ είναι ακριβότερα σε σχέση με πέρυσι.

8.Θερμαντικά σώματα υπέρυθρης ακτινοβολίας
Χρειάζονται λιγότερη ενέργεια για να ζεστάνουν τον χώρο σας. Ωστόσο, κοστίζουν ακριβά να τα αποκτήσεις. Θα τα βρείτε με τουλάχιστον 200-300 ευρώ ή και περισσότερα. Με αυτό το ποσό, ζεσταίνεις ένα δωμάτιο των 15-20 τετραγωνικών

9.Κλιματιστικά
Χρειάζονται σαφώς λιγότερο ηλεκτρικό ρεύμα σε σχέση με τα απλά θερμαντικά σώματα ηλεκτρικής ενέργειας. Προσοχή στη συσκευή που θα αποκτήσετε καθώς οι φθηνότερες έχουν πολύ μεγαλύτερη ανάγκη ηλεκτρικής ενέργειας σε σχέση με τις ακριβότερες.

10.Θέρμανση με τον ήλιο
Η ενέργεια από τον ήλιο είναι δωρεάν αλλά τα μηχανήματα που συλλέγουν την ακτινοβολία κοστίζουν. Επίσης, τα συστήματα θέρμανσης λειτουργούν υποβοηθητικά, δηλαδή, πρέπει να συνδυαστούν με το υπάρχουν σύστημα θέρμανσης που έχετε και συμβάλλουν στο να μειωθεί η κατανάλωση καυσίμου.

http://www.fpress.gr
Σας κάνουμε γνωστό ότι το ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ κλείνει εφέτος δέκα(10) χρόνια συνεχούς επιτυχημένης λειτουργίας. Το σχολείο στη διάρκεια αυτών των ετών παρείχε σε πάνω από εκατόν είκοσι αποφοίτους απολυτήριο ισότιμο του Γυμνασίου.
Η χρονική διάρκεια του προγράμματος σπουδών είναι 18 μήνες, οι οποίοι κατανέμονται σε δύο 9μηνα (Οκτώβριο-Ιούνιο) και η φοίτηση είναι απογευματινή. Στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας δικαίωμα εγγραφής έχουν όσοι έχουν υπερβεί το 18ο έτος της ηλικίας τους, κατέχουν το απολυτήριο του Δημοτικού σχολείου και δεν έχουν φοιτήσει ή δεν έχουν ολοκληρώσει την φοίτησή τους στο Γυμνάσιο.
Το πρόγραμμα σπουδών είναι κατάλληλο για ενήλικες μαθητές και περιλαμβάνει τους εξής γραμματισμούς :Γλωσσικό, Αγγλικό, Μαθηματικό, Κοινωνικό, Πληροφορικό, Περιβαλλοντικό, Επιστημονικό και Αισθητικό. Οι εκπαιδευόμενοι στηρίζονται σε κάθε τους βήμα από τους συμβούλους του σχολείου.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λαμβάνουν πληροφορίες και να υποβάλλουν την αίτηση εγγραφής τους στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, τις εργάσιμες ημέρες και τις ώρες 17.00
– 20.00 στις εγκαταστάσεις του σχολείου στην περιοχή Χλόης (χώρος Λυκείων, έναντι 3ου

Λυκείου Καστοριάς) και στα τηλέφωνα 24670-21001 & 6976 304890.
Ο Διευθυντής
Καραμανίδης Ασημάκης

http://svouranews.blogspot.com

Με μεθυστικά χρώματα και αρώματα γέμισε η πλατεία Κοτζιά εδώ και μια εβδομάδα η πλατεία Κοτζιά, που φιλοξενεί τον καθιερωμένο θεσμό της Ανθοκομικής Έκθεσης του Δήμου Αθηνών κάθε φθινόπωρο.

Η έκθεση που διαρκεί μέχρι τις 20 Οκτωβρίου, διοργανώνεται σε συνεργασία με τους Φυτωριούχους Αττικής και δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να ενημερωθούν για την αξία της βιοποικιλότητας, να ευαισθητοποιηθούν στην προστασία της και να γνωρίσουν τις ντόπιες ποικιλίες ανθών και φυτών.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και μπορείτε να βρείτε λουλούδια και φυτά όλων των ειδών. Οι υπεύθυνοι επίσης είναι ιδιαίτερα πρόθυμοι να σας δώσουν κάθε συμβουλή για το πως να φτιάξετε το δικό σας μποστανάκι. Όπως αναφέρουν άλλωστε οι άνθρωποι του χώρου, τα είδη για τα σπιτικά μποστανάκια ξεπέρασαν φέτος τη ζήτηση κάθε προηγούμενης χρονιάς.
Η έκθεση λαμβάνει χώρα στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης ( πρώην Πλατεία Κοτζιά) και λειτουργεί από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.

http://www.iefimerida.gr

Η Eurobank ενημερώνει το συναλλακτικό κοινό ότι λόγω προγραμματισμένης αναβάθμισης συστημάτων, τα ξημερώματα της Κυριακής 13 Οκτωβρίου 2013 και συγκεκριμένα κατά το χρονικό διάστημα από 04:00 π.μ. έως 05:30 π.μ.:
Τα ΑΤΜs της Τράπεζας δεν θα είναι διαθέσιμα για συναλλαγές.
Οι πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες της Τράπεζας δεν θα  μπορούν να χρησιμοποιηθούν για συναλλαγές.
Οι τερματικές συσκευές  POS της Eurobank που λειτουργούν σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις για αποδοχή χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών (ανεξαρτήτως του Οργανισμού που τις έχει εκδώσει) δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για συναλλαγές.

http://www.sofokleousin.gr 
Θωρακίστε εγκαίρως τον οργανισμό σας έναντι της γρίπης, καθώς ξεκινά η περίοδος του αντιγριπικού εμβολιασμού.

Ήδη, ο ΕΟΦ ενημέρωσε τους φαρμακοποιούς για τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη σύνθεση των εμβολίων της εποχιακής γρίπης για την εμβολιαστική περίοδο 2013/2014. Τα φετεινά εμβόλια περιέχουν τα στελέχη των ιών της γρίπης τύπου Α (California/7/2009 (H1N1) και (H3N2)) και τύπου B/Massachusetts/2/2012. Τα φαρμακεία έχουν ξεκινήσει ήδη να παραλαμβάνουν τα αντιγριππικά εμβόλια.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ αναφέρει ότι ο  πιο αποτελεσματικός τρόπος για να προστατευθεί κανείς από τη γρίπη είναι ο έγκαιρος εμβολιασμός, ο οποίος συστήνεται να γίνεται κατά τους μήνες Οκτώβριο – Νοέμβριο, κάθε χρόνο, αλλά μπορεί να συνεχίζεται καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου γρίπης. Το αντιγριπικό εμβόλιο πρέπει να γίνεται από τα άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου για επιπλοκές από τον ιό της γρίπης.


Τον υψηλότερο κίνδυνο για σοβαρή νόσηση και εμφάνιση επιπλοκών διατρέχουν συγκεκριμένα:
1. Άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω
2. Εργαζόμενοι σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας (ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και λοιποί εργαζόμενοι)
3. Παιδιά και ενήλικες που παρουσιάζουν έναν ή περισσότερους από τους παρακάτω επιβαρυντικούς παράγοντες ή χρόνια νοσήματα:
Άσθμα ή άλλες χρόνιες πνευμονοπάθειες
Καρδιακή νόσο με σοβαρές αιμοδυναμικές διαταραχές
Ανοσοκαταστολή  (κληρονομική ή επίκτητη εξαιτίας νοσήματος ή θεραπείας).
Μεταμόσχευση οργάνων
Δρεπανοκυτταρική νόσο (και άλλες αιμοσφαιρινοπάθειες)
Σακχαρώδη διαβήτη ή άλλο χρόνιο μεταβολικό νόσημα
Χρόνια νεφροπάθεια
Νευρομυϊκά νοσήματα
4. Έγκυες γυναίκες β΄και γ΄τριμήνου
5. Παιδιά που παίρνουν ασπιρίνη μακροχρόνια (π.χ. νόσος Kawasaki, ρευματοειδής αρθρίτιδα και άλλα), για τον πιθανό κίνδυνο
εμφάνισης συνδρόμου Reye μετά από γρίπη
6. Άτομα που βρίσκονται σε στενή επαφή με παιδιά
7. Κλειστοί πληθυσμοί (προσωπικό και εσωτερικοί σπουδαστές γυμνασίων-λυκείων, στρατιωτικών και αστυνομικών σχολών, ειδικών
σχολείων ή σχολών, τρόφιμοι και προσωπικό ιδρυμάτων κ.ά.) 

http://www.onmed.gr 
Σεμινάριο Αφήγησης Παραμυθιών θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013, στις 11:45, στο Κέντρο Πολιτισμού της Δημοτικής Ενότητας Τριανδρίας (Μ. Κατράκη 4), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Τριανδριώτικα 2013».
Μικροί και μεγάλοι προσκαλούνται να παρακολουθήσουν τους νέους παραμυθάδες του Σεμιναρίου Αφήγησης της Ανθής Θάνου, σε μια παρουσίαση με παραμύθια της παράδοσης, γεμάτα βασιλοπούλες, βασιλόπουλα, κινεζούλες και λελέκια, μάγισσες και υφάντρες, μυλωνάδες και νεράιδες, διανθισμένα με τραγούδια.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!