Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017


Το αφεντικό ενός μεξικανικού καρτέλ δολοφονήθηκε μέσα στο χειρουργείο όπου υποβαλλόταν σε επέμβαση πλαστικής χειρουργικής για να αλλάξει πρόσωπο και δακτυλικά αποτυπώματα, ανακοίνωσαν την Παρασκευή οι αρχές στην Πουέμπλα, μια Πολιτεία του κεντρικού Μεξικού.
Ένοπλοι εισέβαλαν το μεσημέρι της Δευτέρας στην κλινική όπου χειρουργείτο ο Χεσούς «Ελ Καλίμπα» Μαρτίν και τον εκτέλεσαν μαζί με άλλους τρεις ανθρώπους.

Ο Μαρτίν υποβαλλόταν «σε σειρά επεμβάσεων πλαστικής χειρουργικής για να αλλάξει την όψη του και τα δακτυλικά του αποτυπώματα» ώστε να μην μπορεί πλέον να αναγνωριστεί, εξήγησαν οι δικαστικές αρχές της Πολιτείας σε μια ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα. «Το ιατρικό προσωπικό που εμπλεκόταν αντιμετωπίζει έρευνα», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Ο Μαρτίν καταζητείτο από τις αρχές που υποπτεύονταν ότι μεταξύ άλλων ηγείτο μιας ομάδας κακοποιών που έκλεβε καύσιμα από πετρελαιαγωγούς και τα μεταπωλούσε στη μαύρη αγορά.
Αυτή η επικίνδυνη, αλλά κερδοφόρα δραστηριότητα χαρακτηρίζεται μια από τις σημαντικότερες μάστιγες που συνδέονται με τη δράση του οργανωμένου εγκλήματος στο Μεξικό, μετά τη διακίνηση ναρκωτικών.

Αυτήν την Κυριακή οι Αμερικανοί θα γυρίσουν τα ρολόγια τους μια ώρα πίσω. Κάτι το οποίο ήδη κάναμε στην Ευρώπη την περασμένη εβδομάδα. Γιατί όμως αυτή η καθυστέρηση στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού;
Πρόκειται για ένα φαινόμενο το οποίο παρατηρήθηκε πρόσφατα. Πριν από λίγο καιρό και οι δύο ήπειροι άλλαζαν την ώρα τους την ίδια ημέρα, δύο φορές τον χρόνο (Οκτώβριο και Απρίλιο). Αυτό άλλαξε υπό την προεδρία του Τζορτζ Μπους του νεότερου το 2007 μετά την υπογραφή του σχετικού νομοσχεδίου για την ενέργεια.
Το σχέδιο νόμου παράτεινε τη λεγόμενη Ημερήσια Ώρα Εξοικονόμησης Ενέργειας. Αντί λοιπόν αυτή να ξεκινά την πρώτη Κυριακή του Απριλίου και να τελειώνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου, μεταφέρθηκε στην δεύτερη Κυριακή του Μαρτίου και την πρώτη του Νοέμβρη.
Φυσικά, η Ευρώπη δεν χρειάστηκε να κάνει ότι έκαναν οι ΗΠΑ.
Ο αμερικανικός νόμος εφαρμόστηκε με σκοπό να ενισχύσει τα προβλήματα ενεργειακής αυτάρκειας των ΗΠΑ πριν από δέκα χρόνια. Τελικά τα πράγματα κύλησαν καλύτερα με την πάροδο των χρόνων, και πλέον αρκετοί είναι αυτοί που αδυνατούν να κατανοήσουν τη χρησιμότητα αυτού του μέτρου.
Παρόλα αυτά το μέτρο είναι εδώ, και με λίγη καθυστέρηση θα φέρει ξανά τις ΗΠΑ στις ίδιες χρονικές αναλογίες με περισσότερες από 100 χώρες οι οποίες τήρησαν την προκαθορισμένη αλλαγή της ώρας πριν από λίγες μέρες.

Η υγιεινή του στόματος είναι πολύ σημαντική και δεν πρέπει να την αμελούμε. Ωστόσο, ακόμη και οι πιο επιμελείς ίσως συχνά κάνουν λάθη στον τρόπο που βουρτσίζουν τα δόντια τους με αποτέλεσμα αυτό να μην είναι τόσο αποτελεσματικό.
Δείτε παρακάτω τρία από τα λάθη που γίνονται πιο συχνά…

Πλένετε τα δόντια σας λάθος ώρα

Το πρωινό πλύσιμο των δοντιών είναι ρουτίνα. Στην πραγματικότητα, όμως, δεν πρέπει να βουρτσίζετε τα δόντια σας για να φρεσκάρετε την αναπνοή σας, αλλά για να απομακρύνετε τα υπολείμματα των τροφών. Γι’ αυτό, λοιπόν, η κατάλληλη ώρα είναι μετά το πρωινό γεύμα και όχι μόλις ξυπνήσετε.
Το ιδανικό, βέβαια, θα ήταν να βουρτσίζετε τα δόντια σας ακόμη και όταν δεν έχετε καταναλώσει κάποια τροφή, αφού η οδοντική μικροβιακή πλάκα δημιουργείται και από μικρόβια της φυσιολογικής χλωρίδας του στόματος. Επειδή, όμως, είναι δύσκολο για τους περισσότερους, οι ειδικοί συστήνουν το βούρτσισμα των δοντιών τουλάχιστον 2 φορές ημερησίως, μία το πρωί μετά το πρωινό και μία το βράδυ πριν τον ύπνο.

Χρησιμοποιείτε λάθος οδοντόβουρτσα

Νομίζετε ότι όσο πιο σκληρές τρίχες έχει η οδοντόβουρτσα τόσο πιο αποτελεσματικά καθαρίζει τα δόντια; Λάθος, τονίζουν οι ειδικοί. Προτιμήστε μαλακές ή μεσαίας σκληρότητας οδοντόβουρτσες, οι οποίες δεν τραυματίζουν τα ούλα και τα δόντια. Οι οδοντόβουρτσες με σκληρές τρίχες απευθύνονται σε ανθρώπους που έχουν βάλει γέφυρες ή θήκες πορσελάνης.

Βουρτσίζετε τα δόντια σας οριζόντια

Ο σωστός τρόπος βουρτσίσματος προϋποθέτει ότι κρατάτε την οδοντόβουρτσα κάθετα μπροστά στο στόμα σας και καθαρίζετε ένα-ένα δόντι με κυκλικές κινήσεις. Με την ίδια λογική (με ελαφρώς πιο διαγώνιες κινήσεις) πρέπει να καθαρίζονται και τα πίσω δόντια, στα οποία μάλιστα πρέπει να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή, γιατί συνήθως εκεί κρύβεται μεγάλο ποσοστό οδοντικής πλάκας.
πηγή: medicalnews.gr

Την αγαπημένη του μητέρα έχασε ο γνωστός δημοσιογράφος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος όπως ανακοίνωσε με ένα συγκηνιτικό μήνυμα του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter:  «Δεν συνηθίζω να καταχρώμαι του χώρου και του χρόνου σας.Επιτρέψτε μου μόνο δυο λόγια στην αγαπημένη που έφυγε.Μανούλα καλό σου ταξίδι…», έγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Τριανταφυλλόπουλος.

Ανοιχτά θα είναι την Κυριακή 5 Νοεμβρίου τα καταστήματα στο πλαίσιο των ενδιάμεσων εκπτώσεων, που διαρκεί έως τις 15 Νοεμβρίου.
Η λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή είναι προαιρετική και το προτεινόμενο ωράριο είναι από τις 11 το πρωί έως τι 6 το απόγευμα.
Για την ίδια μέρα, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος έχει κηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία στον κλάδο του εμπορίου προγραμματίζοντας συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην Ερμού.
Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία αναφέρει ότι «η λειτουργία των καταστημάτων, στις 5/11/2017, συμπίπτει με την περαιτέρω απελευθέρωση των Κυριακών, που ψήφισε πρόσφατα η κυβέρνηση στο συμπληρωματικό μνημόνιο του Μαΐου και μετά από επιταγή των δανειστών και των μεγαλοεργοδοτών».

Ο θρόνος του τσάρου του Κρεμλίνου, Βλάντιμιρ Πούτιν, απειλείται. Και όσο πλησιάζει ο καιρός για τις επικείμενες ρωσικές εκλογές τόσο βγαίνουν προς τα έξω νέες και ενδιαφέρουσες υποψηφιότητες για την προεδρεία.
Η καινούρια υποψήφια λοιπόν είναι η πρώην πορνοστάρ, Έλενα Μπέρκοβα, η οποία έχει 600.000 ακολούθους στο Instagram και μέσω της πλατφόρμας έκανε την ανακοίνωση αλλά έδωσε και ένα μικρό δείγμα των προεκλογικών της δεσμεύσεων.
Η χυμώδης μελαχρινή υπόσχεται, μεταξύ άλλων, να φορολογήσει τους πλούσιους, να εισάγει σεξουαλικές εξετάσεις στη δημόσια εκπαίδευση και να τιμωρεί με την εσχάτη των ποινών τα σεξουαλικά εγκλήματα. Αρκετό ενδιαφέρον ωστόσο είχαν και κάποιες άλλες πιο περίεργες ανακοινώσεις καθώς και ο τρόπος που τις έκανε. Φορώντας μαύρα εσώρουχα, είπε ότι θα καταστήσει σχεδόν ανέφικτα τα διαζύγια για τους άνδρες μέσω φόρων και γραφειοκρατίας.
Η Μπέρκοβα θέλει να επιφέρει λογοκρισία στη γυναικεία αμφίεση, υπογραμμίζοντας ότι «μια φούστα δεν μπορεί να είναι κοντύτερη από 40 εκατοστά». Θέλει επίσης να επαναφέρει σε ισχύ έναν νόμο της ΕΣΣΔ που επέβαλε ποινή φυλάκισης στα «παράσιτα», τους πολίτες δηλαδή που δεν δουλεύουν χωρίς κάποια προφανή αιτία καθώς και να χορηγεί άτοκα δάνεια σε όσους θέλουν να στήσουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Η πρώην πορνοστάρ εξήγησε επίσης πως υποστηρίζει τη θανατική ποινή για τη σεξουαλική παρενόχληση επειδή «έχει βαρεθεί τους κάθε λογής Γουάινσταϊν».
Δέκα φωτογραφίες «πριν και μετά» που είναι αδύνατο να πιστέψεις
Το κατά πόσο όλες αυτές οι καμπάνιες είναι αληθινές παραμένει άγνωστο αλλά σίγουρα οι παρακάτω φωτογραφίες του BoredPanda είναι... πολύ καλές για να είναι αληθινές!
Τα συμπεράσματα δικά σας...
before1.jpg
before2.jpg
before3.jpg
before4.jpg
before5.jpg
before6.jpg
before7.jpg
before8.jpg
before9.jpg
Αυτά είναι τα μόνα φαγητά που πρέπει να τρώτε στο αεροπλάνο
Το φαγητό αεροπλάνου έχει, κατά γενική ομολογία, κακή φήμη. Άλλωστε πόσο απολαυστικό μπορεί να είναι ένα γεύμα σε μεγάλα ύψη ενώ κάθεσαι δίπλα σε αγνώστους;
Σύμφωνα με τον Φριτζ Γκρος της LSG Sky Chefs Asia Pacific, το μυστικό, αν θες να φας ένα «καλό» γεύμα, είναι να παραγγείλεις είτε ρύζι είτε στιφάδο. Ο ρόλος του Γκρος είναι να επιβλέπει την παρασκευή 30.000 γευμάτων αεροπλάνου για αεροπορικές όπως η British Airways και η United Airlines.
«Μπορείς να τα ζεστάνεις και να τα ξαναζεστάνεις χωρίς να πάθουν τίποτα. To στιφάδο παραμένει στιφάδο και το ρύζι ρύζι» λέει ο Γκρος στο CNN.
Αντίθετα τα ζυμαρικά δεν είναι καλή επιλογή αφού όπως λέει πρέπει να μαγειρευτούν αλ ντέντε για να είναι καλά.
Τέλος, ο Γκρος συμβουλεύει να αποφεύγονται όλα τα ζεστά ροφήματα αφού οι σωληνώσεις μέσα από τις οποίες τρέχει το νερό σπάνια καθαρίζονται.
«Φυσικά το πιο ασφαλές, 100%, θα ήταν να μην τρώτε τίποτα απολύτως» καταλήγει.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!