Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015


Λίγοι θα γνωρίζουν τον λόγο που τα παράθυρα στα αεροπλάνα έχουν οβάλ σχήμα. Οι λόγοι είναι οι εξής:
  • Οι τρύπες που έχουν στρογγυλεμένες άκρες έχουν πιο δυνατή δομή και δεν σπάνε εύκολα.
  • Επίσης, δεν κάνουν ρωγμές αν ασκηθεί έντονη πίεση επάνω τους.
Όταν λέμε στρογγυλεμένες άκρες, φανταστείτε το εξής για να καταλάβετε: Φανταστείτε ότι κάνουμε μία τρύπα στην γωνία ενός γυαλιού, αλλά το γυαλί μας στη γωνία του, δεν σχηματίζει γωνία 90 μοιρών, αλλά κάνει καμπύλη. Σε μια καμπίνα αεροπλάνου, αν ένα παράθυρο ραγίσει, θα δημιουργήσει έκρηξη λόγω της αποσυμπίεσης!
Η σοβαρότητα αυτού του προβλήματος έγινε αντιληπτή για πρώτη φορά, όταν το πρώτο εμπορικό αεροσκάφος, το De Havilland Comet της Βρετανίας, συνετρίβει 3 φορές από τη μέρα που βγήκε στην κυκλοφορία, το 1952! Ο λόγος και στις 3 περιπτώσεις ήταν η αλλοίωση των μετάλλων.
Και το μεγαλύτερο μέρος αυτής της αλλοίωσης, που άγγιζε το 70%, προήλθε από τις γωνίες των μεγάλων παραλληλόγραμμων παραθύρων του… Έτσι, το αεροσκάφος ανακατασκευάστηκε, και αυτή τη φορά, είχε πιο δυνατά, στρόγγυλα παράθυρα.
  • Σύμφωνα με το yahoo.com τα οβάλ παράθυρα προσφέρουν μεγαλύτερη επιφάνεια παραθύρου, άρα και καλύτερη θέα στους επιβάτες, καθώς επίσης και εξυπηρετούν επιβάτες με διαφορετικό σωματικό ύψος (και τους κοντούς, αλλά καί τους 2μετρους!)
Έτσι, ανακεφαλαιώνοντας, τα αεροπλάνα έχουν οβάλ παράθυρα, ώστε να αντέχουν πολύ περισσότερη πίεση, καθώς επίσης και για να είναι πιο μεγάλα και πρακτικά, στο να βλέπουμε την θέα.

Είτε οι συνθήκες της ζωής οδηγούν στο κλείσιμο μιας σχέσης, είτε προηγείται μια έντονη διαφωνία, οι σχέσεις που φτάνουν στον τέλος τους πάντα προκαλούν πικρία και απογοήτευση και το κόστος μιας τέτοιας εξέλιξης δεν είναι ποτέ μικρό.
Οι συνέπειες, όμως, που αντιμετωπίζουμε όταν «χάνουμε» κάποιον παιδικό φίλο είναι πολλές και πάντα δύσκολες στη διαχείριση.
Έχει βρει τον αντικαταστάτη σας
Οι παλιοί σας φίλοι έχουν βρει καινούριους φίλους και διασκεδάζουν τη ζωή τους με εκείνους. Μοιράζονται τις εμπειρίες τους, σας έχουν αντικαταστήσει, αλλά το ίδιο βέβαια έχετε κάνει κι εσείς, βρίσκοντας νέα άτομα να κάνετε παρέα. Αλλά τώρα μιλάμε για εσάς και πάντα πονάει η αίσθηση ότι έχετε ...αντικατασταθεί.
Οι κοινές σας φωτογραφίες σας προκαλούν νοσταλγία
Χαζεύετε τις κοινές σας φωτογραφίες από την παιδική σας ηλικία και νοσταλγείτε εκείνες τις εποχές, αναρωτόμενοι αν θα ξαναβρείτε ένα τέτοιο φίλο, δεδομένου ότι δεν τσακωθήκατε, αλλά απλά ξέφτισε η φιλία σας και οι δρόμοι σας, χώρισαν.
Οι άλλοι σας θεωρούσαν ντουέτο
Τα τόσα χρόνια φιλίας και κοινών εμφανίσεων σας είχαν συνδέσει στα μάτια των άλλων και αναφέρονταν σε εσάς σα να μιλούσαν για τους αδερφούς Κατσάμπα. Η ζωή, όμως, προχώρησε, βρήκατε άλλους φίλους και δεν είστε πια το δίδυμο που κάποτε ήσαστε.

Δε μπορείτε να ταυτιστείτε με την εξέλιξή του
Όλοι αλλάζουν με τον καιρό και η πρόοδος και η εξέλιξη είναι κομμάτι της φυσικής πορείας του ατόμου. Με τον ίδιο τρόπο αλλάζουν και οι φίλοι σας και εσείς οι ίδιοι και δεν είστε πια το άτομο που ήσασταν. Αυτή η φυσική εξέλιξη είναι συχνά και η αιτία που κάποιες φιλίες δεν προχωρούν και απλά χάνεται το σημείο επαφής των ατόμων και ό,τι μέχρι πρότινος τους συνέδεε δεν υπάρχει πια.
Σας λείπουν οι καλές στιγμές μαζί του
Συχνά αναπολείτε τις καλές στιγμές, που έχετε περάσει με τους παιδικούς σας φίλους, νοσταλγώντας όχι μόνο τη φιλία, αλλά και τις εποχές που όλα έμοιαζαν εύκολα και αισιόδοξα.  Μαζί με τους παιδικούς φίλους λοιπόν, αναπολείτε και την παιδική σας ηλικία και αθωότητα.
Έχει τραβήξει ο καθένας το δρόμο του
Η προσωπική σας εξέλιξη έχει πάρει τελείως διαφορετικό δρόμο από την πορεία των φίλων σας, και παρ’ ότι όταν ήσαστε παιδιά, ονειρευόσασταν να κατακτήσετε τον κόσμο μαζί, τώρα καλείστε να το κάνετε μόνοι σας και αυτή η μοναξιά είναι που σας ενοχλεί περισσότερο.

Αναπολείτε τα αστεία που λέγατε μεταξύ σας
Οι στιγμές που δένουν δυο φίλους είναι οι στιγμές που μόνο οι δυο τους καταλαβαίνουν και γελάνε μόνο εκείνοι με αυτές και όταν χάνεται μια φιλία, χάνονται και εκείνα τα inside jokes μαζί με αυτή. Μέχρι να σχηματιστούν άλλα, με άλλους φίλους...
Έχετε χάσει το μοναδικό ίσως άτομο, με το οποίο ήσασταν πραγματικά ο εαυτός σας
Χωρίς να σημαίνει ότι είστε ψεύτικος και δήθεν με όλους τους άλλους, αλλά με τον παιδικό σας φίλο, δεν ήταν ανάγκη, δεν ήταν προαπαιτούμενο και δεν ήταν καν εφικτό να προσποιηθείτε ότι είστε κάποιος άλλος.
Δεν είναι πια η σανίδα σωτηρίας σας
Όταν περνάτε δύσκολα, συχνά αναπολείτε την ασφάλεια και τη στήριξη που σας παρείχε ένας παιδικός φίλος. Και δυστυχώς, είναι συνήθως δύσκολο να βρεθεί αντικαταστάτης γι’ αυτό το δύσκολο ρόλο.
Είναι το δυσκολότερο πράγμα που έχετε να αντιμετωπίσετε, όσο μεγαλώνετε
Όσο μεγαλώνετε τόσο πιο ξεκάθαρο γίνεται, ότι μέσα στα πλαίσια της ζωής είναι να αφήνετε ανθρώπους και σχέσεις πίσω σας, να βρίσκετε καινούριες και να αποτελείτε κι εσείς οι ίδιοι παρελθόν για κάποιους άλλους.
Αλλά, c’ est la vie, που λένε και οι Γάλλοι και ο Μαχαιρίτσας...
clickatlife.gr

Με πολύ ενδιαφέρον η επιστημονική κοινότητα αναμένει τα αποτελέσματα από την εξέταση DNA σε 65 σκελετούς που βρέθηκαν από την αρχαιολόγο Αθανασία Κάντα στο χωριό Σφεντύλι, ένα χωριό που βουλιάζει σήμερα, λόγω του φράγματος του Αποσελέμη.
Την έρευνα διεξάγει το Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας του ΙΤΕ. Η επίτιμη έφορος Αρχαιοτήτων, Αθανασία Κάντα, που έφερε στο φως αυτόν τον θησαυρό εκτιμά ότι πρόκειται για κατοίκους της Μινωικής Κρήτης και έχει υπό την εποπτεία της το σπουδαίο αρχαιολογικό εύρημα, που πιθανολογείται ότι φυλάσσεται στις αποθήκες του Μουσείου Ηρακλείου.
Αν και παρόμοιες μελέτες έχουν γίνει στο εξωτερικό θα είναι η πρώτη φορά που το ΙΤΕ και συγκεκριμένα το ΙΜΒ αναλαμβάνει τέτοιας εμβέλειας έρευνα, που αναμένεται να δώσει κρίσιμα συμπεράσματα, για μια σειρά επιστήμες, πέραν της Αρχαιολογίας.
Ο ερευνητής του ΙΤΕ, Δημήτρης Καφετζόπουλος μιλώντας στο candianews.gr ανέφερε ότι με τα σύγχρονα δεδομένα μπορούμε με μεγάλη ακρίβεια να εντοπίσουμε τους… απογόνους αυτών των ανθρώπων, καθώς θα γίνει σε σύγκριση με τα δεδομένα των σύγχρονων κατοίκων της Κρήτης. «Είναι μια έρευνα που κινείται σε ανεξερεύνητα νερά. Αναμένουμε σημαντικά αποτελέσματα, αν και πρέπει να τονίσω ότι η συνήθως η έρευνα κινείται χωρίς μεγάλα άλματα και το εντυπωσιακό προκύπτει από αστάθμητους παράγοντες. Εκτιμώ ότι θα καταφέρουμε να αναγνωρίσουμε την καταγωγή αυτού του πληθυσμού και τη σχέση τους με τους σημερινούς κατοίκους της Κρήτης αλλά και τους παγκόσμιους πληθυσμούς». Στο ερώτημα αν με ακρίβεια θα εντοπιστούν οι απόγονοι των κατοίκων του Σφεντυλίου η απάντηση του κ. Καφετζόπουλου είναι: «Ναι, οι πιο πιθανοί απόγονοι».
Σταθμός στην έρευνα των προγόνων των Κρητικών ήταν η έρευνα του καθηγητή καθηγητή Ιατρικής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον στο Σιάτλ των ΗΠΑ και ιδρυτή της Αμερικανικής Εταιρείας Γονιδιακής Θεραπείας, Γ. Σταματογιαννόπουλου, πριν από δυο χρόνια, η οποία με βάση εξέταση DNA σε σκελετούς που βρέθηκαν, κυρίως, στο Οροπέδιο Λασιθίου εξήγαγε τρία βασικά συμπεράσματα:
  • oι μινωίτες ήταν αυτόχθονες κάτοικοι της Κρήτης,
  • το DNΑ τους παρουσιάζει μεγάλη συγγένεια με τον σημερινό πληθυσμό της Κρήτης και της υπόλοιπης Ελλάδας, και
  • επίσης είναι συγγενείς με τους πληθυσμούς της Μεσογείου και της Βορειοδυτικής Ευρώπης.
Για την ιστορία θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ο πρόγονος όλων των σημερινών ανθρώπων ήταν Αφρικανός. Η πορεία του έξω από την Αφρική ονομάζεται «Οut of Africa» και πρόκειται για μια γοητευτική ιστορία μεταλλάξεων, τυχαίων αλλαγών, διαφοροποιήσεων που δημιούργησαν το σημερινό πλούσιο «μωσαϊκό» των ανθρώπινων φυλών και ιδιαιτεροτήτων. Μια συναρπαστική πορεία, που εδώ και χρόνια οι επιστήμονες μελετούν παγκοσμίως.
Πηγή: candianews.gr
Εκλάπη το εντυπωσιακό φόρεμα με τις 6.000 πέρλες που φορούσε η Λουπίτα Νιόνγκο στην τελετή των Οσκαρ
H αστυνομία του Λος Άντζελες διεξάγει έρευνες σήμερα προκειμένου να εντοπίσει το εντυπωσιακό φόρεμα, διακοσμημένο με 6.000 πέρλες, το οποίο φόραγε η ηθοποιός Λουπίτα Νιόνγκο στην τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ, καθώς εκλάπη από το δωμάτιο του ξενοδοχείου που διέμενε.

«Επιβεβαιώνουμε ότι η έρευνα σχετίζεται με την φόρεμα της Λουπίτα Νιόνγκο» δήλωσε η Νικόλ Νισίντα, εκπρόσωπος τύπου του γραφείου του σερίφη του Λος Άντζελες.

Η ηθοποιός είχε εντυπωσιάσει με την εμφάνισή της την Κυριακή στο κόκκινο χαλί των βραβείων φορώντας τη λευκή τουαλέτα που κοσμούν 6.000 πέρλες, η οποία φέρει την υπογραφή του Φρανσίσκο Κόστα για τον οίκο Calvin Klein με την αξία της να εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 150.000 δολάρια.

Η κλοπή δηλώθηκε το βράδυ της Τετάρτης 23:30 ώρα ΗΠΑ (10:30 το πρωί της Πέμπτης ώρα Ελλάδας), αφού η τουαλέτα εξαφανίστηκε από το δωμάτιο της ηθοποιού στο ξενοδοχείο London West Hollywood.

Οι αστυνομικοί έσπευσαν στο ξενοδοχείο σήμερα το πρωί προκειμένου να εξετάσουν προσεκτικά τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας και να απευθύνουν ερωτήσεις στους αυτόπτες μάρτυρες.

Η Λουπίτα Νιόνγκο είχε κερδίσει πέρυσι το Όσκαρ β' γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία «12 χρόνια σκλάβος».
tanea.gr

Στην τελευταία συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής του Δήμου Θεσσαλονίκης συζητήθηκε το θέμα επαναλειτουργίας της Δημοτικής Αστυνομίας. Το θέμα αναμένεται να έλθει και στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας και στη συνέχεια να υποβληθεί σχετικό αίτημα στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Η δημοτική αρχή του Γ. Μπουτάρη διεκδικεί την άμεση επαναλειτουργία της δημοτικής αστυνομίας με λιγότερο προσωπικό (από 170 σε 80-90 άτομα), αποτελούμενο από πρώην δημοτικούς αστυνόμους που επιθυμούν την επιστροφή τους στο δήμο. Επιπλέον επιθυμεί το νέο αυτό σώμα να διαθέτει, εκτός των βασικών αρμοδιοτήτων – έλεγχοι για παράνομη στάθμευση, έλεγχοι στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος  κτλ – ένα πιο κοινωνικό προφίλ που να περιλαμβάνει βοήθεια σε άτομα με αναπηρίες, συνδρομή ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων, τουριστική εξυπηρέτηση κτλ.
Το αίτημα της επανασύστασης της Δημοτικής Αστυνομίας δεν εκφράζει μόνο τον Δήμο Θεσσαλονίκης, καθώς έχει διατυπωθεί τόσο από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας όσο και από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας. Σε συνάντηση που είχε μάλιστα ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Πατούλης, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Κατρούγκαλο, επεσήμανε την ανάγκη ανασύστασης και προσαρμογής της στα νέα δεδομένα. Σημείωσε μάλιστα ότι η απουσία της είναι εμφανής, καθώς οδήγησε στην έξαρση του παρεμπορίου, τη δημιουργία πολλών άλλων προβλημάτων αλλά και την απώλεια εσόδων για τους δήμους.
aftodioikisi.gr

Ολοταχώς στην… υποκριτική μπαίνει η Λέιντι Γκάγκα, η οποία θα πρωταγωνιστήσει στο νέο κύκλο του «American Horror Story», μία από τις πιο γνωστές και επιτυχημένες σειρές παγκοσμίως!

Η ίδια η εκκεντρική σταρ ανακοίνωσε τα ευχάριστα με ένα βίντεο που «ανέβασε» στο λογαριασμό της στο Twitter, ενώ, μέχρι στιγμής, ο ρόλος ο οποίος θα ενσαρκώσει κρατείται επτασφράγιστο μυστικό.

Τα γυρίσματα του νέου κύκλου της σειράς, που θα ονομάζεται «American Horror Story: Hotel», αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στον Ιούλιο, ενώ η πρεμιέρα θα γίνει τον ερχόμενο Οκτώβριο.

ΠΗΓΗ: star.gr

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1  υποστήριξε πως τα πρώτα νομοσχέδια που θα καταθέσει η  κυβέρνηση στη Βουλή προς ψήφιση θα είναι για την ανθρωπιστική κρίση. Μάλιστα μίλησε για ιδιότυπη πιστωτική κάρτα.
Συγκεκριμένα, ο κ.Βαρουφάκης τόνισε πως στα σχέδια του είναι η καθιέρωση μίας πιστωτικής κάρτας για όσους πολίτες ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας για να τη χρησιμοποιούν στα σούπερ μάρκετ και τις υπηρεσίες. Επιπλέον ανέφερε πως «όσοι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας θα τη χρησιμοποιούν σε σούπερ μάρκετ με πίστωση. Θα τη χρησιμοποιούν με αξιοπρέπεια χωρίς να στήνονται στην ουρά των συσσιτίων ή να πηγαίνουν στα κοινωνικά παντοπωλεία».
Eurovision 2015: Αυτές είναι οι πέντε ελληνικές υποψηφιότητες
Στο Στούντιο Ε του κρατικού ραδιοφώνου, στις εγκαταστάσεις του Ραδιομεγάρου της ΝΕΡΙΤ στην Αγία Παρασκευή, εκεί όπου στο πέρασμα των χρόνων ηχογραφήθηκαν μεγάλες επιτυχίες, βγήκαν στα ερτζιανά ιστορικές εκπομπές όπως το «Θέατρο της Δευτέρας» και δόθηκαν ραδιοφωνικές συναυλίες, την Πέμπτη έγινε η παρουσίαση των πέντε υποψήφιων τραγουδιών για την εκπροσώπηση της χώρας μας στον μουσικό διαγωνισμό της Eurovision.

Ο χώρος δεν επιλέχθηκε τυχαία. Ήταν σαφής η αναφορά στις αρχές του θεσμού, που γεννήθηκε μέσα σε ένα αντίστοιχο στούντιο στο Λογκάνο της Ελβετίας, πριν από ακριβώς 60 χρόνια.

Στο διαγωνιστικό κομμάτι, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα κομμάτια όλων των καλλιτεχνών, οι συντελεστές τους καθώς και τα βίντεο κλιπς που ήταν όλα γυρισμένα στα υπόγεια πάρκινγκ γνωστού εμπορικού κέντρου.

Είναι τα εξής:

1.Τίτλος Tραγουδιού: Crash and Burn
Ερμηνεία: C:REAL
Μουσική, Στίχοι: Τάκης Δαμάσχης
Δισκογραφική: Feelgood Records

2. Τίτλος Τραγουδιού: Jazz & Συρτάκι
Ερμηνεία:  Θωμαή Απέργη & Legend
Μουσική: Χρήστος Παπαδόπουλος
Στίχοι: Γιάννης Σίννης
Δισκογραφική: PANIK PLATINUM

3. Τίτλος Tραγουδιού: ELA
Ερμηνεία: Barrice
Δημιουργοί: Niclas Olausson & The Beatbox, Victoria Chalkitis
Δισκογραφική: Spicy Music

4. Τίτλος Τραγουδιού: Sunshine
Ερμηνεία: Shaya Hansen
Δημιουργοί: Shaya Hansen/Thomas Reil/Jeppe Reil/Marios Psimopoulos
Παραγωγή: Reil Bros for DWB Music
Published by DWB Music/AEPI
Δισκογραφική εταιρεία: PLANETWORKS

5. Τίτλος Τραγουδιού: Οne Last Breath
Ερμηνεία: Μαρία-Έλενα Κυριάκου
Μουσική: Ευθύβουλος Θεοχάρους, Μαρία-Έλενα Κυριάκου
Στίχοι: Βαγγέλης Κωνσταντινίδης, Εβελίνα Τζιώρα
Δισκογραφική: MINOS EMI-UNIVERSAL


Ο ελληνικός τελικός - Εurosong 2015 θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Τετάρτη 4 Μαρτίου στις 21.00, στη μουσική σκηνή «Έναστρον» (Πειραιώς 178 - Ταύρος) και θα μεταδοθεί ζωντανή απ' τη ΝΕΡΙΤ.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσουν η Μαίρη Συνατσάκη και η Ντορέττα Παπαδημητρίου. Οι δυο τους έκαναν και την κλήρωση για τη σειρά εμφάνισης στη σκηνή των υποψήφιων. Έτσι, θα βγουν πρώτη οι C Real και στη συνέχεια η Θωμαϊς Απέργη, ο Barrice, η Σάγια και τέλος η Μαρία Έλενα Κυριάκου.

Στη βραδιά, θα αφιερώσει χρόνος στην Έλενα Παπαρίζου, καθώς φέτος συμπληρώνονται δέκα χρόνια από την κατάκτηση της μοναδικής πρωτιάς για τη χώρα μας με το «My Number One» το 2005.

Πέρα από τα δέκα χρόνια της ελληνικής νίκης, ο τελικός θα επικεντρωθεί και στον εορτασμό των 60 χρόνων του Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού της Eurovision, που φέτος επιχειρεί να αναδείξει τις πολιτιστικές συγγένειες των λαών της Ευρώπης, με βασικό σύνθημα «Building Bridges - Χτίζοντας γέφυρες».

Για άλλη μια χρονιά, την διοργάνωση του ελληνικού τελικού ανέλαβε η ΝΕΡΙΤ μαζί με το μουσικό κανάλι MAD.

Σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές που η ανάδειξη των υποψήφιων καλλιτεχνών γινόταν μέσα από δύο μόνο δισκογραφικές εταιρίες, φέτος η ομπρέλα άνοιξε για να καλύψει και άλλες εταιρίες.

Έτσι, πρόσκληση ενδιαφέροντος έλαβαν οι εταιρίες που εκπροσωπούνται με ποσοστό μεγαλύτερο του 1%, στο επίσημο πανελλαδικό airplay chart των δισκογραφικών εταιριών, όπως αυτό αποτυπώνεται στο Μedia Ιnspector, αποκλειστικό συνεργάτη της IFPI , GEA & AEΠI για την Ελλάδα το 2014.

Δείτε τα βιντεοκλίπ των υποψήφιων τραγουδιών:









Eurovision 2015

Της αρέσει η ταινία Frozen του Disney και απολαμβάνει να παίζει με τις κούκλες της. Η 10χρονη Esther όμως, κάθε άλλο παρά όπως τα κορίτσια της ηλικίας της ζει, αφού ήδη είναι φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο.
Από πολύ μικρή ηλικία, η Esther Okade έδειξε την κλίση της στα Μαθηματικά. Από την ηλικία των 7 ετών, ήθελε να πάει στο Πανεπιστήμιο για σπουδές.
Η μητέρα της όμως θεωρούσε, ότι τότε, ήταν ακόμα πολύ νωρίς.
Τρία χρόνια αργότερα λοιπόν κι αφού επέμενε πολύ, έδωσε εξετάσεις και πέρασε στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Τώρα, είναι φοιτήτρια με άριστες επιδόσεις. Μάλιστα έγραψε 100 στο τελευταίο μάθημα που έδωσε.
Είναι η μικρότερη σε ηλικία φοιτήτρια του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ τα χνάρια της ακολουθεί και ο 6χρονος αδελφός της.
Η Eshter δεν είναι πάντως το μόνο παιδί, που γράφτηκε στο Πανεπιστήμιο. Το 1981, η Ruth Lawrence από το Brighton πέρασε στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, σε ηλικία 10 ετών. Αποφοίτησε το 1985 με πτυχίο στα Μαθηματικά.

Πηγή: Telegraph

Οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες κάνουν τα πάντα για να προσελκύσουν τους πλούσιους πελάτες τους και συναγωνίζονται σε πολυτέλεια και προσφορές που κάνουν τους κοινούς θνητούς να αισθάνονται ακόμα πιο άβολα στο στενό κάθισμα τους.
Η Air France παρουσίασε αυτή την εβδομάδα την υπερπολυτελή πρώτη θέση των αεροσκαφών, με προορισμό την Σινγκαπούρη και την Ινδονησία. Σχεδιασμένη για να θυμίζει δωμάτιο πολυτελούς ξενοδοχείου, η μίνι σουίτα κοστίζει 8.200 ευρώ για τους «τυχερούς επιβάτες».  Το εσωτερικό της πολυτελούς καμπίνας είναι φτιαγμένο από ξύλο, καστόρι και τουίντ ύφασμα για την απόλυτη άνεση. Ο προσωρινός ένοικος της θα μπορεί να απολαύσει την άνεση μιας πολυτελούς πολυθρόνας, η οποία μετατρέπεται σε ένα αναπαυτικό κρεβάτι ή να γευτεί κλασσικά πιάτα της γαλλικής κουζίνας, μαγειρεμένα από βραβευμένους σεφ.
Ωστόσο, η πολυτέλεια δεν σταματάει σε αυτό το σημείο. Η καμπίνα είναι εξοπλισμένη ,με μια τηλεόραση με οθόνη 24 ιντσών, στην οποία ο τυχερός επιβάτης θα έχει την ευχέρεια της επιλογής ανάμεσα σε 1.000 ταινίες και τηλεοπτικά προγράμματα. Η εταιρεία παρέχει στους επιβάτες ειδικά ακουστικά για την μείωση του εξωτερικού θορύβου και για όσους θέλουν να απομονωθούν υπάρχει μια κουρτίνα, η οποία τους προστατεύει από τα αδιάκριτα βλέμματα. Τέλος, το κερασάκι στην τούρτα αποτελεί μια θήκη με καλλυντικά προσώπου γνωστής εταιρείας καλλυντικών, δώρο για τους επιβάτες που θέλουν να φτάσουν φρέσκοι στον προορισμό τους.
airfrance2

airafrance3

Βικτωριανά ουρητήρια, του 19ου αιώνα, που εγκαταλείφθηκαν για πολλά χρόνια, μεταμορφώθηκαν σε ένα όμορφο διαμέρισμα στα προάστια του Λονδίνου και ενοικιάζεται για 1.300 λίρες το μήνα. Η δημόσια τουαλέτα αγοράστηκε για 85.000 λίρες πριν από ένα χρόνο από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης. Χρειάστηκαν  35.000 λίρες για να γίνει το εγκαταλελειμμένο ουρητήριο ένα ωραίο διαμέρισμα. Διαθέτει ένα υπνοδωμάτιο, κουζίνα και μπάνιο. Η τιμή θεωρείται υπερβολική για το σημείο στο οποίο βρίσκεται, αφού με 1.300 λίρες μπορείς να ενοικιάσεις ένα διαμέρισμα τεσσάρων υπνοδωματίων στην γειτονιά. Ωστόσο στην τιμή συμπεριλαμβάνεται το ηλεκτρικό, το νερό, το γκάζι, τα κοινόχρηστα και το Ιντερνετ. Ο Tony Thorpe, ο οποίος βοήθησε στην μετατροπή της κτηρίου δήλωσε:«Η διαδικασία της μετατροπής της κατασκευής ήταν  ιδιόμορφη, διασκεδαστική και καινοτόμα και έδωσε μια νέα πνοή στο παραμελημένο ιστορικό κτήριο».

t-2_3

t-7_1

u-708_0
Μπορεί η επίμαχη σκηνή που περιγράφεται με πάσα λεπτομέρεια στο βιβλίο να κόπηκε από την ταινία Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι, όμως τα ερωτήματα παραμένουν: Επιτρέπεται η γυναίκα να κάνει σεξ κατά τη διάρκεια της περιόδου; Το απολαμβάνουν εξίσου οι δύο σύντροφοι; Ενέχει κινδύνους η συγκεκριμένη πρακτική;

Η ειδικός απαντά.

Σύμφωνα με την ιατρό Tara Ford από το Ιατρικό Κέντρο για τη Γυναικεία Σεξουαλικότητα στη Νέα Υόρκη, δεν υπάρχει λόγος να απέχει η γυναίκα από το σεξ κατά τη διάρκεια της περιόδου, αρκεί να νιώθουν άνετα τόσο η ίδια όσο και ο σύντροφός της.

Επειδή οι γυναίκες συχνά ανησυχούν μήπως λερώσουν τα σεντόνια τους, μπορούν να απλώσουν μια πετσέτα επάνω στο κρεβάτι ή να απολαύσουν τη σεξουαλική πράξη στο ντους.

Εάν η γυναίκα παρατηρήσει μάζες αίματος με σκούρο κόκκινο ή καφετί χρώμα κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης ή μετά το σεξ δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Πρόκειται απλώς για αίμα και κύτταρα που απορρίπτονται από τα τοιχώματα της μήτρας.

Αρκετές γυναίκες δηλώνουν μάλιστα ότι έχουν αυξημένη ερωτική διάθεση από την τρίτη μέρα της περιόδου τους και μετά. Αυτό συμβαίνει επειδή τα επίπεδα των οιστρογόνων και της τεστοστερόνης αρχίζουν και πάλι να αυξάνονται σε αυτό το στάδιο του κύκλου. Μελέτες δείχνουν επίσης ότι ένας οργασμός μπορεί να βοηθήσει να υποχωρήσουν οι κράμπες της περιόδου.

Μην ξεχνάτε: Υπάρχει πιθανότητα εγκυμοσύνης κατά τη διάρκεια της περιόδου, οπότε το προφυλακτικό είναι πάντα απαραίτητο. Μπορεί η ωορρηξία συμπίπτει με το τέλος της περιόδου και επίσης το σπέρμα παραμένει ενεργό για 3-5 ημέρες.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!