Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Παγκόσμια πρεμιέρα για το SUV της Skoda στο Βερολίνο
Σε μία φαντασμαγορική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας του Βερολίνου, το νέο Škoda Kodiaq αντίκρισε για πρώτη φορά τα φώτα της δημοσιότητας, χθες το απόγευμα.
Η εντυπωσιακή παρουσίαση που συνδύαζε την κινηματογραφική παραγωγή, τη μουσική, και τη χορογραφία, ενθουσίασε όχι μόνον τους 800 περίπου προσκεκλημένους, αλλά και τις χιλιάδες ακόμα φίλους της μάρκας που παρακολούθησαν το event μέσω 'live stream'.

Με μήκος 4,70μ, έως και 7 θέσεις, και το μεγαλύτερο χώρο αποσκευών στην κατηγορία του, το Kodiaq είναι το πρώτο μεγάλο SUV της Τσέχικης αυτοκινητοβιομηχανίας.
Το νεότερο μοντέλο της Škoda που προγραμματίζεται να βγει στην αγορά στις αρχές του 2017, ενσωματώνει όλα τα δυνατά σημεία της μάρκας: design με περίσσεια χαρακτήρα και εξαιρετικά ευρύχωρο εσωτερικό, πρακτικές, ευφυείς & πρωτοποριακές τεχνολογίες που συναντά κανείς μόνο σε μοντέλα μεγαλύτερων κατηγοριών.
Το Kodiaq σηματοδοτεί την έναρξη της εκτεταμένης επιθετικής πολιτικής της τσέχικης φίρμας, στην κατηγορία των SUV.

ΗΠΑ: Στη φυλακή 43χρονη μητέρα που παντρεύτηκε την 25χρονη κόρη της [εικόνες]
Μια απίστευτη είδηση ανακάλυψαν αστυνομικοί στην Οκλαχόμα των ΗΠΑ, όταν ερευνούσαν υπόθεση κηδεμονίας ανήλικου τέκνου.
Αναζητώντας έγγραφα από τις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να δώσουν λύση στο μυστήριο που τους απασχολούσε, έμειναν έκπληκτοι μπροστά στην ανακάλυψη που έκαναν. Η 43χρονη Πατρίτσια Σπαν παντρεύτηκε τον περσμένο Μάρτιο την κόρη της Μίστι Σπαν, η οποία είναι μόλις 25 ετών. Μάλιστα, τα έγγραφα που ανακάλυψαν οι υπεύθυνοι από την Πρόνοια τους το επιβεβαίωσαν πλήρως.
Ωστόσο, αυτό που δίνει άλλη διάσταση στο θέμα είναι ότι το 2008 η ίδια γυναίκα είχε παντρευτεί τον ένα εκ των δύο γιων της, ο οποίος μάλιστα μόλις 15 ημέρες αργότερα είχε κάνει ένορκη κατάθεση περί λύσης του γάμου με την μητέρα του λόγω αιμομιξίας.

Οι αστυνομικές αρχές εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης για τις δύο γυναίκες, μητέρα και κόρη, αντιμέτωπες με την κατηγορία της ποινικής δίωξης για αιμομιξία. Μάλιστα, στην απολογία της η μητέρα υποστήριξε πως δεν γνώριζε ότι ήταν παράνομη η πράξη της και πως είχε χάσει την επαφή αρκετά χρόνια με τα παιδιά της καθώς την κηδεμονία τους είχε αναλάβει ο ο πατέρας της οικογένειας. Ισχυρίστηκε ότι ξανασυναντήθηκε με την κόρη της μόλις πριν από δύο χρόνια.

Να σημειώσουμε, τέλος, πως στην Οκλαχόμα από τον Οκτώβριο του 2014 ο γάμος μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών είναι νόμιμος αλλά ο γάμος μεταξύ συγγενών θεωρείται αιμομιξία και είναι παράνομη πράξη.

iefimerida.gr

Μπορεί οι περισσότεροι από εμάς να γνωρίζουμε τους καταρράκτες του Νιαγάρα στα σύνορα Καναδά-Αμερικής, αλλά οι καταρράκτες "Βικτώρια" είναι οι μεγαλύτεροι στον κόσμο, καθώς σχηματίζουν τη μεγαλύτερη επιφάνεια νερού που πέφτει. Βρίσκονται στην Αφρική, στον ποταμό Ζαμβέζη, στα σύνορα Ζάμπια και Ζιμπάμπουε.
Οι καταρράκτες Βικτώρια, είναι γνωστοί και ως Mosi-oa-Tunya  (Ο καπνός που βροντά) και η ονομασία αυτή έχει φυσικά την εξήγησή της. Τα νερά τα οποία χύνονται στα φαράγγια του ποταμού Ζαμβέζη, πέφτουν ορμητικά από ύψος 108 μέτρων, από ένα άνοιγμα που φτάνει τα 1708 μέτρα και για αυτόν τον λόγο δημιουργείται ένα στρώμα ομίχλης, το οποίο μάλιστα είναι ορατό από απόσταση αρκετών χιλιομέτρων.
Η ποσότητα του νερού είναι επίσης εντυπωσιακή, με ροή που έχει φτάσει στο μέγιστο σημείο της τα 12800 κυβικά μέτρα το δευτερόλεπτο. Είναι λογικό λοιπόν ο θόρυβος που «γεννιέται» να είναι εκκωφαντικός και σίγουρα τρομακτικός.
Οι καταρράκτες Βικτώρια προκαλούν δέος στον επισκέπτη και είναι εκατοντάδες χιλιάδες τα άτομα που τους επισκέπτονται κάθε χρόνο.  Άλλωστε στην περιοχή υπάρχουν πολλά  ξενοδοχεία, εστιατόρια, κάμπινγκ και άλλες τουριστικές επιχειρήσεις.
"Ακόμη και οι άγγελοι θα έκαναν μια στάση στο ουράνιο ταξίδι τους για να θαυμάσουν τους καταρράκτες της Βικτωρίας", έγραψε ο David Livingstone , ιεραπόστολος και εξερευνητής που ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος ο οποίος αντίκρισε τους καταρράκτες, στις 17 Νοεμβρίου 1855, στην διάρκεια ταξιδιού του στον άνω Ζαμβέζη. Ήταν ο ίδιος που τους ονόμασε καταρράκτες Βικτώρια προς τιμήν της βασίλισσας Βικτώριας.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!